Categories
climate Corona_Covid_19 corruption of politicians zAll pages

03.1.001.007 05 (001) Corona virus, Covid-19; 2020; EU-Corona; Nordic Unity, NYT; EU;

Only use this mirror site if snowleopard.info is under maintenance.

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

Extreme overreaction. The opposite of climate. Used to coordinate the world and keep people used to orders coming. Lockdown exaggerated. “Compensation” for this used for control. EU lets northern countries pay deficits in the budgets of southern countries. This keeps EU together and produces hatred between the peoples.

Corona virus, 2020, Covid-19

Medias hantering av Corona-viruset Fb

Corona hysterin, den värsta överreaktionen i mänsklighetens historia? Fb

Flashback

Corona is a virus like SARS in 2002. Media exaggerates its effects. It is a health threat but media exaggerates its effects. Media does not tell that many of the dead are older people that could have succumbed also in other influenza.

wwr: 70830034

Välskriven trådstart. Mycket brukar ju sluta med att vi måste ge mer makt och pengar till EU och lägga grunden för en ny världsordning. Greta kan ju bara packa ihop och skämmas för sina fredagsträffar när man ser vilket drag under galoscherna Coronaaktivisterna har.

Att skapa panik och försätta lyssnaren i ett mottagligt tillstånd är ju effektivt. Världen går samman mot den osynliga fienden. Allt måste samordnas. Det är väl sedvanlig globalistpropaganda. (Börsen låg högt och var tvungen att korrigeras.)

wwr: 70830337

När New Yorks borgmästare tillkallar hjälp från Elon Musk via Twitter måste man fråga sig vad som är på gång. Elon verkar dock ta det lugnt. Genom att gå mot strömmen ökar Elon hajpen. Den enda hajp som motsvarat Corona på sistone är väl asap rocky. Men den startades ju runt ingenting. Corona är en i alla fall en pandemi.

@elonmusk New York City is buying!

Our country is facing a drastic shortage and we need ventilators ASAP — we will need thousands in this city over the next few weeks. We’re getting them as fast as we can but we could use your help!

We’re reaching out to you directly.

twitter.com

Yes, we’re working on ventilators, even though I think they probably won’t be needed

twitter.com

Kids are essentially immune, but elderly with existing conditions are vulnerable. Family gatherings with close contact between kids & grandparents probably most risky.

twitter.com

BBC:

Coronavirus: Elon Musk ‘child immunity’ tweet will stay online

bbc.com

De kraftiga åtgärderna och nyhetsbevakningen är ju till för att skapa panik. Men delvis kan man fråga sig om inte vissa tycker det kan vara skönt att oroa sig för något annat ett tag. Klimatoron har ju bl.a gripit en del barn. De onda cirklar som skapats kanske kan brytas av Coronaoron.

När de flesta av oss förhoppningsvis kommer att överleva Corona så kanske vi slappnar av mer inför klimatoron?

Den akuta oro myndigheter och medier skapar runt Corona kanske kan få omvänd effekt på sikt? Vad är lite klimatförändring mot Corona, kanske en del kommer att tänka?

wwr: 70869390

Ja, det är en av de värsta överreaktionerna, så snabbt i alla fall. Men vi får ställa in oss på detta. Extremister har tagit över och synkroniserat nyhetsspridningen via Internet. Panik kan skapas på timmar.

Man kan jämföra med när Världarnas Krig lästes på radio i USA 1938. Men den masshysterin blev ändå begränsad.

Corona är det nya normala.

wwr: 70869509

Trump får ju skulden i media så snart det går.

Medias likriktning gör att hysterin blir extrem.

Trump kept saying it was basically pretty much a cure’: Woman whose husband died after ingesting chloroquine warns the public not to ‘believe anything that the president says’

The wife of an Arizona man who died after ingesting chloroquine phosphate to protect himself from the novel coronavirus urged the public on Monday not to “believe anything that the president says” and rely on doctors instead.

businessinsider.com

En pseudohändelse i media:

wwr: 70876463

Det som förvånar mig mest är att det inte verkar finnas testning. Om Greta eller någon annan i eliten får symptom kan de inte testa sig?

Om regeringen skall ha sammanträde och någon känner sig krasslig, kan de inte ta reda på om de har Corona?

Har allt rasat i Sverige?

Konstigt att Greta inte är testad. Nu ligger ju allt nere. Men om hon haft något uppdrag tidigare men inte mått helt prima, hade hon inte kunnat testa sig?

BushwickBill: 70721583

Under veckan som gått har nationer världen över tävlat i vem som kan förhindra människors rörlighet mest, ingenting görs åt något annat utan det enda fokus som verkar finnas är att människor inte ska få röra sig. Vi har sett beslut som i princip tidigare bedömts omöjliga oavsett hot, ekonomin, från att alltid varit prio nummer ett, kollapsar i realtid och regeringar världen över rycker på axlarna. Vi slår världsrekord i börsnedgång och regeringen bemödar sig inte ens att kommentera det. Handeln har totalt imploderat och industrier världen över säger till sina regeringar att de är på randen till konkurs och ingen i något land verkar bry sig. Mig veterligen har ingen industri fått några former av bistånd. Finns det något företag som fått ens en krona av de utlovade 500 miljarderna? Vi som minns andra kriser kommer ihåg hur extremt viktigt ekonomin alltid har varit, ingenting får påverkan den och länderna tävlar om vem som kan subsidiera sina industrier mest, nu då? Ingenting! Inte en krona!

Varför? Varför väljer världen att gå in i en global karantän? Varför gör världens regeringar exakt samma sak? Är det på grund av viruset? Knappast, man hade aldrig tillåtit att ekonomin skulle kollapsa om det bara var ett virus som HÖGT räknat skulle slå ut sjukvården och döda 5-10% av jordens befolkning. Ingen politiker skulle någonsin byta ekonomin mot det, speciellt eftersom även det skulle vara en konsekvens vid kollapsad ekonomi, det måste vara något annat existentiellt hot som de förbereder sig för. Det är uppenbart att regeringarna världen över agerar i samstämmighet, man protesterar knappt mot övriga länders sanktioner utan verkar lugnt och metodiskt acceptera att nu kollapsar vi ALLT. Inga åtgärder förutom att förhindra mänsklig förflyttning görs, åtminstone officiellt. Vad det nu är man förbereder sig inför så är det tydligt att social oro är det man fruktar allra mest. Man förhindrar folksamlingar och gör allt i sin makt för att folk ska sitta hemma.

Men Sverige då, eller UK och Finland, vi har ju i princip inte gjort något? Nej men vi kommer genomföra exakt samma sak som övriga länder, vi är bara inte där än. Antagligen görs bedömningen att det skulle få för stora konsekvenser i form av social oro för oss om vi skulle genomfört detta under förra veckan, antagligen har detta existentiella hot en deadline och vi kommer vänta så länge vi kan. Vi måste dessutom ändra lite lagar för att genomföra detta och regeringen gör säkert bedömningen att det skulle bli en för stor grej att göra för tidigt. Det är uppenbart att det finns en diskrepans mellan FHM och regeringen, och jag är rätt övertygad om att det är samma i övriga länder. En pandemi är ett medicinskt problem men regeringar världen över behandlar det som ett existentiellt problem, eller snarare, vad det nu är man förbereder inför så anser man att kollapsa nuvarande system är ett pris värt att betala. Detta får mig att misstänka att coronaviruset bara är ett paraply man använder för att genomföra åtgärder detta existentiella hot kräver. Världen har aldrig reagerat så här vid en kris förut och om det enbart var Coronaviruset som hotade hade man antagligen agerat annorlunda.

Vad tror ni? Förbereder världens regeringar sig för någon händelse som inte är relaterat till Covid-19? Finansiella systemet ska resetas kanske?

Mina förutsägelser under närmsta två veckorna:

– Börsen kommer stängas ned

– Gränsen stängs

– Utegångsförbud på kvälls- och nattetid

– Ransonering på allt

wwr: 70880628

Jag såg att Greta Thunberg ligger hemma i karantän utan att ha möjligheter att testa sig, dessutom efter Europaresa. Det stod att man i Stockholm inte kunde bli testad!!

Det är märkligt. Samhället skulle kunna återgå i normal funktion snabbare om testning genomfördes. Nu måste de med symptom ta det säkra för det osäkra och isolera sig. Många tvingas ställa in aktiviteter som de annars hade valt att genomföra med negativt test.

Det är ytterligare något som tyder på att man försöker lamslå samhället. Viruset är säkert naturligt. Men hysterin är överdriven.

wwr: 70880755

Det är ju samma krafter som försöker stressa samhället med klimatet och med Corona. Det handlar om att skapa motiv för stärkt överstatlig kontroll.

Kanske Greta helt enkelt fått order att gå i karantän. Det ingår i hennes jobb att bidra till både klimat- och Corona-oro.

Sedan känner jag inte detaljerna. Men berättade hon inte ganska sent att hon satt sig i karantän. Hade hon berättat tidigare kanske det framgått att hon inte var sjuk? Eller är det bevisat att hon är sjuk?

Men detta sista har jag inget bevis för. Jag var inte hängt med i hennes senaste historia.

Huruvida Greta varit sjuk är oklart. Inga intervjuer i pressen. Hennes karantän startades “av personliga skäl”. Det förefaller ha gjorts för att öka Coronaoron.

wwr: 70880832

Så mycket som detta har kostat samhället skulle testning spara in pengar. Folk kunde återgå i normal verksamhet snabbare.

Att inte erbjuda testning förefaller göras för att sprida panik och lamslå samhället. Greta är elitens språkrör. Hon bidrar till detta. Hon sprider klimat- och Corona-panik. Vi måste ha en Big Brother som hjälper oss ur dessa kriser! (försöker man inbilla oss) (dessa överdrivna kriser)

wwr: 70882084

Det förefaller råda kaos. Folk stannar hemma och är oroliga.

Det måste finnas klara kriterier för karantän. Den som uppfyller vissa kriterier måste få träffa en läkare omedelbart. Den läkaren skall ha fått instruktioner från smittskyddsläkare. Sedan skall den läkaren undersöka, testa v.b. och avgöra handläggandet. Det går mycket fort att göra och skall prioriteras med tanke på oron i samhället.

Myndigheterna klarar inte av situationen och det måste vara medvetet. Detta är en lindrig epidemi/pandemi. Man skapar medvetet kaos genom oklar information. Precis som med klimatet. Greta är med i båda.

wwr: 70882958

Jag menar att kaoset uppenbarligen är medvetet konstruerat. Vi får höra diffusa uppgifter om att Greta eller hennes pappa kanske är sjuka och stannar hemma. Det är vad folk här att fatta beslut på, då stannar vi också hemma tänker en del.

Det är enkla saker att genomföra, men

Inga klara rekommendationer finns för själv-karantän.

Inga klara rekommendationer finns för läkarbesök.

Sjukvården har ingen frontlinje där den kan ta emot stora volymer av patienter som uppfyller vissa kriterier och avgöra handläggandet.

Man slår medvetet sönder vårt samhälle genom att sprida oro och kaos.

Vi skulle aldrig klara ett verkligt problem om vi stod inför det. Och det är avsikten. Att hålla landet svagt.

wwr: 70884117

Det måste ju besvaras i andra trådar. Men ett kort inlägg brukar man få skriva som svar på frågor:

Hur utländska nätverk försöker slå sönder oberoende länder genom t.ex invandring, feminism, EU etc är det många som instämmer i. Starka länder kan ej tas över.

Att späda på Coronaoron med t.ex rykten om att Greta är sjuk, men inga klara besked, är en liten bit som bidrar.

Främst bidrar som sagt att det inte ges klara besked hur svenskar skall agera och sjukvården ställer inte upp en frontlinje, vilket inte är svårt.

Corona och klimatet fungerar på liknande vis

Greta gapar på. ” Our house is on fire, I want you to panic” – Men inga åtgärder sätts in.

Samma med Corona. Hysteri men inga klara åtgärder.

wwr: 70884117

Det måste ju besvaras i andra trådar. Men ett kort inlägg brukar man få skriva som svar på frågor:

Hur utländska nätverk försöker slå sönder oberoende länder genom t.ex invandring, feminism, EU etc är det många som instämmer i. Starka länder kan ej tas över.

Att späda på Coronaoron med t.ex rykten om att Greta är sjuk, men inga klara besked, är en liten bit som bidrar.

Främst bidrar som sagt att det inte ges klara besked hur svenskar skall agera och sjukvården ställer inte upp en frontlinje, vilket inte är svårt.

Corona och klimatet fungerar på liknande vis

Greta gapar på. ” Our house is on fire, I want you to panic” – Men inga åtgärder sätts in.

Samma med Corona. Hysteri men inga klara åtgärder.

ppp333: 70885103

Olika beslut hit och dit av Tegnell och folkhälsoinstitutet angående corona och smittspridning.

En sammanställning i hyfsad kronologisk ordning

Datumen är från dagen då artiklar på nyheten publicerades, så själva beslutet eller uttalandet kan vara från dagen innan.

Slutet av februari så beslöt Tegnell med flera att trots att Iran var hårt drabbat av corona att inte stoppa plan från att landa i Sverige.

Det skulle vara oshysst mot Iran och* “ineffektivt”

Någon gränskontroll skulle man heller inte ha – det var också ineffektivt.

Strax därefter:

2 mars 2020

På måndagen ändrar Folkhälsomyndigheten sig och vill plötsligt stoppa direktflyg från Iran.

Efter att Sverige fått 14 bekräftade fall av det dödliga viruset, bland annat genom resenärer från just Iran, vill Folkhälsomyndigheten stoppa direktflyg frå landet.

1 mars 2020

Folkhälsomyndigheten råder fortfarande barn som varit i riskområden för coronaviruset att gå i skolan.

Så sent som i början av mars påstod Folkhälsomyndigheten att risken för allmän smittspridning i Sverige var “låg”.

Folkhälsomyndigheten råder fortfarande barn som varit i riskområden för coronaviruset att gå i skolan.

Det finns en oro hos föräldrar…

Men det finns inget som tyder på att barn sprider smittan, enligt Karin Tegmark Wisell på Folkhälsomyndigheten, som hänvisar till en ny studie från WHO.

– Det är inte rationellt att rekommendera att barnen ska vara hemma, säger hon till TT.

(Mitt i krisen: Tegnell drar till Afrika

Publicerad 9 mars 2020

INRIKES. Statsepidemiologen Anders Tegnell har lämnat Sverige och stuckit på tjänsteresa till Somalia, enligt DN.)

11 mars 2020

Expressens Niklas Svenssons intervjuar statsepidemiolog Anders Tegnell som menar att det vore ojämlikt om folk började jobba hemifrån för att stoppa coronaspridningen.

16 mars 2020

Nu kommer statsepidemiologen Anders Tegnell plötsligt med beskedet att flockimmunitet är det som Sverige bör sikta på. Det går inte att få kontroll på viruset på annat sätt, hävdar han i Aftonbladet.

Men nu, några dagar senare och efter att ännu fler smittats och dött, låter det helt annorlunda.

– Vi har en samhällsspridning i Sverige, framför allt i Stockholmsområdet, säger Anders Tegnell enligt TT. ”Jobba hemifrån om det går”

wwr: 70885377

Ändrar beslut. Åker till Somalia när det inte finns handlingsprogram för Sverige. En kaoskille.

Man skall också notera Iran. Iran seglade runt en tanker med olja och levererade till Syrien. Båda länderna under sanktioner. De kapade en svensk/brittisk tanker och behöll länge utan allvarliga protester. De sköt ned en amerikansk drönare. En general som Trump skickade memes till påstås likviderad av USA. Irans hembyggda raketer passerade Saudi Patriot utan att någon reagerade! De påstås ha skjutit ned ett trafikflygplan med bl.a 17 svenskar och 65 kanadensare. Dagen innan de sköt ned planet insinuerade presidenten att de kunde göra något liknande. Inga protester. Trudeau hade artigt möte med Irans ledning nyligen. Vi har inte protesterat mot morden etc.

Slutsatsen blir att Iran står under amerikansk kontroll.

Sammantaget ett land vi (USA) kan bolla med som vi vill. Därför har Iran valts ut för Coronaåtgärderna. De har sannolikt också valts ut av internationella nätverk för att vara en “Coronahärd” (i media).

wwr: 70911509

Ishallar kan förvandlas

till bårhus för virusdöda

Rubrik på Text-tv just nu!

Man kom på idén under en övning. Men när man nu har en perfekt lindrig pandemi att öva på gör man ingenting. Sjukvården mobiliserar ej. Stockholmare kan ej testas. Myndigheter ger inga klara direktiv. Statsepidemiologen åkte visst till Somalia. Greta sprider hysteri.

Man kommer väl aldrig att våga utreda Sveriges svar på pandemin. Eller också är svaret redan skrivet: “Sverige klarar inte detta. Överordnad smittskyddsenhet planeras vid EU.”

Ishallar kan göras om till bårhus

Nu utreder kyrkogårdsförvaltningar i

Göteborg och Stockholm om ishallar kan

användas för att förvara döda i väntan

på begravning, uppger Dagens Nyheter.

-Vi har god kapacitet på kylutrymmen.

Men kommer en större anstormning

räcker det inte. Nu tittar vi på

externa lokaler där man kan förvara

döda i avvaktan på begravning eller

kremation, säger begravningschef

Katarina Evenseth i Göteborg.

Idén kommer från en pandemiövning som

genomförde 2009 och finns också med i

förvaltningens beredskapsplan.

“I rest my case.”

Conspiracy theories:

YT

Long, complicated, misleading, monotonous voice …

Produced to make other, serious criticism also seem out of scope.

wwr: 70915659

Det är precis som vanligt. Dagens Nyheter räknar med att liken skall staplas i hockeyladorna. Fast sjukvården har inte mobiliserat eller några direktiv givits från myndigheter hur vi bör bete oss. Och Greta verkar ju få hysteriskt utbrott vad hon än ställs inför.

Precis som klimatet. Stor “kris” men inga tydliga direktiv vad vi bör göra.

Självklart existerar en pandemi. Men den överdrivs så extremt att man bara kan tro att det är sedvanlig EU-propaganda.

Sedan extremister verkar ha kapat media och Internet så är kris det nya normala.

wwr: 70929141

Har inte media försökt skapa kaos av Corona?

Det här inte presenterats klara riktlinjer hur vi skall agera dels om vi är friska, dels om vi har symptom. Vilka skall gå i självkarantän? Vilka skall uppsöka vården? Det borde smittskyddsauktoriteter presentera i media.

Det framgår inte klart vilka resor som inte rekommenderas. Det framgår inte vilka resor som är förbjudna.

Man intervjuar Greta som stressar fram panik som vanligt.

Läget verkar kaotiskt.

Jag råkar befinna mig utanför Sverige så jag har inte följt med i detaljerna, dock.

Ny rubrik på Text-tvs förstasida. EU och Norge anvönder mobildata för att förutse smittspridning!

Men det finns inte råd för hur folk skall agera.

EU och Norge tar hjälp av mobiler

EU-kommissionen vill ta hjälp av tele-

operatörerna i kampen mot smitt-

spridningen. Tanken är att använda

mobildata – anonymiserad – för att

förutse hur smittan sprider sig.

I Norge har Folkhelseinstituet redan

inlett ett samarbete med Telenor som

fungerar på det viset. Datan ska

hjälpa sjukvården att förbereda sig.

I Sverige uppger Folkhälsomyndigheten

för SVT Nyheter att det inte är

aktuellt att använda metoden.

Corona works lile the climate. Greta puts pressure on politicians by saying “You are not doing enough.”. The same goes for Corona;

“Coronakrisen kan fälla Bolsonaro”

Antalet coronafall ökar snabbt i

jättelandet Brasilien och sjukvården

riskerar att hamna under svår

belastning inom kort. Samtidigt håller

viruset på att skapa politisk kris.

Guvernörer i bl.a Rio de Janeiro och

Sao Paulo har tagit täten i kampen mot

viruset genom att begränsa resandet

och tvinga köpcentrum att stänga.

Men president Jair Bolsonaro vägrar

att införa tuffa åtgärder. Kritiken

mot honom växer, och en katastrofal

utgång av coronakrisen kan fälla

Bolsonaro, enligt SVT:s korrespondent

i Latinamerika, Tigran Feiler.

wwr: 70974367

Rubrik i Text-TV just nu

Tegnell: “Testerna borde tredubblas”

Fler immuna kan hittas med mer tester

Media blåser upp krisen för att kunna sätta press på politikerna. Kan media få krisen att verka större än den är kan de få politikernas åtgärder att verka otillräckliga.

Som Greta: “Politikerna gör inte tillräckligt”

Statsepidemiologen har t.o.m. en fanclub på Facebook!

Han borde väl samarbeta med regeringen men media skriver tydligen att hans uppfattning inte får gehör, enligt rubriken ovan.

Troll förklarar hysterin med att media söker reklamintäkter genom “krigsrubriker”.

No lockdown here: Sweden defends its more relaxed coronavirus strategy

cnbc

‘They are leading us to catastrophe’: Sweden’s coronavirus stoicism begins to jar

The Guardian

Experter: Viktigaste tiden framför oss

Den viktigaste tidsperioden för att ge

Sverige en flackare smittspridnings-

kurva ligger framför oss, enligt Tom

Britton, matematikprofessor och Jan

Albert, professor i smittskydd.

Det är svårt att dra slutsatser om

vilka åtgärder som fungerar, baserat

på de europeiska kurvorna, enligt Jan

Albert. -Det man kan säga är att

länder som stängt ner väldigt hårt

inte har sett någon positiv effekt av

det, säger han.

wwr: 70993572

Text-TV rubrik just nu

Halva landets befolkning kan smittas”

Uppmaning från professor: Stanna hemma

Media stressar folk i onödan. Självklart skall olika åsikter ges utrymme. Men media borde tydligt redogöra för vilka råd som smittskyddsaktoriteter utfärdat för Sverige. (Och de åsikter som får utrymme i media idag är nästan bara de som stressar upp folk.)

Det här är precis som klimatet. Vi antas själva kunna avgöra om klimatet klarar att vi tar bilen eller vi borde ta tåget. Det håller inte att låtsas bekämpa en “klimatkatastrof” med flygskam.

Media försöker stressa läsarna

Rubrik Text-TV:

Löfven i DN-intervju:

“Kommer få räkna döda i tusental”

US surgeon general warns of ‘Pearl Harbor moment’ as Americans face ‘hardest week

guardian

TextTV 2020 04 24

EU ett steg närmare återhämtningsfond

EU-kommissionen har fått i uppdrag

att utreda behovet av, och inom kort

inkomma med förslag på, en åter-

hämtningsfond för att tackla corona-

krisens ekonomiska påverkan.

wwr: 71421212

Kan en huvudorsak till det överdrivna responset på Corona vara att slå ut små aktörer.

De multinationella klarar lockdown mycket bättre.

Bara ett exempel

Krisen slår ut butiker i köpcentrum

Kläd- och skobutiker hårt drabbade

Text-TV

hardusettminapa: 71430532

Vill man öka sin kontroll över människor är det en bra idé att ta bort deras jobb- och inkomstmöjligheter och sedan erbjuda dem en medborgarlön som räcker till mat och hyra. Vid minsta lilla olydnad eller av staten oönskat beteende kan de då dra in utbetalningen och så står man där. Man är helt beroende av staten, och ju fler som är det, desto mer kontroll.

Så det är svaret på din fråga om vad någon skulle ha att vinna på att en massa människor förlorar sin inkomst just nu.

En annan som som har vunnit en hel del på det är t ex Jeff Bezos som tjänat flera miljarder på denna lockdown. Basically kan man väl säga att denna lockdown ökar klyftorna mellan fattiga och rika ytterligare. Trots det verkar det mest vara vänstern och demokrater som förespråkar lockdown, medan (åtminstone delar av) högern och konservativa är de som propagerar för att öppna upp ekonomin och låta folk börja jobba igen. I alla fall om vi pratar USA.

wwr: 71431213

Johnson ger namn åt sin son efter de läkare som han menar räddat hans liv då han hade Corona.

Boris Johnson’s son named after doctors who ‘saved’ PM’s life

mobile.reuters.com

Elon Musk kommer också att ge sitt barn namn efter något som har med influensan att göra, har det sagts.

Nog råder det hysteri kring influensan, allt.

wwr: 71456129

Jag känner inte SL:s målsättning. Men är inte det att ge service? Man är inte ute efter maximerad vinst? Kan inte SL ganska lätt få ersättning från statskassan om SL är en “coronahjälpare” (som jag vill minnas Google kallat det).

ICA Maxi

Jag är i Asien för tillfället. Där jag är, är den stora livsmedelsaffären, del i en kedja, öppen. En del små affärer är öppna. Men lockdown måste drabba en mängd mindre privata entreprenörer extremt hårt. Shoppingcentra är stängda.

Ju större ett företag är, ju mer kapital har det ackumulerat och kan klara lockdown bättre. Det måste ju vara mindre företag som går omkull först, i varje bransch.

Jag instämmer i att lockdown är överdriven. Jag tror den främsta orsaken är att slå ut mindre entreprenörer. Google och de andra brukar döda startups genom att köpa upp dem och lägga ned dem. Lockdown är ytterligare ett vapen de stora företagen använder.

As Tesla Cuts Pay And Furloughs Workers, Elon Musk Lands $700 Million Payout

In the middle of the worst economic downturn since the Great Depression, Elon Musk has unlocked the first tranche of his massive $55 billion compensation package.

Forbes

109 SVT Text Fredag 08 maj 2020

INRIKES PUBLICERAD 7 MAJ

Andersson: A-kassan ska höjas

-Vi kommer ytterligare att förstärka

a-kassan för den som blir arbetslös

under den här krisen. Vi kommer även

att förstärka åtgärder för företagen.

Det sade finansminister Magdalena

Andersson (S) på en pressträff med

samarbetspartierna om budgetåtgärder.

Taket för a-kassan höjs från 760 till

1 000 kronor efter de första hundra

dagarna av arbetslöshet, och gäller

från 29 juni till årsskiftet.

-Betydligt fler kommer få ut 70

procent av sin inkomst jämfört med

tidigare, sade Magdalena Andersson.

Föregående sida

110

Gå till sida Nästa sida

normal | större | störst

110 SVT Text Torsdag 07 maj 2020

INRIKES PUBLICERAD 7 MAJ

SKF häver permitteringar

SKF drar tillbaka sin ansökan om 40

miljoner kronor i permitteringsstöd

för 1 650 anställda i Göteborg och

Katrineholm. Företaget häver också

permitteringarna.

Detta efter att Tillväxtverkets besked

att det inte ska vara möjligt att få

statligt stöd för permitteringar och

samtidigt göra aktieutdelningar.

På bolagsstämman tidigare i vår halv-

erade SKF sin utdelning men delade

ändå ut 1,3 miljarder kronor. Trots

detta har bolaget tidigare fått posi-

tivt förhandsbesked från Tillväxt-

verket om stödpengar.

Tillväxtverket backar – stöd stoppas

Tillväxtverket kommer inte att betala

ut krisstöd till bolag som ger stora

aktieutdelningar. Det meddelar gene-

raldirektör Gunilla Nordlöf efter ett

möte med finansutskottet.

-Vi ska inte ge stöd till företag som

gör stora aktieutdelningar och vi

kommer kräva tillbaka pengar från

företag som har gjort aktie-

utdelningar, säger hon till SVT.

Tidigare har Tillväxtverket hänvisat

till lagstiftningen som man menat inte

säger något om aktieutdelningar. Men

efter mötet var politiker och verket

eniga. Frågan gäller främst storbolag.

wwr: 71541033

106 SVT Text Tisdag 12 maj 2020

INRIKES PUBLICERAD 12 MAJ

Storägar-nej till Volvo-utdelning

En av lastbilstillverkaren Volvos

största ägare, pensionsbolaget Alecta,

säger nej till att dela ut pengar till

aktieägarna på stämman i juni.

-Volvo har permitterat och sökt

statligt stöd. Då tycker jag inte man

ska dela ut pengar, säger Ramsay

Brufer på Alecta till SVT Nyheter.

Då undviker ju aktien bara att falla vid en utdelning. Men Volvo får rätt att söka om att vi skattebetalare skall ge stöd till företaget, eftersom man inte delar ut.

Den som läser sidan snabbt kan tro att Volvo gör något bra, men det gör man verkligen inte, vad jag kan se.

Storföretagen tar hem spelet med lång Corona-lockdown.

wwr: 71552658

Volvo stoppar utdelningen. Jag skulle tro att de gör detta för att kunna ansöka om att vi skattebetalare skall stöda företaget. Företag som ger utdelning får inte ansöka om stöd från statskassan. Det verkar väldigt genomskinligt, vad jag kan förstå. Men massmedia sluter ju upp bakom företagen numera och nämner inte detta.

Aktieägarna förlorar nog inte mycket på att inte få utdelning. Aktien ökar bara i värde, motsvarande, när inte utdelning ges.

Detta är rubrik i Text-TV. Media borde skildra detta bättre. Coronarestriktionerna innebär att skattebetalare kan bli tvungna stöda företag som dessutom redan sparkat anställda. Inte underligt att eliten gillar lockdown.

106 SVT Text Onsdag 13 maj 2020

INRIKES PUBLICERAD 12 MAJ

Volvo slopar aktieutdelning

Det blir ingen ordinarie aktieutdelni-

ng i Volvo på årstämman i juni, enligt

ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

-Det här är extraordinära tider där

beslut måste baseras på det faktum att

det råder betydande osäkerhet kring

återhämtningen, uppger Carl-Henric

Svanberg, styrelseordförande.

Styrelsen stoppar nu förslaget på

utdelning om 5,50 kr per aktie.

Corona measures were exaggerated but showed that the world can unite around a common problem. This has not been possible regarding the climate issue since it is a constructed problem.

Macron, Merkel suggest SEK 5000 bn fund for Corona support. Real reason is to change policies in “populist” countries.

wwr: 71667893

Macron och Merkel vill att EU skall spendera stora belopp som EU inte äger. Därför skall man först beskatta våra länder på 1.500 miljarder kronor. Då klarar EU att låna 5.000 miljarder.

President Macron and Mrs Merkel said EU countries should raise an extra €165 billion to allow for borrowing of up to €500 billion on the financial markets.

The money would then be issued as grants, rather than low-cost loans, that would see the entire bloc shoulder the burden of rebuild.

Leaked French papers say the “repayment could start after three years, spread over 40 years and be completed by 2060”.

Sverige och andra länder blir alltså skuldsatta 40 år framåt med högre EU-avgifter etc. Det verkar redan omöjligt att gå ur EU. I framtiden blir det ännu svårare när länderna dessutom står i skuld till organisationen. EU arbetar precis som maffian eller knarklangare. Man sätter sina klienter i skuld.

EU skall naturligtvis inte spendera pengar man inte äger.

EU talade tidigare om en klimatfond med dessa gigantiska belopp. Nu verkar man (tillfälligt?) ha släppt detta och försöker ta in pengarna med Corona istället.

Pengarna påstås användas för att kompensera för den (överdrivna) Corona-nedlåsningen av samhället. Men i praktiken handlar det om att styra EU-länder i en politisk riktning som passar Macron och de som styr honom.

An EU diplomat added: “This might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk

EU har helt spårat ur, enligt min uppfattning.

wwr: 71668005

Vad som kan vara bra att veta i sammanhanget är att EU tidigare har lånat 500 miljarder (kronor). Man ger helt enkelt ut bonds/obligationer.

The EU has about €52 billion in outstanding debt instruments.

ec.europa.eu

The funds are raised by issuing bonds on international markets on behalf of the EU.

ec.europa.eu

wwr: 71668750

Pengarna påstås användas för att kompensera för den (överdrivna) Corona-nedlåsningen av samhället. Men i praktiken handlar det om att styra EU-länder i en politisk riktning som passar Macron och de som styr honom.

An EU diplomat added: “This might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk

.

Det kan vara därför man inte stängde Sverige. Vi sitter redan i ett järngrepp av PK, från press och politiker. Vi kommer inte att kunna göra anspråk på Coronastöd, i samma omfattning. Stödet är avsett att påverka politiken i länder där folket fortfarande har inflytande över politiken. Vi skall bara betala.

wwr: 71669543

Fake News är med som vanligt. Du och jag är med och betalar, inte bara Frankrike och Tyskland.

Fransktyska miljarder ska rädda Europa

svt.se

Även om man läser hela texten står det inte helt klart vem som betalar.

Avbetalning i 40 år framåt. Grattis barnbarnen!

How dare you!

– – – –

wwr: 71678646

EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

Det vore bra att försöka få en överblick vad EU:s åtgärder runt Corona-pandemin kostar, vart pengarna går och om det är vettigt.

1. ——–

Vad man hittar direkt är en överenskommelse i början av april på 5500 miljarder svenska kronor. Vad jag kan förstå så har överenskommelsen verkställts, men jag har inte hittat bekräftelse på det.

EU Finance Chiefs Agree on $590 Billion Virus Rescue Package

April 10, 2020,

Accord reached on second try after acrimony earlier in week

European Union finance ministers agreed on a 540 billion-euro ($590 billion) package of measures to combat the economic fallout of the global coronavirus pandemic. It’s now up to EU leaders to approve the accord, which will require overcoming profound political disagreements.

In an emergency teleconference on Thursday, finance chiefs approved a plan to stave off what’s expected to be a recession of unprecedented size. The deal will lay to rest — at least for now — concerns that the EU was incapable of uniting behind a common strategy when it was most urgently needed.

In a sign of relief, ministers broke out in applause once consensus was struck.

“Today we agreed on three safety nets and a plan for the recovery to ensure we grow together and not apart once the crisis is behind us,” Mario Centeno, the Portuguese finance minister who runs the so-called Eurogroup meetings, told reporters.

bloomberg.com

2. ——–

Förra veckan presenterade Macron och Merkel ett avtal om 5000 miljarder som skall baseras på lån. 8 länder, bl.a Sverige har motsatt sig förslaget. Detta har diskuterats i en annan tråd, men måste ju även bli en del av denna tråd om man skall få en helhetsbild. Detaljerna i spelet runt det förslaget bör väl skrivas i den tråden.

(FB) “Frugal 4” krossar EUs krav på SEK 5 500 miljarder – Lövfen visar musklerna mot EU

3. ——–

Men förslag nummer 2 är del i ett förslag på 10.000 miljarder kronor som kommer att tas upp nästa vecka. Det torde därför även finnas ett förslag på ytterligare 5.000 miljarder kronor. Detta får bli nummer 3 i denna lista. Det är inte helt uteslutet att detta är samma förslag som nummer 1, men nummer 1 verkar redan ha godkänts.

The proposal will be officially tabled by the European Commission next week as part of a €1 trillion package to kickstart the bloc’s recovery from the coronavirus pandemic.

express.co.uk

Detta var vad jag kunde hitta direkt. Så en fråga är om detta är en korrekt (grov) sammanfattning. 5000 miljarder betalas ut. 10.000 miljarder ytterligare skall diskuterats. (Om förslagen ett och tre är samma så är det 5000 miljarder som skall diskuteras av 10.000 miljarder totalt.)

——–

Man bör ju även se vad pengarna används till.

Min personliga uppfattning är att EU försöker driva in så mycket pengar det går för att kunna påverka länder politiskt. För inte så länge sedan talade EU om en klimatfond för att driva in liknande svindlande belopp. Men nu verkar man istället försöka använda Corona för dessa ändamål.

En EU-diplomat säger t.ex att pengarna kan användas till att motverka populistiska politiker i Italien.

An EU diplomat added: “This [bidragen] might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk

Man noterar naturligtvis att Coronasmittan i Italien uppmärksammats i media. Det kan ge orsak att ge bidrag dit.

Italy – especially Lombardy in the north – has been one of Europe’s hardest-hit countries by Covid-19. The pandemic has put Italy’s health service under severe strain in terms of staff, equipment and finances.

bbc.com

Sverige stängde inte landet lika kraftigt och kommer förmodligen inte att få lika stor del av bidragen. Sverige är en av de största nettobetalarna till EU, sett per person. Men Sverige sitter redan i ett skruvstäd av PK. Politiker och press utgör en enhet och vi behöver inte påverkas ekonomiskt.

Kommer Corona-bidragen istället att gå till länder i Sydeuropa för att försöka få in dessa i samma fålla som vi redan befinner oss i?

wwr: 71680470

QUOTE=wwr|71678646 …

En EU-diplomat säger t.ex att pengarna kan användas till att motverka “populistiska” politiker i Italien.

An EU diplomat added: “This [bidragen] might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk

Man noterar naturligtvis att Coronasmittan i Italien uppmärksammats i media. Det kan ge orsak att slussa bidrag dit.

bbc.com

Kommer Corona-bidragen istället att gå till länder i Sydeuropa för att försöka få in dessa i samma fålla som vi redan befinner oss i?

Det skulle inte förvåna mig om EU skickar våra skattepengar till den italienska maffian.

Sicily’s coronavirus co-ordinator and nine other healthcare officials have been arrested suspected of taking bribes from equipment and services contracts, Italian police say.

The head of Sicily’s coronavirus response, Antonio Candela, is now under house arrest while Fabio Damiani, who heads the Trapani’s health authority (ASP), is among those in police detention.

bbc.com

Italienska maffian kan säkert producera den Coronastatistik som ger EU-bidrag. Grekland hade ju “de blindas ö”.

wsj.com

wwr: 71689232

I början av april godkände Sverige och de övriga EU-länderna utbetalningar av 5000 miljarder kronor!

Det här är en gammal artikel (10/4) men jag har ännu inte hittat hur detta skall betalas.

Europe has a rescue package. But who’s going to pay for its coronavirus recovery?

EU finance ministers have approved €500 billion in stimulus measures designed to cushion the blow to their economies from the coronavirus pandemic,

Länderna får ekonomiska problem av nedstängningen. Det har man “åtgärdat” genom stora utbetalningar med oklar finansiering. Det måste vara fel.

Italienarna utpressar EU. Om de inte får pengar går de ur EU.

Italian Prime Minister Giuseppe Conte to warn that a failure to act would mean “the end of Europe.”

Hur man skall finansiera denna fantasisumma har jag inte kunnat hitta ännu. Vi i Nordeuropa får säkert betala, på något sätt.

Yet little progress was made on how to finance the response.

… key issue, leaving it to be addressed in future

De fattiga länderna i söder hotar helt enkelt med att gå ur EU om de inte får pengar av oss i norr som fortfarande har lite pengar kvar, trots den halva miljard som t.ex Sverige betalar netto varje vecka till EU utan att få något tillbaka.

“A perceived lack of solidarity in the worst peacetime crisis in living memory could be dynamite for the longer-term cohesion of the eurozone and the European Union,” they wrote after the deal was announced.

Och detta är det värsta hot som EU-bossarna vet. Ingen får gå ur EU. Så då skickar de mer pengar till Italien etc

EU limits on budget deficits have been relaxed to allow member countries to borrow more, and the European Central Bank has also pumped hundreds of billions into markets to prevent the shock from triggering a new financial crisis.

edition.cnn.com

Det blev en amerikansk artikel igen. Det verkar som om europeiska media inte gärna vill skriva om detta. Amerikanska artiklar hamnar högst i Google i alla fall.

Blackmail the European Union!? Easy. Just threaten to leave the union!

[ text in italics from cnn ]

In early April, Sweden and the other EU countries agreed on payments of SEK 5000 billion! ($500 billion)

Europe has a rescue package. But who’s going to pay for its coronavirus recovery?

EU finance ministers have approved €500 billion in stimulus measures designed to cushion the blow to their coronavirus pandemic economies,

Countries face financial problems originating from the shutdown. This has been “remedied” through large payments with unclear financing. This must be wrong. The Italians are blackmailing the EU. If they do not receive money, they will leave the EU.

Italian Prime Minister Giuseppe Conte warns that a failure to act would mean “the end of Europe.”

How to finance this fantasy sum is not known! We in Northern Europe will certainly have to pay, in one way or another.

Yet little progress has been made on how to finance the response.

… [financing is a] key issue, leaving it to be addressed in future

The poor countries in the south simply threaten to leave the EU if they do not receive money from northern countries who still have a little money left, despite the half billion that f.ex Sweden pays net every week to the EU, without getting anything back.

“A perceived lack of solidarity in the worst peacetime crisis in living memory could be dynamite for the longer-term cohesion of the eurozone and the European Union,” they wrote after the deal was announced.

And this is the worst threat the EU bosses know. No one is allowed to leave the EU. So then they send more money to Italy etc

EU limits on budget deficits have been relaxed to allow member countries to borrow more, and the European Central Bank has also pumped hundreds of billions into markets to prevent the shock from triggering a new financial crisis.

[ text in italics from cnn ]

– Another American article. It seems European media do not want to write about this. American articles rank high in Google.

Italy, Spain Catholic countries

“much affected”.

wwr: 71691684

Bara lite om de svindlande utgifter som EU-bossarna vill lägga på oss. 5000 miljarder kronor är redan bestämt och godkänt av Sverige och de andra. Det är en knapp tredjedel av EU:s budget. Leyen vill fördubbla EU-avgiften de närmaste åren. Man talar även om lån på 10.000 miljarder.

Pengarna går mer rakt söderut just nu. Katolska kyrkan och dess stöd av familjen måste nog motverkas. Italien, jag tror även Spanien kan få stora bidrag (inte Portugal denna gång). Det räckte inte att Soros och Hillary tvingade bort den tidigare påven och satte in den nya globalistpåven. Det är i alla fall vad vissa tror, baserat på epostläckor. Ingen påve har tidigare avgått på 800 år!

Italienska politiken vill man ju styra, den har ju visat nationalistiska tendenser. Jag kommer ihåg att globalisterna även hade “problem” i Spanien nyligen. Greta var ju först i Kanada och påverkade valet genom stöd till Trudeau. Sedan fick hon väl erbjudande om resa tillbaka av en spansk minister. Jag vill minnas det var val i Spanien då och socialisterna ville ha hjälp. Får kolla upp.

Commission President Ursula von der Leyen has already hinted that EU states will have to pay twice as much as before into this joint budget. Instead of €150 billion ($161 billion) it will be €300 billion for two or three years. She then wants to leverage this capital stock with loans of €1 trillion.

22 april

m.dw.com

Att Löfven och de andra låter oss betala försvagar ju regeringens ställning något. Men även det ingår ju i planen. Globalisterna håller ländernas regeringar svaga.

5000 miljarder som sprids över Europa. Det bäddar naturligtvis för en enorm korruption.


wwr: 71697805

Men det är möjligt att detta förslag kan ha lagts fram och fått publicitet bara för att avsikten är att det skall röstas ned. Det skall se ut som om EU-slöseriet stoppas, men det gör det inte:

Löfven, finansministern och de övriga EU-regeringarna har redan godkänt ett annat förslag om att göra av med 5000 miljarder utan att veta hur vi skall betala det. Det står mer här:

1. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

2. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

Man vill redan öka utgifterna med nästan en tredjedel av hela budgeten. EU-presidenten har talat om dubbla EU-avgifter i flera år framåt.

Förslaget i denna tråd kan vara en rökridå för att maskera att man redan fått tillstånd av Löfven och de övriga till extremt stora utgifter.


EU ‘frugal four’ present rival Covid recovery fund plan

Austria, Denmark, the Netherlands and Sweden want loans

The paper from the so-called “frugal four” of the EU clashes with proposals from Germany and France, which on Monday submitted a plan for a €500bn recovery fund that would offer grants rather than loans. 

The countries warned that given the depth of the economic contraction, all member states would have to devote a larger share of their national resources to the EU budget. “Additional funds for the EU, regardless of how they are financed, will strain national budgets even further,” they said.

ft

wwr: 71701192

Jag tycker man kan kalla detta en bluff.

I början av april kräver EU-bossarna in fantasisumman 5000 miljarder svenska kronor. Löfven och de andra viker sig. Löfven skickar finansministern på videomöte att godkänna. Det är så mycket pengar att ingen vet hur det skall betalas. EU:s president talar om dubbla avgifter några år framåt.

Det krävs stora belopp. Italien har hotat med att gå ur EU och måste mutas.

Men nu tar massmedia fram nyheten i denna tråd som säger att vissa länder motsätter sig ett förslag om 5000 miljarder.

‘Frugal four’ nations counter Franco-German EU initiative

m.dw.com

Men Sverige har redan tidigare godkänt ett annat förslag om 5000 miljarder.

EU och massmedia försöker bluffa oss att Löfven och andra kan stå emot EU-bossarna. Men det kan de inte. De viker sig och (vi) betalar.

Men det är möjligt att detta förslag kan ha lagts fram och fått publicitet bara för att avsikten är att det skall röstas ned. Det skall se ut som om EU-slöseriet stoppas, men det gör det inte:

Löfven, finansministern och de övriga EU-regeringarna har redan godkänt ett annat förslag om att göra av med 5000 miljarder utan att veta hur vi skall betala det. Det står mer här:

1. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

2. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

Man vill redan öka utgifterna med nästan en tredjedel av hela budgeten. EU-presidenten har talat om dubbla EU-avgifter i flera år framåt.

Förslaget i denna tråd kan vara en rökridå för att maskera att man redan fått tillstånd av Löfven och de övriga till extremt stora utgifter.

href=https://www.flashback.org/p71692624#p71692624>71692624

EU har fått in sina pengar nu. Tidigare talade Leyen om en klimatfond på svindlande 10.000 miljarder kronor. Hon och Greta uppträdde tillsammans i parlamentet.

Men nu fick man in pengarna med Corona istället. Löfven har gått med på att EU skall spendera 5000 miljarder på Corona-kompensation! Det blir dubbel avgift till EU.

Greta gjordes snabbt om till Corona-expert och har uttalat sig i Expressen och suttit i panel för CNN.

EU har fått in sina pengar. Kanske blir det lite lugnare med klimatet och Greta en tid. Men den frågan slipper vi aldrig. Den splittrar samhället och destabiliserar regeringar, precis vad globalisterna vill. Vi får säkert höra Greta i Davos nästa år med samma replik “Our house is still on fire.” (Fast ingen gör något åt det!)

wwr: 71712876

///Lantarbetaren skrev:/ Går detta igen blir det sista spiken i EU-kistan. Skänka pengar till extra hårt drabbade i coronan. Dvs Italien och Spanien och vilka fler? Belgien kanske. Frankrike förståss. Sverige som är det mest drabbade hittills kommer inte få något om jag känner svenska förhandlare rätt. Löfven som förhandlare om ännu mer svenska skattepengar ut i EU också kan gå tillbaka i smärre belopp till drabbade Sverige? Glöm det. Glöm också att gubbtjuven kan hindra att Sveriges EU-avgift inte stiger tvärtemot vad han sagt till svenska folket.

Det här utspelet är ett led i Frankrikes sakta politiska övertagande av EU med Tysklands nickande bifall eftersom tyskarna vet att den ekonomiska makten alltid kommer ligga i Tyskland. Litet fransk fåfänga kan tyskarna gärna då uppfylla.

EU går mot den tyska marknaden under skenbart franskt politisk styrande med de små (ännu) relativt rika länderna som bidragsgivare till viktiga tyska avsättningsområden som Italien och Spanien.//

Det här förslaget kan vara ett försök att lura oss att slöseriet kan stoppas. Kanske kommer detta förslag att stoppas. Men detta förslag är bara en del av åtgärderna.

Löfven och de andra har redan vikt sig för EU-bossarna och godkänt ett annat förslag på fantasisumman 5000 miljarder kronor som de ännu inte vet hur vi skall kunna betala.

Man verkar ha givit detta (misstänkta låtsas-) förslag stor publicitet med Macron och Merkel. Men det förslag som redan gått igenom sades inte mycket om utan genomfördes i tysthet på ett videomöte med finansministrarna.

Den sista spiken i EU-kistan borde redan vara slagen.

Europe has a rescue package. But who’s going to pay for its coronavirus recovery?

EU finance ministers have approved €500 billion in stimulus measures designed to cushion the blow to their economies from the coronavirus pandemic,

edition.cnn.com

(FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

wwr: 71723770

Här bränner EU några hundra miljarder kronor på s.k. Coronastöd, även utanför Europa. Det sker säkert med samma politiska baktanke som inom Europa – att sprida EU:s och nätverkens kontroll över andra länder. De största posterna rör inte rent medicinsk hjälp utan “socio-ekonomiska konsekvenser”. – Våra pengar används för att påverka politiskt.

Man smörjer bl.a grannländerna och deras politiker för att försöka dra in dem i EU-träsket.

Man smörjer bl.a grannländerna och deras politiker för att försöka dra in dem i EU-träsket. Varför västra Balkan får pengar syns på kartan.

Men den stora frågan är fortfarande hur man skall betala de 5000 miljarder som till stor del skall gå till Sydeuropa. Mästerförhandlaren Löfven och de andra lade sig platt och godkände utbetalningen utan att någon vet hur man skall klara denna ökning av EU:s totala utgifter med ung. 30%!

The President of the European Commission, Ursula von der Leyen, commented: “The virus knows no borders. …

Commissioner for International Partnerships, Jutta Urpilainen, explained: ”As long as the coronavirus threatens lives somewhere, we are not safe.

we are redirecting over €3.8 billion of foreseen funds for the Western Balkans and our immediate neighbours to the East and to the South, to where their real needs are today: for urgent response to the health crisis,

From the overall package of €15.6 billion, €3.25 billion are channelled to Africa,

The EU is securing in total €3.07 billion for the whole neighbourhood – €2.1 billion for the South and €962 million for the Eastern Partner countries – and €800 million for the Western Balkans and Turkey.

In addition, the overall package includes another €1.42 billion in guarantees for Africa and the neighbourhood from the European Fund for Sustainable Development (EFSD).

The EU will support Asia and the Pacific with €1.22 billion, another €291 million will go for the Africa, Caribbean and Pacific region, €918 million to support our partners in Latin America and the Caribbean and €111 million to support Overseas Countries and Territories.

€502 million for Emergency response actions focus amongst others, on:

Providing immediate support to the Response Plans of the World Health Organisation and the United Nations, as well as to the appeal of the Red Cross and Red Crescent Movement to boost emergency preparedness and response in countries with weaker health systems and those dealing with humanitarian crises;

Providing immediate humanitarian support in affected countries, in particular in health, water, sanitation and hygiene (WASH) and logistics;

Supporting increased production in Europe of personal protective equipment and medical devices to meet urgent needs in Europe and in partner countries;

Organising the supply of in-kind assistance to affected countries through the Union Civil Protection Mechanism;

Providing guarantee and liquidity provisions to local banks via International Financial Institutions and European Development Finance Institutions, supported by the European Fund for Sustainable Development;

Supporting global efforts to combat export restrictions and ensure supply chains remain intact, notably for essential medical supplies and pharmaceuticals;

Associating the Western Balkans to EU initiatives such as the Joint Procurement Agreement for medical equipment and the European rapid alert system for communicable diseases. Countries negotiating their accession can also apply for the EU Solidarity Fund.

€2.8 billion to support research, health and water systems. The EU is, amongst others:

Supporting partner countries in building resilient, responsive health and social protection systems;

Supporting communication and awareness efforts on basic protective measures and hygiene advice to prevent the spread;

Allowing some EU funding from global health initiatives like the Global Fund to fight Aids, Tuberculosis and Malaria, the Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI) and the Global Financial Facility to be used to respond to the coronavirus, while ensuring continuation of vital health programmes;

Supporting further research on diagnostics, treatment and prevention, and once a vaccine is available, fast-tracking approval and subsidizing vaccines and their delivery in vulnerable countries;

Supporting experts training, epidemiological surveillance and strengthening regional health organisations in Africa, Latin American and the Caribbean and Asia and the Pacific;

Welcoming candidate countries in the Western Balkans to the EU’s Health Security Committee and reflecting how best to associate potential candidates;

Supporting equal access to health systems for migrants, refugees and host communities.

€12.28 billion to address the economic and social consequences. The EU is amongst other:

Providing direct budget support and concessional financing for partner countries to adopt reforms for socio-economic development and poverty reduction, and measures to protect workers during the crisis;

Mobilising macro-financial assistance for Western Balkan and neighbouring countries with the International Monetary Fund (IMF);

Supporting the private sector, especially small and medium enterprises (SMEs) and the self-employed, via guarantees, liquidity provisions and technical assistance and further reorient guarantees from the European Fund for Sustainable Development towards short-term risk-sharing on loans;

Providing public sector loans from the European Investment Bank, notably for healthcare equipment and supplies;

Working with international organizations and European companies to build strong and resilient value chains in strategic sectors and ensure labour rights and corporate social responsibility;

Promoting forms of debt relief considered by the IMF in affected countries.

ec.europa.eu

the conversation

wwr: 71732391

Den 9 april enades EU:s regeringar om att betala ut “Coronastöd” på 5000 miljarder kronor. Som diskuterats ovan kommer mycket att gå till Italien och Spanien som har dålig ekonomi och hotar med att gå ur EU om de inte får bidrag.

Man har kommit överens om dessa enorma utgifter utan att veta hur det skall betalas! De fattigare länderna vill att EU skall skuldsätta oss genom att ge ut bonds/obligationer.

EU har jagat dessa fantasibelopp tidigare när man talat om en klimatfond. Men för tillfället verkar man ha släppt det. EU har ju fått dessa utgifter godkända som Coronastöd istället. Det är förmodligen samma länder som hade ansetts ha “problem med klimatet” som nu får pengarna med andra motiv. T.o.m. Greta Thunberg stylades ju om från klimatorakel till Corona-expert och uttalade sig i bl.a CNN och Expressen.

I grunden handlar det om att stärka EU och ge stöd till de som gynnar EU:s kontroll av deras länder, bl.a genom hur bidrag fördelas.

Här är en artikel som kan ge ledtrådar till vad de gör med våra pengar.

The Eurogroup’s new safeguards aim to mitigate the economic fallout from the pandemic by protecting workers, keeping companies afloat and protecting state coffers from ruin.

Rome and Madrid had hoped the severity of the health and economic crisis would open the door to pooling EU debt, which could finance the bloc’s recovery and keep borrowing costs down. Both countries’ prime ministers have warned that the European project is at stake without this level of solidarity.

Eurobonds is a thing I wasn’t OK with, I am not OK with and I will never be OK with,” Dutch Minister of Finance Wopke Hoekstra said

Hoekstra isn’t alone. He has the backing of Germany and many Northern European countries, such as Finland.

But corona bonds disappeared in the statement’s linguistic ambiguity. The text merely referred to a recovery fund that could provide money to countries through the EU budget to help kickstart the bloc’s economy.

The fund could use “innovative financial instruments” to raise money, the statement said, with no mention of its potential size or when it would come.

That was enough for Italy’s finance minister, who quickly grabbed his phone to tweet his understanding of the text after the Eurogroup meeting between ministers ended at around 10 p.m.

European bonds are on the table,” Roberto Gualtieri wrote on Twitter. “We are delivering an ambitious proposal to the European Council. We will fight to make it happen

The deal allows the European Investment Bank to set up a fund of €200 billion in loans for cash-strapped companies across the bloc. The European Commission’s temporary €100 billion jobless reinsurance plan also got the green light and aims to protect workers and help with some health-related issues.

Finally, any eurozone country will also be able to draw on a credit line worth 2 percent of its economic output from the eurozone’s bailout arm — as long as the money is used for health care-related costs.

The €240 billion in credit lines will only be available to handle the crisis and should be accessible within two weeks. No other conditions apply.

politico.eu

[€540 bn]

The common EU response to COVID-19

eu

European UnionGovernment and institution measures in response to COVID-19.

kpmg

Coronavirus pandemic: EU agrees €500bn rescue package

bbc

The European Commission: how we are helping EU citizens and businesses cope with COVID-19

weforum 1

The EU has agreed a coronavirus rescue plan worth half a trillion euros

weforum 2

EU-led coronavirus funding drive nears initial €7.5bn target

ft

—-

Fake news by focusing on another proposition and forgetting the one that has been approved.

bbc

Chancellor Angela Merkel shattered a long-standing German taboo last week when she unexpectedly unveiled a plan to fund the EU’s coronavirus recovery through shared debt.

thelocal

wwr: 71743225

Siffror med vansinnesbelopp cirkulerar.

19.000 miljarder kronor

EU announces financial ‘firepower’ of 1.85 trillion with 750 billion for COVID recovery

The big day has arrived the European Commission has laid out its vision for post-pandemic recovery funds, and it is worth 1.85 trillion euros. The plan relies on both the long-term EU budget (2021-27) and a special recovery fund.

Next Generation EU of €750 billion as well as targeted reinforcements to the long-term EU budget for 2021-2027 will bring the total financial firepower of the EU budget to €1.85 trillion

The money would be divided up into 500 billion euros given to EU countries as grants, the remaining 250 billion euros would be available as loans.

MEPs have called for it to be scaled up to 2 trillion euros

The kick-off date for funding is set to be January 1 2021, although the EU has already set aside funding in the current budget to help with coronavirus fallout.

Vad jag kunnat se godkände Löfven och de övriga ledarna 5000 miljarder kronor den 9/4. Man vet inte hur utgiften skall finansieras. Dessutom blir det ju ett land mindre som betalar om Storbritannien lyckas ts sig ur denna vansinneskarusell av utgifter. Grunden i det hela verkar vara att de skuldsatta länderna Italien och Spanien vill att andra europeiska länder skall betala deras skulder. Annars hotar de med att gå ur EU och då blir EU-bossarna rädda och tvingar oss skicka pengar till dessa länder. Spanien och Italien nämns även i denna artikel.

euronews.com

Det är dumt att jämföra med Hitler som begått folkmord. Men lite kan man hålla med en ambassadör från Malta som sade att Merkel försöker uppfylla Hitlers dröm om att kontrollera Europa.

“Seventy-five years ago we stopped Hitler. Who will stop Angela Merkel? She has fulfilled Hitler’s dream! To control Europe.”

Michael Zammit Tabona, tidigare Matas ambassadör till Finland

bbc.com

Merkel skall ju snart avgå så nu låter man henne ta smällarna. Hon verkar försöka vända Tysklands tidigsre negativa inställning till skulddelning i Europa.

Did Angela Merkel Just Make a U-Turn in Her European Policy?

But for Germany in particular, even this first step already amounts to a dramatic change. A country that has consistently rejected any notion of a European “transfer union” or “mutualized borrowing” is now pushing for a soft and temporary form of both.

washingtonpost.com

Chancellor Angela Merkel shattered a long-standing German taboo last week when she unexpectedly unveiled a plan to fund the EU’s coronavirus recovery through shared debt.

thelocal.de

EU kommer att dra in oss i en skuldhärva där Sverige och andra länder måste betala skulder för andra länder. Det är helt oacceptabelt, anser jag.

George Soros has an idea on how Europe can recover from the coronavirus crisis

George Soros suggested Europe should issue debt that would never have to be paid back as a way to finance the costs of the Covid-19 crisis.

As the European Union faces the deepest economic crisis since the Great Depression, the billionaire investor said the 27-nation group should issue “Perpetual Bonds” — meaning the principal amount would never be repaid, only the annual interest payments.

“A 1 trillion-euro bond would cost 5 billion euros a year, assuming an interest rate of 0.5%.”

cnbc

yle 1

yle 2

wwr: 71743760

EU kom med en pressrelease igår

European Commission is proposing to create a new recovery instrument, Next Generation EU,

Next Generation EU of €750 billion as well as targeted reinforcements to the long-term EU budget for 2021-2027 will bring the total financial firepower of the EU budget to €1.85 trillion. [19.000 miljarder kronor]

allowing the Commission to use its strong credit rating to borrow €750 billion on the financial markets. This additional funding will be channelled through EU programmes and repaid over a long period of time throughout future EU budgets – not before 2028 and not after 2058. To help do this in a fair and shared way, the Commission proposes a number of new own resources. In addition, in order to make funds available as soon as possible to respond to the most pressing needs, the Commission proposes to amend the current multiannual financial framework 2014-2020 to make an additional €11.5 billion in funding available already in 2020.

new Recovery and Resilience Facility of €560 billion will offer financial support for investments and reforms, including in relation to the green and digital transitions and the resilience of national economies, linking these to the EU priorities.

ec.europa.eu

Man passar på att försöka pressa in enorma utgifter om “gröna” och “digitala” förändringar. Allt är ju bara prat. För inte så länge sedan investerade EU 300 miljarder i fossil infrastruktur.

Det handlar om att stärka EU:s makt, bl.a så att Italien och Spanien inte lämnar EU.

Det kommer inte att vara betalt till 2058. De kommer att ha uppfunnit nya kriser tills dess. Klimatet vill de dra in 10.000 miljarder till, t.ex.

Men det akuta är att 5500 miljarder godkänts. Man vet inte hur dessa skall betalas. Man bör börja se på det innan man går vidare i vansinnet med dessa 7500 och i slutändan 19000 miljarder.

Rent vansinne att ta lån för att försöka kompensera för ekonomiska problem efter influensan.

blobben!!!: 71743684

Visst är det så. De ger sig inte förrän alla har det lika dåligt.

Förklaringen är enkel. Östeuropa vill egentligen inte ha frihandelsavtal eftersom storbolagen i Nordeuropa gick in och köpte upp alla deras lönsamma bolag.

Sydeuropa är dock en helt annan femma. Sverige exporterar knappt till Sydeuropa. Tvärtom är det Sydeuropa som har en positiv handelsbalans med Sverige. Trots det får vi ändå betala för deras extravaganta leverne!

wwr: 71744054

Tidigare parlamentsledamot och ekonom förklarar varför inte Sverige och andra bör betala Italiens och Spaniens skulder.

Brussels IS the problem’ EU warned of ‘moral hazard’ as €750 billion rescue fund unveiled

BRUSSELS is becoming the cause of, rather than the solution to, Europe’s problems, a German former MEP and economist has said after the bloc unveiled its eye-watering 1.1 trillion euro budget, plus a 750 billion euro plan to prop up economies hit by the coronavirus pandemic.

Hans-Olaf Henkel warned the crisis was now being used by Italy and Spain as a way of getting countries in the north to pay their debts and also said the budget emphasised just how much the bloc missed the UK’s input after Brexit. Proposals outlined today, which could still be blocked by member states, would see the European Commission borrow the funds from the market and then disburse two-thirds in grants and the rest in loans to cushion the unprecedented slump expected this year due to the coronavirus lockdowns. Much of the cash would go to Spain and Italy, the two European countries hardest hit by COVID-19.

The 750 billion euro recovery fund package comes in addition to the EU’s long-term budget for 2021-27, which the Commission proposed should be set at 1.1 trillion euros

“The Lisbon Treaty clearly demands ‘subsidiarity’ to be the guiding principle of the European Union.

“The budget proves that Brussels wants the opposite: ever more power.”

He said: “We do not need billions of euros to build new plants, shops, trains, planes or restaurants.

“Rather we must make sure they are being used again. Here, of course some spending to stimulate consumption may be necessary, but please not via Brussels.

“That should be decided by each country according its own situation and its own priorities.”

Hinting at serious divisions further down the line, he added: “The Corona crisis is now being used by some countries like Italy, Spain and France to get others like Germany, The Netherlands, Austria, Sweden and Denmark to help pay their debts.

express.co.uk


The EU commission just presented parliament with a large spending proposal, but no spending can be made without the governments’ approval. How do the governments approve of the proposal (if they do)?

Quora

Nicholas Stone

The European Commission’s proposal needs approval by all the EU national governments.

The Commission proposal is for €750 billion Coronavirus recovery plan. Italy and Spain are likely to be biggest recipients of this money. This will be in addition to the proposed €1.1 trillion multi-annual financial framework EU budget for 2021–27.

The proposal will now go out for analysis and assessment by the Council of the European Union of national ministers. The President of the European Council will also consult with the EU national leaders. This will culminate in collective negotiations and a decision of the EU national leaders when they convene at the European Council summit on 18–19 June 2020.

Assuming collective endorsement at the June European Council summit, approval will also be needed by the national parliaments.

The European Parliament scrutinises the work of the European Commission. This is why Commission President Ursula von der Leyen present the proposals to MEPs. In turn, MEP may take a vote on the spending proposals.

Bernard Duffy

The Commission’s proposal will be considered by the Council of the EU. The Council is made up of the Member States’ elected heads of government; or, in the case of France, its elected head of state.

Each member of the Council will have discussed and debated the issues with the members of their national governments; and, where appropriate, will also have consulted their national Parliaments. Therefore, when the heads of government (or the French head of state) vote in the Council, they will be exercising their countries’ sovereignty, with democratic legitimacy derived from the constitutional framework of the state that they represent.

Of course, they can vote in favour of, or against, the proposal, according to the decisions taken in their national capital cities.

Jean-Paul Soyer

In this case, the Next Generation EU recovery plan, the unanimous approval of all Member States is requested.

Formally, each government will take a position according to each national constitutional process, which may require the endorsement of its national Parliament (in this case relating to budget, it is most likely).

Then, each State will signal its approval through its representative in the EU Council.

Of course, the European Parliament will also have to approve the plan.

You can imagine that diplomats are currently very busy in trying to forge a consensus, which is not evident, given the current divide between the Member States.

Also, the process may take several months, when the urgency is patent. Will the EU be able to come with such a plan ? Today, nobody knows. This plan might also be put in place by a subset of States through the Enhanced Cooperation mechanism (a procedure where a minimum of nine EU member states are allowed to establish advanced integration or cooperation in an area within EU structures but without the other members being involved)


Send Greta Thunberg to the EU and WEF to stop their CO2 kickstart program after Corona. We in northern Europe are the ones paying for the debts of the southerners since they threatened the EU bosses by leaving the union.

wwr: 71746088

Jaså, Greta fick även dansken på knä. Då får de väl bygga nytt energiintensivt reningsverk för CO2-neutralt bajsvatten. Greta vägrade ju pris från Nordiska Rådet. Allt från hennes hembygd är ju kass. Bäst om vi träter med varandra.

Vi använder vår lilla hatspruta på helt fel sätt.

Nu vill EU ta in 20.000 miljarder kronor (ung. 10 normala EU-budgetar) för att vi skall betala de skulder som sydeuropeerna dragit på sig och kickstarta CO2-produktionen. Man skall sätta fart på konsumtionen i Sydeuropa.

Nu borde vi skicka henne till EU och stoppa konsumtionshetsen. How dare you! Håll Europa kvar i stenåldern!

Och som vanligt har jag inget emot Greta. Hon läser sina manuskript med inlevelse. Ge henne gärna en Oscar. Hon bestämmer inte mer än Löfven eller någon annan nickedocka. De är bara kuggar i maskineriet.

Gretas polare på World Economic Forum vill kickstarta CO2-produktionen:

kickstart economic growth,

weforum.org

Set our house on fire!

Hon fick med sig fel tal till WEF. Hon borde haft detta tal iställlet:

Citat:

We are in the beginning of a mass extinction, and all you can talk about is money and fairy tales of eternal economic growth. How dare you!

PM says ‘huge step’ if EU moves towards joint debt issuance

ekathimerini

When added to a proposed €1.1 trillion budget for 2021-27, the €750bn recovery fund would bring to €1.85tn the amount that the Commission says will “kick-start our economy and ensure Europe bounces forward”.

bbc

[kick start kickstart]

wwr: 71754422

Prayuth: 71750335

Länderna i den ”sparsamma fyran” – Sverige, Danmark, Österrike och Nederländerna – vill också att återhämtningspaketet ska vara ett lån.

omniekonomi.se

Det måste vara spel för gallerierna. Man är naiv om man tror att de skuldsatta länderna kommer att ändra sin hållning till budgetar och inte dra på sig nya lån. Det kommer att komma nya “kriser” och “undantag” som gör att de blir skuldsatta igen. T.o.m. hela EU överväger ju nu att skuldsätta sig för att alla skall vara med att betala dessa länder.

Om dessa bidrag blir av och de blir lån så är det troligt att de senare kommer att avskrivas.

Vad jag kan förstå har Löfven och de andra ledarna redan beviljat t.ex 2000 miljarder kronor i lån (9/4) som går direkt till företag med dålig ekonomi (“cash-strapped”). (Mer än hela EU:s budget.) Dessa företag kan mycket väl få problem igen och aldrig kunna betala tillbaka lånen. De kan även slussa de lånade pengarna vidare och själva gå i konkurs.

Jag är ingen expert på ekonomi. Men när Löfven säger att “Det skall vara lån.” så undrar jag om han inte lurar oss. Kommer t.ex. EU att öppna processer mot italienska företag som inte kan betala tillbaka? Jag tror de “utlånade” pengarna kan vara förlorade.

wwr: 71766567

Här står hur mycket de olika länderna får enligt förslaget (i kronor):

Italien: 1.700 miljarder

Spanien: 1.400 miljarder

Sverige: 50 miljarder

bloomberg.com

Vi bara betalar.

Länder uppmuntras att missköta sin ekonomi genom att andra betalar deras skulder.

(Italien har 6 gånger fler invånare än Sverige. Delar man med detta får de ändå 5 gånger mer än vi, per person. – Detta eftersom de hotat med att gå ur EU. Sverige betalar ju även mer till EU än de flesta andra länder, per person. Vi gör en otrolig förlustaffär.)

wwr: 71766746

Deras problem är ju inte främst kopplade till Corona utan vad jag förstår gamla skulder. Om vi nu betalar dessa skulder kommer situationen bara att upprepas i framtiden.

De utnyttjar systemet. De skuldsätter sig och hotar sedan EU-bossarna med att gå ur EU. Och EU-bossarna är fixerade vid att kontrollera hela Europa. Därför får vi betala andras skulder.

Självklart skall man vara solidarisk med de som har problem. Men dessa länder utnyttjar systemet. Det ställs inga krav på deras ekonomi när de nu får lån. Tvärtom verkar EU ha släppt vissa budgetkrav.

Vi blir rejält blåsta eftersom EU vill kontrollera hela Europa. EU kallar det cohesion. Andra säger corruption.

Italien får 1700 miljarder, Spanien 1400 miljarder och Sverige 50 miljarder!

Tidigare försökte EU få in dessa pengar som “klimatåtgärder”. Men nu har man svängt och använder istället Corona som orsak. Nu vill man “kick-starta” ekonomin och verkar ha glömt de tidigare utfästelserna om låg koldioxidproduktion. Nu sätter man fart på koldioxidproduktionen istället. Det handlar i båda fallen om att få in pengar.

euronews

Next Generation EU of €750 billion

The EU Commission is proposing a 750 billion euro recovery fund, the Economy Commissioner Paolo Gentiloni tweeted. The money would be divided up into 500 billion euros given to EU countries as grants, the remaining 250 billion eu

Last week, the German Chancellor and French President set out their proposal for a 500 billion euros recovery fund, something which has caused controversy with the ‘frugal four’ (Austria, Denmark, Finland, Netherlands). The issue of how much the funding will be linked to grants or loans remains a sticking point.

EU budget 2021-27

EU leaders, MEPs and the Commission are at odds over the total figure for the long-term budget. Pre-coronavirus crisis, 1.1 trillion euros had been the ceiling set by EU leaders. MEPs have called for it to be scaled up to 2 trillion euros, in light of the economic downturn caused by the pandemic.

wwr: 71777728

EU inför “coronaskatter“- finansierar bailout på 7 500 miljader kronor

EU och pressen försöker blåsa oss med att detta beror på Corona. De stängde våra samhällen länge för att försöka hävda detta.

Men grundproblemet är att vissa länder hade stora skulder redan före Corona. Nu vill dessa länder att vi andra skall betala deras skulder. Därför talar de med EU-bossarna på det enda sätt de förstår – utpressning. Italien och Spanien hotar att lämna EU om inte vi andra betalar deras skulder. Det borde bara vara bra för blockets ekonomi om de lämnade. Men EU-bossarna är fixerade vid att styra hela Europa. Därför kan Italien och Spanien pressa EU att betala sina skulder.

Dessa länder ligger högt i listan över statsskuld i förhållande till bruttonationalprodukt (2:a och 6:a i EU)

statista.com

Det är deras statsskuld som är problemet, inte Corona.

Förslag på bidrag:

Italien får 1700 miljarder

Spanien får 1400 miljarder

Sverige får 50 miljarder!

bloomberg.com

Det där har vår mästerförhandlare Löfven och vårt ess i kommissionen Ylva Johansson ordnat bra 😐 (kommissionärerna antas dock representera “Europa”)

Självklart skall man hjälpa andra. Men som det fungerar nu, utnyttjar bara dessa länder systemet. EU sätter inga krav på deras ekonomier om vi betalar deras skulder. Om vi betalar deras skulder kommer bara samma situation att upprepas i framtiden. Tyskland har länge varit mot denna skulddelning. Men Merkel skall snart gå i pension och har troligen beordrats ta smällen och tvärvänt och talar nu om Corona-skatter/bonds.

wwr: 71778689

Italien och Spanien är inga U-länder som behöver bistånd. Problemet är att de inte kan sköta sin ekonomi, utan deras politiker har skuldsatt länderna. De skulderna skall inte andra betala åt dem. De kommer bara att hamna i skuld igen.

Italien får 1700 miljarder

Spanien får 1400 miljarder

Sverige får 50 miljarder!

bloomberg.com

wwr: 71780359

Det här är vansinne. Italien och Spanien har dragit på sig höga skulder under många år. Det har inte med Corona att göra. Nu skall vi andra länder betala detta. Vare sig det kallas skatter, bonds eller något annat så är det fel.

Dessa länder hamnar säkert i skuld igen även om vi betalar nu. De måste hålla sin budget bättre.

Men dessa länder vet hur man talar det enda språk som EU-maffian förstår: Italien och Spanien utpressar EU och hotar med att gå ur EU om inte vi andra betalar. Det skulle EU bara vinna på. Men EU-bossarna vill uppfylla Hitlers dröm om att styra hela Europa. Så bara någon säger att den vill lämna EU så skickar EU-maffian pengar.

EU har redan betalat 5500 miljarder vad jag förstår. Det beslutades 9/4 av finansministrarna.

Det är skandal att vi betalat. Vi måste göra som Storbritannien gör, gå ur EU.

Corona Italy

bbc

wwr: 71787776

Merkel vägrar åka på G7-möte i Vita Huset (och ev Camp David). Anger Corona som orsak. Mötet förefaller bli i slutet av juni.

bangkokpost.com

Merkel har även gjort en tvärvändning i tysk politik och överväger skulddelning mellan EU-länder. Dvs vi skall betala de skulder Italien, Spanien och andra samlat på sig under många år genom politikernas fagra löften och obalanserade budgetar.

washingtonpost.com

Chancellor Angela Merkel shattered a long-standing German taboo last week when she unexpectedly unveiled a plan to fund the EU’s coronavirus recovery through shared debt.

thelocal.de

Merkel har fått order att ta smällarna innan hon snart pensioneras.

Globalisterna bara vräker på nu och konflikterna ökar. Världen faller isär i konflikter när de försöker ta kontroll över den genom splittring. Att vi nordeuropeer öser pengar in i obalanserade sydeuropeiska budgetar är ingen solidaritet.

wwr: 71822826

Men det är andra frågor, hur vi arbetar effektivt i Sverige och hur mycket vi vill ge i bistånd till utvecklingsländer.

Det som är helt fel nu, enligt min mening, är att Italien och Spanien utnyttjar EU. De sätter sig i skuld och hotar sedan EU med att lämna EU om inte vi andra betalar deras skulder. Och det är i stort sett det enda som biter på EU-bossarna – att hota med att gå ur EU. Så vi får betala.

Italien och Spanien är inga utvecklingsländer som behöver bistånd. Deras politiker har spenderat för mycket. Italien och Spanien måste lära sig sköta sina budgetar så de inte får dessa skulder. Om vi nu betalar till dem så kommer bara samma situation att upprepas i framtiden.

Löfven kan inte påverka detta. Enda sättet att lösa detta är att gå ur EU. Dessutom ger vi varje vecka en halv miljard som bara rinner bort för att EU skall försöka hålla ihop organisationen och påverka länder i EU-vänlig riktning. Det är bortkastade pengar.

stilicho: 71823570

Givetvis finns det mindre positiva saker med allt. I Sverige men även inom EU. Att EU kostar mycket pengar är dock inget stort problem i sammanhanget. Dels kostar det inte särskilt mycket och dels är pengarna inte bortkastade.

Italien och Spanien är inga eviga bidragsländer eller finansiella svarta hål. Italien är EUs tredje största nettobetalare, betydligt större än Sverige. Spanien går ungefär plus minus noll i sina EU-affärer. Huruvida dessa länder verkligen behöver finansiell stimulans kan man förstås diskutera, men det är inte som att pengarna bara försvinner. De kommer att investeras och göra nytta och antagligen komma tillbaka till EU-budgeten i en eller annan form.

Om det bara var en fråga om pengar så skulle inte du och andra EU-kritiker vara några stora EU-kritiker. Då skulle ni vara biståndskritiker. Sverige betalar dubbelt så mycket i U-landsbistånd som vi nettobetalar till EU. Och till skillnad från EU-pengarna så går U-landsbiståndet verkligen ner i ett svart hål, det är pengar vi aldrig kommer se igen och pengar som antagligen gör mer skada än nytta. Där pratar vi slöseri. Till skillnad från den kalabalik och det juridiska käbblande som skulle bli följden av ett EU-utträde så kan man dessutom skära i U-landsbiståndet utan att det händer särskilt mycket alls och utan större åthävor än att ändra några siffror i en budget. Om ni verkligen bryr er om pengarna så är det alltså där ni ska lägga er energi. Det är där ni kan göra skillnad.

Men som jag nämnde tidigare så tror jag inte att ni bryr er så mycket om plus och minus och vad som händer i den verkliga världen. Ni lever i er drömvärld, en drömvärld där ett EU-utträde på något vis har kommit att representera drömmen om ett bättre Sverige. Att drömmen inte har särskilt mycket med verkligheten att göra är i det perspektivet mindre viktigt.

wwr: 71824379

Dra inte in U-landsbiståndet i detta Vill du skära ned det så står det dig fritt att propagera för det, men det är en annan fråga.

Vi är överens om att Italien och Spanien är utvecklade länder. Det finns ingen orsak att vi skall betala deras skulder. Man kan inte bara hoppas att pengarna kanske kommer tillbaka på något sätt. Varje land måste balansera sin budget. EU utnyttjar Corona för att på något sätt försöka få oss att tro att vi måste betala andras skulder.

Italien och Spanien hotar med att gå ur EU om de inte får skulder betalda. Det skall man inte ge efter för. Men EU vill alltid öka sin budget och finansiella makt. Sverige är en av de största nettobetalarna till EU räknat per person. Dessa pengar använder EU för att stärka sin makt. Det finns ingen orsak att vi skall betala för att stärka EU:s makt. Pengarna är dessutom mycket svårare att följa än vad som betalas av Sverige. Du betraktar Sveriges U-landsbistånd som slöseri. Det kan du kolla med t.ex SIDA. Men att följa EU-pengar till andra länder är mycket svårt. EU:s beslut fattas onödigt långt från oss som betalar.

wwr: 71825580

… U-landsprojekten skall utvärderas separat. Jag anser bestämt att vi svenskar inte skall betala de utvecklade länderna Italien och Spaniens skulder.

Det är mycket svårt att följa EU-pengar. De senaste veckorna har jag skrivit några gånger till “Europa Direkt” som EU:s flashiga kontakt “på alla EU-språk” och till regeringskansliet. Man får ganska snabbt svar. Men även enkla frågor ger diffusa och otillräckliga svar, anser jag. (Jag skulle tro att man kan få bättre svar om man skriver till SIDA om ett biståndsprojekt. Man kanske hänvisas till de som driver projektet?)

Men kolla här.

Förra året hade Italien dragit på sig dubbelt så stor statsskuld som EU tillåter. EU hotar men vad jag vet har de inte utfärdat några böter. Italienarna vet att EU inte vågar göra något för då hotar Italienarna med att få ur EU. Italienarna bara säger att de vill spendera mer!

De bara garvar åt oss andra. De vet att vi får betala. Det är EU det. EU-bossarnas maktgalenskap att styra hela Europa går utanpå allt förnuft.

Jag tror inte Italien fått böter. Bara i det senaste förslaget får de istället en gåva på 1.700 miljarder kronor! (Jag tror ung. hälften skulle betalas tillbaka men de pengarna är det mycket osäkert om vi får se igen. Edit: 900 mdr lån, 800 mdr bidrag)

Italy risks disciplinary action for violating EU debt rules

6 June 2019

The European Commission found that Italy’s public debt stood at more than 130% of GDP in 2018 – far above the 60% limit which EU rules require.

It warned that a “snowball effect” was likely to see the situation worsen in 2019 and 2020, as it recommended legal action.

Without taking action, the disciplinary procedure – which has not yet been opened – could ultimately result in an unprecedented fine of more than €3bn (£2.6bn).

But Italy’s government showed little immediate interest in a policy change.

[Deputy PM] Matteo Salvini: “Cuts, sanctions and austerity have only produced more debt“

bbc.com.

Reduction of public debt should be the main priority for France, Italy, and Spain, which have “failed to put their finances in order” during the economic upswing of recent years, the European Commission warned

France, Spain, and Belgium have a debt-to-GDP ratio at almost 100%, while Italy’s goes up to 136%. The countries are not only failing to meet the debt rule but have not “sufficiently used favourable times to put their finances in order,” the vice-president added.

Under EU rules, countries must reduce their public debt when it is above 60% of the GDP.

According to the Commission assessment, these countries “plan either no fiscal adjustment or even fiscal expansion” in 2020. Dombrovskis recalled that high debt levels make countries more vulnerable to potential economic shocks and asked them to make reduction a priority.

euractiv

www3: 71859166

Sara Skyttedal sa det på ett bra sätt:

Ursprungligen postat av wwr

Vi är överens om att Italien och Spanien är utvecklade länder. Det finns ingen orsak att vi skall betala deras skulder. Man kan inte bara hoppas att pengarna kanske kommer tillbaka på något sätt. Varje land måste balansera sin budget. EU utnyttjar Corona för att på något sätt försöka få oss att tro att vi måste betala andras skulder.

Sara Skyttedal sa det på ett bra sätt:

Citat:

Om jag skulle ta mitt kreditkort och handla alldeles för många handväskor och sen kräva att min syster ska betala fakturan sen. Och om hon inte har pengar så skulle jag tycka att hela familjen borde gå in och belåna hela huset för att jag ska kunna betala. Och ärligt talat räcker inte ens det. Det skulle vara så att jag inte är beredd att betala tillbaka.

SVT Aktuellt 2020-05-27 – streamable.com

wwr: 71859486

Fast det är Löfven man borde fråga. Om han säger nej stoppas förslaget. Men vad jag förstår har han t.ex redan den 9/4 godkänt 5000 miljarder, via finansministern.

Samt klargöra vilka förslag som godkänts, vilka som diskuteras, när beslut sker och vart pengarna går.

Under tiden avleder politikerna intresset från dessa stora och onödiga utgifter genom att diskutera smittspridning.

wwr: 71872873

Har partiledarna nu haft tävling i att vara efterklok enligt vad deras respektive smittskydsexperter lärt dem? :no:

Det hade varit bättre om de fokuserat på sitt område samt på det som ännu går att göra något åt. Med Corona som svepskäl försöker EU dra in mer än 10.000 miljarder kronor för att “kickstarta” samhället (och koldioxidproduktionen) efter Corona. Det egentliga skälet är att vi andra skall betala Italiens och Spaniens statsskulder, annars har länderna hotat med att gå ur EU. 5000 miljarder kronor har redan beviljats, vad jag förstår (9/4).

När politikerna samlas och får TV-tid skall de diskutera viktiga politiska frågor. Smittspridning används nu som diskussionsämne för att täcka över dessa.

wwr: 71873907

Alla partiledar-plötsligt-blivit-smittskyddsexperter – gav de dessa eminenta experttips redan när det var aktuellt eller är de bara efterkloka?

wwr: 71874081

Jag har inte följt alla åsikter som uttalats. Men de som innehar toppositionerna har kommit dit på politiska meriter. På mellannivå skulle det förmodligen gå att samla smittskyddsexperter som kunde komma överens om mer enhetligt förfarande.

Moderno: 71940390

Ylva Johansson diskuterade bl.a. kommissionens återhämtningsplan i dagens lördagsintervju (sverigesradio.se).

Är det inte crazy att gå med på en återhämtningsplan innan vi vet var den svenska ekonomin tar vägen som en följd av coronapandemin? Och dessutom kan vi väl inte förhandla innan Sverige fullt ut får delta i EU-samarbetet, eftersom den fria rörligheten, en av EU:s grundbultar, inte gäller för svenskar?

Det vore ju märkligt om vi går med på en plan som gynnar andra länder om det visar sig att Sverige måste genomföra en total lockdown med enorma ekonomiska konsekvenser utöver de som nu visar sig om smittan inte kan stoppas på annat sätt. Det är ju inte rimligt att vi bara ska betala utan att få något tillbaka.

Jag kan annars tillägga att jag principiellt inte är emot ett stödpaket om det är sansat, logiskt och proportionerligt.

wwr: 71956603

För att försöka klara dessa vansinniga utgifter måste naturligtvis avgifterna höjas.

Tyskland tycker en höjning av EU-avgiften med 42% blir lagom.

Germany set to pay 42% more into EU budget in coming years: report

mobile.reuters.com

Merkel har fått order att bara slugga innan hon går i pension så finns ingen att skylla på.

Vår finansminister har tidigare sagt att hon tycker att avgiften redan är för hög. Men Löfven och liknande är bara småpotatis som inte vågar säga emot. De har redan godkänt 5000 miljarder den 9/4. Pengarna måste in. Helt vansinnigt att vi skall betala andra, utvecklade länders statsskulder.

Läser man detaljerna ser man att det är EU som lagt förslaget

latest proposals from Brussels said member states needed to pay around 1.075% of their gross domestic product (GDP)

wwr: 71957908

Nu får SAS 5 miljarder, bara av Sverige. Förra året var det bra att färre flög. Nu är det tvärt om.

SAS föreslås få 5 miljarder kr i stöd

Bolund (MP): Ställs klimatkrav på SAS

107 SVT Text Måndag 15 jun 2020

INRIKES PUBLICERAD 15 JUNI

Fem miljarder till SAS föreslås

Regeringen föreslår ett

kapitaltillskott med upp till fem

miljarder kronor till SAS för att

hantera coronakrisen.

MrStreamer: 71996307

Dom lata italierna vill ha bidrag men inte jobba själva.

ekstrabladet.dk

Vi uppe i norra europa har blivt nåt jävla socialkontor till lata manjana-syd-europeer.

En del artiklar är vinklade för att försöka skapa hat mot sydeuropeerna. Samtidigt kräver denna artikel “orimliga” åtgärder som att skola om kontorsarbetare till lantarbetare.

Problemet är de skulder som sydeuropeerna ådragit sig under lång tid genom budgetunderskott orsakade av att deras politiker lovar för mycket.

To achieve this, we are setting up Next Generation EU – worth EUR 750 billion.

Together with the core MFF of EUR 1.1 trillion, this sums up to EUR 1.85 trillion in today’s proposals.

EU press release 27/5


Gällande Corona-stödet

Jag känner till följande:

1. Nu diskuteras €750 miljarder Next Generation EU

2. Tyskland och Frankrike föreslog den 18/5 €500 miljarder stödfond

3. MEP vill öka budgeten (2021-27) från €1.1 biljoner till 2.0 biljoner.

Jag har följande frågor

1. Den 9/4 godkände regeringarna €540 miljarder. Är detta förslag helt fristående från de övriga tre jag nämnde ovan? (Detta föeslag ingår inte i något av de tre?)

2. Förslaget om €540 miljarder är beslutat, men de övriga tre är under diskussion. Stämmer det?

3. Finns något bestämt om finansieringen av ovanstående förslag eller är allt uppe till diskussion nu?

Vänlig hälsning

—-

Vi har vidarebefordrat din förfrågan till Generaldirektoratet för Ekonomi och finans, vänligen finn deras svar nedan:

1. Den 9/4 godkände regeringarna 540 miljarder euro. Är detta förslag helt separat från de andra tre som jag nämnde ovan? (Den här räkningen ingår inte i någon av de tre?)

Ja. Paketet på 540 miljarder € godkändes av Europeiska rådet den 23 april consilium

href=”https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/04/23/conclusions-by-president-charles-michel-following-the-video-conference-with-members-of-the-european-council-on-23-april-2020/”>corrected link

videokonferensen-med-medlemmar i EU-rådet-23-april-2020 / består av tre instrument: 200 miljarder euro lån från EIB baserat på 25 miljarder euro nytt kapital som tillhandahålls av EU-medlemmen Anger eib; upp till 240.- euro från den europeiska stabilitetsmekanismen Pandemisk krisstöd till euroområdets medlemsstater esm; € 100.- via SURE-instrumentet ec pdf och mer information om ec -Arbete-travel-EU / hälsa / coronavirus-respons / jobb-and-ekonomin under-coronavirus-pandemic_en.

2. Förslaget på 540 miljarder euro har beslutats, men de andra tre diskuteras. Är det sant?

– Som ovan. Den 18 maj föreslog emellertid Frankrike och Tyskland en fond på 500 miljarder euro (inte 5,5 miljarder euro, som du skriver). Även om det inte är klart vem du hänvisar till med ”MEP vill höja budgeten (2021-27) från 1,1 biljoner euro till 2,0 biljoner” eftersom det nya kommissionens förslag av den 27 maj redan uppgår till 1,85 tusen €. Europeiska kommissionens fullständiga förslag är tillgängligt på https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/recovery-plan-europe_en.

3. Är det något som beslutas om att finansiera ovanstående förslag eller är allt uppe på diskussion nu?

– Kommissionens förslag måste nu diskuteras och förhandlas av Europaparlamentet och rådet.


9/4 5500 miljarder

Paketet på 540 miljarder € godkändes av Europeiska rådet den 23 april consilium

corrected link

videokonferensen-med-medlemmar i EU-rådet-23-april-2020 / består av tre instrument: 200 miljarder euro lån från EIB baserat på 25 miljarder euro nytt kapital som tillhandahålls av EU-medlemmen Anger eib; upp till 240.- euro från den europeiska stabilitetsmekanismen Pandemisk krisstöd till euroområdets medlemsstater esm; € 100.- via SURE-instrumentet ec pdf och mer information om ec -Arbete-travel-EU / hälsa / coronavirus-respons / jobb-and-ekonomin under-coronavirus-pandemic_en.

19/6 MFF 11.000 miljarder

19/6 Next Gen EU 7500 miljarder

A new Recovery and Resilience Facility of €560 billion

A €55 billion top-up of the current cohesion policy programmes

Just Transition Fund up to €40 billion, toassist Member States in accelerating the transition towards climate neutrality.

An amount of EUR€94.4 billion forHorizon Europe, which will be reinforced to fund vital research in health, resilience and the green and digital transitions.

Och många fler poster: EU

EU press release 27/5

wwr: 72001511

Parlamentspresidenten Sassoli har inlett video-toppmötet med tal till Löfven och de andra ledarna.

—-

We need to act urgently and courageously, as EU citizens, businesses and economies need an immediate response. Our citizens expect bold action. Now it is time for us to deliver.”

Sassoli called the Commission proposal “ambitious” but added: “In our view it only scratches the surface of what needs to be done.”

The President also spoke out against issuing loans as part of the recovery plans. “Parliament is keen to stress that any common debt issued must be repaid fairly, without burdening future generations,” he said.

“Let us not forget that providing support solely in the form of loans would have an asymmetric impact on the indebtedness of the individual member states and would be more costly for the Union as a whole. We have an opportunity now to refashion Europe and make it more equal, greener and more forward-looking. To this end, we should seize our chance to introduce a basket of new own resources.”

—–

Bold action = EU-avgiften upp 40% bedömde tyskarna

7.500 (totalt 18.000) miljarder är att bara skrapa på ytan :'(

Vi skall nu sättas i skuld och det är rättvist om även skötsamma länder betalar.

Lån är orättvisa eftersom de som lånar måste betala tillbaka alldeles själva. :skamsen:

Dags att omgestalta Europa.

europarl.europa.eu

Oj oj. Jag hinner inte följa mer just nu. Men det blir dyrt när vi skall betala för Italien och Spanien. President Sassoli är ju italienare. De har ju redan kraschat ur taket för statsskuld v.b. Euron med runt 100%. De borde få stora böter men istället får vi betala.

Bra att Greta Thunberg vägrade ta honom i hand 😉

i.imgur.com

I början av april satte man även sprätt på 5000 miljarder vid ett annat videomöte. Utgifterna verkar inte ha någon ände.

Det handlar naturligtvis om makten över Europa. EU använder alla tänkbara och otänkbara skäl för att höja EU-avgiften. Ju mer EU kan kontrollera av penningflödet, ju mer makt flyttas från Sverige till EU. Skuldsättning gör det ännu svårare att gå ur EU.

Remarks by President Charles Michel following the video conference of the members of the European Council, 19 June 2020

consilium

EU:s ledare har i dag hållit ett digitalt möte om unionens budget och det planerade coronakrispaketet.

Sverige är ett av de länder som inte vill att EU ska ge bidragsstöd till coronadrabbade länder.

– Vi har som väntat inte nått en överenskommelse i dag, säger statsminister Stefan Löfven efter mötet.

Under fredagens EU-toppmöte diskuterade unionens ledare ´hur stödet till de länder som drabbats hårt av coronapandemin ska se ut.

EU-kommissionen har föreslagit ett paket på 750 miljarder euro, där en tredjedel ska vara i form av lån, och de resterande 500 miljarder euro i form av bidrag.

Sverige vill dock inte att EU ska ge stöd i form av bidrag, endast lån, och är kritisk till de kriterier som EU-kommissionen föreslagit.

– BNP, befolkning och arbetslöshet under de senaste fem åren är fel kriterier, för det visar inte hur krisen har slagit, säger Stefan Löfven.

”Data om här och nu”

Sverige vill istället se att fördelningen av coronastödet ska baseras på ”aktuell data”.

– Befolkning säger inget alls, inte heller historisk data på arbetslöshet. Data om här och nu, inte historiskt.

Några beslut togs inte under dagens möte och hanteringen av coronakrisen i olika länder togs över huvud taget inte upp, säger Stefan Löfven.

– Det är mycket kvar. Vi vill alla försöka att bli klara under sommaren men jag kan inte ge någon prognos för hur det är möjligt.

Expressen

wwr: 72005283

Löfvens kommentarer till videotoppmötet

Stefan Löfven i toppmöte – unionen oense inför samtalen

Sverige är ett av de länder som inte vill att EU ska ge bidragsstöd till coronadrabbade länder.

expressen.se

Löfven vill ge lån men inte bidrag. Men även det är fel. Italien har t.ex dubbelt så hög statsskuld som Euron tillåter. Men de får inga böter som de borde, de får bidrag istället. Jag tror aldrig några lån till ett land som har så dålig ekonomi kommer att betalas tillbaka. Lånen kommer att avskrivas (tas på det s.k. “blåstkontot”).

Expressen nämner inte att ledarna även diskuterade långtidsbudgeten (MFF). EU:s förebild Sovjetunionen hade 5- och 10-årsplaner. EU använder 7-årsplaner. Lägger man ihop dessa förslag kommer EU-avgiften att behöva höjas med 40%, hade tyskarna räknat ut.

EU beskattar sina medlemsländer hårdare för att hela tiden stärka sin makt över Europa.

Det skulle räcka att Löfven sade nej. Men det vågar han inte. Sverige är ett litet land av 27 länder där Frankrike och Tyskland dominerar så Löfven skulle inte våga stoppa dessa planer. Ingen politiker i hög ställning vågar vända sig mot detta slöseri och hur EU hela tiden ökar sitt bestämmande över Sverige och andra länder, bl.a genom att öka denna finansiella makt.

En parlamentsledamot från KD kritiserade förslaget i Aktuellt, var jag läst. Men det är bara för att försöka skapa en falsk bild av att någon egentlig opposition existerar. Om någon hög politiker vänder sig mot EU kommer pressen att på sikt ta bort politikern genom att skriva ned den.

Artikeln “illustreras” med en annons med en bild som är dubbelt så stor som på Löfven. Den visar en invandrarkvinna som tar några läckra danssteg, så vi inte glömmer som är viktigt.

i.imgur.com

F.ö. få mediekommentarer efter mötet.

110 SVT Text Söndag 21 jun 2020

INRIKES PUBLICERAD 21 JUNI

Svenska priser bland de högsta i EU

Sverige är det femte dyraste landet

i EU, med 20 procent högre priser än

genomsnittet för unionens

27 medlemsländer, visar nya siffror

från EU:s statistikbyrå Eurostat.

Allra dyrast är Danmark, som är

40 procent dyrare än EU-snittet.

Billigast är det i Bulgarien och

Rumänien, där varor och tjänster bara

kostar knappt hälften så mycket som

snittet.

Nicke08: 72040636

New York Times sågar Sverige vid fotknölarna.

While those countries went into strict lockdowns this spring, Sweden famously refused, and now has suffered roughly twice as many infections and five times as many deaths as the other three nations combined, according to figures compiled by The New York Times.

While reporting differences can make comparisons inexact, the overall trend is clear, as is Sweden’s new status as Scandinavia’s pariah state.

Long considered the lucky holders of one of the best passports for seamless global travel, Swedes now find themselves with few options for moving about the European Union. Most countries in the bloc have reopened their borders to member nations, but only France, Italy, Spain and Croatia are welcoming Swedes without restrictions.

In several countries, like the Netherlands and Cyprus, they are banned completely. Austria demands a health certificate. Greece makes Swedes quarantine for at least a week, even if they test negative for the coronavirus.

Sweden is a sort of regional hegemon, and, its critics say, given to a certain arrogance and exceptionalism that can be grating.

At over 10 million, its population is almost double the size of any of its neighbors. Its economy, which is far more globally integrated than the others, includes successful brands like Volvo, Ikea and H&M, as well as the band Abba. Sweden also has far more relaxed policies toward immigration.

A full quarter of all Swedes are now immigrants. Denmark, on the other hand, has been moving in the opposite direction, placing strict limits on immigration and demanding that foreigners assimilate.

“The different views on foreigners and crime have created a divide between Denmark and Sweden that’s become the deepest since the First World War,” said Jacob Nielsen, the editor in chief of Altinget.dk, a political website with offices in both Denmark and Sweden.”

nytimes.com

femtaliess: 72057294

Se länken nedan. Ja när det gäller Covid har vi ju inte så många andra dåliga exempel att peka på. I siffran fem har jag exkluderat Andorra och San Marino. Som du ser i tabellen har vi snart även passerat Italien i dödlighet.

worldometers.info

En av det största tidingarna i världen blottar sveriges situation. Sverige är utestängt av grannländer, ingen vågar diskutera invandring är några saker som tas upp.

Hur kommer svenska journalister agera efter denna totalsågning?

wwr: 72051255

Intressant. Varför Sverige hade mindre lockdown är jag inte säker på. En orsak kan vara att vi nu inte kan kräva samma Corona-kick-start-pengar av EU som Italien och Spanien vars statsskulder vi nu skall betala. Man insåg tidigt att något fuffens var på gång när europeiska media publicerade kartor över Coronafall i Italien och Spanien med stora röda cirklar som förde tankarna till kärnvapenanfall.

Löfven och NYT spelar i samma lag. Så denna artikel får inga större konsekvenser.

Jag kan bara tänka mig att NYT tar chansen att visa att ingen lämnar den globala agendan utan att det noteras.

Spoiler:
NYT nere i 25 öre veckan nu (amerikanska öre), fortfarande överpris. Jobbig att säga upp. Avrådes.
Spoiler:
Den ironiska förklaringen: Löfven glömde läsa NYT så han visste inte vad han skulle göra.

Sweden does not close society during Covid-19. Worldwide death numbers can not be compared and are heavily manipulated. Sweden is scolded by leading globalist paper NYT.

Swedish PM would never dare leave globalist agenda on his own. Was probably ordered to do this to break up Nordic unity and act as a deterring example. See the following:

Nicke08: 72040636

New York Times sågar Sverige vid fotknölarna.

nytimes.com

En av det största tidingarna i världen blottar sveriges situation. Sverige är utestängt av grannländer, ingen vågar diskutera invandring är några saker som tas upp.

Hur kommer svenska journalister agera efter denna totalsågning?


Nordic unity

wwr: 72069033

Det måste vara hembygdshatet den gamla sk-ttidningen vill trumma in. Greta är expert på det. Hon vägrade ta emot pris från Nordiska Rådet. Tro det eller ej men klimatikon Thunberg har t.o.m. angripit hur danskar attackerar oss med avloppsvatten över sundet! (Alla reningsverk måste släppa ut när de bygger om.) NMR har uppfunnits för att vi skall tro nordisk enighet har med nazism att göra!

Globalisterna fruktar nordisk enighet. Möjligen fick Löfven order att avvika.

Historically, the Scandinavian nations have been bound together …

Nordic Passport Union, established in 1954, was a model for the European Union’s open border system …

But then came the pandemic.

“We can’t visit Norway. We can’t go to Denmark,”

“We are supposed to sit here in our corner of shame, and the worst part is that you’re savoring it,” she said, referring to Sweden’s neighbors. “All Norwegians, all Danes and all Finns are loving that the Swedes aren’t welcome anywhere. I long for you, yet you don’t long for me.”

“Det här håller inte. Länder som själva lägger upp sin sjukvårdspolitik är dömda till undergång. Den måste EU lägga upp så alla kan resa runt och ha jättekul.”

Förut var det flygskam. Nu har vi hamnat i skamvrån för egensinnigt beteende. Våra gamla broderländer hatar oss. Typiskt trams av NYT-kaliber.


Juni 26

Tegnell: “Total feltolkning av datan”

WHO pekar ut Sverige som särskilt

riskland när det kommer till smitt-

spridning. -Det är tyvärr en total

feltolkning av datan, säger stats-

epidemiolog Anders Tegnell i SVT:s

Morgonstudion.

Antalet konstaterade fall i Sverige

stiger. Men det beror på att enormt

många fler än tidigare testas, säger

Anders Tegnell.

-Det är olyckligt att man samman-

blandar Sverige med länder som inte

tidigare haft några problem alls och

som uppenbarligen är i början på sin

epidemi, säger statsepidemiologen

TonyDR: 72069863

[INDENT]Svenska Regeringen är i full konflikt med i princip hela världen snart. WHO har fel. ECDC har fel. Finland, Danmark, Tyskland & Norge – Alla har fel. Forskare har fel. Tyska TV har fel. NY Times har fel. Det är ingen som förstår hur briljant vår strategi är [/INDENT]

twitter.com

wwr: 72071146

Löfven skulle själv aldrig våga kliva av den globala agendan och ta sådana här smockor av NYT och de som står bakom den. Löfven lär ha fått order hur han skulle agera med begränsad lockdown.

Det hela är planerat från början. Som i inlägget ovan, hur NYT kan utnyttja Sverige för att sprätta dynga om påstådd nordisk konflikt. Man vill naturligtvis visa att alla länder måste göra på samma sätt och alltså styras uppifrån. Hur även t.ex Italien, med 130% statsskuld, som hotat lämna EU, får 1700 miljarder i ett “Corona kick-start-förslag” medan Sverige får 50!

Sverige utsågs till det avskräckande exemplet. Skulle de dödssiffror jag såg stämma (Sverige mycket högre än de övriga nordiska länderna tillsammans, tror jag) skulle både Löfven och Tegnell få sparken. Men jag gissar kritiken kommer att rinna ut i sanden.

wwr: 72079091

QUOTE=wwr|72071146

Löfven skulle själv aldrig våga kliva av den globala agendan och ta sådana här smockor av NYT och de som står bakom den. Löfven lär ha fått order hur han skulle agera med begränsad lockdown.

Det hela är planerat från början. Som i inlägget ovan, hur NYT kan utnyttja Sverige för att sprätta dynga om påstådd nordisk konflikt. Man vill naturligtvis visa att alla länder måste göra på samma sätt och alltså styras uppifrån. Hur även t.ex Italien, med 130% statsskuld, som hotat lämna EU, får 1700 miljarder i ett “Corona kick-start-förslag” medan Sverige får 50!

Sverige utsågs till det avskräckande exemplet. Skulle de dödssiffror jag såg stämma (Sverige mycket högre än de övriga nordiska länderna tillsammans, tror jag) skulle både Löfven och Tegnell få sparken. Men jag gissar att kritiken kommer att rinna ut i sanden. Det är ett spel, att det skulle leda till att någon av dem avgår, det tror jag inte, men även det är möjligt.

jag gissar att kritiken kommer att rinna ut i sanden.

Det verkar ha varit en hyfsad prognos.

WHO kovänder – ger Tegnell rätt: ”Smittspridningen är stabil”

di.se

NYT bara morrar lite, men det räcker för att sätta skräck i världens ledare. Alla vet vem deras husse är.

Nordmenn kan glemme Sverige i år. Jeg tror det er helt urealistisk at man skal kunne reise dit dette året. Kanskje til neste år, men det avhenger helt av hva de velger å gjøre, sier tidligere smittevernoverlege ved Ullevål, Bjørg Marit Andersen, til Børsen.

borsen.no

wwr: 72109675

Andra medier fyller på NYT:s agenda att försöka splittra våra broderländer. Trist att se.

Glem Sverige i år

Nordmenn kan glemme Sverige i år. Jeg tror det er helt urealistisk at man skal kunne reise dit dette året. Kanskje til neste år, men det avhenger helt av hva de velger å gjøre, sier tidligere smittevernoverlege ved Ullevål, Bjørg Marit Andersen, til Børsen.

Dødstallene i nabolandet, som mandag bikket 5 300, får det til å gå kaldt nedover ryggen på Andersen, som er professor i medisin og tidligere smittevernoverlege

Hvis de lar denne infeksjonen spre seg uten lockdown og uten skikkelige tiltak, da kan det ta kanskje et år eller to før de begynner å se at de har fullstendig tak på det. Smitten vil spre seg til hele Sverige og til andre land.

– Mange flere kommer til å dø

Den svenske justisministeren, Ann Linde, mener de andre nordiske landenes behandling av svenskene, nå kan føre til at det gode naboskapet får sår som vil bruke lang tid på å gro, og svensk handelsnæring fortviler over savnet etter nordmenn.

Etter at WHO i forrige uke plasserte Sverige på verstinglista hva gjelder antall nye smittetilfeller, og satte landet i bås med blant annet Moldova og Albania,

intensivert testing og mer omfattende karanteneplikt.

– Hvis de skal stoppe dødeligheten, så bør de gjøre det. En lockdown med skikkelige påbud og straff. Det er den eneste løsningen

borsen.no

wwr: 72110216

DN, Expressen och vår utrikesminister fyller på NYT med denna agenda som jag menar handlar om att sprida hat mellan våra grannländer. Det är för j-vligt anser jag. Norrmän och svenskar brukar försöka hjälpa varandra men tidningarna försöker så splittring.

Som vanligt går politikerna och tidningarna hand i hand.

Ett topic som moderatorerna får avgöra om det skall ha ny tråd är Löfven och regeringens lägre nivå av lockdown. Jag menar att om globalbossarna säger åt Löfven att hoppa så hoppar han. Han hade aldrig själv vågat ha lägre nivå på lockdown. Jag skall PM:a modsen och fråga.

Ann Linde orolig för gränssamarbeten

– I flera regioner har man samarbetat sedan 1950-talet – helt plötsligt blir det rivalitet och hårda känslor mellan folk där det inte varit några gränser överhuvud taget. Det kan jag känna en genuin oro för hur det kommer att påverkas, säger Ann Linde till DN.

Hon är orolig att ”det har skapats sår”.

Som exempel nämner Ann Linde Öresundsregionen, Haparanda-Torneå och Värmland-Norge, …

– Och så plötsligt från en dag till en annan så klipps det. Den här osäkerheten och att det nästan blivit en landskampsstämning om det här viruset. Jag kan vara orolig för hur länge vi kommer att ha kvar de här såren, säger hon till DN.

expressen.se

Ann Linde om Nordens gränser: Orolig för hur länge såren finns kvar

dn

Coronapandemin håller på att slita sönder det nordiska samarbetet.

expressen.se

Hjälper det att Linde höjt rösten när vännerna stängt dörren?

Ann Linde:

Jag känner oro för det nordiska samarbetet

dn.se

Ann Linde om Nordens gränser: Orolig för hur länge såren finns kvar

dn

Wolodarski Twitter

wwr: 72111316

RingInteSnuten: 72111068

Det hat nog varit på tapeten länge på grund av all skit som kommer över gränsen ifrån Sverige, sen att regering ihop med FHM helt ignorerat pandemin och låtit den härga fritt (rekomendationer) var nog bara det som fick dom att säga stopp till slut.

Skulle inte bli förvånad om dom kommer med en annan anledning när corona är under kontroll.

Men kolla så de skriver. (DN ovan)

Hjälper det att Linde höjt rösten när vännerna stängt dörren?

Ann Linde:

Jag känner oro för det nordiska samarbetet

Det är den svenska utrikesministern DN intervjuar. DN vurmar för invandringen. DN eller NYT skulle aldrig ta upp detta om det kunde kopplas till invandringen. Norrmännen hatar oss inte. De skulle hjälpa oss om vi behövde. Det här är massmedia som försöker sprida hat.

wwr: 72111786

Invandringen har inte nämnts.

DN har samma agenda som NYT. DN är betalvägg och den har jag också sagt upp. (Den var dyr till skillnad från NYT vill jag minnas.)

DN gör reportage med den svenska utrikesministern som verkar tro att det nordiska samarbetet kommer att bli svårt. Förmodligen då eftersom hon tror (fabulerar, fås att säga?) att Norge inte samtycker till vårt Coronahandläggande.

DN borde självklart fråga den norska ministern innan man publicerar dessa slutsatser. Man har kanske ställt ledande frågor till Linde.

Om norrmännen anser att Sverige är i en annan fas av Corona och blockerar viss överfart så är det inget som betyder att relationerna behöver bli sämre framöver.

NYT och DN driver en sjuk agenda. Inte nog med att de skall dra hit en massa folk som är svåra att anpassa. Norrmännen som vi däremot har mycket gemensamt med, försöker de splittra oss från.

På den finska sidan växer hatet: ”Slå larm om ni ser svenskar”

Aftonbladet

wwr: 72120587

Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

Sverige stängdes inte lika kraftigt som de flesta andra länder under Corona-pandemin. Statsepidemiologen Tegnell motiverar detta med att lättare restriktioner går att bibehålla längre.

Statsepidemiologen Anders Tegnell medverkade i CNN under natten till tisdagen och svarade på frågor om den svenska coronastrategin som bland annat kritiserats av USA:s president Donald Trump.

Tegnell försvarade beslutet att Sverige inte stängt ner landet helt och hållet med att de svenska restriktionerna sannolikt går att ha längre utan att människor tröttnar.

– Ett av de starkaste skälen till att vi gör så här är att det är väldigt hållbart, sa Tegnell i tv-inslaget.

fokus.se

Beslutet att inte stänga ned Sverige har vållat mycket kritik mot Sverige, bl.a från WHO. Men Sverige följer oftast den globala agendan. Varför har Löfven tagit denna politiska risk? Att bara göra “som de andra” för att “vara på den säkra sidan” hade varit det självklara beslutet för vilken feg politiker som helst.

Varför följde inte den svenska regeringen det minsta motståndets lag och bara gjorde det enklaste – stängde Sverige kraftigt under Corona-pandemin?

wwr: 72120595

Som påpekats i det första inlägget är det mycket anmärkningsvärt att den fege Löfven, som alltid följer den globala agendan, tagit risken att avvika ur ledet och inte gjort som de andra länderna och stängt Sverige kraftigt. Löfven skulle aldrig ha kunnat komma på det själv. Han måste ha fått en specialorder från de globala nätverken. I efterhand går det att förstå varför den svenska regeringen inte stängde Sverige:

Avsikten med begränsad lockdown i Sverige har varit att skapa konflikter mellan oss och våra nordiska grannländer.

Den nordiska enigheten med framstående samhällen socialt, ekonomiskt, tekniskt etc har länge utgjort en nagel i ögat på de globala nätverken och de försöker i vanlig ordning sabotera. Greta Thunberg vägrar t.ex att ta emot ett pris från Nordiska Rådet. Hon avviker t.o.m. från talet om klimatkatastrof bara för att kritisera ett danskt reningsverk som måste släppa ut avloppsvatten i Öresund när det bygger om!

Flera tidningsartiklar påstår nu att sprickor uppstått i relationen med våra nordiska grannar. DN verkar t.o.m. ha fått utrikesministern att säga att hon är orolig för framtida nordiskt samarbete. (Det vore bättre om DN istället frågade den norska utrikesministern, huruvida de är arga på oss.)

Förhoppningsvis är detta tal mest hatspridande från våra tidningar som vill söndra Norden. Medias grundläggande politik är ju att splittra våra samhällen mha invandring, feminism etc. Jag tror och hoppas det nordiska samarbetet fortsätter på god nivå.

Här är exempel hur man försöker blåsa upp hat mellan våra grannländer.

På den finska sidan växer hatet: ”Slå larm om ni ser svenskar

aftonbladet.se 7 juni

– – Glem Sverige i år

Nordmenn kan glemme Sverige i år. Jeg tror det er helt urealistisk at man skal kunne reise dit dette året. Kanskje til neste år, … sier tidligere smittevernoverlege ved Ullevål, Bjørg Marit Andersen, til Børsen.

Dødstallene i nabolandet, som mandag bikket 5 300, får det til å gå kaldt nedover ryggen på Andersen,

Hvis de lar denne infeksjonen spre seg uten lockdown og uten skikkelige tiltak, da kan det ta kanskje et år eller to før de begynner å se at de har fullstendig tak på det. Smitten vil spre seg til hele Sverige og til andre land.

Mange flere kommer til å dø

Den svenske justisministeren, Ann Linde, mener de andre nordiske landenes behandling av svenskene, nå kan føre til at det gode naboskapet får sår som vil bruke lang tid på å gro, og svensk handelsnæring fortviler over savnet etter nordmenn.

Etter at WHO i forrige uke plasserte Sverige på verstinglista hva gjelder antall nye smittetilfeller, og satte landet i bås med blant annet Moldova og Albania,

– Hvis de skal stoppe dødeligheten, så bør de gjøre det. En lockdown med skikkelige påbud og straff. Det er den eneste løsningen

borsen.no 29 juni

Utrikesministern:

Ann Lindes oro: Sämre relationer vid gränsen

Ann Linde orolig för gränssamarbeten

– I flera regioner har man samarbetat sedan 1950-talet – helt plötsligt blir det rivalitet och hårda känslor mellan folk där det inte varit några gränser överhuvud taget. Det kan jag känna en genuin oro för hur det kommer att påverkas, säger Ann Linde till DN.

Hon är orolig att ”det har skapats sår”.

Som exempel nämner Ann Linde Öresundsregionen, Haparanda-Torneå och Värmland-Norge, …

– Och så plötsligt från en dag till en annan så klipps det. Den här osäkerheten och att det nästan blivit en landskampsstämning om det här viruset. Jag kan vara orolig för hur länge vi kommer att ha kvar de här såren, säger hon till DN.

expressen.se 14 juni

Coronapandemin håller på att slita sönder det nordiska samarbetet.

expressen.se 19 juni

Hjälper det att Linde höjt rösten när vännerna stängt dörren?

Ann Linde:

Jag känner oro för det nordiska samarbetet

dn.se 14 juni

Sweden Tries Out a New Status: Pariah State

Historically, the Scandinavian nations have been bound together …

Nordic Passport Union, established in 1954, was a model for the European Union’s open border system …

But then came the pandemic. …

“We can’t visit Norway. We can’t go to Denmark,”

“We are supposed to sit here in our corner of shame, and the worst part is that you’re savoring it,” she said, referring to Sweden’s neighbors. “All Norwegians, all Danes and all Finns are loving that the Swedes aren’t welcome anywhere. I long for you, yet you don’t long for me.

nytimes.com 22 juni

Avsikten med regeringens begränsade lockdown var att bli slagpåse för att visa att ingen avviker från globalbossarnas order utan att bli bestraffad i bl.a media, av WHO etc. Dessutom gör en begränsade lockdown att media nu kan försöka hävda nordisk splittring.

[ www.dr.dk/nyheder/politik/flere-partier-vil-aabne-graenserne-tyskere-og-nordmaend-men-helst-ikke-svenskere ]

– also Denmark (14 maj)

Naknekejsaren: 71577607

dr.dk 14 maj

Danska partier är nu överrens att stänga dörrarna för Sverige, medan de vill öppna upp för Tyskland och Norge.

Liknande polutik har det talats om för Kroatien, Österrike och Tjeckien. Finland har talat om att först öppna upp för estlänningar då de har liknande kontroll av smittan. Norge talar om att stänga gränserna till Sverige åtminstone till slutet av augusti.

Vad blir kostnaden för Sveriges ekonomi av vi kommer att bli Europas nogo-noleave-zone?

wwr: 72151952

Den globala agendan finns anslagen i tidningarna. De skriver alla i stort sett samma sak. Denna agenda följer de flesta politiker, i synnerhet “PK-politiker” som Löfven.

Resonemanget baseras på feghet, inte på tankeförmåga. Att Löfven tänkt själv är uteslutet. Han tar bara en politisk risk när han inte stänger landet maximalt. Om detta avsteg från den globala agendan inte vore sanktionerat av Löfvens skötare hade Löfven blivit avrättad i pressen, typ “Löfven och Bolsonaro – massmördare”.

Löfven kan själv helt omöjligt ha kommit på att avvika från de övriga ländernas agerande. Löfvens politiska vision är att göra som det står i tidningarna.

Som framgår av det andra inlägget i tråden måste Löfven ha fått order om att avvika från agendan.

(FB) Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

De globala nätverken motverkar alltid samarbete och försöker skapa splittring, t.ex mellan män och kvinnor, med invandrare etc. Denna gång har de fått Löfven att sabotera nordiskt samarbete. Ett samarbete som självklart hotar EU och andra globalt styrda organisationer. De globala nätverken försöker slå sönder det som passar ihop och blanda in det som inte passar ihop. Så skapas kaos och hat. De globala nätverken skulle aldrig kunna ta över något som fungerar bra utan de försöker istället skapa splittring, som t.ex Löfvens åtgärd nu. Det syns tydligt i de många citaten i det länkade inlägget.

wwr: 72151952

Den globala agendan finns anslagen i tidningarna. De skriver alla i stort sett samma sak. Denna agenda följer de flesta politiker, i synnerhet “PK-politiker” som Löfven.

Resonemanget baseras på feghet, inte på tankeförmåga. Att Löfven tänkt själv är uteslutet. Han tar bara en politisk risk när han inte stänger landet maximalt. Om detta avsteg från den globala agendan inte vore sanktionerat av Löfvens skötare hade Löfven blivit avrättad i pressen, typ “Löfven och Bolsonaro – massmördare”.

Löfven kan själv helt omöjligt ha kommit på att avvika från de övriga ländernas agerande. Löfvens politiska vision är att göra som det står i tidningarna.

Som framgår av det andra inlägget i tråden måste Löfven ha fått order om att avvika från agendan.

(FB) Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

De globala nätverken motverkar alltid samarbete och försöker skapa splittring, t.ex mellan män och kvinnor, med invandrare etc. Denna gång har de fått Löfven att sabotera nordiskt samarbete. Ett samarbete som självklart hotar EU och andra globalt styrda organisationer. De globala nätverken försöker slå sönder det som passar ihop och blanda in det som inte passar ihop. Så skapas kaos och hat. De globala nätverken skulle aldrig kunna ta över något som fungerar bra utan de försöker istället skapa splittring, som t.ex Löfvens åtgärd nu. Det syns tydligt i de många citaten i det länkade inlägget.

Trollen fyller på med splittring.

Sverige är portade, är det endast Covid-19 bakom besluten? fb

wwr: 72152652

Vår regering har gått praktiskt taget rakt mot det som tidningarna skriver och vad andra länder gör. Det skulle aldrig Löfven våga göra om han inte beordrats att göra det.

Det går inte att hänvisa till någon “principöverenskommelse”. Vi kritiseras från våra grannländer som står i det andra inlägget i tråden. Jag ser nu även en tråd där Danmark kritiserar vårt agerande.

En politiker går aldrig mot den allmänna agendan om den inte har speciella skäl. Politikern riskerar “onödig” utskällning. Speciellt när det gäller att vara mindre “försiktig” än andra länder.

Som beskrivits i det citerade inlägget handlar det om att skapa splittring i Norden.

susanlynette: 72164236

De vet ju uppenbarligen inte vad de pratar om. Sveriges siffror går ner och till och med WHO hyllar oss i dag.

wwr: 72168302

—-

susanlynette: 72164236

De [NYT] vet ju uppenbarligen inte vad de pratar om. Sveriges siffror går ner och till och med WHO hyllar oss i dag.

—-

Men det har aldrig tidigare hindrat pressen från att skriva. Det koordinerade nätverket går på kraft. (“If you tell a lie big enough …” som deras läromästare sade. ;))

De uppgifter som cirkulerar är så vaga att de kan tolkas som det passar för stunden. WHO “kovände” stod det i pressen och WHO kritiserar inte Sverige längre.

Skall man sprida hat påstår man att Sverige har dåliga siffror. Men skulle man ställa Löfven till svars på allvar, då har Sverige bra siffror.

Löfven är nätverkens lydige slav och Sverige får ta några lindriga smockor innan WHO får order att tagga ned kritiken. Sedan utgör Tegnell slagpåse medan Löfven gömmer sig. Målet för dessa attacker är alltid vanligt folk, inte politiker som följer order.

Pressen har försökt underblåsa hat mellan de nordiska folken. Det framgår tydligt av NYT-artikeln. Att NYT (som avslutning!) försöker antyda att andra nordbor skulle vara skadeglada eftersom svenskar (enligt tidningens citat) inte är välkomna någonstans är bedrövligt hatspridande av tidningen.

“All Norwegians, all Danes and all Finns are loving that the Swedes aren’t welcome anywhere. I long for you, yet you don’t long for me.”

nytimes.com

Här är ett inlägg med presscitat som visar på hatspridande gällande andra nordiska länder.

(FB) Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

Även Danmark:

(FB) Europa stänger dörrarna för Sverige…

It is also extremely remarkable that none of the so called opposition parties took advantage of the government’s departure from the global agenda and attacked the PM. They are all controlled opposition.

Sweden Has Become the World’s Cautionary Tale

nyt

Grodfrityr: 72204288

Hmm, vilket sammanträffande. Sosseregimen skänkte mer av våra skattepengar till WHO, och i dag hyllar de oss.

Sida, 7 juli 2020

Sida har beslutat att utöka det obundna bidraget till WHO genom extra stöd till FN-organets arbete med covid-19 och folkhälsa samt till insatser som ligger i området mellan hälsa och miljö och klimat.

320 miljoner kronor i obundet bidrag går som planerat till WHO för åren 2020 och 2021.

30 miljoner kronor i extra stöd går till WHO globalt för FN-organets covid-19-respons under år 2020.

30 miljoner kronor i särskilt stöd går till WHO:s Afrika-kontor för att säkerställa sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter i covid-19-responsen.

50 miljoner kronor i extra stöd går till WHO globalt för att arbeta med folkhälsa och kopplingarna mellan hälsa och klimat.

Att Sida väljer att ge ett obundet bidrag innebär att WHO kan använda medlen där FN-organet bedömer att de kan göra absolut mest nytta.

sida.se

Det finns inga gratisluncher …

The second article by NYT says that Sweden’s reasons for no lockdown were economical. The country was trying to save money by keeping society open (but going against all other countries and global news agenda, exposing its inhabitants to the risk of disease). This is completely unrealistic.

SIDA giving grants to WHO is a similar way to try to cover up what the first NYT article wrote trying to split up Nordic unity. Sweden is in no position to control WHO by grants. Both Sweden and the UN are controlled from above.

Expressen försöker lägga ut villospår.

Den svenska coronastrategin tecken på totalitär utveckling

Expressen

%%%%% nordic unity/NYT

%%%%% nordisk enhet/NYT

Ytterligare en aspekt – Norge använder betydligt mer astmsmediciner vid skidtävlingar vilket skapar dispyter.

%%%%% nordic unity

%%%%% nordisk enhet

Sverige vill bygga EU:s krisberedskapslager

Lagren ska innehålla allt från respiratorer till handskar och eventuellt även läkemedel och vaccin, enligt FMV.

sydsvd

wwr: 72130950

Det här är ju bara en del i de 18.000 miljarder som diskuteras samt de ytterligare 5500 miljarder som redan godkänts i april. Sverige skall inte vara med och betala Italien och Spaniens statsskulder. Bara att lämna EU, anser jag. Toppmöte i Bryssel 17-18 juli.

Att däremot vara solidariska och hjälpa länder som hamnat i problem, det skall man vara. Men i detta fall handlar det om att EU vill skaffa sig mer makt samt att de länder som misskött ekonomin belönas. Åtminstone Italien har även sagt att de inte heller vill ändra sitt mönster med stor upplåning. Några budgetkrav följer inte med bidrag eller “lån”.

Orkar Löfven stå emot när ”mutti” drar åt tumskruvarna?

Tillsammans med Frankrikes Macron har Merkel lagt fram ett förslag som innebär att 7 500 miljarder kronor ska lånas upp av EU

Ska svenska skattebetalare som redan drabbats hårt av pandemin i form av arbetslöshet, sjukdom och sänkt levnadsstandard plötsligt betala för att Italien, Spanien och andra länder drabbats av liknande problem? Det blir inte enkelt att få svenskar att svälja den medicinen.

I praktiken blir bidragen en belöning till de länder som inte skötte sina ekonomier redan före pandemin. Med bidrag följer också risken för korruption och missbruk. Inte minst i Italien där maffian alltid försöker sko sig.

Många fruktar att hjälppaketet under coronapandemin inte blir ett undantag i ett extremt läge utan ett sätt för EU-kommissionen att flytta mer makt till Bryssel.

Det är här som Stefan Löfven. Mette Fredriksen, Sebastian Kurz och Mark Rutte kommer att få känna på Merkels hårda nypor.

Det mest sannolika är att det blir en kompromiss där Löfven och de övriga tre drar det kortaste strået.

De behöver i så fall inte skämmas. De blir inte de första som tvingats ge sig för världens mäktigaste kvinna.

aftonbladet.se

laprensalatina.com

express.co.uk

Merkel Urges EU to Agree on Recovery Fund With Time Pressing

bloomberg

Merkel is set to take the blame before she resigns, not Macron or EU.

wwr: 72153048

Det är intressant hur detta EU-förslag vinklas som “Merkels förslag”. Merkel skall gå i pension och behöver inte vara med när vi skall betala de stora lånen (om förslaget går igenom). Därför kan man skylla på henne. Förslaget vinklades även en del som “Macron och Merkels förslag”. Men Macrons parti har förlorat i kommunalvalen, regeringen har fått gå, på video såg man hur polis och brandmän slogs med varandra på gatorna, de gula västarna härjade. Macron tål kanske inte fler smällar just nu. Så detta EU-förslag betraktas ofta i pressen som “Merkels förslag”. Det heter egentligen “Next generation EU”. Mycket kostar det i alla fall. Tyskarna hade räknat ut att det blir en 40-procentig ökning av EU-avgiften om även 7-årsplanen går igenom, totalt 18.000 miljarder kronor, oj oj.

Merkel Urges EU to Agree on Recovery Fund With Time Pressing

bloomberg.com

wwr: 72191556

Johnson, Bolsonaro och Irans vicepresident har haft Corona. Viruset verkar attackera axis of evil. Trump får se upp.


wwr: 73111223

Bolsonaro har tydligen inte haft några besvär. Han sade att han senare testat negativ. Hade visst dock tagit antibiotika för något annat.

The blog correctly predicts Trump will contract Corona.

wwr: 72191556

Johnson, Bolsonaro och Irans vicepresident har haft Corona. Viruset verkar attackera axis of evil. Trump får se upp.

Där satt den prognosen.

Trump Tests Positive for the Coronavirus

nytimes.com

wwr: 73352870

wwr: 72191556

Johnson, Bolsonaro och Irans vicepresident har haft Corona. Viruset verkar attackera axis of evil. Trump får se upp.

wwr: 73111223

Bolsonaro har tydligen inte haft några besvär. Han sade att han senare testat negativ. Hade visst dock tagit antibiotika för något annat.

Trump Tests Positive for the Coronavirus

Där satt den prognosen.

nytimes.com

Polish president Andrzej Duda tests positive for Covid-19

theguardian.com

Börjar inte detta bli lite komiskt. Bara politiker som anses som “höger” eller allmänt otrevliga drabbas i media.

Orban, se upp.

(Både Polen och Ungern är falsk höger, imho. Men det har aldrig bekymrat media.)

Bolsonaro stoppar vaccinköp (förstås):

apnews.com

Bolsonaro utan munskydd …

https://www.bbc.com/news/av/world-latin-america-53328739


€ miljarder

EU budget: (1% of GNI)

payments (=intäkter) 148

commitments 166

Storbritannien avgift:

£19 bn – £4.3 bn = € 16 bn net

1 2

EU inkomst efter Brexit:

148 – 16 = €132

1.02% 2014-20 1082

?% 2021-27 1100

föreslagen 7-årsbudget (MFA) 1100

per år: 157

(157-132)/132 = 19% (German auth, incl Next Gen: 40%)

Next Generation EU

750

———–

Vi har vidarebefordrat din förfrågan till Generaldirektoratet för Ekonomi och finans, vänligen finn deras svar nedan:

1. Den 9/4 godkände regeringarna 540 miljarder euro. Är detta förslag helt separat från de andra tre som jag nämnde ovan? (Den här räkningen ingår inte i någon av de tre?)

– Ja. Paketet på 540 miljarder € godkändes av Europeiska rådet den 23 april

Michel april

består av tre instrument: 200 miljarder euro lån från EIB baserat på 25 miljarder euro nytt kapital som tillhandahålls av EU-medlemmar

covid eib

All 27 EU Member States have been invited to contribute to the Pan-European Guarantee Fund (EGF), with a share of the €25 billion equal to their share of EIB capital.

egf

upp till 240 mdr euro från den europeiska stabilitetsmekanismen Pandemisk krisstöd till euroområdets medlemsstater

esm

€ 100 mdr via SURE-instrumentet

sure pdf

och mer information om

corona live work

19/6 Next Gen EU 7500 miljarder

A new Recovery and Resilience Facility of €560 billion

A €55 billion top-up of the current cohesion policy programmes

Just Transition Fund up to €40 billion, to assist Member States in accelerating the transition towards climate neutrality.

An amount of €94.4 billion forHorizon Europe, which will be reinforced to fund vital research in health, resilience and the green and digital transitions.

Och många fler poster: EU

EU press release 27/5

Italien får 1700 miljarder, Spanien 1400 miljarder och Sverige 50 miljarder!

bloomberg

EU ‘frugal four’ present rival Covid recovery fund plan

Austria, Denmark, the Netherlands and Sweden want loans

Sveriges EU-avgift

europaportalen

%%%%% economy package summary

%%%%% summary

wwr: 72220992

De 4 länderna (Sverige, Danmark, Holland, Österrike) som försöker protestera mot utgiftshöjningen ser ut att börja vika ned sig:

Rutte says Michel’s EU budget plan is an improvement

Facing pressure from other leaders, Dutch PM says he’s not ‘made of marzipan.’

politico.eu

wwr: 72222241

Vi får se hur toppmötet går. Dels har Löfven och de övriga i april redan gått med på 5.500 miljarder kronor. Nu begär EU/Macron/Merkel det orimliga igen med 7.500 miljarder, dvs runt 5 hela EU-budgetar bara för att “kompensera för Corona”. Så det finns en stor prutmån. Man vill kanske försöka få det att se ut som att något stoppats, men det är en show.

Får de igenom t.ex 1500 miljarder är det lika med en hel årsbudget. Dessutom slutar Storbritannien betala och går ur EU. Sverige borde göra likadant.

Toppmöte i helgen. Stora motsättningar om budgeten förväntas.

1. Man skall diskutera EU:s 7-årsplan. Kommissionen vill som vanligt höja avgifterna. 11.000 miljarder kronor på 7 år skulle bara det motsvara 20% höjning av avgifterna om man drar bort Storbritanniens nettoavgift runt 130 miljarder/år. Tyska myndigheter har bedömt 40% höjning om allt går igenom.

2. “Merkel och Macrons” förslag om 7.500 miljarder kronor som EU gärna stöder.

3. I april lovade Löfven och de andra även bort 5.500 miljarder. Det har man talat tyst om. 2000 av dessa miljarder fick man få låna av investeringsbanken genom att EU-länderna lyckades skrapa ihop 250 miljarder vilket behövdes för att EU skulle bli betrott

att få låna resten.

EU-budgeten går dessutom back hela tiden. Det ser ut som om inkomster och utgifter är balanserade men fleråriga projekt räknas separat som s.k “committments” där EU drar på sig några hundra miljarder i skuld årligen.

EU kallar Merkels och Macrons förslag för “Next Generation EU”. Det passar bra eftersom det är nästa generation som kommer att få betala det. (Nu borde Greta säga “You come to us young people for hope — how dare you?”) Man lägger till /5 hela EU-budgetar/ eftersom man anser att den extrema nedlåsningen under Corona nu kräver att man måste låna pengar och sprida över Europa. Enligt vissa beräkningar skulle det ta 40 år att betala av skulden, men EU lär även komma på många andra kriser under tiden som kräver nya lån :no:

I själva verket är det denna gång Italien och Spanien som hotat med att gå ur EU och då kommer vi andra att få betala deras statsskulder. I ett av förslagen får Italien 1700 miljarder, Spanien 1400 och Sverige 50.

EU vill hela tiden öka sin ekonomiska makt och belåningen. EU knyter upp sina medlemsländer genom skuldsättning, precis som knarklangare. Det kommer att bli dyrt att gå ur EU.

Perssons bok hette “Den som är satt i skuld är inte fri.” Det hade han tagit av Wigforss och det stämmer förstås. Trudeau försöker förvränga detta och det blir bara pajasföreställning:

yt

Få se vad helgens möte kommer att kosta oss. Självklart borde man bara gå ur EU och handla med tullar om EU vägrar frihandel, men våra politiker är korrumperade och håller oss kvar i EU. Självklart är Sverige och de övriga länderna förbjudna att ens diskutera handelsavtal med andra länder, enligt EU-reglerna.

wwr: 72230437

För att få perspektiv på de lån som EU tar i samband med Coronapaketen bör man väl ta med Sveriges lån. Betalvägg, tyvärr. Kanske någon vet mer?

Anna Sjulander och hennes avdelning på Riksgälden lånar upp 402 miljarder kronor som ett sätt för Sverige att klara coronakrisen.

Staternas monsterlån: ”Sverige går före i kön”

Tiotusentals miljarder kronor. Det är vad staterna världen över måste låna bara i år för att täcka stödpaketen efter coronapandemin. Men vem ska låna ut alla pengarna? Och kan de ta slut?

Staternas monsterlån: ”Sverige går före i kön”

För att vara en person som ska låna upp 402 miljarder kronor för Sveriges räkning i år, så är Anna Sjulander förvånansvärt okänd.

Eller för att vara mer specifik: det är Riksgälden, statens internbank, där Anna Sjulander är chef för den avdelning som lånar de 402 miljarderna. Och de gör det huvudsakligen genom att sälja statspapper på auktion.

svd.se

Världens kraftiga reaktion på Corona har tydligen handlat om att försätta oss i skuld. “Den som är satt i skuld är icke fri” hette Perssons bok. Det uttrycket hade han tagit av Wigforss. Och det, fast omvänt, verkar vara planen för att öka den globala kontrollen. Länderna underkastas sina långivare. Samma metod som knarklangare använder för att få makt över sina offer.

När Trudeau föesöker förklara förstår man hur fel det är

youtu.be

“Well, deficits are a way of measuring the kind of growth and the kind of success that a government is actually able to create.”

Justin Trudeau

DN Debatt. ”Risk för fusk och godtycke med ekonomiska stödpaketen”

50 europeiska organisationer kräver en trovärdig offentlig redovisning av beslutsunderlagen så att medborgarna och medierna kan bilda sig en uppfattning om de åtgärder som vidtas. Det gäller både smittbekämpningen och stödprogrammen, skriver Claes Sandgren.

50 europeiska organisationer kräver en trovärdig offentlig redovisning av beslutsunderlagen så att medborgarna och medierna kan bilda sig en uppfattning om de åtgärder som vidtas. Det gäller både smittbekämpningen och stödprogrammen, skriver Claes Sandgren. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 21/4.

Claes Sandgren: Reglerna måste vara tydliga, lätta att tillämpa och stödet komma alla i en viss grupp till godo. Paketen klarar inte kraven.

Om miljardbeloppen i de ekonomiska stödpaketen inte klarar kraven riskerar stöden att försvinna bort i fusk, godtycke, korruption och vanskötsel. Det är svårt att se att något enda stödprogram, beslutat eller föreslaget, uppfyller detta.

dn

wwr: 72273924

Överraskande så återgår delar av Spanien till lockdown.

Statistiken går att tolka på många sätt. Spanien (och Italien) tillhör ju de länder som skall få mest av de tusentals “Corona kick-start-miljarder” vi nu måste betala till EU. Den överraskande nedstängningen kan tolkas som att spanjorerna vill ge sina förhandlare vid toppmötet i helgen en fördel när de kräver att vi skickar dem pengar.

Barer och restauranger på tre populära partygator i Magaluf och i Palma på Mallorca stängs från och med i dag. … förhindra smittspridning bland berusade turister.

– Målet är att förebygga …

Även i andra regioner i Spanien, som i vissa delar av Katalonien har man nu också fått återgå till nedstängning bara veckor efter att samhället börjat öppna upp, rapporterar Reuters.

svt.se

itv.com

Barcelona may bring back some restrictions on daily life after the number of coronavirus cases tripled in a week, its mayor said on Wednesday, as around 160,000 people in another part of Catalonia went back under lockdown to stem a new surge in cases.

reuters.com

Svensk EU-avgift kan öka med 10 miljarder

Då är den föreslagna rabatten på drygt 8 miljarder per år avräknad.

. Enligt Stefan Löfven motsvarar Sveriges del av upplåningen 190 miljarder kronor.

EU-kommissionen har föreslagit ett coronastöd på totalt 750 miljarder euro, bestående av 500 miljarder i bidrag och 250 miljarder i lån. Pengarna ska tas fram genom att EU-kommissionen tar upp lån som medlemsländerna gemensamt går i borgen för. Lånen ska sedan betalas tillbaka gemensamt av EU fram till år 2058. EU:s permanente rådsordförande vill göra det från år 2026, bland annat med hjälp av intäkter från en gemensam plastavgift, en gränsavgift kopplad till klimatförändringarna samt en ny avgift för multinationella nätjättar.

svt

wwr: 72284843

Toppmöte i helgen. EU anser att man måste spendera 7500 miljarder kronor = 5 hela EU-budgetar och skuldsätta oss fram till år 2058, bara för att det gått en influensa i vår!

Tänk bara hur många ytterligare “kriser” vi måste låna till, fram till dess. Det är nog därför förslaget kallas “Next Generation EU”. Det blir de som får betala kalaset. Nu borde de sätta in en uppvarvad Greta Thunberg: Yet you all come to us young people for hope. How dare you!

Det handlar naturligtvis istället om att skuldsätta länderna så att vi hamnar i beroende till organisationen och långivarna. Dessutom skaffar sig EU naturligtvis stor ekonomisk makt. Sverige borde gå ur EU men politikerna är korrumperade och ingen får ifrågasätta medlemskapet/organisationen på allvar.

En del kommer säkert att prutas bort så det ser ut som om alla vunnit. Men vi förlorar ju på att betala andra länders statsskulder.

Dessutom smög man igenom 5500 miljarder i april. Bl.a tog man ett lån från europeiska investeringsbanken på 2000 miljarder, genom att EU kunde skramla in 250 miljarder cash vilket räckte för att bli betrodd att låna resten.

Svensk EU-avgift kan öka med 10 miljarder

Då är den föreslagna rabatten på drygt 8 miljarder per år avräknad.

Enligt Stefan Löfven motsvarar Sveriges del av upplåningen 190 miljarder kronor.

EU-kommissionen har föreslagit ett coronastöd på totalt 750 miljarder euro, bestående av 500 miljarder i bidrag och 250 miljarder i lån. Pengarna ska tas fram genom att EU-kommissionen tar upp lån som medlemsländerna gemensamt går i borgen för. Lånen ska sedan betalas tillbaka gemensamt av EU fram till år 2058. EU:s permanente rådsordförande vill göra det från år 2026, bland annat med hjälp av intäkter från en gemensam plastavgift, en gränsavgift kopplad till klimatförändringarna samt en ny avgift för multinationella nätjättar.

svt.se

wwr: 72285732

Ja Frankrike får ju ett bra tillskott, inga lån

assets.bwbx.io

Det är t.ex en hel EU årsbudget som går till enbart Italien.

bloomberg.com

Och vad som är “värst drabbade” kan diskuteras. Statistiken kan bedömas mycket olika. Det som däremot är klart är att Italien och Spanien har stora skulder. Italien har dubbelt så hög skuld som Euro-samarbetet tillåter och borde få böter. Men vi ger dem extra bidrag istället.

321j: 72293647

svd.se

Små länder med välskötta statsfinanser har all anledning att se upp för en serie av små och till synes harmlösa beslut, som alla pekar i riktning mot ökad federalism för EU. Det skriver Mats Persson, professor i nationalekonomi.

I stället måste EU förmodligen skaffa sig beskattningsrätt, det vill säga börja beskatta personer, företag och aktiviteter inom Europa. Och detta är något som de flesta medlemsländer hittills sagt bestämt nej till; beskattningsrätten har ansetts tillhöra de enskilda ländernas parlament och regeringar, vilka på ett demokratiskt sätt kan ställas till ansvar om de skulle använda skattepengarna till något dumt.

wwr: 72296365

VitruvianskeMannen: 72294892

Så är det. EU’s enda väg framåt är större överstatlighet och nästa gyllende mål är överstatlig beskattningsrätt. Tro mig, med nuvarande utveckling kommer det före 2030. Då blir landet Sverige reducerat till något av ett landsting inom EU-federationen.

Eftersom de nordliga länderna är rikare och mer produktiva än de sydligare, så blir det då en konstant och icke sinande flod av medel och kapital från oss till regionerna Italien, Spanien och Grekland. Vill vi ha det så? Ja svensken verkar inte klaga.

—-

wwr :

Det var en bra beskrivning … tyvärr. Jag tror det bl.a beror på att politiker och media medvetet ger felaktig information eller utelämnar delar.

Den inre marknaden innebär t.ex bl.a att människor och företag kan röra sig fritt över gränserna. Men informationen nämner inte att den och frihandel kan vara gratis. (Om man vill ha dem.)

2. Vad får Sverige för medlemsavgiften?

Fri tillgång till den inre marknaden, EU-bidrag, bättre miljö, ökad säkerhet och forskning.

Svenska företag och medborgare har fritt tillträde till den inre marknaden. Värdet på det har beräknats av bland andra EU-kommissionen, det tyska forskningsinstitutet IFO och den tyska Bertelsmannsstiftelsen. Kommissionens sammanvägning av de tre beräkningarna anger att Sverige varje år tjänar 29 miljarder euro motsvarande närmare 315 miljarder kronor. Svenska företag kan också fritt nyttja affärsmöjligheterna i ett 70-tal internationella handelsavtal som EU har tecknat.

europaportalen.se

Många tror nog att vi måste betala höga avgifter för att få frihandel och inre marknad. Men det stämmer inte. Det är bara ömsesidiga avtal. Island verkar t.ex ha fått båda gratis. (Möjligen betalar Island något lite för den inre marknaden.)

En annan missuppfattning är att EU-avgiften går till administration. Men trots att EU enligt egen uppgift sysselsätter c.a. 60.000 tjänstemän utgör administration som helhet bara 7% av dess budget.

De höga EU-avgifterna är svåra att följa till mottagaren. Men de används av EU för att köpa sig politisk makt och fortsätt utplånandet av de enskilda länderna.

Nu har Italien och Spanien dragit på sig höga statsskulder och dessutom hotat med att gå ur EU. Italien har dubbelt så hög skuld som Euro-samarbetet tillåter och borde få böter, men istället får vi betala av deras skuld. Dessa skulder hade de redan före Corona. Men Corona används som svepskäl.

Men kunde tidigt se i massmedia att något var på gång. Det visades t.ex kartor över Italien med stora röda markeringar. Då förstod man inte vad som skulle ske, men senare blev det uppenbart att dessa länder skulle få de största bidragen.

ichef.bbci.co.uk

bbc.com

Bidragen kommer inte heller med några krav på att låna mindre. Italien har tvärtom sagt att man kommer att fortsätta låna.

Spanien är ju även smarta och har startat en ny nedstängning i t.ex turistområden på Mallorca och i Katalonien. Då kan deras förhandlare i helgen förmodligen hävda vilka svåra problem de haft.

Sverige gör inget sådant. Vi bara betalar. Det är förmodligen omöjligt att avgöra vilka länder som drabbats värst. Att något var planerat från början syntes på mediainformationen. Jag tror säkert Italien och Spanien kan ha friserat sin Coronastatistik i riktning mot bidrag. Men det verkar ingen bry sig om. Det var förutbestämt vem som skulle få de största bidragen.

Spaniens höghastighetståg betalar vi åt dem men våra egna lånar vi till, vad jag förstått. Hur skall folk motivera sig till att jobba?

För att få del av EU:s kaka skall man alltså låna så mycket det går och försöka få de övriga länderna att betala. Detta verkar vara de internationella nätverkens strategi. – Att försätta länder och EU i skuld och på det sättet ta kontroll över oss. (Jfr Wigforss/Persson: “Den som är satt i skuld är inte fri.” och den obetalbare klåparen Trudeau.)

Internationella nätverk bestämmer numera. Von der Leyen, Ylva Johansson och de 26 övriga i kommissionen har säkert inte lagt fram detta utan är förmodligen bara en front som signerar.

Löfven har inget att sätta mot. Men de aktuella bidragen har så stor prutmån att pressen kommer kanske senare att försöka framställa honom som en vinnare. Det enda man kan göra är att gå ur EU.

Toppmoderna höghastighetståg i Spanien går i tid tack vare våra skattepengar samtidigt som vi ska låna hundratals miljarder kronor för att bekosta våra egna.

expressen

Vad får vi för EU-avgiften.

Spain has invested in a new high-speed rail network. To support it in doing so, the EU has invested more than 14 billion euro in Spanish high-speed lines already since 1994.

europa.eu

– EU-medlemskapet är ett fundament för Sverige. Det är avgörande för så mycket, för vår ekonomi, för vår säkerhet, våra jobb. Det finns beräkningar som visar exempelvis att Sverige tjänar över 300 miljarder kronor bara på att vara med i den inre marknaden, sade Stefan Löfven.

Statsministern återkom till den inre marknadens stora ekonomiska betydelse i EU-nämnden i april 2020. “att den inre marknaden inte bara ska säkras utan också fördjupas. Det vill vi, för det är där vi ser den stora ekonomiska fördelen med samarbetet.”

ep

EU’s ‘moment of truth’ as leaders seek Covid funding deal

bbc

EU Summit: Talks are ‘deadlocked’ says Italy’s Conte

en

wwr: 72306804

Här sägs att Löfven begärt att de 5000 miljarderna skulle prutas ned till 1500. Det är fortfarande lika med en hel EU-budget. Dessutom smög man igenom 5500 miljarder i april. Sammanlagt skulle det bli runt 4-5 hela EU-budgetar som påstås behövas efter en influensa!

EU-kommissionen har ju begärt 7500 miljarder kronor totalt. Ett helt orimligt utgångsbud. 5 hela EU-budgetar och belåning fram till 2058 för att spendera efter en influensa.

Det här är en show där Holland, Sverige, Danmark och Österrike skall få visa sig duktiga. Vi är en av de största nettobetalarna per invånare och nu skall man försöka få oss att tro att vi kan påverka. Se på bilden där Merkel håller upp händerna och visar Löfven “Så hääär mycket behövs!” En show.

aljazeera.com

wwr: 72317349

Man kan utan tvekan säga att EU begärt helt orimliga summor denna gång. Räknar man detta förslag samt de €540 bn som alla länderna redan godkänt i april så blir det en höjning av EU-budgeten (€148 bn) med nästan 900 % i år för att täcka influensan. Det aktuella förslaget utgör en ökning med 500%

Så nu skall ledarna få visa sig duktiga och pruta mot Merkel och Macron. Det påstods igår att Löfven begärt “bara” en ökning med 100% för att täcka influensan. Men nu verkar Rutte vara snålast med 240%, de viker sig lite gradvis, verkar det som.

Ungern och Polen tror jag kan vara kontrollerad opposition. Det de påstås ha fört fram kommer nog inte att påverka så mycket. Orban själv säger även så. Han har väl varit Soros-stipendiat.

Eastern Europe leaders have opposed attaching rule of law conditions, while southern European countries are rejecting demands from the so-called frugal four, now five, countries – Netherlands, Austria, Finland, Sweden and Denmark – for a great sum bound by economic reform requirements.

Dutch prime minister Mark Rutte has provided the strongest opposition to the plans on the table – said to be insisting on a cap of €350 billion worth of grants – preferring loans of strict conditions.

Yet on Sunday, Hungarian Prime Minister Viktor Orban told reporters: “What’s going on is a little bit strange because there is a 100 per cent agreement on the rule of law.

euronews.com

Lantarbetaren: 72317316

Nu viker den gemene lögnaren ned sig, som väntat. Först var det absolut inga bidrag på 500 miljarder euro, bara lån.

Sedan backade man inför Macron/Merkel till 250 miljarder i bidrag. Sedan blev det 350 miljarder och Macron svarade att 400 miljarder är absoluta kravet.

Då blir det 400 miljarder euro.

Då har Löfven och de andra tre kunnat pruta 100 miljarder på ursprungliga 500.

Stort.

“Ja men vi kommer få igenom satsningar på utsläppen och miljön” kontrar Löfvens talesperson.

“Och vi kommer att få beslutanderätt på att bidragen går till det som de skall, nämligen att få igång näringslivet orsakade av pandemin”. “Och vi skall se till att rättssäkerhet gäller i hela EU”.

Har inte Sveriges näringsliv också drababts av pandemin? Det har undgått mig att det tydligen enligt EU inte gjort det.

Vilka jävla lögner från sossarna. Hans Dahlgren har jag hört hur många ggr som helst frankt förklara att bidrag kommer Sverige aldrig att godkänna.

Länderna gör nästan vad de vill med bidragen som då Sverige skall vara med om att betala. Det är omöjligt att kontrollera var pengarna går till för EU:s kontrollorgan. Det finns 1000 sätt att trixa och förklara bort. Och miljösatsningarna är oftast bara kostsamt munväder. Och Ungern/Polens s k rättsosäkerhet i sina länder är en liten risk inom EU jämfört med de federala tendenserna i unionen som Macron och Merkel driver. Förslaget om bidrag och lån var ju deras och endast deras och det skall genomdrivas!

Detta var väntat från Paris men mindre väntat att det också skulle komma från Berlin.

Och hur går det med budgeten? Om Sverige får en liten rabatt så äts ju den med råge upp av de ökade avgifterna Sverige åläggs genom UK:s utträde.

Lika obesvärad som vanligt kommer svetsaren tillbaka till Sverige och är nöjd och förklarar osammanhängande i strid mot all logik att Sverige vunnit på resultatet.

Ungefär som han förklarade bort sitt löfte från 2014 att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020, som blev precis tvärtom.

wwr: 72317455

Löfven verkar ha fått vika sig helt. Nu godkänner han €375 bn som bidrag. Det är 200% ökning av EU-budgeten för i år! Tidigare sade han att det skulle vara 0 bidrag.

svt.se

Men EU är så. Sverige och Löfven har inget att sätta emot Merkel, Macron och kommissionen. Man måste gå ur EU.

Enligt förslaget skulle Italien få €170 bn och Sverige bara 5!

bloomberg.com

ab

wwr: 72327620

EU-kommissionen verkar få igenom hela sitt förslag. Sverige har lagt sig totalt.

Det verkar bli 750 miljarder Euro vilket EU begärt. En liten omfördelning mellan lån och bidrag bara. Vi lånar alltså pengar till Italien som redan har så mycket lån att de borde få böter av Euro-klubben. De har 130% statsskuld (mer än USA sett till inkomster, Sverige har 35%, Euron tillåter 60% tror jag) och vill inte ändra sin höga upplåning. Italien kommer troligen inte att kunna betala tillbaka. Lånen kommer mycket möjligt att avskrivas. Eller också får vi betala ännu mer till dem så de kan betala tillbaka till oss! Det här är helt upp och ned.

Långtidsbudgeten har man prutat ned med ynka 2%. Dessutom faller ju Storbritannien bort. De betalade €20 mdr (13 netto). Där minskar 10% av intäkterna.

Statsministern och finansministern har sagt att de vill sänka avgiften. Men det här kommer att bli mycket dyrare.

Flera får rabatter. Storbritannien hade så stor rabatt att Sverige gjorde speciella inbetalningar för att betala delar av Storbritanniens rabatt. Men en del av vår rabatt är att vi bara behöver betala en mindre del av Storbritanniens rabatt etc etc

Men hur stor nytta har man av rabatt om Italien får 1700 miljarder kronor bidrag och Sverige 50? Sveriges rabatt är ungefär 10 miljarder kronor. Sverige tillhör de absolut största nettobetalarna till EU.

EU är en katastrof. Men pengarna används för att köpa våra politiker. Bl.a som styrelseposter efter karriären. EU-politikerna sitter i styrelser samtidigt med parlamentet. Man måste gå ur EU men de mutade politikerna vägrar. Och tidningarna stöder EU.

750 miljarder Euro. Man har skruvat upp budgeten (148 mdr) för i år med 500%

Dessutom smög man iväg €540 mdr i april. Sammanlagt ökar man utgifterna utöver budgeten med 800%!

Hur skall man betala detta? Avsikten är att storfinansen tar kontroll över Europa genom att vi blir skyldiga genom lån.

Coronastödet landar på 750 miljarder euro, varav 390 i bidrag och 360 i lån.

Flera av de EU-fonder som skulle fått extrapengar ur coronastödet har minskats rejält, däribland den klimatomställningsfond som nu får nöja sig med grundbiten på 7,5 miljarder euro från långtidsbudgeten samt ett coronatillägg på 10 miljarder. För att få klimatpengar behöver man heller inte längre lova att vara nationellt klimatneutral år 2050.

En extra mening förs in i ordalydelsen om rättsstatsprinciperna för att betona att granskningar utförs ”opartiskt och bevisgrundat”.

Länder föreslås få behålla 25 procent av de tullintäkter man tar ut, i stället för 20 procent i tidigare förslag.

Långtidsbudgeten för åren 2021-27 föreslås uppgå till 1 074 miljarder euro, en bantning med 26 miljarder jämfört med EU-kommissionens förslag. Fem länder föreslås få rabatter på sina medlemsavgifter: Tyskland får 3 671 miljoner euro om året (oförändrat jämfört med senaste förslag), Nederländerna får 1 921 (+ 345 miljoner i rabatt), Sverige 1 069 (+ 246), Österrike 565 (+ 278) och Danmark 322 (+ 100).

svt.se

wwr: 72329386

Lantarbetaren: 72328899

Tror inte han bryr sig om eller inte om han blir lurad. Han är alltid lika obesvärad och leende för det.

Senast i natt lurade de skjortan av honom i Bryssel. Eller rättare: Löfven lurade skjortan av svenskarna.

Ja. Löfven blåste oss totalt.

one4two: 72327948

Sverige uppges enligt “Ekot” få en kommande “rabattcheck” på EU-avgiften på 1 069 miljoner euro, motsvarande drygt 11 miljarder kronor, per år” Expressen: expressen.se

Wow.. Men fortfarande kastar Sverige 10 miljarder svenska slantar i sjön varje år på EU dealen, så man kan fundera när de kommer gå “even steven” … 😐

Ja. Rabatten talar tidningarna gärna om.

Löfvens kommentar på Text-TV

108 SVT Text Tisdag 21 jul 2020

INRIKES PUBLICERAD 21 JULI

Löfven (S) nöjd med överenskommelsen

Sveriges statsminister Stefan Löfven

(S) är nöjd med överenskommelsen.

“Trots ett svårt utgångsläge har

svenska intressen och prioriteringar

fått stort genomslag”, skriver han.

“Sveriges avgift har hållits nere,

rabatterna är de största någonsin och

för första gången någonsin finns ett

regelverk i EU där respekten för

rättsstatens principer kopplas till

utbetalning av kopplas till

utbetalning av gemensamma medel. Det

är en stor förändring”, enligt Löfven.

Det är skamligt.

Vi har tidigare haft 8 miljarder kronor rabatt, den blir 10-11 nu. Det har mindre betydelse när Löfven och de andra godkänt 5400 mdr i april och 7500 nu. I ett förslag går 1700 mdr till Italien och 50 till Sverige.

Löfven och de andra ledarna för småländerna blev helt överkörda av Macron, Merkel och kommissionen. Minimal ändring av fördelningen bidrag/lån, men med Italiens 130% (av BNI) statsskuld och ingen sanering kommer deras lån förmodligen aldrig att betalas tillbaka.

Det här med rättsstatens principer har ingen praktiskt betydelse. Orban som påstods vara mot det sade att det var en självklarhet.

Löfven och de andra har jackat upp EU-budgeten för i år från €148 mdr till €148 + 540 + 750, dvs 800% budgetökning. Tidigare har bedömts att vi (våra barn) skuldsätts fram till 2058. Men det är bara för årets budget. Nästa år blir det säkert nya uppförstorade kriser, klimatet etc.

Aftonbladet fick överraskande in flera rätt nyligen när de skrev

Orkar Löfven stå emot när ”mutti” [Merkel] drar åt tumskruvarna?

aftonbladet.se

Men det var ju en kvinna som körde över Stefan så det var OK enligt tidningen:

Det mest sannolika är att det blir en kompromiss där Löfven och de övriga tre drar det kortaste strået.

De behöver i så fall inte skämmas. De blir inte de första som tvingats ge sig för världens mäktigaste kvinna.

Löfven och de andra i vår officiellt feministiska regering har splittrat män och kvinnor och utnyttjar det på detta vis.

Fler detaljer finns här.

Massmedia skyddar Löfven och EU. Skulle de ge fakta en mer allsidig belysning skulle svenskarna omedelbart kasta ut både Löfven och EU i nästkommande val.

Löfven är under inflytande av nätverk som vill ta över Europa genom att skuldsätta oss. Det land som lånar mest (f.n. Italien) får mest bidrag.

wwr: 72337919

Det är bra om detaljerna är riktiga, men det kanske man skall ta i andra trådar. För att bedöma helheten och vart Löfvens politik vill föra oss är dock helheten klar.

(Jag får årets inkomster till 155 miljarder Euro. Storbritanniens netto på 13 kommer också att falla bort. Paketen är 540+750.)

Löfven accepterar alltså att vårens influensa leder till utgifter i tillägg till budgeten motsvarande 830% av årets inkomster. Dessutom säger han att förhandlingarna gick bra!

En del betalas ut senare. Men då har EU nya uppblåsta “kriser” som väntar oss. Man har t.ex talat om klimatfond på 10.000 miljarder kronor!

Löfven jobbar med Lööf. Löfvens socialdemokrati har inget med de gamla sossarna att göra. Numera spräcker sossarna upp samhället med invandring, feminism etc. Lööf kompletterar med att stöda företagen.

Löfven är helt enkelt köpt av storfinansen. När han går i pension faller styrelseuppdrag och andra “förmåner” ut. I gengäld skuldsätter han och de övriga ledarna nu hela Europa så att vi blir beroende av storfinansen. Våra barn föds skuldsatta och beroende.

I Sverige vore det svårare att genomföra. Då skulle Löfven och andra ministrar kunna ställas till svars. Men EU ligger så långt bort att pengarna bara försvinner dit. Hur det man nu godkänt kommer att spenderas i t.ex Italien är mycket svårt att ta reda på.

wwr: 72338477

Löfven måste vara fjärrstyrd från Bryssel och Paris.

Löfven har sagt att EU-avgiften måste hållas nere.

Macron och Merkel säger att EU:s utgifter totalt måste ökas med 830% av årets inkomster pga influensan i våras. Denna gång begär man 7500 miljarder kronor.

Löfvens öppningsbud är 1500 miljarder.

– Hela 7500 miljarder går igenom oförändrat med en mindre förskjutning mellan bidrag och lån.

I ett förslag får Italien 1700 miljarder och Sverige bara 50.

bloomberg.com

Löfven har sagt att inga bidrag skall ges.

– Större delen (3900 mdr) ges som bidrag.

Trots sitt totala misslyckande tycker Löfven att det är en bra överenskommelse.

– Det är en stark överenskommelse som jag är nöjd med, säger statsminister Stefan Löfven (S).

expressen.se

Tidningarna försöker vrida detta genom att påpeka att Sveriges rabatt ökat från 8.2 till 10.7 miljarder kronor. (Flera länder har rabatter och Sverige tillhör de som betalar absolut mest sett per invånare.) Detta är alltså en obetydlig förändring i sammanhanget.

Om svenska folket fick mer objektiv information om hur EU skuldsätter oss skulle både Löfven och EU åka ut med huvudet före i nästa val.

wwr: 72338969

Den förändring som skedde var bidrag/lån från 5000/2500 till 3900/3600 miljarder kronor. Italien har dessutom extremt höga skulder redan och kommer mycket möjligt aldrig att kunna betala tillbaka lånen utan de blir bidrag istället

Löfven accepterar alltså helt att EU-kommissionen kör över oss och dikterar vad vi skall betala. Han anser att förhandlingarna gått bra när i det närmaste inget förändrats. EU måste fortfarande skuldsätta sig med 7500 miljarder kronor.

Han låter helt tydligt EU-kommissionen bestämma och säger att det är OK. Han “flyttar målstolparna”. Han vågar inte låta oss tänka tanken att man måste gå ur EU eftersom Macron+Merkel krossar Sverige helt i förhandlingarna.

F.ö. se inlägget ovan.

Accepterar man att EU bestämmer vad vi skall betala bör man gå ur EU, men det vågar han inte säga. Det handlar om jättesummor. Skuldsättning fram till 2058.

wwr: 72339268

Ja. Det är som du säger. Löfven fick en extra rabattkupong på 2 miljarder att vifta med här hemma när han just gått med på att skicka Italien 1700 miljarder men bara 50 till Sverige, bl.a.

Han kan kanske inte slå näven i bordet. Men EU har ju flyttat fram sina krav extremt. Vårens influensa gör alltså att EU spenderar +830% av årets inkomster. Då måste statsministern reagera starkare. (Så var inte EU förr.) Men han tycker förhandlingarna gick bra!

Löfven och pressen borde berätta vad som händer. Merkel och Macron begär 7500 miljarder och det får dom utan att Löfven eller någon annan verkar kunna göra något.

Det är därför förslaget heter “Next Generation EU”. Det blir barnen som får betala det. Reta upp Greta och låt henne komplettera Löfven: “Yet you all come to us young people for hope. How dare you! “You have stolen my dreams and my childhood with your empty words [byt ut mot slöseri]”. Det blir även mycket koldioxid för de pengarna. Klimatkopplingen till 2050 togs bort ur avtalet.

Merkel, Macron and the EU-commission asks for €750 bn (250 are loans). 170 goes to Italy, only 50 to Sweden. Italy has largest debt and is rewarded since international actors want to take over Europe by setting us in debt.

Sweden (Austria, Denmark, Holland) oppose but are conpletely run over. Motion passes. Loans increased to 360 but Italy already has 130% national debt and will probably never repay.

Our children in debt to 2058 due to financial compensations after Covid.

After accepting Italy gets 170 bn and Sweden 5, Swedish PM arrives home and press praise him for an increase from 0.8 to 1.0 bn of the Swedish discount.

Politicians are bought by board posts and will not let us leave the EU.

See also this.

wwr: 72348289

Löfven måste säga som det är. Sverige blev totalt överkört. EU dikterade villkoren och fick i praktiken allt de ville.

Nu godkände Löfven att utgifterna bara för att “komma igång” efter influensan ökades med 500% av årets totala inkomster! Våra barn skuldsätts fram till 2058. Det här kommer att bli mycket dyrt. Det är helt i strid med vad Sverige önskade. I ett förslag tilldelas Italien 1700 miljarder och Sverige bara 50.

Men Löfven lägger ut dimridåer. Han säger att Sverige får 2 miljarder mer i rabatt. Han talar om att ungrarna fåtts att gå med på “rule of law” vilket de själva sade att de aldrig motsatt sig. Det är detaljer han talar om.

Löfven är köpt av samma nätverk som kontrollerar EU. De skapar jätteutgifter där pengar flyter från välskötta ekonomier i norr till belånade länder i söder. Belånade länder belönas och Europa kommer att förlora mer kontroll genom skuldsättning.

Löfven borde ge information om vad som händer, som folk kan ta ställning till. Skulle folk få rak information om EU är jag övertygad Sverige skulle gå ur EU.

Nu byggs superstaten

Göran Greider om hur epokskiftet i Bryssel hyllas av förnuftsbefriade EU-nationalister i Sverige

Göran Greider

Aftonbladet

– Despite a difficult starting position, Sweden’s interests and priorities have had a substantial impact. Sweden’s budget contributions have been reduced, the rebates are the largest ever, and for the first time the EU has a framework that links EU payouts to respect for the rule of law. This is a huge change, said Mr Löfven.

Mr Löfven also commented on the good cooperation with several other EU member states during the negotiations.

– Together, Sweden, Denmark, the Netherlands and Austria also succeeded in tightening the conditions for the recovery package and getting green and digital investments that will build a stronger EU and speed up the green transition.

government.se

För att få klimatpengar behöver man heller inte längre lova att vara nationellt klimatneutral år 2050.

SvT

uea: 72352134

Här kommer länken.

Europaparlamentarikern Heléne Fritzon är orolig för att den svenska EU-rabatten kan försvinna innan budgeten är färdig.

svt.se

wwr: 72352202

Jag kan inte EU:s regler. Men jag trodde att parlamentet och rådet måste besluta samma sak för att det skall gälla. Om parlamentet nu bara godkänner en del så måste väl även rådet kallas in igen?

Det verkar så snurrigt att reportern och den gamla ministern Fritzon inte heller verkar helt säkra?

Jag säger bara det. Ut ur EU, fortare än kvickt och innan EU är så skuldsatta att ingen har råd att lämna.

wwr: 72352331

Instämmer.

När regeringscheferna förhandlat i 3 dagar, kommit överens och åkt hem så delar EU upp överenskommelsen i flera delar. Nu överväger EU att bara godkänna att Sverige betalar och underkänna den delen där Sverige får tillbaka pengar.

HAHAHA. ROFLAO x flera

Man kan bara gå ur EU. När Löfven försökte förhandla blev han överkörd av tåget. (Kanske de spanska snabbtågen vi betalat medan vi lånar till våra egna.)

Edit

Det är säkert Sassoli som ligger bakom. Det är det bästa Greta gjort. Att vägra ta honom i hand

i.imgur.com

EU-parlamentet hotar blockera långtidsbudget

PUBLICERAD IDAG 00:21

EU-parlamentet har röstat igenom en resolution som kräver förändringar i unionens långtidsbudget. Om inte ”förslaget förbättras” hotar parlamentet att rösta ned budgeten senare i år.

Med 465 röster för och 150 röster mot antog Europaparlamentet en resolution som kräver förändringar i EU:s långtidsbudget.

Resolutionen uppmanar till förhandlingar för att ”förbättra förslaget” – och varnar samtidigt för att parlamentet kan komma att rösta ned långtidsbudgeten om så ej sker.

Manfred Weber, gruppledare för konservativt kristdemokratiska EPP anser, precis som ledare för en del andra grupper, att det behövs mer pengar för att utveckla starkare europeisk kustbevakning, hälsoskydd, forskning och utveckling, försvar och bistånd.

SvT

wwr: 72359383

EU körde helt över Löfven (som hade stöd av Holland, Danmark, Österrike och kanske Finland). 1700 miljarder kronor går till Italien men bara 50 till Sverige. EU:s utgifter med anledning av influensan ökar med 500% av årets inkomster! Våra barn blir skuldsatta till 2058!

bloomberg

Flera länder har rabatt på avgifterna. Det enda positiva Löfven trodde sig kunna visa upp hemma var en liten ökning av rabatten från 8 till 10 miljarder kronor.

Men nu backar EU över Löfven igen. Nu säger EU att rabatterna kanske kommer att slopas helt. Däremot går de stora utgifterna igenom.

Löfven trodde han fått ökad rabatt, men rabatten kanske försvinner helt. EU har trixat bort Löfven helt.

Parlamentsordföranden Sassoli är italienare. Coronapengar har tidigare hamnat hos den italienska maffian. Vi är chanslösa. Vi klarar inte rävspelet i EU. Vi bara jobbar och betalar.

Löfven och våra andra höga politiker är köpta på flera sätt, bl.a genom styrelseuppdrag efter karriären. EU-politikerna sitter t.o.m. i styrelser och parlamentet samtidigt. Cecilia Wikström fick välja mellan styrelseuppdrag eller politik. Hon valde styrelserna. Men mutorna fortsätter. Tidningarna ingår dessutom i nätverk som stöder EU för att härska över Europa.

Löfven misslyckades kapitalt men säger att förhandlingarna gick bra! Vi måste ur EU. Löfven vågar inte föra fram det. Då kommer han att plockas bort i mediadrev och mista styrelseuppdrag efter karriären. Vem vågar försöka istället?

svt.se

Did Sweden’s coronavirus strategy succeed or fail?

bbc

European Parliament President David Sassoli, who demanded the session take place. He has been pushing hard to remind other EU leaders that the Parliament must also approve the budget deal, and to assert a role for the chamber in a process that has traditionally focused on backroom horse-trading between prime ministers and presidents.

The Parliament is particularly intent on the issue of creating new revenue streams for the EU budget, known as “own resources,” or on expanding existing sources of revenue. Such proposals face serious resistance in some national capitals. Among the ideas that have been floated are a carbon border tax, a tax on plastics, and a new digital tax on tech giants.

politico

wwr: 72199998

Merkel och EU-topparna har “konspirerat” för hur man skall få oss att betala 18.000 miljarder för Coronapaket och 7-årsplan.

[Merkel’s] mini-summit with the presidents of the European Parliament, European Commission and European Council — as well as private one-on-one sessions — Merkel expressed concerns “about the rigidity of the positions of some countries,”

Toppmöte om en vecka.

Merkel & Macron vs Löfven och de andra, borde bli kross, men vi får se. Dessutom kommer Storbritannien snart att sluta betala …

Parlamentspresidenten Sassoli är italienare och det är ju bl.a deras statsskuld vi andra skall vara med och betala av, så han jobbar för att skapa nya intäkter. Det här blir dyrt för oss om EU-bossarna får som de vill. Koltullar, plastskatt och digitalskatt verkar vara nya uppslag. (Man borde naturligtvis bara gå ur EU.)

European Parliament President David Sassoli, who demanded the session take place. He has been pushing hard to remind other EU leaders that the Parliament must also approve the budget deal, and to assert a role for the chamber in a process that has traditionally focused on backroom horse-trading between prime ministers and presidents.

The Parliament is particularly intent on the issue of creating new revenue streams for the EU budget, known as “own resources,” or on expanding existing sources of revenue. Such proposals face serious resistance in some national capitals. Among the ideas that have been floated are a carbon border tax, a tax on plastics, and a new digital tax on tech giants.

politico.com

wwr: 72222806

EU-sysselsätter väl 60.000 tjänstemän. Vi betalar ofta även t.ex deras barns skolgång. Men detta utgör ändå bara 7% av budgeten. Huvuddelen av pengarna använder EU för att köpa politisk makt i medlemsländerna.

De 705 knapptryckarna är naturligtvis dyra där de åker runt i bilar med chaufför. De har som sagt extra betalt de dagar de måste åka till jobbet och trycka på ja-knappen. Men det utgör en mindre del av budgeten.

wwr: 74416901

Här är det svar man får om man mailar och frågar EU-ministern. Jag tog bort namnen på frågeställare och handläggare.

Hej NN

Tack för ditt mejl till EU-minister Hans Dahlgren. Jag har blivit ombedd att svara.

Det är intressanta frågor du ställer. Givet att flertalet frågeställningar är framåtblickande vänligen notera att svaren i dessa delar grundar sig på prognoser. Det faktiska utfallet är beroende av den allmänna ekonomiska utvecklingen och andra styrande faktorer.

Hur stor blev Sveriges rabatt i den MFF som nyligen fastlagts av EU, jag tror vi tidigare erhöll c.a. €800 miljoner?

Sverige beräknas få en genomsnittlig reduktion av EU-avgiften om ca 9 miljarder kronor per år under perioden 2021–2027. Under den föregående budgetperioden 2014–2020 uppgick den svenska rabatten i genomsnitt till knappt 5 miljarder kronor årligen.

Vad uppskattas Sveriges EU-avgift till, 2021?

År 2021 beräknas avgiften efter avdragen reduktion uppgå till ca 45 miljarder kronor.

Hur stor är EU:s totala skuld efter det att paketen i april och juli utbetalts? T.ex vad uppskattar man att EU totalt är skyldigt efter 2021?

I december 2020 uppgick EU:s totala skuld till ca 92 miljarder euro.

Utöver tidigare upplåning beslutade medlemsstaterna i december 2020 att kommissionen får låna ytterligare högst 750 miljarder euro inom ramen för en återhämtningsplan från coronapandemin. Detta kommer att bli den maximala ökningen av EU:s totala gemensamma skuld men det är för tidigt att säga vad den kommer vara vid utgången av 2021. Därtill finns redovisningstekniska skulder i exempelvis pensionssystemet för pensionerade EU-tjänstemän och lån som upptagits i samband med uppförandet av vissa av EU-institutionernas byggnader som EU äger.

Sverige får tillbaka c.a. 15 miljarder av avgiften. Vad har gjorts för de pengarna under 2020?

Principiellt sätt används återflödet till att genomföra unionens politik på olika områden, till exempel den gemensamma jordbrukspolitiken och sammanhållningspolitiken. Det är för tidigt att säga exakt vad återflödet från EU-budgeten 2020 använts till. Detta kommer att framgå av statens årsredovisning 2020 som ännu inte publicerats.

Med vänlig hälsning

SG

Regeringskansliets kommunikationsenhet

Svaret om rabatt (9 miljarder) ges i hela miljarder med medelvärde för hela sjuårsplanen. Det är svårjämförbart. Det är dock mindre än de 10.9 miljarder som Löfven trodde sig ha fått i juli. (Vad jag kan minnas har man ibland uppskattat Sveriges tidigare rabatt runt 8 miljarder.) I juli ansåg man sig kunna ge oss detaljerade siffror.

Fem länder föreslås få rabatter på sina medlemsavgifter: Tyskland får 3 671 miljoner euro om året (oförändrat jämfört med senaste förslag), Nederländerna får 1 921 (+ 345 miljoner i rabatt), Sverige 1 069 (+ 246), Österrike 565 (+ 278) och Danmark 322 (+ 100).

svt.se

Med dagens kurs skulle det bli 10.87 miljarder kronor i rabatt.

Det går naturligtvis att jämföra detta belopp exakt med vad vi fått. Man det fordrar att man räknar bort olika prognoser och ger oss information om det som politikerna kommit överens om. Om detta nu t.ex anges i % av BNP eller dylikt.

Sverige har även fått igenom sin önskan om en högre rabatt på EU-avgiften – drygt 11 miljarder kronor per år.

expressen.se

EU-utgifterna är helt enkelt dåligt redovisade. Det tar tre veckor att få detta svar men det skall ju inte enskilda personer behöva skriva och fråga. Problemet är att Bryssel ligger för långt bort. Vi kan inte få insyn på samma sätt som när vi vill ha information om Sveriges finanser.

EU-informationen har ännu inte svarat på liknande frågor.

Men rabatten är bara en liten del. Förra året ökade EU vår skuldbelastning med uppskattningsvis 400 miljarder. (Se det första inlägget i tråden.) Det är ungefär en tiodubbling av det vi betalade till EU tidigare. Vi sätter framtida generationer i skuld för att vi påstås omedelbart behöva sätta fart på samhället pga en influensa. (Och när nu dessa pengar fastlagts verkar det som om ekonomin kan rasa igen.)

wwr: 74725988

Sverige betalar visst in runt 200 miljarder och får tillbaka 33. Det skall tydligen bl.a gå till att montera kameror i äldres lägenheter. Man smyger förmodligen in mer övervakning genom att börja med de äldre. Någon debatt i Sverige vad man skall göra med pengarna har inte skett.

I dag öppnar EU:s rekordstora corona-återhämtningsfond med bidrag och lån på 7 500 miljarder kronor. Största delen ska gå till grön omställning och digitalisering i EU-länderna. Sverige vill satsa på digital äldreomsorg i sin plan.

Svenska regeringen ska snart lämna in sin återhämtningsplan till EU-kommissionen. Förutom digitalisering av äldreomsorgen vill regeringen också satsa på bland annat utbyggt bredband, fler utbildningsplatser på högskolorna och på att ställa om industrin till mer klimatvänlig produktion.

Jag har haft den ett tag, men jag har inte brytt mig”, säger Nils Lindhammar om kameran som satts upp i hans hem.

amp.svt.se

Jag undrar om nedanstående stämmer. Om Sverige brukar betala cirka 3% av EU-budgeten skulle vi betala 117 miljarder av de 3900 i bidrag samt 108 miljarder av lånen. (Gissningsvis kommer många lån att avskrivas.) Totalt får vi bara tillbaka 30-40 miljarder.

Löfven blev ju helt överkörd i juli. Han krävde 100% lån men större delen blev bidrag. Rabatten på 11 mdr som han skröt om verkar ha blivit 9.

Coronaåterhämtningsfonden består till hälften av lån och hälften bidrag. Sverige kommer bara söka bidragsdelen som innebär 30-40 miljarder kronor fram till 2023. Fonden är uppbyggd med lån som medlemsländerna tagit tillsammans i EU:s namn med låga räntor och lång återbetalningstid. Sveriges andel av lånet uppskattades i juli till 190 miljarder kronor av statsminister Stefan Löfven (S).

Sverige förlorar mycket pengar och de pengar vi får tillbaka måste vi fördela som EU godkänner.

Före sommaren, då första utbetalningen sker, ska EU-länderna godkänna varandras planer. Detta skiljer den här fonden från andra EU-fonder där det är EU-kommissionen som godkänner utbetalningar.

Jag vet inte vad man menar med detta. Det torde tolkas som att EU:s ministerråd godkänner utbetalningarna. Dvs alla 27 EU-ministrarna måste vara överens för att vi skall få tillbaka 33/200 dvs cirka 17% av vad vi betalar in. Om vi sedan får tillbaka något av lånedelen är osäkert.

Pengarna kommer till sommaren. Då borde väl både Corona och de ekonomiska effekterna av den vara över för länge sedan. Sverige hade kunnat sköta detta mycket smidigare själv, naturligtvis. Framförallt hade man kunnat diskutera bland svenskar vad som görs för pengarna. Nu är regeringen låst av att EU skall godkänna. Vi hade dessutom kunnat använda 100% av beloppet inte bara 17%.

wwr: 74726739

När jag läser igenom artikeln igen kan jag möjligen hålla med om att Sverige bidrar med cirka 190 mdr till hela det lån EU tar för att sprida över Europa, så det är riktigt. EU har ju inga pengar utan vi måste låna till allt. EU:s katastroffonder utlöstes bara Brexit kom på tal.

Men det är som helhet ett vansinne. SvT skriver:

Sverige kommer bara söka bidragsdelen som innebär 30-40 miljarder kronor fram till 2023.

Jämför med Italien som fick 1700 miljarder, jag tror hälften var bidrag. Italien är ett lika utvecklat land som vi. De slog ut oss i sista omgången som OS-arrangör 2026. Varför skall vi t.ex vara med och betala deras OS?

Svaret är att euron kraschat deras ekonomi och det skall vi betala för! Vansinne.

Och som tack för detta måste vi börja montera upp övervakningskameror! Det lär behövas både kameror och stränga smittskyddslagar när folk börjar upptäcka vad som sker och vill hålla protestmöten.

%%%%% Corona

%%%%% Covid-19

%%%%% European Union

%%%%% EU

continues here

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 

A few earlier posts:    (scroll down list)


2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2)

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.001.007 05 (002) European Union, EU; (Corona Covid) 2020 002, CAP, Common Agricultural Policy

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »