Categories
climate greta thunberg native indians zAll pages

03.1.001.003: 003 (001) Greta Thunberg, släkter, families …; Kallak …; (009) no shower trend, filth, dirt, stench; Energy Charter Treaty (ECT)

Only use this mirror site if snowleopard.info is under maintenance.

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

wwr: 77966429

Den nedanstående s.k. forskningsartikeln var uppe nyligen. Den förefaller mer vara propaganda för Greta och verkar helt okritisk, vad jag sett i tidningarna. Den är skriven av bl.a en forskare i Gävle som kommer från Mauritius. Hälften av mauritierna är hinduer och det finns även sikher där. Forskaren heter Komalsingh Rambare. På andra ställen skriver han isär namnet som Komal Singh, t.ex i sin epostadress. Det är möjligt att han har kopplingar till Indien och sikher.

Sikhismen är ju en stabil, binär religion där alla män heter Singh (lejon) och alla kvinnor Kaur (prinsessa). Sikher är inflytelserika i indien, trots att de inte är så många. Förra premiärministern var sikh (Manmohan Singh).

Gretas Facebooksida sköts av en indier. Greta blev inblandad i en trasslig situation där en av hennes kollegor i Indien blev arresterad av polisen efter anklagelser om uppvigling, efter bondeuppror. Polisen misstänkte att sikher kunde ligga bakom upproren. (Greta planerade även möte med en tibetansk aktivist, bosatt i Indien, vilket ju även Gretas kompis Dalai Lama är.)

Det finns begränsningar om köttkonsumtion inom sikhismen men alla är inte vegetarianer.

Det är bara en observation. Men Greta verkar ha starka kopplingar till Indien och kanske även till sikher. (Kanadensiska sikher bombade Air India resulterande i 300 döda, en annan sikhisk bomb desarmerades av den japanska polisen, premiärminister Gandhis sikhiske livvakt mördade henne och sikhernas belägring av det Gyllene Templet resulterade i flera hundra döda.)

2021-11-15

Genom att djupstudera artiklar från stora tidningar i Sverige och andra länder har Komalsingh Rambare och Nessica Nässén, forskare i socialt arbete vid Högskolan i Gävle, identifierat egenskaperna de tror är orsakerna till fenomenet Greta Thunberg.

—-

hig.se

Nationality: Mauritian (Swedish Permanent Residence Permit)

—-

gfmer.ch

—-

Giant Squid: 77969588

7600 nu.

När en grupp förskolebarn i Nottinghamshire har en temadag i ämnet Who Changed the World for Me så har man följande personer med, Neil Armstrong, Florence Nightingale, Rosa Park, och Greta Thunberg. Iofs, så är det säkert lärarna som valt ut exemplen men Greta är säkert den enda de kan relatera till och känner igen. Och det de kommer bära med sig är Greta i den samlingen historiska människor.

Slutsatserna efter COP26 visar att Greta spelat en roll för jordens samlade beslutsfattare i att åtminstone försöka komma överens och ta i lite mer än de gjort tidigare. New Statesman är inne på samma spår. Att Greta inte fick en officiell inbjudan till att hålla tal på världsledarnas scen som hon gjort tidigare har bara stärkt hennes status ute på gatorna. Hennes icon status är så väl förankrad att hon knappt behövs överallt. Ett litet tweet om blah blah blah sätter tonen inne på COP och citerades t,o,m av Boris Johnson.

Detta gör att andra aktivister kan få träda fram mer framförallt de som talar för Global South. Nakate m,m. De som representerade Global South inne på COP talar för 85%av jordens befolkning. Deras röster har varit marginaliserade tidigare. Men troligen fått ett större utrymme tack vare Gretas nu på senare tid större fokus på klimat och social rättvisa.

Greta satt med i ett panelmöte på COP lett av Mark Carney om Co2 kompensationer. Greta gick därifrån med kommentaren Stop Greenwashing. I slutändan så blev Co2 kompensationsbesluten de tuffaste någonsin dock fortfarande kritiserat av Greta. Men hon har säkert påverkat till utvecklingen där.

newstatesman.com

—-

Osynlige.Mannen: 77959917

Jag har länge undrat över varför Greta™ flyttades till Kringlaskolan i Södertälje. Det är trots allt en bra bit att pendla. Nu förstår jag. Kringlaskolans rektor Sirkka Persson bor bara en km från familjen Thunberg/Ernman, så Greta™ fick väl helt enkelt skjuts till skolan i föräldrarnas rektorkompis fossildrivna bil. (Sirkka äger två bilar, en Renault Filovan (stor hästtransportbil) och en Volvo XC60 D4.) Nu börjar jag förstå varför Greta™ fick så bra betyg.

—-

-Info-: 77970223

Men tittar man närmare på informationen (t.ex på Ratsit eller Mr Koll) så ser man att Sirkka Persson flyttade till nuvarande adress i centrala Stockholm juni 2019. Innan dess bodde hon i Södertälje. Till adressen i Södertälje flyttade hon 2011.

Sirkka är en kvinna som är född den 21 november 1967 och bosatt i Stockholm på XXX. Hon flyttade till sin nuvarande bostadsrätt för 2 år sedan (den 18 juni 2019).

Greta Thunberg gick ut Kringlaskolan juni 2019.

Varför de bor nära varandra idag kan man förstås fundera över, men kanske de lärde känna varandra och Malena tipsade om bostaden?

—-

Gretas farmor, skådespelerska

wiki

Mona Andersson

AskMeAboutJesus: 77979135

Visst är det så att alla ännu inte tänker på klimatkrisen och Greta dagligen, men ingen svensk någonsin har varit så omtalad.

  [*]

  “She says that everyone is an idiot and that none of them does anything”, Brundtland said, as quoted by the newspaper Dagbladet. “She points out political leaders and says that everyone is bad. She should have rather pointed out the leaders who are better than others. To say that everyone is bad gets you nowhere, unless you are running a revolution”

  —-

  sputniknews.com

  [*]

  GPs ledare: “Om vi inte ser upp så har vi snart grönfascism här”

  —-

  gp.se

  [*]

  Rihanna and Greta supported Indian farmers

  —-

  hindustantimes.com

  [*]

  Greta has wrong about the COP26 failure

  —-

  chicagotribune.com

  [*]

  BBC försöker påverka Greta

  —-

  telegraph.co.uk

Vem pratar om två anställda chefer i finansbranchen?

—-

Osynlige.Mannen: 77981150

Jag konsumerar inte bensin, eftersom bilen finns kvar år efter år.

Jag har för övrigt skapat en datormodell som visar att det varje dag skapas 300 nya arter, vilket mer än väl uppväger de 200 som utrotas varje dag. (Att vi inte har en aning om vilka de nya eller de utrotade arterna är tycker jag inte har med saken att göra.) Vem skall berätta den glädjande nyheten för Greta™?

—-

wwr: 77981438

Giant Squid: 77980838

Analys :Gretas personliga skolstrejksfoto vecka 170.

pbs.twimg.com

8 personer på bilden som är utlagd 10:49. Som vanligt är dessa strejker en förmiddagsprocess.

Ett par på bilden ser ut att ha huvudbonader med fjädrar i. Är de månne några representanter ifrån någon ursprungsbefolkning som är på besök? Två killar med lite nytt spännande skyltmaterial. Längst till vänster en med texten “Dont be another brick on the wall”. Jag har för mig att man spelade Pink Floyds Brick in the Wall på nåt Gretaevent nyligen, Kungsträdgården?. Killen brevid har en skylt med ett bensinpumpshandtag med knuten slang, som för tankarna till Carl Fredrik Reuterswärds verk Non Violence, revolvern med knut som även finns som staty utanför FNskrapan i New York.

Greta har samma jacka som förra vintern.

Vem som tog bilden framkommer inte.

EDIT: Japp det var kungsan.

Klimataktivister som strejkat i tre års tid inledde på scenen till en mashup av Another Brick in the Wall och Loreens Statement, och avslutade till tonerna av Tusses Voices.

EDIT2: David Gilmour ifrån Pink Floyd auktionerade nyligen ut 128 av sina favoritgitarrer och donerade pengarna till ClientEarth,

As Greta Thunberg, the 16-year-old Swedish climate activist said in a speech earlier this year ‘Either we choose to go on as a civilisation, or we don’t’. The choice really is that simple, and I hope that the sale of these guitars will help ClientEarth in their cause to use the law to bring about real change.” He concluded: “We need a civilised world that goes on for all our grandchildren and beyond in which these guitars can be played, and songs can be sung.”

—-

Så skolvägrarna har äntligen anammat mitt gamla förslag från januari om att spela “We don’t need no education” med Pink Floyd.

wwr: 74381232

Här är en av hennes handlers

Spoiler:
För övrigt är det självklart att Greta skall uppträda tillsammans med Coldplay

Hon kan även framföra “We don’t need no education” med Pink Floyd

—-

We don’t need no education

We dont need no thought control

No dark sarcasm in the classroom

Teachers leave them kids alone

Hey! Teachers! Leave them kids alone!

All in all it’s just another brick in the wall.

All in all you’re just another brick in the wall.

—-

Killen verkar dessutom att vara motståndare mot biobränsle! Men inga torvmotståndare denna gång.

Det vore enklare att bara skriva “Nej till allt! Lägg ned samhället!”

—-

Osynlige.Mannen: 77983720

Oljan tar slut om 30 år. Det har jag hört sedan 1973, så det måste vara sant. Och angående kor så tror du nu alltså att en köttätare trycker i sig 6 kg kött per dygn. Matematik var nog inte ditt bästa ämne i skolan.

—-

wwr: 77987226

Det mest avskyvärda Greta vet är politiker och vuxna.

Det blir lite knepigt om hon själv omvandlas till båda dessa.

—-

wwr: 77987701

Fast riktigt så tycker inte jag. Hon är en skådespelerska som lärt sig spela upp hat. (Far, farfar och farmor var alla skådespelare såg jag just i tråden.) Det kan man inte lasta en unge för. Jag anser att hennes uppdragsgivare är EU. Om EU skall kunna styra medlemsländerna måste konflikter råda i medlemsländerna. Folket i medlemsländerna får aldrig enas och börja ställa krav. Därför spelade Greta upp en roll där hon hatade vuxna, tog avstånd från speciellt äldre, vita män och satte icke vita framför vita. Unga tjejer hålls fortfarande fram inom klimatrörelsen.

Men det håller inte att hata vuxna och politiker när hon själv nu blir vuxen och kanske politiker. Så nu ändras hennes roll ganska plötsligt till att bli glad och avslappad. Politiker är falska och spelar roller. Det får man acceptera. Speciellt en unge som bara tränats in i detta.

Så kanske vi får se en glad Greta som blir politker och säger lika mycket “blah, blah, blah” som de andra i Euroaparlamentet? Så ombytliga får man acceptera att politiker är. Man kan påpeka hur falska roller de spelar men inte attackera dem personligen för det.

Men jag håller med om att så mycket hat som hon t.ex spelade upp i FN-talet kan inte en unge själv producera.

—-

wwr: 77988347

Det finns en gåtfull plats, långt, långt bort där inte många vet vad som sker. Den kallas Europaparlamentet. Sägnerna förtäljer att de tar emot vem som helst som vet var ja-knappen sitter.

Det är min gissning om framtida jobb för Greta.

—-

wwr: 77992643

Ja. Det finns ett kraftigt dubbeltänk hos politiker och andra som säger att Greta har rätt. Nästan ingen slutar flyga, samåker till jobbet, tar tåget på semestern eller tar bussen för att åka och handla. Få cyklar för klimatets skull. Lika få minskar sin konsumtion. … (Men nu har vi i alla fall börjat handla plastpåsar på rulle, som tidigare påpekats i tråden 😉 )

—-

wwr: 77992848

Men jag talar främst om alla som stöder Greta och säger att klimatkrisen är akut. Dessa personer, politiker och privatpersoner, gör själva oftast mycket lite som visar att de verkligen tror på budskapet och inte bara säger “bla, bla, bla” för att hålla med. EU låter bygga Nordstream2, Biden öppnar oljefält etc

Alla älskar Greta för att hon kämpat så hårt mot sina diagnoser (och nu plötsligt tydligen övervunnit dem fullständigt). Men ingen lyssnar på det hon säger.

—-

wwr: 77996736

I Greenpeace skulle hon nog få sluta med sitt eget bla, bla, bla, finansierat av bl.a. en oljefond, och istället fira ned sig under broar och stoppa Shellfartyg och tala om att försvara demokratin mot “corporate greed”.

Då duger det inte att leka med XR som gräver upp någon gräsmatta, klär ut sig till furries eller spelar tennis på någon bank för att protestera mot Roger Federer!

Jag är ingen expert på miljöaktivism. Jag vet inte hur äkta Greenpeace är heller. Men Greenpeace verkar tuffare än att umgås med världens ledare och bli hyllad för att säga att “Ni måste göra mer.” (= Bla, bla, bla) Att ramma valfångare med Sea Shepherd är ett steg upp men de blev blev väl utsparkade ur GP.

????

—-

wwr: 78002158

Det är ganska typiskt för Greta att mycket lite är känt om henne, förutom hennes tal. Hur och med vem reste hon i USA? “Med Arnolds Tesla” sades det, men ganska få bilder på det. Man såg mycket lite av henne utanför uppträdandena. När hon reste över Atlanten var det t.o.m. foto på hennes potta men nu vet ingen hur hon pendlade till Södertälje ett år. Det finns t.o.m. olika uppgifter om var hon gick åk 7 och 8. Vilka ingick i hennes team som hjälpte henne att resa runt i världen, osv.

Jag har inte läst någon av biografierna om henne. Men recensionerna säger samma sak – böckerna håller ett “respektfullt avstånd”.

Hon hade svåra diagnoser sas det. “Familjens värld föll samman” av diagnoserna sade mamman. Men nu verkar Greta ha blivit bra från dem utan att några kommentarer givits.

Jag tror som sagt det handlar om en tredje generationens skådespelerska som uppför en roll när kamerorna slås på.

—-

Den “gröna högerns” frammarsch

wwr: 78029954

Storbritanniens ledare Johnson citerade Greta (“bla, bla, bla”) när han inledde klimatmötet nyligen. Nu har han talat framför Colosseum och säger att Roms fall var kopplat till invandring. Johnson säger att nu gör risken för massinvandring att vi måste tackla klimatkrisen så att vi inte kommer att överösas av klimatflyktingar. Detta har diskuterats i denna tråd.

Greta utelämnar en viktig väg att kontrollera klimatproblemet. Den är att stoppa befolkningsökningen. Hon försöker tyvärr göra klimatproblemet till en konflikt mellan i- och u-länder. Vi i i-länderna har en skuld till u-länderna och nu kommer de att kräva rättvisa, anser hon. Istället för att tala om skuld borde man samarbeta.

Här är en intressant artikel som behandlar hur oron för en ny flyktingström tar plats i klimatdebatten. Guardian är vänsterpress och vinklar det som “högerns rashat”. Men nog kan man vara orolig för hur “klimatflyktingar” kommer att slå sönder Europa ännu mer utan att vara rasist. Stora mängder flyktingar som inte integreras leder till uppsplittring i samhället, folk kan inte förenas och ställa krav på politikerna. Om sedan ens granne har vit eller svart hudfärg bryr sig nog inte så många om.

“Högern” blir miljövänner för att förhindra Europa att krascha (värre) pga mer massinvandring.

The wrapping of ecological disaster with fears of rampant immigration is a narrative that has flourished in far-right fringe movements in Europe and the US

Standing in front of the partial ruins of Rome’s Colosseum, Boris Johnson explained that a motive to tackle the climate crisis could be found in the fall of the Roman empire. Then, as now, he argued, the collapse of civilization hinged on the weakness of its borders.

“When the Roman empire fell, it was largely as a result of uncontrolled immigration – the empire could no longer control its borders, people came in from the east and all over the place,” the British prime minister said in an interview on the eve of crucial UN climate talks in Scotland.

This wrapping of ecological disaster with fears of rampant immigration is a narrative that has flourished in far-right fringe movements in Europe and the US and is now spilling into the discourse of mainstream politics.

In Spain, Santiago Abascal, leader of the populist Vox party, has called for a “patriotic” restoration of a “green Spain, clean and prosperous”.

France’s National Front, once a bastion of derisive climate denial, has founded a green wing called New Ecology

Millions of people are already being displaced from their homes, predominately in sub-Saharan Africa, the Middle East and South Asia, due to disasters worsened by climate change such as flooding, storms and wildfires. In August, the United Nations said Madagascar was on the brink of the world’s first “climate change famine”.

—-

Sedan spårar artikeln ur lite med diverse konspirationsteorier och allmänt vridet innehåll om nästan vad som helt från vikingar till skjutningar 😉

The spearhead for modern nativism in the US is, of course, Donald Trump who has, along with an often dismissive stance towards climate science itself, sought to portray migrants from Mexico and Central America as criminals and “animals” while vowing to restore clean air and water to deserving American citizens.

—-

theguardian.com

—-

Miljöpartiet lämnar regeringen

Språkrören chockade över Annie Lööfs besked

PUBLICERAD: 24 NOVEMBER 2021

Miljöpartiet är chockade över Centerpartiets besked och ska nu fundera över framtiden i regeringen.

Annie Lööf ger Jimmie Åkesson ett stort inflytande i svensk politik, anser de.

– Man släpper fram en blåbrun budget. Jag är verkligen överraskad att C kan vackla så, säger Per Bolund (MP).

– Sverige kommer att ha en statsbudget som för första gången är framförhandlad av ett högerextremt parti. Att Centerpartiet aktivt ser till att den situationen har uppstått har jag oerhört svårt att förstå. Jag är chockad över beskedet, säger språkrör Märta Stenevi (MP).

Språkrörskollegan Per Bolund, vice statsminister, säger att han är besviken.

– Jag trodde att vi hade en ideologisk bas gemensamt att inte öppna upp för högerpopulistiska partier

Centerpartiets besked kommer sannolikt innebära att Sverige får en socialdemokratisk statsminister som regerar på en M, KD och SD-budget. Budgeten röstas igenom i kammaren senare i eftermiddag.

Det kan inte ha kommit som en blixt från klar himmel. Centerpartiets hållning gentemot V har varit känd länge.

– Så är det men vi har också fått tydliga besked från C vad man ställer för krav och vi har mött dem. Vi har inte förhandlat den här budgeten med V, säger Märta Stenevi.

Hon fortsätter:

– C väljer att släppa fram en budget som är förhandlad med SD. Om inte det är att ge Jimmie Åkesson fullt inflytande över statsbudgeten så vet jag inte vad det är [språkrör Märta Stenevi (MP)]

ab

wwr: 78060259

Helt enligt den stora planen.

Ut med MP och klimatagendan. Tryck på med koldioxiden. Kör upp värmen ordentligt i tropikerna. Torka ger bränder och hungersnöd.

Klimatflyktingarna packar redan resväskorna.

Ni är väl solidariska och låter dem bo hos er?

—-

wwr: 78060522

Ja. Vänstern satsar på att få planeten brun-bränd så klimatflyktingarna kommer till oss.

Allt vänder nu, högern blir grön. Speciellt artikeln som citeras i första länken förklarar hur högern nu tar över klimatagendan.

Den gröna högerns frammarsch:

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

—-

twitter.com

wwr: 78065862

Koreanska skrivtecken (vissa grundade på kinesiska). Huvudsaken att det är något som svenskar inte engagerar sig i. När Greta demonstrerar i Sverige försöker hon hålla människor borta från sina aktiviteter.

COP flyttar hem och visar var deras egentliga uppdragsgivare kommer ifrån – oljeländerna (och oljetankers genom den egyptiska Suezkanalen). Greta kan segla.

MP lämnar regeringen. Den alltför vita Greta sjunger snuskiga visor och byts mot Nakate som leder flyktingarméerna från söder som vill utkräva “climate justice”. Nu bränner vänstern jorden. Har ni gästrummet klart för klimatflyktingarna? Ni är väl solidariska?

—-

wwr: 78067384

Det är en fruktansvärd plan. Tidigare var det svårt att förstå varför Greta talade om vaccinrättvisa och öht hur klimatfrågan kunde ses som ett rättviseproblem (“climate justice”). Klimatfrågan är ju ett miljöproblem.

Men Gretas senaste tal i Glasgow och hur hon där fick en mindre betydelsefull roll gör att de sista pusselbitarna verkar falla på plats.

Greta talade om den skuld vi anses ha till de sydliga länderna efter kolonialtiden. Dessutom anses vi nu ha skaffat oss en ny skuld till de sydliga länderna genom våra utsläpp. Det är därför som Greta är rasist och behandlar icke-vita som offer och oss i den utvecklade världen som de som stulit hennes barndom.

Det verkar inte ha någon betydelse hur mycket u-landsbistånd vi ger eller hur många flyktingar vi tar emot. Vi är alltid skyldiga.

Greta har därför överdrivit sina åtgärder genom veganism, flygvägran och extrem segling medan vi anses ha förstört världen genom att flyga till Mallorca och inte äta upp våra morötter. Det har inte ställts några krav på u-länderna att t.ex föda färre barn.

Greta inledde denna fruktansvärda plan genom att stressa upp oss. Men nu verkar hon lämna över stafettpinnen till Nakate och andra från de sydliga länderna som kommer att utkräva “climate justice”. (COP-ordföranden från Indien, ett land Greta har flera kopplingar till) Vi har förstört deras värld dubbelt och nu kommer de för att utkräva hämnd.

Det kommer att flöda in mer flyktingar. “Högern” kommer att bli grönare än vänstern men frågan är om det hjälper.

—-

unwashed trend

See also, further down

See summary

Osynlige.Mannen: 78099022

“Ät upp din mat, tänk på barnen i Biafra!”

Svälter de mindre om jag äter mer?

“Ta kortare duschar, det är torka i Etiopien!”

Regnar det mer i Etiopien om jag använder mindre kranvatten i Sverige?

Ja, det är sådana dumheter man är uppväxt med. Och jag misstänker att Greta™ också har vuxit upp med liknande dumheter, men hon har inte lyckats se igenom de logiska luckorna i resonemangen. Det räckte med att hon fick se filmer där det var synd om djur, för att hon skulle bryta samman totalt.

Sedan kommer frågan om den nya trenden att inte duscha alls för att rädda klimatet. Jag vill minnas att jag i den här tråden har läst att Greta™ var tidigt ute med att skippa den personliga hygienen, men jag vet inte om det är en trådsanning. Någon som har träffat Greta™ IRL och kan bekräfta eller dementera ryktet om kroppsodör? Nu har hon i och för sig inte kommit i puberteten ännu, så lukten lär inte vara så genomträngande som den annars hade varit.

—-

Det ingår i klimatbudskapet att inte duscha..Därför kanske Greta inte tidigare uppträdde i svallande nytvättat hår. Gretas situation privat känner jag inte till.

Hela nedanstående artikel är bara illaluktande dynga som bl.a jämför att duscha med kapprustning! Den stinker så mycket att jag inte vill citera så stora delar ur den. 😉

Det handlar naturligtvis om att vi skall stinka så mycket att vi inte kan ta kontakt med varandra. Isolering är en central del i klimat/corona-hysterin, allt från flygskam till coronarestriktioner.

See Fewer People. Take Fewer Showers.

Some people said they started bathing less during the pandemic. As long as no one complains, they say they plan to keep the new habit.

—-

nytimes.com

nyt

[no shower trend, filth, dirt]

//

wwr: 81341775

Kolla artikeln jag citerade. Smuts är inte en tillfällighet. Det är en nödvändighet när vi inte längre kan värma vatten att tvätta oss i. Att vara skitig och inte duscha är en helt logisk följd av att inte använda fossila bränslen, kärnkraft eller annan reglerbar energi.

Här är en artikel till som dock hamnade bakom betalvägg. Jag sade upp Pravda för någon månad sedan. Kanske får ta det gamla fiskomslaget tillbaka.

nytimes.com

Inget i Gretas image är en tillfällighet. Inte heller en smutsig T-tröja.

—-

//

See also

See also, further down

See summary

no shower

shower

filth

dirt

————————-

wwr: 78105755

Giant Squid: 78105475

Apropå Greta och demokratin.

Den legendariska Democracy Now har 25 årsjubileum den 7 december och gästas av bl,a Greta Thunberg.

Inte första gången Greta är med där, redan 2018 och 2019 har man haft långa intervjuer där.

Celebrate 25 Years of Democracy Now! on Dec. 7th (Virtual Event)

SPECIAL BROADCASTDECEMBER 07, 2021

democracynow.org

—-

Noam Chomsky, world-renowned political dissident and author

Angela Davis, legendary activist and scholar

Danny Devito, Emmy Award-winning actor

Martín Espada, National Book Award-winning poet

Winona LaDuke, Indigenous leader

Arundhati Roy, the acclaimed Indian writer and activist.

—-

En världsberömd nejsägare. En legendarisk typ BLM. En som spelat liten tjock brorsa till Gretas kompis Arnold. En född av judisk mor som konverterat till Jehova och en gift med judisk tjej. En indian och en indier. De flesta kommunister.

Här kommer Greta att stortrivas trots att flera är äldre och män.

Är det demokratins död och klimatdiktaturens inträde man firar?

Nu har Greta hittat fina lekkamrater igen.

In 1970, guns belonging to Davis were used in an armed takeover of a courtroom in Marin County, California, in which four people were killed. Prosecuted for three capital felonies, including conspiracy to murder, she was held in jail for over a year before being acquitted of all charges in 1972.

—-

en.m.wikipedia.org

—-

wwr: 78106060

Du bara plockar ut enstaka faktorer och försöker vrida dem. Du bortser ofta från vad andra försöker säga så det är svårt att diskutera med dig.

Greta kommer att trivas eftersom många är icke-vita kommunister (indier och indianer gillar hon ju). En tant som suttit häktad för vapenbrott där 4 dött passar Greta lika bra som 1.cuz eller sikher som har en del liv på sitt samvete.

Det här gänget har inte Greta dragit ihop själv. Genomgående sett så är hennes klimatdemos en intersektionell katastrof.

Demokratin håller ju på att klappa ihop. Då försöker Biden och Greta skyla över med “demokratimöten”.

—-

wwr: 78106530

Giant Squid: 78106395

Du ändrar dig nu ifrån att det flesta är kommunister till att flera är det. Vilka är uttalade kommunister?

Nån var gift med en judinna också,,, snacka om guilt by association deluxe. Och sen var nån ju Indian också, usch vad jobbigt.

Greta är alltså deltagare i ett specialprogram om Democracy Now och en av alla deltagarna har suttit häktad en gång på 70 talet, men vart helt frikänd.

Exakt vad är det som du anser är något vi ska kritisera Greta just över i detta sammanhang?

—-

Det är ju extremvänster de flesta. Minst kanske DeVito men han stöder Sanders.

Mer indisk separatism

In an August 2008 interview with The Times of India, Roy expressed her support for the independence of Kashmir from India after the massive demonstrations in 2008 in favour of independence took place—some 500,000 people rallied in Srinagar in the Kashmir part of Jammu and Kashmir state of India for independence on 18 August 2008, following the Amarnath land transfer controversy.

—-

LaDuke odlar hampa för att göra kläder

Greta kör vänsterpolitik, inte miljö. Så väljer hon sina samarbetspartners.

Här söker LaDuke inspiration för att framställa extra bra hampakläder

womenspress.com

Winona’s Hemp and the Anishinaabe Agricultural Institute are working to restore foodways, rematriate seeds, and make a new economy; one based on local food, energy and fiber. We have two branches: Winona’s Hemp for the cloth of the future and Anishinaabe Agriculture, our tax-exempt sister organization focused on regenerative and post petroleum or reduced petroleum agriculture and restoration of traditional varieties of our food.

—-

—-

PrivateBusiness: 78073939

Det är över 10 år sedan det var mer havsis i Arktis jämfört med den 25:e november 2021. Tendensen går mot växande havsis i Arktis. Det sista decenniet har havsisen ökat i volym varje år.

nsidc.org

—-

lasternassumma: 78109377

Det är 66 år sedan PDO hade en så starkt kylande effekt som den hade i oktober 2021.

ncdc.noaa.gov

Hoppas det blir tyst på dom självutnämnda charlatanderna i svansen till fosilindustrins trollfabriker Heartland och GWPF en gång för alla nu! :evilgrin39:

—-

wwr: 78110483

Knut-Anne: 78110003

Rekommenderad läsning, för er som tror att detta inte är ett politiskt beslut, utan ekonomiskt.

”Tig eller avgå” – MP hotar sparka Vattenfalls vd.

dagensps.se

Vattenfalls dåvarande VD, varnade för 7 år sedan och hotades då med sparken.

—-

Det måste i grunden handla om att EU med hjälp av vänstern håller på att skapa en ny kris. Efter eurokris, europeisk flyktingkris, coronakris och klimatkris måste EU skapa en ny kris för att motivera sin existens och hålla länderna nere. Det får bli energikris. Nordstream2 har väl ännu inte öppnats! Putin säger att gasen kommer att flöda dagen efter det att Tyskland och EU tillåter det.

Hur vänstern, MP (och även andra partier) och Greta Thunberg undviker att ta upp hur kärnkraft skulle lösa både energi- och klimat-kris är en skandal. Så mycket som Greta gapat om klimatkris så måste hon överväga alla icke-fossila alternativ.

—-

Greta has often proved racist. She does not make climate demands from indians or sames. Her latest demo in Stockholm was fronted by 5 ethnic and only one white girl. (No boys, no older).

No she herself falls victim to climate racist and age discrimination.

wwr: 78137508

Giant Squid: 78137334

Greta i egenskap som en av världens mest inflytelserika kvinnor får skriva i Financial Times nya top 25 lista där hon pushar Vanessa Nakate. Samma som Greta gjorde för Vanessa i TIMENext100.

ft.com

—-

Greta var för vit. Hon föll på eget grepp.

Vadå befolkningsexplosion? säger Greta. – Nu anrikar “the Global South” weapons of mass migration.

Glasgow-mötet misslyckades, Biden öppnar oljefält, Bye Bye MP. Nu bränner vänstern jorden och vi kan bara säga:

Hej klimatflyktingar!

—-

wwr: 78218820

Osynlige.Mannen: 78218755

Ja, de få som dyker upp är sedvanliga yrkesdemonstranter. Och man kunde väl tycka att Greta™ skulle samla liiite fler gräsrötter? Och angående “f@gs for future”, vad i hela fridens namn har sexuell läggning med klimatet att göra? Var den flickan där som klimat- eller HBTQXYZ-demonstrant? Fast det är klart, i Glasgow ansåg många att klimatet var intimt förknippat med såväl Skottland mot Brexit, som med Palestina och Sovjetunionen. Det är inte lätt att hänga med i vänsterns tankevindlingar efter att de dragit i sig några svampar. Självmedicinerar Greta™ med (ekologiskt odlade) narkotiska växter? Det skulle i så fall utgöra en alternativ förklaring till hennes tidvis speciella minspel.

—-

😀

Det stämmer bra. Vänstern tar sina gamla skyltar och försöker hitta plats att skriva dit det senaste.

Det var svårt att förstå hur Greta och de andra betonade att klimatet är en rättvisefråga “climate justice” (det är ett miljöproblem). Men det kanske får sin förklaring när det nu verkar bli så att de sydliga länderna skall hämnas på de nordliga som förstört deras länder med utsläpp, genom att vi kommer att bli koloniserade av klimatflyktingar. Gretas tal i Glasgow betonade Global South vs North.

Och det har ofta funnits en märklig koppling till HBTQ i klimatbudskapet. Det är dessutom främst unga som deltar i demonstrationerna, övervägande tjejer.

Greta försöker splittra upp befolkningen. Så man försöker hela tiden ställa grupper mot varandra. När man ser Gretas demonstrationer så är det alldeles uppenbart att en äldre, konservativ, köttätande vit man inte skulle känna sig “bekväm” där, trots att alla måste vara med och lösa klimatfrågan.

Till sist verkar klimatagendan ha blivit så rasistisk att t.o.m. F4F:s grundare, Greta själv, rensats ut till förmån för ugandiskan Nakate. På framtida bilder blir det kanske Greta som retuscheras bort, inte Nakate som i Davos.

—-

wwr: 78274192

Osynlige.Mannen: 78274059

Det var stor uppslutning idag, 10 personer utöver Greta™ på bilden. Två skyltar på engelska och två på franska. Greta™ har kanske blivit en turistattraktion?

—-

Snacka om att det har spårat ur.

Hon är nog med i reseguideböckerna.

I Stockholm: Missa inte selfie med Greta.

Rumänerna i närheten hyr ut skyltar och ekologiska kläder, hjälper till att ta bilder och säljer Gretastrumporna, signerade gula regnkappor och DVD. Vegetarisk mat serveras.

Sightseeingturer i elbuss utgår: “Det gröna Stockholm”

Spoiler:
Inlägget är inget tramsinlägg utan ironiserar över hur förfelad delar av klimataktivismen blivit.

Jag såg förresten att Sturgeon fått samma kritik som jag gav tidigare. Hur kan hon ta bild med Greta när hon inte protesterat mot oljefältet i Cambo. Och hur kan Greta gröntvätta Sturgeon med selfie?

Men efter detta verkar Sturgeon ha vänt lite grand och velar i frågan och säger lite mer nej nu. Greenpeace är betydligt tuffare än Greta. Jag tror de har stämt skotska regeringen (eller Shell?) för att Cambo strider mot Parisavtalet!

Där har man alltså en del äkta klimataktivister som försöker stoppa projekt och inte bara gapar “I want you to panic!”, har möte med Macron och Merkel och får applåder i EU eller FN.

Det här kom just nu

The developers behind the controversial Cambo oilfield off the west coast of Scotland has paused work on the site. Siccar Point Energy (SPE), an Aberdeen-based oil and gas company, said it is considering its “next steps”.

The move comes just days after Anglo-Dutch multinational Shell said it was scrapping plans to invest in Cambo, which has become a lightning rod for climate activists in the UK who are demanding an end to the development of new oil fields.

—-

google.com

—-

wwr: 78275110

Det här visar skillnaden.

Efter klimatmötet tog Greta bild med Sturgeon som då inte hade mycket att säga om oljefältet i Cambo.

Men nu verkar Greenpeace och andra ha lyckats stoppa Cambo. Då har Sturgeon svängt lite mot nej.

Greta tar bilder med toppolitiker. Greenpeace och en del andra försöker stoppa miljöskadliga projekt.

An oil project off the coast of Scotland that had become a test of Britain’s environmental credentials was shelved by its main owner on Friday.

The decision to halt Cambo, as the oil field is known, is a huge win for environmental groups like Greenpeace, and a blow to the North Sea oil industry. It comes just over a week after Shell, which owns 30 percent of the project, pulled out of the investment.

—-

nytimes.com

—-

Giant Squid: 78295836

Inför sista Formula 1 tävlingen i Abu Dhabi har Sebastian Vettel och Aston Martinstallet låtit designa en ny hjälm.

Om man zoomar in lite på bilden så kan man se en hälsning till någon strax under visiret.

pbs.twimg.com

—-

wwr: 78298509

Nu gröntvättar hon Formel-1-cirkusen!

Tackar Shell och BP också?

Hela Abu Dhabi jublar. Där hålls COP-28 klimatmötet. De är experter på utsläpp – en miljard tunnor om året!

—-

Giant Squid: 78320684

Nu sitter inte EUs vice ordförande Frans Timmermans i arbetsgruppen som hanterar de nya designerna för eu-sedlarna, där Greta var favorit hos Irlands finansminister.

Men hennes historiska betydelse och påverkan över EUs politik får ett gott stöd utav Timmermans.

The European Union wouldn’t have a green deal to fight climate change in place if it weren’t for the role played by Swedish activist Greta Thunberg

“She’s a hero. Absolutely. We would have no European Green Deal without her and the Fridays For Future movement,”

EU wouldn’t have plan to be climate neutral without Greta Thunberg, says Frans Timmermans

euronews.com

Någon som borde suga lite på det uttalandet är SSU ordföranden Lisa Nåbo som mitt under COP26 häver ur sig följande kommentar. “Viktigare att vara politiker än aktivist

Visserligen säger Nåbo att om var 5 ung klimataktivist som demonstrerade i stockholm gick med i Socialdemokraterna så hade de kunna ta över partiet.

Då menar Nåbo att Greta och klimataktivisterna kan diktera villkoren för sveriges största parti.

Ok, det kanske stämmer men samtidigt påstår Nåbo att protesterna ger inte önskat resultat. Vad har Nåbo presterat under de senaste 3 åren?

Om Timmermans har rätt så har Greta påverkat hela EUs klimatpolitik genom att vara aktivist inte politiker.

svt.se

—-

Giant Squid: 78357319

Ja, nu så här till årsslutet så börjar alla sådana här listor trilla in såsom YouGovs undersökning över världens och sveriges mest beundrade personer.

Över världens mest beundrade kvinnor så hamnar Greta på en 15de plats i år, det är tre pinnar upp ifrån förra årets 18de placering.

Därimot så hamnar Greta på förstaplats som Sveriges mest beundrande kvinna.

yougov.se

—-

wwr: 78357781

Hur går det där ihop med massmedias drive nyligen som verkade gå ut på att “svenskar är så okunniga i miljöfrågor att de inte ens känner igen Greta fast hon står mitt framför näsan på dem”?

—-

wwr: 78358251

Jag vill minnas det var andra tidningar som skrev det. Greta själv intervjuades och berättade att folk kunde komma fram till henne på en utställning där hon förekom på stora bilder. Hon trodde de ville ha autografer men det visade sig att de ville fråga om vägen eller liknande ????????????

Jag själv tror att Greta är ganska känd. Men massmedia vrider agendan runt henne så de slår knut på sig själva. Nu säger YouGov istället att hon är den mest beundrade kvinnan. (Förut hade hon diagnoser. Nu ser hon frisk ut.)

Gretas agenda handlar om att odugligförklara Sverige och svenskar. Vi anses så efterblivna att vi bara skall skicka våra pengar till Bryssel och lita på att Mutti Hitler och Der Scholzomat gör kloka saker för dem. Därför påstod media att vi inte kände igen Greta.

YouGov rankas dessutom som det minst pålitliga opinionsinstitutet, imho.

—-

21 09 27 (?)

wwr: 78358906

Giant Squid: 78358743

Skicka länk då?

—-

Greta hatar svenskar och hennes supportar försöker slå sönder svenska forum med otrevligheter. Välkommen till EU.

Thunberg besökte klimat- utställning – helt obemärkt

Den världskända klimataktivisten Greta Thunberg går ofta obemärkt förbi när hon är hemma i Stockholm.

Som den gången hon gick på en klimatutställning där hon var huvudnumret – men ingen kom fram.

När någon stoppar mig är det oftast turister, säger hon till The Guardian.

”De är inte särskilt imponerade”

Hennes pappa Svante Thunberg, som också medverkar i intervjun, stämmer in. Han berättar om ett besök som gjordes tillsammans med dottern på en utställning om klimatet.

Den största bilden i rummet föreställde Greta Thunberg i North Dakota i USA. Trots det verkade ingen bry sig om att hon var där, i egen hög person.

– Ingen kom fram till henne. När vi skulle gå kom någon fram med en Ipad och då tänkte jag ”okej, kanske att någon vill ha en autograf”. Men kvinnan sa ”ursäkta vi gör en undersökning för museet”, säger pappan och fortsätter:

– Det sammanfattar ganska bra hur folk behandlar henne i Stockholm. De är inte särskilt imponerade och jag tror att det är bra för henne. Det är ingen som riktigt bryr sig

—-

expressen.se

Hon har order att bete sig helt olika. I Sverige står hon och surar bakom riksdagen kl 7 på mornarna. På kontinenten håller hon medryckande brandtal.

Det är hennes och tidningarnas svenskhataragenda.

—-

wwr: 78360918

Giant Squid: 78359582

Tidningen beskriver Greta och Svantes upplevelse.

Du strutsar som vanligt en stund ok.

—-

Muséet har en utställning om Greta Thunberg. Men inte ens personalen känner igen henne. De tror hon är en vanlig besökare, går fram till henne och frågar om hon vill delta i en undersökning om utställningen om henne själv! ????????????

Det går inte att bortse från det dråpliga i situationen.

Tänk bara frågorna och svaren i undersökningen:

– Känner ni till Greta Thunberg sedan förut?

– Ja, det är jag som är Greta Thunberg.

– Uppskattar ni hennes arbete?

– Ja, jag gör så gott jag kan.

(Personligen tror jag många svenskar känner till henne. Men när tidningarna börjar med sitt hat av svenskar tappar tidningarna fotfästet. De försöker helt felaktigt framställa svenskar som så efterblivna att vi måste skicka våra pengar till våra förmyndare i Bryssel för de vet bättre än vi själva hur våra pengar bör spenderas.)

Thunberg besökte klimat- utställning – helt obemärkt

Den största bilden i rummet föreställde Greta Thunberg i North Dakota i USA. Trots det verkade ingen bry sig om att hon var där, i egen hög person.

– Ingen kom fram till henne. När vi skulle gå kom någon fram med en Ipad och då tänkte jag ”okej, kanske att någon vill ha en autograf”. Men kvinnan sa ”ursäkta vi gör en undersökning för museet”, säger pappan

—-

expressen.se

—-

wwr: 78369130

Ja. Industrin trånar nog att få komma till ett land som är berömt för att en 18-årig tjej vill skicka det tillbaka till stenåldern med klimatregleringar. Energimässigt är man på god väg med vindsnurror och skenande elräkningar.

Fast än så länge har Greta strävat efter att vi skall skicka våra skattepengar till EU där storföretagen styr. Och EU vill mura in Europa med koldioxidtullar så att företagen kan ta vilka priser de vill av oss. Så möjligen kan Europa bli företagsattraktivt men människofientligt.

Som helhet ger inte Gretas insats någon positiv Sverigebild. Hon attackerar den svenska skogsindustrin. Hon vägrar ta emot pris från Nordiska Rådet. Hon firar Midsommar på ett sätt som förlöjligar traditionen. Hon håller sina stora tal utanför Sverige men står som ett dumfån med en skylt bakom riksdagen. Hon mobbar svenska politiker och talar praktiskt taget inte med dem men håller “viktiga möten” med Merkel och Macron etc

Nu senast trixade alltså hon och tidningarna ihop en story om att vi svenskar är så efterblivna att vi inte ens känner igen vår världsstjärna Greta. “We’re not worthy.”

—-

Greta försöker också skapa konflikt med Norge. Hon kallar dem hycklare. Men de bara utvinner sin olja som alla andra. De är bäst i världen på elbilar.

wwr: 78372642

Giant Squid: 78372476

Du bygger på ditt toolkit som du upprepar i oändlighet. Finns det någon annan som tolkar Gretaverkligheten på samma sätt som dig? Bara nyfiken.

—-

EU-troll försöker bara hoppa på andra personer för att försöka gömma det som ämnet handlar om och skapa personkonflikter i svenska forum. Det lämnar jag.

Inlägget visar hur Greta ger en negativ svenskbild.

wwr: 78369130

Ja. Industrin trånar nog att få komma till ett land som är berömt för att en 18-årig tjej vill skicka det tillbaka till stenåldern med klimatregleringar. Energimässigt är man på god väg med vindsnurror och skenande elräkningar.

Fast än så länge har Greta strävat efter att vi skall skicka våra skattepengar till EU där storföretagen styr. Och EU vill mura in Europa med koldioxidtullar så att företagen kan ta vilka priser de vill av oss. Så möjligen kan Europa bli företagsattraktivt men människofientligt.

Som helhet ger inte Gretas insats någon positiv Sverigebild. Hon attackerar den svenska skogsindustrin. Hon vägrar ta emot pris från Nordiska Rådet. Hon firar Midsommar på ett sätt som förlöjligar traditionen. Hon håller sina stora tal utanför Sverige men står som ett dumfån med en skylt bakom riksdagen. Hon mobbar svenska politiker och talar praktiskt taget inte med dem men håller “viktiga möten” med Merkel, Macron, v.d. Leyen, EU:s miljökommissionär etc

Nu senast trixade alltså hon och tidningarna ihop en story om att vi svenskar är så efterblivna att vi inte ens känner igen vår världsstjärna Greta. “We are not worthy.”

—-

Greta försöker också skapa konflikt med Norge. Hon kallar dem hycklare. Men de bara utvinner sin olja som alla andra. De är bäst i världen på elbilar.

Kan lägga till att den attraktionskraft för företag som EU försöker bygga upp genom att låta storföretagen styra i Bryssel är schimär och kortsiktig. Den gynnar storföretag och missgynnar startups och konkurrens. På sikt kommer ett inmurat Europa, där företagen skyddas och utländsk konkurrens minskar, sannolikt att leda till ett Samhall för företag/nytt Sovjetunionen där kvalitet och produktion kommer att sjunka. Vi får betala högre priser när tullmurarna höjs.

Greta tänker inte på sådant. Hon har fått i uppgift att ropa “I want you to panic!”.

—-

wwr: 78416050

Tatuerad Greta-supporter inleder ny era i Chile

Chiles nyvalde president nämnde Greta Thunberg som en förebild i sitt segertal i söndags kväll. Den 35 år unge Gabriel Boric lovade satsningar på jämlikhet och miljö och gjorde klart att landet står inför stora förändringar.

—-

svd.se

Fruktansvärt. Bättre än Pinochet men han kommer säkert inte att genomföra några miljöförbättringar heller. Målet för klimatattacken är Europa eftersom vi har mindre länder med vissa förutsättningar för demokrati. COP-25 flyttades från Chile till Spanien efter tal om “oroligheter”. (Men hur sjutton hade Greta klarat att resa dit utan att avge CO2?)

Det här verkar vara något annat än den gamla vänstern i Sydamerika, men jag har inte kollat in honom närmare, ännu.

—-

wwr: 78470591

AcchiaHe: 78467609

Glöm inte Bahai, den fjärde av Bokens religioner. 🙂

Ja… det är ju därför det heter Bokens folk – de tror ju på bokstäverna i Boken, precis som Greta tror på bokstäverna i tryckta rapporter.

—-

Greta, Dalai Lama, Frasse i Rom, partners in crime

Greta delar med sig av sin visdom:

It can seem hard to act when we don’t know all the solutions to such a widespread, universal problem. Greta Thunberg, the sixteen-year-old author and activist who recently took a stand against climate change, recently told The New Yorker something very insightful: “Avoiding climate breakdown will require cathedral thinking. We must lay the foundation while we may not know exactly how to build the ceiling.”

Even if we aren’t one hundred percent sure that what we do will solve the problem, we need to try something. We can’t let fear of imperfect solutions keep us from change.

bahaiteachings.org

—-

bahaiteachings.org

—-

wwr: 78551143

Grattis på födelsedagen Greta!

Du verkar ha blivit frisk från dina diagnoser. Kropssvikten ser bra ut och du såg avslappad ut på scenen i Stockholm. Det gläder oss alla. Skolan går bra vad vi kunnat läsa.

På aktivistsidan verkar det som du och andra vill att Nakate från Uganda skall ta över. Det är naturligt. Du startade en rörelse som anser att vuxna inte förstår. Du anser också att vi vita har förstört för de varma länderna och nu kommer deras hämnd (“climate justice”). Nu är du själv både vuxen och vit. Då blir det bara för dig att lämna över rodret till “the global south”. I Stockholm gick du inte ens i täten för den demonstration som arrangerats av den organisation du grundat! Fem av sex tjejer (kill-förbud?) som gick i täten för demon var icke-vita eller “etniska”. Du är helt enkelt för vit för en demo. 😉

Du har ju kille nu också. Grattis att privatlivet ser ut att gå fint.

Spoiler:
Idag fyller också Kyle Rittenhouse år. Han är född samma år, månad och dag som du. Astrologerna säger att vi därför ännu inte sett vad du egentlligen menar med “uproot the system”, men det tror jag inte på. Vi tror på dig , Greta.

—-

wwr: 78552501

Klockan är 11 och bara jag ha grattat Greta på födelsedagen.

Vi är många som gillar att följa Gretas äventyr. Jag och några till motsätter oss hennes politiska idéer men som person ger i alla fall jag henne mitt fulla stöd.

Nu skärper ni er och skickar en hälsning! 😀

Är ni så vidskepliga att ni struntar i att gratta Greta bara för att hon är född samma år, månad och dag som Kyle Rittenhouse?

Der kunde jag tänka mig. Mycket av klimatläran är inte vetenskap. Den som ägnar sig åt vetenskap kan läsa horoskopen som underhållning. Men de har inte med verkligheten att göra.

De som tror på klimatläran verkar också tro på horoskop? Men det är ju ungefär samma sak :evilgrin39:

—-

Giant Squid: 78553129

Tror du att du pratar direkt till Greta genom den här tråden?

—-

wwr: 78553495

Du anmärker på att jag skickar ett grattis till Greta på födelsedagen, genom att skriva i tråden!

Det visar hur tokigt ni Gretupportrar agerar. Klockan är ett och bara jag har uppmärksammat att idag är hennes födelsedag.

Man får anta att det gått ut generalorder till alla Gretasupportrar att inte uppmärksamma hennes födelsedag eftersom hon är född på samma dag som Kyle Rittenhouse.

Sådant är bara vidskepelse. Men Gretas agerande gränsar ibland till vidskepelse. Det gjordes t.ex ett stort nummer av hur hon blev utnämnd till häxdoktor i en indianstam.

—-

wwr: 78553563

Bra Osynlige.Mannen. Du är vetenskapsman och inser att det inte har någon betydelse om man råkar vara född på samma dag som någon annan person.

Du och jag bokar billiga flyg fredagen den 13:e och mobbar inte andra bara för att de råkar vara födda på “fel” dag.

Vem vet? Hon kanske har häxmärken också? (ironi)

—-

wwr: 78555595

Giant Squid: 78555354

Ja mycket märkligt….jag tycker mig höra soundtracket till Arkiv X i bakgrunden… Dina belägg för vidskepelser faller ju bara tillbaks på dig själv, förstår du inte det?

—-

Det slutar ofta på samma sätt när man diskuterar med Gretasupportrar och andra EU-anhängare. Ni hoppar på den som tar upp en fråga. Genom att hoppa på folk hoppas ni kunna döda diskussioner i svenska forum.

Först undrar jag varför så få grattat Greta på födelseagen. Den orsak jag kan komma på är att hon fyller år på samma datum som Rittenhouse. Men då får jag “svaret” att det är något fel på mig!

Giant Squid: 78552874

Mig veterligen så är det bara du som har nämnt att hon fyller på samma dag som Rittenhouse flertalet gånger. Vem är det som har en hangup på horoskop?

—-

Och nu likadant. Att inga gratulerar Greta skulle bero på att jag har belägg för vidskepelser! Jag grattar dessutom henne.

Det här trollmetoden att diskutera är helt utan värde. Så fort någon kritiserar Greta, EU eller annat som inte får kritiseras säger trollen bara “du har hängt upp dig på detta”

Frågan är varför nästan inga gratulerar Greta i tråden. Det är mycket märkligt. Jag tror Gretas supportrar är vidskepliga och inte vågar nämna födelsedagen eftersom Rittenhouse fyller år på samma dag.

—-

wwr: 78570148

Greta Thunberg är en profet i vår tid

Anna Ardin, diakon i Equmeniakyrkan, Joakim Kroksson, Miljödiplomerare i Svenska kyrkan

Vi måste lyssna på budskapet från Greta Thunberg. För budskapet kommer från Gud, menar debattörerna Anna Ardin och Joakim Kroksson.

[www.kyrkanstidning.se]

—-

kyrkanstidning.se

Ardin: blivit utkastad från Kuba efter samröre med opppositionen, medgivit på Twitter att hon är CIA-agent, “glömde” sin tjänstgöring vid svenska ambassaden på Washington i sin LinkeIn, ledande smutskasterska av Assange sedan fallet lagts ned av polisen, kontakter med Ola Binis ex HF (Ola hjälpte troligen till att störta Ecuadors regering vilken ersattes av USA-nickedocka). Nu alltså psy-op i kyrkan. Diger meritlista.

—-

Greta profet

Osynlige.Mannen: 78570978

Jag vet inte hur det ser ut med Aftonbladet, men här kommer några exempel:

kyrkanstidning.se

expressen.se

indblik.dk

washingtonexaminer.com

—-

wwr: 78587235

Jag tror hon kan vara släkt med Karl Peter von Thunberg, Linnés lärjunge (1700-talet) men jag har inte hunnit kolla upp det. Svante Arrhenius finns i alla fall i släkten. Sedan blev det skådespelare.

Det dyker ibland upp släkter som man kan misstänka har varit med och kontrollerat Sverige genom århundraden.

Spoiler:
OT eller angränsande gällande inflytelserika släkter

Vet någon om Magnus Uggla och Margaretha af Ugglas är släkt?

—-

Giant Squid: 78588003

Enligt farfar Olof så är de släkt med von Thunberg.

Där släktgården låg är idag Tunabergs stadsdel i Uppsala.

—-

Greta Thunberg and the Indigo Child Cult

AUTHOR: MARYA HARB PUBLISHED DATE: FEBRUARY 9, 2020

ref

klimatupplysningen

wwr: 78725903

MidlifeMommy: 78725248

Det var synd. Hade varit intressant att höra Gretas eventuella tal.

I tråden om Politik spekulerades det i om hennes tidigare kritik mot Biden var orsaken till att hon inte inbjöds för att tala i Glasgow.

Omöjligt att veta men vi kan nog ändå slå fast att hon verkade självskriven ända fram till dess.

Tror som du att de kanske väljer att lyfta fram Nakate i stället. En rasifierad person från ”the Global South” är mycket mer gripande än en vit och privilegierad kändisdotter från Stockholm (och därmed mer i linje med det marxistiska narrativet).

Däremot är det nog svårt för Nakate att stå emot sin ”flygskam”. Inte helt lätt att resa från Uganda (är det väl?) till diverse jippon i Europa utan att släppa ut si och så många ton CO2. Men är man inte lika principfast som Greta så gör det väl ingenting.

—-

Att kritisera Biden är ju inte så anmärkningsvärt numera. Greta verkar ha trappat ned klimataktiviteterna mer generellt och verkar som sagt ersättas av Nakate.

Nakate slog igenom eftersom AP hade klippt bort henne ur en bild tillsammans med Greta, Neubauer och två andra vita klimataktivister.

A young climate activist, Vanessa Nakate, had just sat down for lunch at the gathering of the global elite in Davos, Switzerland, in January last year when she saw the photo that would catapult her to global fame — not for what it showed, but for what it did not.

—-

nytimes.com

Greta Thunberg slammed the Associated Press for cropping a black activist out of a photo of her at Davos

—-

insider.com

Självklart är detta avsiktligt. AP skulle aldrig våga klippa bort en svart tjej bland 4 vita. Det gjordes för att lansera Nakate. Det är min bestämda uppfattning.

Däremot är det nog svårt för Nakate att stå emot sin ”flygskam”.

—-

Där sade du något. Nakate flyger. Märkligt att detta inte fått mer utrymme i media även om det är svårare att komma från Kampala elekrifierat. Hon får väl delta virtuellt. Flygskam låser ju fast alla.

Ms. Nakate’s flight landed in Uganda

—-

nytimes.com

Det visar bara det vi redan sett många gånger och som Gretas tal i Glasgow bekräftade. Klimatagendan handlar inte om att alla skall samarbeta för att värna miljön. Nu handlar det om att de sydliga, varma (icke vita) länderna skall hämnas på oss i norr för att vi påstås ha förstört deras länder genom koldioxid-utsläpp. Kolonialtiden är tydligen också viktig för klimatet! Det har märkts på Gretas handlande hela tiden. Hon är rasist och behandlar vita européer och icke-vita på olilka sätt. Greta ställer hårda klimatkrav på vita européer, men när Greta träffar andra etniciteter, t.ex indianer eller samer, så ställer hon inte krav på dem, utan betraktar dem som offer för de vitas missgärningar.

the most affected people in the most affected areas still remain unheard

the climate and ecological crisis … is directly tied to other crises and injustices that date back to colonialism and beyond. Crises based on the idea that some people are worth more than others and therefore have the right to exploit others and to steal their land and resources

And it is very naive of us to believe we can solve this crisis without addressing the root cause of it

the historical debts the countries of the global north have towards the most affected peoples and areas

—-

ur Gretas tal i Glasgow

Greta startade en rörelse som menar att vuxna inte förstår och vita har förstört världen. Nu är Greta själv vuxen, och vit har hon alltid varit, därför får hon kliva av.

I Stockhom senast gick Greta inte ens i täten för demonstrationen av den organisation hon själv grundat! Det gick sex tjejer i täten och Greta gick lite längre bak! Fem av de sex tjejerna var “etniska”.

Fridays for Future, Stockholm, 2021

imgur.com

Klimatagendan och media diskriminerar kraftigt. Unga, icke-vita tjejer lyfts fram och äldre vita gubbar diskrimineras. Greta har grundat en rörelse som uppfattas som representerande hela klimatrörelsen men den lyfter fram unga, icke-vita tjejer. Det är därför som t.o.m. Greta själv nu verkar få kliva av.

Lite om Vanessa Nakate som verkar ha brädat Greta.

Nakates far är Rotaryordförande!

Growing up, I never studied anything that taught me about climate action and its realities, or indeed that climate change is already happening. My father, however, was the president of the Rotary club of Bugolobi, Kampala.

Seeing his work as the leader of Green Mission, a project that saw his and various communities planting trees around Uganda, sowed a seed that made me decide to be a voice of change.

—-

globalcitizen.org

The first Rotary Club was formed when attorney Paul P. Harris called together a meeting of three business acquaintances in downtown Chicago, United States, at Harris’s friend Gustave Loehr’s office in the Unity Building on Dearborn Street on February 23, 1905.[3]

Rotary concentrates on seven areas: promoting peace, improving health through disease prevention and treatment, improving the health of mothers and children, water and sanitation, education, economic development, and supporting the environment.[38]

—-

en.wikipedia.org

Rotary har ju kvinnor med numera så det är väl OK att han är med där.

From 1905 until the 1980s, women were not allowed membership in Rotary clubs,

—-

De bor i Bugolobi, Kampala

Bugolobi, sometimes spelled as Bugoloobi though incorrect, is a location in Kampala, Uganda’s capital and largest city. It is a suburban neighborhood and the most valuable properties in Kampala are found here.

—-

Precis som Greta så tillhör inte oväntat Nakate, eliten.

—-

wwr: 78726956

MidlifeMommy: 78726756

Tack för faktaspäckat inlägg:)

Läste någonstans att Luisa Neubauer också fått kritik för sina resor. (Har det inte varit tyst om henne på senare tid, btw? Syntes hon till i t.ex Glasgow?) Det där med att bojkotta flygresor tycks de inte kunna enas om ens inom F4F.

Min teori är och förblir att Greta helt enkelt inte gillar att flyga. Men i stället för att medge att hon ev. har flygrädsla (väldigt vanligt) så vänds det till att hon ”osjälviskt vill rädda planeten”. Intet öga är torrt över detta modiga ställningstagande. Åtminstone inte hos dem som okritiskt tror på allt de läser på kultursidorna i DN och hör på Sveriges Radio.

Tjejen som du nämnde tidigare och vars namn jag glömde bort just nu, SS någonting, hon som höll ett gripande tal i FN redan år 1992 om de hemska klimatförändringarna som saboterade hennes framtid, var tydligen också dotter till en höjdare, typ uppsatt politiker. Men då fanns ju inte Internet och hon blev därför inte heller särskilt känd.

Greta började ju att skolstrejka efter att Bo Thorén från Dalsland föreslagit det för henne och en grupp andra ungdomar men där bara hon nappade. Om istället Johan Nilsson från Grums hade varit den enda som känt sig manad och började strejka utanför kommunhuset på orten så hade det givetvis aldrig blivit något ståhej.

Men Greta hade (har) två kändiskåta föräldrar där Malena redan hade engagerat sig i klimatfrågan, och med hjälp av Ingemar Rentzhog och andra penningsugna individer som drog i rätt trådar vid rätt tidpunkt så blev Greta en viral företeelse.

Rätt och rätt. Det är inte så säkert att den här cirkusen har varit av godo inte ens för Greta själv. Vi får se hur opinionen är om 5-10 år.

—-

Du kommer med mycket bra information. T.o.m. Luisa Neubauer, som många betraktar som Gretas “handledare” under många aktiviteter, flyger! Och från USA visades video hur Greta åkte 280 hästars KIA. När de inte ens själva är konsekventa blir det nog svårt att få genomslag för sina idéer.

Sedan står det om hur Luisa använder “gamla vita män” som ett skällsord. Men det visste vi redan, det gäller hela klimatrörelsen och ofta massmedia i stort.

Neubauer received negative press coverage for her past flights to countries all around the world unter the German hashtag #langstreckenluisa (meaning “long-distance flight Luisa” in Engish);[21][22] she responded that any criticism of her personal consumption distracts from larger structural and political issues.[6]

Alexander Straßner [de], a professor of political science at the University of Regensburg, accused her of using the term “old white men” as a synonym for people with different opinions to discredit people with different opinions.[23]

—-

en.wikipedia.org

—-

wwr: 78729238

Giant Squid: 78728539

Jag kan varken bekräfta eller konfirmera att Greta är släkt med en av sveriges mest kända ******** . Du får starta en tråd i histora eller nåt har jag fått lära mig.

Detta har dock inget med Assagne eller Banhof att göra.

Begrepet “elit” kan nog betyda något mer annorlunda för dig.

Det är inga undanflykter P4F är en etablerad organiserad rörelse med flera tentakler in i tex, Parents4 Future.

Känns om climatedenierrörelse börjar allt mer närma sig antixaxxer osv…

Kanske dags för en Alternativa teorier om Greta istället för att tjocka ned allt i “Skvaller om Greta”

—-

Greta organisation har bedrivit kraftig diskriminering mot vita, äldre och killar.

I Stockholm var alla de sex som ledde demonstrationen unga tjejer. Fem av de sex var “etniska”.

Nu försöker man påstå att man skapat andra organisationer för äldre. Det är diskriminering. De skall vara med i huvudorganisationen. Gällande Glasgow skröt du med att Greta minsann träffat sopåkare dagen före huvuddemonstrationen. Det håller inte. Man får inte skilja upp folk så.

Jag kan bara skriva kort på telefonen nu. Men se inläggen ovan.

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

Nästan bara tjejer hela tiden

Davos

theguardian.com

Stockholm

imgur.com

“Äldre skall gå till andra organisationer och de som kritiserar Greta skall skriva på andra ställen.” – Diskriminering och censur håller inte idag.

—-

wwr: 78731913

Greta och hennes familj flyger inte, men det är nog inte så många andra som följer detta påbud, vad jag vet?

Luisa Neubauer har nog allmänt uppfattats som Gretas handledare vid många demonstrationer.

Hon kallas LångreseLuisa på Twitter, här är hennes resebilder (tack för den infon MidlifeMommy)

twitter.com

@langstrecken.luisa – https://twitter.com/hrrkrsvmnchbrhs/status/1440437210445058054?s=20

‘Neubauer received negative criticism from certain sectors of the press [10] for having made flights to remote countries such as Namibia, the United States, the United Kingdom, Hong Kong, Canada and Morocco.

—-

second.wiki

Gretas och Luisas stora ledare kallas KortreseUschi efter att EU-presidenten Ursula von der Leyen bl.a rest privatjet 47 km. ????????????

twitter.com

#Kurzstreckenuschi – https://twitter.com/welt/status/1456191507086589958/photo/1

Allt sammanfattas bra av den nya aktivistchefen Nakate (som också flyger):

Growing up, I never studied anything that taught me about climate action and its realities, or indeed that climate change is already happening. My father, however, was the president of the Rotary club of Bugolobi, Kampala.

—-

globalcitizen.org

(Bugulobi=Kampalas snobbigaste stadsdel)

Bugolobi, sometimes spelled as Bugoloobi though incorrect, is a location in Kampala, Uganda’s capital and largest city. It is a suburban neighborhood and the most valuable properties in Kampala are found here. It is among the most developed neighborhoods in Kampala and Uganda in general.

De tror naturligtvs inte själva på klimatbudskapet utan det används för politiska manipulationer.

Jag hoppas de hittar någon bortförklaring så att Greta kan börja flyga. Det är svårt nog att förflyttta sig med Coronarestriktionerna.

—-

Greta förintelsen Greta holocaust

Giant Squid: 78738212

Då har tv programmet Allt för Sverige haft premiär för i år och en av deltagarna har tydligen varit med och demonstrerat med Greta tidigare, måste varit när Greta var i USA.

Sharon Fabriz

63 år, Sacramento, Kalifornien – Västergötland

Lärare som riktat in sig på medborgerliga rättigheter och Förintelsen. Det är viktigt för henne att protestera mot orättvisor och hon har deltagit i en demonstration ihop med Greta Thunberg.

aftonbladet.se

Greta själv dök ju upp som ett inslag redan 2019 i programmet.

aftonbladet.se

—-

Giant Squid: 78789490

Det verkar vara bra.

Idag var de 17 st och strejkade. Verkar vara en japan på besök.

pbs.twimg.com

—-

wwr: 78790680

Det stirrande skräckkabinettet visar denna vecka:

åtta skyltar på engelska

två på samiska/svenska

en på japanska/engelska

ett diagram

en skylt på svenska

Hon verkar ha blivit någon slags anti-attraktion bland turister. Han med “I love ice” och en iskub ur frysfacket visar att allt bara är på skoj, numera. Fyndigt dock.

(Det är väl inga krav på munskydd nu i Stockholm. Men munskydden förstärker Hannibal Lecter-känslan. De jobbar medvetet på att göra sig frånstötande.)

Imponerande att de 180 veckor i sträck lyckats finna en plats att demonstrera där ingen annan människa kan upptäcka dem utan de får demonstrera helt i lugn och ro.

Det här kan kanske utvecklas till någon slags subkultur?

—-

wwr: 78798766

En japan demonstrerade med Greta igår. Kan det vara så att hennes producenter försöker få oss att tro att Greta är stor i utlandet men vi dumma svenskar inte förstår att uppskatta vår internationella celebritet. Det handlar om att göra ned svenskar. (Mitt intryck är att hon är lite halv-känd överallt efter sitt stora år 2019-20.)

Nu verkar den lilla grupp som hon samlar varje vecka ha drag av subkultur, tycker jag. Men om massmedia vrider på kranarna så kan hon säkert komma i ropet igen.

Gårdagens demo med japanskt besök påminner kanske mer om “Big in Japan” 😉

Big in Japan is an expression that can be used to describe Western (especially North American or European) musical groups who achieve success in Japan but not necessarily in other parts of the world. However, the expression is commonly used ironically to mean successful in a limited, potentially comical, oddly specific, or possibly unverifiable way.

—-

en.wikipedia.org)

—-

Reiwa: 78802324

Absolut ingenting, men det är inte jag som förespråkar att man ska göra det. Det är du, och er lilla sekt som gör det.

Greta är nästintill helt okänd i Japan. Gemene man vet inte vem hon är ens, och det talas aldrig om henne.

Hon är känd i Europa och USA, men definitivt inte i Japan.

—-

wwr: 78800191

Jag tror det är riggade demonstrationer med utvalda deltagare.

Greta går ju inte ut och berättar när hon demonstrerar. Det har ju t.o.m. frågats här i tråden när hon demonstrerar. Jag har i alla fall inte sett något svar. Jag följer tråden en del och jag vet inte hur dags hon har demo på fredagar.

De har valt en plats där de nästan alltid får stå ensamma.

De ser alltid sura ut. Var och en har en skylt. Nästan bara unga människor. Ett par utlänningar varje gång.

Det är mer som en föreställning som riggats upp, inget man får lust att delta i.

Sedan skriver massmedia att Greta är okänd i Sverige och vill att vi skall känna oss dumma för att vi inte förstår vilken internationell celebritet hon är.

Hennes agenda är standard global EU-agenda. Det handlar om att göra ned länder och deras folk så att EU och liknande organisationer kan ta över.

—-

Osynlige.Mannen: 78803406

Ja så måste det rimligtvis vara. Ingen information om tidpunkt, men trots det så dyker det upp några stycken med plakat. Hur kan de veta tidpunkten? Det är bara gyckel och skådespel med Greta™.

—-

wwr: 78805573

Gretas Goons är en flash mob. Plötsligt står de bara där och stirrar elakt.

A flash mob (or flashmob)[1] is a group of people who assemble suddenly in a public place, perform for a brief time, then quickly disperse, often for the purposes of entertainment, satire, and artistic expression.[2][3][4] Flash mobs may be organized via telecommunications, social media, or viral emails.

—-

wiki

Men visst måste det vara riggade demonstationer. Varje fredag, på vad som förefaller vara hemlig tidpunkt, dyker ett tiotal ungdomar med skyltar upp tillsammans med Greta.

wwr: 78800191

Jag tror det är riggade demonstrationer med utvalda deltagare.

Greta går ju inte ut och berättar när hon demonstrerar. Det har ju t.o.m. frågats här i tråden när hon demonstrerar. Jag har i alla fall inte sett något svar. Jag följer tråden en del och jag vet inte hur dags hon har demo på fredagar.

De har valt en plats där de nästan alltid får stå ensamma.

De ser alltid sura ut. Var och en har en skylt. Nästan bara unga människor. Ett par utlänningar varje gång skall troligen symbolisera att Greta är känd i utlandet men vi svenskar inte förstår att uppskatta vår internationella celebritet.

Det är mer som en föreställning som riggats upp, inget man får lust att delta i.

Sedan skriver massmedia att Greta är okänd i Sverige och vill att vi skall känna oss dumma för att vi inte förstår vilken internationell celebritet hon är.

Hennes agenda är standard global EU-agenda. Det handlar om att göra ned länder och deras folk så att EU och liknande organisationer kan ta över.

—-

—-

Fridays for Future, Stockholm, 2021

wwr: 78814124

Giant Squid: 78814033

Och du tycker mitt inlägg är tramsigt?

Nä vita gubbar ingår inte i ungdomsrörelsen F4F. Vill du vara med så har du vuxenavdelningen P4F. Dom hittar du också runt riksdagshuset vissa fredagar.

Var har du för belägg att Japanen skulle vara speciellt inbjuden flr att vara med på en bild en fredag. Det är bara vi här i tråden som lägger någon vikt det. De är säkert en klimataktivst som befinner sig i Europa och passar på att hälsa på Greta.

Om man gogglar så hittar man lite klimataktivistjapaner som har haft uppdrag i Europa just nu. Det kan vara någon av dem.

—-

[edit: Hur har japanen fått reda på tiden, när inte ens vi i tråden känner till tiden för demonstrationerna?]

Nä vita gubbar ingår inte i ungdomsrörelsen F4F.

—-

Det där är problemet i Gretas rörelse. Den diskriminerar mot bl.a vita gubbar för att skapa konflikter i samhället.

The Children of the Revolution — Mao Zedong activated China’s youth —unblemished and uncorrupted in heart and mind—to lead the struggle for purity. Christened the “Red Guards,” they were placed at the vanguard of a revolution that was, in truth, a cynical effort by Mao to reassert his waning power in the Party. Nevertheless, it set in motion a self-destructive force of almost unimaginable depravity. “Nobody is more dangerous than he who imagines himself pure in heart,” — quillette.com/2018/12/18/the-children-of-the-revolution/ — youtu.be/voP8r1DAHaM — Mao’s little generals

Men de medger inte att så är fallet. De skriver inte in i stadgarna att äldre vita män är förbjudna. Då skulle de självklart fällas för diskriminering och aldrig bli aktuella för Nobelpriset etc

—-

Giant Squid: 78818347

Gustav Fridolin var med någon Fredag, så jag tror inte att du blir avvisad att vara med på Gretas sittstrejk, men om du vill bli medlem så hänvisas du säkert till P4P.

—-

Giant Squid: 78818553

Varför ska du vara med i en ungdomsorganisation om du är en gamling. Duger inte deras vuxna gren P4F?

—-

wwr: 78818603

Det Greta inte förstår är att man idag i samhället inte diskriminerar.

När Greta bara demonstrerar med ungdomar i Glasgow motiverar du det med att hon minsann träffat äldre sopåkare dagen innan! Hon kan inte bara vifta undan segregationen med att det finns någon annan organisation som nästan ingen hört talas om.

Så fungerar inte samhället idag. Apartheid är död. Man har inte ett parti för unga ett för gamla, ett för män, ett för kvinnor, ett för vita, ett för svarta, ett för judar o.s.v. Jag är övertygad om att ett politiskt parti måste vara öppet för alla. Och detta är i högsta grad en politisk organisation.

—-

Reiwa: 78815512

Aha, intressant. Men nu var frågan inte om finnar och Agricola, utan om Greta Thunberg är ett välkänt ansikte och namn i Japan bland vanligt folk. Ingen får lära sig om varken Greta Thunberg eller Carl Peter Thunberg i den japanska grundskolan. Din hybris över Greta börjar nå sjukliga höjder nu när du påstår att Greta skulle tillhöra den japanska läroplanen.

Du påstår mycket i tråden, trots att du förmodligen aldrig satt din fot i landet, samt att du påstår att japanska tidningar skriver mycket om henne, trots att du inte ens kan läsa japanska tidningar.

F4F’s japanska filial samlar ihop 5-6 st personer varje fredag, och har 4500 följare. Detta i ett land med 125 miljoner invånare. Detta är fakta, till skillnad från det du presenterar i tråden som är rent önsketänkande.

På tio år har jag aldrig hört Gretas namn nämnas när man presenteras som svensk, däremot får man nästan ALLTID höra om två saker; ABBA och Mumin (trots att Mumin är finskt).

Om hon nu var ett så extremt stort fenomen i Japan som du påstår så kan man tycka att man borde höra om henne i konversationer, eller ofta se hennes namn i tidningar, men så är inte fallet. Jag kan räkna gångerna jag stött på hennes namn i Japan på en hand.

—-

Reiwa: 78805039

Om din definition av att vara känd är att man är okänd för de allra flesta, så visst. :thumbsup:

Greta är dock inget stort fenomen i Japan, och har aldrig varit det heller.

—-

Reiwa: 78814167

Hon är inte ett känt ansikte i Japan.

Den som saknar perspektiv här är du som tror att du vet bättre om Greta är ett välbekant namn och ansikte bland vanligt folk i Japan än mig – som bott där i flera omgångar över en period på nästan tio år.

Släpp det nu bara. Ingen bryr sig om hon är känd i Japan eller inte, och inte spelar det någon roll heller.

Vem skulle hennes släkting vara som enligt dig är “en av de mest kända svenskarna i Japan” förresten? ABBA? Eller kanske Tove Jansson och Mumin om man räknar henne som svensk då hon var finlandssvensk? Eller kanske Yngwie Malmsteen?

Eftersom att du, likt Greta, är gravt autistisk och inte förstår humor så ska jag förklara. Du menar alltså att Carl Peter Thunberg, som levde på 1700-talet och skrev Flora Japonica, skulle vara ens välkänd eller mer berömd bland vanligt folk i Japan år 2022, än de exempel jag gav ovan?

Och är Greta ens släkt med honom? Jag har aldrig hört det förut, och om de nu är släkt; tror du att de japaner som känner till honom också vet att han skulle vara en avlägsen släkting till Greta? 😀

Nämns Gretas namn i samband med Flora Japonica menar du? 😀

—-

Ursprungligen postat av Giant Squid

Det är nog ytterst få som inte vet vem Greta är även hos japanerna.

—-

“Det är nog…”, alltså vet du inte, och har egentligen ingen aning om saken, och gissar bara hej vilt.

—-

Reiwa: 78814882

Nu var inte frågan om det fanns klimatorganisationer i Japan, utan om Greta var ett välkänt namn bland vanligt folk.

Men bra, då kan vi konstatera och vara överens om att, ja, det finns klimatorganisationer i Japan och att Greta inte är speciellt känd bland vanligt folk.

Så Carl Peter Thunberg alltså. Då infinner sig några frågor:

1) Är det ens en avlägsen släkting till Greta? Det är något jag aldrig hört förut.

2) Även om han nu skulle vara en avlägsen släkting, tror du på fullt allvar att en man som levde på 1700-talet och som hade en väldigt liten roll i Japans historia är känd där?

3) Om han nu är känd där (vilket han inte är förutom i möjligtvis vissa akademiska kretsar), tror du folk vet att det är Gretas avlägsna släktning?

4) Hur troligt tror du ditt påstående om att Carl Peter Thunberg skulle vara “väldigt känd i Japan” är på en skala från 1 till 10? Med tanke på att den här mannen inte ens är ett speciellt välbekant namn för svenskar.

—-

wwr: 78827880

Många partier har nätverk för ungdomar, kristna, kvinnor etc. Men det är inte de vi röstar på. F! har tre män i styrelsen tror jag etc. Men vad juridiken säger blir säkert svårt att avgöra om det inte går till domstol. Det beror även då på opinionen.

Det väsentliga är diskrimineringen. Nu tillämpar Gretas organisation apartheid m.a.p. ålder. De förvisar de som är äldre än ungefär 25 till någon systerorganisation som Greta aldrig uppmärksammar eller som aldrig ses på de stora mötena. Det är helt oacceptabelt. (Jag har aldrig hört talas om den organisationen annat än i Giant Squids inlägg. Jag läser en del om klimatet och Greta i alla fall.)

I dagens samhälle tillämpar man inte apartheid, man samarbetar.

Sedan diskriminerar Greta och klimatrörelsen även m.a.p. ras och kön. Se den mest klassiska bilden från Davos. Inga killar.

theguardian.com

—-

wwr: 78828839

Giant Squid: 78828751

Vem är det som trollar nu?

Man vägrar ingen, du får gå med i +25 gruppen istället.

Man får inte gå med i scouterna, miniorerna eller juniorerna om man är en gammal gubbe, då är det senioravdelningen som gäller.

Tycker man annorlunda så får man ordna en egen organisation där gubbarna får hänga med kidsen.

—-

Scouter är till för att lära ungdomar om t.ex. natur eller segling. Det är något helt annat.

Det här handlar inte om “hänga med kidsen”. Att skapa en mäktig politisk organisation som inte tillåter alla att vara med är diskriminering. Det här bedrivs på samma sätt som Maos kulturrevolution vilken resulterade i miljoner döda. Lättmanipulerade ungar sätts som chefer över samhället ungefär som “Maos små generaler” spred terror i Kina.

Fifty years on, one of Mao’s ‘little generals’ exposes horror of the Cultural Revolution

—-

theguardian.com

“Nobody is more dangerous than he who imagines himself pure in heart,” wrote James Baldwin, “for his purity, by definition, is unassailable.” This observation has been confirmed many times throughout history. However, China’s Cultural Revolution offers perhaps the starkest illustration of just how dangerous the “pure in heart” can be

—-

quillette.com

Se så lik tjejen på bilden är Greta!

—-

wwr: 78829139

Giant Squid: 78828923

Skogsmulleskolan är ju sjukt apratheidsegregerande. Även de över 6 år borde få lära sig att inte gå vilse.

Oavsett om det är i skogen eller i tankarna.

—-

Du försöker tramsa bort diskussionen genom att jämföra en politisk rörelse med globala maktambitioner med en organisation som undervisar barn om naturen. Du försöker dra bort diskussionen från det som är väsentligt. Jag kan inte fortsätta mer just nu när du nu tramsar mer om skogsmullar. Så jag kan bara hänvisa till ett par av mina senaste inlägg.

I dagens samhälle tillämpar man inte apartheid. Alla skall ha rätt att vara med i en världsomspännande politisk organisation. De över 25 skall inte hänvisas till någon systerorganisation som ledaren Greta praktiskt taget aldrig ger uppmärksamhet. (Jag som läser denna tråd ganska ofta har bara hört talas om den i dina inlägg när klagomål på diskriminering uppkommit.)

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

Att sätta barn som chefer var en viktig del i en revolution i Kina som medförde miljontals dödsoffer.

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

Se även hur de diskriminerar m.a.p. kön.

theguardian.com

Osynlige.Mannen: 78828889

William Golding borde vara obligatorisk läsning.

—-

Det har du alldeles rätt i.

Lord of the Flies is a 1954 debut novel by Nobel Prize-winning British author William Golding. The book focuses on a group of British boys stranded on an uninhabited island and their disastrous attempt to govern themselves.

—-

en.wikipedia.org

—-

wwr: 78829680

Greta vägrar att låta de över 25 vara med i den organisation hon leder. De över 25 hänvisas till någon systerorganisation som mest verkar finnas på pappret.

Det här är precis om apartheid.

“Varför skall svarta bråka? Det finns speciella platser för dem längst bak i bussen där de kan sitta. De kan bada hur mycket de vill på sin egen badstrand men inte här bland oss vita.”

De över 25 får ta en egen skylt och sätta sig utanför riksdagen.

—-

wwr: 78830206

Jag hittar inga ålderskrav för att få vara med i Socialdemokraterna. Tvärtom motarbetar de åldersdiskriminering. Jag tror vem som helst får vara med där. Det äär ett självklart krav för en stor politisk rörelse som S eller Gretas organisation.

Att sedan S och andra har stödorganisationer för kristna, unga, kvinnor etc är bara en del av S. Man förbjuder inte medlemskap i S för dessa grupper.

Diskriminering på grund av kön, könsidentitet, sexuell läggning eller ålder ska motarbetas

—-

socialdemokraterna.se

—-

bjornesmagasin2: 78833834

Vad hände nu med denna anorektiska doomsday klimataktivisten??? Hon syns knappt nuförtiden, det är som hon försvunnit från jordens yta, hennest kommunister till föräldrar hör man inget om heller

—-

Sesus: 78833859

Vänta bara.

Så fort de som styr media inte har något bättre att skrämma dig om kommer hon projekteras i ansiktet på dig.

Det kanske blir varmare eller kallare och du kommer att dö!

haha. Det är så himla barnsligt. Det måste vara mest kvinnor som går på det här nonsens.

—-

wwr: 78837861

Reiwa: 78836919

Hela den här diskussionen om “apartheid” hit och dit, för att F4F är en ungdomsorganisation är löjlig.

—-

Det är inte löjligt att protestera mot diskriminering. Greta kan inte godtyckligt stämpla sin organisation som “ungdomsorganisation” och stänga ute alla över 25 år. Det är en global politisk rörelse dit alla skall ha rätt till tillträde.

Lika lite skulle man kunna stämpla en global klimatrörelse som “vit makt”-rörelse och bara tillåta vita i den.

—-

wwr|78838423 wrote:
Hon har full rätt att ha samröre med vilka hon vill och diskriminera bort de som inte uppföljer hennes krav på att få vara med i en ungdomsorganisation.

Detta sker överallt, precis hela tiden, i varenda organisation, företag och på ett personligt plan med umgängeskretsar på hela jordklotet.

Du har inte som vuxen man rätt att bli inskriven på ett dagis och bli omhändertagen av dagisfröknar hela dagarna. Är det då “apartheid” också?

Lika lite skulle man kunna stämpla en global klimatrörelse som "vit makt"-rörelse och bara tillåta vita i den.

Jag ser inga problem med att göra detta om man nu så vill.[/QUOTE]

Det finns ingen mening i de jämförelser du och Giant Squid gör. Ett dagis är till för att ta hand om barn medan föräldrar arbetar. Det är dagisets funktion. Där kan man säga att det är löjligt om en vuxen, som klarar sig själv, vill bli inskriven.

Men en global politisk rörelse skall alla ha rätt att delta i. Det är alldeles självklart. När rörelsen får priser och uppmärksammas i media betraktas den som representant för alla klimataktivister i världen. Många vet inte ens att bara folk under 25 är tillåtna att delta.

Vi har även haft Socialdemokraterna uppe som exempel. De motarbetar åldersdiskriminering och tillåter alla åldrar att vara med i partiet, likskom jag skulle tro att alla riksdagspartier gör.

—-

Lika lite skulle man kunna stämpla en global klimatrörelse som "vit makt"-rörelse och bara tillåta vita i den.

Jag ser inga problem med att göra detta om man nu så vill.[/QUOTE]

Ni som försvarar Gretas agerande verkar leva i en värld som försvann för länge sedan. Att sprida vit makt eller annan diskriminering skall självklart motarbetas.[/QUOTE]

wwr: 78838964

Reiwa: 78838807

Och en ungdomsorganisation är till för ungdomar, och ett dagis är till för barn. Båda diskriminerar baserat på ålder – och det är inget problem med det.

Jag skiter i vad de politiska partierna gör. De får ha vilka regler och stadgar de vill.

Du verkar inte förstå att diskriminering är helt naturligt och sker hela tiden, av alla människor, på hela jordklotet.

Jo, det är precis det hon kan, och det är därför du är ensam i hela världen med att kritisera henne just för detta. Det finns tusentals andra legitima saker att kritisera henne för istället för det här tramset.

Du verkar inte riktigt förstå var den logiska slutsatsen av ditt resonemang leder till. Det leder nämligen till att man ska tvinga folk att ha samröre med folk de inte vill ha samröre med.

Du vill inte dejta eller vara kompis med den där personen för att den är för gammal/tjock/korkad/smal/ful/snygg/kriminell/egofixerad med mera? Well tough luck, diskriminering är nu förbjudet och du ska tvingas till samröre med personen.

—-

Diskriminering får inte ske i samhällsinstitutioner, politiska partier etc. Men du verkar anse att det är diskriminering om vuxna inte kan bli inskrivna som “dagisbarn” eller om man inte måste dejta personer man inte gillar, så jag tror vi lämnar den delen en stund.

Diskriminering ligger till grund för många av Gretas aktiviteter. De handlar om att ställa grupper i konflikt med varandra. Titta på den mest kända bilden från Davosmötena, vad gäller klimatet (längst upp):

theguardian.com

5 unga tjejer anses representera världens klimataktivister. Det är helt oacceptabel diskriminering att bara låta dessa representera hela klimatrörelsen.

—-

wwr: 78839098

Reiwa: 78839068

Du får nog börja vänja dig vid tanken att diskriminering sker av precis alla personer, organisationer och företag på hela jordklotet hela tiden av diverse olika skäl.

Ungdomsorganisationer, dagisverksamhet, grupper för canceröverlevare, lokaler som serverar alkohol, studentorganisationer, scouterna, hyresgästföreningen, kvinnoföreningar, Anonyma Alkoholister, pensionärsföreningar, advokatsamfund (och listan fortsätter i all oändlighet) diskriminerar allihop av diverse olika skäl.

Det är inga som helst problem med att diskriminera efter ålder. Ett dagis eller en pensionärsförening gör det, och även Gretas ungdomsorganisation. Absolut noll problem med det.

De representerar F4F, och det är helt upp till F4F vilka man vill ska representera rörelsen och vara välkommen i den.

—-

[ theguardian.com ]

För tillfället får vi väl nöja oss med att konstatera du och några andra accepterar diskriminering och jag anser att man bör protestera mot den.

—-

wwr: 78839426

Reiwa: 78839352

Ja, det är diskriminering utefter ålder. Vad skulle det annars vara menar du? När en vuxen inte får delta i ungdomsidrott, vad är det då? Diskriminering efter ålder. Inga problem. :thumbsup:

Det verkar som att du automatiskt associerar ordet “diskriminering” med något negativt, och sen reagerar, utan att egentligen tänka efter.

Och en ungdomsorganisation som F4F är till för, hör och häpna, ungdomar.

Korrekt. Jag accepterar naturligt mänskligt beteende som innefattar att människor får organisera sig i grupper utefter deras eget tycke och smak.

—-

Du försöker utöka begreppet diskriminering till att omfatta normala företeelser, så begreppet förlorar betydelse. Du försöker få diskussionen att handla om definition av ord. På det sättet försöker du argumentera for att diskriminering m.a.p. kön eller ålder är tillåten. Du anser t.ex Vit Makt-organisationer inte bör motverkas.

Det är fel att inte tillåta alla att vara med i en global politisk rörelse. Det är fel att låta 5 unga tjejer representera en global klimatrörelse.

wwr: 78839269

Du gör helt orimliga jämörelser. Du påstår t.ex att när en vuxen inte kan bli inskriven som dagisbarn så är det diskriminering. Dagis är naturligtvis avsett för att ta hand om barn. Så det är självfallet inte diskriminering. Men en global politisk rörelse måste vara öppen för alla, som t.ex våra riksdagspartier är. Men det har jag skrivit många gånger redan. Du anser även att Vit Makt-rörelser inte bör motverkas. Så vi kommer inte längre där.

Du accepterar diskriminering och jag anser att man bör protestera mot den. Där ligger skillnaden.

—-

—-

Reiwa: 78839607

Det har inte förlorat någon mening – det är bara du som inte förstår att all diskriminering inte är av ondo.

Och du förstår inte heller att åldersdiskriminering ÄR en normal företeelse och det sker hela tiden, överallt.

Vad är ditt problem med ungdomsorganisationer egentligen? Varför ska ungdomar tvingas till samröre med vuxna personer om de inte vill? Bara för att du tycker det är APARTHEID?

Den är tillåten, och sker hela tiden. Det är bara i vissa situationer det kan utgöra lagbrott, men ungdomsorganisationer som nekar vuxna medlemskap är inte en sådan situation.

Jag sa att om man vill så får man starta upp en sån här organisation om man vill. Förstår du skillnaden?

Jag hade inte kritiserat en politisk rörelse för handlingen att den startar upp en organisation som du gör. Jag hade kritiserat den för dess budskap och handlingar.

Ja, du tycker det, ja. Men då bör du rimligen vara emot åldersdiskrimineringen som sker inom ungdomsidrott också (eller tusentals andra exempel).

Att Greta leder en ungdomsorganisation, som hör och häpna, bara accepterar ungdomar är inget problem. Det är andra saker som är problemet med Greta och organisationen F4F.

—-

wwr: 78839850

Det är fel att personer över 25 inte får delta i en global klimatrörelse. Se t.ex den omskrivna bilden från det stora mötet med World Economic Forum i Davos.

https://www.theguardian.com/world/2020/jan/29/vanessa-nakate-interview-climate-activism-cropped-photo-davos

Det är fel att låta 6 unga tjejer, fem av dem med etniskt ursprung, leda den stora demonstationen i Stockholm. Kön, ålder och etnicitet måste spegla den i befolkningen.

Fridays for Future, Stockholm, 2021

Det anser jag bestämt. Där ligger skillnaden i vår uppfattning. Det får stora konsekvenser i samhället när unga ställs mot äldre och tjejer mot killar.

Ett exempel på samma metoder som man nu tillämpar via Greta är den kinesiska kulturrevolutionen. Den resulterade i miljoner döda.

The Children of the Revolution

“Nobody is more dangerous than he who imagines himself pure in heart,”

China’s Cultural Revolution offers perhaps the starkest illustration of just how dangerous the “pure in heart” can be.

Mao Zedong activated China’s youth

Students beat, spat upon, and tortured—in horrifically creative ways—their often elderly teachers and professors. In one case, students demanded their biology professor stare at the sun with wide open eyes. If he blinked or looked away, they beat him. Even middle and elementary school students participated in the struggle sessions, sometimes beating their teachers to death with sticks and belt buckles.

—-

quillette.com

Se så lik tjejen på bilden är Greta!

Fifty years on, one of Mao’s ‘little generals’ exposes horror of the Cultural Revolution

—-

theguardian.com

—-

wwr: 78849281

Du tramsar bara men detta går inte att diskutera i denna tråd. Multinationella företag och USA försöker kontrollera Europa bl.a genom EU. Greta är en viktig del i det. Praktiskt taget allt hon gör stöder EU och hon låter som sagt världens största CO2-producent per person, USA, slippa billigt undan. Greta vill att vi skall ta hand om USA:s utsläpp precis om vi gjorde med flyktingarna från krigen.

Kina och USA släpper ut massor men Greta kör full infinity war mot svenska granplanteringar.

—-

wwr: 78850165

Kina öppnar kolgruvor. Bensinen kostar 8 kronor litern i USA. USA släpper ut mest räknat per person. U-länderna har befolkningsexplosion. Konsumtionen går i taket. EU ökar CO2 med Coronapaketen. Oljebolagen gör jättevinster.

Men Greta attackerar de svenska granplanteringarna! Det är självklart en attack mot de europeiska länderna och mot Sverige. EU behöver fler skäl att ta av oss pengar. Vi får ju inte ens sköta detta själva. Greta kommunicerar nästan inte alls med svenska politiker utan med de europeiska och med EU.

—-

Osynlige.Mannen: 78854119

Och du undrar fortfarande över vem den här Per Kapita är som alla pratar om.

—-

wwr: 78854248

😀

Det är så Greta och många andra försöker trixa undan USA:s utsläpp i förhållande till Kina.

På rak arm tror jag vi släpper ut ton CO2/ person och år:

Sverige 5

Kina 7

USA 15

Det har Greta glömt och hennes hussar inom EU har skickat henne på full infinity war mot sitt eget land (oss alltså)

(… och våra granar släpper ut minst)

—-

wwr: 78909242

Jag har inte satt mig in i det. Men behövde de inte försöka dilla i folk att Greta är vanlig Svensson och inte en överklassunge från en snobbskola som helst sitter hemma hos sin privatlärarinna på Östermalm och talar EU-elitens reserverade språk, franska, typ Konung Gustav III?

Varför valet föll på just Kringlaskolan vet jag inte. Har det inte påvisats kopplingar mellan en lärare på Kringla och Greta? Bodde inte läraren i närheten? (Jag är inte säker på detta.)

—-

wwr: 78934801

Osynlige.Mannen: 78934753

Om nu politikerna gör för lite, så har väl inte Greta™:s insatser varit mycket att hänga i julgranen? Inte ens Bror-Duktig-Sverige med rödgrön regering har valt att följa ens det tandlösa Parisavtalet. Så vad består egentligen Greta™:s fantastiska prestationer och insatser av? Rent konkret. (Frågar åt en kompis från Miljöpartiet.)

—-

—-

wwr: 78934801

Hon ger inga lösningar, hon sprider bara panik och grundar klimatåtgärderna på 15% av befolkningen (15-25 år) som skall tränas att hata äldre samtidigt som hon driver en diskriminerande agenda där kvinnor och icke vita prioriteras samtidigt som hon under sina glansdagar såg allmänt sur och otrevlig ut, motverkar utbildning, gör vetenskap dogmatisk, attackerar Sverige på olika sätt, t.ex skogsnäringen, svälter landet på energi, splittrar Norden, glömmer USA:s och Kinas utsläpp, befolkningsexplosionen, konsumtionshetsen samt oljebolags och andra storföretags ansvar och bara EU anses kunna frälsa oss.

Till sist blir hon plötsligt frisk från anorexi och Asperger, ger upp allt, går tillbaka till skolan och lämnar alla uppstressade barn att fortsätta förstöra sin utbildning.

Det luktar Nobelpris, helt klart. Jag tror Nobelkommittén i sin motivering kommer att lägga speciell vikt vid den ansvarslöshet hon uppvisat genom att till sist bara strunta i krisen utan att ha åstadkommit några positiva resultat och därigenom avskräcker andra från att försöka förändra någonting alls.

—-

wwr: 78938513

Giant Squid: 78938441

Nej Greta har aldrig gett någon några personliga direktiv.

—-

Greta ger inga direktiv om vad vi skall göra för att lösa krisen, det skulle lugna oss. Hon ger direktiv om att vi skall oroa oss för den.

I don’t want you to be hopeful. I want you to panic. I want you to feel the fear I feel every day. And then I want you to act. I want you to act as you would in a crisis. I want you to act as if the house was on fire—because it is

—-

en.wikipedia.org

—-

wwr: 78943167

MidlifeMommy: 78943013

Att hon inte tycks ha övertygat ens sina ledande ”kamrater” i F4F att flygvägra är patetiskt. Och att de ändå gör det, utan att ”tänka på kommande generationer” (som de anklagar oss lite äldre för att göra).

Varför syns Gretas ”parhäst” Neubauer inte längre till? Var Greta bara intressant fram till förra tyska riksdagsvalet när hon skulle sjunga (i ett hopp om att locka fler väljare)?

—-

Jag tror de avvecklade Gretas (tidigare Sorosfinansierade) adjutant samtidigt som Greta faller för sin egen rasism och får stiga tillbaka för Nakate med mer rätt hudfärg.

Luisa har väl också fått sina egna fiskar varma. De hade hashtaggen långreseLuisa (#Langstreckenluisa) men den verkar ha blivit infiltrerad. Hennes semesterbilder från Hong Kong och Kanada var med.

De hade även taggen kortreseUschi med bilder på Luisas och Gretas högste ledare, sedan EU-presidenten tagit privatjet för att resa 47 km. ????????????

eike-klima-energie.eu

—-

Liberals don’t want to give indigenous people their own land. The peoples will just be conformed like everyone else. Liberals just support rebellion in general, this time of indigenous peoples. This is only to create conflict between groups.

wwr: 78961841

Jag anser alltså att Greta är rasist. Hon sätter icke vita framför vita.

Hon skriver

Sweden must end the colonisation of Sápmi!

—-

twitter.com

Och när media förklarar varför, talar man om “det traditionella sättet att leva”.

På sitt instagramkonto skrev Gretha Thunberg för fem dagar sedan bland annat:

Den svenska regeringen ska nu besluta om gruvan kan öppna. Sápmi har sagt tydligt nej till gruvan då det skulle bli en enorm förstörelse , påverka renhjordarna och det traditionella sättet att leva. Det här är ett tydligt exempel på hur nykolonialism fortfarande exploaterar människor och naturen”.

—-

svt.se

Det är en märklig vinkling. Ungefär som när folk skriker “Black Lives Matter” istället för “All lives matter”.

Hon borde tala om alla människors rätt att bestämma om sin närmiljö. Visst finns det färre samer än andra svenskar men hon missar att alla är lika mycket värda.

Det går inte ihop. Hon stöder EU kraftigt och då kommer allt att sluta så här:

c8.alamy.com

Jag ser inte Sápmis flagga någonstans.

—-

wwr: 78966583

CapsLock99: 78965512

Greta är schizofren. Ena stunden vill hon förstöra natur genom att bygga vind och sol, och åka elbil, vilket i sig öppnar upp för enorm gruvdrift, för att i nästa andetag uppenbarligen vara i Norra Sverige och demonstrera mot gruvorna.

Allt Greta gjort sedan hon hoppade av skolan har ju varit att gå i gruvors och gruvprospekteringsföretagens ärenden. Har länge trott att Greta och familj defacto kan vara betalda av dessa för att maximera utbyggnaden av gruvor i Sverige och världen. All utbyggnad de senaste åren pekar på att hon är på väg att lyckas med just detta.

—-

Ja. Gretas verksamhet är rent skojeri. Nu dök hon plötsligt upp och demonstrerade i Jokkmokk utan att förannonsera sin aktivitet eftersom då kan folk över 25 år dyka upp och de har inte rätt att vara med i hennes organisation. Hon stöder EU och påstår sig samtidigt värna om samerna. Men lapparna kommer inte att ha ett sk-t kvar de heller om EU får fortsätta ta över. EU centraliserar till Bryssel och lokalbefolkning får hela tiden mindre att säga till om. Vår och samernas vattenkraft rinner i kabel till Tyskland och vi har skyhöga elräkningar.

Den svenska regeringen kan i alla fall Greta påverka lite med demonstrationer som hon nu gör om gruvan. Men de är tyvärr redan köpta av EU och lyssnar inte. När EU-kommissionen i Bryssel utfärdar diktat kan inte någon påverka.

Gretas mål är att försvaga Sverige. Hon protesterar mot de svenska granarna medan USA och även Kina har höga utsläpp!

Alla har rätt att kunna påverka sin lokalmiljö men Greta talar om att Sverige koloniserar samerna. Klimatproblemet betraktar hon som en kamp mellan I-länder och U-länder istället för att alla skall hjälpas åt att lösa det.

Avsikten med att stöda lokalbefolkning är inte att hjälpa dem utan att splittra länderna så att EU lättare kan ta över. Demonstranterna kallar Kallak för Gállok på samiska för att försöka splittra Norden. Men Greta har bara åkt upp och visar sig på några bilder. Förmodligen sitter hon hellre hemma hos sin privatlärarinna på Östermalm och talar franska. Greta försöker splittra länderna på alla sätt hon kan. Hon har nu kontakt med samernas ledare som är en tjej på 21 år, vilket ingår i Gretas diskriminering av äldre. Greta låter 6 unga tjejer leda demonstrationen i Stockholm. Fem unga tjejer förekommer på den mest kända bilden från Davos. De mest kända klimatdemonstranterna är Greta, Luisa och Vanessa! Sedan måste man äta vegetariskt för att t.o.m. splittra befolkningen vad gäller matvanor. Ras, ålder, kön och t.o.m. vad man äter används för att ställa grupper mot varandra och medför att vi inte kan värja oss mot EU. Det är Gretas mål. Ett samhälle i konkflikt.

—-

wwr: 79005334

MidlifeMommy: 79004505

Den sista meningen måste jag tyvärr protestera mot efter att ha sett en film på SVT Play, där det ingick både någon slags slagverk med brasa och jojkande.

Huvudpersonen var tydligen miljöpartist och kallades ”fusklapp” och dylika tillmälen, enligt honom själv.

”Nu är det krig!” förklarade han efter att ha gjort sig ovän med Jokkmokks gråsossar, som på gråsossars vis bara vill ha fler arbetstillfällen och skatteintäkter till orten.

Greta åker glatt 125 mil enkel resa och ställer upp på foton med aktivister under ett veckoslut varje år. Hon förstår verkligen inte att hon alienerar sig mot andra när hon ensidigt tar parti för en enda falang.

Hon förstår inte om folk blir provocerade och kanske tycker att hon lägger näsan i blöt när hon kommer farandes från Stockholm och allt, men bölar när hon sedan möter ”hat”. Hennes logiska slutledningsförmåga är väl sådär, lindrigt uttryckt.

—-

Har 08-Greta lämnat Kungsholmen och sin privatlärarinna på Östermalm, gjort sin årliga tur norrut, lärt sig säga Sápmi och Gállok, jojkat och slagit på trolltrumman? Det låter inte som något som imponerar på samerna.

Våra lappar är nog smartare än US Lakotas som omedelbart tilldelade henne till en ofattbart hög rang som häxdoktor som bekräftades under en mystisk ceremoni där hon förärades det magiska kolibrihalsbandet.

https://bsnorrell.blogspot.com/2019/10/greta-thunberg-greeted-by-chief-arvol.html?m=1 — https://emulsive.org/featured/greta-thunberg-capturing-the-voice-of-the-21st-century-using-150-year-old-wet-plate-photography — https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.abh2013#body-ref-R2-1

Hon var mer Lakota än de själva:

hpr1.com

????????????

—-

wwr: 79012147

Att hon inte skulle vara känd i Sverige är en medial myt. Massmedia hatar som vanligt befolkningen och anser att vi inte begriper någonting och vi därför bara duger som viljelösa EU-slavar.

Greta Thunberg är fortsatt Sveriges mest beundrade kvinna, före kronprinsessan Victoria och Michelle Obama.

—-

(2021)

yougov.se

—-

wwr: 79013519

Giant Squid: 79012983

Här har du en annan kändis som uttalar sig om Greta. Oscarsvinnaren Javier Bardem som medverkat bl,a i No Country For Old Men.

Greta Thunberg es el milagro que necesitaba esta emergencia climática

Greta Thunberg is the miracle that this climate emergency needed

—-

Det måste vara mer än en tillfällighet 😀

Greta vägrar att ta med de över 25 i sin organisation och nästan bara tjejer får framträdande roller.

theguardian.com

(bilden)

https://www.theguardian.com/world/2020/jan/29/vanessa-nakate-interview-climate-activism-cropped-photo-davos

imgur.com

T.o.m. en av världens 3-4 största tidningar, Guardian driver med henne och låter en seriefigur dela ut ett pris i hennes namn där de hoppas att bittra, gamla, vita män skall få slaganfall och dö!

Major daily The Guardian wishes old, white men to die. [ amp.theguardian.com/commentisfree/2019/dec/18/the-greta-thunberg-lovely-award-for-driving-bitter-old-white-men-apoplectic-goes-to- ] — https://m.imgur.com/tqEDQfZ

imgur.com

Major daily The Guardian wishes old, white men to die. [ amp.theguardian.com/commentisfree/2019/dec/18/the-greta-thunberg-lovely-award-for-driving-bitter-old-white-men-apoplectic-goes-to- ] — https://m.imgur.com/3alNHfV

imgur.com

—-

wwr: 79018998

När organisationen får beröm är Greta den stora ledaren och är aktuell för Nobelpris. Men när det framkommer kritik, som att rörelsen diskriminerar så har hon inget ansvar alls. Hon måste ta avstånd från diskrimineringen som sker.

Det håller inte att omväxlande betrakta henne som ledare för en stor organisation och ibland som bara en medlem, beroende på situationen.

—-

wwr: 79019098

Hur hon diskriminerar har framgått. Det behöver du inte fråga igen.

De som är över 25 får inte vara med i hennes organisation. Den representeras i stora sammanhang ofta bara av unga tjejer.

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

Se bara vilket material Greta stöder på Twitter: Greta Thunberg Helpline

In this video, retweeted by Greta, a man becomes ‘irrationally angry at a child’. [ twitter.com/GretaThunberg/status/1177206650979135488?s=19 ] [ twitter.com/markhumphries/status/1177178666402365440?s=09 ]

twitter.com

—-

wwr: 79019485

Hennes rörelse diskriminerar mot äldre och mot män. Man kan t.ex inte bara stämpla ett stort politiskt parti som ungdomsrörelse och vägra tillträde till en grupp. Som framgår av bilden från den stora demonstrationen i Stockholm diskriminerar Greta även m.a.p. ras. Demonstrationen leds av sex tjejer. Fem är “etniska”, fyra icke-vita och en same.

Man kan inte bara stämpla ett stort politiskt parti som t.ex vit makt och förbjuda icke-vita “eftersom partiet kritiserar invandringen” eller t.ex judefritt “eftersom partiet kritiserar massmedia”. Eller: “På den här linjen har vi bara svenskbussar. Invandrarna gapar så mycket så de får starta egna busslinjer.” Eller: “Vi har bara män i styrelsen eftersom vår erfarenhet är att kvinnor gör att mötena tar för lång tid.” Så fungerar inte samhället idag. Alla har rätt att vara med i en global rörelse. Hennes rörelse bedriver en form av apartheid.

Åldersdiskrimineringen är uttlad, vad jag förstår. Äldre än 25 får inte vara med.

Könsdiskrimineringen är outtalad men framgår tydligt av vilka som representerar rörelsen som jag nyss länkade.

Det är förmodligen därför hon inte avslöjar tiderna för sina fredagsdemonstrationer. Platsen är heller inte alltid den samma. Oftast sker ju demonstrationerna bakom riksdagen men inget är säkert, förra veckan var de ju i Norrland. Eftersom tid och plats inte är kända så kan inga andra dyka upp. Tänk om äldre kom dit och ville vara med och Greta avvisade dem. Det kunde utvecklas till skandal. “De över 25 måste stå där borta!” De över 25 kanske får vara med på bilden i undantagsfall vad jag förstår (miljökändisen Fridolin har visst fått vara med en gång), men inte i organisationen. De över 25 borde demonstrera separat enligt deras organisation.

—-

wwr: 79049126

Här är senaste nytt om Greta och Gruvan, från Guardian som i alla fall har en del fakta i sina artiklar. Givetvis är det de stygga britterna som först lämnade EU och nu ligger bakom gruvan. Företaget heter Beowulf! Beowulfs aktiekurs gick i taket när Bolund och resten avgick ur regeringen. Vi har en stygg, vit gubb-minister som “älskar gruvor”. Den kvinnliga ärkebiskopen, som är invandrare har hutat åt regeringen och säger att gruvan inte är “andligen hållbar”. Unesco är med och klagar på ett hörn.

Det är sedvanlig gruppbildning för att skapa konflikter i samhället.

Greta säger till Gardinen att hon oroar sig för att inkomsterna inte skall stanna i regionen! Annars verkar Greta konstant motarbeta Sverige. Men samerna har tydligen rätt att behålla något som är deras. Hon skäller på Sverige som vanligt. När Greta är missnöjd med svensk skogsindustri klagar hon hos EU, hon diskuterar inte med skogsägarna. Samer skall bestämma allt i sitt område enligt Greta, men svenskar skall lämna över allt till EU. Svenska politiker talar hon knappast med, hon kommunicerar nästan bara med EU-politiker.

Greta Thunberg condemns UK firm’s plans for iron mine on Sami land

Beowulf Mining ‘hopeful’ for decision on mine in Sápmi despite opposition from activist, UN and Swedish church

A British company has fallen foul of Greta Thunberg, Unesco, Sweden’s national church, and the indigenous people in the north of the country over plans for an open-pit mine on historical Sami reindeer-herding lands.

The clamour of opposition was voiced as Beowulf Mining, headquartered in the City of London, suggested it was “hopeful” of a decision within weeks of a 5 sq mile iron-ore mine i

The company’s share price has been on a sharp upward trajectory since December when the Swedish Greens, who have opposed the plans, left the governing coalition and the Social Democratic business minister, Karl-Petter Thorwaldsson, declared that his party “loved mines” and hoped to open more.

the mine will destroy grazing areas and cut off the only viable migratory route

The archbishop of Uppsala, Antje Jackelén, who heads the Church of Sweden, has written an open letter to the Swedish prime minister, saying the proposed mine “is not existentially and spiritually sustainable”.

Thunberg, speaking to the Guardian during a visit to the Gállok site, said the government’s decision would be pivotal to Sweden’s future reputation. “The world’s eyes are on the Swedish government,” she said. “The profit that will be made from this mine will go to the British company not the local people who will have to pay for the long-term costs: the polluted air, water, lost biodiversity and lost traditions.

“It is just more and more of the idea that we can exploit other people, that we can exploit nature, and that needs to be brought to an end.”

Thunberg’s comments were echoed in a joint statement on Thursday by Francisco Calí Tzay, the UN’s special rapporteur on the rights of indigenous peoples, and David R Boyd, the body’s special rapporteur on human rights and the environment.

“We are very concerned by the lack of good-faith consultations and the failure to obtain the free, prior and informed consent of the Sami, and over the significant and irreversible risks that the Gállok project poses to Sami lands, resources, culture and livelihoods,”

Beowulf claims its project will create 250 direct jobs and more than 300 indirect jobs in Jokkmokk during its initial 14-year lifetime. The company says there is potential for it to be working for 25 years if further iron ore deposits are identified.

In its statement, Beowulf said iron mineralisation of up to 389m tonnes had been identified at Gállok and the mine would represent just 0.5% of the Jåhkågaska community’s available pasture lands of 1,019 sq miles.

“You can show anything with statistics,” said Jonas Vannar, 42, a reindeer herder from Jokkmokk. “If you compare it to someone shooting an arrow to your heart, it’s a pretty small hole when you calculate the area of the wound compared to the entire body. Then it’s surely not possible to die from an arrow in your heart?”

—-

theguardian.com

—-

wwr: 79050555

Osynlige.Mannen: 79050415

Om vi vill förstöra samernas traditionella renskötsel (med snöskoter, lastbil och helikopter) behöver vi bara dra in de hundratals miljoner som de årligen får i bidrag från Svenska staten. Och jag förstår fortfarande inte varför Greta™ vill skydda samernas renköttsproduktion. Jag trodde att hon förespråkade vegansk kosthållning. Greta™ gråter tröstlöst när hon ser animerad film som visar drunknande isbjörnar, men tycker det är helt OK med slakt av renar? Konstig flicka det där.

—-

Det har du rätt i. Vad sade lapparna när Greta

Det som var typiskt för samerna i Västerbotten var fet fisk, mycket fett, blodmat, kok-kaffe, lågt intag av bröd, fibrer och odlade grönsaker. Och överraskande nog så visar det sig att den feta fisken var den viktigaste delen i samernas kost, säger Lena Nilsson.

– Den stora slutsatsen är väl att man förknippar samisk kultur till renkött, men när man tittar på en kultur så här och ska se på hälsofaktorer, så är det kanske inte det inslag som är starkast kulturellt laddat som är viktigast att se på. I det här fallet var fet fisk väldigt mycket viktigare än renkött, säger Lena Nilsson.

—-

sverigesradio.se

Lapparna kanske räknar fiskarna istället för att väga dem. Greta har ju motsatt sig att döda fisk eftersom man mäter dödsfallen i kilo och inte i antal omkomna individer. Renarna får i alla fall beta fritt, innan samerna skjuter och äter upp renarna.

Undrar vad samerna skulle säga om Greta ville ställa över dem på vegetarisk diet. Det blir nog otryckbart.

Hon verkar påstå sig vara djurens rätt-aktivist, men kämpar nu för samernas renskötsel!

Twitter

Börjar vid 3 min 45 sek

—-

wwr: 79051212

Vi får förklara renslakt för Greta

img.tradera.net

Greta har säkert förklarat för samerna att det blir totalstopp på jakt, fiske och skoteråkande. (På sikt måste väl även renskötseln tas bort eftersom kött är klimatskadligt.) Och äger de skog får den inte fällas enligt EU-direktiv. Möjligen skoteråkande om vi fyller kalfjället med ladd-stolpar som dock lätt blir översnöade. Korta batteritider i -20 grader.

Men vad för man inte för att stoppa (de kanske välbetalda) jobben i gruvan!

Jag undrar om Greta förklarat hela sin vision för samerna.

—-

wwr: 79065003

Greta kan naturligtvis hitta några samer som ägnar sig åt renskötsel och vill protestera mot gruvan i Kallak. Men vet vi vad samerna i allmänhet tycker om gruvan. Kanske en del vill ha jobb där?

Greta stöder ju EU och deras metod är ju att köpa hövdingarna. Våra hövdingar (politiker) genomför massinvandring, flyktingkris och ger bort hundratals miljarder till diffusa Coronaåtgärder i Europa. Jag tror inte folket vill ha det.

Frågan är om Greta valt ut några inflytelserika samer som på olika sätt mainpulerats att protestera mot gruvan. Jag vet inte om det är så. Men jag har inte sett vad samerna i allmänhet tycker.

Greta diskriminerar som vanligt och låter unga personer och tjejer representera alla. Två tjejer från samernas ungdomsförbund får representera samerna i denna artikel.

Det kanske finns gubbar som vill jobba i gruvan? Det brukar vara välbetalt. Var det inte 250 jobb direkt och ungefär lika många indirekt, trodde bolaget i alla fall. Jobb växer inte på trän där. Gruvbolag har hårda krav att återställa mark efter dagbrott numera, vad jag vet. Jag är inte säker på vad som gäller men Greta och hennes hängivna supportrar DN ger bara en sida av bilden.

– Vi står tillsammans. Det är vår framtid, säger Julia Rensberg från det samiska ungdomsförbundet Sáminuorra.

—-

Expertisen verkar enig om att projektet inte är klimatskadligt. Gruvbolaget påstår t.o.m. motsatsen.

Sara-Elvira Kuhmunen är förbundsordförande i Sáminuorra och medlem i Sirges sameby, en av de samebyar som skulle påverkas direkt av en gruvetablering:

– Det här är ett arv som jag har fått, som jag ska kunna föra vidare till kommande generationer. Hur ska det vara möjligt när man än i dag kan exploatera utan att inkludera oss i ett beslut som rör oss?

—-

dn.se

—-

wwr: 79065771

Gretas olika engagemang ger inget sammanhang.

Nu säger Greta att gruvan är skadlig eftersom förtjänsten försvinner ur landet.

Men Greta stöder EU som bidrar till att stora belopp försvinner ur landet.

Greta säger att gruvan förstör samernas traditionella livsföring.

Men Greta stöder EU som medför en utplåning av de enskilda ländernas kulturer. Se vad EU redan gjort med “traditionell svensk livsföring”

Greta framställer sig som djurrättsaktivist.

Men nu stöder Greta rennäringen som till stor del handlar om köttproduktion, som även anses vara klimatskadlig.

Jag undrar om inte samerna skulle uppskatta att få arbetstillfällen vid gruvan samtidig som jag är övertygad om att de renskötande samerna skulle hållas skadefria när de måste transportera renar i lastbil vissa sträckor.

—-

wwr: 79080397

Tidigare berättade postaren Inspiratoeren ofta i tråden om Gretas höga mattebetyg. Bombaren hade disputerat i matte och ansågs som ett mattegeni.

Liksom Greta tidigare så var UNA-bombaren en enstöring.

UNA-bombaren bodde klimatsmart i en stuga i skogen.

Hans bomber riktade sig mot UNiversities och Airlines, vilket ju är Gretas paradnummer. Hon skolstrejkar och flygstrejkar.

Det går inte att bortse från de många parallellerna.

Det är samma typ av revolutionsfilosofi. Bombaren var teknikfientlig och ville kasta tillbaka samhället till stenåldern. Det blir samma resultat om Gretas filosofi genomförs. Då kan vi inte ha den tekniska utveckling vi nu har. UNA-bombaren har uttalat sig positivt om klimatteorierna.

Hitler var vegan. Extremister dras givetvis mot extremt beteende.

theguardian.com

Bombaren försökte störta samhället med våld. Greta talar om “uproot the system” men förhoppningsvis kommer det inte att slå slint i skallen på henne som det gjorde på bombaren. Greta verkar bara vara en skådespelerska.

Det är en känslig fråga. Greta är född samma dag och år som Kyle Rittenhouse. Det är förmodligen därför man senast hade väldigt lite uppmärksamhet runt hennes födelsedag.

—-

wwr: 79084988

HepCat-X: 79084205

DN backade upp den romantiska synen på samerna som “Sveriges indianer” i en låååång, totalt okritisk och hårt lanserad intervju med Maxida Märak i helgen. Inte heller Märak nämner en enda gång den ekonomiska sidan av saken, att renskötsel helt enkelt inte bär sig ekonomiskt på egen hand. Och hon nämner givetvis inte att etableringen av tåg och vattenkraft (el i stor skala!) hade varit otänkbar om samerna själva fått bestämma om allt möjligt i Norrland.

Kommenterade här: (FB) Början på ett mediakrig om mångkulturen?

—-

Det skrev du bra. Greta, DN o.s.v. är rasister. (Artikeln har betalvägg.)

HepCat-X: 79083703

Mest påfallande är förstås att Märak får ge uttryck för rungande stolthet över “sitt folks” kultur och historia på ett sätt som hade varit otänkbart i alla de fyra större stockholmstidningarna ifall det handlat om en vit etnisk svensk. Någon svensk kultur med inre kontinuitet och tydliga yttre gränser finns det ju inte, fråga Ingrid Lomfors! (hon ekar helt enkelt den normala uppfattningen inom det politiska och mediala frälset numera).

I ett yttrande som DN lyfter upp till rubrik på kulturdelens framsida deklarerar Märak stolt och yvigt: “Att födas in i det samiska kulturarvet, det är ett privilegium” (artikeltexten har en något annorlunda frasering: “Det är ett privilegium att födas in ett kulturarv, att ha rötterna någonstans”, men i sak är det ingen större skillnad). Intervjun gör det tydligt att det verkligen handlar om födslorätt och att Märak, i likhet med de flesta samer, anser att Riktiga Samer är bara de som fötts i en familj med samiska anor och där man helst dessutom ska tala samiska. Som svenne kan man inte planka in och lansera sig själv som same. Dessutom är kopplingen till landet en självklar del i bilden. Alltså: byt ut “det samiska kulturarvet” mot “det svenska kulturarvet och det genuint svenska språket” och man får en formulering som hade blivit naziststämplad direkt av alla från Björn Wiman och Jonas Gardell till Martin Aagård.

dn.se

—-

//

– Det är ett privilegium att födas in ett kulturarv, att ha rötterna någonstans.

Sedan säger hon till mig att spänningarna mellan samer och svenskar (som hon kallar icke-samerna) består, de har funnits ända sedan folk flyttade hit söderifrån.

– Man gav nybyggarna mark som tillhört samerna.

//

dn.se

Greta, DN etc diskriminerar desstutom. Vi har en feministisk regering och inte en regering som vill ge båda (eller valfritt antal av) könen samma möjligheter.

Gretas organisation tvekar inte att låta sig representeras av 5 unga tjejer. Inga äldre, inga killar. Extrem diskriminering.

theguardian.com

När Greta träffar samer träffar hon två unga tjejer. Hon struntar i om det kanske finns några lappgubbar som vill ha jobb i gruvan. Och DN lyfter fram en kvinna till som, liksom Greta, har skådespelarutbildning. Men vad vanligt folk anser struntar de i.

De över 25 år är förbjudna i Gretas organisation. Jag skulle tro att Greta hemlighåller tidpunkten för sina fredagsdemonstrationer för att inte förbjudna typer av demonstranter skall kunna upp. De byter dessutom plats ibland för att förvilla. Tänk om det kom fram en gammal klimatintresserad kvinna (eller man) och ville vara med och demonstrera (“Snälla Greta du är så duktig, du har varit min idol sedan starten. Får jag demonstrera med dig?”) och Greta barskt avvisade henne och pekade: “Du måste stå därborta, här får bara vi ungdomar stå.” – Det skulle bli skandal.

Eller om det dök upp några klimatintresserade, rundmagade gubbar i sina Teslor, som just ätit på McDonalds, och ville vara med och demonstrera. Den “image” av unga vänsteraktivister som bilderna från Gretas demonstrationer vill förmedla, skulle rubbas. Gubbarna kanske (liksom gruvföretaget) anser att gruvan är bra för elbilar och klimatet. Gruvan är i alla fall inte klimatskadlig, det verkar ingen påstå. Gubbarna kanske skulle ha plakat med “Stöd Kallakgruvan, för klimatet.”

Greta lyckas hålla sin smygrasism och smygdiskriminering under radarn eftersom Greta och massmedia driver samma former av rasism/neonazism, apartheid och diskriminering.

wwr: 79065771

Gretas olika engagemang ger inget sammanhang.

Nu säger Greta att gruvan är skadlig eftersom förtjänsten försvinner ur landet.

Men Greta stöder EU som bidrar till att stora belopp försvinner ur landet.

Greta säger att gruvan förstör samernas traditionella livsföring.

Men Greta stöder EU som medför en utplåning av de enskilda ländernas kulturer. Se vad EU redan gjort med “traditionell svensk livsföring”

Greta framställer sig som djurrättsaktivist.

Men nu stöder Greta rennäringen som till stor del handlar om köttproduktion, som även anses vara klimatskadlig.

Jag undrar om inte samerna skulle uppskatta att få arbetstillfällen vid gruvan samtidig som jag är övertygad om att de renskötande samerna skulle hållas skadefria när de måste transportera renar i lastbil vissa sträckor.

—-

—-

HepCat-X: 79085222

Ja, tanken att det skulle finnas en tydlig och bärande koppling mellan etnicitet/folk, språk och land i betydelsen territorium, konkret hemland) samt något slags gemensam historia, och att dessa tillsammans skulle bygga under en nation – den tanken ses ju som direkt rasistisk och kryptonazistisk av MSM här i landet numera. I varje fall när det gäller vita folk: däremor går det fint om det handlar om samer, judar, nepaleser, afghaner eller kurder…

—-

wwr: 79143924

afvongreve: 79143773

Eftersom Greta har varit i Jokkmokk och demonstrerat tänkte jag att det här knappast kan vara off topic: idag är det 100 år sedan Statens Rasbiologiska institut i Uppsala bildades. Bland andra samerna undersöktes. De ansågs vara plattskallar och svenskarna var långskallar 😀

—-

Då är det ju passande hur den rasistiska Greta med stöd av rasisterna på Dagens Nyheter fortsätter en kamp för samerna mot gruvan. De anser att samer föds in i ett privilegium.

Greta har ju tidigare särbehandlat indianer och samer efter deras ras. De behöver inte hjälpa till med klimatåtgärder. De är bara offer för andras missgärningar.

Intervju med samisk skådespelerska, man talar även om gruvan som Greta prioriterar så högt trots att den inte är klimatförstörande.

– Det är ett privilegium att födas in ett kulturarv, att ha rötterna någonstans.

Sedan säger hon till mig att spänningarna mellan samer och svenskar (som hon kallar icke-samerna) består, de har funnits ända sedan folk flyttade hit söderifrån.

– Man gav nybyggarna mark som tillhört samerna.

—-

dn.se

Alla måste hjäpa till med ett globalt problem, vita, icke-vita, unga, gamla, män, kvinnor. Det har inte Greta fattat. Både svensk och samisk kultur skall skyddas, det agerar hon inte heller efter.

—-

wwr: 79172053

Agendan har blivit så stark nu att DN driver en rasistisk politik. De har blivit nazister. Det här skrev de nyligen när de hyllade en samisk skådespelerska.

– Det är ett privilegium att födas in ett kulturarv, att ha rötterna någonstans.

Sedan säger hon till mig att spänningarna mellan samer och svenskar (som hon kallar icke-samerna) består, de har funnits ända sedan folk flyttade hit söderifrån.

– Man gav nybyggarna mark som tillhört samerna.

—-

dn.se

Byt det mot svenskar:

Det är ett privilegium att födas som svensk

Man gav invandrarna mark som tillhört svenskarna

DN kör nazism och rasism nu. Frågan är bara när folk börjar upptäcka det. Därför måste de dra tillbaka en artikel som denna.

Det är direkt nazistfilosofi. Men den artikeln har de inte dragit tillbaka vad jag vet. Den blir allt aktuellare med avgörandet om gruvan i Kallak. (som de kallar Gállok)

—-

bbc greta bbc

bbc on Greta, 2020

bbc

wwr: 79202039

MidlifeMommy: 79201935

Livet är fullt av överraskningar … och Google ligger bara ett knappklick bort.

natverketpopulation.com

Själv är jag tacksam att Greta inte har några superkrafter. Är ganska säker på att fattigdom, arbetslöshet och allmänt elände hade följt i hennes spår. Och miljöförstöring. Men vad gör man inte för att bekämpa ofarlig koldioxid …

Tack!

*

Om ni inte redan har sett den skulle jag rekommendera er att kolla upp tråden “Var Greta en bluff?” under Medier & Journalistik. Den är full av “hatare”, för att tala Giant.Squid-språk. Ser nog inte så ljust ut för Greta & Co att få ut sitt budskap framöver. Kanske bättre att köra vidare på kolonialism-spåret?

—-

Det stämmer. Greta, Rosling och andra glömmer överbefolkningen. Om den inte primärt ger klimatkatastrof kan den komma att ge livsmedelsbrist. Greta har ju märkligt nog två unika egenskaper: 1. hon blev världsberömd för klimataktivism, men dessutom (2.) var hon ju trådsmal när hon stod på topp och är vegan. Hennes agenda handlar alltså även om livsmedel. Men just nu har Greta tydligen fått tillåtelse att äta sunt och gå i skolan, så hon är kanske lagd på is ett tag.

Det finns en del indicier om att livsmedelsbrist kan bli en framtida kris som EU och andra kastar över oss. Kanske när “klimatflyktningarna” invaderar Europa. WFP fick nobelpriset 2020, Bill Gates är numera USA:s störste ägare av jordbruksmark, t.ex. Sovjetunionen använde hungersnöd som vapen mot Ukraina. (Det existerar också ett märkligt sammanträffande mellan att globala politiker är smala (Leyen, Obama t.ex) och nationella mer rundlagda (Trump, Brexit-Johnson, Orbán t.ex) )

En av klimatagendans startpunkter var univeristetet i Stanford, med Schneider. Där jobbade även Ehrlich som blev känd för boken om befolkningsexplosionen. Men senare verkade Ehrlich nästan göra bort sig själv avsiktligt med överdrivna prognoser.

Som helhet verkar hotet om överbefolkning medvetet underskattas. Greta ser klimatproblemet som att befolkningen i de sydliga länderna nu skall utöva en slags hämnd/”climate justice” mot oss för kolonialepoken, istället för att alla skall hjälpas åt att lösa klimatproblemet. Mycket möjligt kommer denna “climate justice” att innebära att de fortsätter kolonisera oss i allt högre utsträckning. “Vi har bränt deras mark med våra utsläpp och nu kommer de för att kunna äta sig mätta.”

I enstaka fall kan även grövre historieomskrivning ske för att försöka förklara bort hur USA:s krig sänkte Europa (inte arabländerna) genom flyktingströmmar: “USA:s soldater förökte hjälpa befolkningen i de torra länderna från klimatkatastrof genom att borra brunnar etc, men det räckte inte så nu måste de fly till Europa” USA:s attack mot Europa ligger ofta i botten.

—-

wwr: 79209214

Sonnenwende: 79208837

Vi har två malmbaserade anläggningar i Luleå och Oxelösund, så nog behöver både vi och världen malm.

—-

Den plötsligt omvända Greta försvarar bygdens resurser!! Hon klagade på att förtjänsterna från samernas malm kan försvinna utomlands! Är svensk gruvindustri för oduglig för att få lönsamhet på malmen? Måste vi kalla in brittisk expertis? Inte en järngruva i Storbritannien. (Namnet Beowulf kopplar ihop brittisk och skandinavisk kultur, men är det vettigt valt, ger aggressiva associationer.)

Jag har ingen koll på gruvindustri. Visst är det bra att folk får uttrycka sina åsikter. Men det verkar inte så konstruktivt. Mest Greta och hennes skyltar. Ingen konkret debatt förutom om renskötseln. Verkar handla om att fokusera på samer. Andra protester får inte lika mycket uppmärksamhet. De måste alltså ha ett så stort dagbrott att renarna inte kan passera. Ingen redogörelse för vad några hundra jobb kunde göra för bygden (jfr Northvolt). När Greta åker till Jokkmokk så talar hon naturligtvis med två unga same-tjejer som nog inte hoppas på att bli gruvarbetare. DN intervjuar en samisk skådespelerska som nog inte heller har tänkt sig jobba i någon gruva.

Beowulf verkar bara ha två känsliga projekt på gång.

List_of_iron_mines

Europe

Norway

Bjørnevatn mine

Portugal

Mua mine

Sweden

Kiruna Mine

Malmberget mine

Kaunisvaara mine

—-

en.wikipedia.org

Beowulf Mining

Beowulf Mining plc is a UK registered Nordic focused exploration and development company listed on the AIM in London and Spotlight in Sweden. The CEO is Kurt Budge.[when?] The company was formed in 1988 as Beowulf Gold.[1] Through subsidiaries Jokkmokk Iron Mines AB and Fennoscandian Resources, it is active in developing open-pit mining in Sweden and Finland respectively; its plans to mine for magnetite iron ore at Kallak, west of Jokkmokk in northern Sweden, and for graphite in Heinävesi, Finland, are controversial.

Kallak

The company’s main focus since the early 2010s has been the Kallak mine in Jokkmokk Municipality.[2]

Heinävesi graphite mining project

On 24 January 2019 the Beowulf Mining’s Finnish subsidiary’s CEO Rasmus Blomqvist announced that the graphite mining project is postponed by years because of the mining project’s significant impact on the environment. [23]

Other sites

In 2006 the company was granted an exploration permit for a deposit of iron and titanium at Ruoutevara near Kvikkjokk, also in Jokkmokk Municipality.[1] In 2010 they planned to build a processing plant there and use it to also process iron ore from Kallak.[29] In 2013 they announced they would not renew the exploration permit for the site because of inadequate infrastructure and concerns which had been expressed about potential impact on Sarek National Park.[30]

—-

en.wikipedia.org

—-

Racism is entering the Swedish socety. Sweden has long been famed for refugee reception. But now that Ukrainian refugees need shelter, they are not accepted.

Magdalena Andersson: Andra länder får ta ansvar för ukrainska flyktingar

Dagens Nyheter

There has been a genocide on the Swedish people. It has not been by murdering, like the nazis, but by replaement. The result, however, is the same. Greta Thunberg accuses northern countries of colonialism, but now the northern countries are colonized by the southern.

All this is an effect of globalization. International networks break down nations and split up their populations in order to create conflict in the countries. Only countries rife in internal conflict can be congtrolled from outside and not by the people. Democracy has been lost.

wwr: 79214890

Topic:

När Greta och Dagens Nyheter anklagas för rasism så förbjuds kritiken

Tråden Greta Thunberg (klimataktivist) har under flera år handlat om alla aspekter på Gretas verksamhet. Den ligger i forumet “Kändisskvaller”. Ibland när kritiken mot Greta blivit för hård har moderatorerna missbrukat detta faktum och plötligt gått in och inte tillåtit kritik mot Greta. De säger då att bara “skvaller” får skrivas i tråden. Som t.ex. här. Men det finns inte mycket skvaller om Greta. Greta är inte den typ av tjej som festar runt, gör fyllegrejor, byter pojkvänner eller läcker sexvideor. Det som sker och har diskuterats i tråden under flera år är hennes politiska aktivitet. Tråden har helt enkelt handlat om allt hon gör ungefär som trådarna gör om företag i “Företagsskvaller”.

Nu har Greta hamnat i ännu en märklig situation. Hennes aktivism rör numera en gruva i Kallak. Gruvan är inte klimatförstörande enligt någon av parterna. Det bolag Greta demonstrerar mot är brittiskt och verkar inte ha pågående gruvbrytning någonstans. Företaget har bara två känsliga ansökningar om gruvdrift i Sverige och Finland. Britterna har inga järngruvor. Svenska järngruvor (LKAB) är däremot framstående men de är tydligen inte inkoppplade här. Vissa anser att gruvan stör samernas traditionella livsföring. (Jämför med avsaknaden av diskussioner om hur svenskarnas traditionella livsföring skyddats.)

Greta är en uppenbar rasist. Hon betraktar samer och indianer som offer för de vitas klimatförstörande åtgärder. Samer och indianer behöver inte bidra till att lösa klimatproblemet, anser Greta. Det behöver inte heller tredje världens länder (överbefolkningen), enligt henne. Greta diskriminerar också extremt kraftigt. Hennes organisation tillåter inte personer äldre än 25 år att bli medlemmar. De låter sig ofta representeras av enbart unga tjejer. När Greta åker hundra mil till Norrland för att diskutera samernas situation verkar hon enbart ha träffat två unga same-tjejer. Om det finns några andra samer som kanske vill ha arbete i en gruva bryr framgår inte av rapporteringen.

Här representeras organisationen enbart av unga tjejer:

theguardian.com

imgur.com

Dagens Nyheter stöder Greta urskiljnigslöst. De hade ett team som följde Greta under lång tid. Även Dagens Nyheter uppträder klart rasistiskt i denna fråga. Här intervjuar tidningen en samisk skådespelerska. (Fortfarande får man inget helthetsintryck vad samerna anser.) Hon får säga detta:

Det är ett privilegium att födas in ett kulturarv, att ha rötterna någonstans.

Sedan säger hon till mig att spänningarna mellan samer och svenskar (som hon kallar icke-samerna) består, de har funnits ända sedan folk flyttade hit söderifrån.

– Man gav nybyggarna mark som tillhört samerna.

—-

dn.se

Byter man samer mot svenskar så skulle det kallas nazism idag:

“Det är ett privilegium att födas som svensk”

“Man gav invandrarna mark som tillhört svenskarna”

Senste moderatormeddelandet i tråden ser ut så här. Idag 03:57

Återigen; att ni petar in namnet Greta i inlägget gör inte att det blir inom topic. Detta är skvallertråden om Greta, det finns andra trådar att diskutera gruvdrift osv i.

//Mod

—-

Eftersom Greta nu främst demonstrerar mot en gruva så går det inte att följa detta moderatormeddelande. Man kan inte diskutera Gretas aktivism om man inte får diskutera gruvdrift. Nedanstående är klippt ur inlägget ovanför moderatormeddelandet vilket alltså inte modererats bort. Så moderatorerna tillåter ibland diskussioner så länge kritiken mot Greta inte blir för hård.

När det gäller jordartsmetaller som utvinns under vidriga förhållanden går det ju bra att handla dem från Afrika, trots att det finns bl.a kobolt i Sverige. Går det bra, enligt er, att utvinna den om det skulle påverka svenska bönders betesmarker men inte om det är samiska renägare som drabbas?

—-

Moderatorerna försöker skapa en tråd där man bara får skriva hur fantastisk och berömd Greta är och hur viktig hennes aktivism är för att rädda jorden. Men om man kritiserar detta och t.ex visar att hennes drivkrafter inte alls är att rädda jorden utan det handlar om ett politiskt spel där Gretas backare försöker flytta Sveriges styre till EU, så riskerar inläggen kastas och skribenterna få varning. Den enda kritik som tillåts är av närmast meningslös karaktär typ “Åker inte Greta ibland med bensinbilar?”

Att bara få skriva positiva saker om Greta i tråden om henne men flytta kritik till andra trådar är att bryta mot yttrandefriheten.

En del moderator har förstått detta och vill även formellt vidga ämnet. Men som i exemplet ovan så kan när som helt varning drabba den som inte skriver snälla saker om Gretas aktivism utan kritiserar den. Länge tilläts t.ex Gretas supportrar skriva långa inlägg om skogsbruk när Greta kritiserade det.

Diskussion med en moderator:

[[oilslick]wwr]Hej,

Vad jag kan se har ni tagit bort ett flertal inlägg i Gretatråden de senaste dagarna, bl.a inlägg av mig.

Inläggen har dels handlat om extremismen i Gretas budskap. De jämförde bl.a Greta med UNA-bombaren Ted Kaczynski. Han propagerade för ett samhälle som måste “kastas tillbaka till stenåldern” vilket även blir konsekvenserna av “the real zero” inom klimatläran. Han bodde vad man idag skulle kalla “klimatsmart”, i en stuga i skogen. UNA står för Universities and Airlines. Så målen för hans bombattacker uppvisar paralleller med Gretas tal om skolstrejk och flygskam. Han har även uttalat sig positivt om klimatteorierna. Greta talar även ofta om att störta samhället, “system change”, “uproot the system”.

Nu verkar ni även ha kastat inlägg som påpekar rasismen i Gretas budskap. Greta stöder samer och indianer baserat på deras ras. Samer och indianer behöver inte bidra till att lösa klimatproblemet utan betraktas som offer för “de vitas” missgärningar, enligt Greta.

Greta diskriminerar även mot äldre genom att inte tillåta personer över 25 att vara med i hennes organisation. Hon diskriminerar även mot män. I flera stora sammanhang låter hon organisationen representeras av 5-6 unga tjejer och inga män eller killar. Men kritiken mot hennes ålders- och köns-diskriminering har fått stå kvar i tråden. Det har också varit tillåtet att jämföra försöken att ta över samhället genom att manipulera barn och ungdomar med samma företeelser under den kinesiska kulturrevolutionen som kostade mijoner livet.

Tråden om Greta har länge behandlat alla aspkter på hennes verksamhet. Men om kritiken mot henne blir för stark så påstår moderatorerna att det är en “skvallertråd” och tar bort kritik mot hennes politik. Det finns inte mycket svaller om Greta, hon rör sig inte i “partykretsar” utan tråden handlar om hennes politiska budskap. Då måste man även tillåta kritik av det i tråden.

Lägg tillbaka inläggen och tillåt även kritik av Gretas verksamhet i tråden, inte bara hyllningar.

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

Vänlig hälsning

wwr

—-

Hej.

Jag var inne i tråden nu och såg att det hade städats upp lite grann.

I ärlighetens namn så skulle en hel del ytterligare inlägg tas bort då tråden strikt ska handla om Greta.

Jag har ju försökt att vidga ämnet officiellt så fler spår blir topic utan att lyckas, jag har blivit nerröstad två gånger och jag gör inget nytt försök.

Snart dimper det väl ner ett DM från [namnet borttaget –ed] som tycker att vi bara tar bort hyllningarna och låter kritiken stå kvar.

Gretatråden är nog den mest svårmodererade tråden vi har i KS.

Jag har inte varit inne i tråden på ett tag, så jag ska sätta mig och läsa ikapp vid tillfälle.

Så inga inlägg kommer att återställas och går ni inte allt för långt ifrån topic så är det lugnt.

MVH

oilslick

—-

Man måste helt enkelt låta tråden fortsätta som den gjort under flera år. Alla aspekter av Gretas verksamhet måste tillåtas i tråden “Greta Thunberg (klimataktivist)”. Bara för att Greta och Dagens Nyheter nu trampat rejält i klaveret med sin rasistiska ideologi så får man inte skydda dem genom att försöka flytta kritiken till andra trådar.

—-

wwr: 79234712

evilhoney: 79234312

Vi har klargjort detta åtskilliga gånger; tråden i Kändisskvaller ska bara handla om henne som person men ni är ett antal personer som om och om igen ignorerar moderatorsmeddelanden, varningar och alla former av moderering och klagar på att det modereras efter den ena eller den andra sidan. Anledningen till att det fortfarande är massor av OT är den enorma mängd av OT som produceras där och att det helt enkelt inte går att realtidsmoderera. Man hoppar in när det finns tid och bränner av de senaste sidorna, det är enkelt att se “handlar det om Greta som person eller inte?”, vilken sida folk står på är helt ointressant.

Vi har upprepade gånger påtalat att vi har all rätt att säga att ni får ta de olika ämnena i olika trådar, användare har inte rätt att kräva en stor samlingstråd om allt bara för att vissa av er tycker det är smidigast.

Med det drar även jag mig ut denna tråd då detta är besvarat och förklarat så många gånger innan att jag inte tänker lägga mer tid på diskussion kring det.

—-

Moderatorerna har sänkt en tråd med 38.000 inlägg som fungerat någorlunda under tre år. Det sammanfaller med att Greta och Dagens Nyheter anklagas för rasism. Nyligen har hon anklagats för diskriminering. Moderatorerna vågar inte fortsätta diskutera Greta Thunbergs verksamhet som en enhet utan försöker hacka upp den i olika deltrådar.

stjaertselleri: 79234359

Lol? Ingenstans i din flummiga vägg av text framgår:

1. På vilket vis Greta skulle ha gjort sig förtjänt anklagelser om rasism. Du konstaterar bara helt sonika att hon är rasist. (Okej, random, anonyma person från internet! Du verkar pålitlig. Varför be dig om källa och resonemang och sånt, när jag kan nöja mig med ditt ord för att hon är rasist!?)

2. Var och när denna påstådda rasismkritik har framförts, annat än av dig här i din TS.

3. Hur DN har förbjudit denna kritik som du påstår.

—-

Greta särbehandlar samer och indianer. Denna fråga samt hur Greta försöker skapa konflikt mellan befolkningarna i nordliga och sydliga länder kan ha blivit så känslig att moderatorerna sänkt tråden.

Möjligen kan även även hennes diagnoser vara påhittade och hon svultits avsiktligt för att passa in i rollen som klimathelgon. Nu när hon inte är lika aktuell som aktivist längre så har hon plötsligt fått normal kroppsvikt och uppvisar inga tecken på autismstörning. Möjligen kan även hennes påstådda skolgång i specialskola vara en påhittad uppgift. Hennes attack mot svenska och nordiska företeelser har också kommit allt mer i fokus, likaså hennes närmast totala bojkott av svenska politiker till förmån för EU-politiker. Allt detta kan ha blivit för mycket för att fortsätta tråden.

Hur Dagens Nyheter låter samer med rasistiskt budskap framträda framgår av första inlägget.

Den som förbjuder kritiken är naturligtvis Flashbacks moderatorer som plötsligt ändrar kriterierna för hur tråden modereras.

När Greta besökte indianer i Nordamerika för ett par år sedan noterade flera skribenter Gretas annorlunda inställning till dessa jämfört med vita. Just nu har någon mer skribent noterat hur Dagens Nyheter låter en same med rasistiskt budskap framträda.

Den här diskussionen skall föras i tråden om Greta, inte här i tavlan för klagomål.

Här är första inlägget i tråden. Det beskriver Gretas klimatengagemang. Det är vad tråden har handlat om.

kattemaks: 66554216

16-åriga Greta Thunberg, dotter till operasångerskan Malena Ernman, skolstrejkar för klimatet, har aspberger syndrom och berättade nyligen i Skavlan att hon har förbjudit hela familjen att flyga och köpa presenter, samt att mamma Malena har tvingats sluta turnera för dotterns klimatångest.

Media och PK-Sverige hyllar Greta som en Gud och försöker vinna billiga poäng på hennes sjukliga “engagemang” för klimatet. Hon blir inbjuden till FN, klimatmöten, hyllas av Bono o.s.v.

Är hennes beteende friskt?

—-

—-

najas: 79234999

Och nej, meta är inte till för att dra upp era käpphästar i sig. Det är alltså inte här ni ska diskutera om samer, Greta Thunbergs rasism, gruvdrift osv.

OT raderat

/mod

—-

wwr: 79274854

admin5: 79273728

Tänk så här; när du har med en länk så kan den länken brytas av diverse anledningar och då ska det som står kvar i inlägget kunna förklara vad som visades i länken.

admin5

—-

Jag skriver ju det:

Den här damen vars blod nu besudlar Putins händer verkar vara krigets bild tills vidare.

—-

Nu tramsar bara admin och moderatorer.

Det som skrivs i denna tråd har samband med en annan tråd:

Ni försöker bara få bort diskussionen från följande tråd, där ni t.o.m. tar bort inlägg ur tavlan för klagomål, så att jag inte kan försvara mig:

(FB) När Greta och Dagens Nyheter anklagas för rasism så förbjuds kritiken

Ni ger mig denna varning för att försöka få bort diskussionen om hur ni i praktiken stängt en mycket aktiv tråd med 38.000 inlägg bara för att Greta Thunberg och Dagens Nyheter anklagats för rasism. Statsministern stöder rasismen, nu när det kommer vita flyktingar från Ukraina så tas de inte emot. Liksom Greta får hon stöd av DN:

Magdalena Andersson: Andra länder får ta ansvar för ukrainska flyktingar

—-

dn.se

Rasismen är på väg tillbaka in i samhället och den som påpekar det blir påhoppad av Flashbacks moderatorer, fast i andra frågor för att försöka mörklägga problemet. Sedan försöker ni fortsätta att driva rasismen.

Den varning som nu diskuteras har egentligen givits för otillåtna åsikter i en annan tråd! Genom att ge den varning som nu diskuteras markerar moderatorer och admins mot den skribent som just kritiserat rasism i en annan tråd. Bildligt talat ett “knivhugg i ryggen”.

—-

wwr: 79274905

Moderatorerna har alltså i praktiken dödat en aktiv diskussion med 38.000 inlägg som skrivits under tre år. Numera får man bara skriva “skvaller” i tråden och inlägg om politik tas bort. Tråden har i det närmaste dött med närmast meningslösa diskussioner, t.ex om hur Gretas tänder såg ut på en bild för några år sedan!

Det hela beror naturligtvis på att Greta och Dagens Nyheter anklagas för rasism. Sverige har alltid tagit emot flyktingar. Men t.o.m. statsministern uppträder rasistiskt när hon nu vägrar ta emot ukrainska flyktingar. Även hon får stöd av DN

Magdalena Andersson: Andra länder får ta ansvar för ukrainska flyktingar

—-

dn.se

Det hela förklaras i första inlägget i denna tråd

(FB) När Greta och Dagens Nyheter anklagas för rasism så förbjuds kritiken

Moderatorerna har dödat tråden för att tillåta spridning av rasism.

—-

wwr: 79310631

I den aktuella tråden har man i tre års tid (i stort sett) fått skriva allt om Greta och hur hennes politik kan jämföras med klimatteorier och samhällspolitik. Men sedan Gretas aktivism visat sig rasistisk genom att hon stöder samer och indianer på ett sätt som hon inte stöder vita så tillåter inte moderatorerna inlägg om hennes politik.

Moderatorerna har förbjudit inlägg om gruvdrift med hänvisning till att detta är en “skvallertråd”. Dvs alla inlägg om Gretas aktivism blir plötsligt förbjudna.

Men nu följs inte detta heller. De postare som hyllar Gretas aktivism får skriva men kritiserar man t.ex. gruvan åker man ut. Det här inlägget kom igår 12.14. Det är anmält, men det får stå kvar. Detta är naturligtvis inte skvaller..

Pengar som ganska snabbt rullar ut.

Gretas stiftelse skänkte €100 000 till Covidvacciner till mindre välfördelade länder.

Stiftelsen skänkte även €150 000 till Röda Korset/Halvmånen Solar Sisters till deras arbete för fattiga i Africa.

De €1miljon hon tilldelades utav Gulbenkian har skänkts bort till olika klimatorganisationer såsom SOS Amazonas, Stop Ecocide Foundation.

När Greta tilldelades $100 000 i samband med sitt Human Act Award så gick hon ihop med UNICEF som matchade hennes prispengar i samarbete för utsatta barn under pandemin.

Hon tackade dock nej till Nordiska Rådets blygsamma 500 000 sek.

O,s,v..

Sammantaget är Greta Thunberg i sin ålderskategori Sveriges främsta filantrop.

—-

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

—-

wwr: 79613359

“Nästa vecka kommer tidningen och gör reportage om vår förening. Då bjuder vi in lite invandrare som kan vara med på bilderna. Men de får inte vara med i föreningen, där får bara rasrena, vita svenskar vara med.”

Det är så Greta behandlar de som är över 25 år gamla.

—-

wwr: 79622488

Nu har det startats en tråd om Greta under “Politik: Utrikes”

Fridays For Future, global.

https://www.flashback.org/t3403660

Men den ligger alltså under PU. Kan man därför skriva om Gretas politik i den, eftersom många av hennes aktiviteter rör Sverige, t.ex gruvan?

Moderatorerna får gärna klargöra detta. Jag har anmält tråden för val av forum och ställt den frågan.

Den medlem som startade tråden verkar vara den medlem som vet mest om organisationen, enligt vad jag kan bedöma ur den gamla tråden. Han ber nu att andra skall använda sina Linkedin för att söka på medlemmar i F4F. Jag vill inte anklaga någon utan att vara säker så jag frågar bara: Verkar inte det som om F4F försöker fiska identiteter på Greta-kritiker? Blir man inte registrerad av den man söker på om man använder LinkedIn?

Jag kollade deras LinkedIn. Utan konto så fick jag se bara ett par stycken, men jag tyckte många hade kopplingar till Handelshögskolan samt mediahanterare och forskare.

Ska nämnas att det handlar om volontärer.

Nån med L konto kanske kan gräva vidare.

—-

—-

wwr: 79633319

Reiwa: 79633116

Vad har Greta emot dreadlocks? Hon kallar andra för rasist men verkar vara den största rasisten själv. Greta har blivit en riktigt otäck typ på senare tid med sitt öppna hat mot afrikanska hårfrisyrer och vita människor tycker jag.

friatider.se

—-

Stämmer.

Bara samer får sköta renar, bara pårökta reggae-musiker och några till (och Greta) får ha smutsiga, stinkande flätor men alla får kalla sig svenskar.

Nu trollar hon. Hon är på glid. Det här motsvarar när bloggerskorna får sina sexvideor läckta, av misstag förstås.

Stor-Finken på BlackRock säger nu att gas och olja är bra “övergångsbränslen” till det gröna Kumbaya. Klimatet är passé. EU har löst problemet genom att uppfinna en ännu värre kris, kriget. Greta är slut (som grön diktator, men inte annars, som det verkar nu).

—-

wwr: 79640733

Det finns alltså en tråd som diskuterar Greta ur skvallerperspektiv. (Ointressant, hon är inte så’n)

Det finns dessutom en tråd som diskuterar Greta ur utrikespolitiskt perspektiv. Där beskrivs hur man idag förväntar 100.000 demonstranter i Australien.

Men det finns ingen tråd där Gretas verksamhet diskuteras i helhet. Der finns väl heller ingen tråd där den globala klimatstrejken (idag) i Sverige diskuteras.

Jag har haft diskussioner med moderatorerna om detta. Men just nu håller moderatorerna själva diskussioner om man t.ex skall flytta tråden om Gretas politik till forumet politik så att det även blir tillåtet att diskutera Gretas svenska verksamhet där. Just nu får man bara diskutera den utländska verksamheten eftersom tråden ligger i utrikesforumet.

Det syns så tydligt hur Greta, hennes supportrar och detta forum genom sina manipulationer försöker framställa Sverige som ett land med dåligt miljöintresse. Och det kanske det kan bli med tiden när en stor manifestation som idag förbigås med tystnad. Det kallas globalisering = självhat.

—-

wwr: 79640835

5 minuter efter det att mitt förra inlägg i denna tråd postades har det kommit ett inlägg om Gretas svenska demonstration i tråden om utrikes politik. Men det är alltså OT så där går det inte att fortsätta diskussionen.

Några minuter senare kommer det ett inlägg i skvallertråden om att Gretas svenska demonstration verkar avslutad. Man har orsakat trafikkaos står det. Men det är också OT. Det handlar om hennes politiska manifeststioner och ligger i skvallertråden.

Diskussionen om Greta har helt slitits sönder i Flashback.

I tråden som heter “Greta Thunberg (klimataktivist)” i skvallerforum kunde man tidigare diskutera Gretas klimataktivism. Men just nu handlar diskussionen om huruvida Greta gillar dreadlocks. Detta alltså mot bakgrund av att Gretas organisation F4F idag håller globala klimatmarscher och Greta själv har tydligen orsakat trafikstörningar i Stockholm. Men det finns ingen stans att diskutera!

Det handlar om att Greta, hennes supportrar och Flashback egentligen inte verkar för miljön utan är globala aktörer som vill motarbeta länder och verka för internationell socialism = globalism.

—-

wwr: 79641787

Nu meddelar en s.k. Greta-supporter att Greta skall hålla tal i Stockholm idag. Vad jag vet har detta inte nämnts tidigare på Flashback.

Men detta skrivs i utrikestråden så det är OT.

Sammanfattningsvis anser jag att Flashback har skapat kaos i Greta-diskussionerna genom att dela det på en tråd om skvaller, en om utrikes händelser men ingen om svenska händelser kopplade till Greta.

—-

wwr: 79642287

Regeringen har tydligen sagt ja till den gruva som Greta kämpat mot. (Men Greta och organisationen skall tydligen fortsätta att kämpa odemokratiskt.)

twitter.com

Jag följer Greta-diskussionerna lite grand. Men jag har helt missat det. Det skulle säkert aldrig ha inträffat om inte Flashback gått in i Gretatråden och förbjudit “diskussioner om gruvdrift”.

Flashback mörklägger Gretas verksamhet genom att inte ha någon tråd om Gretas svenska verksamhet.

All Gretas verksamhet måste diskuteras i en enda tråd, tillsammans med hennes diagnoser som används politiskt.

Nu har Flashbacks hanterande av detta gjort att diskussioner om den globala klimatmarschen i Sverige och vad det verkar, ett viktigt regeringsbeslut mörklagts.

—-

Reiwa: 79640635

Kanske du som får göra det? Det är inte fake news bara för att du säger det. Nedan följer ett antal artiklar översatta med Google Translate.

Såhär står det i tyska Welt:

Musikern Ronja Maltzahn var tänkt att stå på scenen vid en Fridays for Future-demonstration i Hannover på fredag. Men nu har hon blivit avbokad – för som vit bär hon dreadlocks. Det var “kulturell appropriering”, enligt resonemanget.

annons

An denna fredag ​​vill klimatskyddsrörelsen Fridays for Future åter demonstrera i många städer – inklusive i Hannover. Där skulle musikern Ronja Maltzahn uppträda, men hon var spontant objuden igen. Anledningen: hennes frisyr.

Som vit person bär Maltzahn dreadlocks – detta är en form av “kulturell appropriering”. Dreadlocks användes “i slaveriets dagar av vita människor som ett tecken på förtryck”, lyder ett meddelande från Fridays for Future Hannover, som musikern delade som en skärmdump på Instagram. Först hade “Bild” rapporterat om det.

welt.de

Här är vad tyska Bild skriver:

Ronja Maltzahn var objuden eftersom hon har dreadlocks. Hon får inte uppträda på fredag. Musikern publicerade resonemanget på Instagram. Enligt klimatskyddarnas åsikt ska “vita inte bära dreadlocks”. Maltzahn skulle “kulturellt tillägna sig” frisyren utan att uppleva det systematiska förtrycket av svarta människor, stod det i det delade meddelandet. Maltzahns hår passar inte in i händelsens “antikoloniala och antirasistiska berättelse”.

bild.de

Här är vad tyska Spiegel skriver:

Musikern Ronja Maltzahn får inte dyka upp vid en Fridays for Future-demonstration i Hannover på fredag ​​som ursprungligen planerat . Den lokala gruppen av klimatskyddsrörelsen ställde in den vita konstnärens framträdande.

Aktivisterna motiverade avbokningen med Ronja Maltzahns frisyr. Dreadlocks har blivit en symbol för motstånd i svarta människors medborgarrättsrörelse i USA . “Så om en vit person bär dreadlocks, då är det kulturell appropriering eftersom vi, som vita människor, inte behöver brottas med historien eller det kollektiva traumat av förtryck på grund av vårt privilegium”, skrev klimataktivisterna.

spiegel.de

Så, du hade fel. Det är inte fake news.

Be om ursäkt nu, Giant Squid.

—-

wwr: 79650650

Osynlige.Mannen: 79650410

Höga företrädare för Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna har avfärdat Greta™. De representerar två tredjedelar av väljarna. Och nu har även Cantwell, en av de tyngsta opinionsbildarna på Aftonbladet konstaterat det uppenbara: Greta™:s tid i rampljuset är över, publiken har tröttnat på henne.

Låt mig ta Greta™:s ord ur sitt sammanhang:

“Läget är mycket värre i dag än för tre år sedan när vi började demonstrera.”

Vad Greta™ säger är med andra ord att hennes eget och andras engagemang i klimatfrågan har varit fullständigt verkningslöst. (Det har hon helt rätt i, användningen av fossila bränslen minskar inte, den ökar kraftigt. Greta™ har dessutom varit en ganska dålig pedagog eftersom vissa av hennes följare inte vet att naturgas är ett fossilt bränsle.) Det måste kännas bittert att kämpa i tre år och inse att det var spilld möda. Och att dessutom nu förlora det älskade rampljuset lindrar knappast smärtan. Vad som är än värre är att inflödet av pengar till stiftelsen kommer att sina. Familjen Thunberg/Ernman får kanske förlita sig på den yngre dottern Beata Mona Lisa för försörjningen?

Jag tror inte att Greta™ kommer att börja med droger, hon är nog mer lagd åt straight edge. Och stenkastningen brukar det vara unga män som står för. Frågan är dock om Greta™ kommer att klippa lugg halvvägs upp i pannan och färga håret turkos? (Att hon tillhör extremvänstern finns det väl inte längre någon som tvivlar på?)

—-

Det stämmer. Allt pekar på att Greta är slut som grön diktator. EU löser klimatkrisen genom att uppfinna ännu värre kriser: krig och svält.

Sverige och EU är beredda att sänka miljökraven för att trygga livsmedelsförsörjningen

—-

svt.se

Den högste rabbinen på BlackRock (som samkör med Vanguard och förvaltar mer kapital är Apple, Tesla, Microsoft och Saudi Oil tillsammans, i storleksordningen USA:s hela BNP) säger att olja och gas är bra “övergångsbränslen” (!) till den nya världen.

BlackRock CEO Larry Fink says oil and gas companies play an important role in bridging global infrastructures to a decarbonized future

—-

cnbc.com

Fink added that to ensure more affordability during the transition, fossil fuels like natural gas will be vital as “transition fuel”.

—-

investmentweek.co.uk

Däremot går det bra för henne som människa. Hon är kort och smal jämfört med syster. Förmodligen svalts hon som liten för att passa in i rollen som klimathelgon. Hon tvingades använda sin skådespelarträning till att spela upp sina “diagnoser”. Men nu äter hon normalt, ler och skrattar, har pojkvän, är duktig i skolan och allt ser bra ut för henne som människa. Nätverken har släppt henne ur sina klor. Grattis Greta!

Risken är möjligen att den smala Greta v 1.0 kommer att återaktiveras när man sätter in hungersnöden. (Gates köper jordbruksmark, WFP fick Nobelpris)

—-

wwr: 79661509

Greta Thunbergs verksamhet och person som aktivist och politiker

Greta Thunberg behöver inte introduceras för så många. Hon slog igenom 2018, när hon bara var 15, genom att sätta sig ned utanför riksdagen med en skylt “Skolstrejk för Klimatet”. Samma dag gjorde tidningarna reportage om henne och under 2019 blev hon en världsstjärna med sin koldidoxidfria segling till FN:s klimatmöte i New York och hennes stora tal där som följdes av demonstrationer på många platser, ofta i Europa. Organisationen hon grundade, Fridays For Future har grenar över hela världen.

Gretas verksamhet har tidigare diskuterats i tråden

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

(men den ligger i tavlan för skvaller och alla diskussioner har inte alltid kunnat genomföras där. Detta problem har diskuterats här)

Det är viktigt att kunna diskutera hela Gretas verksamhet i ett sammanhang och kunna jämföra med vad som händer i samhället. Så nu provar vi denna trådstart. Allt om Gretas verksamhet och organisationer är topic i denna tråd. Även hennes diagnoser som hon gärna talat om ingår eftersom de kan användas politiskt. Vissa kopplingar tilll klimatteorierna kan göras, men de får inte helt ta över. Den som vill skriva rent skvaller får gärna skriva i den tråd som ligger i skvallerforum och länkats ovan. Men det är naturligtvis inte förbjudet att skriva korta personliga saker i denna tråd heller. Som jag tolkar tavlan Politik Inrikes/Politiker så handlar den om svenska politiker och deras verksamhet (“Här förs diskussioner om individuella politiker och deras förehavanden.”), så jag hoppas det kommer att gå att inkludera även Gretas internationella göranden. Politikers ageranden idag innefattar ju inte bara landet.

Jag anser att Gretas diagnoser används politiskt. Hon påstods ha Aspergers syndrom. Detta för att få oss att tro att de som kritiserar systemet har något fel i hjärnan, ungefär som man försökte göra gällande i det gamla Sovjet. Greta var tidigare trådsmal och ansågs lida av anorexi. Hon var betydligt kortare och smalare än sin lillasyster. Jag tror hon kan ha svultits som liten för att passa in i en roll som klimathelgon. Det kan också vara så att hon planerades bli en talesperson under en framtida livsmedelsbrist som nu kanske redan har inletts genom krig i Ukraina, höjda livsmedelspriser etc. Men klimatet har ersatts av Ukrainakriget i nyheterna och Greta verkar märkligt nog plötsligt tillfrisknat från sina diagnoser.

Jag anser att Greta är en elitbonde i ett elakt spel om Sverige och Europa. Hon vänder sig främst till EU-politiker och mobbar de svenska politikerna genom att nästan inte tala med dem. Har hon åsikter om svenskt skogsbruk skvallrar hon direkt för en EU-kommissionär istället för att ta upp frågan med skogsägarna. Gretas tal i Europa är legendariska och välbesökta. Hennes “blah blah blah”-tal citeras av världsledare. Alla vet vem som sade “How dare you?”. Men i Stockholm säger hon inget utan bara står och surar med taggarna utåt bakom riksdagen. När hon firar misdosmmar gör hon det på ett sätt som förnedrar svensk kultur. Jag tror hon helst sitter hemma hos sin privatlärarinna på Östermalm och talar franska, som Gustav III.

Men nu verkar de ledande politikerna ha löst klimatkrisen genom att ersätta den med ännu värre kriser, krig och svält. Möjligen kommer Greta att kunna göra comback som global general om svälten blir svår och hon bantas ned igen. Men just nu har t.ex BlackRocks Fink förklarat att olja och gas är finfina “övergångsbränslen”. I princip verkar det som att ju mer olja vi använder, ju bättre går det att övergå till ett fossilfritt samhälle. Man kan nästan säga att den magiska oljan smörjer övergången. Så Greta är ute som klimataktivist.

Det aktuella med Greta är en gruva i Kallak. Greta har länge demonstrerat mot en järngruva i Kallak. Greta stöder samerna ensidigt, använder det samiska namnet Gállok för platsen. Jag anser att Greta är rasist. Hon ställer inte klimatkrav på indianer eller samer utan betraktar dem som offer för de vitas missgärningar. (Hon anser inte klimatet som ett problem vilket alla skall samarbeta för att lösa. Vi skall släppa ut mindre och u-länderna skall föda förre barn t.ex. Greta betraktar istället klimatproblemet som en konflikt mellan i- och u-länder och anser att “climate justice” måste utmätas.) Greta motsätter sig gruvan för att den inkräktar på samernas traditionella livsstil. (Däremot har hon aldrig talat om hur massinvandringen påverkat svenskarnas traditionella livsstil.)

Det har inte skrivits så mycket om Beowulfs gruvprojekt i Kallak. Jag hoppas andra kan hjälpa till att belysa detta i denna tråd. Det lilla jag hunnit titta så ser projektet lite märkligt ut. Varför måste Sverige anlita britter för att bryta järnmalm? LKAB är världsledande medan britterna inte har några järngruvor. Beowulf verkar inte heller ha någon omfattande gruvbrytning. De har bara gjort ansökningar i ett par känsliga områden i Sverige och Finland.

Ganska överraskande beviljade regeringen nyligen Beowulfs ansökan och Gretas demonstrationer verkar ha varit förgäves. Men frågan är om kampen om gruvan är över. Greta retweetar från sin organisation där det bl.a står “oavsett regeringsbeslut – det blir ingen gruva i Gállok”

twitter.com

Kommer alltså Greta att fortsätta samernas kamp med odemokratiska metoder eller vad kommer att ske med gruvan?

En vag teori om händelseförloppet, baserad på Gretas grundläggande målsättningar kan vara att hon nu kommer att skvallra för EU som rycker ut på sin vita springare, stoppar de otäcka britterna, slår den svenska regeringen på fingrarna och räddar renskötseln (som bara renrasiga samer får bedriva och vi andra betala för :evilgrin39: ). Men det är bara ett av många scenarier. Frågan om gruvan känns inte avslutad.

—-

wwr: 79664751

Varför anlitas ett brittiskt företag som inte har någon pågående verksamhet, från ett land (Storbritannien) som inte har några järngruvor när LKAB är världsledande på järngruvor?

Luktar fiasko före starten. (Är detta ett projekt där media skall dra ut på propaganda om hur samerna förtrycks? – Detta kan säkert ske men då skall det redovisas i de fall det verkligen sker, inte i något gruvprojekt som inte är avsett att genomföras.)

(Det är bara som jag uppfattat situationen. Andra i tråden kan säkert förtydliga.)

—-

wwr: 79664548

🙂 Men vi kan i alla fall ta gruvan i den nya tråden. Den ligger i Sverige och jag tror inte Greta eller F4F ger upp så lätt. Hör du något om den så skriv gärna. Ingen tjock vit gubbminister kan säga till Greta att han älskar gruvor utan att en grym “climate justice” kommer att utkrävas. Det kan bli trådens första diskussion.

—-

Karl-Petter Thorwaldsson, minister of business, industry and innovation

former trade union president

wwr: 79672183

Regeringen har alltså “gått mot Greta” och givit gruvan i Kallak tillstånd.

Gretas agenda handlar mycket om ras, ålder och kön. Även kroppsvikt kommer in. Tidigare var Greta supersmal. Nu ställs hon mot en svensk minister som är en vit, lite tjock gubbe som sagt att han “älskar gruvor”. Han har även varit fackföreningsledare tidigare och i den nya värld som Greta representerar vill man avskaffa folklig påverkan så facket skall avskaffas.

Nu verkar kampen gå vidare i DN som är Gretas propagandamegafon

Misstänkt jäv, bjudresa och partiska tjänstemän – DN granskar spelet bakom gruvbeslutet i Kallak

—-

dn.se

Climate Justice är på väg att utmätas. Minister Kålle svettas redan.

—-

LedareGruvplanerna i Kallak

Peter Wennblad:

Se hotet från de militanta miljöaktivisterna

SvD

wwr: 79672823

Provocative3.0: 79672677

Hur kan du få Gretas engagemang till odemokratiska metoder. Hon om någon använder de demokratiska metoderna på exakt rätt sätt. Att du inte stödjer henne innebär inte att hon arbetar odemokratiskt.

Vad gäller Beuwolf så är hela projektet ett skämt. Ett utländskt företag som kommer tjäna pengar medan statskassan får småpengar. Varför inte LKAB som vi redan äger?

—-

Hon går ju alltid på gränsen. Stöder XR. Nu retweetade hon alltså att det inte blir någon gruva trots att regeringen givit tillstånd.

Everything needs to change. And it has to start today. So everyone out there: it is now time for civil disobedience. It is time to rebel.

guardian

—-

Det finns ju t.o.m. lappterrorister som försökt spränga broar inblandade

Se hotet från de militanta miljöaktivisterna

Konflikten i Kallak är bara ett exempel på svenska miljöaktivister som är beredda att gå långt för att sabotera samhällsfunktioner och stoppa demokratiskt fattade beslut.

Hösten 2013 åtalades och fälldes två personer som tidigare samma år hade genomfört en sabotageaktion i Kallak utanför Jokkmokk. På grund av aktionen kunde gruvföretaget Beowulf inte genomföra de provborrningar man hade sökt och fått tillstånd att göra.

På rättegången i Gällivare tingsrätt närvarade den norsk-samiska aktivisten Niilas Somby. Han var där för att ge de åtalade sitt moraliska stöd. Somby och ytterligare två män dömdes på 1980-talet till fängelse för att ha försökt spränga en bro i Tvärälvsdalen i Nordnorge, i syfte att stoppa ett nytt vattenkraftverk. Det misslyckades, men bygget av kraftverket Alta kunde börja först efter att 600 norska poliser sattes in för att avlägsna aktivister som blockerade anläggningsvägarna. I ett tidigare skede övervägde den norska regeringen att sätta in militär.

—-

svd.se

Men det hela verkar vara en ploj. Som sagt varför anlitas ett brittiskt bolag som inte verkar ha pågående gruvverksamhet när vi har LKAB. Jag tror inte det finns järngruvor i Storbritannien.

Det här verkar bli en mediegrej där bl.a den lilla tunna Greta skall ställas mot den grymme, tjocke, vite gubben till industriminster. Britter skall svartmålas. Det skall bara malas. Det blir nog ingen gruva. Det skall miljöprövas nu.

—-

wwr: 79707091

Här försöker XR spraya rödfärg på finansdepartementet. De har tydligen fått tillgång till en gammal brandbil!

youtube.com

Greta har kopplingar till dem. Gretas farfar har spelat björnen Bamse. Greta själv har skådespelarutbildning.

Zelensky har givit röst åt Björnen Paddington när har får el-tandborsten i näsan.

twitter

youtube.com

Här har XR klistrat fast sig på gatan samt med varandra. Undrar hur toalettbesöken går.

youtube.com

De röda flammorna vid 25 sek i videon är också XR (Zelensky 2:12)

youtube.com

Det är fullständiga dårar som tillmäts betydelse i samhället. Eller åtminstone borde de hålla sig till verklig teater, som sagt.

—-

inspiratoeren: 79746308

I själva verket bär Greta (oftast dolt) en liten buffel i guld runt sin hals. Den symboliserar den heliga vita buffeln. Hon fick både detta vackra heliga smycke, helig tobak för rening, och en blårutig ceremonimantel med mera under sin andliga vigning och rening hos Lakotas. Hon fick ytterligare välsignelser av andliga hövdingar i First nations i Montreal och i Vancouver. I Vancouver fick hon en helig halsduk med en kolibri på, med uppmaningen att man ska tänka på som invigd, att kolibrin kan flyga både framåt och bakåt!

—-

wwr: 79748365

inspiratoeren: 79746308

I själva verket bär Greta (oftast dolt) en liten buffel i guld runt sin hals. Den symboliserar den heliga vita buffeln.

Hon fick både detta vackra heliga smycke, helig tobak för rening, och en blårutig ceremonimantel med mera under sin andliga vigning och rening hos Lakotas. Hon fick ytterligare välsignelser av andliga hövdingar i First nations i Montreal och i Vancouver.

I Vancouver fick hon en helig halsduk med en kolibri på, med uppmaningen att man ska tänka på som invigd, att kolibrin kan flyga både framåt och bakåt! På bilderna du länkade till, bär Greta många av sina andliga smycken från First nations, men har på sig sina vanliga kläder. Hon ville säkert med detta visa, att hon är en blandning! Själv skulle jag säga att hon är en ovanlig blandning av is och eld!

Eftersom den slags andliga invigning som Greta var med om, automatiskt även innebär en adoption i de sällsynta fall man inte redan är medlem i First nations, är läget annorlunda för Greta än för musikern som du talar om. Greta har idag sannolikt därför både svenskt och amerikanskt medborgarskap, vilket numera är tillåtet. Tycker dock att agerandet från F4F Germany beträffande den unga musiktjejen var felaktigt, vilket jag redan har framfört!

Sedan utesluter inte en traditionell vigning hos First nations och en kristen vigning varandra. Det finns åtminstone en pastor som har just denna kombination. Många indianer går både på traditionella och på kristna andakter. Det bör anmärkas att idag är det vanligaste att den traditionella fleråriga utbildningen i örtmedicin, medling och meditation kompletteras med en vanlig vårdutbildning, ofta till undersköterska eller sjuksköterska.

Greta fick bara en snabb introduktion, hennes resa i USA och i Canada genomfördes under stark stress och i högt tempo, vi får se om hon i framtiden fortsätter med den längre utbildning som den andliga vigningen hos First nations vanligtvis kombineras med!

—-

Du ger seriösa svar som jag respekterar. Men skall man raljera lite så är Pocahontas Thunberg lika lite indian som Justin Trudeau är afro när han svärtar ansiktet. Hur fallen bedöms i media beror på vem som är inblandad, inte vad som inträffat.

thetimes.co.uk

—-

inspiratoeren: 79767092

En intressant tidigare intervju med Greta från 2021. För mig är hennes tankar mest intressanta!

Vad beträffar hur hon ser ut sa hon tidigare, Ge mig tid, ge mig tid! Det var en mycket bra kommentar. Arv och miljö gör oss olika och tur är det! Gilla olika!

urplay.se

—-

MidlifeMommy: 79770604

Tack Inspiratoeren! Intressant intervju med Greta och även med ”Funkismorsorna”. Ska även gärna se de andra vid tillfälle.

Greta framstår som intelligent, mjuk och sympatisk här, det kan jag absolut hålla med om.

Hon säger att hennes selektiva autism, OCD och ticks försvann när hon fick ett verkligt intresse (dvs miljö och klimat), men det går väl lite i strid med det hon sa först om att personer med Aspergers ofta har ett specialintresse? Det vill säga, i så fall borde väl alla kunna bli ”botade” från sina symptom om man bara satsar ännu mer på sitt intresse?

Av foton att döma har också hennes mångåriga ätstörningar blivit bättre. Kan det åtminstone delvis bero på att hon har flyttat hemifrån? (I andra trådar påstås det att Malena är obehaglig, narcissistisk, har alkoholproblem osv. Sant eller ej vet förstås inte jag, det kan givetvis vara illvilliga lögner.) Vad tror du själv?

Ja, enligt Malenas bok var det Greta som fick hela familjen att bli veganer och inte tvärt om.

Däremot är det intressant att du väljer ett ord som ”torterat” om din tidigare favorit. Du har väl inte ändrat uppfattning..?

—-

wwr: 79771861

Greta är ju expert på allt. Hennes största bedrift kanske ligger inom psykiatrin. Hon verkar ha helt ha utplånat sina två tunga diagnoser (autismspektrumtillstånd och anorexi). För ett par år sedan var trådens medicinska expertis rörande enig om att hon närmast var döende.

Greta borde skriva en bok om hur hon blev frisk från sina diagnoser.

—-

wwr: 79804704

Ni försöker attackera Flashbackpostare som säger att Greta ser frisk och normal ut nu och ni försöker skylla hennes eventuella besvär på dessa! Låter troligt (nej)

Jag tror ni försöker dölja att hon som barn kan ha svultits av föräldrarna för att passa in i en roll. Det kan jag inte bevisa, men det verkar troligast. Nu när hon slipper spela rollen ett tag ser hon normal ut. Det är precis tvärtom mot vad som påståtts – att hon skulle ha blivit frisk av sin aktivism.

Hela hennes agenda är religiös med skuldbeläggning. Vi är alla fattiga syndare som måste botgöra våra utsläpp. Annars kommer syndafloden.

Edit:

Och hela klimatkyrkan leds av en figur som liknar en blandning av Pippi Långstrump och någon av Maos “unga generaler” under kulturrevolutionen. Greta heter hon föstås. Kanske artistföräldrarna hoppades skapa en ny Greta Garbo och de kom ju en bit på väg.

Det där verkar inte friskt någonstans. Däremot skulle jag tro Greta är en pigg och smart skådespelerska som kommer att klara sig bra ur de globala aktörernas klor. Jämfört med syrran blev hon kort av svälten, gissar jag men det är förhoppnigsvis det enda restsymptomet. Lycka till Greta, du verkar klara dig bra mot de globala regissörerna, vad man kan förstå. Bättre än de flesta av oss. 😀

—-

wwr: 79803586

Om kriget som förväntat sträcker sig över vårsådden och EU har otur igen och det blir hungersnöd så gissar jag hon solidariserar sig och blir smal igen.

—-

inspiratoeren: 79803663

Greta är ännu väldigt smal, hon har bara gått upp i mindre skala. Nu skrev du verkligen urdumt! Det sista man säga till någon med ätstörningar är, att denne inte längre är smal. Du anar inte vilka onda starka krafter som en sådan elak kommentar kan trigga igång!

—-

wwr: 79803677

Ja. Jag har skrivit flera gånger att tidigare var hon mycket smal och nu ser hon normal ut. Hennes ätstörningar är nog mitt fel. Kriget ser ut att bli svenskarnas fel. Vi skickade vapen, vi får betala. Klimatkrisen beror inte på oljebolagen eller amerikanska SUV-åkare med soppa för 10 kr litern, utan på de svenska granarna. Och samerna förtrycker vi men vart tog den svenska kulturen vägen?

Det är en reflex hos vänstern och Gretasupportrarna. Att bara kasta sig på andra och dela ut skuld till höger och vänster. Jag tror du är specialist på “passive aggressive”

Plötsligt blev hon frisk från sina diagnoser (autismspektrumstörning och anorexi). Detta sammanföll med att hon minskade sin politiska aktivitet. (Fast var det inte den som gjorde henne frisk, enligt egen utsago. Allt är bara en röra. Hon är bara en unge och en spelbricka, så henne har jag aldrig lastat. Men de som placerat henne där och som låtsas som om andra orsakat hennes situation kan man lasta.)

Hon har väl aldrig sett så sur och tvär ut som när hon poserar med skylten. Där kan man snacka om att skuldbelägga. Hon var väl aldrig så extremt smal som vid FN och i viss mån EU-talen. Jag tror hon blev frisk när den politiska aktiviteten/rollen minskade i betydelse.

Jag misstänker hennes föräldrar kan ha svultit henne som barn för att passa in i rollen. Allt var skådespel. Om det är så kan man diskutera skuld.

—-

wwr: 79806966

Det finns så många sammanträffanden att jag finner det troligast att Greta svultits av sina föräldrar.

* Greta uppvisar två unika egenskaper.

1. hon är världsberömd klimataktivist

2. hon var trådsmal under sin storhetstid

Varför skulle hon råka uppvisa båda dessa egenskaper om det inte är planerat av andra

* Greta anses ha styrt sina föräldrar till att inte flyga och äta vegetariskt. Men Malena verkar mycket stark och skulle aldrig tillåta sitt barn att förhindra sin karriär. Barn styr inte familjen.

* Det finns en intevju med Malena i tidningen Vi från när Greta var 8 år gammal och ännu inte börjat sin aktivism. Intervjun är märklig, sker i en taxi till Arlanda och handlar mycket om Malenas många resor! Gretas klimatkollega Rockström förekommer på omslaget liksom Malena, fast i ett annat sammanhang. Dvs innan Greta började sin aktivism fanns koppling till flyg och Rockström.

* Uppgifterna om Gretas skolgång är motstridande. Privatlivet är hemlighetsfullt även i böckerna om henne, säger de som läst dem.

* Tidigare har Gretas supportrar och familj betonat hur sjuk hon var. Nu verkar de inte reagera över att hon förefaller ha blivit frisk som genom ett trollslag. Nu när den aktivism som påstås ha fungerat som behandling för hennes diagnoser avtagit har hon paradoxalt nog blivit friskare!

* Greta har dessutom skådespelersketräning som kan bidra till att få historien trovärdig.

Lägger man ihop dessa fakta så pekar det mot att Gretas föräldrar kan ha svultit henne som barn för att passa in i rollen, anser jag.

Det passar bra att ett klimathelgon är smalt, speciellt som överviktiga kan komma att anklagas för att “belasta jorden” eftersom överbefolkningen inte förhindras och livsmedelsbrist redan kan bli ett faktum efter Ukrainakriget

—-

wwr: 79808775

Det går inte att bevisa psykodynamik. Det spekuleras fram och tillbaka. Freud har nog blivit nedvärderad med tiden. Förklaringarna av anorexi varierar och en sjukdom som är “inne” i media är inte lika vanlig i verkligheten.

Jag tror inte Gretas unika personlighet skapade anorexi, autismstörning, förhindrade familjen att flyga och äta kött, fick henne att skolstrejka (vilket bevisligen andra hittat på), drog Aftonbladet och Expressen till hennes skolstrejk första dagen och gjorde henne till Nobelpriskandidat. Sedan försvinner diagnoserna när klimatteorierna verkar läggas på is (!) ett tag.

Detta måste ha samordnats av yttre faktorer anser jag. Därför tror jag hon svultits för att passa in i rollen. Det passar som sagt perfekt för ett klimathelgon som vill ge oss dåligt samvete för att vi äter för mycket när u-länderna svälter eftersom vi bränt deras jord med våra utsläpp. Som smalast var hon vid det stora talet i FN och kanske EU.

Detta drivs inte av en “speciell personlighet”, det är en samordnad aktion för att skapa en medial hjälte.

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

—-

wwr: 79971299

Idag är fredag och Earth Day 2022. Google Doodle visar krympande glaciärer. Men i Gretatråden diskuteras hur mycket royalties Greta drar in. Det känns passande. Hon verkar ganska slut som aktivist. Skönt för henne att inte behöva fejka diagnoser längre. Hon kommer säkert att få ett bra liv. Få se vilken av sina många talanger vår moderna Leonardo da Vinci kommer att odla efter gymnasiet. Hon kanske väljer politikens ädla konst ????????????

Möjligen får man reservera sig för situtationen om EU lägger hungersnöd på oss. Ukrainakriget lär nog köras över vårsådden. Då kan Greta göra comeback i rampljuset.

—-

wwr: 79997203

Nu sägs att Greta inte duschar. Det här blir allt mer komiskt. Snart kommer väl “Fridays 4 Filth”, “Filth 4 Future” och “Duschstrejk för klimatet”. Vårt helgon i sin flottiga fläta kommer att leda oss alla mot samhällskollaps. Snusktrenden är en del i den tidningsagenda som Greta följer.

Direkt från det mäktiga, stinkande fiskomslaget NYT:

See Fewer People. Take Fewer Showers.

—-

nytimes.com

Om vi inte längre smittar skall vi i alla fall stinka, “shoppa med ett klick”, jobba hemifrån, sitta inne och undvika att bli skjutna på gatan eller hamna i koranbrännarkrigen. Därmed kommer vi att isoleras från andra människor. Så bidrar Greta till att bygga vänsterns samhälle.

I verkligheten tror jag Greta är en ganska normal skådespelerska som deltar i en mediakampanj av vänstern. Greta har jag aldrig haft något emot, även om jag skojar om henne ibland. Hon verkar smart. Men det handlar om att skoja med den rollfigur som Greta tvingats spela i denna komedi. En komedienn vet att det visar respekt för framträdandet. Att skoja om en komiker får man göra, ungefär som om den professionelle TV-komikern Zelensky med en halv miljard dollar på bankkontot (enbart den del han offficiellt förfogar över). … Frågan är bara vilket slut den globala komedin kommer att få för oss alla.

—-

wwr: 80047277

Hon verkar vara en skådespelerska som spelade en autismstörning under några år.

Du har tidigare sagt att de som misstänker detta skulle håna de som har diagnoser. Men det gör de inte. Det handlar om att skydda barn som kan utsättas för manipulering.

Som Greta beter sig nu kommer diagnoserna i vanrykte. Man kommer att säga till de som verkligen har problem: “Du blir snart bra om du bara kämpar lite själv. Var lika duktig som Greta och skärp dig. Du försöker inte bli frisk. Se så snabbt Greta kunde bli bra.”

—-

inspiratoeren: 80115269

Greta lär nu tända på alla sina åtta arga cylindrar!

Högsta domstolen i USA verkar vara på väg att upphäva den fria aborträtten i USA! Om utkastet blir det gällande definitiva beslutet, som väntas i sommar, blir aborträtten varje delstats fulla ensak, precis som läget var före 1973!

Nu lär chansen öka betydligt för att Greta väljer att göra en ny fysisk turné i USA, gissningsvis redan i sommar!

Greta är i hög grad för Pro Choice!

svenska.yle.fi

—-

wwr: 80115967

Nu tror jag Greta kommer att gå upp i lindningarna när hon hör dig jämföra henne med en förbränningsmotor. Att bara kalla henne explosiv skulle jag tro hon motsätter sig. 😉

Jag tror frågan är lite för kontroversiell för att Greta skulle våga driva den hårdare annat än enstaka Twitter. Dessutom handlar det ju bara om att flytta inflytandet närmare folk vilket i.o.f.s. väl var Nixons grundidé, vad jag kommer ihåg.

Det blir nog svårt att kampanja för att folk i delstaten inte skall få bestämma själva.

“Andra måste betämma detta åt er. Ni klarar inte att ta detta beslut själva!”

Jag tror hon skulle blir utbuad. Men inget är säkert i dessa yttersta tider. Regimen kanske kan kampanja i media för att ställa staterna under förmyndare. Men att stå på gatan och omyndigförklara folk borde väl vara svårt? “Flickan som kom från himlen” blir “Flickan som kom från Washington”.

Har hon lagt ned det där med gruvan?

—-

inspiratoeren: 80119326

Du missuppfattade lite. När Greta gick ensam i Glasgow ivrigt pratande i sin mobil fångades detta på både video och foto av fotografer från press och media.

När Greta åkte tunnelbana i Bryssel med en högre chef i EU, så togs det vad jag vet enbart foto. Givetvis har den högre chefen ett namn, som jag även vet om.

Kruxet är bara att vad jag minns vad det här ett av de viktiga möten, som Greta EJ har gjort offentligt!

Om jag skriver att Greta tänder på alla sina cylindrar ler hon antagligen bara, Greta har humor, men om jag berättar offentligt om ett möte som Greta har gjort i det tysta, får jag naturligtvis räkna med att hon blir arg på allvar på mig, vilket jag EJ vill.

Kan bara berätta här i viss utsträckning, idag har jag uppdrag i F4F, och har andras förtroende.

—-

wwr: 80163628

Har Greta lagt ned motståndet mot gruvan?

mobile.twitter.com

—-

wwr: 80182498

Det här ser ut att kunna bli en av Flashbacks verkliga kulttrådar. Greta är sedan ganska länge en föredetting i rampljuset och ser ut att så förbli om inte den globala diktaturen sätter in hungersnöd, klimatflyktingar eller andra Greta-relaterade katastrofer.

Inspiratoeren försöker tappert trolla igång olika ämnen genom vilda spekulationer om hur fina yrken Greta givetvis kommer att få i framtiden. Hon verkar dock sköta skolarbetet i motsats till vad hon lurat alla skolstrejkande ungdomar att göra, och kan säkert få ett bra jobb i framtiden medan hennes följare tappert strejkar vidare, ungefär som de japanska soldaterna i Mindanaos djungler som ännu inte givit upp andra världskriget (nästan).

Hon gav upp skolstrejkandet utan att Sverige följer Parisavtalet. Hon verkar ha givit upp kampen om gruvan mot en tjock (sannolikt hamburgerätande) gubbe, Kålle Thorwaldsson, bara han sade att han älskar gruvor. (Fackföreningsledare till råga på eländet.) Lapparna får väl strejka själva när drottning Greta flyger mot nya karriärmässiga höjder. Något måste hon väl kunna fullborda. :evilgrin39:

Inspiratören borde väl nästan bjuda in Greta själv till tråden, annars blir det kanske svårt att hålla tråden gående på ren luft? Heder åt Ola Bini, han skrev själv i sin egen tråd, men han var i spionbranchen så en del frågor kanske bäst lämnades obesvarade. Gretas olika hemliga möten med världspolitikens toppar ställer jag mig lite tveksam till. Att möta Greta i hemlighet förverkar lite av nyttan med mötet. Världstopparna vill inte veta vad en tonårstjej tycker om världen. Men möjligen vill det ta bild tillsammans med henne för att gröntvätta sig själva. Greta Gröntvätt kanske har en framtid. 😉

—-

wwr: 80192943

inspiratoeren: 80192737

Autism växer inte bort men med mycket träning, stor viljekraft och god terapi, är det möjligt för vissa att lära sig hantera funktionsnedsättningen betydligt bättre och därmed bli betydligt bättre. Så verkar ha ytterst glädjande ha varit fallet för Greta!

—-

Jag betraktar henne som en skådespelerska som slutat fejka symptom när hennes politiska uppdrag verkar vara över. Nu kommer en del människor att tro att de som verkligen har problem inte tränar tillräckligt, har för dålig vilja och för dålig terapi. Men det struntar de som lägger upp Gretas agenda i.

—-

Osynlige.Mannen: 80233299

Mina barn har inte intellektuella funktionsnedsättningar, och det ser jag inga tecken på att Greta™ har heller. Det jag reagerar på med Greta™ är att hon inte visar några som helst tecken på autism. Tidigare år uppvisade hon en hel del ansikts-tics, vilket ofta syns tillsammans med autism. Nu är dessa tics borta, och då inträder förstås frågan om de bara var skådespel. Hon pratade också på ett sätt som gjorde att man definitivt kunde misstänka autism, det är nu borta. Idag har hon normalt röstläge, talar och kommunicerar helt reciprokt, uttrycker sig i övrigt rakt och begripligt. Var är autismen? Det är nämligen inget som kan tränas bort. Det är inte heller något som växer bort.

—-

wwr: 80254040

pbs.twimg.com

Det blev tvärtyst om gruvan, Sápmi och Gállok. Kålle Thorwaldsson tillstyrkte och Greta vek sig direkt. Frågan är dock om det är avsett att bli en gruva där. Området ligger på LKAB:s bakgård så varför skall ett brittiskt företag kopplas in? Jag gissar att det mest handlat om att anstifta sameuppror. Men vi får se. Sista ordet är nog inte sagt i ärendet. Frågan är om Greta vågar visa sig på Jokkmokks marknad i fortsättningen efter det att hon verkar ha släppt samerna som hon tidigare vurmat för 😉

Någon referens till tonårsTV och TikTok. Mer och mer ploj. Två med gröna mössor, då får kineserna kul. Och som sagt, varför befinner sig Greta utanför gruppen?

—-

wwr: 80342542

Jag har inte hängt med i detta. Men om Greta får ett pris så går pengarna till stiftelsen? Vem avgör i sista hand hur pengarna skall spenderas om t.ex. Greta och styrelsen har olika uppfattningar? Kan stiftelsen i princip dela ut pengar till det som Greta inte gillar? Då måste hon i alla fall ha rätt att dra tillbaka rätten att använda hennes namn? Är inte stiftelser ofta ett sätt att gömma information? Stadgarna är hemliga. Likaså vem som tillsätter styrelsen kan hemlighållas. Styrs inte tidningen The Guardian av en stiftelse? 😉

Som jag förutspådde hela 2019 har nu familjen Thunberg startat en stiftelse i Greta Thunbergs namn.

Eller i båda döttrarnas, trots att bara en är känd. Som förälder förstår jag givetvis motivet

För i juli meddelade Thunberg att hon instiftar ett 1 miljon euro stort pris som årligen ska betalas ut. 9 miljoner kronor per år ska delas ut, vilket motsvaras av hela Gulbenkian-priset. Så kapitalet måste vara betydande redan nu och då räcker inte alla prispengarna.

—-

uvell.se

uvell.se

Styrelseordföranden har det förpliktigande namnet von Euler-Chelpin som liksom Arrhenius faller tillbaka på Nobelpristagare!

Hans Karl August Simon von Euler-Chelpin (15 February 1873 – 7 November 1964[3]) was a German-born Swedish biochemist. He won the Nobel Prize in Chemistry in 1929 with Arthur Harden for their investigations on the fermentation of sugar and enzymes.

—-

en.wikipedia.org

Charlotta Ozaki Macias

Director, Head of Training & Development på Regeringskansliet, Utrikesdepartementet

Stockholm County,

—-

LinkedIn

Jobbar även på Psykosyntesakademin ! (vad det nu är)

Greta Thunbergs föräldrar utgör stiftelsens styrelse. Där sitter också familjevännen Erika Jangen. Hon bor i Bryssel och är barndomskompis med Malena Ernman. Hon säger i en kommentar till Expressen att hon hjälper familjen med logistiskt stöd och upprättandet av stiftelsen.

—-

expressen.se

Aktivisterna kontrolleras förmodligen från Bryssel

Erika Jangen – Supporting Young Climate Advocates

https://be.linkedin.com › erika-jangen-4943345

Brussels, Brussels Region, Belgium · Supporting Young Climate Advocates · –

Experienced Senior Advisor with a demonstrated history of working in the public relations and communications industry. Skilled in Public Affairs, …

—-

direkt ur google

Nog grävt för i kväll. Andra får ta över.

—-

MidlifeMommy: 80360204

Vilket dream team Greta har hamnat i 🙂 Den obehagliga haggan Jackelen (finns en tråd om hur många hon fått att lämna svenska kyrkan) och den alarmistiske agronomen Rockström som eventuellt står på Gretas lönelista. Tystnad anbefalles- sådant är för känsligt att diskutera. (Går säkert bättre med Flashback-klassikern ”Tar hon den i tvåan?”)

Och över alltsammans svävar Klaus Schwabs ande, han som ligger bakom Davos-mötet och ett antal globalistiska ledare.

Vad tycker Greta om hans ”You will own nothing, and you will be happy”? Är det tjena-och-Good-bye för hennes hundar, hästar och bepansrade Tesla-bilar? Eller har gubbäcklet lovat henne lite specialbehandling?

—-

wwr: 80360767

Och Gretas kompis Rockström satt i oljefondens jury som tilldelade Greta de 10 miljonerna.

—-

wwr: 80364189

Företaget Niemi Palvelut som gav pengarna tackar nog flickan som kom från himlen för den gröntvättning hon kan ge dem med tanke på all koldioxid det företaget lär sprida:

fidi.org

Säkert effektivare än att annonsera för samma belopp.

Spoiler:
Kör företaget ellastbilar kommer jag att få äta upp detta. Min finska duger inte till att avgöra det.

—-

wwr: 80364425

Men nu har hon alltså välsignat dieselmotorer. Nyss framkom att hennes stiftelse fått 10 miljoner av en oljestiftelse där hennes bäste kollega Rockström sitter i styrelsen. Både Rockström och Greta avlönas av oljepengar. Det är som skolresa varje dag att läsa om Greta. Hennes PR-team kunde nog öka lite. Det insåg man när hon i Spanien krävt stora uppoffringar för den gröna omställningen men sedan grinade på Twitter när hon inte fick sittplats i julruschen på tåget hem och t.o.m. tyska SJ klagade på henne 😉

—-

wwr: 80365067

Du tramsar som vanligt. Rockström satt i juryn för oljestiftelsen som gav henne 10 miljoner men Inspiratoeren verkar ha skrivit att han nu sitter i Gulbenkians styrelse.

Greta tar emot oljepengar och välsignar dieselmotorer. Det här är fars som vanligt.

—-

wwr: 80368761

Greta-projektet måste vara ett av de sämst skötta indoktrineringsprojekt som CIA någonsin lanserat. Först låter de förmodligen föräldrarna svälta en liten flicka sedan högst 8 års ålder och fantiserar ihop diagnoser. Hon har gedigen skådespelarbakgrund, klimatforskare i släkten. Hon sköter sin roll bra och spelar autistisk och håller omväxlande emotionella brandtal som får stor publicitet.

De har skapat den lilla tunna flickan som bara kan tänka på isbjörnar, är världskänd och blivit utsedd till årets person. Men sedan bränner de hela detta upplägg och hon börjar hoppa runt mellan nästan vad som helst som tidningarna skriver om. Hon blir expert på Coronavirus eller uttalar sig om reningsverk. Går in i indisk inrikespolitik, Hong Kongs och Tibets självständighet. Uttalar sig om aborter. Hänger på revolutionärerna i XR. Stöder massmedias försök att splittra upp de nordiska länderna. Attackerar den svenska skogen som klimatbov!

Hon får 10 miljoner från en fond som erhållit sina pengar från oljeutvinning!

Den slutliga katastrofen kom när hon och Dagens Nyheter stödde den samiska kulturen utan att tänka på att de aldrig stött den svenska kulturen. Hennes motstånd mot gruvan bara försvann efter det att regeringen tillstyrkt gruvan hon kämpat mot.

Hon diskriminerar kraftigt m.a.p. kön, ålder och ras. Bara de under 25 får vara med i hennes organisation. Stockholmsdemonstrationen i höstas leddes av sex unga tjejer varav fem var “etniska” icke-svenska. Samer och indianer behöver inte dra sitt strå till stacken vad beträffar klimatarbetet. De är bara offer. Vi och den tredje världen skall inte samarbeta om miljöarbetet utan miljöfrågorna betraktar Greta som en duell mellan nordliga och sydliga länder.

Sedan blir hon plötsligt frisk från sina diagnoser. Flicka som tidigare haft autismspsektrumdiagnos sjunger och dansar glatt på scenen och har fått normal kroppsvikt. Hon blir frisk samtidigt som hon verkar lägga av den politiska aktiviteten, som dessutom påståtts vara vad som håller henne gående.

Annars brukar CIA driva sina projekt konsekvent även om de inte är så lyckade alltid. Assange avslöjade USA:s krigsbrott och har sedan under mer än 10 år lidit och utsatts för övergrepp.

Övriga klimatgurus ältar fortfarande samma agenda även om t.o.m. BlackRock numera verkar ha givit upp klimatidéerna.

Kryptovalutorna verkar helt ha gått åt pepparn också men det kan vara avsiktligt, för att försöka avskräcka folk från allt som är decentraliserat.

Musk verkar också ha motigt. Men det kan vara del i agendan att hata vita gubbar.

Greta själv verkar i botten vara en smart unge som nu är världskänd och duktig i skolan. Så hon verkar inte ha tagit någon skada som person annat än att hon förmodligen blivit svulten av sina föräldrar och slutat något kort till växten, vilket inte har någon större betydelse. Hon lär väl inte heller så gärna göra flygresor de närmaste åren. Så det ser ut som om det går bra för henne i alla fall. Men själva den roll hon spelat verkar helt ha klappat ihop.

—-

Osynlige.Mannen: 80369436

Med klimatforskare antar jag att du syftar på Svante Arrhenius? Han hade dock en förmåga som Greta™ fullständigt saknar. Han kunde förstå och erkänna att han haft fel. Han publicerade först en artikel där han beräknat att en fördubbling av koldioxidhalten skulle leda till en temperaturökning på 6 grader Celsius. När han sedermera lärde känna och förstå Boltzmannfördelning, publicerade han en ny artikel med det korrigerade värdet 1 grad Celsius. Greta™ och hennes gäng vet inte om att den första artikeln var felaktig, eller att den korrigerade artikeln ens existerar. De är inte heller kapabla att erkänna egna fel. Det är inte så konstigt, Arrhenius var en forskare av den gamla stammen, där sanningssökandet kom främst. Greta™ och hennes kompisar i AFA, XR och F4F struntar fullständigt i sanningen. De vet att de har rätt, trots att de är fullständigt obildade och saknar allt vad vetenskaplig metodik heter.

Det är därför en tonårig flicka kan vara expert på gruvdrift, Coronavirus, reningsverk och skogsbruk. Hon läser den vänsterpropaganda som presenteras för henne, sväljer den med hull och hår och voilà! Hon är expert på ämnet. Det skrämmande är att det finns en massa vuxna människor som faktiskt tror att Greta™ är kunnig. Det är lite som att utnämna sig till litteraturvetare genom att ha läst Det Bästa. Eller Illustrerade Klassiker.

—-

wwr: 80370975

Gretas och din oljepropaganda är bara att skratta åt.

Klimatexperten Rockström är bra kompis med Greta. Han satt i juryn för Gulbenkian-stiftelsen som gav Greta tio miljoner.

Greta tar emot pengar som kommer från oljeutvinning. Du deltar också i försöken att gröntvätta oljebranschen genom att säga att oljebolagens pengar går till hållbara investeringar.

Nu senast fick Greta pengar från ett transportföretag som förefaller ha en stor flotta lastbilar som förmodligen spyr ut koldioxid. Företaget är finskt och förmodligen fick Greta order att ge pengarna till finska samer.

Greta gröntvättar oljebranschen genom att ta emot pengar från en fond som har namn efter en oljebaron och fått sina pengar från oljeutvinning. Om inte hon säger vad oljebolagen vill så får hon inga pengar.

—-

inspiratoeren: 80375314

Jag har alltid sagt att det är viktigt att medge vad man inte vet. Jag vet en del om hur man kollar en svensk stiftelse. Jag vet däremot inget om hur man kollar en portugisisk stiftelse. Johan Rockström är som sagt med i juryn för Gulbenkian-siftelsen. Om han är där på Greta uppdrag är mer än jag vet idag. Om han har fullmakt av Greta är även mer än jag vet idag

Enligt Länsstyrelsens stiftelsekontroll är Johan även medlem av styrelsen i stiftelsen som bär Gretas namn. Om stiftelsen har rätt till detta är EJ bevisat! Om stiftelsen har rätt till att förvalta Gretas rättigheter inklusive varumärkesrättigheter är EJ heller bevisat!

Det finns uppgift om att han även är ledamot i Gulbenkian-siftelsens styrelse, men detta bestrider Bläckfisken. Uppgift tycks stå mot uppgift! Viktigast är dock att Johans kombination av uppdrag innebär klara jävsrisker, såväl formella som reella!

Har någon här tid och kunnande att göra en internationell utredning vore det bra. Ett stort problem både i F4F International och i F4F Stockholm är aktiv diskriminering, både av unga mot unga och av unga mot äldre! Ska F4F ha en framtid måste detta viktiga problem lösas inklusive av Greta, som den främsta av jämlikar, primus inter pares!

—-

MidlifeMommy: 80377745

Tack för välskrivet inlägg, Inspiratoeren!

Jag kan dock inte låta bli att reagera när du spekulerar i huruvida Rockström sitter i Gulbenkians jury på Gretas uppdrag. Det vore ju alldeles oerhört om Greta kan vara med och själv bestämma om vilka som ska fördela mångmiljonbelopp till henne.

Det låter hoppingivande att Greta har stor mattebegåvning. Det är ju verkligen något som efterfrågas och krävs i samhället och de som har förmågan att bidra får inte ”sätta sitt ljus eller skäppan”, eller vad det heter.

För Gretas eget bästa vore det kanske bäst att hon hoppade av alla engagemang för finska samer, indisk inrikespolitik och covidvaccin och satsar på tekniskt basår direkt efter gymnasiet. Därefter är det bara att söka till KTH (cykelavstånd kanske?), gärna teknisk fysik.

Sedan kan hon göra nytta och göra skillnad på riktigt och tjäna sina alldeles egna pengar. Det där med F4F låter ju ändå inte som en stabil och förtroendeingivande organisation med en ljus framtid.

—-

wwr: 80378140

Ännu ett välskrivet inlägg av MM. Jag glömde det indiska debaklet när jag nyligen försökte sammanfatta mitt intryck av Greta. … och Hong Kong, och Tibet, och abortfrågan. Och när hon var revolutionär i XR eller spelade med Queen. Tänk om man gjorde en lista på allt hon har uttalat sig om. Hennes roll påminner lite om Forrest Gump, fast jag tror inte Greta har några diagnoser i verkligheten.

Man hade skapat en liten spinkis som bara kunde tänka på isbjörnar, var världskänd, kämpade mot Trump på Twitter och blev utsedd till Årets Person. Starkt! Sedan bränner man allt på att göra henne till en megafon för vad som än står i Expressen och Aftonbladet. Ställ upp hennes reklamteam mot muren 😉

—-

wwr: 80382379

Alla känner Greta men hennes profil har blivit lite lägre. Jag kan se två orsaker.

1. EU tvärvände om koldioxiden. Klimatagendan fungerade inte. Ingen slutade flyga. Man gick på influensan istället. Istället för att ta in stora klimatfonder för att sänka CO2 så tog EU in stora Coronafonder för att höja produktion och CO2. CO2 låg eller hög, EU måste ha in sina pengar. Därför avpolletterades Greta, t.v..

2. Den globala agendan går ut på att dumförklara vanligt folk och länder. Därför körde ju media länge den fåniga “svenskar känner inte igen Greta”-agendan. Lite påverkades det av att Greta själv hade order stå med taggarna utåt, tillsammans med autonoma hen-vänstern bakom riksdagen och sura. Ingen svensk skulle vara intresserad att ansluta sig.

Det vi fick se av Greta var bejublade framträdanden från kontinenten där hon höll välskrivna, engagerade tal. Boris Johnson citerade hennes “blah, blah, blah”-tal etc. Möten med Merkel och Macron. (Löfven träffade hon visst en gång på videolänk.)

Den globala agendan går ut på att försöka sänka länder och invånarnas självförtroende. “Svenskar är så dumma att de inte känner igen sin världsstjärna Greta.” Därför har Greta exponerats lite i svensk miljö. “Hon (och andra begåvade svenskar som Duplantis etc) har sitt rätta element utanför Sverige för svenskar är värdelösa.” är tyvärr vad de globala nätverken försöker inpränta i oss (och säkert andra länder befolkningar också). Och fel är det naturligtvis. Sverige hade bättre miljöpolitik än kontinenten innan EU tog över.

Hon dök ibland upp i internationella sammanhang. Hon själv vände sig direkt till EU, men den svenska riskdagen stod hon med ryggen mot. Därför ser vi inte så mycket av Greta i svensk miljö.

—-

wwr: 80501288

Den 16-åriga (?) flickan utan större livserfarenhet blev omedelbart utnämnd till häxdoktor i indianstammen!

Här träffar hon hövdingen som verkar stylad av Hollywood. Den lilla teaterapan tappar hakan ända ned till knäna. Jag tror Pocahontas själv har kulturellt approprierat någon slags indianfilt? … samt det heliga kolibrihalsbandet?

climatecrock.files.wordpress.com

Hon borde ha gjort med rödskinnen som hon gjorde med våra lappar. Hetsa dem mot ockupanterna. Få indianerna att kräva tillbaka landet som amerikanerna stal och massakrerade miljoner indianer. (Det står “warriors” i bilden.) Men det är hon för feg för. Hon jobbar för USA/EU.

Spoiler:
Språkbruket i inlägget har glidit lite. Självklart bör man helst kalla etniciteterna native indians resp samer. Jag stöder bådas rättigheter. Personligen tror jag också mer på samarbete än på krig mellan grupper.

—-

BigFatCone: 80502862

Fast det där är som jag förstår en faktisk indian-grej.

en.wikipedia.org

—-

wwr: 80503344

Ja en fjäderskrud är ju indiansk. Men visst ger den ett intryck av indianer som lite gammalmodiga och udda. Miljön för bilden är ju modern, annars. Amerikanerna föser ihop indianerna i reservat och de får komma fram och dela ut “magiska” föremål till Greta.

Amerikanerna tog indianernas land. Totalt har 12 miljoner indianer mördats sedan 1492, tyckte jag jag såg. Den kolonialiseringen har Greta glömt. Men samerna och gruvan var viktiga för Greta ett tag. Liksom naturligtvis all tidigare kolonialisering som hon anser kräver “climate justice”.

Greta gröntvättar även amerikanernas hantering av indianer genom att delta i Hollywood-liknande ceremonier.

—-

BigFatCone: 80503421

När du uttrycker det på det här sättet, så kan jag ju inte annat än att hålla med.

—-

wwr: 80501983

Greta kanske samarbetar med Elon Musk och de två tillsammans har räknat ut hur man kan använda signalerna från hans revolutionerande Starlink Internetsatelliter till att även avbilda jorden mha interferometri av signalen. Självklart enbart för att övervaka klimatförändringar.

Elon har ju redan skjutit upp det “gyllene huset” som övervakar världshaven.

cdn.shopify.com

SpaceX Launching a Satellite That Holds the Secret of Climate Change

—-

observer.com

Greta uppvisar givetvis ett gediget rymdkunnande, men jag har inte sett henne kommentera detta.

—-

Snapcount: 80669360

Det svänger snabbt i hockey :

EU vil at Norge trapper opp investering i olje og gass

I en felles erklæring mellom Norge og EU støtter EU Norges fortsatte leting og investeringer for å bringe olje og gass til det europeiske markedet.

nationen.no

—-

wwr: 80669573

EU är helt snurriga. För ett par år sedan påstods att jorden höll på att gå under i klimatkris. Greta gapade inför stående ovationer i EU-parlamentet att oljan skulle stanna i jorden. Men nu skall vi utvinna mer olja och kriga ekonomiskt mot Ryssland tills både de ryska och europeiska folken går under. EU har köpt våra ledare och vansinnigheterna förefaller svåra att stoppa.

Det handlar i båda fallen om att svälta Europa på energi. Klimatteorierna gick ut på oljesvält. Sanktionerna mot Ryssland gör att Europa nu svälts på gas och även olja på längre sikt. Även vägran att bygga kärnkraft ger energisvält.

—-

wwr: 80910962

No room has been reserved for her so far. According to the latest messages, Greta Thunberg also intends to sleep in a tent at the Colletta park. She would like to be an activist like any other, among the 1,500 expected at the “Climate Social Camp

—-

Det är nästan ofattbart. Den allsmäktiga Greta stiger ned på jorden och vandrar bland vanliga människor. Det sägs att man kan minska sitt koldioxidavtryck genom att bara röra vid hennes fötter. ????????????

(inlägget ironiserar över den Gretadyrkan som sker)

Biden fist-bumpar mördar-kronprinsen. Allt är över. Försök greppa det. Sätt in avprogrammerare.

twitter.com

—-

FlygerIGolfR: 80920980

I åratal såg västvärlden vinster i nya gröna och förnybara energisektorer och sjöng från sin psalmbok om behovet av att minska koldioxidavtrycken genom att kasta bort fossila bränslen, eller att undvika en potentiell miljökatastrof i Tjernobyl-stil genom att avskaffa kärnkraften. Västerländska tjänstemän skulle antingen böja sina medborgare i öronen eller dra dem sparkande och skrikande mot en ny värld full av tveksamt genomförbara gröna drömmar – allt i syfte att påstås förhindra jordens temperatur från att stiga med 1,2 grader Celsius från förindustriella nivåer. Lycka till med att kontrollera temperaturen i ditt eget rum till inom en enda grad under en längre tid, än mindre för hela planeten. Ändå kom tjänstemännen överens om förevändningen för det gröna skiftet, hur tvivelaktigt det än var, och gick vidare med sina nya investeringar och satsningar. European Green Deal var en central del av den västerländska strategin, med 1,8 biljoner euro i investeringar. Det är nu uppenbart att EU har misslyckats med att skala upp sina projekt i tid för att kompensera för den katastrofala energikrisen som orsakats av deras geniala beslut att sanktionera sin egen gasförsörjning från Ryssland för att hålla fast vid Rysslands president Vladimir Putin. Tyvärr för EU:s toppekonomi, Tyskland, hade man satsat några för många av sina marker på inhemska gröna projekt utan något uppenbart alternativ till sitt beroende av energiimport (och särskilt på rysk gas) för att driva Europas primära industrimotor. Tysklands förbundskansler Olaf Scholz har sedan dess klättrat – bränt upp telefonlinjer från Qatar till Kanada – i ett försök att hitta alternativa källor, utan någon omedelbar lösning i sikte. Samtidigt varnar den tyska industrin för avstängningar medan myndigheterna bereder sig på energi- och vattenransonering och vad som kommer att bli en mycket tuff och otrygg vinter.

Berlin kan inte ens få tillbaka reparerade delar från Kanada för sin egen Nord Stream 1 gemensamma pipeline med Ryssland på grund av västerländska antiryska sanktioner som blockerar deras leverans. Naturligtvis finns det ett annat alternativ som bokstavligen bara ligger runt – Gazproms Nord Stream 2-pipeline, som hade sanktionerats av Washington i ett maktdrag mot EU:s ekonomi redan före Ukraina-konflikten. Tyskland vägrar att elda upp det. För, vad är en liten nationell energinödsituation när du kan tvinga Putin att behöva vända en strömbrytare för att omdirigera gasen till en annan nationalstatsklient, eller hur? Det kommer att lära honom, helt klart. Intill, i Frankrike, har tjänstemän från EU:s näst största ekonomiska motor hejat på västerländsk solidaritet och antiryska sanktioner, allt medan Paris diskret har njutit av sin position som toppimportör av rysk flytande naturgas. Om hyckleriet med att spela fotboll under bordet med Ryssland samtidigt som de viskade söta löften om fler vapen till Ukrainas president Volodymyr Zelensky inte var tillräckligt underhållande, har EU också försökt hitta ett sätt att återgå till gamla energivanor samtidigt som de låtsas att de är fortfarande på en grön väg. Energibristen på grund av sanktioner mitt i konflikten i Ukraina har skapat ett ännu mer desperat behov av en helomvändning på begränsningarna för grön och förnybar energi. Vilket förklarar varför EU-parlamentet denna månad röstade för att officiellt flytta målposterna om vad som är grön energi genom att helt enkelt ändra märkningen av investeringar i gas och kärnenergi till “grön”. Man måste nästan tycka synd om miljöpartister. Vad kommer härnäst? Kommer Tysklands senaste återgång till smutsigt kol i sin desperation efter energikällor snart också att klassificeras som grönt? I den här takten skulle ingenting vara förvånande.

Föreställ dig att vara miljöpartist i ett kafkaiskt samtal med en EU-tjänsteman som försöker berätta för dig att fossila bränslen nu är “gröna”, liksom ett potentiellt framtida Tjernobyl, även om deras officiella politik länge hade varit raka motsatsen. Du skulle känna att du blev gasbelyst på samma sätt som en partner skulle hävda att du måste ha föreställt dig att du såg en annan persons textmeddelanden på deras telefon. Vissa tjänstemän försöker åtminstone ge läpparnas bekännelse till idén om att hålla fast vid sin klimatagenda, samtidigt som de backar hårt och snabbt på strategin i verkligheten. Kanske hoppas de att människor helt enkelt inte märker eller bryr sig för mycket mitt i en sådan fruktansvärd och kostsam energibrist. Tysklands ekonomiminister Robert Habeck är tydligen en sådan tjänsteman. ”Å ena sidan är klimatkrisen på väg mot sitt huvud. Å andra sidan visar Rysslands invasion hur viktigt det är att fasa ut fossila bränslen och främja utbyggnaden av förnybar energi, sa Habeck i april. Men den höga hållningen var innan effekterna av EU:s egna sanktioner fick medlemsländerna att klättra – rakt mot alla tillgängliga fossila bränslen. Att ändra semantik för att passa ekonomiska intressen till miljöaktivisters förtret började förmodligen med Paris. Innan Ukraina-konflikten hade Frankrike länge känt av värmen från miljöpartister över sina kärnkraftverk, som försummades och fick fräta, med sikte på att fasa ut och stänga dem, för att ersätta dem med grönare förnybar energi. Men sedan löste Frankrikes president Emmanuel Macron landets kärnkraftsbild och beroendeproblem tidigare i år genom att framgångsrikt lobba EU-kommissionen för att utarbeta ett förslag som märkte kärnenergi och gas som grönt, precis i tid för Macron att främja en ny fransk “kärnrenässans” och byggandet av 14 nya kärnreaktorer i hans omvalskampanj.a Det som var smutsigt är nu magiskt rent, och det som var det smutsiga förflutna är nu den lovande framtiden – allt med en enda hatt. Gå över väderkvarnar och solpaneler – framtiden för hållbar ren energi är naturgas, fossilt bränsle och kärnreaktorer i vad som helt klart är en pragmatisms triumf över ideologi. När Berlin, Paris och andra europeiska huvudstäder kämpar för att ersätta rysk gas samtidigt som de stirrar på en vinter av potentiell energibrist, är alla spel avstängda. Förlåt, miljöpartister. EU har inte längre lyxen att krångla med tapeterna medan huset brinner ner.

rt.com

—-

MidlifeMommy: 81039382

Hur kan hon (och du) ens tänka på smekmånad när det bara är 8 år kvar att rädda klimatet? Skiter ni fullkomligt i planetens framtid? I kommande generationer?

Nej, det är onekligen lite knepigt, det där. Finns en bok som heter Pojken som kallades Det, vilket skall förstås som något oerhört kränkande.

Det borde vara enkelt att kolla upp huruvida tågen gick som vanligt. Se även nedan.

Ja, utan Greta får ju rörelsen långt ifrån lika mycket uppmärksamhet. Vill hon att den ska blomstra och leva får hon väl för tusan stiga ur sin comfort zone och ställa upp. Dessutom hade hon uppenbart lovat att komma. “Alla” räknade med det.

Citat:

https://www.blick.ch/ausland/fridays…d17691635.html

Sie sei nicht krank, sondern «aufgrund von logistischen Problemen und gestrichenen Zügen» nicht nach Turin gereist.

“Hon var inte sjuk men reste inte till Turin på grund av logistiska problem och inställda tåg”

Citat:

Sie sei offenbar bereits in Deutschland gewesen und habe erst am Sonntag kurzfristig abgesagt.

“Hon var tydligen redan i Tyskland och avbröt med kort varsel först på söndagen.”

Kolla gärna bilderna i bildspelet och de skrikande ungdomarna. “FLIEGEN IST ZU BILLIG”, dvs. “det är för billigt att flyga” (utom när de själva gör det). Deras crowdfunding hade ju inte heller räckt att transportera så många fattiga medlemmar till Turin om det hade varit dyrare. Dessutom – varför tycker de inte att priset för den stora klimatboven internet är för lågt? Dumma hycklare.

Greta liknar ET på den andra bilden och på den fjärde har hon en väldigt konstig blick när hon tittar på Luisa. Med tanke på att “This is a crisis” ser de väldigt lyckliga ut. Vem f-n tror de att de lurar, dessa pretentiösa småbrudar?

—-

wwr: 81039650

Först rådde stor medial sensation Den upphöjda Greta skulle delta i vanligt vänster-kollo.

Stoppa pressarna: Ungjävel sover i tält! Kan även åka segelbåt. :whoco5:

Nu vet man inte om hon kommer. Det är precis lika dumt som när Duplantis inte visste om han skulle delta i Finnkampen.

Gretas PR-team måste vara det sämsta tänkbtara. De hade ett litet tanigt helgon som bara kunde tänka på isbjörnar och det gjorde de om till en megafon för vilken sk-t som helst som Expressen pluggar.

Skall vi tippa på Omicron+.

Greta själv verkar dock vara en smart skådespelerska som flyter fram fint i kaoset.

—-

wwr: 81055896

inspiratoeren: 81055300

Kanske är det därför hon tvekar inför att bli folkvald. Hon har fått fina även politiska erbjudanden, som de flesta skulle ha hälsat med största glädje.

Vill Greta bli riksdagsman eller EU-riksdagsman har hon goda möjligheter. Är dock orolig för att de generösa erbjudandena oftast har ett bäst-före datum. I framtiden kanske de blir betydligt snålare. Denna varning har Greta så klart fått, men bryr hon sig egentligen om varningen?

—-

Bra att veta att Greta har de kontakter som behövs för att hamna i riksdagen eller EU-parlamentet om hon känner för det. Många andra skulle behöva oroa sig för det man kallar val.

—-

wwr: 81071170

Greta har ju kommenterat skogsbränderna en hel del. Nu visar det sig att flera skogsbränder i Frankrike startades av en brandman!

The case of the man called the “pyromaniac fireman” by French media has sparked a keen interest in France, which was shocked by a swathe of wildfires during last week’s heatwave that forced the evacuation of thousands of people.

Montpellier prosecutor Fabrice Belargent said in a statement that the man had admitted starting fires with a lighter on 26 May, 21 July and most recently over the night of 26-27 July.

—-

https://www.theguardian.com/world/2022/jul/29/firefighter-chasing-adrenaline-hit-started-french-wildfires-say-prosecutors

Få se om Greta har några kommentarer.

—-

wwr: 81075815

När Greta åkte tåg i Tyskland tidigare klagade hon på deras tåg så mycket att deras SJ klagade på henne! Jag har inte hängt med nu. Men det är inte så att tyska SJ har hämnats och ställt till trassel för Greta. Vi kan i alla fall säga att hon och tyska tåg inte har någon bra relation.

En icke flygande klimataktivist som gör negativ reklam för tågåkande 😐

Är det resande generellt hon propagerar mot?

—-

wwr: 81076194

MidlifeMommy: 81076006

Om jag minns rätt lade hon upp foton av sig själv där hon satt på golvet i en tågvagn i Tyskland, omgiven av bagage, och beklagade sig över situationen. Då kom det uppgifter om att hon i själva verket hade en biljett i 1:a klass. Det tyska tågverket var visst lite irriterade.

Värre ändå är kanske att hon för några veckor sedan re-tweetade ett inlägg om att polisen i Berlin skulle vara rasistisk. Hon bokstavligen tigger om att skaffa sig ovänner.

Min personliga teori är att hon avstod från Turin efter att ha blivit osams med någon. Enligt Inspiratoeren tvingades hon rycka in och reda ut situationen när Luisa Neubauer hade sjabblat med pengar som skulle gå till Nigeria. Vem vet, det kanske ledde till lite sura miner och allmänt käbbel?

—-

Vi får se.

Gretas klimatengagemang innebär en del “logistikproblem”.

Kalla tält och tågtrassel för Greta. Flyg otänkbart, liksom fossilbuss. (förutom för #LångreseLuisa Neubauer som ibland drar till Kanada och Hong Kong samt #KortreseUrsi von der Leyen som reste privatjet 50 km. Nakate flyger hela tiden, vad jag vet.)

Det nya globala systemet är förvånansvärt nog fientligt inställt mot resande. Flygskam och Corona, som Greta båda vurmat för, håller oss fastlåsta. Känner man inte som Greta någon prins med tävlingssegelbåt sitter man bäst hemma, är budskapet.

Hoppas orsakerna till trasslet i Tyskland kommer fram. Eller också får vi nöja oss med teorin att tjejerna rykt ihop. Tack för informationen.

—-

wwr: 81154183

Greta har vid två olika tillfällen klagat på tyska SJ:s service. Trots att hon är klimataktivist gör hon inte propaganda för tågresande. Hon och media verkar allt mer gå in för att motarbeta allt resande, inte bara flyg.

Tågresenärens upplevelse på mardrömståget: ”Fick pissa i påsar”

—-

svt.se

Vi låses fast allt mer. Nyligen startade en ny tågservice Stockholm-London som tar 24 timmar. Marseille-London är nog något kortare men tar 6 timmar.

Vi i Norden kommer att bli helt avsågade om det inte kommer politiker som kan vända EU-trenden med centralisering mot Paris/Bryssel.

Gretas backare jobbar naturligtvis efter detta. Greta talar förmodligen flytande franska efter många år på franska skolan och stakar sig förmodligen medvetet om hon någon gång har hälsat på publiken på franska. Helst sitter nog Greta hemma hos sin privatlärarinna på Östermalm och talar franska.

Jag har tillbringat en del tid i Frankrike, pluggat språket där och gillar kulturen Men nu finns planer att Frankrike skall styra Europa och Sverige. Det kommer att skada Sverige allvarligt. Greta har flera gånger besökt Merkel och Macron men vad jag vet aldrig talat personligen med Löfven eller Magdalena A.

Greta är den del i planen att sänka Norden för att kunna kontrollera Europa från Paris och Bryssel. Hoppas det kommer politiker som vågar försvara Sverige innan vi helt gått under.

—-

wwr: 81166758

HejaFinland: 81166309

Jag förnekar inte koldioxidens inverkan på klimatet men problemet är väl snarare överbefolkning. Klimatpåverkan står i relation till väldens befolkning. Den högre halten koldioxid har även ökat skördarna, med en förindustriell koldioxidhalt så skulle vi få svält.

Började redan 1970, men då skulle det bli kallare.

en.wikipedia.org

—-

Ja, de har ändrat teorin allt eftersom det passar. Det här TV-programmet från 1978 är klassiskt. Den kände skådespelaren Leonard Nimoy berättar hur kallt det kommer att bli. (Ni vet han från Startrek som gjorde det gamla handtecknet från en uråldrig religiös sekt, världsberömt.)

e-rabbit.org

Det är därför man valt ut Greta och gjorde henne världsberömd när hon bara var 16. Hon vänder sig till ungdomar. Hon har förbjudit äldre än 25 att vara med i hennes organisation. De äldre får gå till andra organisationer som Greta knappast stöder alls.

Allt handlar om att samla unga som inte kan komma ihåg hur klimatbudskapet förändrats med tiden. Unga är lättare att indoktrinera.

—-

wwr: 81195591

MidlifeMommy: 81192914

Tycker det låter som om hon visar omvärlden bristande respekt. De i Portugal kanske vill ha möjlighet att planera inför hennes besök.

Du drömmer om att få följa med till Trondheim men vet att det i så fall kan bli med kort varsel. Greta gillar ju att överraska och är pigg och skojfrisk, så bli inte förvånad om du får ett meddelande ikväll om att ni ska åka kl 4 i morgon bitti.

Bli heller inte förvånad om hon bara ställer in allting dagen före i likhet med Turin, utan rimlig motivering. Det är bara att packa upp väskorna igen och torka sina besvikna tårar ur ögonen.

”Tjejen” är ju som hon är. Visst gillar hon practical jokes också?

—-

Skall den lilla satmaran dra till Trondheim?

Har hon laddat upp för en ny attack mot Norges elbilsägare? Norge är världens i särklass elbilstätaste land så Greta anser dem vara självgoda.

Den norske klimatministern gav Greta en avhyvling för politikerförakt.

Sedan har vi Asle Toje i Nobelkommittén som genom en enorm konspiration lyckats förvägra Greta det Nobelpris som hela världen vill ge henne.

Undrar vad Greta har för målsättning med resan. Kanske att upplösa det Nordiska Rådet? Hon vägrade ju ta emot ett pris från dem. ????????????

Greta i Trondheim. ????

Spoiler:
Ibland skojar jag lite om Greta. Men Gretas backare kör Norgehat.

—-

Oflyttbart tillverkat föremål. Det blir fri dropp men det blir svårt att håla ut. Greenkeepern får skära nya hål.

Idrott dras mer och mer in i den politiska propagandan. Greta attackerade Federer pga hans sponsor Credit Suisses gruvinvesteringar. Andra klimataktivister spelade tennis på CS kontor men frikändes i domstol “eftersom klimatkrisen är så akut”!

Självklart stöder Greta och andra aktivister industrin när de genomför impopulära och fåniga aktioner, stör trafik och limmar fast sig. Industrin får sympatier.

Greta attackerar i själva verket miljövänliga alternativ. Nu har hon tydligen skaffat sig en ny ärkefiende i det tyska tågbolaget som hon haft problem med vid två olika tillfällen.

wwr: 81248966

Ingen ny beef med Deutsche Bahn.

Men det är märkligt hur en klimataktivist

1. Gnäller om brist på sittplats i julrushen efter mötet i Spanien. Till och med tågbolaget gick ut mot Greta

2. Nu har problem att komma till Turin med tåg. Hon missade väl det stora mötet och tågresor fick kraftigt negativ publicitet.

—-

wwr: 81270020

Greta har lagt av det mesta av aktivismen och är på väg över till vuxensidan som hon gjorde sig ett namn på att hata “How dare you!”. Kanske hon t.o.m. blir del av politikersystemet. Men tråden lever. Här kommer ett bidrag med Gretaanknytning. Greta har ju kopplingar till indianer och ursprungsfolk.

För 50 år sedan vann Marlon Brando Oscar för sin roll i Gudfadern. Men han skickade en indianflicka (Sacheen Littlefeather) att läsa talet, för att protestera mot filmindustrin och USA:s behandling av indianerna. Hon vägrade bl.a. att beröra statyn. Absolut ett sevärt tal med så kända prisutdelare att de inte behöver presenteras närmare.

youtube.com

Lilla Fjädern fick alltså en del burop för talet. Hon har blivit häcklad för talet, anklagad för att vara Brandos älskarinna etc. En del åskådare gjorde “indianyxe-hugget” mot henne när hon gick ut. Det sägs t.o.m. att säkerhetsvakter var tvungna att stoppa John Wayne från att springa upp på scenen och släpa ned henne. Stor föreställning!

Men det aktuella är att efter 50 år så har Oscars-kommitten bett om ursäkt för den behandling hon utsattes för.

Sacheen Littlefeather: Oscars apologises to actress after 50 years

—-

bbc.com

guardian

Jag menar alltså att Greta också deltar i denna lite märkliga presentation av indianerna. Hon blev utnämnd till häxdoktor i en amerikansk indianstam. Så här ser det ut när hon nästan skrattar åt en hövding som dyker upp i fjäderskrud. Indianer presenteras som udda och otidsenliga.

snipboard.io

Greta hade ju också en specell relation till samerna. Hon stödde samerna starkt men efter regeringens avslag av gruvan i Kallak verkar Gretas intresse för samer ha tvärdött. Det finns nog olika orsaker. En kan vara de höga elpriserna. När Gretas aktivitet för samerna presenterades användes samiska ord. Man talade om Gállok (Kallak) och Greta reste inte till Norrland utan till Sápmi/Sameland. Greta har också talat om kolonialepoken.

Om Gretas stöd för Sameland får fäste kanske vi svenskar blir tvungna att importera el från Sameland. Det kan bli dyrt …

—-

wwr: 81271835

Giant Squid: 81271730

Först grattis till ett inlägg som nästan är lika fyllt med spretig offtopic som MidLifeMommys.

Från Marlon Brando till höga elpriser.

Men gällande samerna så donerade Greta nu i slutet på maj, 300 000:- till Suoma Sámi Nuorat, det samiska ungdomsförbundet i Finland,.

Prispengarna som donerades kom ifrån priset World Changer Award, lustigt nog ifrån familjeföretaget Niemi som är ett logistik, transport företag som främst brummar runt i fossildrivna lastbilar. Men de har ivarjefall introducerat den första helt eldrivna transportlastbilen i Finland, med solpaneler på lasttaket som helt driver lyften och ac:n m.m.

Priset delas ut vart 10de år och sist gick det till President Marrti Ahtisaari

niemi.fi

—-

Det är intressant att Greta donerade till de samiska ungdomarna. Men det har inte fått större uppmärksamhet. När Greta släpper något av sina intressen visar du ofta fram något gammalt Twitter e.dyl. från henne.

Det viktiga är vad Greta uppmärksammas för. Och efter att en tid ha vurmat för samerna släppte hon dem tvärt och verkar ha donerat lite i “underhållsbidrag” för att täcka över efter skilsmässan.

Ett finskt företag ger pengar till Greta som ger pengarna vidare till de finska samerna. Dubbel reklam på en budget. Greta gröntvättar fossilbilar med sporadisk förekomst av solpaneler.

—-

wwr: 81770144

Det var en intressant vändning. Greta komer att bli vänsterns mullvad och fortsätta infiltrera katolicismen. Tokpåven skall ju kanske lägga av och vänsterfolk som förstör inom kyrkan kommer att tillkallas. En av Julian Assanges one-night-stand i Sverige blev diakon och utnämnde Greta till profet.

Så här glada var alla när Greta hälsade på Frasse. Svante speciellt schnygg.

static.dw.com

Att Greta även bekänner sig till något indianskt misch-masch är nog bara en fördel. Det finns bilder där Frasse själv närmast verkar tillbe den indianska gudinnan Pachamama.

Att hon skulle bli den som tog över efter Frasse tror nog dock inte ens hennes fanatiska beundrare i denna tråd.

Katolikerna kommer att längta tillbaka till dagarna med pedofilskandaler och Da Vinci-koden, när Greta sätter in sin attack.

Speciellt Gretas undersökning om varför kvinnor gör abort kommer att slå väl ut hos katolikerna:

22%: “F/O”

twitter.com

—-

inspiratoeren: 81770725

Abortdiagrammet har redan ställt till med trassel för Greta. Inte bara aktivister i F4F Germany, utan även ledare i First nations påminde Greta om, att hon är skyldig att förankra viktigare ställningstaganden i förväg. Så här lär Greta få räkna med fortsatt personlig kritik.

De unga radikalfeministerna förstod mycket dåligt, att Greta måste balansera väl mellan olika internationella krafter, eller som den mycket visa kvinnliga andliga hövingen uttryckte det klokt till Greta under massmötet i Vancouver, Flyga både framlänges och baklänges!

—-

wwr: 81770793

Det är därför Greta har eld i baken att träffa Frasse innan han lägger av. De amerikanska biskoparna var nära att vägra ge Biden nattvarden eftersom Biden stöder abort. Då grep påven in och hotade bannlysa … … biskoparna ????????????

—-

AcchiaHe: 81772217

Greta kan inte bli kardinal så, som läget är nu:

Svarte påven genomdrev 1 juni 2021 ändring i kanonen som kriminaliserar prästvigning av kvinnor:

Can. 1379 § 3. Both a person who attempts to confer a sacred order on a woman, and the woman who attempts to receive the sacred order, incur a latae sententiae excommunication reserved to the Apostolic See; a cleric, moreover, may be punished by dismissal from the clerical state.

Sedan 1917 är det inte bara sagt att kardinaler ska vara män, utan även prästvigda (utrymme ges för dispenser, men de är sällsynta):

Can. 351 §1. The Roman Pontiff freely selects men to be promoted as cardinals, who have been ordained at least into the order of the presbyterate and are especially outstanding in doctrine, morals, piety, and prudence in action; those who are not yet bishops must receive episcopal consecration.

Läs på vatican.va så hittar du den lagen där. Notera att “presbyterate” motsvaras av “diakon” på svenska. “Episcopal consecration” betyder biskopsvigning, som man måste gå igenom för att få ta emot kardinalutnämning. Efter utnämningen hamnar man i en kardinalgrupp (biskop/präst/diakon) beroende på vem man var vid utnämningstidpunkten.

Greta skulle alltså behöva:

– byta kön

– bli katolik

– avlägga kyskhetslöften

– bli utnämnd till biskop

…allt enligt kanonerna. Kom inte dragandes med vad som står och inte står i lagen för den romerska kyrkan, om du inte kan backa upp det med citat från sagda lag.

—-

wwr: 81772709

Även om Gretas supportrar kanske hoppas på det, så kan inte Greta bli kardinal eller påve.

Men den liberale påve Franciskus har genomfört förändringar som vissa uppfattar som steg mot att kvinnor skall kunna prästvigas.

Is Francis laying the foundation for women to become recognized priests?

Women’s ordination may be way off in the future. But some commentators believe that Francis’ small, incremental moves, like the WOC inclusion and regularizing the roles of lector and eucharistic minister for women, can make it easier for his successor to eventually ordain women though Francis has never acknowledged this objective.

—-

nj.com

—-

wwr: 81773527

AcchiaHe: 81773466

…men om du läser den ändring i den kanoniska lagen som genomfördes 1:a juni 2021 så är det numera uttryckligen förbjudet och belagt med hårda straff att prästviga kvinnor. Se min tidigare postering med citat ur lagen. Så jag tror att det du länkar till är ett önsketänkande som publicerats för att sätta press på påven.

—-

Jag tror inte någon vill att vi skall diskutera påven här, men nog är det mångas uppfattning att han är extremliberal.

Här kysser han fötterna på invandrare.

Pope Francis washing the feet of migrants.

i.kinja-img.com

Här verkar han tillbe indiangudinnan Pachamama

Pope Francis seemingly praying to the Indian goddess Pachamama.

snipboard.io

Han har genomfört förändringar i kyrkan som utökar kvinnornas rättigheter. (kanske inte fel men anses liberalt av många katoliker)

Påven är för abort och har närmast avskaffat helvetet.

Han hotade att bannlysa de biskopar som övervägde att vägra ge Biden nattvarden eftersom Biden är för abort.

Viss epost från Wikileaks kan antyda att Hillary Clinton och Soros varit inblandade i hans tillsättning där, för första gången på 800 år, påven före honom avgick. Det talas om “den katolska våren”.

Att många uppfattar påve Francis som extremliberal råder ingen tvekan om, enligt min uppfattning.

Men jag tänker inte fortsätta den diskussionen i den här tråden.

Påven välsignar Gretas kamp för klimatet. (Klimatet är ingen stor grej i påvens hemtrakter i Sydamerika.)

Pope tells Greta Thunberg to carry on her fight

The teenage climate activist and the leader of the world’s Catholics agree that the world needs to fight climate change. Pope Francis gave his blessing for Thunberg’s fight for the climate.

—-

dw.com

Påve Francis bär Ukrainaarmband till ämbetsdräkten

https://aleteia.org/2022/07/04/pope-says-he-cant-speak-to-juridical-aspects-of-roe-but-abortion-is-hiring-a-hitman/

aleteia

—-

wwr: 81823032

Indonesiska är visst också lätt.

Så nu skall Greta revolutionera astrofysiken. Här är en annan framstående kvinnlig astrofysiker som tidigare varit partikelfysiker men nu dömer ut hela partikelfysiken på ett bräde!

theguardian.com

Greta är verkligen en modern Leonardo … alternativt en bluff.

—-

wwr: 81829904

Någon succé blev inte Greta på längre sikt. Nu när alla snart glömt henne kanske hon får Nobelpris?

“Dinosaurierna trodde också att de hade tid.”

Vad får de sina slogans ifrån? Men det finns numera en viss sjuk humor i dem i alla fall, vilket måste ses positivt hos dessa annars högtravande, självbelåtna, pompösa besserwissrar.

Den enda som inte ser ut att vilja döda alla som går fram och frågar om mer information är inte oväntat den filippinska tjejen

twitter.com

—-

wwr: 81917067

elle.com

Ellebilderna: Tvi satan. Sämre än en genomsnittlig Instagrambrud. (Fotografens fel, inte Gretas)

Och denna ständiga brittiska koppling. Att Greta uppträder i Bristol som är en slags scen för vänsterupptåg kan man förstå. Den snygga muralmålningen uppfördes även där. (Deras “BLM” härjade också där. De har någon skum, tidigare borgmästare som fått pengar från Bryssel) Hennes “kopplingar” till Attenborough, Kung Charles, British Museum, programledare på BBC. Men hennes resor till Storbritannien och hennes uppstyltade brittiska accent verkar del i att smutskasta britterna efter Brexit.

Någon bild tagen i en botanisk trädgård. Man försöker koppla henne till vetenskap. Ungefär som släktskapet som går via Arrhenius bakåt mot en Linné-lärljunge och botanik. Bara nys ur vetenskaplig synpunkt.

Man försöker koppla henne till vetenskap och smutskasta brittisk vetenskap med hennes kvasivetenskap.

—-

MidlifeMommy: 81926170

Bra beskrivning, tack 🙂 Ja, Charles är ju en riktig alarmist av typen ”only five years left”, ”only ten years left”, men mycket till vetenskapsman är han ju inte. Vad jag förstår är det många britter som tröttnat på BBC:s utveckling och vänder det ryggen, på samma sätt som många här i Sverige spyr på SVT och TV4. Och Extinction Rebellion har närmast blivit lynchade när de hindrar trafiken. Men Greta kämpar oförtrutet på för att försöka få till rätt accent.

Oturligt nog – för dem – flaggar tydligen den nya brittiska regeringen för fracking i Nordsjön, på samma sätt som Sverige eldar olja för fullt och Tyskland ökar sin kolförbränning. Någon måste vara realist när miljö- och klimattomtarna inte vill, eller kan, vara det.

—-

wwr: 81926892

Det har du rätt i. Samarbetet med Extinction Rebellion är ytterligare något som förknippar Greta med Storbritannien. En av grundarna kommer från Wales. Hallam har haft organisk farm bara två timmars bilfärd från Bristol där Greta har hållit stor föreställning.

—-

Daily Mail

Energy Charter Treaty, ECT

wwr: 82123651

I ungefär 30 år har det funnits närmast hemliga domstolar som gör att oljebolagen kan stämma de stater som inför regler som begränsar bolagens profithunger! (Om ni inte tror att detta är sant så Googla på Energy Charter Treaty) Dessa brukar träffas på undanskynda platser. I år möts de i Mongoliet, tidigare år har de sammanträtt i följande länder:

Armenia – 2021

Azerbaijan – 2020

Albania – 2019

Romania – 2018

Turkmenistan – 2017

Japan – 2016

Georgia – 2015

Kazakhstan – 2014

—-

energycharter.org

Detta har mörklagts i media men nu till slut verkar en del länder göra upp med systemet och först nu kommer verksamheten upp i dagen.

France becomes latest country to leave controversial energy charter treaty

Quitting the ECT, which protects fossil fuel investors from policy changes that might threaten their profits, was ‘coherent’ with Paris climate deal, Macron said

Macron’s statement follows a recent vote by the Polish parliament to leave the 52-nation treaty and announcements by Spain and the Netherlands that they too wanted out of the scheme.

—-

theguardian.com

Att diskutera:

Kommer ECT till slut att bli nedlagd i dessa tider av climate action?

Allt som rör ECT.

—-

wwr: 82123700

När oljebolagens vinster hotas stämmer oljebolagen länder i domstolar som mycket få människor känner till men trollen som arbetar för företagen hakar upp sig på ord i inlägg som påpekar missbruket. Det har jag inte tid med. Hoppas det kommer in fler skribenter som inser vikten av miljöåtgärder och att systemet publiceras i media.

Ha en fortsatt trevlig kväll och morgondag!

—-

testaros: 82123922

Anser mig vara någorlunda allmänbildad och nyfiken på lära nytt.

Aldrig hört talas om denna charter innan , så får tacka för upplysningen.

Ännu ett exempel på att journalister , politiker går smutsens ärenden och inte folkets samhällenas.

Tack än en gång.

—-

MittMalmoe: 82124057

De blir mer eller mindre hemliga när den samlade Journalistkåren är karriärister utan integritet, och därmed inte gör det jobb de ska.

Hade de gjort sitt jobb då skulle det inte finnas behov för forum som FlashBack och ovan TS.

—-

wwr: 82124636

Klimatpropagandan är naturligtvis extremt välplanerad. BP lanserade 2004 en “carbon footprint calculator” som fick oss att tänka att vanligt folk var de enda som kunde lösa klimatproblemet (om ett sådant nu existerar).

När klimatmötena COP hålls är aldrig oljebolagen med och ifrågasätts. Men de deltagande politikerna äter vegetarisk mat med CO2-siffror på menyn. Greta Thunberg fick 10 miljoner kronor i stipendium av en fond, Gulbenkian, som ursprungligen fått sina tillgångar genom oljeutvinning. Gulbenkian var en oljebaron. (Hon är tvungen att hålla tal vid fondens möte för att få ut resterande 5 miljoner. Det har hon inte vågat göra, ännu. Gretas kompis, klimatgurun Rockström satt i oljefondens jury som gav priset till Greta.) Greta attackerade nästan heller aldrig oljebolag eller storföretag.

Oljebolagen är bara en del av de storföretag och globala organisationer som bundit upp politiker genom styrelseposter och andra luckrativa extraknäck. De tjänar på klimatagendan om den kan flytta all makt till globala organisationer, som t.ex. EU är del av. Politikerna har därför inget emot att under trettio år stöda domstolar som gör att företagen kan slussa kostnaderna för miljöförbättringar vidare på vanligt folk. Nu i “energikrisens” tid gör energibolagen jättevinster.

När massmedia inte skriver om domstolarna blir de naturligtvis i praktiken “hemliga” för vanligt folk. Ingen sätter sig bara ned och Googlar spontant efter “domstolar där oljebolagen kan stämma stater för miljöförbättrande åtgärder”. I år sammanträder de i Mongoliet! Jag hörde först talas om domstolarna när ett COP-möte beskrevs i media för ett par år sedan. Jag skrev då om det i tråden om Greta Thunberg. (Då var Greta i medias fokus och miljö diskuterades. Nu har hon närmast lagt av och tråden om henne verkar mest handla om personliga saker. Så hon och tråden har förlorat i politiskt intresse.) Där deltog flera skribenter med intresse för miljöpolitik, men jag tror inte någon kände till domstolarna. Läs Guardian regelbundet! Mycket är sedvanlig propaganda, men fakta är oftast korrekta och tidningen verkar inte väja för obekväma sanningar. Helt annorlunda än svenska tidningar.

Spoiler:
COP 2022 hålls i Egypten, COP 2023 i Dubai

—-

Xenonen: 82125162

Det är inte bara energisektorn. Allt mer sådan här juridik har flyttats över till privata skiljedomstolar där stater kan tvingas betala skadestånd så fort de ändrar några lagar.

—-

Rad-i-Kalle: 82125645

Sjukt:

En knepighet med ISDS är att tvisten inte utspelar sig i normal domstol där gällande lag i landet prövas. Tvisten ska slitas i en sk skiljedomstol där inte nödvändigtvis jurister utan tre utsedda personer får bestämma vem som har rätt till vad.

Bolagen tenderar att oftast vinna, enligt en kanadensisk expert som utrett ämnet i 20 år.

Det pågår cirka 1 000 ISDS-tvister världen över och antalet ökar kraftigt.

Det intressanta är att Sverige försvarar detta. Antagligen in nån form av vurmande för ”frihandel”. Sverige agerar ”flaxigt” i EU: regler och överenskommelser tycker man oftast är dåliga (eftersom man minsann kan bäst själva) men vill samtidigt tillämpa dem när det passar en själva.

Svenska regeringen har varit positiv till ISDS, man vidhöll genom hela det långa TTIP-grälet att detta var bra eftersom det skyddade investeringar.

Åsikten överlevde TTIP-kraschen också, det visar en utfrågning av minister Ann Linde i riksdagen våren 2018.

Så väldigt bra är ISDS, tycker regeringen, att trots att EU-domstolen i 2018 meddelat att ISDS i vilket fall är ogiltigt mellan EU-länder… så envisas Sverige med att det är det inte alls, i så fall bara ibland.

omeuropa.se

—-

wwr: 82405819

Stark kritik mot ECT och demonstrationer utanför EU-högkvarteret tidigare i år.

Revealed: secret courts that allow energy firms to sue for billions accused of ‘bias’ as governments exit

A secret court system that allows fossil fuel investors to sue governments for vast amounts of money has been accused of institutional bias, self-regulation issues and perceived conflicts of interest, as the drumbeat of EU countries leaving threatens to turn into a samba march.

On Wednesday, the EU will be meeting to discuss reform of the energy charter treaty (ECT) but at the end of last week, Germany became the latest European country to announce its intention to leave the treaty. Slovenia exited earlier in the week, after similar moves by France, the Netherlands, Spain and Poland. The UK is now one of the last large economies to remain in the ECT.

—-

theguardian.com

Kanske dags att börja fråga de svenska ministrarna vad de tycker om avtalet?

Sweden

2015 International Energy Charter

signed on 20 May 2015

Enquiry Point (Article 20.3 of the Energy Charter Treaty). Last updated on 23/03/2001.

General Enquiries

Ministry of Industry and Trade

—-

energychartertreaty.org

Kul att det finns enstaka tidningar som skriver artiklar som inte alltid skyggar för vissa områden. Bra av Guardian.

—-

%%%%% energy

%%%%% charter

%%%%% treaty

wwr: 82225292

Greta skriver på en lista för att Egypten skall frige politiska fångar. Men hon sk-ter i att åka på klimatmötet där om en vecka?

Climate activist Greta Thunberg signs petition calling on Egypt to release political prisoners

—-

middleeastmonitor.com

Ingen bryr sig om klimatet längre. EU och tidningarna tar fram det ibland när EU skall tvinga på länderna regleringar.

Hallå Greta! Det är klimatmöte i Egypten om en vecka. Our house is on fire. I want you to panic! Det gäller inte politiska fångar nu.

Greta anser ju att det bara är ungdomar som kan lösa klimatproblemet. Man har t.o.m. en speciell ungdomspaviljong vid mötet i Egypten.

Children’s COP: Young people given a ‘seat at the table’ for the first time in Egypt

—-

euronews.com

—-

wwr: 82236998

Greta har tappat gnistan och verkar ha lagt ned detta med klimatet. Hon borde naturligtvis utnyttja publiciteten runt mötet, åka till mötet, läsa lusen av makthavarna och förklara för dem vad de gör fel, inte sitta hemma i plugget och tro att klimatproblemet löser sig av sig själv. Vakna upp Greta. Our house is on Fire!

Greta Thunberg to skip ‘greenwashing’ Cop27 climate summit in Egypt

Swedish climate activist says the UN’s climate conference will be ‘used as an opportunity for leaders and people in power to get attention’

—-

theguardian.com

—-

Inga nya fossildrivna bilar får säljas i EU från och med 2035. Det stod klart på torsdagskvällen när EU-parlamentet och ministerrådet enades om nya miljöregler för bilar. Överenskommelsen beskrivs som “historisk” och en “framgång” – men hade kunnat vara än mer ambitiös anser vissa.

– Vi hade klarat av ett tidigare stoppdatum, säger EU-parlamentariker Jakop Dalunde (MP) som velat se ett försäljningsstopp redan 2025.

ep

wwr: 82243443

När inte ens Greta åker på det internationella klimatmötet tror ju ingen längre på någon klimatkatastrof. Det bara skrivs i tidningarna och politikerna upprepar, men ingen tror längre på det.

För 4 dagar sedan beslutade EU att inga nya bensin- eller diesel-drivna bilar får säljas efter 2035. (Hade inte tyskarna beslutat om 2030 förut?) Det har väl inte blivit någon stor nyhet?

EU-parlamentet och ministerrådet enades under torsdagen om nya regler för att fasa ut försäljningen av nya fossildrivna personbilar. Inga nya sådana får säljas från 2035.

—-

nyteknik.se

Alla vet att dessa “beslut” bara omfattar framtida utfästelser som kommer att pratas bort. Skulle en allvarlig klimatförändring vara nära förestående skulle inte Greta Thunberg strunta i det stora klimatmötet. Hon engagerade sig nyligen i Egypten, men då gällde det deras politiska fångar. Klimatteorierna är döda för denna gång, men det är bäst att lämna osagt om EU kommer med kollekthåven igen.

Greta uttalar sig i tidningar. Politiker och media har frikopplat sig från verkligheten. Åkesson lovade 6.50 sänkt bensinpris, det blev 41 öre!

—-

wwr: 82294636

twitter.com

Kvinnor, liv, frihet!

Kurdistans flagga och ett kamprop från de helkvinnliga stridande PKK-förbanden. Det blir bra det där.

Vi behöver nog inte stänga den iranska ambassaden, de åker nog själva. Vi dömde just en iransk regeringstjänsteman som lurats hit av en person som Iran anser jobbar för en organisation som sprängt deras regering till döds. Turkiet och Nato blir också överförtjusta.

—-

wwr: 82325962

Greta Thunberg vill lämna vidare megafonen

Hon har dragit igång en världsomspännande proteströrelse och skällt ut några av världens största makthavare. Men nu vill Greta Thunberg ta ett steg åt sidan och lämna över megafonen.

– Till de som drabbas, de som lever på frontlinjerna av klimatkrisen, säger hon.

—-

svd.se

Greta lägger av klimatkampen. Om inte hon kämpar för klimatet lär väl ingen annan bry sig heller?

Är detta slutet för klimatkampen och media och politiker kommer att bara gå på tomgång om detta i framtiden? Möjligen avbrutet av en och annan EU-insamling och inga fler sugrör?

—-

Osynlige.Mannen: 82326451

Jag har följt klimatfrågan i mer än 20 år, och jag kommer till en helt annan slutsats. Klimatet har funnits i allmänhetens medvetande under två perioder. Massmedia körde klimatpropaganda under lång tid, men det var inget som noterades av folk i gemen. Fram tills 2006 då Al Gore gjorde entré. Det höll i ca tre år. I november 2009 briserade Climate Gate, och i december hölls klimatmötet i Köpenhamn som blev ett fullständigt fiasko. Sedan tappade folk intresset helt. Spola fram till augusti 2018 då greta™ kom på scenen, bildligt och bokstavligt. Hon gjorde om Al Gores bravad, men den här gången höll det bara i halvannat år. Sedan kom Covid-19. Och sedan kom invasionen av Ukraina.

Vad pratar folk om idag?

  [*]Priset på el.

  [*]Priset på bränsle.

  [*]Priset på mat.

  [*]Bolåneräntan.

  [*]Kriminaliteten.

  [*]Integrationsfiaskot.

  [*]Kaoset i skolan.

  [*]Vårdköer.

Och skulle vid något enstaka tillfälle klimatet komma upp, så kommer samtalet handla om vad man borde göra med idioterna som limmar fast sig på vägen och hindrar ambulanser att komma fram.

Om klimatoro är vanligt i din bekantskapskrets så befinner du dig nog i en ekokammare. Klimatet är inte närvarande i medvetandet hos verklighetens folk. greta™ är yesterday’s news. Om man nämner hennes namn så får man en suck som svar. Och det är lite svårt för en snart 20-årig kvinna att fortsätta lajva 11-åring, inte sant?

—-

wwr: 82329802

Greta och regeringen ger upp. Det går fort när det gäller att dra in bidrag i alla fall. “Nu hinner ingen göra en miljöinsats och köpa en elbil före onsdag, det gjorde vi bra, Cop27 F/O, hehe”

Regeringen stoppar bidrag till köp av så kallade klimatbonusbilar, till exempel elbilar. Stoppet träder i kraft redan på onsdag.

—-

dn.se

(Däremot beslutade EU förra torsdagen att förbjuda försäljningen av alla nya bensin och dieselbilar från 2035. Klimatpolitiken är helt schizofren. Detta kommer med säkerhet att snackas bort. Tyskarna skulle ju förbjuda från 2030.)

Dödsstöten för Greta var Coronafonderna. EU samlade in 7500 miljarder för att höja produktionen och koldioxiden. Jag undrar om ens massmedia hade kunnat vinkla det till fortsatt klimataktivism.

EU “löser” ju hela tiden sina hopfantiserade eller konstruerade kriser genom att uppfinna ännu värre kriser. Nu har man höjt insatserna och ersatte klimatet med kriget. Få se vad som blir värre än det? Inflation och energikris är ju värre för oss som inte behöver kriga (ännu i alla fall men NATO-medlemskap lär man inte gå obemärkt genom. Ukrainas intresse för NATO fick ju vissa konsekvenser).

Däremot verkar det mesta utvecklas bra för Greta vad gäller hälsan, privatlivet och plugget. Det tror jag gläder alla seriösa skribenter som hängt länge i denna tråd.

—-

Här lagrar man tydligen i 17 timmar. Hela systemet liknar nästan science fiction, men fungerar tydligen på sydliga breddgrader i torra klimat.

en.wikipedia.org

The Cerro Dominador project has a 110 MW solar-thermal tower. This technology uses a series of mirrors (heliostats) that track the sun on two axes, concentrating the solar radiation on a receiver on the upper part of the tower, where the heat is transferred to molten salts.[19] The molten salts then transfer their heat in a heat exchanger to water, generating superheated steam, which feeds a turbine that transforms the kinetic energy of the steam into electric energy using the Rankine cycle.[20] In this way, the Cerro Dominador plant is capable of generating around 110 MW of power.[21] The plant has an advanced storage system enabling it to generate electricity for up to 17.5 hours without direct solar radiation, which allows it to provide a stable electricity supply without interruptions if required. The Project secured up to 950 GW·h per year sale. Additionally, the plant has a sub-station and transmission line connected to the SING (Sistema Interconectado del Norte Grande) or Norte Grande Electric Grid.

—-

With 252 metres in height, the main tower is the second tallest man-made structure in Chile after Gran Torre Costanera.[22]

en.wikipedia.org

The Greta Thunberg Thermostat

Bb

wwr: 82402351

Ni har kanske sett Eira Hedlund. Hon ser precis ut som Greta fast hon gråter istället för skäller. Passive-aggressive är nog effektivare.

aftonbladet.se

—-

MidlifeMommy: 82402488

Krokodiltårar på en vänsteraktivist som inte heller har läst IPCC:s rapporter. Vilken skräll 🙂

Gretas USP är numera fnitterattacker. Blir nog jättebra i FN och EU.

—-

wwr: 82428539

Ja Greta har tillfrisknat men smittat ned en hel generation.

Greta är fortfarande i ropet. Ett Twitter-inlägg med hennes fick just 700 likes och visar att Musk ännu inte dödat fågeln.

Storbritannien har utvecklat ett nytt vapen mot ryssarna. Sunak provade att stirra ned Lavrov men Twitter bedömer att han mest liknade en uppretad pudel.

(FB) Zelensky lägger fram 10-punkts fredsplan till Ryssland – förhandlingsgenombrott?

Här blev Sunak alltså jämförd med Greta och har inget att hämta mot hennes dödsblick.

twitter.com

—-

wwr: 82507149

Den här artikeln kom just i Googles nyhetsflöde. Greta ger tydligen miljoner till samerna. Men hennes engagemang är värt mer. Hon lade ned gruvkampen när samerna fick avslag av regeringen i våras. Nu verkar hon nästan försöka köpa sig fri från samerna.

nsd.se

Bilden är väl dessutom gammal. Greta var på Jokkomokks marknad för tre år sedan och även i Jokkmokk i februari i år tror jag. När bilden är tagen framgår inte.

—-

Compare scandal with Nakate.

Article and picture from February: Feb 2022: Greta visits the Samis and supports their fight against the mining company every week during spring. But after the government approves the construction Greta completely drops the issue. This was mostly related to the fact that Greta and the media supported Sami culture very strongly and had forgotten that no one has ever supported the Swedish culture during globalization and mass immigration. In this picture the Samis can be seen at the edge of the picture. — https://www.svt.se/nyheter/sapmi/fridays-for-future-strejk-i-jokkmokk
Picture from February published Nov 2022, without reference to when it was taken: Feb 2022 Greta visits the Samis and supports their fight against the mining company every week during spring. But after the government approves the construction Greta completely drops the issue. This was mostly related to the fact that Greta and the media supported Sami culture very strongly and had forgotten that no one has ever supported the Swedish culture during globalization and mass immigration. After Greta droppe the issue, she later donated SEK 2M to the Samis, looking like a “divorce compensation”. Media now (Nov 2022) has cropped out the Samis from the picture. You can only see the photographers taking pictures of the Samis. One local person is taking a pictire of Greta with her cell phone and you can see the Sami activists on that screen. — https://nsd.se/bli-prenumerant/artikel/lz35n0pj/nsd-bf_3m3kr_e
Picture from February published Nov 2022, without reference to when it was taken: Feb 2022: Greta visits the Samis and supports their fight against the mining company every week during spring. But after the government approves the construction Greta completely drops the issue. This was mostly related to the fact that Greta and the media supported Sami culture very strongly and had forgotten that no one has ever supported the Swedish culture during globalization and mass immigration. After Greta droppe the issue, she later donated SEK 2M to the Samis, looking like a “divorce compensation”. Media now (Nov 2022) has cropped out the Samis from the picture. You can only see the photographers taking pictures of the Samis. One local person is taking a pictire of Greta with her cell phone and you can see the Sami activists on that screen. — https://nsd.se/bli-prenumerant/artikel/lz35n0pj/nsd-bf_3m3kr_e

wwr: 82511122

Kommer ni ihåg skandalen där man klippte bort den svarta klimataktivisten Nakate från en bild med Greta?

img.buzzfeed.com

edition.cnn.com

theguardian.com

Nu gör tidningarna samma sak med samerna, fast denna gång kommer nog inte samerna att få upprättelse. Bortklippningen av Nakate bidrog starkt till hennes genombrott som “ledande” klimataktivist.

Så här såg bilden ut när SvT publicerade den i februari, med de samiska aktivisterna snett bakom.

Article and picture from February: Feb 2022: Greta visits the Samis and supports their fight against the mining company every week during spring. But after the government approves the construction Greta completely drops the issue. This was mostly related to the fact that Greta and the media supported Sami culture very strongly and had forgotten that no one has ever supported the Swedish culture during globalization and mass immigration. In this picture the Samis can be seen at the edge of the picture. — https://www.svt.se/nyheter/sapmi/fridays-for-future-strejk-i-jokkmokk — Compare scandal with Nakate, but this time the Samis will not get publicity for it.

svtstatic.se

Men nu har Greta släppt samerna sedan länge och verkar ge dem 2 miljoner i “skillsmässoersättning”. Idag kom en nyhet om det i Googles nyhetsflöde. Men i den artikeln har NSD klippt bort samerna från bilden och man kan bara se fotograferna som fotograferar samerna (utanför bild) samt lite, lite av dem i en mobiltelefon, där en lokal person givetvis tar med aktivisterna i bilden!

Förmodligen föll allt på att tidningarna kom på att man inte kunde försvara samisk kultur när man aldrig försvarat svensk kultur.

Picture from February published Nov 2022, without reference to when it was taken: Feb 2022: Greta visits the Samis and supports their fight against the mining company every week during spring. But after the government approves the construction Greta completely drops the issue. This was mostly related to the fact that Greta and the media supported Sami culture very strongly and had forgotten that no one has ever supported the Swedish culture during globalization and mass immigration. After Greta droppe the issue, she later donated SEK 2M to the Samis, looking like a “divorce compensation”. Media now (Nov 2022) has cropped out the Samis from the picture. You can only see the photographers taking pictures of the Samis. One local person is taking a pictire of Greta with her cell phone and you can see the Sami activists on that screen. — https://nsd.se/bli-prenumerant/artikel/lz35n0pj/nsd-bf_3m3kr_e — Compare scandal with Nakate, but this time the Samis will not get publicity for it.

nsd.se

Greta och hennes miljoner är vad tidningen vill visa upp, inte samerna och gruvan (i detta fall en socialdemokratisk tidning).

—-

wwr: 82553310

Ungar som stämmer regeringar om klimatet är ju gammalt som gatan, även Greta har varit inblandad, förstås. Men det har ni kanske haft med i tråden.

Kids suing governments about climate: It’s a global trend

From Colombia to Pakistan to the Netherlands, kids are claiming a right to a clean environment—and sometimes winning.

PUBLISHED JUNE 26, 2019

• 9 MIN READ

—-

nationalgeographic.com

Hoppas de stämmer EU också , det är ju de som bestämmer.

Oljebolagen kanske de också kan dra inför domstol?

—-

%%%%% Greta

Gruva Kallak

wwr: 79676556

Tack för svaret.

Regering och kommunstyrelse vill ha en gruva där. Då har de demokratiska instanserna sagt sitt.

Men sedan drabbas renskötare. Då måste de naturligtvis bara kompenseras. Kommer inte detta att ske?

Mycket skumt att inte LKAB tar detta. Ett världsledande svenskt företag med järngruvor i Norrland. Beowulf har ingen pågående gruvbrytning och kommer från ett land utan järngruvor. (Som jag fattat det)

—-

wwr: 79676818

Så LKAB klarar inte av att bryta viss typ av malm!

Så malmen kommer inte att gå till SSAB.

Men då blir det väl bra då om samerna får sin kompensation.

Jag tror inte heller lapparna gnäller, de är smarta. Det är bara massmedia som försöker hetsa olika etniciteter i Sverige mot varandra.

DN och Greta har aldrig brytt sig om svenskarnas traditionella livsstil, men nu gäller det lapparnas. (Jag har besökt Nordkalotten en hel del tidigare och gillar samernas livsstil, men jag gillade även svenskarnas, det gör inte DN och Greta.)

—-

wwr: 79677076

Förmodligen förlorar Sverige på detta när inte staten/LKAB tar hand om det. Se hur det har gått när energiförsörjningen privatiserats. Staten skall inte behöva kalla in utländska privata företag för riskkapital. Staten borde i lugn och ro provborra och aktivera gruvan när marknaden är gynnsam.

LKAB är världsledande. De skall kunna ta hand om all typ av malm.

—-

wwr: 79677366

Bedrövligt att inte svenska statens LKAB klarar att ta hand om den svenska malmen, även om det finns annan malm i Sverige.

Men nu bråkas det. Skulle det göra det om ett EU-företag gick in? De har säkert gräddfil hela vägen genom EU-regler.

—-

wwr: 79678244

Det är först nu när något kommer utifrån EU som systemet börjar fungera lite som förut. Ministern KU-anmäls. DN utreder ministern för mutor. Lite av transparensen i det gamla Sverige börjar komma fram. T.o.m. Greta protesterar mot att landes resurser säljs ut. Hon vill försvara samernas traditionella livsföring. Men det gör aldrig DN och Greta när EU och invandrarna tar över eller när Sveriges energi rinner till kontinenten.

DN låter en samisk skådespelerska förklara hur hon fötts in i ett kulturarv.

– Det är ett privilegium att födas in ett kulturarv, att ha rötterna någonstans.

Sedan säger hon till mig att spänningarna mellan samer och svenskar (som hon kallar icke-samerna) består, de har funnits ända sedan folk flyttade hit söderifrån.

– Man gav nybyggarna mark som tillhört samerna.

—-

dn.se

Skriv om det där till

“Man gav invandrarna mark som tillhört svenskarna”. Det skulle DN inte skriva.

Så försvaras inte svensk kultur. Företag inom EU kan säkert ta kontroll över svenska tillgångar enklare än Beowulf. Så det är bra att Beowulf möter motstånd, men det skulle även ske med företag inom EU.

Det är det som är så förljuget när DN nu utreder ministern för korruption. EU har ingen transparens alls. Dit skickar vi bara pengar men får ingen redovisning. Men det ifrågasätts aldrig. Man försvarar samisk etnicitet men inte svensk.

—-

Gruva Kallak

wwr: 79676556

Tack för svaret.

Regering och kommunstyrelse vill ha en gruva där. Då har de demokratiska instanserna sagt sitt.

Men sedan drabbas renskötare. Då måste de naturligtvis bara kompenseras. Kommer inte detta att ske?

Mycket skumt att inte LKAB tar detta. Ett världsledande svenskt företag med järngruvor i Norrland. Beowulf har ingen pågående gruvbrytning och kommer från ett land utan järngruvor. (Som jag fattat det)

—-

wwr: 79676818

Så LKAB klarar inte av att bryta viss typ av malm!

Så malmen kommer inte att gå till SSAB.

Men då blir det väl bra då om samerna får sin kompensation.

Jag tror inte heller lapparna gnäller, de är smarta. Det är bara massmedia som försöker hetsa olika etniciteter i Sverige mot varandra.

DN och Greta har aldrig brytt sig om svenskarnas traditionella livsstil, men nu gäller det lapparnas. (Jag har besökt Nordkalotten en hel del tidigare och gillar samernas livsstil, men jag gillade även svenskarnas, det gör inte DN och Greta.)

—-

wwr: 79677076

Förmodligen förlorar Sverige på detta när inte staten/LKAB tar hand om det. Se hur det har gått när energiförsörjningen privatiserats. Staten skall inte behöva kalla in utländska privata företag för riskkapital. Staten borde i lugn och ro provborra och aktivera gruvan när marknaden är gynnsam.

LKAB är världsledande. De skall kunna ta hand om all typ av malm.

—-

wwr: 79677366

Bedrövligt att inte svenska statens LKAB klarar att ta hand om den svenska malmen, även om det finns annan malm i Sverige.

Men nu bråkas det. Skulle det göra det om ett EU-företag gick in? De har säkert gräddfil hela vägen genom EU-regler.

—-

wwr: 79678244

Det är först nu när något kommer utifrån EU som systemet börjar fungera lite som förut. Ministern KU-anmäls. DN utreder ministern för mutor. Lite av transparensen i det gamla Sverige börjar komma fram. T.o.m. Greta protesterar mot att landes resurser säljs ut. Hon vill försvara samernas traditionella livsföring. Men det gör aldrig DN och Greta när EU och invandrarna tar över eller när Sveriges energi rinner till kontinenten.

DN låter en samisk skådespelerska förklara hur hon fötts in i ett kulturarv.

– Det är ett privilegium att födas in ett kulturarv, att ha rötterna någonstans.

Sedan säger hon till mig att spänningarna mellan samer och svenskar (som hon kallar icke-samerna) består, de har funnits ända sedan folk flyttade hit söderifrån.

– Man gav nybyggarna mark som tillhört samerna.

—-

dn.se

Skriv om det där till

“Man gav invandrarna mark som tillhört svenskarna”. Det skulle DN inte skriva.

Så försvaras inte svensk kultur. Företag inom EU kan säkert ta kontroll över svenska tillgångar enklare än Beowulf. Så det är bra att Beowulf möter motstånd, men det skulle även ske med företag inom EU.

Det är det som är så förljuget när DN nu utreder ministern för korruption. EU har ingen transparens alls. Dit skickar vi bara pengar men får ingen redovisning. Men det ifrågasätts aldrig. Man försvarar samisk etnicitet men inte svensk.

—-

DeValera: 79682061

Koncerner kan alltid “trolla” bort den beskattningsbara inkomsten. Idag är det vanligt att stora koncerner betalat mindre i bolagsskatt än vad än normalinkomsttagare betalar i inkomstskatt. Detta har att göra med att Sverige tillåter internprissättning i bolag inom koncerner.

Så det finns inga garantier att detta bolag kommer att generera några skatteintäkter.

När det gäller anställda så behöver företaget inte anställa någon inhemsk arbetskraft utan kan värva gruvarbetare i länder tex som Bulgarien och Rumänien där arbetstagarna har löner efter kollektivavtal som gäller i dessa länderna.

—-

wwr: 79716456

Jag tycker alltså det är konstigt att inte LKAB driver gruvan. Vad jag kan se har inte Beowulf någon pågående gruvverksamhet och kommer från Storbritannien som inte har några järngruvor. LKAB tillhör däremot de världsledande inom järngruvor och har stor verksamhet i Lappland. Det verkar som om LKAB:s närmaste gruva, i Gällivare, ligger bara 80 km (=ingenting i Lappland) från Kallak. Ändå måste vi kalla in britter för detta.

Jag vill inte outa mig och kan bara säga att jag mailade några “myndigheter och gruvföretag” och frågade. Jag fick vänliga svar, men av typen “läsuppgifter” (EU-informationens metod) som jag ännu inte hunnit tränga igenom. Den som vet svaret kan säkert kort förklara vad LKAB har sagt och varför nu tydligen Beowulf har “mutat in” marken men ändå inte säkert kommer att anlägga en gruva, vad jag kan förstå.

Jag är inte helt säker. Men man kan fråga sig om detta mycket är ett uttryck för det vanliga självhat som sprids i Sverige. Är det verkligen någon gruva på gång? Gruvan är mest känd för att den inkräktar på samernas renskötsel. DN och Greta strider för samernas rätt till sin traditionella livsföring. (Men de strider inte för svenskarna rätt till traditionell livsföring under massinvandringen.) Internationella nätverk skapar konflikter mellan etniciteter, som invandrare och svenskar eller samer och svenskar. Även britter, som ju lämnat EU, smutskastas i detta projekt.

Men vi får se vidare på detta och hur det utvecklar sig eller om det mest skall handla om samer i media. Det jag sett om samer har mest varit från mediarapporter om Greta och i DN. Greta hämtar som vanligt sin information från unga tjejer, denna gång från samernas ungdomsorganisation och DN hade en artikel som presenterade en samisk skådespelerska. Men riktigt hur samerna som helhet ställer sig till detta har inte presenterats i media. Lappland är ju stort och om gruvföretaget ger en väl tilltagen kompensation till samerna så undrar man ju om inte samerna kan acceptera att flytta sin renskötsel till andra områden? (Att kräva att de blir så traditionella att de blir flyttsamer igen, skall man inte göra. Men med god kompenation kanske de kan acceptera en lösning?)

—-

%%%%% gruva

%%%%% Kallak

wwr: 79975413

Giant Squid: 79975370

Jag ar skrivit att de äldre kan deltaga i Parents For Future eller People for future.

Gå till mynttorget med din egen skylt.

Retards for future.

—-

Men då diskriminerar Greta genom att inte välkomna äldre i den organisation hon själv är med i utan hänvisar dem till andra organisationer.

När du nu påpekar att en äldre person är med så.är det alltså inget tecken på att Greta inte diskriminerar utan anmärkningsvärt att nästan inga äldre alls är med sett som helhet.

Du är ett typiskt troll som gör personangrepp.

Vad jag kan se har du skrivit så här tidigare. Jag hittar inte inlägget

Man vägrar ingen, du får gå med i +25 gruppen istället.

Man får inte gå med i scouterna, miniorerna eller juniorerna om man är en gammal gubbe, då är det senioravdelningen som gäller.

Tycker man annorlunda så får man ordna en egen organisation där gubbarna får hänga med kidsen.

—-

Men detta är en tråd om Greta personligen så jag släpper detta nu. Jag ville bara bemöta ditt påstående om att äldre får vara med.

—-

%%%%% Greta (äldre material som kan infogas längre upp)

no shower trend, filth, dirt, stench

wwr: 81821603

PedoJoeBiden: 81773460

svt.se

—-

Maten, elen, boräntorna, bränslet – och nu också vattnet. Många kommunala VA-bolag chockhöjer priset på vatten och avlopp.

I Stockholms stad går priset upp med hela 25 procent.

—-

Nu chockhöjs även priset på vatten, kommer svennen tvingas dra ner på antalet toalettspolningar och duschar?

Kan detta leda till att inflationen fortsätter öka?

Om hela familjen bajsar först innan man spolar så sparas många liter vilket lär kännas av i plånboken, det är bara att gilla läget.

—-

Europa skall tillbaka till Stenåldern. Belgarna sänkte Kongo. Nu attackerar de oss med samma metoder. – Europa, det nya Afrika.

Vi skall inte ha råd att värma vattnet och nu rusar vattenpriserna. Vi skall sitta hemma och stinka och isoleras, som vid Corona.

Den egentliga orsaken till prishöjningarna är utslagen konkurrens, privatisering och monopol. EU har t.ex. släppt in storföretagen som slagit ut konkurrensen. Prishöjningarna är planerade. De europeiska länderna skall slås ut så EU kan ta kontroll över dem.

Pravda har fastlagt smutslinjen för länge sedan.

See fewer people, take fewer showers

—-

nytimes.com

N.Y. Times/fashion: The Great Unwashed

—-

nytimes.com

Greta Thunberg i skitig T-tröja

The activists oppose nuclear and fossil energy. To be dirty is a logical consequence of energy depletion due to lack of hot water. Pandemic had same effect. Stench and isolation.

e-rabbit.org

—-

See also, further up

See summary

%%%%% no shower trend

%%%%% shower

%%%%% filth

%%%%% dirt

%%%%% stench

%%%%% unwashed

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 

A few earlier posts:    (scroll down list)


2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2)

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.001.003: 003 (001) Greta Thunberg (010)

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »