Categories
native indians space Starlink zAll pages

03.1.004.014 (040) Starlink (SpaceX)

Only use this mirror site if snowleopard.info is under maintenance.

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Starlink

This text is continued from here

Januari 2020: På fredag eftermiddag skjuter SpaceX upp 60 Starlink-satelliter till. Totalt 240 satelliter kommer man upp i då. Det planeras att skjuta upp 60 satelliter var annan vecka, kanske upp till 42.000 satelliter. Men satelliterna fungerar inte som avsett. Inga optiska länkar finns. Ingen har ens sett de antenner man skall använda för att koppla upp sig mot dem. Dessa antenner torde dessutom vara mycket avancerade med elektronik som följer satelliternas bana!

Kan det vara så att Starlink istället egentligen är spionsatelliter?

De flyger lågt, på en höjd som passar spionsatelliter. Inte på den höjd t.ex geostationära kommunikationssatelliter befinner sig.

“Lidar” är en teknik som används både för spionsatelliter och för självkörande bilar. Tesla utvecklar sådana bilar. Musk har varit i diskussion om Lidar men säger att det inte är bra teknik för bilar.

Satelliterna väger 227 kg (totalt 1.3 ton skjuts upp). Vissa uppgifter säger att detta är för lite för att rymma högupplösande kameror. Men jag tror inte man säkert kan säga det. Teknik utvecklas och i synnerhet satellitbilder och data hemlighålls.

Sammantaget verkar det troligare att Starlink kan vara ett nätverk av spionsatelliter än ett Wi-Fi-nätverk. Man kanske är i färd med att smyga på oss mer massövervakning under falska förespeglingar.


Correction, August 21, 2020: The most likely method for surveillance is SAR – Synthetic Aperture Radar (not lidar). Its resolution is independent of distance and improves with a small antenna!

Kulturmarxist: 70006364

Tanken har slagit mig också att det är en “skenmanöver” men jag tror inte det. Idag finns det 1400 aktiva satelliter som SpaceX inte skjutit upp. Tänkte att det är “mördar robotar” som kan leta upp fiendens satelliter och är stand-by beredda att sabba dem på något sätt fysiskt – alt jamma deras sändningar. Men jag tror inte det. Kineserna och ryssarna har kanske 100-200 spionsatelliter Max. Man behöver inte 42 000 st för att sabba dem.

För 30-40 år sedan var det en amerikansk miljardär som skulle börja plocka malm på havsbotten. Värdefulla mineraler sades ligga som kulor på havbotten. (man visade suddiga bilder på kulor i DN) Han började bygga ett gigantiskt skepp för detta ändamål men i själva verket var det CIA som byggde ett specialfartyg för att plocka upp en skjunken rysk atom-Ubåt full med kärnvapen och krypteringnycklar. Man storyn runt var enorm och stora artiklar i Svenska tidningar om den “galne miljardären” och hans planer. – Lögnen fungerade faktiskt. Sovjet visste inte var ubåten skjukit men USA hade pingat in explotionen och visste på metern var den låg.

I England fanns en socialistisk miljardär som skänkte pengar till ANC för många år sedan. Stora artiklar om detta i svenska medier. I Själva verket var det svenska sossarna som skickade ner DINA skattepengar och “Den gode socialsitiske miljardären i london” var en narcissist som tog 10% i egen ficka av DINA pengar. SAP/LO har sysslat med sånt här i många år även i Zimbawe. Intervenerar demokratier lite överallt.

F.ö. hänvisar jag till mina tidigare inlägg: [ -1- -2- ]

wwr: 70015565

Det är definitivt mycket märkligt att SpaceX skjuter upp stora mängder satelliter som inte kan kommunicera med varandra. Det gäller även om satelliterna har en livslängd på 5 år. Man kan nästan säga att SpaceX verkar fylla på med rymdskrot utan uppenbar anledning.

F.ö. hänvisar jag till mina tidigare inlägg: [ -1- -2- ]

Det är ännu inte fastslaget och låter nästan ofattbart. Men det verkar som om amerikanerna håller på att skjuta upp en armada av 42.000 spionsatelliter som kommer att övervaka oss dygnet runt. Men inga diskussioner om detta förekommer. (Utom bland astronomer som blir bländade av den stora mängden satelliter.) Ingen har ens ställt frågan till Musk eller amerikanska myndigheter. Jag menar att grundproblemet ligger hos massmedia. Idoler som Greta eller Elon får aldrig en enda, allvarligt menad, kritisk fråga.

Nästa gång du tittar upp, Säg “omelett”!

wwr: 70017134

Inom en tid kan vi ha 42.000 satelliter seglande över oss, på en höjd som passar spionsatelliter. De fungerar inte som avsett, med kommunikation mellan satelliterna, det går inte att köpa deras påstådda Internet, ingen har ens sett att kundernas antenner existerar. Man påstår att man skall finansiera en Marsresa med ett rymdskepp som inte ser flygdugligt ut. Man har inte sålt en enda uppkoppling men investerat massor.

Lägg till USA:s nya vapengren, rymdförsvaret.

Det räcker mer än väl för att ifrågasätta vad som sker.

wwr: 70017256

Man kan inte uppgradera en satellit som redan skickats upp när den inte har optisk utrustning.

Det tekniska är nog svårt att diskutera. Vem vet hur mycket spionutrustning jänkarna kan pressa in i 227 kg? Sannolikt en hel del.

Jag hänvisar till mitt tidigare inlägg. Det finns tillräckligt många märkligheter i det projektet för att det behöver granskas. Det skall man inte behöva gissa om på Internet.

Vi verkar inte komma vidare med detta just nu, jag tar nog lite paus från sett en stund. Men om USA skickar upp 42.000 spionsatelliter och ljuger om det och kallar det WiFi är det en enorm skandal.

wwr: 70019219

Det är nog ganska klokt att säga att man inte vet vad det går att stoppa in i en modern spionsatellit. Bilder från och data om dessa tillhör bland de mest skyddade hemligheterna.

Vi kan inte utgå från vår gamla systemkamera och använda gymnasiefysiken för att räkna ut upplösningen i en modern spionsatellit. Den kan säkert använda helt andra tekniker.

Lidar t.ex

Vi kommer att ha 42.000 satelliter seglande över oss på lagom höjd för spionsatelliter. De påstås ingå i WiFi. Fast ingen Wi-Fi fungerar. Länkarna finns inte ens på ritbordet.

Självklart skall man bara skeptisk och kräva svar. Men heter man Elon eller Greta kan man säga vad man vill, media bara jublar.

Also the orbiting telescope Hubble could be a spy satellite, controlled from the US. Some claim it can not move quickly enough to synchronize with earth movement or that sensors have wrong light sensibility range. These explanations seem unlikely. These problems could easily be modified to take photos of the earth.

Landing rockets and catching fairings in nets are employed to take focus from satellites that do not function as expected, i.e. not being Internet satellites, but most likely spy satellites.

wwr: 70107662

Sedan förra året skjuter SpaceX upp Starlink-satelliter. Man skjuter upp 60 st i taget och har för närvarande 240 satelliter i omloppsbana. Man planerar att skjuta upp 60 satelliter var annan vecka, kanske upp till 42.000 satelliter.

Satelliterna uppges väga 227 kg (500 lbs) och ha som uppgift att skapa ett Internetnätverk vars uppkopplingar skall säljas till allmänheten. Man säger att inkomster från detta skall finansiera en Marsfärd. Satelliterna färdas på låg höjd (“LEO”).

Satelliterna är planerade att kommunicera med infrarött ljus, men detta är ännu inte färdigutvecklat.

För att ta emot signaler från satelliterna uppger företaget att man behöver en fast antenn av “pizzastorlek”. Den torde dessutom ha rörliga delar eller avancerad elektronik som följer satelliterna. Företaget har ännu inte visat upp någon sådan antenn. Det går inte för allmänheten att använda nätverket nu.

Vi har haft en del diskussioner om detta i SpaceX-tråden men moderatorerna har bett oss dela tråden så det här inlägget startar en Starlink-tråd.

Eftersom Starlinks Internet inte fungerar så tror jag att satelliterna istället skulle kunna vara spionsatelliter. Här finns en diskussion om det i SpaceX-tråden:

(FB) SpaceX – Uppskjutningar med mera.

wwr: 70107844

Det finns beräkningar. Jag är inte säker på att detta är den senaste.

youtu.be

Men eftersom satelliterna ännu inte kan kommunicera alls med varandra så gäller inte denna video. Satelliterna kan eventuellt skicka ned signalen igen till en basstation i närheten. Men inte heller detta är säkert.

wwr: 70108698

Orsaken jag startade tråden var bl.a för att referera dessa artiklar:

Ett nytt Nya Zeeländskt företag, Rocket Lab, gör uppskjutningar. De liknar delvis Starlink, därför refererar jag dem här.

Maxvikten för deras uppskjutningar är 227 kg (500 lbs), exakt den vikt som angivits för en Starlink-satellit.

Företaget planerar även att återanvända raketsteg på ett spektakulärt sätt, liksom SpaceX. Rocket Lab planerar att låta raketstegen falla tillbaka i fallskärm och hämtas med helikopter. (Man använder också “festliga namn” på uppdragen etc.)

space.com

Företaget planerar, liksom SpaceX, täta uppskjutningar.

Och det mest intressanta:

Rocket Lab sköt nyligen upp en satellit åt NRO, vilket är USA:s myndighet för kontroll av spionsatelliter.

One of Rocket Lab’s two-stage Electron boosters lifted off from the company’s New Zealand launch site today (Jan. 30) at 9:56 p.m. EST (0256 GMT and 3:56 p.m. local New Zealand time on Jan. 31), carrying the NROL-151 payload for the U.S. National Reconnaissance Office (NRO).

The NRO operates the United States’ fleet of spy satellites and tends to keep details about these spacecraft and their missions secret.

Today’s launch was the 11th overall for the 57-foot-tall (17 meters) Electron, which can loft about 500 lbs. (227 kilograms) on each roughly $5 million mission.

Att NRO skickar upp raketer som kan ta maxvikten 227 kilo, passande för en Starlink-satellit, skulle alltså även detta tala för att Starlink kunde vara spionsatelliter.

space.com

space.com

wwr: 70109780

“Spionsatellit” är ett vedertaget begrepp.

Massövervakning är på snabb frammarsch. Trump har publicerat en bild med upplösning på 10 cm. I verkligheten har säkert satelliterna ännu bättre upplösning.

USA kan få möjlighet att övervaka hela den bebyggda delen av jordklotet i extrem detalj i varje sekund. Det kommer att kombineras med Googles kartläggning av oss, hur vi surfar, var vi och våra telefoner befinner oss. Kanske även vad vi handlar med våra kreditkort. All epost vi skickar läses. AI byggs på.

Om USA/NWO kontrollerar allt detta så kontrollerar de världen.

wwr: 70116885

Det påstås att Starlink skall ge oss Internet. Det finns redan 240 satelliter uppskickade. Det kan komma att skickas upp 42.000 satelliter. Det går inte att köpa uppkoppling idag. SpaceX har inte ens visat upp den antenn som kommer att behövas för att koppla upp sig. De optiska kopplingar som krävs för att satelliterna skall fungera effektivt finns inte i satelliterna. Satelliterna flyger lågt, på en höjd passande för spionsatelliter.

Då är det sunt att ifrågasätta om satelliterna verkligen är till för Internet. Kan de istället utgöra ett nätverk av spionsatelliter?

wwr: 70140169

Man har skjutit upp 240 satelliter som inte ens innehåller den teknik (optiska kopplingar) som behövs för ett effektivt Internet. Man planerar fortsätta med att skjuta upp 60 satelliter var annan vecka.

För att ta emot signaler behövs en mycket avancerad antenn som kan följa satelliternas rörelse, antingen elektroniskt eller mekaniskt. Företaget har inte ens visat upp antennen.

Datum för när nätverket skall kunna användas skjuts fram. Tidigare har sagts i år. Nu kallas detta mjukstart. Nu påstår man istället nästa år. Och man begränsar till Nordamerika fast satelliterna flyger över stora delar av världen.

Man har byggt en raket som man påstår att man skall flyga till Mars med. De pengar man tjänar från Starlink skall användas till en Marsfärd. Men Marsraketen ser inte flygbar ut. Istället för att SpaceX tjänar pengar så pumpar tydligen Google (massövervakningsföretaget nummer ett) in pengar i SpaceX.

Som front för detta ställer man upp en “nice guy” med avväpnande charm. Elon Musk tilldelas övermänskliga egenskaper. (Har grundat PayPal, SpaceX, Tesla, Hyperloop, har IQ 145. Men när man läser om honom går han mest på fester, röker hasch, jobbar aldrig, hänger mest på Twitter. När han visar upp Teslas SUV så går rutorna sönder. “Tänk vad festligt. En sådan skojare kan ju aldrig ligga bakom spionsatelliter.”)

Starlinks uppskjutningar är ett spektakel där man försöker dra uppmärksamheten från satelliterna. Man återvinner raketsteg, fångar upp noskonen i någon slags “basketmatch” mellan två båtar etc Tilldelar olika projekt festliga namn.

Liknelsen med fotbollen beskriver precis ett problem som spionsatelliter har. Skall de övervaka mindre ytor i detalj krävs många satelliter.

Problemet är som oftast pressen. Den ställer inte längre kritiska frågor till makthavare. Man skulle självklart fråga varför SpaceX skickar upp satelliter som inte ens är utrustade på nödvändigt sätt. Man skulle begära att få se mottagarantennernna som alltså skall säljas i år.

wwr: 70154524

SpaceX har fått ett allmänt tillstånd för Starlink i Australien. Artikeln talar bl.a om luftrum men nästan alla satelliter flyger högre än det man brukar räkna till ett lands luftrum. Däremot tas även frågor upp om störning av befintliga sändningar.

SpaceX ansökan kan vara äkta, men kan också vara ett villospår. SpaceX uppmärksammas bara de söker tillstånd för något. (Jfr Marsraketens provflygning) Bara framtiden kan utvisa om de har något att sätta bakom gällande Starlink och Marsfärder.

Fortfarande är allt runt Starlink mycket diffust. Vad kommer antennen att kosta? Hur ser den ut? Hastigheter, kostnader för abonnemangen etc. Vilka områden täcks?

Ingen journalist frågar Musk något. De citerar hans Twitter!

Det är fortfarande mycket märkligt att inte fler konkreta detaljer presenterats när 240 satelliter redan sänts upp och man skall starta i år.

Artikeln talar om USA, Kanada, Australien. Dessa tre länder ingår (+ NZ, UK) i signalspaningsalliansen Five Eyes …

amp.theguardian.com

Hugo.Drax: 70154969

Nu handlar iofs den här tråden om Starlink så jag tänker inte gå för mycket offtopic. Men om ni nu vill ha en konspiration med lite mer kött på benen så skulle jag föreslå att ni tittar närmare på Project Kupier.

Project Kupier är Amazons projekt att skapa en konstellation med lågflygande satelliter i likhet med Starlink från SpaceX. Till skillnad från SpaceX så har Amazon dokumenterade kopplingar till tveksamt beteende genom företaget Ring som dom köpte för några år sedan. Så ställ er gärna frågan vilket av dessa två konstellationer som högst troligen kommer att sluta som spionsatelliter. SpaceX som spelar med öppna kort eller Amazon som har dokumenterat en massa fuffens för sig.

trustedreviews.com

wwr: 70155622

Spåret blir allt hetare, de misstänkta försöker kasta varandra framför bussen 😉

Men tack för bra tips.

Jeff och Elon är ju stöpta i samma form. Wikileaks (CIA-kopplad?) började på Amazon-server. Kupier flyttar till Redmond där Microsoft håller till samt där även Starlink tillverkas. Ubuntu sålde användardata till Amazon. Både Shuttleworth och Elon kommer från Sydafrika. Shuttleworth har flugit i rymden (samt rest till Antarktis). Alla tre kommer från ingenstans med massor av pengar.

Självklart bör man hålla ögonen på samtliga. Jag gissar de samarbetar. Liksom Rocket Lab:

(FB) Starlink (SpaceX), är det egentligen spionsatelliter?

Namnet på Jeffs “New Shepard” ger otäcka religiösa vibbar (Uppenbarelseboken/New World Order). (Precis som Greta Thunberg.) Men den påstås vara uppkallad efter astronauten med samma namn. Om Starship alls flyger i år blir det kanske samma typ av flygning som New Shepard?

Ring gör väl en dörrklocka med inbyggd videokamera? Allt skall följas. Men tills vidare smäller 242 “bredbandssatelliter” utan utrustning för kommunikation mellan satelliterna högst.

Fittahora: 70155790

[ OneWeb, SpaceX, Telesat, Kupier (från Amazon), Samsung, Athena (Facebook) Det är dom sex stora bolagen som planerar att erbjuda bredband från lågflygande satelliter ]

En snabb sökning om företagen ovan visar att samtliga (undantaget Samsung) grundades och kontrolleras av judar.

För oss icke hjärntvättade vet vi att judarna är inblandade i all misär på jorden. Deras mål är att utrota alla icke judar (goyim) på jorden. Problemet för judarna är att dom är i minioritet och allmänt hatade. Därav behöver dom utföra sin agenda i hemlighet med hjälp av lögner.

Information är nyckeln till makt. Den som har tillgång till mest information har den största förutsättningen att tillförskaffa sig makt.

Den amerikanska försvarsmakten har via sina underättelseprogram tillgång till information genom inplanterade funktioner på hårdvarunivå. Militären kan övervaka individer om elektronik med någorlunda modern hårdvara (~10 år) finns i närheten.

Judarna via deras underättelsetjänster (CIA, Mossad etc) har inte tillgång till denna hårdvara utan måste införsamla sin information via mjukvara. Dessa underättelsetjänster kontrollerar samtliga stora it- och telekombolag av vikt; Microsoft (alla grundarna är judar, inkl Bill Gates), Apple (Jobs är jude), Tesla (Elon Musk är jude), Facebook (Zuckerberg är jude), Google och dess dotterbolag (judar hela högen). Listan kan göras oändlig.

Att ett gäng judekontrollerade bolag vill lansera satelliter har absolut ingenting med att gynna männskligheten att göra. Det är ännu ett av deras vapen till att samla in information om goyims som kan användas för kontroll och utrotning.

Jag har argumenterat för att Space Force är patrioternas motsvar.

Värt att tänka på är att CIA agenten Edward Snowden läckte information om försvarsmaktens NSA i ett försök att underminera (och troligtvis sedan ta kontroll över) militärens underättelsesystem. Informationen läcktes med hjälp av juden Glenn Greenwald via judekontrollerade The Guardian (redaktören Katharine Viner är judinna). Lyckligtvis misslyckades operationen.

Edward Snowden kommer att dömmas för landsförräderi och avrättas. Samma öde väntar för många av judarna i ovan nämnda bolag.

wwr: 70155850

Fast Elon har ett hemligt familjeträd. Han har fått sitt judiska namn efter farfar. Men vidare släkt och etnicitet är okända. Broder Kimbal var lite intrasslad i Epstein-härvan. Vissa rätter på hans restauranger innehåller fläskkött

Kopplingarna mellan Sydafrika och Israel är starka.

Hugo.Drax: 70155861

Minst sagt med tanke på att den ivrigaste försvararen av SpaceX & Starlink här på forumet har Bondskurken Hugo Drax som avatar och användarnamn. :sly:

Spoiler:

en.wikipedia.org

Hugo Drax is a billionaire who owns Drax Industries, a private company which constructs space shuttles for NASA.

[…]

Bond follows a trail around the world to investigate the theft of a space shuttle that Drax had loaned to the UK. He begins his investigation in California at Drax Industries, and follows it to Italy, then to Brazil, then into space.

Drax reveals that he seeks to destroy the entire human race except for a small group of carefully selected humans, both male and female, that would leave Earth on six shuttles and have sanctuary on a space station in orbit over Earth.

wwr: 70155922

Självklart har jag redan noterat din brillianta avatar/användarnamn. Klassisk metod att överdriva för att avväpna. “Att tro att Starlink är spionsatelliter är lika orealistiskt som en Bond-film” eller “Att utveckla elbilar (Tesla) är lika omöjligt som Marsfärder.”

Starlink satellites launched 2020 01 30 do not contain optical links. Stackexchange

Falcon 9 launches 60 Starlink satellites to orbit – targeting up to 6 Starlink launches this year and will accelerate our cadence next year to put ~720 satellites in orbit for continuous coverage of most populated areas on Earth https://t.co/HF8bCI4JQD

May 24, 2019, SpaceX

Starlink Feb, 7 2020

wwr: 70305727

Den senaste gruppen satelliter kommer att släppas tidigare och till en början hamna i oval omloppsbana.

SpaceX’s Falcon 9 rocket will deliver 60 flat-panel Starlink satellites into an elliptical, or egg-shaped, orbit ranging between 131 miles (212 kilometers) and 239 miles (386 kilometers) above Earth. The satellites will use their ion thrusters to maneuver into their higher orbit for testing, before finally proceeding to an operational orbit at an altitude of approximately 341 miles (550 kilometers).

Monday’s mission will introduce a change from SpaceX’s previous four dedicated Falcon 9 launches for the Starlink network, which deployed their payloads into circular orbits around 61 minutes after liftoff while flying south of Australia.

On Monday, SpaceX plans separation of the 60 Starlink platforms — held to the Falcon 9 upper stage with retentions rods during launch — around 15 minutes into the mission while flying over the North Atlantic Ocean.

SpaceX has not identified a reason for the change in the launch profile Monday.

spaceflightnow.com

wwr: 70318634

Om satelliterna kommer att ligga kvar i denna elliptiska omloppsbana eller övergå i rund bana, som länken säger, vet vi nog inte säkert. Men en elliptisk bana verkar vara ett sätt att få satelliterna att fokusera på vissa områden (t.ex längre norrut).

en.m.wikipedia.org

SpaceX’s Falcon 9 rocket will deliver 60 flat-panel Starlink satellites into an elliptical, or egg-shaped, orbit ranging between 131 miles (212 kilometers) and 239 miles (386 kilometers) above Earth. The satellites will use their ion thrusters to maneuver into their higher orbit for testing, before finally proceeding to an operational orbit at an altitude of approximately 341 miles (550 kilometers).

Monday’s mission will introduce a change from SpaceX’s previous four dedicated Falcon 9 launches for the Starlink network, which deployed their payloads into circular orbits around 61 minutes after liftoff while flying south of Australia.

On Monday, SpaceX plans separation of the 60 Starlink platforms — held to the Falcon 9 upper stage with retentions rods during launch — around 15 minutes into the mission while flying over the North Atlantic Ocean.

SpaceX has not identified a reason for the change in the launch profile Monday.

spaceflightnow.com

Vad jag kunde hitta utövar en jonmotor bara kraft motsvarande mindre än 50 gram. (0.5 N). Man får köra dessa en hel del då, för att få till den runda banan hos de 227 kilo tunga satelliterna??

ion thruster estimates

thrust 0.5 N

fuel 285 gr/24 hrs

0.5 N / 227 kg = 0.0022 m/s

s = a t^2 /2

Move 75 km acc and 75 km dec

t = sq ( 2s / a)

Half t = sq ( 2 * 75.000 / 0.0022 )

8260

förflytta satellit 150 km och bromsa den

(8260 * 2) / 60 = 275 timmar

(275 / 24 ) * 0.285 3.3 kg drivmedel

11.5 dygn

Northrop-Grumman

Northrop Grumman makes history, Mission Extension Vehicle docks to target satellite

nasaspaceflight

Northrop Grumman to develop jam-resistant payload for U.S. military communications satellites

spacenews

wwr: 70624567

SpaceX har tidigare talat om att sälja aktier i ett separat företag för Starlink. Men det förnekas nu. Googles ägare Alphabet äger däremot 7.5% i SpaceX

Passar bra med tanken att Starlink är spionsatelliter. Googles affärsidé kan ju ses som massövervakning.

spacenews.com

fool.com

wwr: 70626356

Än så länge inget som talar mot att Starlink egentligen fungerar som spionsatelliter. Vi får se …

[SpaceX, OneWeb]

Both companies expect to start regional service in high northern latitudes by the end of the year, with global service following in 2021 — OneWeb with around 650 satellites and SpaceX with around 1,500 of an eventual 12,000 satellites

OneWeb expects to have user terminals between $1,000 to $1,500 for community Wi-Fi services, Browne said.

OneWeb has launched 40 satellites to date and has another 34 scheduled to launch later this month. Airbus and OneWeb are building satellites through a joint venture called OneWeb Satellites

SpaceX, whose satellites are in a lower orbit that requires more satellites to achieve global coverage, has launched 302 satellites and has another 60 launching March 15,

In contrast to OneWeb, SpaceX is building its user terminals in-house, he said.

OneWeb has described parabolic dish antennas and flat electronically steered antennas as part of its intended user terminal portfolio.

Electronically steered antennas have the benefit of connecting to two or more satellites simultaneously, but have historically been too expensive for consumers. SpaceX has so far only discussed electronically steered antennas, a technology Hofeller said is “extremely difficult” to build at consumer-ready prices.

spacenews.com

Vad jag kommer ihåg har SpaceX sagt att systemet kan börja användas med runt 750 satelliter. Snart är det upp till bevis …

wwr: 70627729

Bäst att komplettera ovanstående. Vem som äger Starlink är ju av stort intresse. SpaceX verkar vilja ge ut aktier för $500 M.

SpaceX authorized $500.06 million in new funding at a price of $220 per share, documents obtained by CNBC show.

Det verkar dock fortfarande vara så att allmänheten inte får köpa.

SpaceX shares rank among the most in demand of any pre-IPO companies.

cnbc.com

Hugo.Drax: 70771364

Dom testar nya snällare parametrar för att skjuta upp sina egna Starlinksatelliter på. Som jag förstår det så är det för att vara mer skonsam mot förstasteget. Dock i samband med förra landningsmissen så nämnde dom att deras vädermodeller behövde uppdateras, dvs deras beräkningar om hur väder och vind påverkar landingsfasen. Jag skulle tro att det är något dylikt strul även denna gång.

Jo, det är någonting med “spännbanden” som håller ihop alla satelliterna som dom inte vill att hela världen ska se. Man kan ställa klockan efter när den delen av sändningen inte visas. Landningarna dock finns det nog ingenting konstigt med, där har dom till och med släppt en blooperrulle så det skäms dom nog inte för att visa.

wwr: 70771861

Jag såg inte när satelliterna släpptes, denna gång. Men tidigare har ju kvalitén på videon varit mycket hög.

Däremot klarar de ju som sagt inte att visa landningsögonblicket från pråmen på havet! (Jag gissar de mörklägger något. Men som sagt, de visar ju krascher, annars.)

Men tillbaka till släppet av satelliter. Perfekt kvalitet hela tiden.

Boeing hade ju t.ex helt tappat kontakten med raketen när de körde vilse nyligen.

Skulle hela filmsekvensen av släppet av satelliter kunna vara fejkad/animerad?

Edit

Avstånd SpaceX HQ, Hawthorne – Hollywood: 20 km, bara gatan ner

Hugo.Drax: 70778302

En alternativ teori om det ändrade sättet att skjuta upp Starlinksatteliter på. Det är kanske inte bara är för att vara snäll mot boostern som denna ändring gjordes.

twitter.com

En av motorerna var lite strulig under uppskjutningen oklart om det påverkade landningen också.

twitter.com

wwr: 70780686

Efter motortesten (“static fire”) blev uppskjutningen fördröjd, vad jag minns. På Twitter spekulerades i nedsatt drakraft i någon av motorerna, vid testen.

Vilka omloppsbanor man lägger satelliterna i torde ha med satelliterna att göra. Boostern måste ju komma i andra hand. Nu har man förlorat en booster till.

Det nya sättet att skjuta upp är mycket märkligt tycker jag, utan att vara raketforskare. Det vore bättre att direkt lägga satelliterna i rätt omloppsbana. Jag skulle gissa att det kan gå åt flera kilo krypton och kan ta många dagar eller flera veckor att fixa till omloppsbanorna. Det vore bättre att direkt lägga i avsedd bana. Elliptiska banor skulle kontinuerligt förändra vinklarna för laser-optokopplingar mellan satelliterna, som dock ännu ej är monterade. Men jag är ej expert.

Det borde gå att få fram de exakta omloppsbanorna, presenterade på ett överskådligt sätt. Men jag har inte lyckats. (Wikipedia har t.ex bara spekulationer om latitud. Mark Handley har heller inget konkret om omloppsbanorna.)

Nu är systemet snart klart att tas i bruk!

According to the program’s website, SpaceX plans on rolling out that coverage to the United States and Canada sometime this year. With one more flight, the company could potentially have the minimum number of satellites to do so, as Musk previously said that the company needs somewhere between 400 and 800 satellites in orbit to begin offering its service.

space.com

Hugo.Drax: 70782685

Jag nämner T.S. Kelso men glömmer att länka in till hans hemsida.. ..Jag börjar bli gaggig :skamsen:

Nåja, SpaceX släpper exakta data något som T.S Kelso hämtar in och presenterar på sin hemsida celestrak.

celestrak.com

Det är en tungladdad sida som inte blir bättre i startläget då den visar alla satelliter som finns i hans katalog. Så klicka i övre vänstra hörnet, välj satellite cataloge. Längst ner får du då en vit ruta där du skriver in starlink. Klicka på entertangenten och nu visar den bara starlinksatelliter. Jag har sett att man ska kunna finessa en hel del, bland annat så ska man kunna få sidan att bara visa satelliter från en uppskjutning exempelvis den senaste.

Men poängen min här är att den sidan får sina grunddata från Norad och utöver det får dom mer exakta data från SpaceX. Så exempelvis från +- 2 km noggrannhet så har du data därifrån som visar satelliternas position med upp till +-200 meter. (Se celestrak.com )

wwr: 70783137

Det var ingen dålig sida! Tack.

Geografiskt har jag inte kunnat se något mönster ännu annat än att höga latituder inte täcks. Varför?

Man verkar inte ha fokuserat över t.ex Nordamerika, men det är kanske svårt att uppnå?

Satelliterna som sköts upp igår är nog inte med?

Men den senaste laddningen som släpptes över Atlanten finns med. Men de verkar inte ligga i elliptiska banor. Däremot ligger de avsert lägre. (Även om man tror på gissningen att de skall jobba sig högre med kryptonmotorerna så borde de ha gjort detta nu.)

Vad tror du om de tolkningarna?

Hugo.Drax: 70788753

Det verkar som att celestrak har en egen katalog med supplemental TLE’s för Starlink. Jag killgissar och påstår att dom borde dyka upp i huvudkatalogen så fort Norad släpper sina officiella data. Men här har man i alla fall 352 Starlinksatteliter.

celestrak.com

Skärmdump på klungan från gårdagens uppskjutning.

minfil.com

Är man bara intresserad av höjden så rekommenderar jag nedanstående konto.

twitter.com

@StarlinkUpdates

heavens above

wwr: 70796565

Celestrak var ju en väldigt bra länk du gav. Nu finns 352 st. med. Man får väl anta att de skjuts upp i nummerordning. I så fall har de senaste satelliterna redan börjat sprida sig. De uppvisar även elliptiska banor.

Varför man nu skjuter upp på detta sätt är oklart. Jag kan inte detta område, men gissar lite. Jag tror man under många år undvikit att skjuta upp sol-synkrona satelliter från Florida. Dessa skjuts ganska rakt söder ut över Kuba. Några år före Kuba-krisen kraschade en raket på Kuba och dödade en ko, påstås det. Den här senaste omgången satelliter verkar också ha skjutits söderut.

i.imgur.com

Kan det vara så att man modifierat uppskjutningsmönstret för att undvika att flyga alltför lågt över bebyggelse? Om boostern kraschar i Havanna får man problem. Kan den teorin stämma?

Vissa satelliter verkar man inte ha rubbat alls. Att färdas på det sättet fyller väl ingen funktion? Har man tekniskt fel? De verkar ha spridits i färdriktningen, det kanske sker “av sig själv” på något sätt, eller måste motorerna aktiveras för det?

i.imgur.com

i.imgur.com

Musk said the Starlink network will reach the “hardest to serve” Internet customers, and will not be a major threat to established telecom operators.

“It’s not like Starlink is some real threat to teclos,” he said.

sfn

Hugo.Drax: 70797479

Fast det är mestadels en fysisk effekt av uppskjutningen. Falcon 9 ger satelliterna en riktning och i det här fallet en hastighet av 7543 Meter per sekund när dom släpps. Över tid så kan den lilla jonmotorn på satelliten höja och sänka omloppsbanan men den kan inte rå på den ursprungliga farten som Falcon 9 gav gruppen av satelliter. Effekten av det är att man får en grupp av satelliter efter varandra. (Någonting som också är önskvärt då det ger täckning över en större del av jordytan)

Nja, jag ser ingenting konstig här. Det är samma med Oneweb, Iridium och alla andra uppskjutningar före dom när en raket släpper av en grupp med satelliter. Dom får en riktning och en hastighet som till stor del blir bestämd från marken. Vad man kan göra är att sprida ut dom under tid, men även över yta med hjälp av orbital precession.

Just nu ligger vissa Starlinksatelliter på en prydlig och ganska tät rad efter varandra men om två månader så är dom utspridda och redo att börja arbeta. Jag ska klura lita på hur man får Celestrak att visa satelliter från en viss uppskjutning, då borde man kunna se hur satteliterna från den första eller dom första uppskjutningarna nu har funnit sin arbetsposition. (Och inte ligger i ett pärlband efter varandra)

Det blir dock helgens göromål, nu ska jag dricka morgonkaffe och läsa på om nattens nyhetshändelser. 🙂

wwr: 70798794

Man kan slå in varje uppskjutnings “kod” i samma ruta.

Maj 2019 blir 029, Nov 2019 blir 074 etc

Det blir lite kul mönster, sorterat efter uppskjutning

Januariuppskjutningen går två och två (har det att göra med hur satelliterna ligger packade? i.imgur.com

Av de som sköts upp i februari, har en och annan avvikit ur ledet.

Alla 5 uppskjutningarna:

i.imgur.com (sorterat efter uppskjutningsdatum)

(de från i förrgår ligger mycket tätt)

wwr: 70814382

Starlink har fått tillstånd att sälja 1 miljon användarterminaler i USA. Vi vet dock inget om pris eller utseende annat än att de ser ut som “ett UFO på en pinne” samt är 48 cm i diameter. Det här också framgått att Starlink satsar på de användare som är svårast att nå med traditionell teknik. Man kommer inte att konkurrera med de befintliga operatörerna i t.ex storstäder.

cnbc.com


reddit

mfb- wrote

It’s certainly somewhere with more details, but here is the basic idea:

Launch 60 satellites to a low orbit, raise them to ~350 km over a few days to reduce drag. Keep raising 20 of them to 550 km (~1 month), leave the other 40 at 350 km. ~40 days later start to raise the next batch of 20, again 40 days later raise the last batch. Overall it takes about 4 months from launch to the last satellites reaching 550 km. The difference in precession rate at 350 km and 550 km is enough to shift the satellites by 20 (or was it 15?) degrees over 1 month, that means every launch fills three rings with 20 satellites each. SpaceX needs 18 (24?) of these rings for an initial constellation, which means 6 (8?) launches, or one (three?) more. The November launch (“L1”) just finished that process, with a few satellites doing other things. L2 has the second batch raising their orbits, L3 should start that soon. L4 does something weird. It has been speculated that they deviate from the pattern to start operation earlier.

reddit

mfb- wrote

By the usual counting the last launch was L5 (and the 60 test satellites are separate, or launch 0).

Some satellites seem to misbehave or be used for tests or whatever. They might join the rest later.

The distance within a batch of 20 isn’t important for now, but SpaceX seems to spread them out when they get close to 550 km.

reddit

softwaresaur wrote:

> The reason I posted was that I found the satellites were more irregularly spread than I had “expected”.

There are several reasons for that. SpaceX is not deploying planes in a visually regular pattern. You see 5 planes in the final positions and 6 planes in intermediate positions. In the table below **bold** values are planes that are now in the target position relative to L1.P1, _italic_ values are planes that are not formed/not launched yet, and the regular values are not achieved yet (the actually plane position is between the value and value + 14.5°)

| Launch | P1 | P2 | P3 |

|—-|—–|—–|—–|

| L1 | **0°** | **340** | **320** |

| L3 | **60** | 40 | _20_ |

| L2 | **120** | 100 | 80 |

| L4 | 180 | 160 | _140_ |

| L6 | _240_ | _220_ | _200_ |

| L5 | 300 | 280 | _260_ |

Another reason is v0.9 mission is contributing 22 satellites that are either broken or in experimental orbits or being deorbited so they are all over a quarter of the sphere.

One more reason is because some satellites experienced issues and paused for a while. That made them remain lower in altitude and nodal precession made them drift out of the plane.

reddit

softwaresaur wrote:

> 20 satellites lagging ~45°, also one lone frontrunner.

Remember that altitude is inversely proportional to speed in orbit. 20 satellites lagging are leading in orbit raising. One lone frontrunner is lower than the other. So they are following [the same deployment pattern as L3 and L4](Twitter). A group of 20 starts raising orbits within 1-2 days and goes directly to 550 km. The others wait a few days longer (that separates them from the first group in a few days) and then raise to 350 or 380 km (that’s a recent change) to wait for longer.

> Seeing this efficiency of the krypton engines, why use precession at all?

Plane change is very costly: delta-v is 2v\*sin(angle/2). At 550 km you need 2\*7885\*sin(20°/2) = 2624 m/s. For comparison orbit raising from 290 km to 550 km delta-v is only 146 m/s and it takes 45 days with Starlink engines. So it will take more than 18x propellant (see [Tsiolkovsky rocket equation](Tsiolkovsky) and more Falcon 9 performance to bring that extra propellant to 290 km orbit. And what is a real killer is that it will take 810 days.

wwr: 70864145

… Någon skrev att det går åt 18 gånger mer krypton att flytta satelliten i sidled än att flytta upp den. Det verkar vara detta man optimerar på bekostnad av tiden det tar. Det har tagit ungefär 4 månader att få satelliterna som sköts upp i november, att hamna rätt:

i.imgur.com

Så den sista uppskjutningen i denna första serie kommer snart att ske. Därefter kanske man får vänta i 4 månader. Men då skall alla satelliter vara på plats och systemet vara färdigt att tas i bruk.Youtube

wwr: 70868023

Siffror till Hugo.Drax utmärkta video:

En Starlink färdas runt jorden på 92.5 min

På den tiden hinner jorden rotera

92.5 / (24*60) * 360 = 23 grader

Precession på den höjden är bara

4 grader per dag, dvs

~0.25 grader per varv för satelliten

Så glidningen av banorna man ser är hur jorden roterar under satelliterna, 23 grader per varv som satelliten fullgör.

softwaresaur wrote:

Assuming that’s a typo, it was v1.0-L4 group 2 and 3 launched on Feb 17 and now idling in the temporary parking orbit at 380 km. Yes, that’s normal since November v1.0-L1 launch. They split 60 launched satellites into 3 groups. The first group goes directly to 550 km orbit, the second and the third reach 350 or 380 km and then wait for 40+ and 80+ days respectively before going to the target 550 km orbit.

Starlink seems to be delayed, but not Crew Dragon. April 2020.

reddit

A malfunctioning engine may be taken as a cause for delay. But no information has been given.

But isn’t that the same type of engine they use for crewed flights they plan next month? And Covid virus hasn’t stopped SX from planning crewed launch. Strange if only Starlink launch is cancelled.

reddit

wwr: 71053435

Det behövs alltså en sjätte uppskjutning för att satelliter skall ha levererats till alla omloppsbanor. Därefter tar det 4 månader innan satelliterna hamnat på plats och systemet skall börja fungera som planerat, sommaren 2020.

Vid den femte uppskjutningen 18/3 uppträdde ett ovanligt fel. En motor stoppade lite för tidigt. Men de övriga motorerna kompenserade och satelliterna hamnade på rätt plats.

Felet skulle utredas. Ännu har inga kommentarer givits. SpaceX ligger redan långt efter sitt schema för 2020 med två uppskjutningar i månaden. Däremot planeras som tidigare en bemannad uppskjutning under maj. Corona verkar ännu inte inblandat i bortförklaringarna. Raketernas återanvända förstasteg används för Starlink men ej för bemannade uppskjutningar då nybyggen används.

Om det nu är så att Starlink inte kan producera bra Internet utan har en annan funktion, t.ex att agera spionsatelliter, så vill man naturligtvis fördröja avslöjandet så länge det går. Det är då tänkbart att man avsiktligt slagit av en av motorerna lite för tidigt för att kunna fördröja programmet ytterligare genom “utredning” av detta. Genom att “utreda” de återanvända förstastegen behöver man bara fördröja Starlink, inte andra uppskjutningar.

Men datum för nästa uppskjutning av Starlink är ännu inte fastställt. Vi får se om den kommer att ske före maj då man nog fokuserar på den bemannade uppskjutningen.

Ingen utomstående har ännu ens sett den mottagarantenn som skall börja säljas i sommar. Systemets bärande idé, hur satelliterna kommunicerar med varandra, fungerar inte eftersom nödvändig utrustning inte ens monterats. Var satelliternas Internet nu kommer att tas emot har inte beskrivits.

Ett mycket märkligt projekt där press sköts av Elon och honom får ingen ställa kritiska frågor till. Alla, inklusive pressen bara läser hans Twitter och gissar utifrån det!

wwr: 71066944

Om det nu visar sig att satelliterna inte kan leverera effektivt Internet kommer det att spekuleras om deras funktion. (Med tanke på kostnaderna för uppskjutningarna torde man behöva sälja många uppkopplingar.)

Att ett spionage skulle rikta sig mot både civila och militära mål är troligt. De civila kommer säkert att överväga i antal. Den nya världsordning man nu bygger innefattar extrem massövervakning, vad och var vi handlar med kort, CCTV, hur vi surfar, all epost scannas och mycket läses säkert, var vi befinner oss med våra telefoner, telefoner avlyssnas, Google maps etc, etc

Att till detta lägga någon form av optisk övervakning kan säkert gynna makthavarna. Men visst kan även någon form av signalspaning vara möjlig.

Den nya världsordningen är en form av socialism där makthavarna håller varandra om ryggen och tillsammans arbetar för att splittra befolkningarna. De militära hoten blåses upp i media. Motsättningarna idag råder inte främst mellan länder, utan mellan regering/press/elit och vanligt folk. Civila mål är viktiga för spionsatelliter.

Snowden och Kamphuis kan tolkas som två fall som använts för att skydda massövervakning.

Lidar är en intressant teknologi. Musk har talat om den. Den skulle kunna användas i självkörande bilar (Tesla). Men den skulle även kunna användas i spionsatelliter. När Lidar började utvecklas för många år sedan var ett Hughes-företag inblandat. Hughes-företag har tidigare tjänat som front för CIA när de letade efter en sjunken sovjetisk ubåt.

Om man nu lägger ut villospår om Internet men det egentligen är spionsatelliter så kan det tala för massövervakning. Militära underrättelsetjänster kan man inte lura med Elons prat om Internet i media. Det är istället vanligt folk man försöker dupera.

Det är också mer legitimt med militära spionsatelliter än spionage not vanligt folk. Motiven att maskera dem som Internet är något mindre starka om de vore rent militära.

Min gissning är att Starlink kan vara spionsatelliter främst mot civila mål eller vanligt folk. Om de arbetar optiskt, med radar, lidar, annat, signalspanar eller kombinerat, det lämnar jag öppet.


Ad, August 21, 2020: The most likely method for surveillance is SAR – Synthetic Aperture Radar (not lidar). Its resolution is independent of distance and improves with a small antenna


wwr: 71086944

Eftersom satelliterna inte kan kommunicera med varandra måste den signal användaren skickar till satelliten direkt skickas ned till en mottagarstation som är kopplad till Internet (“bent pipe”). Det har just kommit ut en karta som visar var SpaceX har ansökt om att bygga sådana stationer.

Man har också ansökt om att använda vissa stationer.

In addition today SpaceX filed a special temporary authority request to use 9 southern and mid-US gateways for 60 days. That suggests the gateways are either ready or will be ready very soon.

reddit.com

anon666: 71089848

inverse.com

Din tur

anon666: 71089865

reviews.org

wwr: 71095536

inverse.com

Din tur

anon666: 71089865

reviews.org

Det där var intressanta länkar. I tidningarna får man intrycket att SpaceX och Starlink närmast utgör välgörenhet som vill ge bra Internet till mindre rika amerikaner. Men här ges ett annat intryck. Kontraktet med Pentagon talas inte så mycket om i media.

“We are delivering high bandwidth into the cockpit of Air Force planes,” SpaceX President and Chief Operating Officer Gwynne Shotwell said

Den testning som alltså utförts har skett mot militära flygplan. Det man talar mest om i media är däremot att framåt sommaren sälja en miljon Internetmottagare till privatpersoner. Men dessa har man ännu ej visat upp. Det är t.o.m. hemligt var de tillverkas.

Även spionsatelliter behöver bra uppkopplingar för att kunna leverera sina data. Än så länge är det svårt att utesluta att Starlink är spionsatelliter. Alla militära uppgifter måste tas med en nypa salt. Det anges inte heller hur många uppkopplingar med den angivna hastigheten som satelliten klarar. Huruvida flygplan är det väsentligaste militära användningsområdet får anses osäkert.

The Air Force program, known as Global Lightning, started testing with SpaceX in early 2018 and used Starlink’s first two test satellites to beam to terminals fixed to a C-12 military transport plane in flight, demonstrating internet speeds of 610 megabits per-second, SpaceX Senior Vice President Tim Hughes said. That’s fast enough to download a movie in under a minute.

Shotwell said the program, part of a $28 million Pentagon contract awarded to SpaceX in late 2018, is ongoing and expects to test Starlink with “a number” of additional military aircraft types. That contract also includes testing communications between satellites in orbit.

The head of the new U.S. Space Command, General John Raymond, told reporters in September that he visited SpaceX’s Starlink factory in Redmond, Washington, but did not go into details about the Pentagon’s plans.

(Är Tim Hughes släkt med Howard Hughes? )

reuters.com (okt. 2019)

The Air Force’s Global Lightning program will test all SpaceX Starlink satellites

tesmanian

Max3x: 71096293

Ok, en användare på hög höjd erhöll 600 Mb/s. Säger egentligen inget om kapaciteten när 3 mech-noder (satelliter) skall försöka mata 100k användare samtidigt. Kanske det just är ett system för att förse flyget med ett globalt höghastighets datanätverk, men varför har man inte sagt det isf.

[ NOT POSTED: ]

Det håller jag med om. Reuterstexten talar så mycket om flygplan att man kan tro de försöker lägga ut villospår. Man borde börja testningen på marken. Den talar även om kommunikation mellan satelliter, vilket skulle antyda Internet, men sådan laser finns inte monterad i satelliterna. Är det dessutom rimligt med tusentals satelliter för Internet till flygplan? Om satelliterna vore civila skulle mer information ges. Flygande stridsledningscentraler finns redan. Massövervakning är under stark utveckling och hemlighålls. När USA försöker kontrollera Europa så är det inte med stridsflyg. Vi behöver knappast heller frukta ryska robotar eller flyg. Jag satsar fortfarande på att Starlink kan vara spionsatelliter. Jag undrar om SpaceX kommer sälja stora mängder Internetmottagare i USA i år, som antytts. Men ingen vet, vi får se.

“We are delivering high bandwidth into the cockpit of Air Force planes,” SpaceX President and Chief Operating Officer Gwynne Shotwell said

The Air Force program, known as Global Lightning, started testing with SpaceX in early 2018 and used Starlink’s first two test satellites to beam to terminals fixed to a C-12 military transport plane in flight, demonstrating internet speeds of 610 megabits per-second, SpaceX Senior Vice President Tim Hughes said. That’s fast enough to download a movie in under a minute.

Shotwell said the program, part of a $28 million Pentagon contract awarded to SpaceX in late 2018, is ongoing and expects to test Starlink with “a number” of additional military aircraft types. That contract also includes testing communications between satellites in orbit.

The head of the new U.S. Space Command, General John Raymond, told reporters in September that he visited SpaceX’s Starlink factory in Redmond, Washington, but did not go into details about the Pentagon’s plans.

reuters.com (okt. 2019)

Det är också oväntat tyst efter uppskjutningen 18/3. SpaceX säger att de vill tjäna pengar på Internet. De borde därför vara intresserade av att genomföra nästa uppskjutning så snart som möjligt. De har redan genomfört 6 av dessa uppskjutningar och enligt planerna skulle de göra en uppskjutning var annan vecka. Inte heller någon information om raketmotorn som slogs av något för tidigt (avsiktligt?).

[ recole.org.uk/starlink/Orbital_planes-April.jpg ]

wwr: 71110054

Nästa uppskjutning av Starlink planeras om en vecka, torsdagen den 16 april, kl 23:31 svensk tid.

Man säger inget mer om den felande motorn.

The mission is set for launch at around 5:31 p.m. EDT (2131 GMT) next Thursday, April 16, from pad 39A at NASA’s Kennedy Space Center in Florida.

spaceflightnow.com

wwr: 71194696

Den sista uppskjutningen i den första serien verkar ha fördröjts en vecka, till den 23 april 2020.

reddit.com

Här är en lite krånglig tabell som dock visar de tidigare uppskjutningarna och gör antaganden om de kommande.

recole.org.uk

4 månader efter efter nästa uppskjutning är alltså systemet klart att tas i bruk i “fas 1”. Initial constellation complete står det i tabellen.

Det borde alltså bli den 23 augusti i år.

Synthetic Aperture Radar

wwr: 71225147

Nya företaget Rocket Lab planerar att börja skjuta upp satelliter för det japanska företaget Synspective i år. RL planerar också att återanvända raketer, mha helikopter.

Satelliterna är spionsatelliter som använder Synthetic Aperture Radar, SAR vilken kan se i mörker, genom moln samt i regn. Den här bättre detaljrikedom än vanlig radar.

forbes.com

en.m.wikipedia.org

Big Brother är här för att övervaka oss.

Enligt bilder från SpaceX är Starlinksatelliterna platta och de suddiga bilder som amatörastronomer tagit kan stödja detta. Detta kan tala mot optisk övervakning. Däremot är kanske SAR-antenner möjliga.

Kanske SAR är en övervakningsteknologi som ingår i Starlink?

This year the startup Rocket Lab in New Zealand (also aiming for reusable rockets) will launch the the first StriX-α satellite for Japanese company Synspective. (Forbes) They aim to build a constellation for earth imaging using Synthetic Aperture Radar (SAR). (SAR) can see in dark and through rain or clouds. It has better resolution than traditional radar.

Could Starlink also include surveillance technology?

reddit

The distance the SAR device travels over a target in the time taken for the radar pulses to return to the antenna creates the large synthetic antenna aperture

Wikipedia

Regardless of the platform used, a significant advantage of using a Synthetic Aperture Radar (SAR) is that the spatial resolution is independent of platform altitude.

Can

At altitudes of several hundred kilometres, spaceborne radars can image comparable swath widths, but over a much narrower range of incidence angles, typically ranging from five to 15 degrees. This provides for more uniform illumination and reduces undesirable imaging variations across the swath due to viewing geometry.

A spaceborne radar does not have this degree of flexibility, as its viewing geometry and data acquisition schedule is controlled by the pattern of its orbit. However, satellite radars do have the advantage of being able to collect imagery more quickly over a larger area than an airborne radar, and provide consistent viewing geometry.

spaceborne SAR:

much narrower range of incidence angle

airborne SAR:

environmental (weather) conditions. In order to avoid image artifacts or geometric positioning errors due to random variations in the motion of the aircraft, the radar system must use sophisticated navigation/positioning equipment and advanced image processing to compensate for these variations. Generally, this will be able to correct for all but the most severe variations in motion, such as significant air turbulence. Spaceborne radars are not affected by motion of this type.

—-

Vad man kan läsa om Synthetic Aperture Radar, SAR så verkar det idealiskt för spionsatelliter. Det ger lika bra detaljrikedom oberoende av från vilken höjd bilden tas. SAR begränsas inte av öppningen (aperture) på linsen/antennen eftersom satelliten förflyttar sig hela tiden och den öppning som blir gällande är en längre sträcka utefter satellitens rörelsebana.

Det verkar nästan bli bättre bilder från satelliter än från flygplan eftersom satelliter förflyttar sig mer regelbundet och den vinkel man betraktar marken i, är mer konstant.

Eftersom man ser detaljer så bra så kan man bara betrakta en liten bit i taget. Det skulle förklara varför SpaceX behöver så många satelliter samtidigt.

Can


According to this reference, many civilian companies sell images down to 0.3 m/pixel

quora

Airbus

Pléiades Neo (up to 0.3 m/pxl)

Pléiades 1A, 1B (up to 0.5 m/pxl)

QuickBird (up to 0.6 m/pxl)

IKONOS (up to 1 m/pxl)

SPOT 6, 7 (up to 1.5 m/pxl)

SPOT 5 (up to 2.5 m/pxl)

Digital Globe

Worldview 3 (up to 0.3 m/pxl)

Worldview 2 & 1 (up to 0.5 m/pxl)

Geo-Eye 1 (up to 0.45 m/pxl)

Planet

SkySat (up to 0.8 m/pxl)

PlanetScope (up to 3 m/pxl)

RapidEye (up to 5 m/pxl)

SI Imaging

KOMPSAT 3A (up to 0.55 m/pxl)

KOMPSAT-3 (up to 0.7 m/pxl)

KOMPSAT-2 (up to 1 m/pxl)

Spaceview

SuperView-1 (up to 0.5 m/pxl)

GF-2 (up to 0.8 m/pxl)

GF- 1 (up to 2 m/pxl)

ZY-3 (up to 2.1 m/pxl)

21 AT

TripleSat (up to 0.8 m/pxl)

UrtheCast

Deimos-2 (up to 0.75 m/pxl)

wwr: 71240271

Synthetic Aperture Radar, SAR verkar vara mycket lämplig för spionsatelliter. Detaljrikedomen i bilderna verkar inte sjunka på samma sätt som för optisk övervakning om man tar bilderna på större avstånd.

Här säljer Airbus civila radarbilder från satelliter. Bilderna har upplösningen 25 cm! Jag gissar att de använder SAR.

intelligence-airbusds.com

Även reklamen för deras optiska övervakning låter klatschig.

Pléiades is an optical satellite constellation providing very high-resolution products (50cm) with a 20km swath.

Both the space and the ground segment have been designed to provide information in record time, offering daily revisit capacity to any point on the globe and outstanding acquisition capabilities to meet the full spectrum of civil and military requirements.

The Pléiades constellation is the right answer to extract accurate information and bring powerful insight to make informed decisions.

Pléiades key features:

Very-high-resolution multispectral twin satellites [50-cm products]

Daily revisit capacity and highly reactive tasking

Advanced agility including 5 collection scenarios: Target, Strip Mapping, Tri-Stereo, Corridor and Persistent

Surveillance

Truly available satellite resource capacity

Stereo / Tristereo capacity and fresh archive

Our Radar satellites acquire datasets ranging from very high-resolution to wide area coverage. Data is acquired independent of weather conditions.

Om Starlink är spionsatelliter som är del i en militär operation har de förmodligen även bättre upplösning än Airbus radarsatelliter med 25 cm.

Trump Tweetade en bild förra året med upplösning ~10 cm. Den är säkert inte den bästa.

esa sar tutorial

What is very interesting is that *[SAR resolution] (http://www2.geog.ucl.ac.uk/~mdisney/teaching/teachingNEW/3051/PPRS_7/esa_sar_tutorial.pdf)* is

1. independent of the distance between the satellite and the ground

2. becomes better with a smaller antenna. the resolution is quite simply *half the size of the antenna*

(An amazing discovery from 1951.)

So there seems to be almost no theoretical limitation for SAR resolution. Maybe a practical limitation in how much power you can put into the pulses that should be reflected and recorded by the small antenna?

reddit Snowleopard222

wwr: 71258164

Om Starlink är spionsatelliter så är det möjligt att de använder Synthetic Aperture Radar, SAR. Det verkar vara en enastående uppfinning, gjord 1951. Detaljrikedomen i bilden minskar inte trots att man tar bilden på stort avstånd. Antennen behöver inte vara stor (som med vanlig radar eller teleskop) utan kvalitén blir bättre om antennen är liten! Teoretiskt kan föremål motsvarande halva antennens längd avbildas. Här är en lite teknisk förklaring som jag bara börjat läsa.

www2.geog.ucl.ac.uk

Om antennen skall vara liten kanske det betyder att man måste blåsa på med större strålningsmängder och SpaceX håller på att bygga in jorden i en mikrovågsugn. Men detaljerna kan inte avgöras ännu.

De som argumenterar mot att SAR skulle kunna ingå i Starlink säger att energin från solpanelerna kanske inte räcker till både Internet och SAR. Men Internet har vi inte sett ännu och allt är osäkert. Det beror ju på hur många bilder man tar.

SAR passar bra med de många satelliter SpaceX skickar upp och ämnar skicka upp. Eftersom bilderna är så detaljrika kan bara små områden avbildas och man behöver många satelliter. Man får också då fler solpaneler som alstrar energi.

Man ger alltså pulser för att kunna ta bilder. Det går att ta bilder i mörker, regn och genom moln.

Det är inte säkert ännu att Starlink innehåller SAR eller annan övervakning. Men det är absolut något som skall följas upp. Massmedia har ju slutat undersöka och då får vanligt folk försöka ta reda på vad som sker.

SpaceX värmde upp motorerna i fredags och den sista uppskjutningen i den första serien planeras torsdag 23 april, kl 21.16 svensk tid. Det tar 4 månader för satelliterna att komma på plats och den första versionen av nätverket borde då fungera i slutet av augusti. Då kommer man i alla fall att säkert kunna säga om Starlinks Internet fungerar.

Much will likely go wrong on 1st mission. Also, 6 more launches of 60 sats needed for minor coverage, 12 for moderate.

Elon Musk, Twitter May 12, 2019

inverse

wwr: 71306298

Gårdagens uppskjutning gick bra. Nu finns c:a 360 satelliter i omloppsbanor. Elon Musk säger att “beta-testning” för allmänheten (av Starlinks Internet) skall börja om ett halvår på nordliga breddgrader. Det nordligaste för Starlink är alltså breddgrad 53, så Sverige är knappast att räkna in.

Private beta begins in ~3 months, public beta in ~6 months, starting with high latitudes

twitter.com

2020 04 23

There are now 420 operational Starlink satellites ? ?

Elon Musk, Twitter

dammluckor: 71306322

vem betalar för detta, var kommer pengarna ifrån för det är knappast den hårfagre sydafrikanske juden som betalar för detta.

wwr: 71306344

En fond med Elons namn kontrollerar företaget. Google äger även 10%.

Den frågan du ställer är mycket intressant. Officiellt är ju Elon ett geni som grundat PayPal, Tesla, Hyperloop, SpaceX etc. Han har skapat en förmögenhet.

Jag betvivlar detta lite grand. Jag tror Elon, liksom Greta och många andra har ställts upp som frontfigurer för globala nätverk.

Shuttleworth (också rymdflygare från Sydafrika) kom in med stort kapital och lade mycket av Linux under sig. (Officiellt kom kapitalet från försäljning av digitala certifikat.)

Försök även spåra det stora kapitalinflödet i Google de flesta åren. Inte så lätt.

Jag gissar även Zuck och Facebook kan höra hit.

Man ställer upp frontfigurer för inflöde av globalt kapital. Det är ett slags kommunistiskt system där duktiga entreprenörer inte kan slå sig fram längre.

Jag känner inte till Gates så bra. Men nog har jag ett intryck att “på den tiden” kunde duktigt folk, som Gates, kämpa sig upp. (Fast jag gillar inte allt med Microsoft.) Idag är företagandet förutbestämd av globala nätverk. Jag tror SpaceX kan höra hit.

Jag känner inte till detaljerna. Men tittar man bakåt så verkar företagsledarna mer aktiva. Bransons rymdflygande just nu går inte så bra, han är även lite äldre nu. Men han ger ett mer aktivt intryck än Musk. Det gäller även det intryck man får av Hughes, med vem Musk ibland jämförs.


There are now 420 operational Starlink satellites ? ?

Elon Musk, Twitter, 2020 04 23

Private beta begins in ~3 months, public beta in ~6 months, starting with high latitudes

Elon Musk, Twitter, 2020 04 23

Does Germany count as high latitude? ?

Twitter, 2020 04 23

Yes

Elon Musk, Twitter, 2020 04 23

https://www.teslarati.com/spacex-starlink-internet-service-beta-program/

Good summary

Elon Musk, Twitter, 2020 04 23

Starlink will deliver high speed broadband internet to locations where access has been unreliable, expensive, or completely unavailable

SpaceX, Twitter, 2020 04 23

Wow ! ?will it be available across the globe ??#SpaceX #Starlink

Twitter, 20 04 23

Yes

Elon Musk, Twitter, 2020 04 23

(gif)

warp99:

The satellite does not have multiple beams that track each receiver but directs a beam that covers thousands of receivers at a time.

Each user terminal operates on one of four different frequencies, two different polarisations and many different time slots to get a unique combination for communication to and from the satellite.

The beam width is adjustable on a phased array system and as they add more satellites to the constellation they can narrow the beam. This means that each satellite will be communicating with roughly the same number of customers.

The user terminals do not have to be stationary and can be on ships travelling over waves or planes turning and banking. The beam is electronically adjustable and can switch direction very quickly.

Snowleopard222:

1000 users, each at 50 Mbps, would need 50 Gbps. I can only find information of moderate bandwidths:

“spot-beam Ku, using new High Throughput Satellites (HTS). For example, Intelsat’s EpicNG promises up to 80 Mbps per aircraft and 200 Mbps per spot beam”

warp99

All networks rely on diversity as not all users will need full bandwidth at the same time. So typically that would a 10:1 factor so 1000 users with 50 Mbps peak bandwidth each need 5 Gbps rather than 50 Gbps. With four frequencies and two polarisations that would allow 8000 customers per satellite.

One satellite 40 Gbps

HTS

High-throughput satellite

wwr: 71335085

I samband med den sjunde uppskjutningen har det kommit lite ny information.

Privat testning börjar om 3 månader. Allmän “beta-testning” börjar om 6 månader. Man kan tolka Elons Twitter som att bl.a delar av USA, Kanada och Tyskland täcks av nätverket. (Nordliga breddgrader upp till 53° kommer att fungera bäst till att börja med. Sverige täcks alltså inte alls ännu.)

Alla 420 satelliterna ingår i nätverket.

twitter.com

twitter.com

twitter.com

teslarati.com

twitter.com

twitter.com

twitter.com

Det verkar som om satelliten skickar tillbaka Internet till användaren utan att specifikt rikta strålen mot enskilda användare. Därför får man anta att materialet är starkt krypterat, eftersom det Internet användaren tar emot sprids över stora ytor.

Inofficiella uppgifter kan antyda att varje satellit skulle kunna klara runt 40 Gbps. Det skulle motsvara 8000 användare med en medelbelastning av 5 Mbps.

reddit.com

Den närmaste konkurrenten heter OneWeb. Den är nära konkurs. Till skillnad från Starlink har det företaget dock visat bilder av sina användarterminaler. Men eftersom inget har testats ännu så kan man inte vara säker på vad som fungerar.

canadasatellite.ca

Om Starlink är något annat än Internet så menar jag att radar (SAR) ligger närmast till hands. Satellitradarbilder med detaljupplösningen 25 cm finns redan att köpa från t.ex Airbus.

Det kommer att bli mycket intressant att följa den vidare utvecklingen.

wwr: 71378814

SpaceX har ansökt om att bygga ännu fler markstationer för Starlink, i USA. De illustrationer som cirkulerar på Internet ger intryck av god geografisk täckning.

reddit.com

Those circles show just the sky coverage at 40° elevation angle. Firstly SpaceX intends to intitially operate gateway antennas down to an elevation of 25° which would increase the above radius by 25% and secondly the satellites’ footprint will additionally extend coverage by a few hundred miles beyond the circles’ boundaries, so service coverage will be significantly wider than my map suggests.

reddit.com

Sony and Japan’s space agency make 100Mbps laser Ethernet in space

dcd

reddit

Starlink faq Reddit

Looks like a thin, flat, round UFO on a stick. Starlink Terminal has motors to self-adjust optimal angle to view sky. Instructions are simply:

– Plug in socket

– Point at sky

These instructions work in either order. No training required.

Twitter

fcc application

wwr: 71552628

Starlink Internet skall börja “privat betatestning” i slutet av juli. Det finns inte så mycket uppgifter ute. Ännu inga bilder på användarterminalerna. Den här bilden har fått uppmärksamhet de denaste dagarna. Den kan föreställa den elektronik som kan ha använts i militära flygplan för att kommunicera med satelliterna. Någon antennen är inte med på bilden.

twitter.com

Det har visats kartor med imponerande geografisk täckning. Men dessa kartor visar enbart ansökningar om att bygga markstationer, från slutet av april. Om något beviljats eller byggts är osäkert. (Alaska är t.ex helt utanför nätverkets nuvarande räckvidd.)

reddit.com

De bilder jag hittat på markststioner är dels vad vissa gissar kan vara “temporära markstationer”, dvs små antenner/radomer på en släpvagn.

m.imgur.com

Det finns även foton på antenner/radomer i SpaceX anläggningar i Boca Chica som vissa tror har med Starlink att göra. Men det ligger alltså i södra USA, ett område som inte ingår i den testning som nu kommer att ske.

m.imgur.com

Det är inte mycket information ute, med tanke på hur stort detta projekt är. Vi lever i en tid där storföretag, massmedia och politiker gått samman och isolerat sig från vanligt folks behov och frågor. Den information vi får är helt synkroniserad och inget ifrågasättande sker. Det är bara att försöka hänga med och se vad som händer.

wwr: 71565581

Nu skall SpaceX skicka upp ett annat företags spionsatelliter tillsammans med Starlink.

Planet announced that its next six SkySat satellites will fly to low Earth orbit on SpaceX Starlink missions scheduled later this summer.

The deployment of six more SkySats would add coverage to Planet’s fleet of 15 currently in operation. These remote sensing satellites collect high-resolution imagery, a capability that the company needs to compete in the national security market.

They will offer more targeted coverage, rapid revisits and raw image capacity in key geographic regions.

spacenews.com

wwr: 71579826

Det har dykt upp en bild på en pelare som kan innehålla radioantenner. Den fotograferades av fans vid en Tesla laddningsstation i Kanada.

twitter.com

landmarkdividend.com

Naturligtvis gissar vissa att det kan vara en markstation för Starlink. Det kan också ha med mobiltelefoni/5G att göra. Det senare kanske troligare.

Att inte redovisa vad det är, skulle kunna vara uttryck för listig marknadsföring. Men det vore mer seriöst om SpaceX berättade vad som sker, anser jag. Fast det skall bli mycket intressant att följa Starlink.

Hugo.Drax: 71679272

Jag tror den kartan bygger på data från deras ansökningar om att sända & mottaga radio på dessa platser. Jag har klickat in på en ansökan, den i Arbuckle CA men jag kommer inte vidare på FCC’s sida så jag vet inte om dom blev beviljade tillstånd.

Av dom bilder jag sett så fortsätter SpaceX med att sätta fartygsantenner på en släpvagn och köra ut den släpvagnen där markstationen ska vara. Så allt dom behöver i dagsläget är tillstånd från FCC och en plan yta för släpvagnen nära en internetnod.

Starlink markstation i Conrad MT

forumbilder.com

Här är en bild på OneWebs markstation i Alaska som jämförelse. Det är inte omöjligt att SpaceX bygger något liknande i framtiden, men dom gillar verkligen att snåla där dom kan.

twitter.com

Den i Alaska är som sagt verkligen intressant. Om dom redan nu har ansökt om en markstation där så borde dom närma sig en uppskjutning som kan täcka dessa breddgrader. (Något som kommer att ge oss Svenskar täckning för den som bara följer Starlink med ena ögat)

wwr: 71679455

Svårt att få grepp om detta. OneWeb har gjort flera uppskjutningar och har så stor parabolfarm i Alaska. Men aldrig gjort demonstration vad jag vet och nu i konkurs!

Undrar hur mottagningen är när det snöar in i parabolerna. (Varför så många paraboler och inte några större. Så många satelliter lär inte vara aktuellt nu.)

Edit

Bara 81 likes, 2 kommentarer på bilden från OneWeb. Här visar de upp en stor station i Norge med annan arkitektur. Man vill se fler bevis på att detta är deras.

newsfounded.com

Starlink i Wisconsin … sägs det (hattarna på sned som champinjoner)

reddit.com

Visar även användarterminaler (“UFO on a stick”) … gissar man. Varför står de där.

wwr: 71681107

Visst är en del lite mystiskt med Internet från satelliter på låg höjd. Starlinks närmaste konkurrent OneWeb har skjutit upp 74 satelliter som från 1200 km ger viss täckning. Man påstår sig ha byggt markstation i Alaska med 27 paraboler (alla på samma ställe!).

twitter.com

När allt är klart går OneWeb i konkurs!

Både Starlink och OneWeb måste konkurrera med ett nätverk av geoststionära Jupitersatelliter från Hughesnet. Det är långsamt men beprövat och behöver inte rikta om antennen mellan olika satelliter.

download speeds of 25 Mbps and upload speeds of 3 Mbps.

Hughesnet kostar $50-150/månad med olika mjuka databegränsningar.

OneWeb files for Chapter 11 bankruptcy protection

verge

(Ch 7 is complete bankruptcy, ch 11 means to try to reorganize)

wwr: 71722213

Starlinks närmaste konkurrent OneWeb har bara gjort “liten konkurs” (Chapter 11) och söker förmodligen omstrukturering. De har 74 satelliter uppe och minst två, ganska stora parabolfarmer. Nog tror jag att företaget sysslar med något, men vad?

En försäljningsingenjör för SpaceX skrev till de som ansvarar för Nebraskas bredband i glesbygd och lovade 100/40 uppkopplingar med Starlink. Få se om de kan hålla detta.

Anticipated Starlink speed: 100 Mbps down / 40 Mbps up [Source: SpaceX sales engineer, July 2019]

Jamie Hadden, a sales engineer for SpaceX wrote to Nebraska rural broadband task force in July 2019:

“Broadly speaking, Starlink is best at providing connectivity to remote, isolated users (farms, small towns, remote residences), so our system offers a good solution for those users who are hardest to reach via fiber. Service levels of 100 Mbps down / 40 Mbps up would generally be anticipated, but depends on how dense the user-base is within a region. Latency will be very low, ~30 ms or so, far quicker than existing satellite-based solutions due to our much lower orbit, and comparable to fiber. User segment is a 19-inch electronically steered antenna, mounted on one’s rooftop.”

Det ligger på en pdf jag inte kunnat öppna själv ännu

ruralbroadband.nebraska.gov

wwr: 71733148

Jag har inte hunnit lyssna på denna podcast. Jag hittar ingen tidsmarkering. Men det påstås att Musk säger att användarterminalerna ännu är “dyra”.

aviationweek.com

(vid 34 min, sägs det)

Stor nyhet som borde komma på ett klarare sätt.

Nyheten smygs ut i en podcast, efter en halvtimme, samtidigt som SpaceX snart gör sin viktigaste uppskjutning. Det ser inte bra ut.

wwr: 71734879

I April 2019 fick SpaceX tillstånd att montera kameror med låg detaljupplösning i Starlink

SpaceX #Starlink is authorized by NOAA for 60 satellites single low-resolution panchromatic video imager — since @SpaceXStarlink has grown past 60 satellites, are they violating NOAA earth imaging rules? #Satellite #SpaceX @SpaceXFCC @SpaceX t.co

twitter.com

Skall jag gissa så kan detta vara ett villospår. Min gissning är att Starlink kanske innehåller SAR-radar som skulle kunna ge extremt detaljrika bilder.

wwr: 71735302

Amerikanska armén skriver samarbetsavtal med SpaceX om Starlink

WASHINGTON — The U.S. Army will experiment using Starlink broadband to move data across military networks. An agreement signed with SpaceX on May 20 gives the Army three years to test out the service.

spacenews.com[/url]

Musk said Starlink will have continual coverage of limited geographies at around 400 satellites, or seven launches including tomorrow’s mission.

spacenews May 7, 2019

Podcast Gwynne Shotwell 14 launches needed

reddit

Transcript Starlink 16:52

Gwynne Shotwell

Oh, sure. It is. Yeah. We hope to roll it out this year. It has moved a little bit, not necessarily because of coronavirus, but we need, after the eighth launch, we’ll have continuous global coverage. Um, but uh, not a ton of bandwidth we’ll need – I think through the 12th and 14th launches, after we get 14 launches, we’ll roll out service in, um, in a more public way. And we’ll probably do some beta, you know, beta roll outs before that.

Starlink verkar skjuta ytterligare på när de kommer igång.

I april sade Musk “privat betatestning” om 3 månader och allmän betatestning om 6.

Private beta begins in ~3 months, public beta in ~6 months, starting with high latitudes

twitter.com

Men nu säger först Musk att man har problem att framställa användarterminalen till bra pris (se edit nedan). Sedan fyller Shotwell på med att upp till 14 uppskjutningar kan behövas. (Man har gjort 7 nu.) Båda uttalandena görs via podcast vid en tid när informationen om SpaceX är fokuserad på deras andra verksamhet som rör bemannade uppskjutningar.

Gwynne Shotwell:

Oh, sure. It is. Yeah. We hope to roll it out this year. It has moved a little bit, not necessarily because of coronavirus, but we need, after the eighth launch, we’ll have continuous global coverage. Um, but uh, not a ton of bandwidth we’ll need – I think through the 12th and 14th launches, after we get 14 launches, we’ll roll out service in, um, in a more public way. And we’ll probably do some beta, you know, beta roll outs before that.

aviationweek.com

temi.com

Transcript (16:52)

Jag måste säga att jag börjar undra om Starlink kan vara en bluff. Tills vidare får man nog anta att så är fallet och företaget bara bedriver förhalningstaktik. Nu är det upp till företaget att bevisa motsatsen genom att ge klar information och leverera sin produkt.

—-

Edit:

Det är svårt att hitta i denna podcast eftersom spelaren inte har tidsmarkering. Man kan få fram en tidsmarkering om man först klickar symbolen för olika avsnitt och sedan väljer Musks intervju. Då kan man gå till 34 minuter. Intervjun är över telefon och är av mindre bra kvalitet. SpaceX information är inte av bra kvalitet.

wwr: 71733148

Jag har inte hunnit lyssna på denna podcast. Jag hittar ingen tidsmarkering. Men det påstås att Musk säger att användarterminalerna ännu är “dyra”.

aviationweek.com

(vid 34 min, sägs det)

Stor nyhet som borde komma på ett klarare sätt.

Nyheten smygs ut i en podcast, efter en halvtimme, samtidigt som SpaceX snart gör sin viktigaste uppskjutning. Det ser inte bra ut.

wwr: 71810257

Nästa uppskjutning verkar bli på torsdag morgon 03.25 svensk tid.

Så här rör sig Starlink-satelliterna redan över oss. (422 st) (Hastigheten är ökad, “time lapse”)

youtu.be

Ännu igen användbar funktion i dessa satelliter enligt SpaceX. Nu verkar man påstå att man måste skjuta upp lika många till för att kunna erbjuda Internetservice.

(FB) Starlink

Elon Musk says the biggest challenge of SpaceX’s Starlink internet project is not satellites, but rather ‘UFO on a stick’ devices users will need to get online

bi prime, paywall

wwr: 71850566

Jag menar att Starlink är en bluff. Här är fler citat av Musk.

“We need to set the stage of [low-Earth orbit] constellations. Guess how many LEO constellations didn’t go bankrupt? Zero,” Musk said at the Satellite 2020 conference in March, according to Via Satellite. “We are focusing on making it not go bankrupt.”

If SpaceX can drive down the cost of phased-array user terminals – and quickly – it may be well-positioned to avoid similar hindrances to success. It could also handily beat Jeff Bezos’ planned Project Kuiper satellite internet network to creating a profitable service.

In his conversation with Klotz of Aviation Week, Musk spoke with a mix of confidence and realism about the challenge.

“The secret to SpaceX’s success is that we’ve got … a better engineering team than I think has ever existed working on Starlink,” Musk said. “I think we’ve got a strategy where success is one of the possible outcomes. … That’s high praise, because I think there’s a lot of them where success was not one of the possible outcomes.”

SpaceX har definitivt givit intrycket att de skall ge billigt Internet till många. De har skjutit upp 480 satelliter men vet nu inte hur de skall ta emot signalerna.

I nuläget kallar jag detta en bluff. Vi får se om något kommer upp som gör att jag måste ändra den uppfattningen.

reddit.com

Shotwell said millions of people in the U.S. pay $80 per month to get “crappy service.” She didn’t say whether Starlink will cost more or less than $80 per month but suggested that would be a segment of the public the company would target as well as rural areas that currently have no connectivity.

space

Thomas Hansen (@tweetmyinbox) Tweeted:

The classic Ponzi scheme time frame from Tesla securities fraudster & $SCTY con man Elon Musk

3 months maybe, 6 months definitely

Fate *loves* irony. Frankly, too much.

Fair warning

$TSLAQ

SpaceX t.co tmi

Twitter

Does anyone know what the shiny material is, covering the sides of the satellites? Doesn’t it have to come off before satellite deployment? I can not see it [here](img). (Sorry for new thread, I mispressed.)

www.reddit.com/r/Starlink/comments/gzxjdk/starlink_fairing_deploy_sequence/

reddit

YouTube fairing deployment

YouTube Starlink mission 29 min

Hugo.Drax: 70771364

Dom testar nya snällare parametrar för att skjuta upp sina egna Starlinksatelliter på. Som jag förstår det så är det för att vara mer skonsam mot förstasteget. Dock i samband med förra landningsmissen så nämnde dom att deras vädermodeller behövde uppdateras, dvs deras beräkningar om hur väder och vind påverkar landingsfasen. Jag skulle tro att det är något dylikt strul även denna gång.

Jo, det är någonting med “spännbanden” som håller ihop alla satelliterna som dom inte vill att hela världen ska se. Man kan ställa klockan efter när den delen av sändningen inte visas. Landningarna dock finns det nog ingenting konstigt med, där har dom till och med släppt en blooperrulle så det skäms dom nog inte för att visa.

wwr: 70771861

Jag såg inte när satelliterna släpptes, denna gång. Men tidigare har ju kvalitén på videon varit mycket hög.

Däremot klarar de ju som sagt inte att visa landningsögonblicket från pråmen på havet! (Jag gissar de mörklägger något. Men som sagt, de visar ju krascher, annars.)

Men tillbaka till släppet av satelliter. Perfekt kvalitet hela tiden.

Boeing hade ju t.ex helt tappat kontakten med raketen när de körde vilse nyligen.

Skulle hela filmsekvensen av släppet av satelliter kunna vara fejkad/animerad?

Edit

Avstånd SpaceX HQ, Hawthorne – Hollywood: 20 km, bara gatan ner

wwr: 71898532

Ny sekvens av Hollywood-kvalitet när noskonshalvorna ger sig av.

youtu.be

Men samma klipp i videon som tidigare. (Fast numera går det tydligen bra att visa raketstegens landningar!)

Men vad är det för blankt material som täcker satelliterna? Det finns inte med på tidigare bilder av satellittraven.

encrypted-tbn0.gstatic.com

Det blanka syns inte heller när dessa satelliter ger sig iväg. (Runt 30 minuter in i videon)

youtu.be

Det blanka måste ha försvunnit på något sätt när videon klipptes!

(De bländskydd man installerat ser annorlunda ut och sitter över antennerna.)

reddit visor

But the rocket cam (YT) (18:05) doesn’t seem to show any dustshield on the stack. Do those two videos really show the same event?

reddit

Rocket Lab to launch satellites for US spysat agency and NASA Saturday. Here’s how to watch.

Rocket Lab

wwr: 71921041

I morgon skjuter man upp spionsatelliter.

SpaceX har sparkat ut två av sina 60 Starlink för att ge plats åt tre av Planetlabs Skysat (#16-18) som har avbildande radar.

Rocket Lab är en liten konkurrent till SpaceX. De skjuter bl.a upp satelliter för den amerikanska spion-satellit-myndigheten i morgon. Liksom SpaceX planerar RL att återanvända boosters. De planerar använda helikopter men troligen ingen sådan show i morgon.

Rocket Lab to launch satellites for US spysat agency and NASA Saturday. Here’s how to watch.

The launch company Rocket Lab will launch five small satellites for NASA, a U.S. spy satellite agency and universities early Saturday (June 13)

space

Huruvida även Starlink kan utgöra spionsatelliter diskuteras i separat tråd.

wwr: 71932692

Investeringarna är redan gjorda. Man har 480 satelliter i omloppsbana. SpaceX fortsätter att göra dyra uppskjutningar. I morgon skjuts väl ytterligare 58 satelliter upp.

Nu är SpaceX i ett läge att börja tjäna pengar. Men nu backar man och säger att mottagarantennerna blir för dyra att tillverka.

Därför tror jag att Starlink är en bluff. Det kanske jag får ompröva framöver, men just nu ser det ut så, menar jag.

Man kan inte skjuta upp 480 satelliter, fortsätta göra uppskjutningar och samtidigt säga att det inte är användbart.

Det är likadant med OneWeb. De skjuter upp 74 satelliter. De har stora anläggningar av mottagarantenner i bl.a Alaska och Norge. Nu påstår de att de gått i konkurs. Men företaget “omorganiseras” ekonomiskt. Det existerar fortfarande. Konkursen är förmodligen en bluff, enligt min mening.

wwr: 71934772

Från och med igår kan amerikaner och kanadensare anmäla intresse för att vara med och testa Starlink.

starlink.com

De som fyller i får följande svar

Thank you for your interest in Starlink!

Starlink is designed to deliver high speed broadband internet to locations where access has been unreliable, expensive, or completely unavailable. Private beta testing is expected to begin later this summer, followed by public beta testing, starting with higher latitudes.

If you provided us with your zip code, you will be notified via email if beta testing opportunities become available in your area. In the meantime, we will continue to share with you updates about general service availability and upcoming Starlink launches.

“private beta” är alltså bara för SpaceX anställda.

“public beta” gäller för allmänheten

SpaceX bygger i alla fall upp bilden av att det kommer att fungera.

SpaceX told the FCC in April that Starlink “will begin offering commercial service in the northern United States and southern Canada” before the end of this year, “and then will rapidly expand to near global coverage of the populated world in 2021.” Additionally, SpaceX founder Elon Musk has declared that Starlink’s internet speed will rival existing Earth-bound services, saying in March that the network will have a “latency below 20 milliseconds, so somebody could play a fast-response video game at a competitive level.

cnbc.com

Why in the next decade companies will launch thousands more satellites than in all of history

OneWeb, Kuiper, Amazon

cnbc

Rajeev Badyal

Amazon hired the former leader of SpaceX’s satellite program, to run Project Kuiper after Musk fired him. Musk had become frustrated with the pace of Stalink’s development but Bezos brought on the former Starlink VP to lead his team.

cnbc

wwr: 71945935

En SpaceX/Tesla-direktör säger att han bara kopplade upp sig direkt mot Starlink och visar bild på hur han har kontakt med 6 satelliter! Detta verkar även vara i Hawthorne, CA som inte borde ha så bra mottagning, så långt söderut.

Looking up to the skies with open eyes!

Went to HQ and set up a Starlink terminal that connected to the satellites orbiting overhead. Simplest out-of-box experience imaginable.

Can’t wait to upgrade my broadband later this year! t.co

twitter.com

[ reddit ]

Skall bli spännande att se om de får igång något. Men jag är tveksam.

Man kan notera att Jurvetson även var indragen i SolarCity-härvan för vilken Elon är stämd till domstol. Jurvetson, Elons bror och andra köpte ut sig för $60 milj. Jurvetson satt i styrelsen för SolarCity. Sitter även i styrelserna för SX, Tesla och Planet Labs som skickar upp spionsatelliterna SkySat. Tre följde med Starlink igår.

Med SolarCity i bagaget måste man utvärdera hans uppgifter kritiskt, imho.

Around 20ms. It’s designed to run real-time, competitive video games. Version 2, which is at lower altitude could be as low as 8ms latency.

Twitter Elon Musk

2020 June 15

wwr: 71956411

Nu dyker det upp en påstått läckt bild på elektroniken i Starlinks användarterminal. Kontot är inte officiellt SpaceX men bilden kommer in i en diskussion mellan SpaceX-direktörerna Musk och Jurvetson utan att de dementerar.

twitter.com

Det ger ett osäkert intryck. Man frågar sig om detta kan vara någon märklig form av marknadsföring. Men både Musk och Jurvetson blev stämda till domstol i SolarCity-härvan. De har inget större förtroendekapital att spela med.

Nyligen sade Musk att man hade problem att göra användarterminalen till rimligt pris. Men idag twittrar han så här om latensen.

Around 20ms. It’s designed to run real-time, competitive video games. Version 2, which is at lower altitude could be as low as 8ms latency.

twitter.com

Några officiella bilder på användarterminalen har inte visats.

Starlinks Twittersignatur lyder

Starlink is targeting service in the Northern U.S. and Canada in 2020, rapidly expanding to near global coverage of the populated world by 2021.

SpaceX har 538 satelliter i omloppsbana men kan inte demonstrera någon användbar funktion annat än genom påståenden från anställda.

Obama lade ner rymdfärjorna vilket beredde vägen för SpaceX. Här är en bild på Obama tillsammans med SpaceX-direktören Jurvetsons (se ovan) hustru som är en stor givare till liberala/demokratiska organisationer. Bilden är tagen 2007, redan innan Obama blev president.

i.imgur.com

Tiden rinner på och man frågar sig alltmer om detta kan vara någon form av storsvindlarhärva med Obama i toppen. Obama borde väl även utredas för collusion med tanke på vad ryssarna tjänat på att skjuta upp amerikaner, när han lade ned det amerikanska programmet utan alternativ.

Men som alltid när det gäller förhalningstaktik så får man ge det en tid. Musk har tidigare sagt att 400 satelliter skulle räcka för begränsad service. Men nu skall “privat betatestning” börja i juli och allmän testning i oktober. Man får följa Starlink kritiskt och se vad som händer.

wwr: 71975702

SpaceX har problem att övertyga den amerikanska myndigheten FCC att Starlink kan leverera Internet med svarstider under 100 ms.

Citat:

The Federal Communications Commission said it has “serious doubts” that SpaceX and other low-Earth orbit (LEO) satellite providers will be able to deliver latencies of less than 100ms.

Den 29 oktober hålls auktion i USA och miljardbelopp kommer att delas ut för att bygga ut bredband i glesbygd. Ansökningar skall vara inne 15 juli. Musk talar om 20 ms latens. Men ännu ingen kommersiellt gångbar verksamhet för Starlink.

arstechnica.com

wwr: 71986979

Starlink-9 verkar skjutas upp den 23 juni, strax före midnatt. Då kommer det totala antalet satelliter upp i 598! Även denna gång tar man med några spionsatelliter från ett annat företag: Man tar med 2 små satelliter från BlackSky Global. BSG är baserat i Seattle där även Starlink tillverkas samt Kuiper (Amazon) har sitt huvudkontor.

spacenews.com

Starlink satellites coverage map

mmap

Considering earth rotates with as much as 7% the speed of Starlink (95 min orbit), I got higher correction factor

1-sqrt(sqr(sin53)+sqr(cos53-(95/(24*60))cos(observer_latitude))

observer at equator (3.8% slowing)

passage time 170 sek

observer at 53° latitude (2.3%)

passage time 168 sek

But those estimates do not come with a warranty 😉

wwr: 72153909

Hugo.Drax: 70797882

I dagsläget så är/var OneWeb den störste konkurrenten till Starlink så jag slänger in följande nyhet här.

msn.com

Brittiska regeringen går in med 5 miljarder kronor i OneWeb.

U.K. Business Secretary Alok Sharma confirmed the government has pledged to invest $500 million and take a “significant” equity share in OneWeb, which is headquartered in London. The stake is reported to be around 20%.

“The deal underlines the scale of Britain’s ambitions on the global stage,” said Sharma. “Our access to a global fleet of satellites has the potential to connect millions of people worldwide to broadband, many for the first time, and the deal presents the opportunity to further develop our strong advanced manufacturing base right here in the U.K.”

cnbc.com

I likhet med Starlink har inte heller OneWeb hållit någon demonstration så att allmänhet eller press kunnat se hur systemet fungerar. OneWeb har även ganska stora anläggningar med mottagarantenner. Lite underligt är det, anser jag. Brittiska regeringen går in med så mycket pengar ändå.

wwr: 72180494

Det verkar kunna bli uppskjutning av Starlink den 8 juli.

twitter.com

De tar med två satelliter från BlackSky. Jag tror Starlink skulle haft med 3 satelliter från Planet (Skysat). Möjligen följde dessa istället med Rocket Lab vars “Electron” totalhavererade för 3 dagar sedan. Den hade i alla fall bl.a 5 Skysat med, allt förstördes. SkySat och BlackSky är spionsatelliter.

Rocket Lab får stöd av Musk och andra i branschen. Som BI säger verkar de inte gå alltför hårt åt varandra i branschen.

businessinsider.com

History and background of OneWeb, WorldVu

A space odyssey: Britain rockets into unknown with OneWeb

The British government and Indian telecoms conglomerate Bharti Enterprises said last week they would together put up $1 billion to buy OneWeb, which filed for bankruptcy after its biggest backer, SoftBank Group, declined to provide fresh funding.

The deal offers a new lease of life for the venture, which was founded by U.S. entrepreneur Greg Wyler with the vision of providing “internet everywhere for everyone” via 648 low Earth orbit satellites.

OneWeb, which began as WorldVu in 2012, has 74 satellites already in orbit, as it ramped up launches immediately before collapsing in late March.

Britain is looking at adding positioning technology to new satellites to complement and add resilience to the American GPS system, two sources with knowledge of the matter said, after the country exited the EU’s Galileo network as a result of Brexit.

The satellites, which have a lifespan of about five years and are assembled in a highly automated factory run with Airbus, cost in the region of $1 million each, the sources said.

With a smaller number of launches pushing the number of satellites towards 200, OneWeb could begin providing coverage at the poles, with the military and oil and gas industry seen as potential customers in the Arctic, according to the sources.

The British government declined to comment beyond its July 3 statement here announcing the deal. Bharti also declined to comment beyond its statement here then.

Providing universal internet service via satellite has been a dream of numerous tech tycoons and companies over the years, including a failed Bill Gates-backed venture called Teledesic in the 1990s.

Wyler originally brought his idea for what would become OneWeb to Google in 2013. Only a year later, he left Google to team up with Elon Musk’s SpaceX.

That partnership ended too and OneWeb went it alone.

Musk and SpaceX are now building a rival constellation, Starlink, while Amazon founder Jeff Bezos is also developing a space internet business – Project Kuiper.

OneWeb’s parade of influential backers included Qualcomm, Airbus, Virgin Group and eventually Japanese investor SoftBank, which pumped roughly $2 billion into the effort.

Wyler formed a tight bond with SoftBank CEO Masayoshi Son

focus on a commercial customer base for such services, like airlines and cruise lines, willing to pay a premium.

… sources said …

launch contract with Arianespace

OneWeb, which is British and U.S.-based

It was unclear if Chief Executive Adrian Steckel, who the bankruptcy filings show was paid a $2.25 million retention payment on March 25, two days before OneWeb filed for Chapter 11, and Chief Financial Officer Thomas Whayne, who was paid $1 million on the same day, will continue to run the company after a takeover.

Reuters

Africa

Google blimps will carry wireless signal across Africa

wired

Wyler spent four years developing telecommunications in Africa in rural locations. In 2003,[2] he built a local team and connected over 200 schools to the Internet, providing the first 3G and fiber to the home connections on the continent.[3]

In 2007, he founded O3b Networks, Ltd.[1] The idea[clarification needed] was first conceived in 2005 while working on a project to provide a nationwide telephone service in rural Rwanda, attempting to wire the post-war and economically shattered country.[4] O3b has launched 12 satellites, and the system provides the highest capacity and lowest latency combination of any satellites built to date.[5][non-primary source needed]

wikipedia, Wyler

O3b, Other three billion

operating a medium Earth orbit (MEO) satellite constellation primarily intended to provide voice and data communications

Orbiting at an altitude of 8,062 kilometres (5,009 mi), less than one quarter of the altitude of geostationary satellites, the O3b satellite constellation of 20 Ka-based satellites significantly reduces communication latency.[2]

The satellites themselves, now part of the SES fleet, continue to use the O3b name.

wikipedia, O3b

Adrián Steckel is a Mexican businessman, and is currently CEO of global internet satellite company, OneWeb.

Hughes and OneWeb announce global distribution partnership for Low Earth Orbit satellite service

(9 March 2020 – Hughes)

spacefeednews

(Later claimed bankruptcy)


1998

AUTHOR: KRISTI COALEKRISTI COALE

06.02.9812:04 PM

SkyBridge Constellation Grows

IN THE LATEST move of the chess game of low-Earth orbit satellite services, SkyBridge Limited Partnership has increased its constellation from 64 to 80 satellites.

Project officials said the increase adds roughly 50 percent more capacity to the global telecommunications system. The change comes in response to results from a series of proprietary market studies commissioned by SkyBridge. The survey estimates that the market for services SkyBridge plans to offer �- high-speed transmission of video, data, and voice to the homes of consumers �- will be about 400 million by 2005. A commanding portion of this audience will use satellites to receive their information.

“What these surveys mean is that companies such as Alcatel [a major partner in SkyBridge] and Motorola can attract a serious segment of this market,” said Mark MacGann, vice president of strategic affairs for SkyBridge.

The SkyBridge announcement comes nearly two weeks after the field of competitors in the arena of LEO satellite-based services shrunk from three to two players. On 21 May, Motorola decided to fold its Celestri network into Teledesic and become the primary contractor in the project which, like SkyBridge, will bring high-speed video, data, and voice services to the doorsteps of consumers. By combining forces, the new Teledesic provides formidable competition, a point not lost on MacGann

wired

—-

OneWeb Satellites is a joint venture between Airbus, the global leader in the aerospace industry, and OneWeb, a company founded in 2012 that will deploy and operate a constellation of up to 900 low-earth orbit satellites providing global high-speed internet access.

ow

—-

OneWeb is a global communications company founded by Greg Wyler.[1][2][3] The company is headquartered in London, United Kingdom and McLean, Virginia, United States[4][6] with offices in California,[7] as well as a satellite manufacturing facility in Florida – OneWeb Satellites – that is a joint venture with Airbus Defence and Space. The company was formerly known as WorldVu Satellites.[8][9]

Founder

Greg Wyler[1][2][3]

Headquarters

London, United Kingdom[4]

McLean, Virginia, United States

Key people

Adrián Steckel (CEO)

Owner

Government of the United Kingdom (45%)

Bharti Enterprises (55%)[5]

wikipedia

—-

OneWeb started as WorldVu

Vu = seen in French

Airbus (French) manufactured the satellites. Airbis also sells satellite images.

Its two office addresses were close to CIA HQ (images)

Google and Wyler worked with spreading internet in Africa. This is the only connection found so far between OneWeb and Internet service.


wwr: 72220204

Ny tid för den 10:e uppskjutningen av Starlink är idag strax före kl 5 på eftermiddagen, svensk tid. Därefter kommer det totala antalet satelliter att bli ungefär 600.

Vi följer ju även konkurrenten OneWeb i denna tråd:

Reuters har en artikel om hur brittiska regeringen och ett indiskt konglomerat nyligen gick in med en miljard dollar i OneWeb som aldrig kunnat demonstrera någon funktion av sina 74 satelliter och nyligen ansökt om konkurs men nu alltså kör vidare!

mobile.reuters.com

Diskussionen om Starlink och dess närmaste konkurrent OneWeb kan ha andra funktioner än Internet sker i separat tråd.

wwr: 72220200

Reuters har en artikel om hur brittiska regeringen och ett indiskt konglomerat nyligen gick in med en miljard dollar i OneWeb.

mobile.reuters.com

Artikeln skriver bl.a att Brexit skulle han gjort att britterna lämnat det europeiska Galileo-systemet och gått in i OneWeb istället.

Britain is looking at adding positioning technology to new satellites to complement and add resilience to the American GPS system, two sources with knowledge of the matter said, after the country exited the EU’s Galileo network as a result of Brexit.

Jag undrar om det stämmer. Jag tror Galileo är ett ganska öppet projekt där bl.a Kina och Israel deltagit. Även britterna borde få vara med. Det handlar om positionsbestämning (“europeisk variant av GPS”) och undsättning av nödställda medan däremot OneWeb sägs kunna ge Internetservice.

OneWeb hette tidigare WorldVu. Vu betyder ju att ha sett något, på franska så man kommer att tänka på spionsatelliter. Att tolka ordet på franska ligger nära till hands eftersom satelliterna tillverkas av Airbus. OneWebs huvudkontor ligger bara någon mil från CIA:s högkvarter i Langley. Man undrar om det egentligen inte kan finnas mer bakom dessa företag än att frälsa världen med lättillgängligt Internet.

Britain Gambles on a Bankrupt Satellite Operator, OneWeb

nyt paywall

The Pros, Cons, And Predictions For A OneWeb UK GNSS

forbes

SpaceX launches South Korean military satellite.

Developed by Airbus Defense and Space, the Anasis 2 satellite is shrouded in secrecy at the wishes of the the spacecraft’s owner — the South Korean government.

Anasis 2 is based on the Eurostar E3000 spacecraft platform made by Airbus

sfn

wwr: 72266508

Starlink fortsätter sin märkliga marknadsföring. Nu har man upptäckt många detaljer om betatestningen i källkoden på deras websida!

Code on SpaceX’s Starlink website contains the first official photos of Elon Musk’s ‘UFO on a stick’ — and key details about the satellite internet project’s test program

businessinsider.com

De som kommer att delta i testerna måste hålla information om detta hemligt! Få se hur länge det fungerar, när testerna startar.

You may NOT discuss your participation in the Beta Program online or with those outside of your household, unless they are SpaceX employees.”

Do not provide access or information about Starlink Services to the media or allow third-parties to take pictures of any part of the Starlink Kit.”

wwr: 72394555

Nu har alltså “privat betatestning” startat. SpaceX anställda testar. Enligt de läckta formulären är det förbjudet att fotografera utrustningen. Men här har (inte oväntat) en SpaceX-anställd lagt upp “unboxing” på Instagram. Alla insatta vet ju vem det är så hon lär väl ha företagets godkännande? Modern marknadsföring. Man höll denna tidsram. Det måste medges.

youtu.be

wwr: 72400043

Jag tror “phased array”-antenner kan vara platta. På 90-talet fanns “Squarial”. Man har nu valt rund form. Ser det ut som något som kan sitta på taket i snöstorm år efter år? Den verkar bara kunna vicka mekaniskt i en ledd. (När hon säger att “den rör sig” kommer man att tänka på Monty Python-sketchen med papegojan) Den påstås vara så dyr att framställa att det begränsar användningen.

SpaceX Marsraket betraktar jag t.v. som ett skämt. Men deras astronauttaxi till rymdstationen är ju verklig. Få se hur Starlink utvecklar sig. Intresse runt sina projekt kan SpaceX i alla fall väcka.

Edit

Krypteringen har inte beskrivits. Användarens Internet kommer att returneras med spridning över grannskapet, kanske bara annan polarisering, tidsmultiplex etc

wwr: 72412508

Hughesnet går in med $50 M i OneWeb.

spacenews.com

Hughesnet är en etablerad leverantör av satellitinternet. De använder geoststionära satelliter som befinner sig på hög höjd vilket bidrar till att man får vänta lite på varje websida men det går att se film. Det är detta Starlink och OneWeb säger sig kunna snabba upp. Själv tycker jag bara det dags att båda företagen visar upp någon funktion av sina system. Starlink har väl 540 satelliter uppe och OneWeb 72 med stora parabolfarmer.

Nu pågår alltså Starlink-testning internt av anställda vid SpaceX. Den torde alltså ske i södra Kalifornien. Ett område där mottagningen inte borde vara speciellt god! Fast givetvis har nyligen en av direktörerna visat bilder på hur bra mottagningen är. Få se vad det blir av detta …

wwr: 72412753

Det här är väl Hollywood i alla fall, jag menar Hawthorne?

twitter.com

5 satelliter samtidigt!

Hon som öppnade kartongen i inlägget ovan verkar bo i San Diego. Lead engineer extraknäcker även som

mobile.twitter.com

Du verkar även kunna få boarding pass till Mars av henne.

Jag väntar på demo för allmänheten eller pressen.

wwr: 72434807

OneWeb skjuter upp med ryssarna som har skjutit upp de flesta astronauter, amerikanska och andra, de senaste åren. Igår sade “NASA” att de sköt upp den flygande bilen Perseverance till Mars. Motorn i raketen, RD-180 är rysk. Elon Musk och SpaceX var så pressade att de tidigare försökt stoppa den i domstol med hänvisning till Ukraina-sanktionerna. Men där gick de bet.

SpaceX och Tesla försöker uppnå någon slags total kontroll av produktionskedjan. Företagen har mäktiga beskyddare men det är möjligt att utvecklingen går i motsatt riktning. Det är enklare idag att leverera saker till omloppsbana. Nya småföretag startas, Rocketlab, Astra. Outsourcing av uppskjutningen är en väg att gå.

“Flintskallen” har väl än så länge bara lyckats kravla sig till kanten av rymden för att leverera barnens teckningar? (Med landande raket.) Blue Origin måste nog köpa in kunskap från andra.

Men vad gäller Starlink, OneWeb (och Kupier) så måste de visa upp funktion nu. Starlink har 540 satelliter uppe och OneWeb 72. Då skall man ha demonstration för allmänheten eller pressen och visa vad man kan leverera. Elon Musk och Starlink har gjort att många som bor i glesbygd och har dåligt/inget Internet har ingivits förhoppningar om bra service. Det gäller att visa upp att Starlink har något att leverera. En lead engineer/basketball beauty som öppnar en kartong är inte vad glesbygdsbor utan Internet vill se

wwr: 72435009

Det här är intressant. I januari Twittrade OneWeb, med bild

Launches are cool, but we get just as excited seeing our Alaska Gateway Antennas installed! This gateway will provide connectivity in the most remote regions of Alaska. t.co

twitter.com

Nu kommer en artikel om ett företag i Anchorage som skall samarbeta med OneWeb. Bilden verkar visa samma antenner

Alaska broadband deal revived as global telecom OneWeb is rescued from bankruptcy

Pacific Dataport’s broadband satellite gateway facility near Talkeetna will help the Anchorage-based telecom distribute capacity on London-based OneWeb’s global broadband satellite network. (Photo courtesy OneWeb)

Pacific Dataport’s broadband satellite gateway facility near Talkeetna

adn.com

Det Twitter man läser ger intryck av att antennerna tillhör OneWeb. Men möjligen tar de emot/skickar signaler till geoststionära Aurorasatelliter. (Frågan är om de även klarar OneWeb-satelliter? Det blir i alla fall lokalt över Alaska. De har även antenner i Norge.)

Jag anser att företagens information är oklar. Att konkursen var äkta har verkat tveksamt hela tiden. Både Starlink och OneWeb borde ha demo. Det är inget orimligt krav.

Även detta företag som går in i OneWeb har liksom Hughesnet geoststionära satelliter.

Få se hur detta utvecklar sig.

frontiersman

wwr: 72466758

700.000 amerikaner har anmält intresse för Starlink Internet. SpaceX har höjt ansökan om antalet användarterminaler från 1 miljon till 5 miljoner.

cnbc.com

wwr: 72489992

Datum för nästa Starlink-uppskjutning är den 7:e augusti. Den uppskjutningen har fördröjts 10 gånger.

reddit.com

The key investors were SoftBank, Airbus, Qualcomm, Banco Azteca, and the Government of the Republic of Rwanda

OneWeb bankruptcy

at

Rwanda has launched a satellite named Icyerekezo, which will bring internet connectivity to students at Nkombo Island, in Lake Kivu.

Greg Wyler

O3b Networks Ltd. was a network communications service provider building and operating a medium Earth orbit (MEO) satellite constellation primarily intended to provide voice and data communications to mobile operators and Internet service providers. O3b Networks became a wholly owned subsidiary of SES S.A. in 2016 and the operator name was subsequently dropped in favour of SES Networks, a division of SES. The satellites themselves, now part of the SES fleet, continue to use the O3b name.

ULA, SpaceX win contracts to launch satellites for SES in 2022

sfn

ses (Astra …)

wwr: 72648085

Det är inte bara Starlink och OneWeb man kan misstänka utgör spionsatelliter. Massövervakning är på bred frammarsch, ofta med ett påstått kallt krig som motiv.

Japan and the U.S. plan to deploy a network of small satellites in low-Earth orbit to detect and track next-generation missiles being developed to evade current defense systems

asia.nikkei.com

OneWeb targets service in 2022

the plan is for OneWeb to “start to deliver these services in the early part of ‘22 once the constellation is going to be up.”

space

StarLink Speed Tests are Disappointing

pp

Earlier Musk claimed that the user terminal was too expensive. Now they say speeds are too low. But speed tests are unofficial. No one outside the company has yet seen it work.

wwr: 72807924

Jag trodde länken gick till denna

youtu.be

Men Jethro Tull var minst lika bra.

Otroligt drag i media runt Musk och Mars. Det skrivs nästan varje dag.

popularmechanics.com

Nu har det blivit fart på Starlink-uppskjutningarna igen. Inofficiella värden på uppkopplingarna visar lägre värden än Musk tidigare förutsagt. Men inget är säkert eftersom SpaceX inte angivit några officiella resultat. Stor auktion i USA i oktober där RDOF delar ut $16 miljarder för bredband i glesbygd. Men frågan är om SpaceX får något alls. Vi får se.

Musk testar i alla fall Marsraketerna noggrant. Ett litet skutt i taget. Curiosity och Perseverance testades aldrig vad gäller flygförmåga vid landning utan skickades iväg direkt! Verkliga kontraster.

Space lasers tested in two satellites

reddit

Youtube

comment from reddit

wwr: 72818707

Instämmer.

Det känns som att det måste komma till ett avgörande inom några månader. Amerikanska myndigheter auktionerar ut $16 miljarder i slutet av oktober till de företag som kan erbjuda bredband i glesbygd. Flera experter tror inte att Starlink klarar kraven.

Vid senaste uppskjutningen sade presentatören att de värden som snurrat på Internet är verifierade, men ingen har sett någon demonstration. Hon sade även att man testat “space laser” fast majoriteten av satelliter inte har den funktionen. Och ingen tror att det just nu är möjligt att köra laserkommunikation mellan annat än möjligen satelliter i samma omloppsbana. (Liksom den ingenjör som visade user terminal är också denna en snygg tjej med häftigt Instagramkonto. Hon blandade ihop MegaByte och Megabit, men det kanske kan hända vem som helst.)

Täcker hela världen nästa år. Afrika redan i början av 2021 säger Elon.

Vad blir det av detta? Det absolut sista datum man kan ge Starlink är slutet av oktober. Då skall allmänheten i norra USA vara med och testa. Då blir det upp till bevis att se om Starlink kan leverera.

Teslaaktien har tappat 25% sedan i tisdags. Inga träd växer till himlen. Få se hur detta går.

wwr: 72835630

SpaceX har över 700 satelliter i omloppsbana. De måste börja visa resultat på fler sätt än uttalanden från anställda. Att Musk skulle ha dåligt med pengar har jag inte sett som förklaring, uppskjutningar sker ju. Det gäller att få igång verksamheten och börja tjäna pengar.

OneWeb påstods ju ha gått i liten konkurs. Men bl.a brittiska regeringen gick in med 5 miljarder i ett företag som inte heller visat upp några resultat offentligt. Även där fortsätter verksamheten.

Min uppfattning är i alla fall att det är mycket snack i båda företagen. De som bor i glesbygd och har dåligt Internet vill se resultat.

Jag håller med om att projekten som helhet kan kännas osäkra. Det finns stor konkurrens. Men det borde man ha tänkt på innan man sköt upp 700 satelliter.

Altenativa teorier om Starlink och OneWeb diskuteras här:

(FB) Starlink (SpaceX), är det egentligen spionsatelliter?

Starlink bandwidth per satellite

50 Gbps

Starlink competitor OneWeb: SoftBank pulled the plug on OneWeb in March. After that the British government invested $500 m into OneWeb. Now SoftBank goes back into OneWeb with $87 m.

SoftBank takes $87m stake in OneWeb in rescue deal

telegraph

(sorry paywall, I can’t see all)

(In my opinion the “bankruptcy” was just a way to delay showing results.)

reddit

wwr: 72846028

SpaceX har påstått mycket om Starlink. Shotwell har yttrat sig om de höga amerikanska priserna för Internet. Det tolkades allmänt som att Starlink kommer att bli billigare.

Vi följer ju även närmaste konkurrenten OneWeb i denna tråd. SoftBank påstods dra in finansieringen för OW i mars vilket utlöste liten konkurs. Sedan investerade bl.a brittiska regeringen $500 miljoner i OneWeb.

Nu går SoftBank tillbaka in i OneWeb med $87 miljoner.

telegraph.co.uk

Min uppfattning är att både Starlink och OneWeb verkar använda olika trix för att fördröja kraven på att visa resultat (dvs Internet). Den påstådda konkursen var ett av trixen. (Det var en konkurs, men konstruerad, misstänker jag. Verksamheten i OneWeb fortsätter.)

Hugo.Drax: 72992768

Från det ena till det andra, OneWeb kanske inte var en bra plattform för att bygga en brittiskt GPS-konstellation på.

Substantial differences have emerged within government about the merits of investing in OneWeb. UKSA officials and experts have disparaged the idea of repurposing the company’s broadband satellites to build a location system, saying they could suffer from signal interference and could not carry the heavy atomic clocks needed for accurate time signals.

telegraph.co.uk

wwr: 72992931

Inte kastar britterna 5 miljarder skattekronor i sjön/rymden!

Det kunde man misstänka redan från början. Man kan ju inte bygga om satelliter man redan skjutit upp. GPS-satelliter flyger på ung. 20 gånger högre höjd. Brittiska regeringen går in med 5 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar i något som är “konkurshotat”. Man påstod att orsaken att Storbritannien avslutat samarbetet med “europeisk GPS” (Galileo) var Brexit. Men i Galileo har t.ex även Kina och Israel deltagit. Varför kunde inte Storbritannien vara kvar i Galileo?

Jag har stärkts i min uppfattning att Starlink och OneWeb har funktioner som bör diskuteras i denna tråd.

(FB) Starlink (SpaceX), är det egentligen spionsatelliter?

Starlink nu 700 satelliter utan demonstrerad funktion. Senaste uppskjutningen f.n. fördröjd pga problem med väder för landningen av boostern, tror jag. Det landningssytemet har givit många fördröjningar.

The Air Force was impressed with how SpaceX Starlink satellites performed during a live-fire exercise earlier this month, according to the service’s top weapons purchaser.

The service is using the Starlink satellites in tests of its Advanced Battle Management System that will connect air, sea, land and space assets.

“What I’ve seen from Starlink has been impressive and positive,” Air Force acquisition chief William Roper said during a reporter roundtable Wednesday

investor

Finnish startup ICEYE, which has been building out and operating a constellation of Synthetic-Aperture Radar (SAR) small satellites,

tc

wwr: 73087170

Washington emergency responders first to use SpaceX’s Starlink internet in the field: ‘It’s amazing’

Washington’s state military, which includes its emergency response division, began using Starlink user terminals in early August to bring internet service to areas devastated by wildfires.

“I have spent the better part of four or five hours with some satellite equipment trying to get a good [connection]. So, to me, it’s amazing,” Washington state’s emergency telecommunications leader Richard Hall told CNBC.

The US Army wants to modify SpaceX’s Starlink satellites for unjammable navigation

New research shows Elon Musk’s broadband network could work as an alternative to GPS

[…]

Now, research funded by the US Army has concluded that the growing mega-constellation could have a secondary purpose: doubling as a low-cost, highly accurate, and almost unjammable alternative to GPS. The new method would use existing Starlink satellites in low Earth orbit (LEO) to provide near-global navigation services.

In a non-peer-reviewed paper, Todd Humphreys and Peter Iannucci of the Radionavigation Laboratory at the University of Texas at Austin claim to have devised a system that uses the same satellites, piggybacking on traditional GPS signals, to deliver location precision up to 10 times as good as GPS, in a system much less prone to interference.

tr

Hugo.Drax: 73084959

cnbc.com

Men det är fortfarande märkligt anser jag. Musk lovar att ge folk i hela världen billigt Internet och har skjutit upp 700 satelliter. Men vanligt folk här inte sett något Internet ännu. Däremot säger militären “it’s amazing”.

wwr: 73088534

Hugo.Drax: 73088371

Fast vad du säger nu det är motsvarigheten till att Apple inte har en ny iphone för ingen har prövat den innan den har släppts. Eller att BMW har inga årsmodeller nästa år för dom säljer bara årets modeller. Det tar tid för Apple att ta fram en ny mobiltelefon, det tar tid för BMW att ta fram en ny modell. I det här fallet så tar det tid att skjuta upp 1400 satelliter. Tills det är klart och Starlink är en färdigpolerad produkt likt Telia adsl eller Telenor mobilt bredband så måste man ge sig till tåls.

Vad jag kan se så var sista budet från Elon att public beta skulle börja i november 2020. Först då släpps allmänheten in och du kan få recensioner om nätverket från vanligt folk som du verkar önska.

Det är ingen bra jämförelse. Apple och BMW har tillverkat sina produkter länge. SpaceX har aldrig visat att detta fungerar, ingen annan heller.

1400 satelliter

Den siffran dribblar man fram och tillbaka med på klassiskt svindlarmanér. Här behövdes 400 satelliter (nu har man 700 som du vet)

Musk said Starlink will have continual coverage of limited geographies at around 400 satellites

spacenews.com (2019)

Nu säger militären “it’s amazing”. Men vanligt folk har inte fått se något Internet.

Självklart måste man följa detta. Men man kan misstänka svindel.

Starlink competitor OneWeb secures more financing during reconstruction after bankruptcy. This is in addition to $1 bn from the British government and Indian Bharti.

“A federal bankruptcy judge approved a motion Sept. 23 to allow OneWeb to access $235 million in debtor-in-possession (DIP) financing.”

[spacenews.com](https://spacenews.com/oneweb-secures-additional-financing-as-bankruptcy-restructuring-continues/)

These guys are definitely not down, and never were imho. They are the main competitor for Starlink, at present.

reddit

Starlink spysat

Hugo.Drax: 73133561

… SpaceX har halva inne på ett kontrakt att bygga 8 satelliter för att detektera missiler. Enligt mig så kommer dom troligen att bygga vidare på Starlinkplattformen så rent tekniskt så kommer SpaceX att bygga spionsatelliter med Starlink. (Det här borde göra wwr nöjd :p )

Basic Award for the Tracking Layer Tranche 0, Wide Field of View (WFOV) Program made under request for proposal (RFP) HQ085020R0003.

beta.sam.gov

Reddit

LEO infrared tracking

missile warning

OPIR

L3Harris, SpaceX win Space Development Agency contracts to build missile-warning satellites

Each satellite will have a “wide field of view” overhead persistent infrared (OPIR) sensor capable of detecting and tracking advanced missile threats from low Earth orbit. The satellites will also be equipped with optical crosslinks to pass data to relay satellites.

sn

contract

drive

missile tracking

The optical crosslinks in the Tracking Layer must be compatible with the optical links used in the Transport Layer satellites that Lockheed Martin and York Space Systems are building for the Space Development Agency under contracts awarded in August.

Starlink will be a revolution in connectivity, especially for remote regions or for emergency services when landlines are damaged

twitter

wwr: 73157020

Hugo.Drax: 73153882

twitter.com

Det här bådar gott för Starlink som både flyger lägre än Oneweb (Borde ge lägre latency) men även har fler satelliter som ger större överföringskapacitet.

Jag undrar om de 4ms som skillnaden i höjd betingar, kommer att bli avgörande.

Värmer man upp för att skylla på de stygga myndigheterna igen?

Canadian Politician questions ‘what’s the hold up’ on giving SpaceX their license to offer Starlink service

tesmanian.com

Kineserna påstås gå in som konkurrent

China pushes ahead with giant 13,000 satellite LEO constellation

spacewatch.global

Själv lyssnar jag förstrött, tar parti för de som bor i glesbygd och väntar på att få se en demo där någon surfar via dessa satelliter. I slutet på denna månad skall allmänheten få prova. Det blir säkert hysch-hysch runt det 🙂

Hugo.Drax: 73176505

Jag har aldrig hört talas om dom här indianerna tidigare, men nu verkar dom vara uppkopplade i alla fall.

twitter.com

Någonting som väcker frågan, har kapitalisten Elon hjälpt fram fler socialister nu på internet? (Svaret är ja, men vidare diskussioner ska nog tas i politikforumet om varför kapitalism är bättre än socialism)

Inte jag heller. Himla otur att stammen har stängt när det äntligen fanns chans att någon reporter kunde åkt dit och fått ett scoop med första reportaget om hur Starlink fungerar.

The Hoh Tribe is Closed

For the safety of our children and elders, we are currently closed to all visitors until further notice.

hohtribe-nsn.org

Det finns video. T.o.m. staten Washingtons guvernör uttalade sig. Alla jublade över Starlink.

vimeo

Nu börjar det väl ändå bli dags att visa hur det fungerar. Videon visade bara en bild på en antenn.

wwr: 73187545

Trolltestet: 73165135

Den aspekten är inget värd eftersom man fortfarande behöver en lokal uppkoppling för att kunna få internet via satellit.

Om den onde diktatorn inte tillåter Musk att bygga några basstationer i landet, så har han ingenting att frukta från Starlink.

gaist: 73185820

Nu är du rejält ute och cyklar… Starlink fungerar inte såsom andra internet över satellit fungerar där man bara tar emot data från satellit. Med starlink skickar du även data till satelliten.

Eftersom så få praktiska detaljer meddelats så vet vi inte hur det blir. Bor man på gränsen till ett annat land kan man få förbindelse med mark-Internet i det andra landet. Men hur det blir i framtiden är svårt att säga med fler markststioner, mindre täckningsområden, om man bor mitt i ett större land, om laserkopplingarna kommer att fungera etc.

Jag har inte kollat hur olika länder hanterar nu fungerande satellitinternet, som t.ex Hughesnet. Det är nog svårstoppat.

Spoiler:
Men ingen bryr sig, NWO läser allt ändå 😉

wwr: 73187723

Humbug: 73183159

Ja, det är lite väl höljt i dunkel. Jag hade ingen aning om att det ens tagits i bruk. Är täckningen så pass bra nu, alltså?

Vadan detta hemlighetsmakeri?

Hugo.Drax: 73187563

Bra fråga. Om dom nu försiktigt har börjat släppa in allmänheten på ett kontrollerat sätt, det vill säga den här indianstammen och nöduppkopplingarna efter bränderna så tycker man att dom borde ha 100% uppkoppling per dag. Men..

Jag tror dom inte riktigt är där ännu.

sebsebmc.github.io

Planen är att public beta ska börja i nästa månad och jag skulle tro att den planen håller, så det är nog först med dom här sista satelliterna från Starlink 12 som dom kommer att nå delmålet med 100% täckning på nordliga och sydliga breddgrader.

wwr:

Hugo Drax har alltid intressanta länkar och inlägg.

Det där med att “satelliterna inte är i rätt position” trodde många gällde i april. Därför skulle man vänta tre månader på intern testning och sex månader på allmän testning. Då hade man fyllt de sex huvudplanens omloppsbanor med satelliter. Nu har man dubbelt så många satelliter uppe och olika personer gissar vidare. Massmedia kräver inte exakta besked av SpaceX.

Just det vaga och motsägande i SpaceX information om Starlink gör att jag bedömer misstanken om bluff som stor. Ursprungsbefolkningen (med kvinnlig hövding) och militär räddningstjänst som bekämpar (“klimatorsakade”) skogsbränder beskriver fantastiskt god funktion av Starlink (grundat av en afrikansk invandrare med judiskt namn, en transliknande partner och ett barn med könsneutral uppfostran). Även SpaceX anställda gör det. Men vanligt folk, som utlovades billigt Internet har inte sett något ännu. Det känns som förjalningstaktik och politik.

Från början sades att satelliterna skulle bilda nätverk.

youtu.be

Det har inte alls genomförts. (Förutom det vanliga ‘vi testar lite och det ser lovande ut’). Man har inte ens tekniken klar. Att t.ex koppla mellan omloppsbanor bedömer vissa som närmast omöjligt, idag i alla fall.

Informationen sprids ofta på ett professionellt sätt, som på Reddit. Men “läser man det finstilta” ser man att det inte är SpaceX som ligger bakom utan andra som gör förutsägelser baserade på t.ex SpaceX ansökningar.

Förra året sade Musk att 400 satelliter skulle räcka för begränsad täckning. Just nu har man 835 satelliter uppe.

Musk said Starlink will have continual coverage of limited geographies at around 400 satellites, or seven launches including tomorrow’s mission.

spacenews.com

May 7, 2019

Att man skulle kunna ge Internet till Afrika i början av nästa år verkar orealistiskt.

Hopefully start serving Africa early next year

twitter.com

Det senaste är att allmänheten skall få vara med och testa från slutet på denna månad. Det har man hållit fast vid i ett halvår nu. Så vi får se hur det utvecklas.

Själv undrar jag om man håller på att smyga upp ett nätverk av spionsatelliter. Men den diskussionen förs i en separat tråd:

(FB) Starlink (SpaceX), är det egentligen spionsatelliter?

Man kan spekulera i om Starlink och Tesla ingår i uppbyggandet av ett system för massövervakning. Teslabilar kan skicka video inifrån kupén och från omgivningen till Tesla HQ I Kalifornien. Det har påpekats i Teslatråden:

(FB) Tesla Motors – TSLA (USA)

Så diskussionerna om Starlink kommer säkert att fortsätta. De borde nu visa upp vad de har att leverera till början av november, anser jag.

SPACE INTERNET IS READY FOR PEOPLE TO START USING IT, ELON MUSK SAYS

independent

wwr: 73351276

För ganska exakt 6 månader sedan lovade Musk att allmänheten skulle få vara med och prova Starlink nu.

Private beta begins in ~3 months, public beta in ~6 months, starting with high latitudes

twitter.com

23 april

Det löftet har förnyats

Last week, Elon Musk indicated that SpaceX’s satellite-based Internet business, Starlink, had launched enough satellites to start public beta services in parts of the northern U.S. and southern Canada.

forbes.com

13 oktober

Nu är det upp till bevis för Starlink. Det är fortfarande märkligt tyst om detta, tycker jag. Elon och SpaceX figurerar ständigt i media men inget om Starlinks Internettestning nu. Många vill säkert veta hur testningen fortskrider men vad jag kan se är det ännu tyst från företaget.

Över 800 satelliter uppe nu. Jag undrar fortfarande om detta kan vara en stor bluff. Svaret till Elons tweet ovan nedan verkar också anse det.

You wil always be a beta and a con man Elon: t.co

twitter.com

Bara att fortsätta följa detta och se hur det utvecklas.

wwr: 73381573

Hugo.Drax: 73381503

Nu verkar public beta ha startat

reddit.com

Verkligen intressant. Men SpaceX säger själva inget. Det är märkligt. Den information vi får är från en användare som säger sig ha fått epost från företaget! Jag har inte sett några fler utvalda som fått löfte om tidig julklapp. 🙂 Det skall bli intressant att se när paketen droppar in.

Ur eposten !

The Starlink phased-array user terminal, which is more advanced than what’s in fighter jets …

$500 för utrustningen + $100/månad, som du skrev

Ämnesraden i eposten skall ha varit

Citat:

Starlink Better Than Nothing Beta!

wwr: 73391570

CNBC sammanfattar vad man vet om den påstådda begynnande testningen. En del har redan stått i tråden men en del är nytt. Man kommer att samköra med Microsoft. Det finns en app.

Jag menar att situationen är mycket märkligt. SpaceX är ett av de mest omskrivna företagen i världen. Som citatet anger har SpaceX nyligen framhållit att Starlink har mycket god Internetfunktion. Men nu när allmänheten till slut tillåts prova sägs att man måste sänka de initiala förväntningarna. Man kallar plötsligt funktionen för “bättre än ingenting”.

När Starlink fungerar så bra när anställda och utvalda provar det, varför fungerar det inte lika bra när allmänheten får använda det?

Framförallt kommunicerar inte företaget med allmänheten. Vi får gissa från obekräftad epost till privatpersoner. Det stora nätverket CNBC kontaktar SpaceX som inte svarar.

Jag kallar detta skandal.

Andra uppfattningar om Starlink diskuteras i denna tråd.

(FB) Starlink (SpaceX), är det egentligen spionsatelliter?

SpaceX is expanding the beta test of its Starlink satellite internet service, sending emails on Monday to people who expressed interest in signing up for the service.

Called the “Better Than Nothing Beta” test, according to multiple screenshots of the email seen by CNBC, initial Starlink service is priced at $99 a month – plus a $499 upfront cost to order the Starlink Kit.

That kit includes a user terminal to connect to the satellites, a mounting tripod and a Wi-Fi router.

SpaceX prices Starlink satellite internet service at $99 per month, according to e-mail

Called the “Better Than Nothing Beta” test, according to multiple screenshots of the email seen by CNBC, initial Starlink service is priced at $99 a month — plus a $499 upfront cost to order the Starlink Kit. That kit includes a user terminal to connect to the satellites, a mounting tripod and a Wi-Fi router. There is also now a Starlink app listed by SpaceX on the Google Play and Apple iOS app stores.

“As you can tell from the title, we are trying to lower your initial expectations,” the emails said,

The emails, sent to an unspecified number of users, marks the launch of SpaceX’s public beta test of the emerging internet service. For the last few months SpaceX has conducted a limited private beta test with employees — which the company has said showed strong results in both latency and download speeds, key measures for an internet service provider.

SpaceX did not immediately respond to CNBC’s requests for comment.

To date, SpaceX has launched nearly 900 Starlink satellites

rapidly expanding to near global coverage of the populated world by 2021

SpaceX earlier this month announced a partnership with Microsoft to connect the tech giant’s Azure cloud computing network to the Starlink network.

cnbc.com

wwr: 73394001

Gamling: 73393780

Jag ber om ursäkt för min slarviga läsning!

Jo, jag har anmält mig, men räknar inte med att vi här långt uppe i norr kommer att kunna deltaga i några tester. När (Om) StarLink blir tillgängligt för oss kommer det redan att vara färdigtestat på de mer bebodda latituderna, tror jag.

Ja det skall väl upp ett helt nytt lager för att täcka polerna.

Vad folk på Reddit antar verkar bara 12 personer ha fått epost om att de kan beställa utrustning för testning, men stort pådrag i media. Mycket märkligt, som sagt.

Elon bekräftar i alla fall på sitt eget sätt att eposten kom från SpaceX.

Bettern nothin or ur ? back!

SpaceX CEO Elon Musk has promised fast, cheap internet access for people all around the world, including the approximately 3 billion people who aren’t using the internet due to living in underserved, rural, or underdeveloped areas.

[Musk promise Starlink]

si

wwr: 73456734

Twitter från “Church of Elon”

Several thousand more Starlink beta participation invitations going out this week

Sedan har han liksom ibland tidigare den här Viv som sidekick. (Get liksom Elons partner transvibbar, imho.)

Europe when

Skyller på myndigheter som vanligt.

As soon as we get country approval. This is required for each country individually, as no EU-wide approval system exists. Probably start receiving final (there are many steps) approvals around Feb/March.

Bara att följa föreställningen. Personligen anser jag att det är skandal att ett stort företag kan skicka upp 900 satelliter, påstå att de levererar Internet, men inte ge demonstrationer för allmänhet och press och visa vad de har att leverera. Man får gissa från deras Twitter. Vissa utvalda får paket med utrustning och säger att det fungerar fint.

Edit

Auktionen om att få leverera Internet till glesbygd i USA startade 29 okt. Gäller totalt $20 miljarder. Starlink konkurrerar med Hughesnet och Viasat. 2 av 19 rundor har visst avverkats. Ännu inga nyheter om utgången.

(The Federal Communications Commission: Rural Digital Opportunity Fund (RDOF) auction)

Reddit

wwr: 73538044

Gradvis börjar man erkänna att vi övervakas från rymden, sannolikt i extrem detalj.

ESA’s Sentinel-1 mission monitors changes on Earth with millimeter precision.

https://amp.dw.com/en/earth-observer-sentinel-1-satellites-with-radar-vision/g-55509537

Sannolikt är det SAR-radar man använder.

Musk och SpaceX har nu ca 900 satelliter uppe. Förra året sades att 400 satelliter skulle räcka för täckning över begränsade områden. Det påstås att allmänheten har fått börja använda systemet. Men inga säkra rapporter har kommit. Endast ett mindre antal Twitteranvändare postar om sina egna erfarenheter och bilder på utrustningen.

Det är fortfarande mycket möjligt att Starlink är ett omfattande system med spionsatelliter.

wwr: 73575625

Amerikanska myndigheter auktionerar bort $16 miljarder till företag som kan leverera bredband till glesbygd. Auktionen startade den 29 oktober. Jag har skrivit till ett par adresser och frågat hur det går. Den enda källa som finns är denna länk som inte har någon ny information sedan auktionen startade …

fcc.gov

Undrar om Starlink får några kontrakt?

wwr: 73623612

Hugo.Drax: 73608798

Okej, jag tror jag förstår dig i din förvirring. Här har vi någonting som är bättre än färdigskivat bröd. Du undrar över när nött.. ..Dom högt utbildade personerna kommer att säga någonting om det?

Jag vet inte, när jag tittar på nuvarande regering så brukar det ta 2-3 år från det att ett problem tas upp till diskussion tills regeringen på sitt egna speciella sätt avfärdar det problemet och det blir bara värre efter det. Så därför har jag själv gått vidare till att sluta bry mig om inrikespolitik. Nu vill jag bara kolonisera planeten Mars så att jag slipper dom.

youtube.com

SpaceX måste börja ta in pengar på Starlink. Det verkar som om USA kanske inte har råd att åka till månen. Får SpaceX in pengar från Starlink kanske de kan pressa biljettpriset till månen. Vilken ironi om USA inte har råd upprepa det som påstås ha inträffat (6 gånger) för 50 år sedan. Speciellt som SpaceX påstår att de är så billiga.

Uncertain funding could affect NASA’s Human Landing System program, putting a human return to the moon by 2024 in jeopardy.

spacenews.com

Spoiler:
Kraftfull video. Annat än den svenska ‘jakten på red herring‘. Och så vill du lämna jorden för Mars där det nästan inte finns något vatten kvar efter den stora klimatkatastrofen. Fast den framsynte Elon har redan planerna klara för Starlink på Mars och kommunikation med jorden så vi kan fortsätta läsa dina intressanta inlägg här. Shotwell har nyligen sagt det i en intervju i Time.

Once we take people to Mars, they’re going to need a capability to communicate,” Shotwell said during a previously recorded interview with TIME. “In fact I think it will be even more critical to have a constellation like Starlink around Mars.”

spacenews.com

wwr: 73633776

De som väljs ut att få köpa Starlink-utrustning måste förbinda sig att inte avslöja sitt namn. De får inte heller ta hjälp av andra för att montera utrustningen (vilket ofta innebär att klättra på isbelagda tak, lycka till alla pensionärer i glesbygd utan telefon etc!).

Nog luktar detta skumt!

Users cannot reveal their identity due to a non-disclosure agreement they signed with SpaceX upon receiving the kit.

businessinsider.com

The website specifically instructs beta testers not to employ outside help when mounting their kit.

techcrunch.com

Iridium har det inte skrivits mycket om i media. De har handhållna telefoner. De hade full global täckning med bara 66 satelliter redan 2002, datahastighet dock bara 2.4 kbps då.

Satelliterna kan, till skillnad från Starlink, kommunicera med relä-satelliter och signalerna tas ned på 4 platser

Tempe, Arizona (USA)

Fairbanks, Alaska (USA)

Svalbard, Norway (Europe)

Punta Arenas, Chile (South America

wiki

Nu finns det 75 Iridium NEXT som SpaceX skjutit upp. Datahastighet 1.5 mbps med marintermnal.

Improved Performance under Iridium NEXT

Voice 2.4 kbps (w MOS3.5)

Circuit switched data 9.46-64 kbps

Iridium OpenPort 128-512 kbps

Iridium OpenPort Aero 128-512 kbps

L-Band high speed: Up to 512 kbps up/ 1.5 mbs down

Broadcast 64 kbps

ofs

Men media skriver bara om Starlink och OneWeb. Inget nytt om OneWeb.

wwr: 73670058

En annan intressant detalj är att raketföretaget SpaceX även i förbifarten själva verkar ha utvecklat världens första “phased-array” antenn med riktbar stråle som påstås bli tillgänglig för konsumentbruk.

Inte ens stridsflygplan är väl utrustade med denna typ av antenn, vad jag vet.

Dock inga säkra uppgifter i media om detta. Bara anonyma Twitter om hur bra allt fungerar. Ett sådant tekniskt framsteg borde ha läckt ut mer nu när “allmänheten” påstås ha tillgång till utrustningen.

Det luktar skumt om detta projekt.

wwr: 73680116

Jag tycker det är tråkigt om du lämnar tråden med ett generellt nedsättande omdöme om mitt sätt att argumentera. Jag å min sida tycker du haft många bra och kunniga inlägg som bidragit till att belysa Starlink från annan vinkel än jag ser det.

Primärt handlar det ju inte om att vinna en diskussion utan försöka ta reda på vad Starlink egentligen är.

Jag menar att Starlink nu mörkläggs efter att ha varit hårt publicerat. Svenska tidningar har visst aldrig skrivit något om detta trots att många betraktar det som en revolution. I det läget bör man fortsätta att kritiskt granska hur Starlink utvecklas anser jag. Jag hoppas du omprövar beslutet och kommer tillbaka med fler av dina välgrundade invändningar.

%%%%% Starlink

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 

A few earlier posts:    (scroll down list)


2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2)

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.004.014 (042) Starlink … (SpaceX)

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »