Categories
assange, wikileaks zAll pages

03.1.003.007 (012) Julian Assange (004) (childhood, family) …; Wikileaks (004) …; Google blocking of pages, Google censorship; GDPR; kakor, cookies, tracking;

Only use this mirror site if snowleopard.info is under maintenance.

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

wwr: 71370781

Det där har vi ju diskuterat en hel del i en annan tråd. Jag hänvisar till ett tidigare inlägg där.

(FB) Wikileaks grundare Julian Assange eftersökt för våldtäkt i Sverige

Sedan dess har t.ex detta tillkommit:

Han förlovade sig ju med en av sina advokater och de fick två barn, varav ett även besökte honom allt medan han satt “isolerad” på ambassaden. Hennes pappa kom från Kuba 1959, förmodligen Castromotståndare dvs Amerikasupporter. Enligt uppgifter i tråden bor även fästmön/advokaten och Assanges barn i USA. Hon hade så skumt förflutet att hon i det närmaste helt rensats bort från nätet. Fästmön/advokaten hade kontaker med kanadensisk globalistorganisation. Hon har dubbla identitieter.

Men jag tror den diskussionen bäst fortsätter i den tråden?

Vad gäller det aktuella så är det mycket märkligt att Assange drar ut på förhandlingarna. Han har haft mer än ett år på sig att förbereda sig. Det handlar om att han är delaktig i att visa att om man kritiserar USA så får man lida. Det är vad man vill visa med denna förhandling.

wwr: 71380558

Assange valde att ta de 7 åren på ambassaden, framför att klara ut de ringa anklagelserna med den svenska polisen. Han verkar fortsätta på samma spår nu. Mer än ett år borde ha räckt för att förbereda sig. Han är ju inte ens under straff nu. Hans advokater borde ha klarat av att förbereda detta nu.

Det har säkert varit en besvärlig tid periodvis. (Men han träffade även en tjej och fick 2 barn.) Men det blir värre av att dra ut mer på det.

cons

Okynne: 71555287

Nu har datum för de fortsatta förhandlingarna i London bestämts.

Det blir 7 september.

wwr: 71555464

Det blev nästan ett år till i finkan för Julian, utan att vara dömd för något. Allt bara rullar på. Och så det här trasslet med Corona. Attans otur.

wwr: 71613840

Sheldon Adelson ligger bakom det spanska spåret med Morales, UC Global och CIA.

Det här man kunnat misstänka hela tiden 😀

thegrayzone.com

An exclusive investigation by The Grayzone reveals new details on the critical role Sheldon Adelson’s Las Vegas Sands played in an apparent CIA spying operation targeting Julian Assange, and exposes the Sands security staff who helped coordinate the malicious campaign.

Det blir långa förhandlingar.

Discussion on Collateral Murder, Baghdad

wwr: 72057846

Nu lägger USA till anklagelser om samarbete med hackers. Men åtalspunkterna står kvar oförändrade.

Assange is alleged to have provided the leader of hacking group “LulzSec” with a list of groups to target in 2012 in order to obtain information to post to the WikiLeaks platform.

thehill.com

wwr: 72121167

Okynne: 72058315

Där berättas också om förehavanden med en ej namngiven “Teenager” som Assange ska ha mött i något NATO-land och som läckte “data stolen from a bank”. (Vilket NATO-land det handlar går nog bra att räkna ut ifall man följer alla ledtrådarna inklusive datum för släppanden i texten.)

Det finns mycket mer. Berätta gärna om intressanta saker ni hittar!

“Teenager” är givetvis mytomanen (kallad så av Hrafnsson) Sigurdur Thordarsson aka Siggi the Hacker, En verklig FBI golbög. Trots sin ringa ålder har han flera långa fängelsestraff bakom sig för förskingring och upprepade fall av sex med småpojkar. Det enda de aldrig fick fast honom för var kuppen mot godisfabriken. – En Wikileakslegendar.

The volunteer was Sigurdur Thordarson,

bloomberg.com

Här är en typisk bild på Siggi, på väg till någon av sina många domstolsförhandlingar

i.imgur.com

Goulburn: 72419001

Har kollat lite på vad som skrivits om förhandlingen den 27 juli. Här är ett reportage.

wsws.org

Det verkar varit ganska amatörmässigt. Inte mycket åstadkoms. Det sägs att det kan bli många och långa förhandlingar under de närmaste åren trots att denna rättsprocess officiellt redan pågått i snart 1,5 år.

Undrar vad som är syftet med rättsapparaten i det s.k. västerlandet nu för tiden. Är det att utröna vad som är rätt eller orätt, vad som är sant eller falskt?

Eller är det viktiga att se till att så många jurister som möjligt ska kunna kvittera ut så mycket arvode som möjligt?

trenterx: 72618853

I dag för tio år sedan, tisdagen den 17 augusti kring kl 9 på morgonen, skedde det kondomlösa samlaget mellan Julian och Sofia. Det som senare kom att beskrivas som våldtäkt av polis och åklagare. Sofia tog ledigt från jobbet och Julian återvände på kvällen till Anna A:s bostad.

wwr: 72629579

trenterx: 72629445

I dag för tio år sedan: 18 augusti 2010. Anders Hellner på Utrikespolitiska institutet varnar i en intervju med SVT Rapport för att närvaron av Wikileaks och Assange i Sverige utsätter Sverige för starka amerikanska påtryckningar. Hans varning är profetisk:

Skulle USA utöva starka påtryckningar för att få stopp på de här läckorna så kan det politiska etablissemanget i Sverige ställas inför ganska svåra prov, säger Anders Hellner.

Det var bland annat samarbetet med Piratpartiet som störde.

svt.se

Men Wikileaks planer på att sätta upp en filial i Sverige hade inletts redan under våren 2010.

nyteknik.se

Sedan man diskutera hur pass mycket rebeller de är, Assange, Wikileaks och Piratpartiet.

Wikileaks startade på Amazon som ägs av världens rikaste Jeff. Sedan tog Piratpartiet över. Högste ansvarige Piratpartistens farfars far var statsminister i Sverige …

Spoiler:

trenterx: 72639504

I dag för tio år sedan, torsdagen 19 augusti 2010. Anna A ber Julian Assange flytta ut från hennes lägenhet, vilket han gör dagen därpå. Anna sover hos en journalistkompis torsdag kväll. Hon är inte längre presstalesman för Wikileaks. Schismen mellan Julian och Anna har börjat. Annas flört med Piratpartiet är också slut –detaljer kan finnas i Rickard Falkvinges vittnesmål.

trenterx: 72651427

I dag för tio år sedan, fredagen den 20 augusti 2010: Julian Assange anhålls i sin frånvaro och efterlyses misstänkt för våldtäkt. Vad hände?

1. Ett antal telefonsamtal pågår under dagen mellan Sofia W, Anna A och Donald Boström, som i sin tur samtalade med Julian. AA och SW hotar med att gå till polisen för att tvinga Assange att HIV-testa sig.

2. Ungefär klockan 14 besöker AA och SW Klara Närpolisstation. Polisen Linda Wassgren förhör båda tillsammans; samtalet leder fram till anklagelse om våldtäkt. Därefter förhör hon Anna och Sofia separat. Linda ringer runt för att kolla med kollegor och överordnade.

3. Anna lämnar polisstation efter en dryg timme. Hon fortsätter dock samtalen med Donald Boström utan att berätta att de redan varit hos polisen. Sofia kommer att stanna kvar drygt fyra timmar hos polisen. Kl 16.40 påbörjas ett formellt förhör av Sofia, genomfört av Irmeli Kranz.

4. Kl 1700. Linda Wassgren och jouråklagare Maria Häljebo-Kjellstrand kommer på telefon överens om att Assange skall anhållas och efterlysas för våldtäkt. Beslutet tas utan att rådfråga den polis (IK) som just påbörjat förhör med Sofia W. Kranz säger själv att hon hindrades att tala med jouråklagaren.

5. Sofia får reda på beslutet fem minuter senare och blir chockad. Hon skickar ett SMS mitt under förhöret, kl 17:06, med innehållet att ” she was shocked when they arrested JA because she only wanted him to take a test (17:06)”. Sofia vägrar att underteckna förhöret när det avslutas, kring 18.30.

6. Svenska regeringen har kräftskiva på Harpsund. Regeringen får under kvällen reda på att Assange är anhållen och efterlysts.

7. Jouråklagaren MHK bekräftar i en intervju med Expressen att Assange är anhållen i sin frånvaro och att det handlar om övergrepp mot två kvinnor.

Svenska staten har alltså inlett sin process mot Assange. Om vi tror Sofia på hennes ord så har hon inte riktat anklagelser om våldtäkt mot Julian. Hon SMSar samma kväll att hon känner sig överkörd av polisen och andra i sin närhet.

Okynne: 72652228

Tack för sammanfattning! Jag har några smärre kommentarer till en del punkter.

Det var väl direktkontakt mellan AA och Assange och mellan SW och Assange också, i alla fall enligt förhöret med Assange som hölls elva dagar senare. Där säger han att denna dag talade han med AA och hon “anklagade mig för åtskilliga saker”, däribland det med kondomen som var första gången han hörde det. Och dessutom säger han att det var denna dag som han kontaktades av en “gemensam vän” till honom och AA som var på sjukhuset och talat om DNA och polis, dvs. SW även om han där kallar henne “Sonja”. (Tyvärr var inte polisen intresserad av detta, så de avbröt förhöret där.) Att SW och Julian hade ett långt samtal säger han också till Daniel Boström. Enligt förhöret med honom har Julian berättat om ett sånt långt samtal och sagt att hon inte tänker gå till polisen och “de var helt eniga” och det hade varit “jättevänligt, jättesnällt”.

Hon har inte undertecknat förhöret, men vet vi om någon vägran? Vad jag minns kan det lika gärna ha varit så att ingen bad henne att underteckna? Kanske bara för att ingen tänkte på det under de ovanliga förhållandena med ett avbrutet förhör?

Spoiler:

outoftheblue: 56748526

Statens ansvar och vårdens. Eftersom Sofia kom direkt från Södersjukhuset till Klara polisstation, så är det rimligt att anta att en av de instanser som Linda konsulterade var just Södersjukhusets våldtäktsmottagning där Sofia blivit undersökt med rape-kit och därför måste ha antagits ha varit våldtagen. Detta nämns ingenstans på grund av den höga vårdsekretessen. Hade Linda enbart diskuterat med t ex familjevåld och andra enheter inom rättsväsendet så hade hon kunnat skriva ut det i sitt PM, allt utom SÄPO och liknande, men de var kanske inte direkt inblandade i det tidiga skedet även om de säkert bevakade vad som skedde.

Så vad har vården för juridiskt ansvar? Kunde de göra annat än förmedla vad Sofia hade sagt till dem, t ex om hur upprörd hon var (trots att hon stämde träff med Assange från sjukhuset, men det visste nog ingen om)? Jag gissar att det enda som kunde övertyga Linda i första hand och de hon pratade med i andra hand, var just vården. Oavsett vad Sofia sa på polisstationen så hade hon varit till en våldtäktsmottagning och blivit undersökt på samma sätt som vem som helst som uppsöker en våldtäktsmottagning. Det om inte annat borde ha gjort det svårt för Linda och kompani att ifrågasätta henne. Hon var inte en “random girl” som klev in på polisstationen och sa att hon hade blivit våldtagen tre dagar tidigare, nej, hon kom direkt från en våldtäktsmottagning, troligtvis ett återbesök efter att ha blivit undersökt en första gång tidigare under veckan. Går man två gånger till en våldtäktsmottagning innan man går till polisen så verkar det seriöst, om än ordet “våldtäkt” bara råkade nämnas inledningsvis av Anna och Sofia när de bad om råd vad gäller möjligheterna att tvångstesta en kändis som Assange.

Vilken polis struntar i att ta en sådan sak på allvar? Om Enköpingsbon Sofia först åkte till Danderyd, sen troligtvis till Södersjukhuset två gånger, och nu, som fjärde besök inom tre dygn, traskar in på Klara polisstation med en stöttande väninna (som uppfattat det som om Sofia hade våldtagits och ville anmäla en våldtäkt) för att be om råd om tvångstestning varvid inledningsvis (liksom för att slå an tonen!) ordet våldtäkt nämns, då blev nog Linda rädd för den skandal som skulle uppstå om hon inte tog Sofia på största möjliga allvar eftersom det var en kändis som utpekades som våldtäktsman.

Utan de förberedande sjukhusbesöken hade Sofia nog inte tagits på lika stort allvar, och utan Södersjukhusets “vittnesmål” hade Linda med kollegor kanske inte blivit så rörande överens. Men det censurerade PMet nämner naturligtvis inget om samtal med vården.

Vare sig det var vårdens vittnesmål eller bara att Sofia så enträget under veckan sökt vård (och stöd av frispråkiga Ardin) för “våldtäkten”, så bör vården ha varit ett tungt vägande skäl för det förhastade och drastiska agerandet under fredagskvällen. Mediauppmärksamhet var att vänta, och det sista man ville var att bli anklagade för att inte ta påstådda kändisvåldtäkter på tillräckligt stort allvar, veckorna före valet och allt.

Edit: Hur lång tid tar det för vården att detektera vaginalt sperma? Kan Sofia redan på fredagen ha haft bevis på att de funnit sperma i henne? Det testet kan ju ha gjorts tidigt under veckan, och kanske hade hon papper på det när hon gick till polisen på fredagen. Det bevisar ingen annat än att hon troligtvis hade haft sex med en man (dvs inte att hon nödvändigtvis blivit utsatt för brott) men varje form av konkret fynd kan få polisen att ta henne på större allvar. Om inte annat så verkar hon själv mena allvar.

Sofia blev enligt egen utsago chockad över att Assange anhölls i sin frånvaro kl. 17, men hade inget emot att intyg från SöS inhämtades. Det står tydligt i Irmeli-förhöret. Vore intressant att veta när denna detalj kom till. Förhöret bearbetades ju under perioden 20-26 augusti, vilket gör det svårt att analysera när de enskilda delarna las till. Fast det är klart, varför besöka en våldtäktsmottagning om man inte tänker låta polisen få del av resultatet.

Spoiler:

trenterx: 72661600

Lördagen 21 augusti 2010, i dag för tio år sedan. Att Assange är misstänkt för våldtäkt blir förstasidesnyhet över hela världen. Under natten har regeringen tvingats förhålla sig till anhållan. Kl 8 på morgonen ersätts jouråklagaren. Riksåklagaren Anders Perklev ger överåklagare Mats Åhlund i uppdrag att utse en erfaren åklagare för att hålla i fallet, det blir Eva Finné.

Eva Finné läser Irmeli Krans’ förhör med Sofia (originalversionen) under lördagen. Dessutom ordnar hon så att Anna A förhörs av polis Sara Wennerblom, via telefon. Förhöret pågår 50 minuter, 11.31-12.20. Resultatet av båda åtgärderna blir att Eva Finne häver anhållan av Julian Assange. ”Jag anser inte att det finns anledning att misstänka att han har begått våldtäkt”, säger chefsåklagare Eva Finné i ett pressmeddelande, ungefär kl 16.30. aftonbladet.se

Polisen besöker samma kväll Anna Ardin och beslagtar en trasig kondom, som Anna uppger att Julian haft sönder med avsikt. (Två månader senare framkommer det att kondomen saknar DNA, dvs aldrig använts). Medan Finné avfärdat Sofias anklagelser som ogrundade fortsätter förundersökning mot Assange kring ofredande av Anna A. Plötsligt är Anna ensam målsägare.

Assanges vittnen visar på hur viktigt det han publicerat är. Amerikanernas (brittiske) advokat säger att man bara skall diskutera de namn han publicerat och vilka risker det medfört.

Assange lade sig i och riskerar bli utkastad.

theguardian.com

trenterx: 72870015

Jesus Alcalá har grävt fram en hel del ny information. Här skriver han om Eva Marie Perssons förundersökning. Min fetning nedan

Enligt tidigare uppgift (på presskonferensen 19 nov 2019) så förhörde EMP fem gamla vittnen på nytt och två nya vittnen för första gången.

Vems vittnesmål kan ha inneburit spiken i kistan för EMP:s förundersökning?

dagensarena.se

Okynne: 72873968

Jag tyckte det var en mycket svag punkt i en mestadels bra artikel:

Det stämmer ju inte att detta är något han skulle “valt att hela tiden sprida”, och det där “genom andra” gör det riktigt dumt. Jag har sett liknande dumheter om annat tidigare om att den och den “låter andra” säga eller göra ditt och datt, och därmed lägga ut ett ansvar till någon för sånt den inte har någon som helst kontroll över, men det förvånar mig att se detta från Jesús Alcalá!

Dessutom är redan det första påståendet nog falskt. Det är antagligen inte något han vet. Hur skulle han veta det? Sådana fällor är en realitet, även om det antagligen känns främmande för de flesta. Det må ha funnits onödig spekulation om sådant, men det betyder inte att det självklart ska uteslutas.

Den som tar upp honungsfällor i källmaterialet är Johannes Wahlström i förhöret med honom. Wahlström berättar att han har observerat hur kvinnor svärmar kring Assange och har pratat med honom om det och tyckte att han borde vara försiktig: “För i sin utsatta situation eh, kan inte han veta om det är en person som han kan lita på eller inte. Och ehm, inom det politiska spelet som, som, som han är van vid eller vad man ska säga, det som han gett sig in i så är det långt ifrån ovanligt eller för den delen otänkbart att någon person kan tänka sig att, att vilja ställa till med problem för honom eh genom just eh, den sexuella kontakten.” JW nämner Mordechai Vanunu som exempel på någon som åkt dit genom en honungsfälla, “och det som Julian Assange och hans organisation har sysslat med är på inget vis sätt mindre allvarligt inom världspolitiken än det som Mordechai Vanunu har gjort.” För Wahlström ringde det “enormt mycket varningsklockor” när SW hängde kvar efter föredraget nära arrangörerna tills hon blev medbjuden på lunchen med denna krets människor som hon inte hörde till.

duqu: 72878078

Assange råkade ut för 2 groupies.

Anna från Gotland som tidigt redan där kallades för “Göken ” för att hon knullade runt. Hon startade också gay-klubb på Gotland och hängde bl.a med Expressens Nicklas Svennson där, hennes liv var redan då utstakat som en kommande politikerbroiler med alla hennes politiska åtaganden.

Sofia var groupie med kamera som hängde runt vissa popfestivaler i England, med konstigt psyke, hennes amerikanska pojkvän indikerade klart att allt inte stod rätt till.Dessutom med en morsa som var politiskt aktiv inom kommunen, och en farsa som hjälpte till att städa på nätet med sin expertis. Hennes bror har ju också visat sig ha lite psykproblem så någonting var inte o.k i den familjen.

J.A har aldrig påstått att dessa var “honey-traps”, det var hans “vänner” omkring som VARNADE för detta. När Flashback grävde fram Ardins härjningar på Kuba som springschas åt sossarna på Sveavägen 68 med dollarbuntar till oppositionen på Kuba, vilken resulterade i att Kuba:s säkerhetstjänst kastade ut henne, blev det världsnyheter, då var det naturligt att CIA och honeytraps exploderade på nätet. Hennes efterträdare Modig som gjorde samma stunt på Kuba hamnade i en biloycka med dödlig utgång för en av oppositions-deltagarna, idag helt nedtystat av våra sossar som i så många andra fall.

Anna styrde upp en hämnd, fick sen med sig hela sossekotteriet med Borgström och gänget, naturligtvis fick dom draghjälp från utlandet och den svenska rättsapparaten visade sig vara politiskt toppstyrd. Vi såg samma sak flera år senare när en amerikans rappare slogs vid Hötorget med 2 afghaner som blev världsnyheter och en utredning av åklagare som saknar motstycke för ett slagsmål.

Det som är intressant är vilka gentjänster som Sverige ev fått som “tack” genom sitt agerande i detta fall. Snowden skrämde iaf skiten ur SÄPO så J.A blev bara ett delmål då Snowden var mycket farligare för administrationen i DC, det är här som alla skumma detaljer blir intressanta.

wwr: 72878156

Men en “kiss and tell” Twittrar att hon är med i CIA, den andra blir bortskrubbad från Internet så totalt att det måste vara ett proffsjobb. Försvinner från jordens yta! Båda har militärer i släkten.

Brukar inte groupies skryta med sina erövringar :unsure: 😀

Nickelodion: 72878979

Det har precis kommit ut en bok i Spanien av en HJ som handlar om en fd analytiker TG på spanska Televerket. TG halkade av någon anledning in på annan bana och började arbeta som nån slags Mr. Wolf åt Patiño i Quito. Boken heter också typ Analytikern som blev spion av en slump. Bland annat fick han i uppdrag att förbereda ett eventuellt mottagande av JA på ambassaden i London. Han utredde de juridiska aspekterna och ordnade med exkonsulen FNs hjälp de praktiska detaljerna. Han hade även haft viss kontakt redan innan med JA, då angående diplomatkablarna när de var på väg publiceras.

Mer spektakulärt är att denna TG fick i uppdrag av Patiño att erbjuda Snowden skydd i Ecuador precis i början. TG reste runt jordklotet kors och tvärs för att hålla sig under CIAs och NSAs radar och tog sig slutligen in i Ryssland via Kina. Där träffade han Snowden med erbjudande om skydd i Ecuador men som vi vet slutade det med att Snowden stannade i Moskva, Ecuador tänkte också om efter att Bolivias presidentplan tvingades ner i Wien. Det var tur att Snowden blev kvar i Moskva säger TG, annars hade Snowden varit död idag. Wikileaks i alla ära, säger han vidare, men det Snowden avslöjade var brutalt. Det var inte bara avslöjande om massiv övervakning, det var avslöjande om olaglig övervakning mot alla, alltid.

Här är länk till en intervju med TG som boken handlar om.

Det har faktiskt kommit lite ny info under sommaren om JA men nästan inget på engelska eller svenska konstigt nog. Därför var det välkommet med artikeln av Alcalá nu. Återkommer om den.

wwr: 72879090

Det var tunggooglat. Kan du inte lägga ut namnen och boktiteln? 😉

Är det domartjejen Wolf (till höger) som avses?

twitter.com

A SPANISH WOLF LORD MAKING THE AMERICAS

The former Telefónica analyst who ‘rescued’ Assange and ended up joining Podemos

A book narrates the adventure of the now deputy Txema Guijarro who ended up being a “spy by accident” for Ecuador and had to mediate in the asylums of Assange and Snowden

M. MCLOUGHLIN

Julian Assange

09/09/2020 17:07 – Updated: 09/09/2020 18:17

In 2008, Txema Guijarro left his job at Telefónica , …

Guijarro began working for the Foreign Ministry of Ricardo Patiño a week before the failed coup that took place in September 2010. ”

Juanatey Hector

ANALYST, EL: An accidental spy in the Assange and Snowden case (VARIOUS)

Juanatey Héctor

ANALISTA,EL: Un espía accidental en el caso Assange y Snowden (VARIOS)

There are decisions that give retrospective vertigo: in 2008, Txema Guijarro took a leave of absence at Telefónica, where he worked selling virtual private networks for companies, and traveled to Latin America to participate as a demographic advisor to left-wing candidates in the electoral processes of Paraguay and El Salvador . After accumulating political experience, he became an analyst at the Foreign Relations Ministry of the Ecuadorian Government of Rafael Correa.

The analyst describes, from the point of view of a privileged witness, the phenomenal political, judicial and media storm that confronted the Ecuadorian government of Rafael Correa with the United States and the United Kingdom.

Remember Harvey Keitel as Winston Wolfe? Of course you do. His appearance in “Pulp Fiction” as the fixer, the cleaner who knew how to take care of Jules’ and Vincent’s boneheaded mistakes, was a model of efficiency under pressure — a no-nonsense performer who got the job done with style.

the morning of 30 September, members of the Ecuadorian Armed Forces and National Police occupied several barracks and set up road blocks[4] in nine of the country’s provincial capitals to demand that special bonuses paid to the police and military.[5] These police and armed forces occupied the National Assembly building. The Ecuadorian Air Force shut down Mariscal Sucre International Airport in Quito and José Joaquín de Olmedo International Airport in Guayaquil,[2] forcing their closure for several hours. Police also blocked roads in Guayaquil, the largest city of Ecuador, and reported unrest in 2 other cities. Looters also ransacked banks, supermarkets and shopping malls in the port city of Guayaquil.[4]

President Correa went to the police barracks in Quito where he arrived at 11:00 A.M. (GMT+5); after being ill-received – an honor guard was not assembled – he first tried to have a dialogue with the police and criticized their actions as treason to “the people and the country”,[33] but after hearing hostile police chant “Lucio presidente, Lucio presidente” he screamed “‘If you want to kill the president, here he is. Kill me, if you want to. Kill me if you are brave enough!”[6][7] After Correa had left the barracks, he was attacked by the police with a tear gas canister that almost hit Correa’s head. Demonstrators tried to kick his knee that had recently been operated on. Correa was walking with a cane because of the operation.[34]

Correa was escorted to a hospital in the same compound.

2008, Txema Guijarro took a leave of absence at Telefónica, where he worked selling virtual private networks for companies, and traveled to Latin America to participate as a demographic advisor to left-wing candidates in the electoral processes of Paraguay and El Salvador . After accumulating political experience, he became an analyst at the Foreign Relations Ministry of the Ecuadorian Government of Rafael Correa.

I did what they told me to do. It was a simple operator of Patiño.

wwr: 72880227

Boken är nog intressant. Han har spelat fotboll med Assange på ambassadens tak och reste med Patiño när han blev skickad till Moskva för att ta Snowden till Ecuador men Biden till slut ringde Correa och strandade Snowden i Moskva. Han var tydligen regeringens fixare (“Mr Wolf” från Pulp Fiction) på ambassaden. Han blev skickad att leverera gasmasker till presidenten på sjukhuset, med kulor vinande runt sig, när polisen hade kastat en tårgasgranat mot president Correas huvud under polisupproret 2010. Correa hade sagt till polisen “Skjut mig om ni vågar.”

Vilka historier! Det där är nog sant, gissar jag.

Men vilken sida stod han på? Åkte (/blev skickad?) från Madrid till Latinamerika redan 2008. Den som orkar läsa hela boken kanske kan få en del ledtrådar om vad som skedde på ambassaden. Men naturligtvis skriver inte spioner sanningen.

Det spanska spåret blir starkare. Fortfarande inga bra förklaringar hur UC Global blev anlitade. Jag gissar många aktörer jobbar för CIA.

wwr: 72887126

duqu: 72887014

Det var just det dom gjorde. :whoco5:

Men de brukar inte försvinna från jordens yta och alla spår utplånas professionellt från Internet. De brukar inte heller Twittra att de tillhör CIA och bli utkastade från Kuba för samröre med motståndsrörelsen eller mörklägga från sin LinkedIn att de jobbat på ambassaden i Washington (rekryteringsplats #1 för amerikanska agenter).

Här är utdrag ur boken om spanjoren Txema Guijarro. Det förefaller vara den ecuadorianska säkerhetspolisen som anlitat UC Global. Det kan vara intressant att veta hur spanjorerna kom in i det hela.

Jag tror fortfarande på en internationell plan att störta Correa. Txema Guijarro började jobba för Patiño veckan innan kuppen i Quito september 2010.

Txema and Assange are concerned that the only security device is the guards of the diplomatic mission. On one of his trips to Quito, Txema meets with Pablo Romero, SENAIN’s national intelligence secretary, to discuss the matter. Romero announces that they have already contacted a Spanish-owned security company. “What is it?” He interested Txema. —They are called Undercover Global SL The Government already knows them. Romero updates you on the company. UC Global, as presented, is owned by David Morales, a former military officer stationed in the Special Operations Unit of the Spanish Army Marine Corps. ” Marine Infantry ?” And is it legit? I don’t like it, ” Txema interrupts . Right now I don’t know anything more about that company, but I don’t think that people trained in NATO discipline are our best choice. It is not worth arguing. The decision has already been made and Txema is aware that it is not going to convince SENAIN that perhaps the best thing would be to test the Cubans or the Russians.

UC Global had Assange and Morris’ son in the cross-hairs as well with Gabriel’s visits to the embassy constantly watched.

Hours of footage of the infant stored on company computers were handed to the Spanish court by former employees.

Assange and Morris tried to hide the boy’s true identity by having their friend Stephen Hoo bring him for visits and claim he was the father.

But UC Global conducted extensive background checks on Hoo and decided that was a ruse.

A former staff member has given a sworn statement to the Madrid court alleging that Morales was determined to prove that Assange was Gabriel’s father.

The protected witness says on one occasion they were even ordered to steal the baby’s nappy to conduct a DNA test on his faeces.

A lab told Morales that DNA from the diaper couldn’t be used for a paternity test, so he hatched a plan to steal the baby’s pacifier, another employee told the El Pais newspaper earlier this week.

But with growing legal and moral concerns about the work, the witness instead decided to tip off Morris.

ct

wwr: 72889837

Nickelodion: 72889426

Det var Romero som nyligen utlämnades från Spanien trots spanska Podemos, som sitter i regeringen, löften till Correa att inte göra det. Romero är nu dömd till 9 års fängelse för anstiftan till kidnappning men finns ändå på vallistorna till Nationalförsamlingen, liksom Correa för samma parti CD, men båda lär bli strukna innan valet. Den som kidnappades var en regimkritiker vid namn Balda som Correa personligen hade ett horn i sidan till. Romero sa under rättegången att Balda inte var någon säkerhetsrisk för Ecuador.

Det var Correas SENAIN som valde en ecuadoriansk firma för övervakningen, den firman kontrakterade sen UC Global. Correa har nu också, liksom JA tidigare, anmält UC Global för att ha spionerat på honom och hans familj i Bryssel bland annat.

Min tolkning är annorlunda:

Det där är bara skenrättegångar för att försöka dölja att Moreno och i stort sett alla (utom Correa och Patiño) styrs av USA. Precis som rättegången mot Bini. Kidnappningen var “lawfare” mot Correa.

Här är mer ur den nyutkomna boken.

To be more sure of who is behind UC Global, the analyst asks SENAIN to arrange a meeting with the owner of the company. …

Txema expects only one person, David Morales, but when the moment of the meeting arrives, two appear. “Hi, I’m Mr. Blanco, ” one introduces himself. —Txema Guijarro. “Mr. Blue, delighted, ” replies the other.

White lord? Mr. Blue? Really? Txema immediately identifies Mr. Blanco as David Morales: his accent from Cádiz gives him away. He doesn’t know the name of Señor Azul, but he catches the Puerto Rican accent on the fly, something that makes him even more pissed off. A Puerto Rican? For military purposes a gringo , he calculates.

He knows that as soon as they [ambassadpersonalen] see those two boxer-looking men appear, they will freak out even more. At the end of August 2012, Mr. Blanco and Mr. Azul, helped by some workers from their company, at least that’s what Txema wants to think, began to fill the embassy with security cameras. They also occupy a minimal room with screens and other devices. Julian is angry. “Julian, it is what it is.” I know it’s complicated, but we can’t do anything else —Txema tries to calm him down. “Have you seen those cameras?” They suck! Anyone could hack that! And are they also going to put cameras inside? Why?

It will be part of the war of attrition. For 24 hours a day, 7 days a week, several agents will occupy the door of the embassy, the stairs of the building and also part of the roof next to the window through which Txema and Julian came out to touch and take some air. …

UC Global workers have rented an apartment a few meters from the embassy, on Basil Street. From there they write detailed daily reports on all of Assange’s movements: what he does, who visits him, etc.

On Monday, October 8, the Spanish listened to the sound of the doorbell of the embassy. He opens and finds a young woman dressed in black with a hat of the same color. “What do you want?” Asks Txema. “I’m Gaga, ” the woman answers in English.

Gaga? The analyst has no idea who it is. What Txema doesn’t know is that the young woman … is Lady Gaga.

Morales har NATO-träning. Den andra skummisen är från Puerto Rico, dvs i praktiken amerikan.

Det är inte “Correas hemliga polis”. Jag tror att CIA infiltrerat deras säkerhetspolis och nu tar in fler amerikavänliga aktörer. UC Global gav ju inspelningarna till CIA (dock aldrig blöjorna).

Det hela är del i en amerikansk kupp mot Ecuador. Och vi vet vilken USA-marionett som är president nu.

wwr: 72887126

Men groupies brukar inte försvinna från jordens yta och alla spår utplånas professionellt från Internet. De brukar inte heller Twittra att de tillhör CIA och bli utkastade från Kuba för samröre med motståndsrörelsen eller mörklägga från sin LinkedIn att de jobbat på ambassaden i Washington (rekryteringsplats #1 för amerikanska agenter).

Här är utdrag ur boken om spanjoren Txema Guijarro. Det förefaller vara den ecuadorianska säkerhetspolisen som anlitat UC Global. Det kan vara intressant att veta hur spanjorerna kom in i det hela.

Jag tror fortfarande på en internationell plan att störta Correa. Txema Guijarro började jobba för Patiño veckan innan kuppen i Quito september 2010.

wwr: 72894925

Jag menar att det pågår typisk trollning i tråden så jag bryter den diskussionen. Man försöker dra diskussionen från ämnet genom att ta upp diskussion om t.ex språkliga detaljer.

Man gör det för att dölja den tydliga koppling som detta ärende har till CIA. Dels finns tecken på att AA jobbat för amerikansk underrättelse, vilket nyss diskuterats.

Det sägs t.ex att Piratpartiet driver den server där Wikileaks ligger. Men Wikileaks startade på Amazons server som ägs av Bezos, en av världens rikaste. Senare tog ett svenskt företag över. Man talar då om att “Piratpartiet driver Wikileaks”. Men den Piratpartist som ansvarar för driften tillhör den svenska eliten. Hans farfars far har varit statsminister i Sverige. Hans släktingar jobbar inom typisk mainstreammedia, Han har en pyssling som skriver i DN och SvD, en annan har varit programdirektör på TV4 och utsågs av Lena Adelsohn till ordförande för någon framtidsutredning.

Det är inga rebeller som driver Wikileaks. Det är eliten som driver Wikileaks. AA är kopplad till CIA. Assange och Wikileaks jobbar inte mot USA. Det ärendet handlar om är att försöka skapa en bild att den som kritiserar USA får lida, även om kritiken varit berättigad.

wwr: 72897875

Förhandlingarna ställdes tydligen in i torsdags eftersom en advokat kunde misstänkas ha Corona. Advokaten skall testas och förhandlingarna förefaller kunna återupptas på måndag. För övrigt är Old Bailey öppen.

Julian Assange hearing paused for lawyer to get Covid test

Judge grants adjournment until Monday in extradition hearing against WikiLeaks co-founder

amp.theguardian.com (10 sep)

Daniel Ellsberg läckte “Pentagon papers” 1973 och blev minst lika känd som Assange. Dokumenten visar hur USA mörklagt vidden av sitt engagemang i Vietnamkriget. Ellsberg åtalades och frikändes, bl.a efter det man funnit att Vita Huset hade försökt smutskasta honom i smb med Watergate.

Ellsberg har nu vittnat till stöd för Assange. Han påpekar bl.a att Assange bett Pentagon och UD om hjälp att ta bort känsligt material ur dokumenten men de hade vägrat.

[Ellsberg] had not redacted a single name of an informant or even a covert CIA agent (which he knew to be against the law) so that redactions would not be used as an excuse to undermine the credibility of the Papers.

Ellsberg testified that he rejected the notion that had grown up in mainstream media of Good Ellsberg, Bad Assange. He said in fact Assange had, unlike himself, redacted names, withheld 15,000 sensitive documents, and had asked the Pentagon and State Department for help in making further redactions. But both had refused to help him. Ellsberg speculated that it was done so that the government could later prosecute him for revealing names, which is what it is doing now.

Lewis retorted, “So it’s all the governments’ fault then.”

“Yes, they bear a heavy responsibility,” Ellsberg responded.

He said the government was being “highly cynical” in suddenly feigning concern for the informants when they did not try to help when Assange approached them.

consortiumnews.com

Artikeln skriver vidare

However three important matters have emerged on the issue in testimony so far:

1. It’s not against the law to reveal the names of informants.

2. Assange did not reveal informants names first.

3. Not a single informant is known to have been harmed by the revelation of their names.

wwr: 72971401

Protesterna mot ev utlämning och bilderna av dessa verkar inte helt seriösa.

Bild från Reuters

https://www.trtworld.com/europe/julian-assange-extradition-hearing-resumes-in-london-39545

imgur.com

Hrafnsson, JAs farsa och den kända modeskaparen Vivienne Westwood (tidigare sambo med punkbandet Sex Pistols skapare etc)

Similar image:
https://www.cnbc.com/2020/02/24/julian-assange-british-court-begins-us-extradition-trial.html

imgur.com

Kunde inte Westwood hittat något bättre att ta på sig? Fast när hon tog emot medalj av drottningen hade hon glömt ta på underbyxorna vilket hon senare visade fotograferna

Ojoj. Med sådana supportrar behöver inte JA några fiender.

Tyvärr handlar rättegången om att visa att den som kritiserar USA inte har en chans, inte ens om den haft rätt.

Assange står inför rätta. Inte de som satt i helikoptern och sköt mot civila.

wwr: 72972391

Demonstranterna ser helt sjuka ut, enligt min uppfattning. Det här är proffs som har skickats ut för att svartmåla Assange. Det skall se ut som om de som stöder Assange är dårar.

imgur.com

Men de som stöder Assange är inte dårar. Assange avslöjade amerikanska krigsbrott. Det tror jag de flesta håller med om.

Trump ‘associates’ offered Assange pardon in return for emails source, court hears

According to a statement from Robinson read out to the court, the offer was made by the then Republican congressman Dana Rohrabacher and Trump associate Charles Johnson at a meeting on 15 August 2017 at the Ecuadorian embassy in London

Guardian

Jesus Alcala har beställt dokument från svenska myndigheter. Dessa läggs ut nu för att skapa diskussionen om det gamla målet (10 år) i Sverige. Det görs för att mörklägga domstolsförhandlingarna som pågår i London. Utan tvekan mörklägger media målet i London mycket kraftigt.

wwr: 72974696

Det gamla ryktet om att Trump skulle ha erbjudit någon form av benådning av Assange i utbyte mot information har varit uppe i domstolen. Men det är svårt att bekräfta. Jag tror det bara är ett rykte.

Assanges advokat Robinson har tagit upp det. Den amerikanska sidan säger att de inte tänker bestrida att diskussion skett. Men det är långt ifrån att säga att det är sant. Och Trump skall inte ha varit inblandad.

theguardian.com

wwr: 73002623

trenterx: 72999684

Internationella brottsmålsdomstolen i Haag (ICC) har för första gången börjat undersöka amerikanska krigsbrott i Afghanistan. Det har lett till att Trumps regering nu hotar domstolens ledamöter med sanktioner. Ett av de bevis som skulle kunna spela roll i domstolen är en video som avslöjar massakern i Granai år 2009. Amerikanskt flyg dödade över 100 bybor, majoriteten barn. Videon som skildrar övergreppet fanns troligen i Julian Assanges laptop som beslagtogs efter incheckning på Arlanda den 27 september 2010.

Ja, de som begår krigsbrott borde dömas, inte de som avslöjar dem.

en.wikipedia.org

reuters.com

Men att ICC utreder USA är ju bara en fars. Det blir inget av det. ICC har inte rätt att döma amerikaner. Sedan nämner man Trump eftersom tidningarna hatar Trump. Men USA har aldrig erkänt ICC, inte de tidigare presidenterna heller. Däremot yrkar USA ibland på att medborgare i andra länder skall åtalas där.

The United States is not a State Party to the Rome Statute of the International Criminal Court (Rome Statute),[1] which founded the International Criminal Court (ICC) in 2002 as a permanent international criminal court to “bring to justice the perpetrators of the worst crimes known to humankind – war crimes, crimes against humanity, and genocide”, when national courts are unable or unwilling to do so.[2]

As of January 2019, 123 states are members of the Court.[3] Other states that have not become parties to the Rome Statute include India, Indonesia, and China.[3] On May 6th, 2002, the United States, in a position shared with Israel and Sudan, having previously signed the Rome Statute formally withdrew its signature and indicated that it did not intend to ratify the agreement.[3]

United States policy concerning the ICC has varied widely. The Clinton Administration signed the Rome Statute in 2000, but did not submit it for Senate ratification. The George W. Bush Administration, the U.S. administration at the time of the ICC’s founding, stated that it would not join the ICC. The Obama Administration subsequently re-established a working relationship with the Court as an observer.[4]

en.m.wikipedia.org

Samma sak gäller den internationella brottmålsdomstolen som gäller för Assange. När domstolen försöker utreda USA så drabbas den själv.

If the court [International Criminal Court, ICC] comes after us, Israel or other US allies, we will not sit quietly, …

We will ban its judges and prosecutors from entering the United States. We will sanction their funds in the US financial system, and we will prosecute them in the US criminal system, …

newsinfo.inquirer.net John Bolton, White House National Security Advisor

Scores of countries back ICC in face of US sanctions

More than half the member states sign statement defending role of international body after ‘unprecedented’ move by US.

Two weeks ago, Trump signed an executive order authorising the blocking of assets and travel restrictions against ICC employees involved in an investigation into alleged war crimes in Afghanistan by US forces.

aljazeera.com

Så rättegången mot Assange är bara ytterligare ett sätt att visa att ingen får ifrågasätta USA, inte ens när den här rätt. Praktiskt taget alla som kommenterar anser att Assange bedrivit korrekt journalistik. Men nu skyddas USA.

Speciellt mycket hycklar tidningarna som annars talar om pressfrihet. För 10 år sedan publicerade de Assanges material. Men idag gör de i princip ingenting för att stödja Assange. De skriver kanske att han inte borde åtalas. Men de presenterar materialet på ett sätt som gör att det centrala i ärendet döljs.

Det centrala är att den journalist som avslöjade krigsbrott ställs inför rätta, inte de som avslöjade krigsbrotten.

U.S. blacklists ICC prosecutor over Afghanistan war crimes probe

reuters

The United States also appears to have shared DNA evidence, forensics, and case-related intelligence with the court in some instances. The fact that the United States has been one of the ICC’s most important supporters while also being its most high-profile nonsignatory is a considerable paradox.

am_pro

ICC, International Criminal Court

International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia. ICTY

Radovan Karadžić

The former Serbian president Slobodan Milosevic, Karadžić’s long-time patron during the war, was on trial in The Hague until his death in 2006.

Guardian

Milosevic’s extradition order. He was turned over to the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in The Hague as part of a sordid commercial deal worked out between the US and Serbian Prime Minister Zoran Djindjic: Washington would end its threat to boycott the impending “donors’ conference” in Brussels and support an aid package of more than $1 billion to Belgrade in exchange for Milosevic’s transfer to the ICTY.

The transparently corrupt character of this quid pro quo provoked concern among sections of the European bourgeoisie, who fear, with good reason, that the US-backed action will irreversibly discredit the Hague tribunal and expose it as an instrument of American policy in the Balkans. The Swiss daily Le Temps complained, “It is no exaggeration to say that the extradition of the former dictator was a business deal… Whoever the person involved—and especially if we do not like him—the law is the law, and this move was no more than an act of force at odds with principles usually upheld in the West.”

wsws

https://www.nbcnews.com/news/world/release-wikileaks-julian-assange-say-current-former-world-leaders-n1240597

wwr: 73002975

Argentinas president samt två tidigare brasilianska presidenter (samt Venezuela och Ecuador) skriver att Assange skall friges. Men protesterna får inget genomslag. I detta fall fortsätter media att stödja feministagendan med en bild som visar hur Robinson elegant glider före i säkerhetskontrollen. Jag tror alla åklagare och domare i fallet, som pågått i 10 år, varit kvinnor! Den ende man, som nu agerar för USA, är Lewis som givits en ganska låg profil i media.

nbcnews.com

wwr: 73003042

Medias krumbukter och tvetydiga stöd för Assange fortsätter.

Nu har man plockat fram Brasiliens tidigare president Lula da Silva som suttit i fängelse för mutor. Han får skriva “op-ed” i The Guardian.

Opinion

The extradition of Julian Assange would undermine freedom of speech

Luiz Inácio Lula da Silva

amp.theguardian.com

Stöder tidningen Assange på allvar så kräver den naturligtvis själv, kraftfullt att han friges. Men man låter bara den korruptionsdömde Lula konstatera att en utlämning skulle göra yttrandefriheten sämre.

New York Times covers up

Sep 7 trial starts

nyt

Article about technical problems Sep 16

nyt

wwr: 73007856

ICC är ett annat ärende. Det USA gör nu är bedrövligt men USA har inte godkänt den domstolen under någon president. (Men muta med en miljard för att få Milosevic till Haag är OK.)

Nu handlar det om Assange. Snart 10 år i husarrest och fängelse för vad praktiskt taget alla betraktar som korrekt journalistik. Riskerar 175 år i fängelse. Men praktiskt taget ingen aktiv, framstående politiker eller nyhetsmedia vågar gå ut och protestera mot det på ett tydligt sätt.

Media mörklägger med allt de har. I Sverige har visst Jesús Alcalá lagom tills nu lagt ut gamla dokument som handlar om anklagelserna i Sverige om våldtäkt.

dagensarena.se

Media vilseleder. De jobbar på att smutskasta Assange men vill inte medge det. Alcalá blev dömd till fängelse för bedrägeri. De som media nu tar fram är folk med lite brokigt förflutet. Dokumenten verkar dessutom främst handla om den nedlagda utredningen om våldtäkt.

Media jobbar 24/7 på att försöka få oss att glömma vad detta handlar om: Manning och andra läckte amerikanska krigsbrott, Assange rapporterade korrekt. Men det slutade med att Assange och Manning ställs inför rätta, inte de som begick krigsbrotten.

Det vore enklare om tidningarna bara skrev: Kom ihåg att USA står över lagen. Inget att göra något åt.

Den här showen runt omkring är bara larvig.

Julian Assange is not on trial for his personality – but here’s how the US government made you focus on it

Noam Chomsky

independent

wwr: 73022179

Okynne: 73020612

Det är inte helt enkelt att hänga med i vad som händer i förhandlingarna i dessa extremt viktiga förhandlingar, då vanliga media knappast säger ett knyst, trots att det finns matigt innehåll nästan varje dag. DN hade bara en liten Reuters-notis första dagen, t.ex., och har sedan hållit tyst.

För att hänga med måste man gå till mindre källor. Kevin Gosztola har gjort en sammanställning på

shadowproof.com

över vilka som faktiskt är på plats och rapporterar.

Det är många Assange-supportrar bland de nämnda, som t.ex. hans vän Craig Murray. Det tror jag inte är någon snedvridning i Gosztolas sammanfattning, utan beror på att det är dessa som följer och rapporterar om detta. De Assange-fientliga kommentatorer som har haft så mycket att säga tidigare verkar anse att just de här förhandlingarna är bättre att inte nämna alls.

(Under tisdagen pratades det utförligt om Assanges hälsa. Kanske har detta setts som mer intressant än frågor som har direkt med de olika anklagelsepunkterna att göra? Det skulle i alla fall inte förvåna mig över om media plötsligt tycker att det är dags att rapportera nånting från förhandlingarna just om detta, men jag har inte sett detta.)

Jag kan bara instämma. Media mörklägger ärendet. Det beror på att man inte får kritisera USA, anser jag.

Praktiskt taget alla som kommenterar ärendet anser att Assange bedrivit korrekt journalistik. Men Assange har suttit 10 år i husarrest och fängelse. Nu riskerar han 175 år i amerikanskt fängelse.

Så Assange smutskastas även. Nu ges utrymme i pressen för en professor i neuropsykiatri som vittnat. Neuropsykiatri sysslar med sjukdomar i hjärnan och nervsystemet. Men det är inte Assanges hjärna som är orsaken han nu står inför problem.

Neuropsychiatry is a branch of medicine that deals with mental disorders attributable to diseases of the nervous system.

en.m.wikipedia.org

Expert: WikiLeaks’ Assange a suicide risk if extradited

WikiLeaks founder Julian Assange is very likely to attempt to kill himself if he is sent to the United States to face espionage charges, a psychiatric expert said Tuesday at an extradition hearing in London.

Michael Kopelman, emeritus professor of neuropsychiatry at King’s College London, said Assange has a history of depression and there is a “very high” risk of suicide if the U.S. extradition attempt succeeds.

Kopelman said Assange faced “an abundance of known risk factors” including a family history of depression and suicide and the isolation he has experienced — first in the Ecuadorian embassy in London, where he took refuge in 2012, and since April 2019 in a British prison.

Kopelman said Assange has also been diagnosed with an autism spectrum disorder, which has been associated with an increased tendency to ruminate on suicide.

“He’s made various plans and undergone various preparations, such as confessed to the Catholic priest, who granted him absolution, began to draft farewell letters to family members and close friends, he’s drawn up a will,” said Kopelman.

Kopelman said he had visited Assange about 20 times in London’s high-security Belmarsh Prison, where he is being held as he awaits an extradition decision. He said the 49-year-old Assange had experienced “auditory hallucinations” in which he heard “derogatory and persecutory” voices.

“The voices are things like, ‘you are dust, you are dead, we are coming to get you,’” he said.

Under cross-examination by James Lewis, a lawyer representing the U.S. government, Kopelman said he was always alert to the possibility a patient might be “malingering” or exaggerating.

independent.co.uk

Man betonar inte sambandet med vad han varit med om. Assange har suttit 10 år i husarrest och fängelse för att ha gjort sitt jobb. Det är vad som kan ha givit depression. Man tar fram en professor som arbetar med sjukdomar i hjärnan! Han beskriver de kraftigaste symptomen Assange haft vilka gör att de som läser lätt betraktar Assange som “tokig”, medan det är naturligt att drabbas av depression efter 10 år i husarrest.

USA styr alltså inte bara pressen utan även rättegången. Professorn vittnar dessutom för Assange.

smh

wwr: 73023187

Pressen svartmålar nu Assange på ett extremt sätt. Man försöker skapa en koppling mellan hans rapportering och att han skulle ha hallucinationer. Att tycka sig höra röster efter lång tid i isolering är inget onaturligt, i synnerhet i kombination med depression. Men tidningarna fokuserar på att han “hör röster”.

Assange says he ‘hears voices’ in prison: psychiatrist

news.yahoo.com

wwr: 73032790

En annan aktivist lämnar en redogörelse till domstolen. Han publicerade 250.000 hemligstämplade dokument innan Assange började publicera samma dokument. USA har aldrig uppmanat denne aktivist att ta bort dokumenten från Internet.

US has never asked WikiLeaks rival to remove leaked cables, court told

Cryptome also published documents that are at centre of Julian Assange extradition case

US authorities have never asked a WikiLeaks rival to take down unredacted cables that have been among those at the centre of the legal battle to send Julian Assange to the US, his extradition hearing has been told.

The evidence was given by a veteran internet activist whose website, Cryptome, published more than 250,000 classified documents a day before WikiLeaks began placing them online.

theguardian.com

USA vill ha dokumenten kvar på Internet för att kunna statuera ett exempel med Assange.

Om USA vill ha bort dokument från Internet har landet kraft att göra så med påtryckningar. (Det gjorde man med en site av Gottfrid Svartholm, som hånade döda soldater.)

Wikileaks finns också kvar på Internet.

Det påstås att Wikileaks arbetar mot USA. Men Wikileaks började på en server hos Amazon som ägs av en av världens rikaste personer, Jeff Bezos. Sedan tog “Piratpartiet i Sverige” över driften. Men den piratpartist som driver servern har examen från Handels, har grundat en stor internetleverantör, har släktingar som arbetar inom svensk mainstreammedia. En släkting skriver i SvD och DN. En annan har varit programdirektör på TV 4 och av Lena Adelsohn utsetts till ordförande i en framtidsutredning. Hans farfars far var statsminister i Sverige!

USA hade lätt kunnat få Wikileaks borttaget från Internet. Men det är eliten som driver Wikileaks. Därför är materialet kvar på Internet. Man vill använda Assange för att statuera ett exempel: Den som kritiserar USA kommer att fara illa, även om den har rätt.

Dessutom jagar man bara Assange. Den aktivist som nu lämnade redogörelse i domstolen efterlyser man inte. Inte heller Wikileaks nuvarande chef, Hrafnsson som ju hade varit lätt att gripa när han deltar i protesterna utanför domstolen.

Den psykiater som vittnade för Assange nämnde att Assange blivit diagnosticerad med störning i autismspektrum. Det är alltså samma diagnos som Greta Thunberg fått. Det handlar om att sprida en uppfattning av att de som kritiserar systemet lider av psykisk störning. På det sättet liknar psykiatrin i våra länder psykiatrin i det forna Sovjetunionen där liknande diagnoser användes för att stämpla systemkritiker som psykiskt sjuka.

Michael Kopelman, emeritus professor of neuropsychiatry at King’s College London said he had visited Assange in Belmarsh Prison about 20 times.

“As far as a psychiatrist can say, yes, I considered the risk of suicide should extradition become imminent or actually happen to be very high,” he said.

It is the imminence of extradition and/or an actual extradition that will trigger the attempt, in my opinion.

“It will be borne directly out of his clinical depression, exacerbated by his anxiety syndrome and his PTSD and executed with the single-minded determination of his autism spectrum disorder Asperger’s,” he said.

The court heard that Assange had a genetic predisposition to depression and a history of suicide in his family with an uncle and his maternal grandfather both taking their own lives.

Kopelman said Assange had reported to him that he had been hallucinating, including hearing voices and music in his head, as well as having somatic hallucinations whereby a person experiences physical sensations despite no contact taking place.

Assange was first admitted to a psychiatric hospital for a week in 1991 after self harming and was first diagnosed with depression in 1994, according to a general practitioner who prepared a medical report for a legal case regarding custody of his first son, Daniel, now 31.

smh

trenterx: 73046957

Rättegången om utlämnande av Assange till USA har pågått 17 dagar nu. Jag ser inga kommentarer i svensk press. Bästa stället att följa händelserna i rättegångssalen är Craig Murrays blogg. Han rapporterar varje dag. Det är ett veritabelt drama som utspelar sig i mediaskugga.

Här är länkar till bloggen de tre sista dagarna. Både åklagaren James Lewis och domaren Vanessa Baraister framstår som grovt partiska. Bland annat har Lewis vilselett domstolen kring den sk rakbladsincidenten. Det framkommer också klart att Julian är djupt störd av sin situation. En erfaren psykiatriker bedömer självmordsrisken som mycket stor, men åklagaren hävdar att Assange simulerar.

craigmurray.org.uk

craigmurray.org.uk

craigmurray.org.uk

Medierna smutskastar Assange på ett extremt sätt. Utredning om våldtäkt har lagts ned. Nu handlar det om att en journalist riskerar 175 år i fängelse. Men Googlar man på Assange kommer sådant här upp:

Blowing the whistle on the Wiki-creep: Julian Assange fled rape charges, groped women and leered at teenage girls – yet will try to beat extradition. Before you judge the morality of WikiLeaks, read this devastating expose first

DM

Sarah Harrison: the woman behind whistleblowers Edward Snowden and Julian Assange

standard

wwr: 73076255

Man måste läsa hela stycket för att förstå argumentet:

//

Det påstås att Wikileaks arbetar mot USA. Men Wikileaks började på en server hos Amazon som ägs av en av världens rikaste personer, Jeff Bezos. Sedan tog “Piratpartiet i Sverige” över driften. Men den piratpartist som driver servern har examen från Handels, har grundat en stor internetleverantör, har släktingar som arbetar inom svensk mainstreammedia. En släkting skriver i SvD och DN. En annan har varit programdirektör på TV 4 och av Lena Adelsohn utsetts till ordförande i en framtidsutredning. Hans farfars far var statsminister i Sverige!

USA hade lätt kunnat få Wikileaks borttaget från Internet. Men det är eliten som driver Wikileaks. Därför är materialet kvar på Internet. Man vill använda Assange för att statuera ett exempel: Den som kritiserar USA kommer att fara illa, även om den har rätt.

//

I vilket fall hade USA sett till att få bort materialet omedelbart om det riskerade deras medarbetares liv. Men det gjorde inte USA.

Assange har publicerat USA:s krigsbrott. Han har haft rätt. Han har lidit. Han borde släppas omedelbart. De anser de flesta. Tidningarna mörklägger detta trots att det handlar om en hjärtefråga för dem – pressfriheten.

Men bilden går inte att förklara annat än med att Assange samverkat med USA.

Han borde ha återvänt till Sverige för att klara ut de ringa anklagelserna. Att han inte gjorde det medför att Amnesty inte tar upp hans fall. Hans agerande gör att han till slut hamnar sju år på Ecuadors ambassad.

En av tjejerna har verkar på Kuba, jobbat på ambassaden i Washington, Twittrat om CIA. Den andra blev professionellt bortskrubbad från Internet och sågs aldrig mer.

Assange arbetar samordnat med Bini. Han tar in på ambassaden ungefär samtidigt som Bini kommer till Ecuador och de båda sätts efter 7 år i fängelse på samma dag i amerikavänliga länder. Han och Wikileaks används för att ta skulden för Binis verksamhet. Han hjälper Snowden. Den ecuadorianska regeringen faller.

Han deltar förmodligen i smutskastningen av sig själv, eller påverkas att göra det. Medan utredning om sexbrott pågår har han date med Pamela Anderson. De tar en romantisk bild som publiceras. Då har han redan en relation med den kvinnan han har två barn med. Han träffar även Lady Gaga.

Så dumt skulle aldrig någon som utreds för sexbrott bete sig. Dessa dater hade försämrat hans läge om det gått till rättegång.

Det finns mycket mer. En del står på denna sida.

Men huvudargument är att om USA i realiteten varit hotade av det Assange publicerade så hade materialet försvunnit från Internet omedelbart. Ingen i Sverige hade vågat gå mot USA här. I synnerhet inte statsministerns son-son-son med MSM-folk i släkten.

Nu används materialet istället för att demonstrera USA:s makt. Krigsförbrytare kommer undan och visselblåsarna hamnar inför rätta.

Craig Murray rapporterar att det inte kommer att bli slutpläderingar. Han citerar även en Nobelpristagare, Pinter

//

The crimes of the United States have been systematic, constant, vicious, remorseless, but very few people have actually talked about them. You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It’s a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis.

//

consortiumnews.com

(Craig Murray har varit brittisk ambassadör.)

Former employees of a security firm accused of spying on Julian Assange at Ecuador’s embassy in the UK will be allowed to give evidence to his extradition case anonymously after claiming they would be at risk of kidnapping or poisoning.

Anonymity was granted to two former employees of UC Global after a hearing at the Old Bailey in London was told they feared that its director and owner, David Morales, or others connected to him in the US, could seek to harm them.

James Lewis QC, acting for the US government, did not contest the submission for anonymity but said that checks would be carried out on the witnesses, whose evidence would be read into the record. He added that the US case was likely to be that their evidence was “wholly irrelevant”.

company handed over audio and video of meetings he held with his lawyers and supporters inside the embassy to the CIA,

Guardian

The Guardian, former investigations editor David Leigh and reporter Luke Harding, who together wrote a book in 2011 that was the earliest example of what would rapidly become a genre among a section of the liberal media elite, most especially at The Guardian, of vilifying Assange.

Lawyers for the U.S. have mined from The Guardian book claims by Leigh that Assange was recklessly indifferent to the safety of U.S. informants

The book also disclosed a password – one Assange had given to Leigh on strict conditions it be kept secret – to the file containing the 250,000 encrypted cables.

Any security service in the world could now unlock the file containing the cables. And as they homed in on where the file was hidden at the end of the summer, Assange was forced into a desperate damage limitation operation. In September 2011 he published the unredacted cables so that anyone named in them would have advance warning and could go into hiding – before any hostile security services came looking for them.

Yes, Assange published the cables unredacted but he did so – was forced to do so – by the unforgivable actions of Leigh and the Guardian.

there is no evidence that any informant was ever harmed

Cryptome, pointed out this week at the hearings that he had published the unredacted cables a day before WikiLeaks did.

U.S. law enforcement agencies had shown zero interest in his publication of the file and had never asked him to take it down

cons

wwr: 73090732

Nu åkte även Assanges gamla ärkerival The Guardian på en snyting. De skrev en hatbok om Assange 2011. Advokaten för USA citerar den gärna. Men boken innehöll även ett lösenord som Assange givit tidningen i förtroende. Därför är tidningen bidragande till publikationen. Det är inte avgörande för helheten, men kan hjälpa Assange.

Tidningen blev tvungen att kommentera:

The Guardian has made clear it is opposed to the extradition of Julian Assange. However, it is entirely wrong to say the Guardian’s 2011 WikiLeaks book led to the publication of unredacted US government files,” a spokesman said.

“The book contained a password which the authors had been told by Julian Assange was temporary and would expire and be deleted in a matter of hours. The book also contained no details about the whereabouts of the files. No concerns were expressed by Assange or WikiLeaks about security being compromised when the book was published in February 2011. WikiLeaks published the unredacted files in September 2011.”

web.archive.org

wwr: 73110029

Man har pekat på att USA under Obama-administrationen avstod från att åtala Assange enligt amerikanska spionlagar, eftersom press- och yttrandefrihet i USA då skulle skadas. Men när Donald Trump blev president, ändrade sig USA.

sverigesradio.se

Det är också en relevant synpunkt. Om USA finner att någon publicerat material som hotar deras medarbetares liv så borde de kräva att materialet tas bort direkt och åtala direkt. (Ingen journalist eller Internetoperatör skulle heller vilja riskera andras liv utan orsak.)

Men USA låter materialet ligga kvar på Internet utan att protestera och väntar 9 år innan de åtalar.

Assange Indicted Under Espionage Act, Raising First Amendment Issues

May 23, 2019

WASHINGTON — Julian Assange, the WikiLeaks leader, has been indicted on 17 counts of violating the Espionage Act for his role in obtaining and publishing secret military and diplomatic documents in 2010, the Justice Department announced on Thursday

nytimes.com

judge will decide on January 4 whether to extradite WikiLeaks

Judge Vanessa Baraitser told London’s Old Bailey she will then make her ruling

DM

wwr: 73890453

Assange har en nedlagd (riggad) utredning om sexbrott bakom sig. Nu får han “stöd” av sin “nära vän” sexbomben Pamela Anderson i utlämningsmålet. Hon vädjar till Trump. Hon uppträder i bikini på bilderna.

Smart upplägg av försvaret …

Pamela Anderson issues bikini-clad plea for Trump to pardon Julian Assange

It’s not the first time the former “Baywatch star, 53, has used attention-grabbing photos to try and entice the outgoing president to pardon her close friend.

nydailynews.com

wwr: 74107558

För tio år sedan avslöjade Assange USA:s krigsbrott. Då publicerade massmedia gärna hans avslöjanden.

Men nu åtalas Assange för detta av USA. Praktiskt taget alla anser att det är fel och att Assange omedelbart bör släppas.

Men massmedia vågar inte gå mot USA. De vågar inte kraftfullt kräva att han omedelbart skall friges. Så de skriver t.ex lågmälda artiklar om vad folk tror.

UN rapporteur on Assange: ‘The US is trying to criminalize investigative journalism’

Nils Melzer, the UN’s special rapporteur on torture, believes Assange is not receiving a fair trial

amp.dw.com

Man visar bilder på demonstranter som “stöder” Assange. Men dessa demonstranter ser nästan ofelbart ut som rena tokstollar så att ingen läsare skall fatta sympati för Assange. De lär vara inhyrda statister. En så galen flock av folk skulle knappast kunna samlas spontant.

m.dw.com

https://amp.dw.com/en/un-rapporteur-on-assange-the-us-is-trying-to-criminalize-investigative-journalism/a-56076248

wwr: 74120694

wwr: 74107558

För tio år sedan avslöjade Assange USA:s krigsbrott. Då publicerade massmedia gärna hans avslöjanden.

Men nu åtalas Assange för detta av USA. Praktiskt taget alla anser att det är fel och att Assange omedelbart bör släppas.

Men massmedia vågar inte gå mot USA. De vågar inte kraftfullt kräva att han omedelbart skall friges. Så de skriver t.ex lågmälda artiklar om vad folk tror.

UN rapporteur on Assange: ‘The US is trying to criminalize investigative journalism’

Nils Melzer, the UN’s special rapporteur on torture, believes Assange is not receiving a fair trial

amp.dw.com

Man visar bilder på demonstranter som “stöder” Assange. Men dessa demonstranter ser nästan ofelbart ut som rena tokstollar så att ingen läsare skall fatta sympati för Assange. De lär vara inhyrda statister. En så galen flock av folk skulle knappast kunna samlas spontant.

m.dw.com

trenterx: 74113548

Du pratar i nattmössan. I Stockholm demonstrerade en grupp människor till Assanges frigivande för tio dagar sedan. Bland dem fanns Erik Halkjaer, ordförande för reportrar utan gränser, Folke Schimansky, historiker och Sigyn Meder, pensionerad lärare, som alla höll tal.

Du påstår att de som demonstrerar för Assange är “inhyrda statister” eller ”rena tokstollar”. Jaså? Vem är det då som har hyrt in dem för att demonstrera?

Du har ju inga som helst belägg för dina påståenden. Varken när det gäller demonstranterna i London eller de i Stockholm. Du borde skämmas.

youtube.com

Inlägget säger att bilden i DW ger en bild av att de som stöder Assange är tokstollar. De ser ju helt galna ut. Den som ser bilden får ingen lust att ansluta sig till den knasiga samlingen.

dw

Nästan alla stöder idag Assange. Han är en politisk fånge som borde friges. För 10 år sedan publicerade tidningarna gärna hans avslöjanden av USA:s krigsbrott. Men när nu USA åtalar honom smyger tidningarna iväg med svansen mellan benen. Tidningarna styrs av USA och de internationella nätverken. De vågar inte på allvar kritisera USA.

Men i detta läge, där det finns underlag för att bedriva seriös kritik mot Assanges fångenskap så publicerar tidningarna en bild som ger intrycket av att de som stöder Assange är tokstollar. Eftersom alla stöder Assange kan inte tidningarna skriva ned honom direkt. Men de publicerar en bild som gör att man undrar vilka galningar som egentligen stöder honom. (I alla fall om man inte orkat hänga med i alla turer i ärendet under 10 år.)

Dessa utklädda tokstollar har förmodligen arrangerats av tidningen för att se konstiga ut.

Du säger att det finns andra demonstrationer som är seriösa. Då är det ju därifrån som tidningen skall rapportera.

Sedan trollar du genom att tala om “nattmössan” och “skämmas”. Inlägget handlar om hur tidningen försöker ge en negativ bild av Assange och de som stöder honom. Men du hoppar på andra skribenter personligen. Trollen arbetar för samma intressen som tidningarna och de internationella nätverken. De försöker avleda diskussionerna från ämnet och skapa personkonflikter.

Att försöka skapa personkonflikter i t.ex svenska Internetforum är ett sätt att bidra till den blåsning mot Sverige som nu genomförs. Ju mer folk hoppar på varandra, istället för att diskutera ämnet, ju sämre möjligheter får Sverige att stå emot när tidningar och nätverk försöker få oss styrda av Bryssel/EU.

Trollningen har varit speciellt intensiv på sistone. Storbritannien går nu ur EU och slutar betala till Bryssel men behåller rätt till frihandel. Sverige och andra länder fortsätter betala och blir totalt blåsta. Politikerna hukar och inga kommentarer görs i media. Olika troll försöker bidra genom att skapa personkonflikter för att dölja hur vi just nu blir blåsta av EU.

wwr: 74182632

Min kritik riktar sig inte mot personerna på bilden. Jag tror att de anlitats för att spela tokstollar för att få det att se ut som om de som stöder Assange är lite konstiga. Tidningen har närmast en hel värld av Assangesupportrar att välja mellan. Då skall man inte publicera en sådan bild.

Kritiken riktar jag mot tidningen (då blir man attackerad) som inte entydigt står upp för Assange. I princip hela världen stöder Assange. Då behöver man inte visa den här bilden:

m.dw.com

Jag tror tidningen har riggat bilden.

Nu fyller Deutsche Welle på med mer:

Julian Assange: Saint or sinner?

The court of public opinion remains undecided on Julian Assange.

Julian Assange is regarded by many as a hero who uncovered war crimes and corruption and is the father of modern investigative journalism, having dealt with huge amounts of leaked data. But others see him as a traitor, an enemy of the state, an accomplice to Russian President Vladimir Putin, perhaps the man responsible for Donald Trump’s 2016 election as president of the United States — or all of the above.

m.dw.com

För 10 år sedan publicerade tidningarna gärna Assanges material. Praktiskt taget alla betraktar honom som en politisk fånge, fängslad för att ha avslöjat USA:s krigsbrott.

Men nu när USA åtalar honom vågar inte de fega tidningarna stå upp för honom på ett tydligt sätt.

wwr: 74183087

Domaren avslår utlämning

BREAKING: Judge rules against US extradition of Julian Assange, contending extradition would be oppressive by reason of Assange’s mental health

twitter.com

Det var oväntat. Men de som kritiserar systemet framställs som om de har “mentala problem”, jämför Greta Thunberg med sina diagnoser. (och bilden av “demonstranterna” i inlägget ovan.

Vi skall fås att tro att de som kritiserar systemet är konstiga.

Men USA överklagar troligen.

Mycket lite i större tidningar vad jag sett. De stora tidningarna vågar inte skildra Assanges fall ingående eftersom han kritiserat USA.

independent

wwr: 74183194

De väljer att utmåla honom som psykiskt sjuk. Han kan säkert ha besvär som tilltagit under isoleringen. Men på detta sätt smiter domstolen från att uttala sig i skuldfrågan.

Bara han blir fri så. Men USA lär väl överklaga.

wwr|74183245 wrote:
Jag tror Trump benådar honom, dvs det sker snart.

wwr: 74183344

Mitt tips är att Trump benådar honom.

Assange har avslöjat USA:s krigsbrott. Han har därefter utsatts för en lång utredning av påstådda sexbrott som nästan alla anser borde ha lagts ned direkt. Men till slut lades utredningen ned.

Nu avslås Assanges utlämning i första instans på mentala grunder. Men domstolen har undvikit att uttala sig om Assanges journalistik, vad jag hunnit se.

Det hela handlar om att ingen vågar kritisera USA.

Nästan alla anser att Assange bedrev korrekt journalistik när han avslöjade USA:s krigsbrott.

Men efter de märkliga juridiska turerna kan det hela sluta med en bild av att Assange “hade tur” som klarade sig undan sexbrottsutredningen och egentligen har psykiska problem.

Man smutskastar den som kritiserat USA.

wwr: 74183535

tenor302: 74183497

OK, kommer det då att tas i en högre instans, och/eller kommer några nya fakta som kan påverka utfallet presenteras (av USA?)?

Och sedan kan man ju fundera över vart JA kan/vill ta vägen om/när han blir fri (vilket jag tror…)

/T

Storbritanniens Högsta Domstol

The case could then go to the United Kingdom’s Supreme Court, further delaying a final outcome.

aljazeera.com

Men de är nöjda nu. De har smutskastat honom nog.

1. Falsk sexbrottsutredning

2. Utlämning avslås på mental grund

3? Benådas av “storskurken” Donald Trump som tack för att “Assange hjälpte Trump vinna valet” (falskt påstående)

Snygg sista akt av CIA:s teatersällskap 😀

wwr: 74184454

Det blir knepigt för USA. De nöjer sig nog med smutskastningen och släpper honom.

Men deras advokat Lewis frågade psykiatern Kopelman om Assange kunde ha hittat på att han hörde röster och liknande.

De vill få honom släppt utan att han får “juridisk upprättelse” för sin journalistik, skulle jag tro. Istället får han en falsk “psykstämpel” (och “sexbrottsstämpel”, och ev stämpel som “medbrottsling” till Trump om Trump benådar)

Det har har CIA:s manusförfattare jobbat på.

Conservative MP David Davis said: ‘Good news Julian Assange’s extradition has been blocked. Extradition treaties should not be used for political prosecutions.’

The decision was also welcomed by Labour MPs, including Richard Burgon and the former shadow home secretary Diane Abbott.

Mr Burgon said: ‘It is entirely right that Julian Assange will not be extradited to the US. Julian Assange would have been extradited because, as a journalist, he dared to expose US war crimes.

‘Any extradition would have been an unprecedented attack on press freedom.’

Ms Abbott called the decision an ‘excellent ruling by the British judge’. She added: ‘Congratulations to all the dogged campaigners on Assange’s behalf.’

But the journalist Glenn Greenwald added a note of caution, saying the judge had endorsed most of the arguments put forward by the US in favour of extradition – including dismissing the idea that it was an attack on freedom of speech.

He said: ‘This wasn’t a victory for press freedom. Quite the contrary: the judge made clear she believed there are grounds to prosecute Assange in connection with the 2010 publication. It was, instead, an indictment of the insanely oppressive US prison system for security ‘threats.’

Amnesty International tweeted: ‘We welcome the fact that Julian Assange will not be sent to the USA, but this does not absolve the UK from having engaged in this politically-motivated process at the behest of the USA and putting media freedom and freedom of expression on trial.’

Judge Baraitser ruled that Assange risked being held under Special Administrative Measures (Sams), which would have seen him in solitary confinement with limited access to family and only two phone calls per month.

She said: ‘Faced with the conditions of near total isolation without the protective factors which limited his risk at HMP Belmarsh, I am satisfied the procedures described by the US will not prevent Mr Assange from finding a way to commit suicide and for this reason I have decided extradition would be oppressive by reason of mental harm and I order his discharge.

‘Despite his lighter spirit at times, he’s a depressed and sometimes despairing man who is genuinely fearful of his future. He represents an unmanageable high risk of suicide, both in Belmarsh and the US.’

She revealed that in 1991 Mr Assange had tried to take his own life and that there was a history of depression in the family. His maternal grandmother and uncle both died by suicide, and Assange phoned the Samaritans most nights while in jail.

dm

wwr: 74184594

Domstolen anser alltså att han borde åtalas för det som praktiskt taget alla som uttalat sig anser vara bra journalistik. (åtalas om han varit frisk)

the judge had endorsed most of the arguments put forward by the US in favour of extradition – including dismissing the idea that it was an attack on freedom of speech.

He said: ‘This wasn’t a victory for press freedom. Quite the contrary: the judge made clear she believed there are grounds to prosecute Assange in connection with the 2010 publication

dm

Så den bild myndigheterna försöker ge av den som kritiserar USA är:

sexproblem, psykiska problem, spion samt valfuskare (om Trump benådar)

Det kallas Smutskastning med stort S

wwr: 74186387

Man kan dra vissa paralleller med da Costa-fallet. Där uttalade sig domstolen om de åtalades skuld och livsföring men de frikändes utan möjlighet att få sakfrågan prövad. Vissa ansåg också att de smutskastats. Men det går ju inte att jämföra med Assangefallet på alla punkter. Vi är ju inte heller säkra på hur Assangefallet slutar.

wwr: 74210012

Om Trump benådar Assange blir det full pott för CIA:s manusförfattare.

Vad som egentligen hänt är:

Assange avslöjade USA:s krigsbrott, men åtalades för detta. Ett felaktigt åtal enligt nästan alla. Assange kan ha påverkats mentalt av isoleringen, vilket är normalt.

Men när alla smutskastning är färdig kommer bilden av Assange felaktigt att vara att han är en sexfixerad, psykiskt instabil person som genom spionage och rysk hjälp, bidrog till den stora katastrofen (enligt skräppressen) = Trumps valseger. Den som kritiserar USA får lida. Assange hade tur som kom undan två åtal/utredningar.

Det här är ren dynga från en av de största dyngsprättarna av alla, The Guardian:

Donald Trump ‘offered Julian Assange a pardon if he denied Russia link to hack’

theguardian.com

Der finns risk att den rubriken kommer att upprepas. “En komplott mellan två vita män.” En variant på tidningarnas hat mot vita gubbar. (Sådana som alltså t.ex byggde Sverige och därmed inte automatiskt vill utplåna landet till förmån för EU.)

Assange har color changed dramatically when he was young. It is said to be a mental effect after a divorce and custody negotiations, but seems more likely dyed. It makes him now fit better into the agenda of “evil blond men”.

[ -000- -001- -002- -003- -004- -005- ]

After losing the election Trump seems to have stopped dying his hair blonde. Dyeing could have been part of an agenda as “evil blond” man (in the eyes of the press).

14 November 2020 08:11

Mr Trump’s barnet seemed to be sporting a more demure shade of grey than his usual iconic bright blonde.

independent

Compare section on actors/appearances

Assange’s step father, from whom Assange took the name, was an actor. Like Greta Thunberg’s father and much of her family.

wwr: 74250465

Självklart förlorar Trump bara på att de som påstår sig vara hans anhängare tränger in i kongressbyggnaden. Liksså har Trump förlorat på att inte tidigare erkänna Bidens vinst. Det är ett skådespel där Trump spelar en roll som är avsedd att göra honom impopulär. (Massmedia tillåter inte populära politiker. Biden måste spela senil pedofil som tafsar på kvinnor för att få bli president. Kanrkande son har han också.)

Trump inledde sin ämbetsperiod bra. Avslutade krig, vågade kritisera pressen, tog hand om sitt eget land. Men nu har hans image avsiktligt förstörts, delvis av honom själv. Varför då?

Trump och Assange spelar samma roll. Assange inledde också bra. Han publicerade läckor som bl.a avslöjade USA:s krigsbrott. Assange har i stort sett fortsatt bra. Men efter flera märkliga vridningar av dramat och den fega pressens oförmåga att stå upp för det den annars alltid talar så mycket om – pressfrihet, så

handlar informationen om Assange nu istället mycket om sexbrottsutredningen och hans mentala situation. Domstolen anser att han bör åtalas för sin journalistik men att hans hälsa inte tillåter det. Även om han skulle släppas nu så har han smutskastats och hans stora bidrag, avslöjandena, har kommit i bakgrunden.

På det viset har man vridit Trumps och Assanges banor på samma sätt. De börjar med vettig kritik mot globalieringen resp USA:s krig. Men senare vrids informationen så att de framstår som att ha personliga problem. Det är helt enkelt draman man spelar upp för oss så att vi skall tro att den som vänder sig mot USA, globaliseringen o.dyl. alltid kommer att drabbas av problem. I många fall har de som drabbas inte själva gjort något fel. Man kan göra många mer eller mindre relevanta jämförelser (Kamphuis, Catalán, Snowden, Manning, Juholt, Puigdemont, Nixon).

Om Trump kommer att benåda Assange vet vi inte ännu. Jag gissar på benådning eftersom det passar fint in i agendan. Man kan helt felaktigt försöka framställa Assange som en “rysk spion” som hjälpte Trump att fuska sig till valsegern. Som tack för detta skulle nu Trump benåda Assange.

Pressen försöker gärna ge en bild av att blonda män med konstig frisyr gripit makten i sina länder och nu egenhändigt försöker störta dem i avgrunden (Trump, Johnson). Det är naturligtvis fel. Men Assange skulle passa in som “medbrottsling” till Trump. Därför gissar jag att CIA:s mäktiga manusförfattare inte kan motstå att skriva in en benådning i manuskriptet.

google.com

T.o.m. vad hårfärgen gäller så passar Assange in. När de bar ut honom från ambassaden såg han ut som en jultomte. Jag är övertygad om att hans hår är färgat för att passa in i rollen. Googlar man lite på tidiga Assangebilder har han en helt annan hårfärg. (Och den dramatiska förändringen i hårfärg beror inte på fysikaliska experiment eller vårdnadstvist, vilket har gjorts gällande.)

För två år sedan:

encrypted-tbn0.gstatic.com

En ung Assange poserar:

i.pinimg.com

Det handlar om skådespelare. Greta Thunbergs far är skådespelare och hela familjen artister. Det är mycket troligt hon kan ha svultits för att passa in i rollen. Även Assange’s styvfar, som han tog namnet från är skådespelare, vilket i alla fall jag tycker passar bra med denna intervju

youtu.be

Julian Assange is still in prison. And America’s democratic principles are still at stake.

https://www.nbcnews.com/think/amp/ncna1253051

ksitpeks: 74302328

Anna Ardin skriver bok.

Nån som är nyfiken?

bokus.com

wwr: 74302457

Jag blev lite förbannad när jag såg hur hon för ett tag sedan atttackerade Melzer och sade något om att han inte borde försvara Assange eftersom Assange förnedrat henne.

Hon borde ha sagt det medan utredningen var aktuell, inte komma med det senare.

Men det hela är ett skådespel. Nu skall Assange svartmålas eftersom han kritiserat USA.

AA har jobbat på svenska ambassaden i Washington, kallat sig själv CIA-agent, på Twitter, jobbat med kubansk motståndsrörelse. Nu i kyrkan (=filial till CIA).

Bara del i farsen.

wwr: 74345132

Assange avslöjade USA:s krigsbrott.

Sexbrottsutredningen lades ned. Med lite tur kommer han undan utlämning till USA för spionageåtal, men det vet vi inte ännu. (Självklart borde han inte åtalas.)

Nu gäller därför: Maximal smutskastning av Assange från alla källor kopplade till USA.

Därför publiceras boken nu. För att påminna om en nedlagd utredning. Men på den tiden anklagade inte AA Assange hårt.

Boken skall bara glömmas. Det hon har att säga skall hämtas från den tid utredningen var aktuell, inte från någon bok nu.

Collateral murder, assange, not punished, only manning and assange

yt

wwr: 74354755

Bara för att påminna om vad rättegången egentligen handlar om

youtu.be

Orsaken att journalisterna dödas är att militärerna tror att deras kamera är ett raketgevär/RPG.

Killen som stannade för att hjälpa den sårade blev ihjälskjuten. Hans två små barn i bilen svårt sårade.

There is much symbolism in the Assange case.

Journalists are killed in “Collateral Murder”.

The journalist Assange is jailed.

The whistleblowers Assange and Manning are jailed but none of the military committing war crimes.

duqu: 74365531

Så Ardin släpper en bok på ett Bonnierförlag, (hon hatade ju både N.S och Bonnier/Exp tidigare) och verkar fått skyddad identitet helt plötsligt….från att ha fått ihop det med en snubbe, fixat ungar och flyttat in i en sunkig 1 planare i Örby från Hammarby, gissar att Bonnier la in en beställning om detta innan släppet, för nu är hon en “profet”….

Dessutom ska Anna nu framträda i Tv på Carina Bergfält show och ge “nya uppgifter”, såg trailern precis på Svt1. Kan ev bli ganska avslaget om Trump benådar J.A, finns viss chans att J.A är med bland dom hundra pers som han har på sin benådningslista, innan han lämnar D.C

SW är fortfarande skyddad, 10 år efter händelsen, saknar motstycke vad jag vet i Sverige….

Blir lite intressant hur SW reagerar om nu Anna solkar ner SW:s historia, typ kashmirbruden.

Går lite rykten att det var Binninge som lät Fup:en få fötter här på fb i en annan tråd till SW:s stora förträt…

O.s.a.: 74369575

Nu är båda målsägarna intervjuade i Kalla fakta som finns på TV4play från kl 19 ikväll.

Boksläpp, SVT med Carina Bergfält, Kalla fakta. Allt inom en vecka. så välregisserat. Frågan är av vem?

Pentatonic: 74369614

EMF är väl den som plockat fram Sofia i rampljuset.

Anonymare: 74369672

Kalla fakta…

aftonbladet.se

Bra att sanningen nu äntligen kommer fram.

Det är väl det här som bokens titel syftar på.

wwr: 74369735

CIA naturligtvis. Allt för att försöka dölja vad de nu aktuella domstolsförhandlingarna gäller (Jag länkar helikopterfilmen då och då eftersom det aktuella är Assanges avslöjanden och inte en nedlagd utredning om sexbrott.)

Yasko: 74371387

Ja, en praktskandal där man samarbetade med Storbritannien och USA för att tysta en journalist och det enda vi får läsa är smörja om att det är jättesynd om de här kvinnorna som för övrigt borde åtalas för ärekränkning… :whoco5:

wwr: 74379856

Jag noterar bara att du, Anonymare och domaren Baraitser är de enda tre jag sett som anser att Assange bör ställas inför amerikansk domstol. Praktiskt taget hela världen anser att han inte bör utlämnas.

Assange kommer inte att få en rättvis rättegång i USA. Se på den mest kända videon han publicerade. USA skjuter ihjäl ett tiotal obeväpnade män. En annan man stannar för att hjälpa en sårad. Mannen blir ihjälskjuten och hans små barn skadas svårt.

youtu.be

USA vill skrämma journalister till tystnad. Därför skulle Assange troligen ges ett felaktigt, extremt strängt straff i USA. Därför vill nästan alla att han inte utlämnas.

Se hur USA påverkar Sverige. Nu kan landet styra svenska medier till att publicera information om en gammal nedlagd sexbrottsutredning. Självklart skall den utredningen drivas seriöst. Men nu är den nedlagd. Det nu aktuella handlar om journalisters rättighet att publicera krigsbrott. Men de senaste sidorna i tråden har styrts till att handla om en gammal nedlagd utredning, inte om det aktuella som gäller en utlämning till USA för journalistisk verksamhet.

wwr: 74379856

Jag noterar bara att du, Anonymare och domaren Baraitser är de enda tre jag sett som anser att Assange bör ställas inför amerikansk domstol. Praktiskt taget hela världen anser att han inte bör utlämnas.

Assange kommer inte att få en rättvis rättegång i USA. Se på den mest kända videon han publicerade. USA skjuter ihjäl ett tiotal obeväpnade män. En annan man stannar för att hjälpa en sårad. Mannen blir ihjälskjuten och hans små barn skadas svårt.

youtu.be

USA vill skrämma journalister till tystnad. Därför skulle Assange troligen ges ett felaktigt, extremt strängt straff i USA. Därför vill nästan alla att han inte utlämnas.

Se hur USA påverkar Sverige. Nu kan landet styra svenska medier till att publicera information om en gammal nedlagd sexbrottsutredning. Självklart skall den utredningen drivas seriöst. Men nu är den nedlagd sedan ett par år. Det nu aktuella handlar om journalisters rättighet att publicera krigsbrott. Men de senaste sidorna i tråden har styrts till att handla om en gammal nedlagd utredning, inte om det aktuella som gäller en utlämning till USA för journalistisk verksamhet.

duqu: 74381059

Länk till vita husets benådningslista som uppdateras idag under dagen (minus 6 tim EST/CET):

justice.gov

Och gårdagens “hitpeace” i Kalla Fakta följdes idag upp med en förberedd debattartikel i DN:

DN Debatt. ”Assangefallet är nedlagt men gråzonen består”

Länk: dn.se

Bakom denna “debatt” stod följande personer:

Anna-Klara Bratt, chefredaktör Feministiskt perspektiv

Olivia Björklund Dahlgren, ordförande Fatta

Caroline Brever, vice ordförande Paks

Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare Storasyster

Maria Karlsson, vice ordförande Metoouppropen

Gita Rajan, ordförande och grundare Wonsa

Lina Stenberg, skribent och administratör för #imaktenskorridorer

Elin Sundin, förbundsstyrelseledamot RFSU

Kristina Wicksell Bukhari, kommunikationsansvarig Make Equal

Inget nytt i denna debatt heller, där som vanligt Assange var den stora boven, men kommentarerna

visar på att det svängt rejält, misstänker att dessa tas bort eller att “debattartikeln” hamnar bakom betalvägg fort:

Spoiler:
Tomas Lundin – 6 timmar sedan

Det är märkligt ändå att denna rörelse har mage att prata om rättvisa och rättigheter, när en man som inte bevisats skyldig för någonting annat än att ha avslöjat krigsbrott av Amerikansk militär, har fått sitt liv och sin psykiska hälsa förstörd… och ni pratar fortfarande om honom som gärningsman? och kvinnor i allmänhet som offer.

Förstår ni inte varför legitimiteten för feminismen och metoo urholkas ? (visa mindre)

Svara

Reagera

Anders Nordqvist – 28 minuter sedan

Han har självmant undanhållit sig rättvisan.

Som att fly ut i skogen på vintern och sen klaga på att man blir sjuk för att det är blött och kallt.

Se’n att du framhåller att *feminismen och metoo* ska ta ansvar för vad USA gör ? Total förlust av trovärdighet. (visa mindre)

Svara

Reagera

Roland Karlsson – 8 timmar sedan

Ardin har inte nekats prövning. Man har ansträngt sig mer än vad som är rimligt för att försöka ge henne prövning. In absurdum faktiskt. Åklagaren skulle ha lagt ner målet några dagar efter att det togs upp, med motiveringen att detta bara är slöseri med allas tid och resurser. (visa mindre)

Svara

Reagera

Roland Karlsson – 8 timmar sedan

En trasig kondom och ett oönskat morgonsex. Det är vad dessa två våldtäktsanmälningarna handlar om.

Händelse 1: Jag kan knappast tänka mig at man kan bevisa någonting om den trasiga kondomen.

Händelse 2: Jag kan knappast heller tänka mig att morgonsexet kan leda någon stans. Dom hade haft sex och nu hade de sex igen. Första gången helt OK och andra gången utan att hon säger ifrån. Skulle tro att det blir svårt att visa att han inte kunde tro att medgivande fanns.

Jag anser att någon anledning att ta upp åtal mot Assange förelåg inte. En åklagare får inte ta upp ett mål som denne inte tror kan leda till åtal. (visa mindre)

Svara

Reagera

Mikael Cronholm – 8 timmar sedan

Ardin borde uppskattat glömskan och stannat där.

Svara

Reagera

Mikael Söderholm – 10 timmar sedan

Stealthing eller ej är det väl knappt någon som vet om det var, Ardins bok är varken mer eller mindre partsinlaga än Assanges påståenden.

Och även om Ardin rensat sin blogg finns ju Wayback machine kvar, så alla som vill kan se vad hon skrev då, till skillnad från vad hon uppenbarlogen skriver nu. (visa mindre)

wwr: 74381463

Det är fruktansvärt pinsamt för hela pressen.

För 10 år sedan publicerade alla tidningar Assanges avslöjanden. Men när nu USA anklagar honom för spionage kryper de fega tidningarna undan med svansen mellan benen. DN skriver spaltmeter om den gamla utredningen som lades ned för flera år sedan. Den har ingen aktualitet alls nu. De fega tidningarna står inte ens upp för sin omhuldade pressfrihet.

Pressen bara mumlar och ställer sig inte tydligt upp för kollegan Assange.

1/21:

wwr: 74394015

Det verkar inte finnas säker information huruvida USA lämnade in en överklagan före den 18:e!

Assange är kvar i fängelset så man kan gissa att en överklagan är inlämnad. Assange blev ju inte heller benådad av Trump.

Vi får gissa på att USA har överklagat Storbritanniens vägran att lämna ut Assange.

Kan detta vara ytterligare ett sätt som tidningarna skyddar USA – genom att mörklägga att USA har överklagat? Men det är bara en gissning. Ingen säker information föreligger ännu, märkligt nog.

Vad gäller överklagande så verkar det stå klart att USA inte ger sig utan skall pressa Assange till det yttersta. Eftersom han är kvar i fängelset så får man tolka det som att USA har överklagat, men det har skrivits mycket lite om det.

Det finns en liten koppling mellan Biden och Assange som gör att man kan skriva om presidentinvigningen här. Lady Gaga sjöng och hittade delvis på egen text till nationalsången!

youtu.be

Fröken Gaga är kompis till Assange, kan man notera. Här besökte hon honom på ambassaden.

On Monday, October 8, the Spanish listened to the sound of the doorbell of the embassy. He opens and finds a young woman dressed in black with a hat of the same color. “What do you want?” Asks Txema. “I’m Gaga, ” the woman answers in English.

Gaga? The analyst has no idea who it is. What Txema doesn’t know is that the young woman … is Lady Gaga.

Från boken “Analytikern”

duqu: 74406605

Om nu uppgifterna stämmer att deadline för USA att överklaga domen var den 18/1, och att ingen överklagan kommit in, är det en fantastisk tajming från Ardin/Wilen + svensk msm, där t.om svenska staten hjälpte till att helt plötsligt även ge Ardin skyddade uppgifter inför “boksläppet” och hennes nya mediacirkus i tv.

Det som framkommit på nätet är att ett överklagande från USA, hade medfört upp till 3 år till av juridisk cirkus i England, och då var frågan hur man skulle behandla JA under denna “extra tidsåtgång”. Här kan man även fundera på engelska domstolen som la sina förhandlingar så att dessa matchade USA:s presidentval och tidsperioder för en ev benådning.

Ser man till vad som nu hänt, pekar det på att “någon” i USA under förra veckan gav en signal att J.A inte skulle få benådning men att USA inte heller överklagade domen, och då gick alltså denna signal till grupperna runt Ardin och Co här i Sverige som då redan hade inspelat material, en bok klar för tryckning och “någon” som koordinerade svensk MSM att under denna vecka gödsla med “Ardins upplevelser” för att få maximal impact.

Ardin vill alltså både tjäna pengar, och få “upprättelse” baserat på sina lögner.

Snacka om en falsk profet….

wwr: 74406800

Det verkar som om USA har överklagat eftersom A är kvar i fängelset. Det fanns även uppgifter från försvaret runt den 5-6 jan att de hört från USA att de skulle överklaga.

Men ditt resonemang är helt riktigt. Allt har tajmats för att kunna dölja USA:s attack mot pressfriheten. USA har kunnat styra debatten i Sverige till att handla om en utredning som lagts ned för flera år sedan när det aktuella är utlämningsärendet.

AA är säkert på CIA:s lönelista. Har jobbat på ambassaden i Washington, mörklade detta i sin LinkedIn, jobbat med kubanska dissidenter, själv skrivit på Twitter att hon är CIA-agent samt jobbar nu i CIA:s systerorganisation kyrkan.

W har militärer i släkten. Kommer från staden med cyberregemente. Skrubbades professionellt bort från Internet. Ingen känner hennes bakgrund eller liv efter. Tidigare amerikansk bf.

Anna Ardin – Sveriges kristna socialdemokraters förbund

Fb

Flashback-tråd

wwr: 74428575

wwr: 74418142

Soprent på webben. Någon bild med hennes amerikanske pojkvän. Absolut ett proffsjobb. Hon jobbade visst på ett museum. Någon konstnär i Wales var det visst, hade någon kommentar om bilder som W tagit. (Också kanske riggat. Konstnären kom från samma stad som Assange.)

Absolut stöd av regimen och alla myndigheter för att försvinna så. Kom från den stad Sverige som har cyberregemente. Militärer i släkten.

Allt borta, både före och efter det aktuella.

mr-mystic: 74425522

Så detta e icke hon?

bing.com

bing.com

Du har hittat de i stort sett enda bilder som finns av henne. Den första bilden är utskuren ur bilden jag nämnde tillsammans med SB. Den andra bilden tror jag kommer från föredraget med Assange.

Det som står i citatet ovan är i stort sett det enda man vet om henne. Hon är en mycket viktig person i utredningen men det har förgäves letats information om henne.

Hon har definitivt försvunnit från jordens yta m.h.a. myndigheternas ingripanden. USA kontrollerar hela detta fall. Se hur svenska massmedia nu lyder USA:s order. Det aktuella om Assange är utlämnandet till USA. Men tidningarna har inte ens rapporterat att USA har överklagat vägran att utlämna. Istället har USA kunnat styra de svenska tidningarna och debatten till att handla om denna sedan flera år nedlagda utredning med de två tjejerna.

Nickelodion: 74443156

Den där demonstrationen på Sveavägen 68 var intressant, det finns (fanns) flera videor och en där bland andra ABC intervjuade Ardin. När hon fick frågan (ungefär) “Vad tror du Stefan Löfvén tycker om den här demonstrationen?” så fick Ardin mobilsamtal (sa hon) och tog upp mobilen och listigt drog iväg. Detta upprepade sig med ytterligaren en intervjuare när frågorna blev för svåra …

Ardin har ju varit Broderskapsrörelsens politiska sekreterare eller suttit i dess styrelse under hela tiden sen 2010. Notera att Broderskapsrörelsen också håller till på Sveavägen 68, samma som partihögkvarteret, och det har nog skett en del informella direktkontakter där. Genom sina styrelsekontakter och direktkontakter har hon kunnat ha direkt insyn i hur JA-ärendet (från 2014) hanterats på departements-nivå och kanske regerings-nivå. Bland andra var ju hennes kompis UDs Desk Officer när han fick hemligstämplade mail som rörde JA och rapporten från Svenska Ambassaden på Kuba och noten från Ecuadors Ambassad. Och nu sitter som sagt H*mmarberg i styrelsen, han har också varit inblandad i JA-affären. Statsministerns fru UL är också knuten till Broderskapsrörelsen i det hon är väldigt välkommen dit på en fika, när hon vill! För att inte tala om gamle broderskapsordförande PW som Ardin gjort många resor med i Mellanöstern. Han sitter nu på UD som någon slags grå eminens och rycker i trådar lite överallt. Alla dessa vill, och arbetar säkert för, att Ardin ska bli rumsren igen.

wwr: 74441589

Assangefallet har en hel del gemensamt med morden på Catalán och Sharp.

Både Assange och Catalán avslöjade aktörer kopplade till globalisering.

* Assange avslöjade USA:s krigsbrott.

* Catalan avslöjade Kongos regering. Nog antar i alla fall jag att USA och Kongo samarbetar för att sprida väpnad konflikt i landet så att Apple och andra kan köpa mineralen coltan svart, så vi kan byta mobiltelefon varje år (“coltan, Congo, conflict”). Sannolikt är även FN inblandade.

Både Assange och Catalán har betraktats som hjältar.

* Assange fick fram unikt material från USA:s krig.

* Catalán arbetade med nästan James Bond-liknande metoder. Hade bl.a inspelningsutrustning gömd i en penna. Hon fick t.ex fram en inspelning där en kongolesisk minister beordrar mord.

De som avslöjades dömdes aldrig. Däremot råkade både Assange, Catalán och Sharp illa ut. De senare mördades t.o.m.

Både Assange och Catalán har behandlats märkligt i media och sociala forum. De stordåd som båda utträttat har tonats ned. Assanges rättegång har handlat om hans avslöjanden, men i media har en bok av en av hans dejter kommit i rampljuset.

Allra märkligaste är Catalán. Hon var en ung (snygg) f.d. politiker med de rätta värderingarna. Hon riskerade livet för att göra gott i mörkaste Afrika. Hon samlade in kraftfulla bevis med James Bond-liknande metoder, som sagt. Hon dokumenterade väl. Efter hennes död kunde bevisen tas fram. Hon led en våldsam död som t.o.m. finns dokumenterad på video när hon och Sharp skjuts till döds. Hon halshöggs därefter.

Men i sociala forum diskuteras om hon egentligen var slarvig när hon tog risker för att skaffa fram bevisningen.

Det är extremt märkligt att hon inte är en stor hjältinna för regimen, feminismen, miljörörelsen, etc. Det borde finnas Zaida-gator i varje stad, statyer etc, men det är nästan tyst om henne. Liksom med Assange smyger media.

Det finns alltså en hel del paralleller mellan Assange och Catalán-Sharp-fallen. Bara en notering.

Nickelodion: 75316659

En artikel i okdiario ger en lite klarare bild av de olika etapperna av UC Globals inblandning vad gäller Ecuador.

UC Global kontrakterades 2012 av Correa för att borga för sin egen och sin familjs säkerhet och övervakningen av JA startade sen hösten 2013.

Efter att Lenin tagit över presidentskapet kontrakterade han UC Global hösten 2017 för fortsatt bevakning av ambassaden i London.

UC Global fortsatte samtidigt att skydda Correa och hans familj i Bryssel efter att de 2017 lämnat Ecuador.

Podemos (ungefär V+MP) som sitter i regeringen i Spanien misstänks för att ha tagit emot (knark)pengar från Venezuela, Bolivia och Ecuador. Vid utredning kring detta av högsta domstolen i Madrid har det nu visat sig att Podemos skickade sammanlagt 100.000 kr ur sin egen kassa till Correa privat i Bryssel under april och maj 2019. Av(åter)betalning?

wwr: 75333775

O.s.a.: 75270007

[*]Trevligt att den nyfödde prinsen givits namnet *trumvirvel* Julian. Vi får väl tacka prinsparet för denna hommage till trådens huvudperson.

wwr: 75333775

… Namnet Julian var oväntat enligt expertisen.

Betsson hade stora favoriter däribland Gustaf, Hubertus och just Folke, som även kungen heter. Men Julian fanns inte med på kartan. Det var de unga parets egna val. Ett bra namn som är enkelt att uttala internationellt.

alltomkungligt.se

Man väljer ett namn på en person (Assange) som just nu smutskastas i media. (Men att han gjort bra journalistiskt arbete vet bara vi i tråden och några till.)

Kungahusen står ju under globalistisk attack. Harry och Meghan fick en miljard av Netflix för att smutskasta sin familj. Den thailändske kungen avbildas i media där han sopar fängelsegolv tillsammans med en “hovdam”, inte drottningen.

Man kan inte säga säkert. Men man kan undra hur prinsparet valt ett namn på någon som många (felaktigt) genom media främst uppfattar som en “sexförbrytare”.

wwr: 76496368

Först tänkte USA åberopa mytomanen Siggi the Hacker som vittne. Men de ångrade sig med tanke på att Siggi suttit inne större delen av sitt vuxna liv för bedrägeri, hacking och sex med småpojkar. Han har ingen trovärdighet alls. (Det enda de aldrig fick fast honom för var kuppen mot godisfabriken.)

Nu kryper USA på bara knäna. Sleepy Joe har vaknat till och lovar att Assange skall få ett snällt fängelse i Australien!

If a British court permits the extradition of the WikiLeaks founder Julian Assange to face criminal charges in the United States, the Biden administration has pledged that it will not hold him under the most austere conditions reserved for high-security prisoners and that, if he is convicted, it will let him serve his sentence in his native Australia.

—-

nytimes.com

Vi får se hur det går men inte går det bra för USA just nu i alla fall. (Jag hoppas det går bra för alla länder. Men vad gäller Assange så måste han släppas fri.)

—-

duqu: 76496081

Helt plötsligt idag lyfter DN upp gamla Ardin-intervjun från i januari i år och lägger denna på löpet…:

dn.se

Man kan ju undra om Bonnier-klanen blev nervösa efter de senaste rubrikerna kring Sigurdur Ingi Thordarson och tog fram mytomanen Ardins sagor som damage control…..

Ardin gjorde även ett utspel på sin egen hemsida den 28/6, där hon varit tyst sen i mars: http://ardin.se

Hon stängde även sin twitter efter publiceringen i januari pga hat: twitter.com

Sett i backspegeln fick hon först skyddade p-uppgifter, sen gick hon loss på TV4 ihop med Sofia, därefter utspel på DN och andra medier, för att sen stänga ner hemsidan och twitter under en viss tid.

Alltså en helt förplanerad aktion i samma stil som “prataomdet”. Hennes nu allt mer slitna ansikte påminner allt mer om en viss Joseph Goebbels…. ibb.co

—-

wwr: 76496547

DN försöker mörklägga USA:s totala förnedring.

(FB) USA:s åtal mot Julian Assange och frågan om Assange därför ska utlämnas till USA

‘Snälla, ge oss honom till varje pris. Han skall få ett jättemysigt fängelse i Australien.’ ????????????

—-

duqu: 76508657

Du lär nog bli besviken i så fall……

Finns ett bra lackmustest på svenska “journalister”: speak-up-for-assange.org

Av 11 underskrifter är 6 nät-skrivande, samtliga på små medier, övriga är lärare eller pensionärer.

3 st verkar ha skrivit på listan 2ggr. (om min sökmotor inte ballat ur)

De har även skrivit på väldigt sent, minns att det bara var tot 3st efter 6 månader, då pensionärer.

Ingen journalist i de stora medierna finns med, varken i TV/Radio/Tidningar, utan det är enbart nätskrivande som vågat sig skriva på. Därav kan man ju ana vilket liv det måste ha blivit när Assange ville starta upp sin”firma” här i Sverige och jobba med AB, där vi nu 11 år senare ser hur Bonnierklanen nu gör ett uselt försök med DN-leaks, med “journalister” kända som både mytomaner men även med ena foten i Expo:s gamla kompisgäng.

—-

wwr: 76508861

Det låter komiskt och nästan äckligt. DN eller de övriga tidningarna har inte ställt sig upp för Assange trots att det rör pressfriheten. DN publicerar tydligen en gammal Ardin-intervju. Nu skall DN däremot surfa på Assanges Wikileaks genom att utnyttja namnet och kalla sig “leaks”.

Assange lär väl inte ha skyddat namnet och kan stämma DN för uselt plagiat? Skämmer ut sig gör i alla fall DN.

Spoiler:
Undrar till vilken ambassad DN:s chefredaktör planerat att fly efter att ha blivit snärjd av DN-groupies från CIA? Kanske Greta håller på att jobba in sig på DN, hon fick ju drömjobbet som chefredaktör. Hon jobbar för CIA. Hon klagar aldrig på USA – världens största CO2-producent räknat per person. Dessutom ett högt utvecklat land som därför ställs extra höga krav på av Parisavtalet. Greta och Ardin kör i par. Ardin har i tidningarna förkunnat att Greta är Guds profet. Ardin har även i Twitter medgivit att hon jobbar för CIA. SW gick under jorden men Greta verkar ha gått in istället. Det vore logiskt om Greta gick in nu eftersom man planerar historieomskrivning. USA genomförde aldrig några krig. Flyktingkaoset i Europa berodde egentligen på att migranterna flydde från klimatinducerad torka. Trots hjältemodiga insatser av USA:s ingenjörstrupper i Mellanöstern och Afghanistan så kunde aldrig torkan stoppas. Så kommer det att stå i historieböckerna. 😉

—-

Assange was born Julian Paul Hawkins on 3 July 1971 in Townsville, Queensland,[27][28][29] to Christine Ann Hawkins (b. 1951),[30] a visual artist,[31]:34 and John Shipton, an anti-war activist and builder.[32] The couple separated before their son was born.[32]

When Julian was a year old, his mother married Brett Assange[33][34][35] (also known as Richard Assange),[36] an actor, with whom she ran a small theatre company and whom Julian regards as his father (choosing Assange as his surname).[37] Christine had a house in Nelly Bay on Magnetic Island, where they lived from time to time until it was destroyed by fire.[28]

Christine and Brett Assange divorced around 1979. Christine then became involved with Leif Meynell, also known as Leif Hamilton, a member of Australian cult The Family, and they had a son before breaking up in 1982.[27][38][31]:37–38 Julian had a nomadic childhood, living in over 30 Australian towns and cities by the time he reached his mid-teens,[39][40] when he settled with his mother and half-brother in Melbourne.[33][41] Assange attended many schools, including Goolmangar Primary School in New South Wales (1979–1983)[37] and Townsville State High School in Queensland[42] as well as being schooled at home.[34]

In 1987, aged 16, Assange began hacking under the name Mendax,[34][43] taken from Horace’s splendide mendax — nobly untruthful.

wiki

Richard Assange was born as Richard Brett Assange. He was an actor, known for Home and Away (1988) and A Country Practice (1981). He was married to Christine Ann Hawkins. He died on April 1, 2012 in Sydney, Australia.

Trivia

His great-grandfather was a Chinese immigrant who changed his name from Ah Sang to Assange.

Personal Details

Born

Richard Brett Assange

Died

April 1, 2012

Sydney, Australia

imdb

阿生

cantonese

My own father was missing from my life, and only became part of it again when I was grown up. But it meant that Brett Assange was the male figure I related to, the good father. Brett was one of those cool 1970s people who were into guitars and everything that went with the music scene. I’ve got his name – Assange – an unusual one which comes from Mr Sang, or ah-sang in Cantonese: his great-great-great-grandfather was a Taiwanese pirate. Brett and my mother divorced when I was nine. He had been good to me, and was good in general, but not so good to himself, and the end of their relationship represents the end of a kind of innocence in my life.

My stepfather’s place in our family was usurped by a man called Leif Meynell. I remember he had shoulder-length blond hair and was quite good-looking; a high forehead, and the characteristic dimpled white mark of a smallpox injection on his arm. From the darkness at his roots, it was obvious he bleached his hair. And one time I looked in his wallet and saw that all his cards were in different names. He was some sort of musician and played the guitar. But mainly he was a kind of ghost and a threatening mystery to us.

And so we started moving. Nomadism suits some people; it suits some people’s situations. We just kept moving because that’s what we did: my mother had work in a new town and we would find a house there. Simple as that. Except that the moving in these years, because of Leif, had a degree of hysteria attached, and that, in a sense, took all the simplicity away and replaced it with fear. It would take time for us to understand what the position was, and it was this: Leif Meynell was a member of an Australian cult called The Family. On reflection, I can now see that his obsessional nature derived from that, as well as his egocentricity and his dark sense of control.

Leif Meynell was part of that cult. And everything he did relating to us was informed by his association with The Family. It was so tiring. Just moving all the time. Being on the run. The very last time, we got some intelligence that Leif was drawing close; they told us he was near us in the hills outside Melbourne.

These abridged extracts are from ‘Julian Assange: The Unauthorised Autobiography’, published by Canongate (hardback £20, e-book £14.99). To order a copy for the special price of £18 (free P&P) call Independent Books Direct on 08430 600 030, or visit www.independentbooksdirect.co.uk

John Shipton

My own father was missing from my life, and only became part of it again when I was grown up. But it meant that Brett Assange was the male figure I related to, the good father. Brett was one of those cool 1970s people who were into guitars and everything that went with the music scene. I’ve got his name – Assange – an unusual one which comes from Mr Sang, or ah-sang in Cantonese: his great-great-great-grandfather was a Taiwanese pirate. Brett and my mother divorced when I was nine.

Richard Brett Assange d. 2012

My stepfather’s place in our family was usurped by a man called Leif Meynell. I remember he had shoulder-length blond hair and was quite good-looking; a high forehead, and the characteristic dimpled white mark of a smallpox injection on his arm. From the darkness at his roots, it was obvious he bleached his hair. And one time I looked in his wallet and saw that all his cards were in different names. He was some sort of musician and played the guitar. But mainly he was a kind of ghost and a threatening mystery to us.

Eventually, it was a matter of us escaping from him. We would cross the country and only then suffer this sinister realisation that he had found us.

Leif Meynell was a member of an Australian cult called The Family.

The Family was founded by a woman called Anne Hamilton-Byrne in the mid-1960s

The very last time, we got some intelligence that Leif was drawing close; they told us he was near us in the hills outside Melbourne

independent

Christine Assange then became involved with Leif Meynell, also known as Leif Hamilton, a member of Australian cult The Family,

About the cult …

When he was a year old, his mother married Richard Brett Assange,[16][17][18] an actor, with whom she ran a small theatre company.

steemit

Just don’t ask him about 9/11 though, that type of conspiracy psycho-babble annoys him.

The truth is, this whole Bradley Manning fiasco was nothing more then controlled opposition acting as real grassroots dissent against these Wars for the “bankers”.

The Manning leaks supposedly contained “damning information” against war crimes committed overseas, but if you take the time to read through the “Damage Assessment” from the leaks you’ll notice that underneath all the bureaucratic lawyer-speak the conclusion they come to is “It ain’t even a thang” dc

IRTF (Internet Research Taskforce) assesses there is not any significant “strategic impact” to the release of this information”

The curious case of Julian Assange

psyopsx1000 (36)in #politics • 4 years ago (edited)

Julian Assange is a champion of freedom! He’s a total bro who’s vehemently against government censorship, corruption, and any other type of shady government shenanigans that the public has a right to know about. Just don’t ask him about 9/11 though, that type of conspiracy psycho-babble annoys him. assange911.jpg

Julian Assange founded Wikileaks in 2006, but only rose to prominence in 2010 with the “Chelsea” Manning leaks that delivered an ABSOLUTELY DEVASTATING blow to the US government… Oh wait, nothing actually happened. The truth is, this whole Bradley Manning fiasco was nothing more then controlled opposition acting as real grassroots dissent against these Wars for the “bankers”.

The Manning leaks supposedly contained “damning information” against war crimes committed overseas, but if you take the time to read through the “Damage Assessment” from the leaks you’ll notice that underneath all the bureaucratic lawyer-speak the conclusion they come to is “It ain’t even a thang”

“IRTF (Internet Research Taskforce) assesses there is not any significant “strategic impact” to the release of this information”

hegelian-dialectic.jpg

Now, if you’re here and reading this I hope you’re already in a similar paradigm of thought. At this point I’m certain that Snowden, Assange and any other “whistleblower” that gets both MSM and Alt-media attention is some kind of Limited/partial hangout. Now, if you are skeptical of Wikileaks then the following might interest you. Screen Shot 2017-07-10 at 12.36.55 PM.png

A tad bit of googling will show you conflicting stories about whether or not Julian Assange was a member of this cult.

gawker

“A fight ensued over the custody of Assange’s half brother, and Claire felt threatened, fearing that the musician would take away her son. Assange recalled her saying, “Now we need to disappear,” and he lived on the run with her from the age of eleven to sixteen. When I asked him about the experience, he told me that there was evidence that the man belonged to a powerful cult called the Family-its motto was “Unseen, Unknown, and Unheard.” Some members were doctors who persuaded mothers to give up their newborn children to the cult’s leader, Anne Hamilton-Byrne. The cult had moles in government, Assange suspected, who provided the musician with leads on Claire’s whereabouts.”

Assange was born in Townsville, Queensland,[11][12] to Christine Ann Hawkins (b. 1951),[13] a visual artist,[14] and John Shipton, an anti-war activist and builder.[15] The couple had separated before Assange was born.[15]

When he was a year old, his mother married Richard Brett Assange,[16][17][18] an actor, with whom she ran a small theatre company.[19] They divorced around 1979. Christine Assange then became involved with Leif Meynell, also known as Leif Hamilton, a member of Australian cult The Family, with whom she had a son before the couple broke up in 1982.[11][20][21] Assange had a nomadic childhood, and had lived in over thirty[22][23] Australian towns by the time he reached his mid-teens, when he settled with his mother and half-brother in Melbourne, Victoria.[16][24]

He attended many schools, including Goolmangar Primary School in New South Wales (1979–1983)[19] and Townsville State High School,[25] as well as being schooled at home.[17] He studied programming, mathematics, and physics at Central Queensland University (1994)[26] and the University of Melbourne (2003–2006),[16][27] but did not complete a degree.[28]

independent

When he was a year old, his mother married Richard Brett Assange,[16][17][18] an actor, with whom she ran a small theatre company.[19] They divorced around 1979. Christine Assange then became involved with Leif Meynell, also known as Leif Hamilton, a member of Australian cult The Family, with whom she had a son before the couple broke up in 1982.[11][20][21] Assange had a nomadic childhood, and had lived in over thirty[22][23] Australian towns by the time he reached his mid-teens, when he settled with his mother and half-brother in Melbourne, Victoria.[16][24]

The information gradually seems to turn into conspiracies here.

Apparently there is a movie coming out about The Family

the family

abc

guardian

wwr: 81921714

farfar: 81920396

itwire.com

Assange is being held in the maximum security Belmarsh Prison in the UK, pending a decision on his request to appeal to the UK High Court against his extradition to the US which was approved by then British Home Minister Priti Patel on 17 June.

His brother told iTWire in September that no decision was expected this year as the US had sought 12 weeks, four more than is normally given, to respond to Assange’s arguments seeking permission for a High Court appeal.

—-

Intressant att Assanges bror kommer fram. Honom har vi inte träffat förut, vad jag minns.

Assanges familj är lite krånglig. Detta är nog en halvbror till Assange med samma pappa och en okänd mor. Pappan heter Shipton och namnet Assange kommer från en taiwanesisk pirat som var förfader till Assanges styvfar Brett och kallades A-Shang.

Julian jagades som liten genom Australien tillsammas med sin halvbror och mor, av en galen man med det skandinaviska namnet Leif. Mannen var med i en otäck sekt som blonderade håret. * Men när man kollar närmare är nog brodern i citatet en annan halvbror till Assange. Den halvbror han flydde med hade nog Leif som far. Innan dess hade mammans hus på en ö brunnit ned.

Halvbrodern via pappan har jobbat som revisor för flera filmer. Brett var känd skådespelare från bl.a. en filmserie i Australien. När Julian och familjen flydde hade de också ett kringresande teatersällskap med Julians mor, Brett och andra. Modern är skådespelerska och visuell artist. Fadern är gammal “proggare”. Mycket film och teater i släkten.

* Varifrån Assanges egen, platinablonda hårfärg kommer är inte helt klart. Den finns bilder på honom med mörkt hår, som ung. Han själv har sagt att hårfärgen beror på fysikaliska experiment med katodstrålerör.

[från varierande källor och fritt ur minnet]

—-

Halvbror via pappan, revisor och filmpruducent Gabriel Barber Shipton

shipton

Gabriel

Moder Christine Assange två barn, Julian med John Shipton och ytterligare en son med Leif meynell = Leif Hamilton

Christine

Richard Assange and Christine Ann Hawkins are the parents of Australian editor and publisher, Julian Assange.

curious case

BabianBlatten: 81992010

En bisak bara. Hårfärgen kan väl vara en genetisk historia i så fall. Katodstrålerör, dvs vad man ursprungligen menade var röntgenrör är glasrör som accelererar elektroner som i sin tur sänder ut röntgenstrålning.

Även äldre oscilloskop och äldre tjock-TV är en form av sådana.

Men de ger vanligen inte ifrån sig någon röntgenstrålning.

Dvs de är byggda så att de inte ska släppa ut någon sådan strålning.

Den strålningen ska stanna inom instrumentet.

Men om man utsätts för kraftig röntgenstrålning så brukar utfallet bli att håret ramlar av.

Dvs hårets rötter upphör att producera hårstrån.

Hårets rötter, folliklar är intressant nog en av kroppens stamceller.

Är strålningen ännu intensivare så blir det brännsår på huden,

som vanligen tar mycket lång tid att läka.

Tror inte det finns något känt fall där håret ändrat färg, när det sedan växer ut igen.

Från denna artikel på Wikipedia:

Artificial factors

A 1996 British Medical Journal study found that tobacco smoking may cause premature graying. Smokers were found to be four times more likely to begin graying prematurely, compared to nonsmokers.

Gray hair may temporarily darken after inflammatory processes, after electron-beam-induced alopecia, and after some chemotherapy regimens. Much remains to be learned about the physiology of human graying.

There are no special diets, nutritional supplements, vitamins, or proteins that have been proven to slow, stop, or in any way affect the graying process, although many have been marketed over the years. However, French scientists treating leukemia patients with imatinib, a new cancer drug, noted an unexpected side effect: some of the patients’ hair color was restored to their pre-gray color.

en.wikipedia.org

“After electron-beam-induced alopecia” är just precis det, dvs röntgen-/gamma-strålning som träffar huvudsvålen och stänger tillfälligt av hårsäckarnas tillväxtzon. Alopecia är alltså fläckvis håravfall.

Men meningen är delvis felaktig eftersom en elektronstråle inte kan färdas genom luften eller de flesta andra material, utom extremt tunna gaser.

Elektronerna dämpas mycket lätt.

Det är dock rätt så väl vedertaget sätt att beskriva röntgenstrålning som elektronstrålning, fastän det inte är exakt rätt fysikaliskt sett.

Det är minst sagt en synnerligen besynnerlig sits som Julian Assange har hamnat i.

På sätt och vis ett justitiemord av grövsta och värsta sorten, att de “feministiska åklagarna” inte genomskådade de bägge groupiernas berättelser.

“Superåklagaren” Marianne Ny hade ingen annan uppgift än att bara sitta av tiden. Det är väl ganska uppenbart att hon inte ville hålla en rättegång i Sverige. Och därför hade god anledning att låta han vara kvar där i UK.

Hade hon sparkat igång en rättegång, så hade hennes fabulösa fiasko som åklagare kommit i ett nytt ljus.

Och hennes karriär varit slut, stendöd och begraven.

Därför ville hon väl vänta ut tills att hon erhöll pension, och slapp eländet.

Att Assange var medveten om att han hanterade hemligheter råder det väl ingen tvivel om,

men frågan är om USAs säkerhet verkligen har tagit skada av detta ?

Det vet vi inte, eller hur ?

Är det någon av USAs soldater som mist livet eller blivit allvarligt skadad på grund av Assanges uppgifter ?

Jag tror inte det.

Egentligen har jag svårt att förstå moralpaniken kring helikopterfilmen.

Som helikopterpilot har du order om att undanröja de hot som du stöter på.

“- Bekämpa fienden” är ordern, och att strunta i att skjuta kan bli ett orderbrott,

och sätta dig själv och hela din helikopterbesättning i livsfara.

Det är dammigt och rökigt och säkert ingen bra sikt.

Någon därnere på marken tar upp en kamera, men på det avståndet kan det misstolkas för ett vapen, tex ett raketgevär eller liknande.

Helikopterbesättningen är inte så väl skyddade som man skulle inbilla sig att tro.

Nej att göra en helikopter skottsäker innebär att bygga den i pansarplåt,

men då blir den så tung att den inte kan lyfta.

Alla ombord på en helikopter vet att varje litet vapen nere på marken är livsfarligt.

Och i det läget att välja skjuta först för att skydda dig själv och din besättning är

det naturliga valet att göra.

Dessutom visste de bägge journalisterna från Reuters om att hela landet Irak låg i krig.

Helt enkelt att det var livsfarligt att befinna sig ute.

Och krig innebär att USAs militär såg alla irakier som potentiella fiender.

På det viset var det dumdristigt att befinna sig ute.

Ungefär som paret Schibbye & Persson som befinner sig hipp

som happ i en avlyst gränszon och som dessutom är beväpnade själva.

De hade bara en sabla tur att inte bli skjutna direkt.

Vad som nästan alla journalister har glömt nu var att de journalister som bevakade Vietnamkriget befann sig i skydd av sin närmaste amerikanska trupp mest hela tiden.

De journalisterna reste nästan alltid tillsammans med amerikansk militär.

Något som bildtexterna inte eller sällan tar upp.

Det verkar inte ha funnits någon journalist då under Vietnamkriget som reste på egen hand ute i bushen, framförallt med tanke på risken för att bli kidnappad. Och tagen till fånga ?

Vietnams soldater kunde ju inte veta om vilken figur de har framför sig som

springer omkring med en kamera hipp som happ ?

Spion, agent eller whatever..

Det är likadant med de fotografer och journalister som besöker Palestina.

Men man ser bara vad kameran visar, inte att det står en mur av

israeliska soldater från IDF bakom fotograferna 😉

Som beskydd alltså…

—-

New Yorker

Growing up with The Family: inside Anne Hamilton-Byrne’s sinister cult

guardian

(Rop Gongrijp on Kamphuis)

Assange’s childhood was a mix of nature and nightmares. As the New Yorker recounted, his mother married a theater director, and together they traveled around Australia producing shows. By the time Assange was 14 he had moved 37 times. Sending him to school was both impractical and unpalatable to his mother, who felt a conventional education would make him too submissive to authority. So Assange was mostly homeschooled and informally educated by university professors.

Read More: grunge

BabianBlatten: 82143829

Det fanns mycket riktigt en sådan sekt, The Family hette den och de bodde på ett lantställe i Eildon i delstaten Victoria i Australien.

Sektledaren var en kvinna, Anne Hamilton-Byrne, som dog år 2019,

artikel från BBC:

bbc.com

Australian cult: The Family leader Anne Hamilton-Byrne dies

Published 14 June 2019

Australian cult leader Anne Hamilton-Byrne has died in Melbourne at the age of 98.

Her cult, The Family, was accused of imprisoning and brainwashing children in the 1970s and 80s.

Hamilton-Byrne thought she was a reincarnation of Jesus Christ and blended drug-taking with mysticism and Christianity.

For most of the accusations against her, she never faced trial and suffered from dementia in her later years.

Originally a yoga teacher, she founded the cult in the late 1960s; it operated for more than 20 years, until police raided its property in the state of Victoria in 1987.

She and her husband Bill Byrne took children through adoptions, allowing the cult to assemble and imprison them in a strict home-schooling environment at a rural property near Eildon in Victoria.

Sekten The Family eller också som de hette Santiniketan Park Association och

Great White Brotherhood hade mycket riktigt ett antal adopterade barn.

Upp till 28 barn fanns det samtidigt på gården i Eildon, enligt Polisens utredning.

Sektledarinnan hade blekt och blonderat deras hår, han hade dock själv sin egen hårfärg emellanåt.

En del barn fick dock behålla sin egen hårfärg, bland annat de rödhåriga.

Artikel i wikipedia:

wiki

The Family—also called the Santiniketan Park Association and the Great White Brotherhood—is an Australian New Age group formed in the mid-1960s under the leadership of yoga teacher Anne Hamilton-Byrne (born Evelyn Grace Victoria Edwards; 30 December 1921–13 June 2019). The group’s headquarters was raided by the police on 14 August 1987 and all children were removed from the premises. In June 1993, Hamilton-Byrne was charged with conspiracy to defraud and to commit perjury by falsely registering the births of three unrelated children as her own triplets, but those charges were eventually dropped. She pleaded guilty to the remaining charge of making a false declaration and was fined $5000.

—-

BabianBlatten: 82143849

Här finns en mycket lång artikel upplagd år 2017 om The Family:

wrldrels.org

Ytterligare information här:

thesun.co.uk

Inte så mycket dyker upp om man söker på den troliga pappan Leif, men:

– Här kan man hitta lite grand information om Leif:

julianassange.se

1979 gifte sig hans mamma med Leif Meynall (eller Leif Hamilton). Hennes nya man var musiker och Julian Assange åsikt är att han tillhörde en kontroversiell New Age grupp som kallade sig för familjen eller ”The Family”. Gruppen leddes vid tidpunkten av en yoga lärare vid namn Anne Hamiton-Byrone. Paret fick tillsammans en son (och således en halvbror till Julian). De skilde sig ett par år senar under 1982 och hamnade i en rättslig strid angående vårdnaden för sonen. Julians och hans nyskilda mamma flydde från sin före detta pojkvän och kors och tvärs över Australien. Hon hade då båda sina barn med sig och reste med den de närmaste 5 åren för att hålla sig gömd. Assange lär ha flyttat inte mindre än 30 gånger innan han fyllde 14 år. Som en direkt följd där av har han gått i flera olika skolor och periodvis även fått hemundervisning. I en intervju med Hans-Ulrich Obrist (bland annat författare) lär Assange ha berättat att han har bott i 50 olika städer och gått på 37 olika skolor. Senare har han i en intervju med Robert Manne förtydligat och sagt att han bland de 37 skolorna även har räknat in dem som han bara gick i under en dag. Robert Manne har rapporterat att Assange har varit officiellt inskriven i 12 olika skolor av de han själv har nämnt. När han var 16-17 år levde han och hans mamma tillsammans i ett litet cementhus vid foten av bergskedjan Dandenong Ranges öster om Melbourne i Australien. Först i staden Emerald och senare i staden Tecoma.

—-

%%%%% family

%%%%% childhood

During the late 1960s and the 1970s, Newhaven Hospital in Kew was a private psychiatric hospital owned and managed by Marion Villimek, a Santiniketan member; many of its staff and attending psychiatrists were also members.[5][9][10]

Many patients at Newhaven were treated with the hallucinogenic drug LSD.[11] The hospital was used to recruit potential new members from among the patients, and also to administer LSD to members under the direction of the Santiniketan psychiatrists John Mackay and Howard Whitaker.[12] One of the original members of the Association was given LSD, electroconvulsive therapy, and two leucotomies, also called lobotomies, during the late 1960s.[2]

Although the psychiatric hospital had been closed down by 1992, in that year a new inquest was ordered into the death of a Newhaven patient in 1975 after new claims that his death had been due to deep sleep therapy.

aldous huxley

mk ultra

jonestown

Alan Dershowitz, close friends with Billionaire Pedophile Jeffrey Epstein

steemit

wwr: 76554760

Hela systemet, med DN i spetsen kämpar för att dra Assange i smutsen eftersom han kritiserade USA. Det har skett länge. Det sades att Piratpartiet i Sverige drev Wikileaks server. Det betydde att grundaren av deras Internetleverantör är medlem i PP. Men PP har en suspekt image i de flestas ögon och stöd från dem ger inte säkert stöd hos allmänheten.

Så här presenterar sig den piratpartist som driver WL:s server.

wlcentral.org

flickr.com

Han bär ju t.o.m. en pin med PP-flagga på bilden med en penis. Då vill man inte ge PP ett bra rykte hos allmänheten. Så inte ens “stödet” från PP hjälper Assange.

Man försöker koppla Assange till sex och inte till yttrandefrihet. Precis som DN gör med Ardin-intervjun.

Smutskastningen av Assange saknar nästan motstycke.

Assange har en märklig blond hårfärg. Det finns en biografi över Assange. I biografin beskrivs hur en man som heter Leif (nordiskt namn) jagar Assange och hans mor (samt halvbror tror jag) genom Australien under flera år. Mannen är med i en sekt som blonderar håret! – Den sedvanliga anti-nordiska propagandan finns naturligtvis även med i detta tragiska jippo.

—-

Goulburn: 76573585

Det finns ju lite om Amnestys stöd för Assange på Amnestys hemsida.

amnesty.org

amnesty.org.au

Men i Svensk press har ju inget skrivits om Assange de senaste åren. Så inget har väl heller skrivits om att Amnesty inte vill att Assange ska skickas till USA.

—-

wwr: 76586279

Det har du rätt i. Medan han satt på ambassaden fick han inte stöd av Amnesty. De ansåg att han borde ha åkt till Sverige och rett ut eventuella oklarheter.

Menefter USA:s åtal, nu när han sitter i fängelse så stöder Amnesty honom. Det är en viktig förändring.

Men svensk och internationell press skämmer ut sig genom att inte stödja denne journalist vars material de tidigare själva använt.

—-

wwr: 76731173

Nickelodion: 76730413

Nu sitter även Craig Murray i fängelse!

Genom en retroaktiv regeländring i Skottland i spåren av #MeToo kunde den då försteministern i Skottland åtalas för fjorton fall av sexövergrepp på sammanlagt tio kvinnor. Han friades sen i mars 2020 på samtliga punkter men domaren tillade att inget fick skrivas om detta som gjorde det möjligt identifiera kvinnorna.

Om detta bloggade Craig Murray och i maj i år dömdes han till åtta månaders fängelse för att domstolen tyckte det gick lägga puzzel av den information Murray lämnade så att (en av?) av kvinnorna kunde identifieras.

Han har överklagat i omgångar men nu finns inga fler instanser att vända sig till och senast idag måste han infinna sig hos polisen för att avtjäna sitt 8 månaders fängelsestraff.

—-

Det var ett oväntat bakslag för den f.d. ambassadören. Hans fru är ju f.d. exotisk dansös från Samarqand, han kanske skall satsa på att hysa in sig på den Uzbekiska ambassaden i London 😉

Spoiler:
Det är svårt att inte ta med skildringen av deras första romantiska möte

Nadira Alieva made an unlikely escape from misery, says Kevin Sullivan in The Washington Post. Alieva grew up hungry and abused in bleakest Uzbekistan. When she was just 11, her drug addict father forced her to smuggle heroin from Afghanistan in her underwear. By the time she was 21, she was dancing at a sleazy club in Tashkent, stripping for leering, drunken businessmen. Then, one night in 2003, a gray-haired man 23 years her senior came into the club; he couldn’t take his eyes off her. “Who is that old foreigner?” Alieva recalls thinking. “Does he have any money?” The foreigner, it turned out, was Craig Murray, at the time Great Britain’s ambassador to Uzbekistan. Murray slipped a $20 bill into Alieva’s embroidered panties, along with his business card. He later told her he was married and wanted her to be his mistress. But soon he fell in love. He split with his wife, left the Foreign Office when news of his affair became public, and paid Alieva’s father $9,000 to take her to London. “

tw

Guardian

Jag kan inte ge andra motiv än en känsla och det är att detta kanske är en skenmanöver för att ingen skall misstänka att han fortfarande jobbar för den brittiska regeringen för att kunna använda honom som kontrollerad rapportör även i framtiden.

Men mycket oväntat var det, medges.

Assange har blivit fråntagen sitt ecuadorianska medborgarskap. Man hänvisar bl.a till felaktiga uppgifter i ansökan. Han skall överklaga.

Julian Assange stripped of citizenship by Ecuador

Authorities cite unpaid fees and problems in naturalisation papers relating to WikiLeaks founder

guardian

—-

wwr: 76736212

Ja, med betoning på även.

Assange, Manning, Siggi, Ola, Murray, alla har suttit i kurran.

Även sex-spåret är tungt: Manning/könsbyte, Assange/nedlagda åtalet, dejter med Pamela Anderson och Gaga, Siggi/sex med småpojkar.

Murrays fru går att gräva upp mycket om. Hon har jobbat som dansös (och utnyttjats som heroinkurir). Det finns så mycket material att jag tror att det är planterat. Hon framförde en solo-teater/monolog i West End som hette “The British Ambassador’s Belly Dancer”. Det skulle hon knappast göra om det inte fanns en plan att baktala sig själv och sin make. Och nu kopplas alltså Murray till en skotsk metoo.

Den svenske serveroperatören, homosexuell.

https://www.flickr.com/photos/texplorer/3616376453

Det är för många sammanträffanden. De inblandade är utvalda för att kasta en skugga över Assange och förringa yttrandefrihet.

Den ende som verkar sund och frisk är Hrafnsson 🙂

—-

wwr: 76874094

USA får tillåtelse att utvidga överklagandet. De får rätt att ifrågasätta rättspsykiaterns utlåtande.

Det här är designat att aldrig ta slut.

The WikiLeaks founder, Julian Assange, has lost a high court battle to prevent the US government expanding the grounds for its appeal against an earlier refusal to allow his extradition to face charges of espionage and hacking government computers.

On Wednesday, judges said the weight given to a misleading report from Assange’s psychiatric expert that was submitted at the original hearing in January could form part of Washington’s full appeal in October.

Lord Justice Holroyde said he believed it was arguable that Judge Vanessa Baraitser had attached too much weight to the evidence of Prof Michael Kopelman when deciding not to allow the US’s appeal.

—-

theguardian.com

—-

Rättspsykiatern Kopelman gav ett utlåtande som sade att Assange kunde begå självmord om han utlämnades. Detta utlåtande gjorde att Assange inte utlämnades. Assange har även diagnosticerats som Aspergers syndrom.

Kopelman är neuropsykiater. Neuropsykiatri definieras så här:

psychiatry relating mental or emotional disturbance to disordered brain function.

—-

Det är ett problem i Assangefallet.

Genom att koppla in en neuropsykiater och ställa diagnosen Asperger försöker man få det till att Assange skulle ha någon skada i hjärnan. Men om Assange nu har mentala problem är det mycket troligare att dessa vållats av hans isolering, bl.a 7 år på ambassaden, med starkt kringskuret liv.

Genom att åter ta upp Kopelmans utlåtande vill myndigheterna försöka få det att framstå som om Assanges problem skulle bero på hjärnskada när de i själva verket är en följd av den behandling han utsatts för.

Det har tyvärr blivit mycket vanligt att myndigheter försöker misstänkliggöra kritiker. Greta kritiserar systemet och anses även hon ha Aspergers syndrom. Dvs det skulle vara något fel på henne.

Detta är orsaken att det vimlar av diagnosticerade individer i media. Elon Musk och Simone Biles är två av de senaste.

Samma förfarande är tyvärr extremt vanlig i den politiska debatten idag. De som försvarar regim och myndigheter fantiserar ihop saker om andra debattörer. Det har inget värde i diskussionen som ju handlar om samhällsfrågor, inte om andra debattörer. Clinton gjorde samma misstag när hon sade att Trumps supportrar hörde hemma i “the basket of deplorables”.

Här är exempel på personargumentering jag just klippte ur tråden om den senaste klimatrapporten.

Spoiler:
Jag har ibland funderat på varför man blir klimatförnekare, och hur man hamnar i den positionen. Några tänkbara anledningar:

1. Man har inte råd med elbil/hybrid (de är rätt dyra) och därför så gömmer man sig bakom argumentet att de är värdelösa och dumma, för att slippa inse att man är en fattig förlorare.

2. Man surfar runt mycket på högerextrema sidor, dessa har en tendens att stå på klimatförnekarnas sida. Vet inte varför, en orsak kan vara taktisk, här ser de en chans att fånga vissa vilsna själar i någon sorts “kamp mot vänsteretablissemanget”.

3. Har svårt att se någon annan orsak. Eller så är man en person som väldigt lätt fångas upp av konspirationsteorier, flat earth, Sep 11 har inte skett, anti-vaxxers osv?

Ensamma människor som saknar tillräckligt med socialt umgänge och fastnar på diverse konspiratoriska sidor är min teori. Synd om dem egentligen.

Detta är en del av den indoktrinering man försöker genomföra i Assangefallet: Att försöka få oss att tro att den som kritiserar systemet lider av psykiatriska eller andra problem.

Vi går mot en global diktatur och allt fulare attacker sker mot yttrandefriheten.

thetimes.co.uk

google.com

google.com

wwr: 76885310

… hela systemet verkar vara mot Assange. Jag har inte läst allt om utlåtandet men det missgynnar Assange påtaglig att använda en neuropsykiater. De gillar att leta fel hjärnan. Men Assange verkar inte ha något fel i hjärnan. Han har bl.a suttit närmast isolerad under sju år. Har han något problem står orsaken att söka i det och i vad han varit med om. Assanges team borde kräva att använda någon psykiater expert på kriser eller liknande.

Dessutom missar tydligen Kopelman att ta med Assanges familjeförhållanden. Det är helt omöjligt att han skulle göra detta av misstag eller för att skydda familjen. Det har han gjort avsiktligt för att skapa ännu mer publicitet runt fallet. Det är i alla fall min uppfattning. Nu måste bedömningen göras om. Skulle det föreligga orsaker att sekretessbelägga den informationen så skall den strykas över efteråt.

—-

duqu: 76902416

Ni har uppenbarligen missat det bästa….

Wikileaks dumpade alla filer dagen innan rättegången började:

(FB) Wikileaks dumpade alla sina filer online den 10 August

—-

Okynne: 76906227

Nej, detta stämmer inte. Det har varit en falsk “nyhet” som dykt upp flera gånger de senaste åren och det är inte sant denna gång heller. Det finns en filarea på wikileaks.org där rådata som används för webbsidorna ligger, t.ex. för att underlätta spegling. Så har det varit i åratal. Då och då sprids en falsk nyhet igen om att detta är något nytt och att det där ligger fantastiska tidigare okända filer. Det fantastiska materialet är istället lättast att hitta genom att gå till de olika releaserna på wikileaks.org.

—-

wwr: 76903535

Det svala intresset kan bero på att ingen av WL:s publiceringar lett till åtal, förutom då att visselblåsarna och deras kontakter genomgått fängelsevistelser:

Assange, Manning, Siggi, Bini, Murray.

Snowden flydde till Ryssland.

Kamphuis besökte Assange på ambassaden. Men Kamphuis åkte inte i fängelse. Han försvann.

Hör detta ämne främst till IT-säkerhet? Är det inte politik?

—-

wwr: 76906965

Men som helhet var inte WL kända för fake-information, på den tiden, vad jag minns.

Däremot lyckades man publicera t.ex Mannings 7500 dokument utan att ett enda ledde till åtal.

—-

Trolltestet: 76910197

Det ändrades dock då de gjorde ett “timed release”-släpp i samband med Trumps valkampanj.

Det var.. Unforgivable!

—-

One of the reasons his family moved so much during his childhood is that his mother and step-father were involved with a touring theater troupe. Not long after Assange turned 1 year old, his mother, separated from his biological father, married a man who was the theater director. One of the houses they lived in burned down, and his mother didn’t believe in formal education, so it was a chaotic time for the young boy.

sm

New Yorker

Assange assassinated by Trump regime: plans

Guardian

wwr: 77405962

T.o.m. The Hill nämner ryktena om att Killary skämtat om att mörda Assange.

thehill.com

Allt är villospår för att försöka dölja samarbetet CIA-Wikileaks menar jag. Det handlar om att statuera exempel för vad som sker med visselblåsare: Assange, Snowden, Anders Kompass, Anders Ahlberg/Tsesis Sjöfartsverket, ingenjören som ville stoppa uppskjutningen av Challenger … Ingen upplyftande läsning. Kan andra fylla på fler namn?

—-

wwr: 78270975

USA vann överklagandet och nu skall den brittiska regeringen avgöra om Assange kan utlämnas till USA för rättegång. Tidigare har regeringen inte velat uttala sig utan det kan kanske bli fler domstolsförhandlingar som förlänger den psykologiska tortyr som myndigheterna utsätter honom för.

Ett eventuellt straff kommer att avtjänas i Australien.

Judge Holroyde ordered that the case now be sent back to Westminster Magistrates’ Court with the direction that it be sent to Home Secretary Priti Patel for the final decision on whether to extradite Mr Assange.

—-

google.com

—-

Assange TIA in prison “stroke”

Assange was examined by a doctor, who found a delayed pupil response when a light was shone into one eye – a sign of potential nerve damage.

dailymail

wwr: 78530097

Assange avslöjade USA:s krigsbrott. Alla stora massmedia jublade. Men när nu USA åtalar honom för det fegar tidningarna ur och vänder honom ryggen.

På vägen till detta finns även

Metoder att få fram informationen som går på gränsen till det lagliga. Kanske har Assange hjälpt till att hacka någon myndighet för att få fram materialet.

Kvinnoaffärer. En mycket diffus anklagelse om “mindre grov våldtäkt” lades ned av den svenska polisen. (Assange hade sex med tjejen han sov med innan hon vaknat.)

Det finns inga bevis för att han arbetat för Ryssland. Detta har gåtts igenom i domstolar men inget sådant har framkommit.

Självklart skall dessa situationer utredas. Men massmedia skriver numera nästan aldrig om det väsentliga som Assange deltog i att ta fram. – USA:s krigsbrott:

youtu.be

—-

Tammer: 78571074

Assange har genom Wikileaks publicerat bevis på USAs krigsbrott i Irak, det är hans livs största gärning. Att klä av “världens största demokrati” och dessutom påtagna världspolis på det sättet har gjort honom till USAs fiende nr 1. Vissa sanningar tål tydligen inte att höras?

—-

Collateral Murder, Wikileaks,

July 12, 2007, Baghdad airstrike

wwr: 78571572

Instämmer. Det som hände med tjejerna har polisen utrett och lagt ned.

Varför skall då Assange ställas inför rätta när ingen ställdes inför rätta för det han var med och tog fram:

youtu.be

Här skjuter USA in i en ambulans som det finns barn i

youtube

Här bär man bort de sårade barnen

youtu.be

Det som inledde situationen var att de amerikanska soldaterna förväxlade en Reuters-fotografs (Saeed Chmagh) kamera med ett vapen. (“That’s a weapon”) Han dödades också.

youtu.be

—-

Former Reuters journalist Dean Yates was in charge of the bureau in Baghdad when his Iraqi colleagues Namir Noor-Eldeen and Saeed Chmagh were killed.

—-

On the day of the attack, United States military officials said that the helicopters had been called in to help American troops who had been exposed to small-arms fire and rocket-propelled grenades in a raid. “There is no question that coalition forces were clearly engaged in combat operations against a hostile force,” Lt. Col. Scott Bleichwehl, a spokesman for the multinational forces in Baghdad, said then.

But the video does not show hostile action. Instead, it begins with a group of people milling around on a street, among them, according to WikiLeaks, Mr. Noor-Eldeen and Mr. Chmagh. The pilots believe them to be insurgents, and mistake Mr. Noor-Eldeen’s camera for a weapon. They aim and fire at the group, then revel in their kills.

nyt

wwr: 80279363

Den brittiska regeringen har väl tidigare sagt att den inte vill avgöra ärendet. Det tolkar jag som att JA tyvärr kommer att bli utlämnad. Ingen går mot USA, allra minst Storbritannien (skulle jag tro). Men inget är säkert i detta trista fall. (Jag sympatiserar inte med hela hans agerande, men det är en lång historia jag inte vill gå in på nu.) Han måste släppas nu.

Ett pågående krig mot ryssen försämrar ytterligare odddsen för frisläppande, tyvärr.

Detta är tyvärr stöd från “fel” håll, (dec förra året), likaså hur han hjälpte Snowden till Ryssland

West’s actions towards Assange ‘cannibalism’ — Russian Foreign Ministry spokeswoman

It’s about the annihilation of an individual, revenge for his stance, for his courage and for the fact that he deemed it necessary to share with the world some crucial information that shed light on the lies and deceit committed by a number of states, Maria Zakharova pointed out

—-

tass.com

T.o.m. bookmakers verka ha glömt honom. Paddypower hade 250/1 på att han skulle lämna ambassaden med jetpack och bara 1.03 på att han skulle lämna ambassaden innan “Netflixmördaren” Avery släpptes. Nu gissar jag att oddsen för frisläppnade är dåliga. Men som sagt, inget är säkert i detta märkliga och trista fall.

—-

wwr: 80466119

Batuta: 80464645

Pompeos planer på att mörda Assange får ett rättsligt efterspel:

TV-kanalen “Democracy now” har en långt inslag om avslöjandet av Pompeos planer på att kidnappa eller mörda Assange. Informationen kan komma att spela roll i rättegångsförhandlingarna om Assanges utvisning till USA, säger Jenifer Robinson.

Michael Isikoff får stort utrymme i programmet. Han är en av de journalister som grävt fram de nya uppgifterna genom intervjuer med anställda inom säkerhetstjänsten. På slutet av inslaget får han frågan om de svenska sexanklagelserna mot Assange kan ha planterats av CIA. Det har jag ingen uppgift om, svarar han.

—-

democracynow.org

Spanish Court Demands Pompeo Testify on Apparent Plot to Kill Assange

Donald Trump’s former Secretary of State Mike Pompeo has been ordered to appear in a Spanish court to explain a possible U.S. government plot to kidnap and assassinate WikiLeaks founder Julian Assange, ABC Spain reports, citing legal sources close to the case.

Yahoo News broke the news of the alleged 2017 plot last September, reporting that Trump’s then-CIA Director Pompeo wanted revenge after WikiLeaks published a massive trove of sensitive CIA hacking tools. “They were seeing blood,” an ex- Trump national security official told Yahoo. Separately, Spain’s National Court has been probing a Spanish security firm that may have spied on Assange for the CIA while providing security for the Ecuadorean Embassy in London. National High Court Judge Santiago Pedraz agreed to summon Pompeo and former U.S. counterintelligence official William Evanina as witnesses to explain whether a plot was drawn up. They must appear in June and can testify via videoconference. Pompeo has not yet commented on the ruling.

—-

thedailybeast.com

—-

thedailybeast.com

Det där var en riktig soppa. Det spanska Undercover Global hade satt upp kameror på ambassaden åt Ecuador, men deras chef David Morales hade varit legosoldat för USA och sålde informationen till CIA. Andra på företaget försökte pressa Assange på 3m euro genom att sälja det man spionerat på honom till honom själv, det fanns också planer på att stjäla hans barns blöjor och napp för DNA-test. Ungefär så var det i alla fall.

Bra om det får uppmärksamhet nu. Det borde gynna beslutet gällande Assange (även om det redan kan vara fattat). Få se vad Priti Patel kommer att säga. Jag gissar tyvärr att hon tillstyrker utlämning och det går till HD.

Anmärkningsvärt att USA:s tidigare utrikesminister kallas att vittna i domstol i Spanien.

en.wikialpha.org

english.elpais.com

english.elpais.com

Since June of last year, Spanish judges have sent three requests for information to the Justice Department primarily seeking information about the ownership of IP addresses believed to be in the United States that had access to files documenting Assange’s activities while he was holed up in the Ecuadorian Embassy in London, according to copies of the requests reviewed by Yahoo News.

Despite a mutual legal assistance treaty (MLAT) between the U.S. and Spain pledging to assist each other in criminal investigations, none of the Spanish requests have yet elicited any substantive responses from the United States, the judge said. Instead, Justice Department lawyers have asked Spanish authorities for more information about the basis for the inquiry before taking any action.

CIA did undertake other aggressive actions, including arranging to obtain audio and visual recordings of Assange inside the embassy as well as spying on some of his associates, according to the Yahoo News report. Pompeo, in his only public comments on the article, acknowledged that “pieces of it are true,” and called on the Justice Department to criminally prosecute the sources who spoke to Yahoo News for disclosing classified information.

—-

news.yahoo.com

news.yahoo.com

Det påminner om när Pompeo skulle muta kaptenen på den iranska tankern Adrian Darya att inte segla till Syrien.

missa inte:

youtube.com

—-

wwr: 80607056

Okynne: 80606550

Vad jag har förstått har de varit förhindrade att ta upp det mesta sådant i förhandlingarna hittills, eftersom UK ju först beslöt att han inte skulle utlämnas med vissa specifika skäl. När USA överklagade så var det bara dessa specifika skäl som förhandlingarna skulle handla om.

—-

Det verkar som om Baraitser underkände historien med inspelningarna som bevis bl.a baserat på en CNN-artikel som i sin tur baseras på information från … UC Global/CIA själva. Hon betraktade CIA:s verksamhet som kontraspionage mot Assanges påstådda inverkan på USA-valet vilket väl aldrig Mueller fick fram något om.

UK judge justifies CIA spying on Assange citing debunked CNN report based on… CIA spying

—-

thegrayzone.com

Hon sade visst också att hon inte godtog bevisen eftersom utredningen var pågående i Spanien.

Baraitser dismisses the allegations against UC Global related to spying on Assange in the Ecuador embassy.

She says it is inappropriate for court to make findings of fact on evidence still being investigated in Spain

—-

.

twitter.com

Assange skall bara plågas nu så ingen mer vågar avslöja USA:s krigsbrott.

—-

wwr: 81271511

Journalister stämmer CIA och Pompeo i en domstol i New York för att Undecover Global, som skötte säkerheten på ambassaden skall ha spionerat på deras mobiler när de deponerades hos UG under besök till Assange. UG sålde ju information till CIA, har det sagts.

theguardian.com

UG:s chef, legosoldaten Morales har också kopplingar till zionisten Sheldon Adelson …

thegrayzone.com

Trump-givaren Adelson avled förra året (87 år).

—-

wwr: 81303169

Nickelodion: 81296203

Det här med CIA-agent var väl från början en mer allmän konspirationsteori enligt regeln att när något stort och komplext sker så söker man efter en enkel förklaring och det var väl främst SW som misstänktes då. Sen har här i tråden skrivits en del om AA på Cuba och där var även Modig och i alla fall han fick ju utbildning i USA av en CIA NGO innan han åkte till Cuba, då är man väl något av en CIA-agent. Det slog mig nu, att nämna CIA kanske var känsligt för AA, så jag sökte på CIA och Ardin – om det dykt upp något nytt på den fronten – och det hade det!

Länken act4assange.com/anna-ardin leder till tre nya sidor och var och en innehåller lite nytt eller sånt som fallit ur minnet (mitt), den senaste om Cuba är från 2019 – här lite noterbart:

AA skriver i sin hämnd-lista, steg 5, att även offrets nya partner, kashmirbruden i det här fallet då, ska straffas.

AAs “Nej, jag har inte blivit våldtagen” från april 2013, som sen snabbt blev raderat, har skrivits om tidigare i tråden men den är ju ett bevis – om något – på att hela rättsprocessen var skruvad.

Och Cuba-länken, där finns en beskrivning av AAs psyke och hur det manifesterar sig ….

Anna Ardin is yet another proof of why one should never underestimate the psychological motivations behind people’s actions. Every time we see a disproportionally reactive behaviour, we should stop to analyse the rationality (or lack thereof) they show in their behaviour. And that’s the case with Ardin, not taking into account her constantly changing ideology.

Strictly rational motives are not always behind people’s behaviour. I think her behaviour was the combined product of psychological projection, personal ambition and unrestrained desire for fame — also linked to the frustration generated by disappointments. When frustration cannot be controlled, a desire to destroy the cherished object is activated. Assange’s lawyer said something along those lines when asked his opinion on Ardin’s motives in a recent interview with El País.

In political terms, this means that she could not find a way to explain in Sweden that her work in Havana was in trouble, and at the same time she felt powerless to control what we were doing. I see her as a less ideologically-minded version of Alan Woods (the latest of Hugo Chávez’s British neo-Marxist pseudo-advisors, who believes he knows better than Venezuelans themselves what suits them best — without leaving Europe). And as I come from a tradition that sees any attempt to dictate (coming from without or within) our aims and direction, like an unwanted old-fashioned oddity; Ardin could not comprehend the message and she burst whilst trying to bust us.

—-

Läskigt va?

—-

Hon skrev inte ut sin tjänstgöring vid ambassaden i Washington i sin LinkedIn. Ambassader är vanliga rekryteringsplatser för “spioner”.

Sedan finns ju kopplingen mellan henne och den “välkände spionen” Ola Binis ex HF via #prata om det

Och hennes aktivtet i israeliska bosättarområden.

Och hennes Twitter där hon säger sig vara cia-agent

Och som sagt utkastad från Kuba

Militärer i släkten, precis som SW

Kyrklig aktivitet kan kopplas till USA

Spoiler:
Och fula skor som knappast passar en diakon

snipboard.io

—-

%%%%% Assange

Google blocking, Google censorship

wwr: 81081544

Denna diskussion har tydligen blivit “delvis” blockerad från Google. Jag råkar ha fått tillgång till ett mail som visar hur det ser ut när Google meddelar att en sida blivit blockerad. Även denna blockering gäller en sida om Assange. Assangefallet skall mörkläggas och personen Assange skall “cancelleras”.

Jag kryssade över namnet på sidan. Den innehåller ungefär samma typ av information som denna diskussion på Flashback. De länkar som Google anger verkar inte ge mer information vad jag sett hittills. Jag har inte kollat i detalj, men än så länge har jag inte hittat varför sidan är blockerad. Vissa sidor döms ut utan förklaring. Den sista länken med “read about” går till ett formulär där man kan begära blockering av sidor.

Notice of European data protection law removal from Google Search

To: XXXXX

Due to a request under the data protection law in Europe, Google can no longer show one or more pages from your site in Google Search results. This only affects responses to some search queries for names or other personal identifiers that might appear on your pages. Only results on versions of Google’s search results for countries applying European data protection law are affected. No action is required from you.

What you should know:

1 These pages haven’t been blocked entirely from our search results.

They’ve only been blocked on certain searches for names on versions of Google’s search results for countries applying European data protection law. These pages will continue to appear for other searches.

2 We aren’t disclosing which queries have been affected.

3 In many cases, affected queries don’t relate to the name of any person mentioned prominently on the page.

For example, the name might only appear in a comment section.

4 You can notify us of concerns.

If you have additional information regarding the content of a page that you believe warrants a reversal, you can notify Google. Please note that while we read all requests, we do not always respond. Only the registered site owner can access this form. Notify Google

Here are the affected URL(s):

XXXXX

Need more help?

• Read about Google’s process for European data protection law removals.

—-

—-

wwr: 81163931

Google blockerar vissa sökresultat i Europa, t.ex. tråden om Assange:

(FB) Wikileaks grundare Julian Assange eftersökt för våldtäkt i Sverige

Många diskussioner på Flashback har blivit blockerade:

flashback.org

Jag känner själv till en blogg som fått en sida (om Assange) blockerad. Det meddelande som kommer från Google ser ut enligt nedan. Vad jag kunnat se meddelar inte Google varför sidan är blockerad. Den länk som anges på slutet “read about” går till ett formulär där man kan begära blockering av sidor. (Jag lägger inte in länken eftersom den, vad jag förstår, är kodad till den aktuella sajten.)

Notice of European data protection law removal from Google Search

To: XXXXX

Due to a request under the data protection law in Europe, Google can no longer show one or more pages from your site in Google Search results. This only affects responses to some search queries for names or other personal identifiers that might appear on your pages. Only results on versions of Google’s search results for countries applying European data protection law are affected. No action is required from you.

What you should know:

1 These pages haven’t been blocked entirely from our search results.

They’ve only been blocked on certain searches for names on versions of Google’s search results for countries applying European data protection law. These pages will continue to appear for other searches.

2 We aren’t disclosing which queries have been affected.

3 In many cases, affected queries don’t relate to the name of any person mentioned prominently on the page.

For example, the name might only appear in a comment section.

4 You can notify us of concerns.

If you have additional information regarding the content of a page that you believe warrants a reversal, you can notify Google. Please note that while we read all requests, we do not always respond. Only the registered site owner can access this form. Notify Google

Here are the affected URL(s):

XXXXX

Need more help?

• Read about Google’s process for European data protection law removals.

—-

Varför blockerar Google vissa sidor?

Är det EU-regler som ligger bakom?

Borde inte Google berätta varför en sida tagits bort?

Är inte politisk censur en stor skandal, speciellt i västvärden där vissa anser att vi har god yttrandefrihet?

—-

wwr: 81164727

Så även om en person varit inblandad i en politisk affär där den t.ex. misstänks för att vara CIA-agent som försökt sätta fast en journalist som avslöjat USA:s krigsbrott, så får man inte publicera det, enligt EU-regler?

—-

wwr: 81165047

mikaels: 81164985

Så kan det vara. Som alltid är det ju en tolkning av lagen som avgör.

en.wikipedia.org

Det är lite som den svenska förtalslagstiftningen, där även sanna uppgifter kan utgöra förtal.

Det var rätt mycket debatt om detta när det infördes.

—-

Det är ju fullständigt vansinnigt att tillämpa på ett politiskt fall. Två tjejer misstänks för att jobba för CIA och satte fast Assange. En av tjejerna har skrivit en bok om fallet, där hon smutskastar journalisten. Men det skulle man inte ha rätt att skriva om.

EU:s censur är makalös. Det verkar bara vara EU, den gamla diktaturen Argentina och Filippinerna (där en journalist nyligen fick noblpris för att jobba mot censuren) som tillämpar den.

The right to be forgotten (RTBF[1]) is the right to have private information about a person be removed from Internet searches and other directories under some circumstances. The concept has been discussed and put into practice in several jurisdictions, including Argentina,[2][3] the European Union (EU), and the Philippines.[4] The issue has arisen from desires of individuals to “determine the development of their life in an autonomous way, without being perpetually or periodically stigmatized as a consequence of a specific action performed in the past.”[5]: 231 

Spoiler:

Utan att vilja föra den delen av diskussionen vidare så kunde nog Hitler ha haft nytta av GDPR

The issue has arisen from desires of individuals to “determine the development of their life in an autonomous way, without being perpetually or periodically stigmatized as a consequence of a specific action performed in the past

—-

—-

—-

Ruskigbuss: 81165812

Se även

(FB) Google blockerar innehåll på Flashback bland sökresultaten

(FB) Artikel: Google och Bing blockerar över 100 000 sökord (flashback.se)

(FB) Google censurerar? (sammanslagen tråd)

(FB) Hur tar man bort det google sparat om en?

och mer om Google: flashback.org

—-

wwr: 81466851

Idag fick jag brev av Google. De skrev att en websida jag har inte är tillgänglig och de föreslår att jag förbättrar den. Hela brevet är lite rörigt men jag misstänker att det gäller en sida om Julian Assange som Google själva har censurerat utan att berätta varför. ????????????

—-

%%%%% Google blocking

%%%%% blocking

%%%%% censorship

GDPR

wwr: 81171650

Det här kommer från en web-sajt som handlar om hälsa. Den blockeras av EU!

EU håller på att isolera Europa på flera sätt. Någon måste sätta stopp för detta.

Det verkar handla om att jag enligt GDPR måste godkänna tracking-kakor för att få tillgång till sajten!

Healthline

We detect that you are in one of the member countries of the UK/EU/EEA, which is now subject to the General Data Protection Regulation (GDPR). Unfortunately, a tracking-free version of our full website is currently unavailable in these countries. We are engaged on the issue and committed to looking at options that support our full range of digital offerings to this market

—-

Vet någon vad EU håller på med här?

—-

GDPR, kakor, speciellt tracking

wwr: 81186745

När jag besökte den stora amerikanska sajten healthline kom följande meddelande upp. Vad jag kommer ihåg kom meddelandet upp när jag vägrade kakor. Men när jag godkänt kakor kunde jag se sajten. Kan några hjälpa till att klara ut vad olika kakor fyller för syften och hur EU är inblandat. Vad finns det för syften med meddelandet, sajtens policy om kakor och EU:s målsättningar i detta?

Healthline

We detect that you are in one of the member countries of the UK/EU/EEA, which is now subject to the General Data Protection Regulation (GDPR). Unfortunately, a tracking-free version of our full website is currently unavailable in these countries. We are engaged on the issue and committed to looking at options that support our full range of digital offerings to this market

—-

healthline.com

en.wikipedia.org

—-

%%%%% GDPR

%%%%% kakor

%%%%% cookies

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 

A few earlier posts:    (scroll down list)


2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2)

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

01.04 Bugar Sverige för det mäktiga USA?

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »