Categories
Corona_Covid_19 NWO usa worry zAll pages

03.1.001.007 06 (001) Corona, Covid-19 2020 003 (links)

Only use this mirror site if snowleopard.info is under maintenance.

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

Cont’d from here

Gerhardt: 73288031

Ja det är många som avslöjar dessa bedrägerier, Brian Tyson i Kalifornien är ännu en läkare som träder fram.

– “Så någon kommer in i sjukhuset och är smittad med coronaviruset, men dör av exempelvis en hjärtattack eller en stroke så registrerades dessa dödsfall ändå bland de där 200 000 coronadödsfallen”.

nyadagbladet.se

wwr: 73288351

Influensor har inte tidigare ansetts motivera så långtgående åtgärder. Reseförbud och mötesförbud utanför arbetet tillhör åtgärder som totalitära stater använder. Jag befinner mig inte i Sverige, här sker registrering av besök i shoppingcentra.

Det sätts likhetstecken mellan positiv test och isolering. Ibland isoleras människor bara för att de träffat någon som senare testat positivt utan att någon haft symptom.

Tidningarna verkar jubla över varje nytt fall och övertrumfar varandra med “rekord i sjukdom” genom olika typer av mätningar.

EU har ökat utgifterna med 800% i år med anledning av Corona, pengar som används med mycket bristfällig redovisning.

Statistiken är allvarlig när man presenterar Corona. Men skall myndigheters åtgärder ifrågasättas så framstår den inte lika allvarlig. WHO kritis

Influensasäsongen är dessutom över, men influensan anses återkomma.

Man måste ifrågasätta statistiken.

wwr: 73289910

Vad jag förstår har utrikesminister Ann Linde isolerat sig för att hon träffat andra politiker som visat sig ha positiv test. Ingen uppvisar symptom.

Jag tycker det låter överdrivet. Är detta verkligen i enlighet med de rekommendationer som ges?

wwr: 73290178

Denna “andra våg” verkar vara mest uttalad i Europa.

“The second wave in Europe is getting bigger and bigger,” Joost van Leenders, senior investment strategist at Kempen Capital Management, said by phone. “Last week, we cut European stocks in favor of emerging markets because of concerns about the second wave of Covid-19.”

bloomberg.com

Jag frågade tidigare om detta. Ann Linde verkar ha isolerat sig efter att ha träffat andra politiker som senare visat sig testa positivt. Men ingen har symptom. Jag tycker det låter överdrivet. Följer verkligen utrikesministern rekommendationerna här?

wwr: 73290441

Utrikesminister Ann Linde har isolerat sig efter kontakt med andra politiker som senare testat positiva för Corona. Ingen verkar ha symptom.

Jag tycker det låter överdrivet att isolera sig i det fallet. Följer verkligen ministern de rekommendationer som föreligger?

Om en “vanlig knegare” gjorde likadant, skulle den också få full ersättning från första dagen? (Kan kanske inte jobba hemifrån. Men en utrikesminister kan inte heller jobba 100% hemifrån.)

Efter att ha medverkat på ett EU-toppmöte har Sveriges utrikesminister Ann Linde nu isolerat sig och jobbar hemifrån tills hon fått sitt provsvar, skriver hennes pressekreterare i ett meddelande till SVT.

Efter mötet tidigare i veckan finns nu misstankar om smittspridning. Två av de deltagande var Österrikes respektive Belgiens utrikesministrar som har testats positivt för covid-19.

svt.se

Ann Linde deltar i att sprida oro genom att isolera sig i en situation där det inte är nödvändigt. Att säkra rekommendationer inte heller existerar för hur man skall agera vid positiv test eller symptom bidrar även till oro. [worry]

wwr: 73299818

Men det finns alltså inget speciellt ställe där folk kan få reda på myndigheternas rekommendationer, någon Internetsida eller liknande?

Då kunde man ju jämföra Lindes agerande med rekommendationerna.

Det borde finnas rekommendationer hur man skall göra beroende på ålder, typ av arbete, symptom etc. Det går ju naturligtvis inte att täcka upp allt men allmänna riktlinjer borde anges.

Man kan undra om myndigheterna medvetet försöker sprida oro bland befolkningen. Folk tänker “Linde gick hem fast hon bara träffat en eller två personer med positiv test. Skall jag göra likadant? Måste jag gå till vårdcentralen för intyg fast jag inte är sjuk? Får jag hela lönen från första dagen? Jag har känt mig krasslig, jag borde nog testa mig.” etc etc

Man får göra som med klimatfrågan, försöka lösa problemet själv! “Det har varit lite varmt senaste dagarna. Jag kanske borde ta tåget till Malmö. Jag startar en omröstning på Flashback och får hjälp med beslutet.”

Man undrar om myndigheterna medvetet sprider förvirring bland befolkningen.

Stefan Löfven (S) avbryter sin coronaisolering i statsministerbostaden Sagerska huset sedan han testat negativt för covid-19.

Samtidigt har Centerpartiets partiledare Annie Lööf har valt att gå i karantän efter att en medarbetare visat förkylningssymtom

“Centerpartiets partiledare Annie Lööf har valt att självisolera sig efter att en medarbetare visat förkylningssymtom.

dn

wwr: 73307655

Socialministern framträder mot bakgrund av EU- och svensk flagga. Utökade inskränkningar i grundlagsskyddade rättigheter planeras.

Allt fler beslut/pengar flyttas till Bryssel utom vår påverkan och transparensen minskar. Vi vet inte vem som styr EU-kommissionen (inte är det Ursula, Ylva och några till) eller vilka mål de har. Massövervakning och nedlåsning tilltar.

I detta läge får de svenska nickedockspolitikerna order att förbereda ytterligare restriktioner vilket de samstämmigt utför.

Lagen kommer att bidra till att motverka protester mot sig själv. Poliser och brandmän slåss redan med varandra på gatorna i Paris. Man ser tårgas och batonger vid horisonten i Sverige om de styrande istället inte lyckas slå sönder all sammanhållning genom mer feminism, massinvandring etc

Med tanke på att man nu påstår att influensan fortsatt långt efter det att influensasäsongen är över kan man nog glömma ordet “tillfällig” i rubriken. En ytterligare lag planeras.

Diskussion:

Är detta en pessimistisk skildring?

Regeringen vill införa tillfällig pandemilag

Regeringen vill se en ny tillfällig lag som skulle ge politikerna utökade befogenheter att bland annat begränsa antalet passagerare i kollektivtrafiken och att reglera öppettider och antal besökare för butiker,

Smittskyddslagen och ordningslagen ger regeringen möjlighet att reglera det som är allmän sammankomst eller offentlig tillställning, exempelvis demonstrationer, konserter och idrott.

Enligt socialminister Lena Hallengren (S) behövs ytterligare lagstiftning som omfattar fler verksamheter, så som kollektivtrafiken och butiker.

påverkar grundlagsskyddade friheter

– Det handlar om att begränsa människors rörelsefrihet och näringsfriheten så det måste göras väldigt noggrant.

Vi hoppas att det blir till sommaren, säger Hallengren.

Centerpartiet i DN debatt att de ville se en ny pandemilag. …. Då kan idrotts- och kulturevenemang ta emot fler besökare än de 50 som tillåts, …, enligt C.

Regeringen kommer också att utreda en långsiktig lag som kan tillämpas vid framtida pandemier, uppger DN.

Folkhälsomyndighetens … avböjer att kommentera

svt.se

wwr: 73310274

Blatteman: 73307672

Idioterna kollar nu hur mycket människorna tål.

Vårt samhälle blir mer och mer låst sakta sakta tillsammans med kontantlöst samhälle som folk luras till.

YP4XQ: 73309008

Japp detta är en testballong

Ja.

Internet har också ökat informationsutbudet dramatiskt. Trollen jobbar 24/7 men folk ser allt mer genom väven av lögner. Då kommer stöveln fram. Reseförbud, mötesförbud, grundlagsändringar, regleringar av vad som är “allmän sammankomst”. Allt under en tunn fernissa av virus.

wwr: 73311220

Orsaken till dessa extrema lagförslag som väl aldrig kommer att ifrågasättas av någon torde vara Internet med dess informationsutbud som startat en ny epok. Dessa Stalin/Hitler-metoder har vi bara sett undantagsvis tidigare. Men nu körs de ut över hela världen även om EU förefaller mest drabbat. Denna typ av lagar hade varit helt otänkbara för 30-40 år sedan. Folket hade protesterat. Parisfilosoferna hade givit upp ett ramaskri.

Men i vilken riktning går det?

Har massövervakning gjort att regimen kan flytta fram positionerna och nu “goes for broke”?

eller

Har det ökade informationsutbudet gjort att regimen känner sig pressad och måste attackera i försvarssyfte.

eller är det en kombination av detta.

Regimen håller fortfarande finans, media och ledarna men kanske ser Internet som ett hot och stämmer i bäcken?

wwr: 73317958

Det allvarligaste med detta är att politikerna vill inskränka rättigheter som garanteras i grundlagen. Det har aldrig någonsin tidigare ansetts motiverat. Det liknar nazism, stalinism eller vilken annan totalitär ideologi som helst. Vi går mot ännu hårdare diktatur. Och de som dikterar är inte svenskar utan använder Sverige som ett redskap. Beslutsfattarna kommer närmast att sitta i Bryssel där vi har ännu sämre möjligheter att påverka än hemma samt mycket dåliga möjligheter att se hur beslut fattas samt genomförs.

wwr: 73321637

Det här kan bli aktuellt att ta fram

United Nations

Universal Declaration of Human Rights

Article 20.

(1) Everyone has the right to freedom of peaceful assembly and association.

un.org

wwr: 73371255

Influensasäsongen är sedan länge över men över stora delar av världen tillämpas mötesförbud, reseförbud, utegångsförbud. Regeringen planerar förändringar i grundlagen. Jag menar att det håller på att ske ett totalitärt maktövertagande av samhället. Europa är en av de platser kvar där mindre länder existerar och attackeras hårdast.

131 SVT Text Måndag 26 okt 2020

UTRIKES PUBLICERAD 25 OKTOBER

Spanien utlyser nödläge

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez

inför nödläge i landet från och med

i kväll. Nödläget innebär utegångs-

förbud mellan klockan 23 och 06.

wwr: 73435249

Ja. Det är en attack mot grundläggande fri- och rättigheter. Förtrycket förefaller vara starkast i Europa.

(Wales, Skottland undantas)

Att media ofta beskriver nedstängning i Storbritannien är säkert en en del i deras anti-Brexit-propaganda. Det är EU som tjänar mest på att folk inte kan samlas.

Influensan lär inte sprida sig nu, långt efter det att influensasäsongen tagit slut.

Mötesfrihet är skyddad i FN-stadgan. Hoppas folk protesterar.

wwr: 73445944

Brexitpartiet räddade landet från EU-massakern.

Nu ger man sig på lockdown!

The Brexit party has applied to the Electoral Commission to change its name to Reform UK in a bid to rebrand the party, which has no elected representatives, as a voice in the anti-lockdown movement.

The party’s leader, Nigel Farage, and chairman, Richard Tice, first announced the plan in a joint article in the Telegraph

A new approach is essential, so that government works for the people, not for itself.”

He said that a new strategy was needed for tackling the coronavirus so that “we learn to live with it, not hide in fear of it”.

amp.theguardian.com

telegraph.co.uk (betalvägg, naturligtvis)

Och i Sverige … sover man lockdown-sömnen och väntar på att bli vaccinerad så att man får träffa andra vaccinerade? Men vaccinet dröjer. Oj oj, Orwell hade rätt i allt förutom att 1984 skulle ha varit 2020.

100 SVT Text Onsdag 04 nov 2020

Max åtta vid samma bord på restaurang

Löfven: Läget är nu mycket allvarligt

106-107

wwr: 73476606

Nu tas undantagen för demonstrationer bort bland mötesförbuden. Pressen skildrar förstås Storbritannien eftersom globalisterna vänder sig mot Brexit. Men jag skulle tro att de som drabbas värst är EU-länderna. De mindre (jfrt Kina Ryssland, USA) något friare länderna i Europa skall kuvas av EU.

Protections for protesters are set to be removed from the coronavirus rules under the second national lockdown,

amp.theguardian.com

Jag trodde aldrig man skulle behöva citera FN-stadgan i diskussioner om Europa.

United Nations

Universal Declaration of Human Rights

Article 20.

(1) Everyone has the right to freedom of peaceful assembly and association.

un.org

Jag råkade bli nedlåst i utlandet. Hur är det i Europa och Sverige, sker det några protester? Om det sker så mörkläggs det väl av pressen.

Skymning faller över Europa. Orwell fick allt rätt utom årtalet 1984 som skulle ha varit 2020.

wwr: 73509170

Breaking!

Det här kan komma att utvecklas i en riktning jämförbar med Sovjet och Berlinmuren. I många diktaturer, som t.ex Kina är det studenterna som går i täten för motståndet. Vi får hoppas de svenska studenterna inser sin plikt, tillsammans med alla andra.

Man stänger in studenterna med staket!

New lockdown: Manchester University students pull down campus fences

Students have torn down “prison-like” fencing erected around their campus on day one of England’s new lockdown.

Those living at the University of Manchester’s Fallowfield halls of residence awoke to find workers putting up “huge metal barriers”.

They were eventually pulled down as hundreds of students – who said they were not warned about the measure – protested.

bbc.com

Hoppas folk vaknar innan det är för sent.

wwr: 73575390

Australisk satir över deras motsvarighet till paketet som den här tråden handlar om. Mycket verkar gemensamt. De “gröna” kraven togs bort ur EU-paketet.

youtu.be

Ytterligare satir från Honest Government

Juice Media

YT

wwr: 73633839

Det är vansinne som genomförs över världen. Det har sannolikt utlösts av Internets utveckling. Folk i olika länder kan kommunicera bättre. Det går att jämföra information från olika källor. Den globala agendan och dess förstörelse av enskilda länder blir allt mer uppenbar.

Nu måste våra möjligheter att utbyta information angripas.

Speciellt starkt är förtrycket mot de mindre, utvecklade länder som existerar i Europa. Människor och länder slås isär. Länder som påstås gå mot den globala agendan (ex Storbritannien, Ungern) används i media som exempel på nedstängningen, men den sker överallt. Influensasäsongen är över för länge sedan. Media tillåter bara nyheter som beskriver hur allvarligt läget är.

Ännu ett exempel på vad “Open Society” betyder i praktiken – diktatur och nedlåsning.

Mexico and Canada have extended the closure of their borders with the United States until at least Nov. 21 (see below).

Portugal and Hungary are the latest European countries to announce curfews

Recent spikes have led many European countries to reintroduce measures to curb the spread of infection and reimpose travel constraints on their neighbors. Hungary has announced its toughest coronavirus restrictions to date. Beginning Nov. 10, all businesses must close by 7 p.m.

northstarmeetingsgroup.com

Sweden on Monday announced a ban on public events of more than eight people at a press conference where ministers urged the population to “do the right thing”.

The new limit is part of the Public Order Act and therefore is a law, not a recommendation like many of Sweden’s coronavirus measures. People who violate the ban by organising larger events could face fines or even imprisonment of up to six months.

The law change will come into effect on November 24th and will initially apply for four weeks.

It’s going to get worse. Do your duty and take responsibility to stop the spread of infection. I’ll say it again. It’s going to get worse. Do your duty and take responsibility to stop the spread of infection,” said Prime Minister Stefan Löfven at the press conference on Monday.

thelocal.se

(Löfven talar numera med både svensk och EU-flagga bakom sig.)

Sociala forum försöker dämpa diskussionerna runt Corona med hårda regler och hit om varning.

Flashback Forum

Dödligt virus från Kina orsakar panik (SARS-CoV-2, COVID-19) länk

Moderatormeddelande

Postat av Mr.Woods 2020-11-06, 18:00

Moderator

OBS! LÄS DETTA INNAN DU POSTAR!

Ämnet för tråden skall vara brett och vi har enats om sju enkla regler att förhålla sig till.

Följande gäller f.o.m. 2020.11.06 kl:18.00:

§ 1

Inlägg som enbart misskrediterar ansvariga beslutsfattare eller andra befattningshavare utan att samtidigt föra en för ämnet relevant argumentation ger VARNING.

§ 2

Inlägg som i huvudsak är syftade att misskreditera eller förolämpa andra användare ger VARNING.

§ 3

Inlägg som av moderator bedöms uppvigla andra användare att gå off-topic ger VARNING.

§ 4

Vilseledande citering av andra användares inlägg ger VARNING.

Även ordagranna citat där delar av inlägget som citeras utelämnas på ett sätt som gör att dess ursprungliga budskap förvanskas betraktas som regelbrott.

§ 5

Länkar utan citat eller förklaring ger VARNING.

Man skall aldrig behöva öppna en länk för att förstå budskapet i ett inlägg.

§ 6

Partipolitiska diskussioner ger VARNING.

Partipolitik rörande hanteringen av pandemin avhandlas i: (FB) Coronapandemin

§ 7

Invandringspolitiska diskussioner samt allmänt tyckande om invandring/invandrare ger VARNING.

Invandringspolitikens eventuella påverkan på pandemin och dess hantering hänvisas till: (FB) Coronapandemin

Under förutsättning att inga andra regelbrott föreligger rapporteras inlägg som faller under ovanstående kategorier för brott mot regel 0.03.

För den som vill diskutera pandemin ur ett brett, samhällspolitiskt perspektiv finns denna samlingstråd: (FB) Den samhällspolitiska utvecklingen i pandemins skugga

Vi vill också upplysa om att det finns en metatråd som behandlar tråden: (FB) Har moderatorerna gett upp Coronatråden?

Varje form av diskussion om hur tråden bör/inte bör modereras hänvisas till den, och den som så mycket som nämner modereringen direkt här i tråden kommer ovillkorligen att få en VARNING för brott mot regel 0.06.

Mycket nöje!

/Moderator

wwr: 73672683

Vad jag förstår har paketet €750 bn inte betalats ut ännu. Ungern och Polen påstås blockera paketet. Bra! Börsen har återhämtat sig. Lägg ned paketet. Men då skulle storfinansen få slaganfall eftersom de inte kunde kontrollera oss genom skuldsättning.

wwr: 73691619

Ohshit.Cuntwell: 73687976

Hahaha, var detta en felskrivning eller regeringens verkliga uppfattning:

[INDENT]Förtroendet för både folket och Folkhälsomyndigheten är på väg att ta slut

expressen.se

[/INDENT]

Förmodligen är det precis så här som Löfven tänker, han har tappat förtroendet både för FHM och för folket men han har svårt att gå emot FHM utan att det faller tillbaks på honom själv då det är han som låtit dem styra trots omvärldens kritik. Kvar finns då bara att det är folkets fel.

När det går dåligt är det alltid folkets fel som “röstat” fel. (rösta=fylla kuvert med lappar med namn på för oss okända, mutade EU-fanatiker)

[ Sweden ban on meetings of more than 8 people ]

Mötesförbud är naturligtvis ett demokratiskt haveri som även strider mot FN-stadgan.

Universal Declaration of Human Rights

Article 20.

(1) Everyone has the right to freedom of peaceful assembly and association.

un.org

Dessa åtgärder hör hemma i diktaturer. De förefaller ha utlösts av Internet. Numera har människor tillgång till så mycket information att myndigheternas väv av lögner långsamt men säkert börjar falla isär. Via Internet kan vi möta människor i nästan alla delar av världen och se att många är lika oss. Enighet mellan människor är det som hotar ledarnas förbund som hela tiden försöker söndra människor i och mellan olika länder. Så nu klipper regimen till med all diktatorisk kraft den kan uppbringa. Hoppas det finns unga, framåt människor som kan ta upp kampen mot diktaturen. Det viktigaste är att undvika våld. När protesterna kommer så kommer regimen att försöka blanda in infiltrerande våldselement för att motivera ännu hårdare tag. Det blir ett av de svårare momenten att undvika.

En statsvetare säger det självklara:

Statsminister Stefan Löfven ska hålla ytterligare ett tal till nationen under pandemin.

Enligt statsvetaren Marie Demker handlar det om att samla befolkningen inför åttapersonersregeln som träder i kraft på tisdag.

– En extrem inskränkning, säger hon.

Man ska komma ihåg att det är en extrem inskränkning i den grundlagsfästa rätten att samlas och mötas av olika skäl, allt från gudstjänster till politiska möten och andra typer av tillställningar, säger Demker.

aftonbladet.se

wwr: 73761653

Piggekott: 73758330

Snart en vecka in i det nya Sverige är det inga gemensamma regler som kommunicerats ut från myndigheter, bara fluff som är upp till mottagaren att själv tolka efter eget tycke. Idrottsföreningen kör på som vanligt “vi är inte en allmän sammankomst, det är bara för dem som är med i laget”. Ungdomsorkestern kör på som vanligt, “kommunala musikskolan är en skola, skolor omfattas inte av 8-regeln” o. s. v. Andra tog det bokstavligen och slog igen verksamheten redan innan reglerna trädde i kraft “om det är farligt om en vecka så är det farligt nu också”. Var det så svetsarn ville att det skulle bli?

Så sent som fyra dagar före restriktionerna sa vår regering:”Så länge som möjligt som barn och ungdomsidrotten kan hålla på, desto bättre, framförallt för de yngre barnen, men sedan exakt vilka rekommendationer som ska gälla för idrottsträning, det är någonting som FHM får ta ställning till och förtydliga i dialog med idrottsrörelsen naturligtvis.”[/i]

Det är inte bara på julafton det finns tomtar.

Det är politiska möten de vill åt. EU-Greta har gått i spetsen och bara visat sig med 8 demonstranter varje fredag bakom riksdagen.

Polisen använde vattenkanoner mot tyska anti-lockdown-demonstranter utanför deras riksdag.

youtu.be

De extrema åtgärderna mot influensan är utlösta av Internet, anser jag. Folk kan träffas över gränserna och gemenskap kan bildas vilket hotar den splittring som makten eftersträvar. Vi får tillgång till ofantligt mycket mer information än tidigare och medias väv av lögner faller isär. Det kan bli tufft när de globala diktatorerna känner sig hotade och slår tillbaka.

Virus predicted 1993

yt

Simpsons predict virus

deadline

The Simpsons ‘predicts’

dm

Småföretagare går miste om coronastöd

SvT

Regeringen presenterar ny tillfällig pandemilag

Regeringen presenterar ett utkast till en ny pandemilag för att bromsa smittspridningen, meddelar socialminister lena Hallengren (S) och Amanda Lind (MP).

Pandemilagen ska ge regeringen möjlighet att besluta om begränsningar och nedstängningar i fritids- och kulturverksamheter, kollektivtrafik och köpcentrum.

SvT

Mötesfrihet är människors frihet att hålla möte och demonstration på allmän- eller avskild plats utan ingrepp från statsmakten. Mötesfrihet är tillsammans med organisationsfriheten och yttrandefriheten en förutsättning för folkets deltagande i demokratin. I Finland och Sverige liksom i de flesta demokratier är mötesfriheten skyddad i grundlagen.

wiki

wwr: 73931617

Inte oväntat. EU är bra!

Linde (S): Fritt fram för julresa inom EU

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/linde-s-fritt-fram-for-julresa-inom-eu

wwr: 73961534

Nu kommer naturligtvis mutationerna.

Storbritannien varnar för ny virusvariant

Storbritanniens hälsominister varnar för att man hittat en ny virusvariant.

– Vi har identifierat en ny variant av coronavirus, vilket kan vara kopplat till den snabbare spridningen i sydöstra England, sade hälsominister Matt Hancock i ett uttalande i parlamentet.

svt.se

Självklart börjar mutationerna i Storbritannien som gått ur EU. Enligt media drabbas främst misshagliga politiker såsom Trump, Johnson, Bolsonaro, Irans vicepresident Ebtekar, Duda, Lukashenko, Berlusconi (Hernández/Honduras, Giammattei/Guatemala)

Undantag: Trudeaus fru som dock kom tillbaka från en resa till Storbritannien. Barnier (kom för nära Brexit som smittar)

Tveksam: Áñes, Bolivia (men sannolikt misshaglig). Elon Musk avviker ju också från agendan. Kallade testningen “bogus”.

När det gällde att ta våra EU-pengar var Italien och Spanien mest påverkade, dvs de länder som var värst drabbade av eurokrisen.

Coronahysterin är naturligtvis vansinne. Den informationsfiltrering och särslagning som eliten länge sysslat med hotas nu av Internet. Folk får mer information och kan knyta band över gränserna och mellan grupper. Detta motverkar den splittring som eliten eftersträvar för att kunna behålla makten. Därför överdrivs effekterna av Corona samt restriktioner i form av mötes- och rese-förbud

dw

17/12-20 Macron

wwr: 74006535

wwr: 73961534

Nu kommer naturligtvis mutationerna.

svt.se

Självklart börjar mutationerna i Storbritannien som gått ur EU. Enligt media drabbas främst misshagliga politiker såsom Trump, Johnson, Bolsonaro, Irans vicepresident Ebtekar, Duda, Lukashenko, Berlusconi (Hernández/Honduras, Giammattei/Guatemala)

Undantag: Trudeaus fru som dock kom tillbaka från en resa till Storbritannien. Barnier (kom för nära Brexit som smittar)

Tveksam: Áñes, Bolivia (men sannolikt misshaglig). Elon Musk avviker ju också från agendan. Kallade testningen “bogus”.

(När det gällde att ta våra EU-pengar var Italien och Spanien värst drabbade.)

Coronahysterin är givetvis vansinne. Den informationsfiltrering och särslagning som eliten länge sysslat med hotas nu av Internet. Folk får mer information och kan knyta band över gränserna och mellan grupper. Detta motverkar den splittring som eliten eftersträvar för att kunna behålla makten. Därför överdrivs effekterna av Corona samt restriktionerna i form av mötes- och rese-förbud

Mertillen: 73965500

Upplever förvärrad skräck hos svensken. Antar att SVT och TV4 går på högtryck nu för att skrämma upp.

Perlenbacker: 73963290

Nej det blir svårt att släppa det när man gått all in på det här sättet. Finns inte en chans att man kommer erkänna att alla åtgärder varit felaktiga. Om inte tillräckligt många säger ifrån kommer vi aldrig få leva normalt igen. Vaccinet kommer rullas ut i vår men lockdowns kommer fortsätta, garanterat. För att “vara på den säkra sidan” kommer det heta.

Med hjälp av PCR tester kan man hitta vad som helst i populationen beroende på vad man letar efter och så stänger man ner för man märker en ökning av “fall”, trots vacciner. Därför kommer jag aldrig foga mig efter godtyckliga restriktioner för det vore att acceptera min egen förslavning och erkänna att det är motiverat, vilket det inte är.

Nu kommer “mutationerna”. Det här kommer aldrig eliten att släppa.

Boris Johnson calls crisis meeting over new Covid strain

PM may introduce tighter travel restrictions due to rapid spread of virus mutation in south-east England

amp.theguardian.com

Nyligen har även Macron självisolerat. Det är nästan den förste mer kände politiker som massmedia stöder som jag hört fått sjukdomen. (De svenska politikerna har ju alla samma agenda numera sedan EUkesson kastat in handduken.)

wwr: 74009539

AusnahmeMensch: 72114980

I ärlighetens namn satt jag i mitten av februari och var livrädd när rapporterna om människor som kollapsar titt som tätt på Wuhans gator och torg avlöste varandra med täta mellanrum. Världens främsta experter inom området förutsåg hundratusentals döda svenskar och en kollapsad sjukvård runt påsk.

När detta sedan inte inträffade insåg jag mer och mer att vi har varit kraftigt förda bakom ljuset. Och senast juni 2020 när vi är påväg ner mot noll döda per dag och ständigt minskade på IVA trots minimalt med lockdown-aktiga åtgärder inser jag att det farligaste med den här förkylningen är och förblir alarmismen och lockdownerna som länder tvingar på sin befolkning.

Låt mig förtydliga. Jag tror att viruset är extremt farligt för en väldigt liten del av befolkningen och att det är ett FULLT HANTERBART virus utan att stänga ner samhällen och låsa in friska människor. Som tur är hade vi detta som strategi från början.

Fråga: när och varför började ni förstå att c19 (iallafall all alarmism kring den) var en såkallad hoax?

När främst politiker som massmedia ogillar drabbas: wwr: 73961534

Nu kommer naturligtvis mutationerna.

svt.se

Självklart börjar mutationerna i Storbritannien som gått ur EU. Enligt media drabbas främst misshagliga politiker såsom Trump, Johnson, Bolsonaro, Irans vicepresident Ebtekar, Duda, Lukashenko, Berlusconi (Hernández/Honduras, Giammattei/Guatemala)

Undantag: Trudeaus fru som dock kom tillbaka från en resa till Storbritannien. Barnier (kom för nära Brexit som smittar)

Tveksam: Áñes, Bolivia (men sannolikt misshaglig). Elon Musk avviker ju också från agendan. Kallade testningen “bogus”.

(När det gällde att ta våra EU-pengar var Italien och Spanien värst drabbade.)

Coronahysterin är givetvis vansinne. Den informationsfiltrering och särslagning som eliten länge sysslat med hotas nu av Internet. Folk får mer information och kan knyta band över gränserna och mellan grupper. Detta motverkar den splittring som eliten eftersträvar för att kunna behålla makten. Därför överdrivs effekterna av Corona samt restriktionerna i form av mötes- och rese-förbud

Sedan detta skrevs har Napoleon Macron självisolerat med ganska få kommentarer i media.

När det gällde att ta våra EU-pengar var Italien och Spanien mest påverkade, dvs de länder som är värst drabbade av eurokrisen. Men nu i Brexittider skrivs mycket om Storbritannien.

Absolut överdrivna åtgärder. Sannolikt utlösts av Internet. Folk kan numera få information från hela världen och knyta band över gränserna. Eliten måste slå isär oss allt hårdare.

Edit

Tompa81: 74009458

När?

Den dagen politikerna påstod att det var farligt.

klockrent

wwr: 74018338

Myndigheterna försöker skapa panik. Nu stoppar Stockholm all idrott, utom elitidrott! De som tillhör eliten kan tydligen inte bli sjuka.

Totalstopp för ungdomsidrotten i Stockholm: Vansinne

I ett blixtbeslut på lördagskvällen meddelade Stockholm stad att man stoppar all organiserad idrott, inomhus som utomhus, redan från söndagen. Alla tider på fotbolls- och bandyplaner bokas av.

Beslutet gäller alla åldrar. Det enda undantaget gäller elitidrott.

Staden skriver på sin hemsida att ”smittläget i Stockholm är mycket allvarligt. Därför har Stockholms stad beslutat att all verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar, inom- och utomhus”.

aftonbladet.se

Jag har inte följt detta vansinne i detalj. Men man förefaller blanda ihop sjukdom, smittsamhet och positiv test. Man verkar ha en pandemi av provsvar.

bushus: 73994928

Att “minska spridningen” är ju såklart en ganska vettig strategi i ett fall där en sjukdom finns på vissa ställen men inte på andra, och man vill förhindra att den sprids till ställen där den inte finns. Fullt logiskt, såklart.

Det är dock inte situationen vi befinner oss i. Smittan finns sedan länge överallt i hela samhället, det kan vi alla hålla med om. Om man inte har levt i en bunker sedan i februari är det ganska naivt att tro att man inte redan varit i kontakt med viruset.

De äldre då?

Ja? Covid-19 har redan spridits till alla ålderdomshem i hela landet. Att försöka “minska spridningen” nu är lite som att ta på sig kondomen efter man knullat färdigt. Tåget har redan gått.

Oavsett om vi andra sitter hemma i all framtid, eller om vi går ut och dricker öl ikväll som en helt vanlig fredag så kommer exakt samma antal personer dö på ålderdomshemmen. Det hoppas jag alla kan förstå.

Vi kan inte längre påverka vilka som dör eller inte dör med covid-19. Det är en falsk korrelation. Det har noll påverkan. Restriktioner och rekommendationer är mest försök att framstå som handlingskraftiga.

***

Kanske känns hopplöst att inte ha kontroll, men som tröst kan jag ge er lite färsk statistik:

År 2018: 92 158 döda, alla orsaker. Vilket ses som ovanligt många.

År 2019: 88 766 döda, alla orsaker. Vilket ses som ovanligt få.

År 2020: 93 223 döda, alla orsaker*.

Det var det.

Spoiler:
* Beräknat på 87 250 dödsfall under vecka 1-49 under 2020, summerat med resterande 25 dagar som beräknas ha ett genomsnitt på 239 dödsfall per dag (alla orsaker).

scb.se

scb.se

covidstatistik.se

fb

Folkhälsomyndigheten backar – PCR-test kan inte avgöra om någon är smittsam

nd

wwr: 74030257

Något som visar att hysterin runt viruset är skapad är att det aldrig tidigare har ansetts nödvändigt med dessa extrema, långvariga motåtgärder mot influensor eller liknande sjukdomar. Nu har man kommit på att någon ny mutation av viruset tros spridas snabbare än tidigare. Flera länder, inklusive Sverige, stoppar resor från Storbritannien.

edition.cnn.com

Självklart uppträder mutationen i Storbritannien som tar sista steget i Brexit vid nyår. De politiker som insjuknat är ju dessutom oftast sådana som tidningarna ogillar.

(FB) Epidemin är över, det nya hotet mot folkhälsan är den pågående hysterin (Casedemic)

(FB) När började ni inse att Wuhan-snuvan var kraftigt uppblåst ?

Spoiler:
Lite OT:

kato85: 74030042

Var säger Greta Thunberg att hon tillhör vänstern? Har hon ens yttrat sig i frågan?

Varför är frågor om miljön helt plötsligt vänster?

Greta är en typisk vattenmelon (grön utanpå men röd inuti). Man påstår att bara EU kan lösa miljöproblemen och försöker bygga det nya Sovjetunionen från Bryssel.

twitter.com

encrypted-tbn0.gstatic.com

Edit

Man försöker sprida panik i befolkningen för att vi inte skall kunna enas oss och ställa krav på våra oolitiker.

Covid-19 mutation is out of control, says UK; London under lockdown

wap.business-standard.com

wwr: 73907143

Mötesfrihet finns garanterad i både svensk grundlag och FN-stadgan. Jag misstänker att de som stöder de restriktioner som nu införs i Sverige har betalt för att skriva. Jag tar paus en stund från diskussionen.

wwr: 74033859

Regeringen vill köra igång den “tillfälliga” pandemilagen under ett år. Får bakläxa av JO.

Varför skall regeringen utfärda diktat om inte pressande tidsnöd råder, frågar JO.

JO sågar regeringens förslag till pandemilag

JO, riktar skarp kritik mot regeringens utkast till pandemilag och avstyrker förslaget, i sin nuvarande form, med hänvisning till att det ”inte uppfyller de högt ställda krav som bör ställas på en lagreglering av det här slaget”.

föreslås träda i kraft först i mars nästa år – något som JO är starkt kritisk till och skriver:

”När det gäller ingripande förslag som kan ha stor inverkan på enskildas personliga och ekonomiska förhållanden är det särskilt viktigt att den demokratiska processen respekteras”.

ställer sig också frågande till att lagen föreslås gälla under ett helt år samt det faktum att regeringen, i promemorian, inte kommenterar möjligheten att ange en kortare giltighetstid som förlängs vid behov. Dessutom är Justitieombudsmannen kritisk till att det är svårt att förutse omfattningen av den långtgående delegation från riksdagen till regeringen och vilka föreskrifter som kan komma att meddelas med stöd av de aktuella bemyndigandena.

regeringen endast bör meddela föreskrifter som inskränker grundläggande fri- och rättigheter

när det krävs så snabba åtgärder att en riksdagsbehandling skulle riskera att

fördröja åtgärderna

avstyrker Justitieombudsmannen förslaget i dess nuvarande form

dagensjuridik.se

wwr: 74051937

Lillarapunzel: 74050939

Remissrundan är väl inte officiellt över förrän 23/12. Regeringen har varken sagt bu eller bä i frågan om de ska gå vidare med remissrundan, men bl.a. JO har utdelat tung kritik, och Annie Lööf skrev ett inlägg på Facebook idag med liknande ställningstaganden som JO. Så vi får se hur det blir.

Hur som tycker jag att lagen är oroande, speciellt delen om att man så lättvindigt vill kunna köra över riksdagen, och den långa tidsfristen.

Hade det varit en säg 3 månaders tidsfrist, därefter omprövning osv, samt att man tydligare underställde sig riksdagen i alla led, då hade jag ändå kunnat köpa det (även om jag inte nödvändigtvis håller med). Som det är nu är det dock bara extremt oroande.

JO har alltså tydligt avstyrkt den lag som regeringen ville införa i mars. JO anser att regeringen får för stora befogenheter. Då försöker regeringen istället snabba på genomförandet av lagen! För första gången sedan tsunamin skall riksdagen ha sammanträde under julledigheten och regeringen hoppas få lagen införd till den 15 januari!

Nog kan man betrakta det som steg mot diktatur, anser jag.

Även kammarrätten i Stockholm vänder sig mot förslaget.

Kammarrätten i Stockholm påminner om Lagrådets invändningar mot den gamla tillfälliga pandemilagen som upphörde i somras. Lagrådet ansåg i våras att de åtgärder regeringen tar beslut om ska underställas riksdagens prövning helst samma dag, men i vart fall senast efterföljande veckodag.

Enligt kammarrätten framstår yttrandet från Lagrådet som relevant även i detta fall. Kammarrätten vill att regeringen motiverar varför den vill avvika från lagrådets yttrande i det nya lagförslag som nu är på remiss.

tt.omni.se

Även andra tunga remissinstanser har tydligen avstyrkt enligt betalväggsartikel i SvD men jag kan inte hitta den nu.

JO avvisar regeringens pandemilag

SvD

wwr: 74044865

Här är tydligen ytterligare ett förslag till pandemilag. Jag vet inte om regeringen gått vidare med det förslag som JO sågade. Nu bryter riksdagen julledigheten för att försöka hinna få igenom lagen till den 15:e januari.

Regeringen vill få tuffare verktyg från den 15 januari för att kunna stänga och begränsa butiker, gym och kollektivtrafik. Planen är att en proposition ska läggas på riksdagens bord direkt efter nyårshelgen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vAkEj5/pandemilag-pa-riksdagens-bord-4-januari

Jag menar fortfarande att detta är steg mot diktatur. Vi har klarat oss utan dessa lagar tidigare..

SvD

Betalvägg, beskriver visst bl.a att kammarrätten anser lagrådets invändningar i mars fortfarande giltiga:

Lagrådet kritiserade förslag till pandemilag i mars:

Lagrådet kritiserar regeringens maktförslag

Lagrådet har bett regeringen klargöra delar av förslaget. Det handlar bland annat om tillägget att riksdagen ska få möjlighet att granska och stoppa beslut ”snarast”, vilket Lagrådet tycker är en alltför vag beskrivning. Lagrådet är också kritiskt till att remissinstanserna bara fick 24 timmar på sig att svara.

Svt

First page news: Biden innoculated live. Politician welcomes closed border to Denmark.

Media stirs up a panic.

Brittiska regeringen har även orsakat mutationen

How a string of failures by the British government helped Covid-19 to mutate

guardian

wwr: 74063655

JO och kammarrätten har uttalat sig mot lagen. Kammarrätten påpekar att lagrådets invändningar mot pandemilagen i våras fortfarande gäller.

Lagrådet skall bedöma lagen igen i mellandagarna.

Lagen var planerad till mars. Nu verkar det som om regeringen kommer att försöka pressa igenom lagen ännu snabbare över jul och nyår för att undvika diskussioner. Riksdagen sammanträder under juluppehållet. Man har dragit ned antalet ledamöter till 55!

Jag anser i alla fall att det kan kallas steg mot diktatur.

Riksdagen kallas in första veckan i januari för att behandla den nya pandemilagen. Det skriver riksdagen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Riksdagen kommer att sammanträda mellan den 4 och 8 januari. Enligt en överenskommelse mellan partiernas gruppledare ska 55 ledamöter vara på plats vid omröstning i kammaren.

svt.se

wwr: 74108229

Regeringen verkar försöka pressa igenom förslaget ännu snabbare trots att rättsliga instanser tidigare uttalat sig mot det. Nu talas det om den 10:e januari.

Hallengren: Pandemilag redan den 10 januari

Regeringen lämnar i dag in förslaget på en tillfällig pandemilag till lagrådet.

Covid-19-lagen är en ramlag där riksdagen tillfälligt ger regeringen befogenhet att besluta om fler bindande smittskyddsåtgärder än vad som i dag är möjligt.

Verksamheter som ska omfattas av lagen är:

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Platser för fritids- eller kulturverksamhet

Butiker, köpcentrum

Kollektivtrafik

Lokaler, exempelvis festvåningar, och platser för privata sammankomster

Allmänna platser, som parker och badplatser

sverigesradio.se

Så lagen kan alltså t.ex användas för att stoppa protester mot vad som uppfattas som överdrivna smittskyddsåtgärder eller protester mot lagen själv.

Det har aldrig behövts sådana här lagar tidigare. Självklart är lagen ett steg mot diktatur.

Lagrådet uttalade sig mot lagen när den föreslogs i våras. Kammarrätten säger att dessa invändningar fortfarande gäller. JO har uttalat sig mot lagen.

Få se om Lagrådet denna gång har utsatts för påtryckningar och tvingas ge med sig.

– Vi har nog inte sett något liknande sedan andra världskriget, säger juridikprofessor Joakim Nergelius till TT.

fplus

wwr: 74134628

Lagrådet har givit efter vad gäller pandemilagen

Regeringen vill fördröja riksdagsbehandlingen med två veckor. Tidigare krävde Lagrådet att riksdagen skulle pröva behovet samma dag/nästa veckodag.

Lagrådet ansåg i våras att de åtgärder regeringen tar beslut om ska underställas riksdagens prövning helst samma dag, men i vart fall senast efterföljande veckodag.

tt.omni.se

Denna gång går Lagrådet med på en vecka. Regeringen kritiseras även för dålig framförhållning och kort remisstid. I våras var visst remisstiden 24 timmar. Även KU har tydligen kritiserat arbetssättet.

Regeringen föreslog två veckor för prövningen, men Lagrådet vill halvera tiden.

Lagrådet kritiserar regeringen för dålig framförhållning och planering. Redan i våras och somras, när regeringen genom ett tillfälligt bemyndigande hade fått rätten att stänga verksamheter, måste det ha varit uppenbart att det behövdes en bättre anpassad lagstiftning att använda i en pandemi. Ändå, konstaterar Lagrådet, så har det nu liggande förslaget hastats fram på bara några veckor och remisstiden och tiden för beredning har varit mycket kort.

Usel framförhållning

“Mot denna bakgrund finner Lagrådet anledning att – i likhet med vad riksdagens konstitutionsutskott uttalat beträffande beredningen av lagförslag i krissituationer – erinra om att behovet av brådskande beredningar åtminstone i viss utsträckning kan undvikas genom god framförhållning och beredskap”, inskärper Lagrådet.

gp.se

Aftonbladet

Även justitieombudsmannens kritik mot lagen kvarstår.

JO sågar regeringens förslag till pandemilag

JO, riktar skarp kritik mot regeringens utkast till pandemilag och avstyrker förslaget, i sin nuvarande form, med hänvisning till att det ”inte uppfyller de högt ställda krav som bör ställas på en lagreglering av det här slaget”.

föreslås träda i kraft först i mars nästa år – något som JO är starkt kritisk till och skriver:

”När det gäller ingripande förslag som kan ha stor inverkan på enskildas personliga och ekonomiska förhållanden är det särskilt viktigt att den demokratiska processen respekteras”.

ställer sig också frågande till att lagen föreslås gälla under ett helt år samt det faktum att regeringen, i promemorian, inte kommenterar möjligheten att ange en kortare giltighetstid som förlängs vid behov. Dessutom är Justitieombudsmannen kritisk till att det är svårt att förutse omfattningen av den långtgående delegation från riksdagen till regeringen och vilka föreskrifter som kan komma att meddelas med stöd av de aktuella bemyndigandena.

regeringen endast bör meddela föreskrifter som inskränker grundläggande fri- och rättigheter

när det krävs så snabba åtgärder att en riksdagsbehandling skulle riskera att

fördröja åtgärderna

avstyrker Justitieombudsmannen förslaget i dess nuvarande form

dagensjuridik.se

Kammarrätten har tidigare kritiserat lagen.

– Vi har nog inte sett något liknande sedan andra världskriget, säger juridikprofessor Joakim Nergelius till TT.

fplus

wwr: 74205114

Lagen ger mer befogenhet till regeringen.

I december förhandlades EU:s sjuårsplan för budgeten. Den har nu fastlagts, men vad jag sett har vi ännu inte fått information huruvida den rabattökning Löfven utlovade i juli, har fastställts. Vi har inte fått information om våra avgifter till EU nästa år.

Man försökte täcka över budgetförhandlingarna genom en diskussion om att knyta budgeten till ett diffust begrepp som kallas “rule of law”. Det handlar bl.a om att inte ge regeringen för stora befogenheter. Sverige har ansetts driva på här. Nu kommer “rule of law” att införas vilket ger EU ännu ett diffust instrument för påtryckningar.

Man kan notera att pandemilagen går mot “rule of law” genom att ge regeringen större befogenheter på riksdagens bekostnad.

wwr: 74238944

Lagen klubbades bara igenom, förstås.

aftonbladet.se

market

wwr: 74159508

Undrar vad som kommer att ske när alla blivit vaccinerade. Det “värsta är framför oss” kommer säkert att gälla då med.

Kommer det ännu värre mutationer då?

palabras: 74250876

Om jag via SCB:s statistik kan ta reda på att vi inte har haft någon exceptionellt hög överdödlighet som inte går att förklara med normala fluktuationer av total dödlighet från år till år, så kan andra göra detsamma.

Om jag via en enkel internetsökning kan ta reda på att den konkreta överdödligheten hos våra äldre medborgare var ett direkt resultat av ett politiskt beslut att de skulle förvägras vård vid coronainfektion och istället sättas på en direkt dödande cocktail av morfin och lugnande, så kan andra göra detsamma.

Om jag via en enkel internetsökning kan ta reda på att t.ex. en domstol i Portugal dömt ut PCR-testet som otillförlitligt för att fastställa en coronainfektion, så kan andra göra detsamma.

Om vi inte har haft någon högre överdödlighet än den politiskt beslutade avlivningen av våra äldre och om det totala antalet smittade är fastställt med en osäker testmetod, så är det ju ytterst tveksamt om vi ens har någon pandemi. Att sen sjukvården är överbelastad är en direkt konsekvens av decennier av politiskt vanstyre där de coronasjuka bara tydliggjort denna konsekvens.

Om Sveriges riksdag då via falska premisser rundar grundlagen med ett sextonprocentigt deltagande av ledamöter, trots att de via den egna utredningstjänsten borde känna till vad jag känner till, så är ju detta ett tydligt bevis på att vi inte lever i någon demokratisk rättsstat.

Så individuella partifärger är i princip rätt irrelevanta då de bara är olika perspektiv av en och samma odemokratiska skithög.

Nu har denna odemokratiska skithög sett till att vi kommer få en afrikansk levnadstandard minus solen.

wwr: 74265298

Nu skall vi gola ned avfällingar också.

Coronakommissarier och revolutionskommittéer har snart total kontroll. Visst är det en diktaturstat under (fortsatt) uppbyggnad. Sovjet är förebilden.

Länsstyrelser beroende av tips

I dag träder den nya pandemilagen

i kraft. Landets länstyrelser kommer

att vara beroende av tips från

kommuner och organisationer för att

klara av att kontrollera att lagen

efterföljs.

-Vi får gå på riskbedömning och

tillförlitliga tips, säger Ulrika

Samuelsson.

TextTV 106

En variant på kulturrevolutionen?

https://www.flashback.org/p73637917#p73637917

wwr: 74265469

Vi behöver bara ge tips om vi tror att någon har en dålig attityd till Corona så kommer Coronabrigaderna och löser det hela.

En kinesisk kompis farsa hade under kulturrevolutionen en historielärare som ställde krav på eleverna så han var illa omtyckt. Eleverna upptäckte så då att han hade en radiosändare inbyggd i en tand som han sände hemligheter till utlandet med. Han blev skickad till burmesiska gränsen för att plantera träd.

wwr: 74265783

Swe1227: 74265686

Man drar väl på stort nu med dessa onödiga regler för att få folk att ta vaccinet sen i ren desperation.

Det blir inga förändringar med vaccinet. Det finns redan misstankar om mutationer som vaccinet inte biter på. Vaccinet är bara för att försöka undvika massprotester nu, t.ex mot den nya lagen. Det handlar om att vrida tillbaka samhället till medeltiden där man bodde isolerad i en stuga och gjorde vad feodalherren beordrade. Den nya lagen är en del i det.

Capitol riots, Trump Biden

wwr: 74321967

Hade det varit Sverige hade man väl bara sytt in alla demonstranterna för brott mot pandemilagen. I alla fall nu efter den 10:e.

Hope… it is the only thing stronger than fear. A little hope is effective; a lot of hope is dangerous. A spark is fine – as long as it’s contained

The Hunger Games

wwr: 74299531

Eftersom det är tillåtet att rasta hundar under utegångsförbudet i Kanada så kopplade kvinnan upp sin make i koppel och rastade honom. Men polisen gick inte på det. Det blev 1000 dollar böter.

bbc.com

Double-Dip Recession Beckons in Europe as Lockdowns Drag On

bloomberg

wwr: 74310325

Det här paketet är bara en del av det globala maktövertagandet i Europa genom bl.a skuldsättning. Tyvärr blev det framgångsrikt. Löfven och de andra ledarna lade sig platt för EU:s (globalisternas krav). Andra attacker mot Europa är flyktingar och klimat.

Så nu verkar det som om man försöker igen.

Double-Dip Recession Beckons in Europe as Lockdowns Drag On

The euro-area economy is poised to shrink again

bloomberg.com

Nog är mitt intryck att Europa drabbas hårdast av överdrivna Corona-bestämmelser. Europa attackeras hårdast eftersom i mindre länder har folk fler möjligheter att kontrollera sina regeringar. I t.ex USA och Kina befinner sig folk längre från de som styr, liksom i EU. Små, framgångsrika länder som Sverige drabbas hårdast av globaliseringen.

Man “satte fart” på Europa med detta paket. Men nu påstår man att allt rasar igen. Vi måste kanske låna mer pengar av storfinansen och ge till företag som storfinansen kontrollerar. Pengarna bara går runt men vi blir skuldsatta och förlorar kontrollen över vårt land.

Appearing on the BBC One show The Big Questions on Sunday to discuss the question of whether lockdown was “punishing too many for the greater good”,

guardian

En stor majoritet av de äldre som avlidit utanför sjukhus med bekräftad covid-19 hade också andra sjukdomar som bidrog till eller var helt avgörande för att patienten skulle dö.

svt

wwr: 74431569

The Pfizer vaccine showed efficacy of 95% at preventing symptomatic Covid infection, measured starting from seven days after the second dose was administered.

The Moderna vaccine was 94.1% effective at preventing symptomatic Covid-19, measured starting from 14 days after the second dose.

statnews.com

Men man har alltså “glömt” att undersöka om de vaccinerade hostade upp levande virus! Så man kan inte utfärda vaccinationsintyg!

Därför dröjer det innan vi kan återgå till normalläge.

wwr: 74451938

Frågan är ju också vilka platser man tror återgår i normalläge. Det intryck jag fått är att i Europa påstår man att läget nästan förvärras nu, vilket låter orimligt efter så lång tid. Jag får i alla fall intrycket att man inte talar lika mycket om det i USA.

New York:

The state is in phase 4 of its reopening plan.

aarp.org

Jag uppfattar de extremt hårda bestämmelserna som ett angrepp på de demokratin. När folk inte kan träffas kan de inte ställa krav på politikerna. Det är logiskt att Europa angrips hårdast. Europas mindre länder för att vi har bättre förutsättningar för att hålla våra politiker under uppsikt.

Jan. 22

—Moscow’s museums, exhibitions, libraries and cultural centers re-opened to visitors, Mayor Sergei Sobyanin announced. New regulations also allow for cinemas, theaters and concert halls to fill up to 50% of seats.

Jan 14

— Life in the Russian capital could return to normal by May, as long as people get vaccinated, Moscow Mayor Sergei Sobyanin said Thursday. Moscow has vaccinated around 140,000 so far, he added.

themoscowtimes.com

Vaccines mutations

wp

cirkusregeringus: 74461674

Hela världen stänger inte ned, det är det de vill att du ska tro. Tänk såhär: hur stor del av Indien är nedstängt? Hur stor del av Kina? Hur stor del av valfritt land i Afrika? Låt oss nu ta några exempel på länder som vi vet inte är nedstängda (eller till väldigt liten del med vissa mindre restriktioner): Taiwan, Brasilien (och vi i Sverige är ju lyckligt lottade sett till hur tokiga våra europeiska grannländer blivit). Du kan själv fortsätta lägga till länder med samma resonemang, men antag att samtliga västliga (industriella länder) är nedstängda. Oavsett om det är en överdrift eller inte så kommer vi fram till mer än hälften av världen fortsätter precis som vanligt, såklart lite påverkade av att många viktiga industriländer gått “full retard”, men ingen större skillnad. Medierna berättar såklart inte detta för dig, och det är förvånande hur få som vet detta!

wwr: 74462329

De överdrivna Corona-restriktionerna förefaller rikta sig mot Europa liksom tidigare globalistiska attacker sannolikt ledda från USA. Flyktingar och klimatåtgärder hör dit.

Nu är jag fortfarande utanför Sverige men vad jag sett är Sverige hårt drabbat med bl.a pandemilagen. Svenskar får inte träffas i större grupper utanför arbetet. Vi får jobba och skicka pengarna till EU, förra året blev vi skyldiga uppskattningsvis 400 miljarder.

Europa står under attack eftersom det finns många små högt utvecklade länder, som Sverige. I dessa små länder finns fortfarande möjligheter för folket att påverka politikerna demokratiskt. Men den globala diktaturen vill flytta besluten till EU/Bryssel där vi inte har inflytande. Där kan storfinans och lobbygrupper styra ostört. Därför attackeras Europa.

Den information som ges om vaccinet är snedvriden. Vaccinen skyddar till 95% mot sjukdom. Men man påstår att man aldrig undersökt om dessa 95% är smittsamma. Det förefaller orimligt att det inte undersökts. Om majoriteten inte smittar så skulle vi kunna få vaccinationscertifikat och leva ett normalt liv.

Man överbetonar även att tidslängden för skyddet är okänd. Om det skulle visa sig att skyddet avtar får man ge ny dos av vaccinet, med det talar man inte så mycket om.

Edit:

Råkade se det här. Thailand skall tydligen ta emot vaccinerade turister från sommaren/hösten.

Thailand to warmly welcome inoculated travellers

ttgasia.com

THAILAND’S TOURISM INDUSTRY WANTS VACCINATED VISITORS TO DODGE QUARANTINE

Two leading hotel groups have told the Financial Times that they want the Thai government to remove the need to quarantine for visitors who have completed a course of officially recognised vaccines.

independent.co.uk

wwr: 74485544

Hoppas moderatorerna accepterar att jag lägger detta här för att inte starta en ny tråd. Annars flytta förstås.

Ett kanadensiskt, vitt, miljonärspar chartrade ett plan till vildmarken för att lura till sig vaccin som var avsett för äldre och sköra indianer. Vilka skurkar. Men de verkar hamna i fängelse för sitt försök att runda kön.

Canadian couple who got vaccine meant for Indigenous people may face jail time

guardian

Bra att GW tar upp frågan om det uppstått svartabörshandel med de värdefulla dropparna.

In the months leading up to the WHO’s declaration of the pandemic as a “level 6” contagion – the highest possible level – many countries including Italy, Germany, France and the UK made secret agreements with pharmaceutical companies.

These contracts obliged the countries to buy Swine Flu vaccinations only if the WHO raised the pandemic to a level 6.

During the 2018 documentary “TrustWHO”, filmmaker Lillian Franck unearthed footage that showed WHO delegates six weeks before the level 6 pandemic was issued as having described Swine Flu as a “moderate” situation.

This description was given six weeks before the WHO changed its criteria for a level 6 pandemic, deleting “severity of illness” from the requirement of a pandemic phase.

It was thus made easier to enter the world into a serious global pandemic.

express

Burkgurka: 74525650

Förstår fortfarande inte hur detta ens kan vara en diskussion. När alla riskgrupper är vaccinerade måste ju samhället återgå till ett någorlunda normalläge. Självklart måste det bli så. Dvs absolut senast under mars månad. Allt annat vore total galenskap.

Finns där ett enda seriöst argument till att inte återgå nu under våren?

Ja, folk utanför riskgrupper kan också hamna på sjukhus och de kan också avlida, men den lilla risken är ju inte i närheten så stor att det skall vara försvarbart att fortsätta med massa restriktioner och ett delvis nedstängt samhälle.

Det får inte existera en enda virusvariant där inte alla kända vacciner har bevisats ha 100% effektivitet. Alla smittade räknas som sjuka. Inte en enda skröplig person får dö en minut tidigare pga pålagrad Covid. Alla som har Covidsmitta när de dör räknas som döda i sjukdomen. Man testar långt mycket mer än vid tidigare influensor. Tidningarna sprider skräckpropaganda. WHO ändrade sin definition av pandemi.

Det räcker för att behålla lockdown på obestämd tid.

Och skulle det inte göra det så har Gates och andra köpt in sig i läkemedelsindustrin. De förbjuder troligen företagen att berätta hur många av de vaccinerade som smittar.

Så har inte tidigare influensor behandlats.

Eurozone on course for double-dip recession

guardian

wwr: 74543485

Eurozone on course for double-dip recession

Eurozone national income, or GDP, fell by 0.7% from October to December as governments introduced new restrictions and lockdowns to try to curb the virus.

With lockdowns likely to persist through much of the first quarter of 2021 and the EU commission struggling with its vaccine rollout programme, analysts said the currency block would almost certainly suffer a second bout of declining economic activity during January to March. A recession is defined as at least two consecutive quarters of negative growth.

The euro tumbled to a nine-month low against the pound in response to the figures and the prospect of double-dip recession. Sterling rose to €1.1365 for the first time since last May, meaning one euro is worth 88p.

… vissa positiva rapporter…

The gloomy outlook for the eurozone was tempered by the shallowness of the fourth quarter dip,…

amp.theguardian.com

De kommer kanske att försöka veva “recovery”-pengarna ett varv till. Vi skall låna av storfinansen och ge tillbaka till de företag storfinansen kontrollerar. Det funkade tydligen inte alls förra gången, nu blir det krasch igen.

EU redovisar sina utgifter extremt dåligt. De verkar ge till vad som helst. Elbilsåkande fungerar inte alls. Nyss gick 35 miljarder till “batteriforskning”. Nyligen 80 miljarder till “superdatorer”. Bara vi tvingas låna till projekt med diffusa målsättningar är allt bra.

För varje varv de vevar runt pengarna blir vi skyldiga mer och våra barn föds skuldsatta för att vi inte klarade av en vanlig influensa.

Små länder där folk har viss kontroll över politikerna är framgångsrika. Därför attackeras Europa. De hade andra världskriget och Marshallhjälpen. Nu har de flyktingar, klimat, EU och Corona. Europa står under konstant attack.

Vi håller helt på att förlora kontrollen till politbyrån i Bryssel. Finns det inga unga politiker som förstår vad som händer och kan ta tag i det?

Det är inte omöjligt att de är så fräcka att de bara försöker köra ett nytt liknade paket.

wwr: 74544469

Självklart skulle även Sverige och andra länder ha vaccinationsintyg nu. Det är skandal att det inte finns. Det visar att myndigheterna inte är intresserade att få folk i kontakt med varandra igen.

Den danska regeringen inför ett så kallat coronapass.

Det ska visa om man är vaccinerad eller inte – och kan ge tillgång till restauranger, konserter, idrottsevenemang och utlandsresor.

expressen.se

Can you still transmit Covid-19 after vaccination?

bbc

wwr: 74554287

Det här kom just

Sverige inför digitalt vaccinationsintyg

Regeringen har inlett arbetet med att till sommaren upprätta en digital infrastruktur för internationellt standardiserade vaccinationsintyg.

Det meddelade socialminister Lena Hallengren (S) vid en pressträff.

Intygen, som ska bevisa att man vaccinerats, ska förenkla resor mellan länder.

svt.se

Det borde ha kommit mycket tidigare, men vi får hoppas det kan leda till normalt liv åtminstone för de vaccinerade.

Sweden and Denmark plan digital Covid vaccine certificates for travel

guardian

Tråden “Varför finns det inga vaccinationsintyg?” startas 2021-01-18, 03:01

fb

Tråden kräver vaccinationsintyg

2021-02-03, 12:09

wwr: 74544469

Självklart borde även Sverige och andra länder utfärda vaccinationsintyg nu. Det är skandal att det inte görs. Det visar att myndigheterna inte är intresserade av att folk skall kunna ha kontakt med varandra igen.

expressen.se

Media meddelar att regeringen börjat planera för vaccinationsintyg

2021-02-04, 09:04

wwr: 74554287

Det här kom just

—-

Sverige inför digitalt vaccinationsintyg

Regeringen har inlett arbetet med att till sommaren upprätta en digital infrastruktur för internationellt standardiserade vaccinationsintyg.

Det meddelade socialminister Lena Hallengren (S) vid en pressträff.

Intygen, som ska bevisa att man vaccinerats, ska förenkla resor mellan länder.

—-

svt.se

Det borde ha kommit mycket tidigare, men vi får hoppas det kan leda till normalt liv åtminstone för de vaccinerade.

Tråden har då cirka 25 inlägg

Något innan regeringen meddelar sina intentioner startas denna tråd

fb

Intyg på att ha vaccinerats

2021-01-04, 00:09

När regeringen meddelar sina intentioner att införa vaccinationsintyg har tråden redan 155 inlägg. Många uttalar sig negativt om vaccinering. Det förefaller som om tråden startats av Insiders för att försöka förringa effekterna av vaccinering och behålla samhället under lockdown.


Jämför

Tråden fb startas 2020-10-29, 03:29

Håller ett totalitärt maktövertagande på att ske i Europa och världen?

Tråden fb startas strax därefter 2020-10-29, 19:31

Vad är “The Great Reset”?

(Tråden behandlar Schwabs tgr som är ett villospår samhället lägger ut för att dölja det globala maktövertagandet.)

wwr: 74564790

När nu vaccinationerna redan påbörjats kommer de danska och svenska regeringarna till sist på att de skall börja skapa ett system för vaccinationsintyg.

Det är uppenbar förhalningstaktik. Intyg borde naturligtvis ha varit färdiga att delas ut så snart vaccinationerna påbörjades. Det borde naturligtvis även ske ett bättre internationellt samarbete. Nu väntar andra länder tills deras regeringar kanske också kommer på att det vore bra med intyg. EU kunde inte tjäna pengar på intygen så de glömde det.

Gardinen tramsar med en bild om att allt “inte skall bli som förr”.

amp.theguardian.com

Det är uppenbart hur regimen försöker se till att det skall bli svårare att träffa andra människor i framtiden. “Open Society” och “globalisering” betyder i själva verket isolering. En ren sk-tfilosofi som bara gynnar storfinansen och deras företag. Frågan är vilken populärkultur som beskriver diktaturen bäst – The Matrix, Robocop eller Hunger Games?

Professional trolls spread disinformation regarding vaccination. They claim it is highly dangerous, includes chips and “nano robots” and leads to mass surveillance.

This seems to be a way the regime counteracts legitimate demands on vaccination certificates and return to normal life. The splitting up of people so they can no more communicate with each other is the greatest risk to democracy.

wwr: 74574985

Man måste arbeta på alla fronter för att försöka se till att folk kan börja träffas och resa igen. Att kräva vaccinationsintyg innebär inte att man även kräver att folk måste vaccinera sig eller att intygen måste användas vid besök i affärer eller liknande.

Man kan t.ex

1. Ifrågasätta om/vilka begränsningar som är nödvändiga.

2. Se till att de som vill vaccineras kan göra det och få intyg på det.

3. Kräva att de data som tagits fram om de vaccinerades ev. smittsamhet publiceras.

Att folk begränsas från att träffas utanför arbetet och att resa är stora hot mot demokratin.

wwr: 74596901

Den brittiske “vaccin-ministern” säger att det inte kommer att utfärdas några vaccinationsintyg! Tidigare sade han att man undersöker tekniken! Det är naturligtvis skandal att inte Danmark, Sverige, Storbritannien och alla andra länder har ett system för intyg färdigt när vaccinationerna nu är igång.

Det visar att myndigheterna medvetet försöker förhindra oss att träffa andra människor och att resa. Det globala politiska systemet bygger på att splittra människor och folkgrupper så att demokratiska krav inte skall kunna resas mot politikerna. Internet och flygresor hotar splittringen och nu överdrivs motåtgärderna mot en influensa för att försöka isolera människor.

Den grekiske premiärministern vill gärna ta emot vaccinerade britter (och även svenskar och andra nationaliteter, förmodligen). Men de måste fråga sin läkare om intyg som alltså inte är standardiserat och kanske kan avvisas av flygbolag eller andra globala aktörer som försöker bidra till splittringen. Ett standardiserat system för intyg skulle självklart underlätta för att få igång samhället igen.

Likaså skall man kräva att läkemedelsföretagen slutar hemlighålla de data som visar ev smittsamhet hos de vaccinerade. Till att börja med smittar de mindre eftersom 95% av dem inte blir sjuka.

Att intyg inte utfärdas är lika stor skandal i alla länder. Att man ofta väljer Storbritannien för att försöka exemplifiera skadorna av Covid beror naturligtvis på Brexit som går mot den globala agendan. Vi skall på något sätt fås att koppla negativa företeelser till Storbritannien.

Covid: Minister rules out vaccine passports in UK

The government has ruled out plans to issue so-called “vaccine passports” to enable people who have had the jab against coronavirus to travel abroad.

The Greek prime minister has said he would welcome British holidaymakers if they could prove they have been vaccinated.

Vaccine minister Nadhim Zahawi told the BBC’s Andrew Marr Show that people could get evidence from their GP.

Former UK prime minister Tony Blair and Greek leader Kyriakos Mitsotakis are among those calling for their [vaccinationsintyg] introduction.

Mr Zahawi had previously said that the government was “looking at the technology” to create vaccine passports, leading to accusations from critics that civil liberties would be infringed.

But speaking on the Marr show, Mr Zahawi insisted that was not the plan.

Mr Zahawi said vaccine passports would be “discriminatory”

bbc.com

leera: 74611484

Här har vi nya EU krav för att få del av pengarna vi betalar 😆 :

EU: KOMMISSIONEN VILL ATT SVERIGE INFÖR FASTIGHETSSKATT

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen trycker på för att Sverige ska införa en fastighetsskatt eller andra åtgärder som bromsar hushållens höga skuldsättning.

En annan åtgärd kunde vara att gradvis minska ränteavdragen för bolån.

Det uppger EU-källor för Nyhetsbyrån Direkt.

Kommissionen diskuterar nu med Sverige och nästan alla andra EU-länder hur regeringarna ska utforma sina ekonomiska återhämtningsplaner.

Planerna är nödvändiga för att EU-länderna ska få del av coronafondens 672,5 miljarder euro under 2021-2026. 312,5 miljarder euro är rena bidrag, resten lån. Mest pengar går till de värst coronadrabbade länderna i Sydeuropa.

Sveriges del är preliminärt 3,3 miljarder euro i bidrag. Tilldelningen beror delvis på hur hårt varje EU-land drabbas av coronakrisen i slutändan.

Fast för att få några pengar måste kommissionen och andra EU-länders finansministrar godkänna varje lands återhämtningsplan.

Sedan betalas pengar ut vartefter delmål uppnås.

Därför förhandlar kommissionen nu parallellt med EU-länderna. Planerna ska innehålla investeringar i grön omställning och digitalisering, samt nyttiga strukturreformer.

Kommissionen är kritisk eftersom nästan alla EU-länder betonar investeringar för mycket och strukturreformer för lite.

Förklaringen är att nyttiga reformer ofta är politiskt smärtsamma.

I Italien har striden om innehållet i återhämtningsplanen lett till regeringsombildning.

Kommissionens utgångspunkt är de årliga landspecifika rekommendationerna.

För svensk del har kommissionen i många år rekommenderat Sverige att ta itu med problemklustret kring bostadsmarknaden.

I rekommendationerna från 2019 radade kommissionen upp problemen: Hushållens skuldsättning är hög och stigande. Bostadsmarknaden fungerar dåligt. Det byggs för lite bostäder. Bostäder är övervärderade. Och ett oordnat prisfall på bostäder skulle skada finanssektorn på grund av den stora exponeringen mot bolån.

Sverige har under flera år fått rekommendationen att höja fastighetsskatten (utöver fastighetsavgiften) eller stegvis begränsa ränteavdragen för bolån. Syftet är att få stopp på de stigande priserna.

Sverige borde också avreglera hyresmarknaden och ta bort strukturella hinder för byggande, ansåg kommissionen.

På andra områden uppmanades Sverige att investera i forskning, innovation, utbildning och hållbara transporter, särskilt järnväg. Kampen mot penningtvätt betonades efter svenska bankers skandaler i Baltikum.

När kommissionen nu har uppmanat Sverige att införa fastighetsskatt och andra reformer i återhämtningsplanen har svaret blivit att det är politiskt omöjligt.

Kommissionens motargument är att alla EU-länder måste driva igenom svåra reformer. Det går inte att begära att Italien och Spanien genomför mycket smärtsamma strukturreformer om Sverige och andra relativt välskötta ekonomier i norr slipper helt.

Regeringens tanke är att den svenska planen ska bestå av åtgärder som redan har presenterats i vår-, höst- och extrabudgetar med fokus på grön omställning, ökad digitalisering och utbildningssatsningar.

Tidigare har Sverige betraktat EU:s årliga rekommendationer till medlemsländerna (som alltid får stöd av EU:s finansministrar gemensamt) som icke-tvingande goda råd.

Skillnaden nu är att kommissionen har kontrollen över stora stödbelopp som påtryckningsmedel.

Diskussionerna fortsätter. Huvudregeln är att de nationella återhämtningsplanerna ska lämnas in senast den sista april. (Nederländerna har val och blir sen.)

Ett förskott på 13 procent av beräknad tilldelning ska kunna betalas ut under tredje kvartalet.

På tisdagen väntas Europaparlamentet rösta ja till reglerna för coronafonden.

Bengt Ljung +32 22 30 74 56

Nyhetsbyrån Direkt

Hur kan man som svensk vilja vara med i detta. Kan inte begripa det.

Fred och frihandel, jo tjena.

wwr: 74611877

leera: 74611484

Här har vi nya EU krav för att få del av pengarna vi betalar 😆 :

EU: KOMMISSIONEN VILL ATT SVERIGE INFÖR FASTIGHETSSKATT

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen trycker på för att Sverige ska införa en fastighetsskatt eller andra åtgärder som bromsar hushållens höga skuldsättning.

En annan åtgärd kunde vara att gradvis minska ränteavdragen för bolån.

Det uppger EU-källor för Nyhetsbyrån Direkt.

Kommissionen diskuterar nu med Sverige och nästan alla andra EU-länder hur regeringarna ska utforma sina ekonomiska återhämtningsplaner.

Planerna är nödvändiga för att EU-länderna ska få del av coronafondens 672,5 miljarder euro under 2021-2026. 312,5 miljarder euro är rena bidrag, resten lån. Mest pengar går till de värst coronadrabbade länderna i Sydeuropa.

Sveriges del är preliminärt 3,3 miljarder euro i bidrag. Tilldelningen beror delvis på hur hårt varje EU-land drabbas av coronakrisen i slutändan.

Fast för att få några pengar måste kommissionen och andra EU-länders finansministrar godkänna varje lands återhämtningsplan.

Sedan betalas pengar ut vartefter delmål uppnås.

Därför förhandlar kommissionen nu parallellt med EU-länderna. Planerna ska innehålla investeringar i grön omställning och digitalisering, samt nyttiga strukturreformer.

Kommissionen är kritisk eftersom nästan alla EU-länder betonar investeringar för mycket och strukturreformer för lite.

Förklaringen är att nyttiga reformer ofta är politiskt smärtsamma.

I Italien har striden om innehållet i återhämtningsplanen lett till regeringsombildning.

Kommissionens utgångspunkt är de årliga landspecifika rekommendationerna.

För svensk del har kommissionen i många år rekommenderat Sverige att ta itu med problemklustret kring bostadsmarknaden.

I rekommendationerna från 2019 radade kommissionen upp problemen: Hushållens skuldsättning är hög och stigande. Bostadsmarknaden fungerar dåligt. Det byggs för lite bostäder. Bostäder är övervärderade. Och ett oordnat prisfall på bostäder skulle skada finanssektorn på grund av den stora exponeringen mot bolån.

Sverige har under flera år fått rekommendationen att höja fastighetsskatten (utöver fastighetsavgiften) eller stegvis begränsa ränteavdragen för bolån. Syftet är att få stopp på de stigande priserna.

Sverige borde också avreglera hyresmarknaden och ta bort strukturella hinder för byggande, ansåg kommissionen.

På andra områden uppmanades Sverige att investera i forskning, innovation, utbildning och hållbara transporter, särskilt järnväg. Kampen mot penningtvätt betonades efter svenska bankers skandaler i Baltikum.

När kommissionen nu har uppmanat Sverige att införa fastighetsskatt och andra reformer i återhämtningsplanen har svaret blivit att det är politiskt omöjligt.

Kommissionens motargument är att alla EU-länder måste driva igenom svåra reformer. Det går inte att begära att Italien och Spanien genomför mycket smärtsamma strukturreformer om Sverige och andra relativt välskötta ekonomier i norr slipper helt.

Regeringens tanke är att den svenska planen ska bestå av åtgärder som redan har presenterats i vår-, höst- och extrabudgetar med fokus på grön omställning, ökad digitalisering och utbildningssatsningar.

Tidigare har Sverige betraktat EU:s årliga rekommendationer till medlemsländerna (som alltid får stöd av EU:s finansministrar gemensamt) som icke-tvingande goda råd.

Skillnaden nu är att kommissionen har kontrollen över stora stödbelopp som påtryckningsmedel.

Diskussionerna fortsätter. Huvudregeln är att de nationella återhämtningsplanerna ska lämnas in senast den sista april. (Nederländerna har val och blir sen.)

Ett förskott på 13 procent av beräknad tilldelning ska kunna betalas ut under tredje kvartalet.

På tisdagen väntas Europaparlamentet rösta ja till reglerna för coronafonden.

Bengt Ljung +32 22 30 74 56

twitter.com

Nyhetsbyrån Direkt

Hur kan man som svensk vilja vara med i detta. Kan inte begripa det.

Fred och frihandel, jo tjena.

Mycket bra inlägg. EU tar naturligtvis in pengarna för att skaffa sig makt. Ekonomin har ju återhämtat sig och det borde inte behöva betalas ut något alls.

Fred och samarbete kan man ha utan att vi betalar dessa vansinnesavgifter. Det blir inget mer fred för att vi betalar kanske 220 miljarder och får tillbaka 33 (eller var det 47?) om vi gör som EU säger.

Frihandel är dessutom gratis. Det har Storbritannien bevisat genom att sluta betala och fortsätta frihandla.

Ingen svensk skulle vilja vara med i detta om de visste vad som skedde och inte tjänade på de själva, som t.ex politikerna som får välbetalda styrelseposter av de företag som ofta får pengarna.

Bra att se att folk orkar gräva i detta. Själv brukar jag bara skriva till Europa Direkt och till EU-ministern ibland, med varierande resultat.

Texas lawyer, trapped by cat filter on Zoom call, informs judge he is not a cat

guardian

wwr: 74620023

Israel och Grekland tar bort alla restriktioner för vaccinerade vad gäller resor mellan länderna.

Israel and Greece sign deal to allow vaccinated tourists to travel

The deal is designed to allow tourists with vaccination certificates to move between the countries “without any limitations, no self-isolation, nothing,” Netanyahu said at a press conference.

euronews.com

Israel brukar stöda den globala agendan. Lite oväntat att de går i spetsen här.

wwr: 74631734

Det här såg jag av en slump. Georgien tar emot vaccinerade utan restriktioner.

Vaccinated individuals: Foreign citizens arriving by air may be unconditionally admitted to Georgia if they present a COVID-19 vaccine certificate confirming receipt of two full doses of the vaccine.

ge.usembassy.gov

Jakten på mutationer trappas upp i Sverige

Sverige växlar upp bevakningen av vilka virusvarianter som är i omlopp. Nu ska coronavirusets arvsmassa från en tiondel av alla nysmittade svenskar kartläggas i detalj.

svt

Covid has damaged our small businesses. Now Brexit might finish them off

guardian

wwr: 74700925

Corona handlar om att låsa fast folk så att de inte skall kunna träffa andra, diskutera och utöva sina demokratiska rättigheter. Nu börjar man snacka om “den tredje vågen”. Så här har naturligtvis inte tidigare influensor behövt bemötas. Avsaknaden av vaccinationsintyg är ett tecken på detta. Här påstås något vara “på gång”.

130 SVT Text Tisdag 16 feb 2021

Estland först med vaccinationspass

Estland väntas inom ett par veckor

dra igång ett pilotprojekt med så

kallade vaccinationspass tillsammans

med Island, Ungern och Polen.

Text TV

Inom EU har Grekland gått i täten för att få till ett europeiskt vaccinationspass. I Bryssel har man ännu inte satt ned foten kring att etablera en gemensam standard för det. Danmark, Sverige och Storbritannien har nyligen sagt att man ska ha det på plats före sommaren.

Tekniken för vaccinationspass finns redan på plats och Estland är ett av länderna som blir först ut.

svt.se

wwr: 74701534

Stora upplopp i Holland i protest mot nattligt utegångsförbud. En domstol hävde lagen, men nu överklagas beslutet.

Kommer liknande upplopp att uppträda mot den svenska pandemilagen?

A court in The Hague has told the Dutch government that an overnight curfew to reduce the spread of coronavirus should be lifted, ruling that it breaches the right to free movement.

Later, a higher court ruled that the curfew could stay in place pending an appeal on Friday.

The curfew, imposed in January, led to rioting in several Dutch cities.

triggered days of rioting in a number of towns and cities. The Netherlands had not seen a curfew since Nazi occupation in World War Two.

Dutch police described the rioting as the worst unrest in four decades

The curfew was therefore a violation of the right to freedom of movement and privacy, and limited the right to freedom of assembly.

https://www.bbc.com/news/amp/world-europe-56084466

wwr: 74704198

Men man har inte hanterat tidigare influensor på detta sätt. Nu planerar man ytterligare nedstängning eftersom man “oroar sig för en tredje våg”.

Man skall självklart skydda alla i samhället. Men man måste göra en rimlig och konsekvent riskbedömning. Skulle man kräva nolltolerans skulle t.ex biltrafik, flygresor, rökning, alkoholkonsumtion och mycket annat också förbjudas pga olyckor, ökad dödlighet etc.

wwr: 74801685

Två studier visar som väntat att smittspridning vid vaccination minskar med 86-89%. Flera uttalanden av experter stöder att vaccination minskar smittspridning.

Two recent studies show some pretty favorable results — one from the UK that found that two doses of the Pfizer/BioNTech vaccine cut down by 86 percent someone’s chances of developing an infection that they could pass along, the other a study in Israel that found an 89.4 percent reduction (though it should be noted that the Israeli study has yet to be fully released). These findings are consistent with what we know about vaccines and transmission in general.

In an opinion piece, Johns Hopkins epidemiologists M. Kate Grabowski and Justin Lessler argued, “We are confident vaccination against COVID-19 reduces the chances of transmitting the virus.”

“I have been very cautious due to limited evidence on transmission effects but agree with [Grabowski and Lessler] that a large transmission effect is the best explanation of the limited evidence to date,” Harvard School of Public Health epidemiologist Marc Lipsitch said last week.

Even Dr. Anthony Fauci has sounded an optimistic note. “The looming question is, if the person who’s been vaccinated gets infected, does that person have the capability to transmit it to another person? Some studies are pointing in a very favorable direction,” he said in a White House briefing last week.

vox.com

Det är uppenbart att myndigheterna inte hanterar denna influensa på samma sätt som tidigare influensor utan praktiskt taget varje bedömning som nu görs tolkas utefter det sämsta tänkbara scenariot. På det sättet kan man stänga ned en hel värld åberopande en influensa.

wwr: 74818038

Självklart används Corona som svepskäl för massövervakning. Snowden var nog tidigt ute med det.

Här får vi hjälp av Big Brother att hålla reda på om vi “träffat någon smittad”.

Thailand Launches New Mandatory Tracking App For All Tourists

The new app will be mandatory for all tourists and ThailandPlus must be downloaded and installed before a traveler arrives in Thailand. Throughout Thailand, businesses including accommodations, restaurants, shopping centers and tourism attractions will display prominent QR codes in which tourists must check in and out of.

This allows the Thai government to inform travelers if they have come in close contact with any confirmed COVID-19 cases and offered recommendations on what action they need to take to protect themselves and others.

traveloffpath.com

https://www.ft.com/content/fba558ff-94a5-4c6c-b848-c8fd91b13c16

We are entering an era of pandemics – it will end only when we protect the rainforest

guardian

Green pass: how are Covid vaccine passports working for Israel?

Malls and museums have reopened for all, but green pass holders get exclusive access to gyms, hotels, theatres, and concerts, albeit with some limits. Indoor dining in restaurants and bars is due to be included in the green pass scheme next week.

guardian

Johnson & Johnson vaccine for Covid-19, which was authorized by the Food and Drug Administration over the weekend for emergency use in the US: Unlike the Moderna and Pfizer vaccines already in use, it requires only one shot for full protection.

lower than that from the Moderna and Pfizer vaccines. Initially, the vaccine was reported at 66 percent effectiveness against Covid-19, which paled in comparison to 90-plus percent for the other two authorized vaccines.

hospitalization and death. And there is the promising news: In trials, the Johnson & Johnson vaccine brings both of those down to zero.

vox

131 SVT Text Söndag 07 mar 2021

UTRIKES PUBLICERAD 7 MARS

Viruspass öppnar dörrar i Israel

Från och med i dag får kaféer och

restauranger i Israel åter slå upp

dörrarna, men för att släppas in krävs

ett grönt pass som kan erhållas av den

som fått två vaccindoser eller frisk-

förklarats efter att ha haft covid-19.

Samtidigt slopas obligatoriska

temperaturkontroller för att få

tillträde till offentliga platser,

rapporterar dagstidningen Haaretz.

Grundskoleelever på flera håll i

landet ska få återvända till den

fysiska skolbänken och påplats-

undervsining ska återupptas för

vaccinerade universitetsstudenter.

wwr: 75109379

Callebilte: 73643334

Efter våg 1 sprätte sossarna iväg ett antal miljarder till EU för att säkra att krekerna fortsatt kan gå i pension i 35 års åldern.. Vi är en exportnation så det är viktigt att de snabbt kommer på fötter i EU så de kan köpa våra kinesiska volvos…

Nu stänger vi ju nästan ner sverige så jag undrar om vi kan få tillbaka våra pengar? Tror vi kommer behöva dem själva efter det här..

Eller är det så att vi skall låna upp våra barnbarnsbarn med och donera mer pengar till EU för att få igång deras marknad efter våg 2 med?

Någon som vet?

Nej. Paketet kallades “Next Generation EU” eftersom även våra barnbarn skall få uppleva äkta solidaritet och vara delaktiga i att betala t.ex Italiens OS-arrangemang som vi solidariskt förlorade till spagettigänget. Alla skall påminnas om “Europas ögonblick” som president Ursula så fint kallade det. Vem tänker då på att politbyrån, ursäkta kommissionen, bryter sina egna regler och ger bort lånade pengar.

Vi får istället värma oss med den sköna känslan av att Italien fick tillbaka 1700 miljarder och vi bara 33, med order att montera upp övervakningskameror, förmodligen för att kunna identifiera de svenskar som jublade över återbäringen.

Vi kommer sannolikt inte ens att få tillbaka de “utlånade” medlen eftersom Italien redan har 135% statsskuld. Det är dubbelt så mycket som euroklubben tillåter och italienarna borde fått dryga böter för länge sedan. Men istället för böter så betalar vi svenskar till italienarna. Dessa pengar får vi aldrig tillbaka eftersom orsaken är att euron kraschat Italiens ekonomi och euron är en helig ko.

Istället för att få tillbaka pengar måste vi betala mer. Grattis alla som varit solidariska och följt Coronaråden önskar allas vårt Skatteverk.

Du som har jobbat hemma

Du som har jobbat hemma med anledning av pandemin kan som regel inte få avdrag för exempelvis arbetsrum, bredband, möbler eller kaffe, även om du har haft de kostnaderna för att du har jobbat hemma.

Läs mer om corona och avdrag på www.skatteverket.se/infotillprivatpersoner

Du som har åkt bil till jobbet

Du som har följt rekommendationerna om att undvika kollektivtrafiken och därför har tagit bilen till jobbet, måste regelbundet ha gjort en tidsvinst på två timmar per dag jämfört med att åka kollektivt för att få göra avdrag för bilresorna.

wwr: 75155866

Lagen används för att förhindra protester mot lagen och restriktionerna. Det här är 1984.

106 SVT Text Lördag 20 mar 2021

INRIKES PUBLICERAD 20 MARS

Polisen upplöste coronaprotester

Polisen upplöste på lördagen till-

ståndslösa manifestationer mot corona-

restriktionerna i Stockholm, Göteborg

och Malmö. Aktionerna bröt mot regeln

om att högst åtta personer får samlas.

wwr: 75195658

Det är ett socialistiskt system man har byggt. Det som EU-kommissionen (politbyrån) föreslår röstas igenom i rådet och EU-parlamentet. Ibland lägger parlamentet till utgifter (=mer makt). Några röstar mot men förlorar alltid. Sedan lite lama reservationer i vår riksdag.

Politikerna är mutade genom lukrativa extraknäck och ger bara mer makt och pengar till EU.

wwr: 75218305

bedlund: 75198378

I gårdagens Sudio Ett sa SD:s ekonomisk politiske talesman, Oskar Sjöstedt, om att Sverige nu ska gå med på att betala 150 miljarder till EUs återhämtningsfond, att:

“Det här är något av det absolut sjukaste som det här gänget (regeringen) hittat på. Det är ett gigantiskt svek av regeringen att man gått med på det här.

Vi har enorma problem med ett underfinansierat pensionssystem, ett underfinansierat rättssystem, vi har ökande arbetslöshet.

Då kan det rimligtvis inte vara vår uppgift att finansiera medborgarlön som man infört i Spanien eller att vi ska finansiera de här kroniska budgetunderskotten i länder som Grekland och Italien.

Och rätt många länder i östeuropa kan man gå i pension vid 50 medan vi här i Sverige har EUs högsta pensionsålder.

Det finns ingen rim och reson i det här.”

Detta är helt galet, helt sjukt. I morgon 16.00 röstar man i riksdagen om det här. 16.10 skall resultatet vara klart enligt riksdagens info tjänst. Fast det lär bli att man röstar ja då man redan i utskotten sagt bifall till förslaget.

Men fy fan vad Moderaterna ska få äta upp detta i nästa valrörelse!! Det här är värsta sortens socialism! Andra som sköter sig ska betala till de som missköter sin ekonomi!!

Eller som Thatcher sa:

“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

Hon sa också:

“Om staten vill spendera mer kan den bara göra så genom att rubba dina besparingar eller beskatta dig hårdare, och det är inte lönt att tro att någon annan betalar – Den någon annan är Du.”

Lyssna på debatten mellan Åsa Westlund, riksdagsledamot i Socialdemokraterna, och Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna 9:29 min:

sverigesradio.se

Bra sagt.

Jag vet inte om siffran 150 mdr stämmer (bara är en del av det vi blev skyldiga förra året). 190 tror jag Löfven har sagt.

Sverige brukar betala 3% av budgeten. Det skulle bli 3% av 750 + paketet i april 540 dvs 387 mdr + avgiften 40 (samt extrabudgetar).

Kanske det handlar om 400 miljarder kronor. Men EU redovisar så dåligt att man inte kan vara säker.

Politikerna är köpta genom lukrativa extraknäck och skickar våra pengar till Bryssel. Politikerna får bl.a tillbaka i form av styrelseposter i företag som erhåller stöd.

Man har byggt upp Sovjetunionen framför våra ögon. Politbyrån (kommissionen) lägger förslag, rådet kanske prutar lite. Parlamentet röstar igenom med några som trycker nej för syns skull. Parlamentet lägger ofta på utgifter (=mer makt till EU) Och nu går det igenom i vår riksdag.

Ju mer utgifter EU kan skaffa sig, ju mer makt får organisationen över länderna.

Den här gången var ju ministerrådet helt maktlöst. Kommissionen begärde €750 mdr varav 250 lån. Löfven sade allt skulle vara lån. Det slutade med 390 bidrag och 360 lån. I vilket fall en vansinnesutgift. Lånen får vi aldrig tillbaka, Italien har redan 135% statsskuld. De borde fått böter och gå ur euron (hade varit bra för dem). Men euron är en helig ko.

Paketet sätter full fart på CO2 som skulle sänkas året innan.

EU konstruerar, fantiserar ihop eller överdriver kriser för att ta pengar (makt) från länderna. Corona är bara det senaste. Innan dess hade vi klimatkris, flyktingkris, eurokris, Brexitkris, budgetkris (dec 2020) …

Nu betalar vi för att euron kraschat Italiens och Spaniens ekonomier. De är lika utvecklade länder som vi och skall inte stödjas av oss genom ett överdrivet Coronasvar.

Italien slog ut oss om att arrangera OS 2026. Nu får vi betala en del av det ändå. Italien fick 1700 mdr och vi 33!!!

Våra barnbarn skall vara med och betala på detta ända tills 2058 eftersom vi måste sätta full fart på samhället direkt efter en influensa (påstås det). Länderna skuldsätts och storfinansen som redan styr i Bryssel ökar kontrollen och demokratin slås ut.

För att EU (styrning på distans) skall fungera måste vi hata våra länder. Annars försöker vi bygga upp dem. Därför används extremfeminism och massinvandring som skapar konflikter mellan män, kvinnor och invandrare. Greta sprider konflikt mellan ungdomar och vuxna.

Se bara på utvecklingen sedan vi gick med i EU. Sverige rasar ihop. (Inte heller utbildning, vård eller annat får fungera bra, då kan vi börja gilla Sverige igen.) “Smitta”, skjutningar och pandemilagen skall göra att vi inte ens skall kunna diskutera detta med andra i en park.

Massövervakning tilltar. Annars kan vi inte styras från Bryssel. Av de 33 mdr vi fick tillbaka har vi fått order att montera upp övervakningskameror, bl.a i äldres lägenheter men det är bara början på det “digitala Europa”.

Bedrövligt att ingen tar upp vad som sker så att det skapas en diskussion.

Europeiskt samarbete är bra. Men det kostar inget att ha frihandel eller fri rörlighet (inre marknad). Låt dem samarbeta i Bryssel men de har bevisat många gånger att de inte kan sköta pengar.

ERM 1 breaks England, Sweden and others that had to leave.

Euro (ERM 2) traps Gre, Ita, Spa and we must pay package.

Ger stole Gre assets. Soros got irritated and told Mutti to waste. A strong Germany is out of the question. We should all go down together.

wwr: 75220315

nbsp: 75220014

Italien har förlorat på Euron, inte alla där men som det utvecklats så sitter de Grekland och en del till med en kurs mot norr, typ tyskland, Holland, Sverige etc som säker deras exportindustri. I stort detta som gjorde att alla föregångare till Euron kollapsade efter kort tid, ländernas konkurrenskraft utvecklas inte lika. Med Euron låste man in dem och kastade bort nyckeln.

Det stämmer. Det är eurokrisen vi betalar på.

EU:s föregångares valutaexperiment vågar de inte tala om längre. Eurons föregångare ECU och ERM 1. Man hade en “matris” med olika växlingskursen. Olika mellan ECU och mellan varje land. Skulle länderna ändra växlingskurs fick de ansöka hos europeiska rådet! Valutorna skulle “orma” sig fram i 2.5% “snakebands” genom oändliga stödköp.

En idiot kunde förstå att det aldrig skulle fungera. Soros sänkte Bank of England. På en dag tjänade han 1 miljard dollar. Några månader senare knäckte han Calle “500%” Bildt, tömde den svenska valutareserven och satte tillbaka de svenska hushållens köpkraft 10 år framåt (enligt Sveriges Radio).

England gick ur ERM 1 på dagen och Sverige likadant något senare.

Men nu sitter offren säkert i eurofängelset. Och vi får betala 150 mdr. (Som jag skrev tidigare tror jag det kan vara 400 mdr förra året.)

Alla politikerna är mutade och ingen vågar säga att EU och dess föregångare inte kan sköta pengar. De skall samarbeta, inte slösa pengar.

nbsp: 75221479

Den brittisk finansministern då, Norman Lamont, kommenterade Sveriges räntor med att i UK använder vi sunt förnuft. En bankgubbe i Tyskland pratade om ”operett-räntor” i Sverige.

Man kan inte skylla Soros för att svenska politiker och den fd DN chefredaktören Dennis som Riksbankschef saknade sunt förnuft.

Milton Friedman var på besök i Stockholm när räntorna närmade sig 20 % och kommenterade att när det nått den nivån bör man inse att spelet är förlorat. Men Bildt och gänget (vilket S stödde) hade verklighetsfrämmande idéer om fast växelkurs, detta efter att USD rasat efter Plaza Accordet.

Total idioti skulle man kunna tycka men de fick igenom en total ”reformering” till nyordning av den svenska ekonomiska- och arbetsmarknads- politiken. Troligen det verkliga skälet till att man drev företag i konkurs och massarbetslöshet. Kosta vad det kosta ville.

wwr: 75221610

Men den fasta växelkursen var beslutad genom ERM 1.

Det var EEC och det europeiska samarbetet som förordat detta idiotiska system. Vem man sedan skall skylla på är hårfint. Jag tror lord Evelyn de Rothschild resp Calle Bildt var i maskopi med Soros. Det var den europeiska eliten av globalisterna som knäckte sina egna länder.

In October 1972, the EEC’s Paris summit adopted the recommendations of the Werner Report and, as a result, the EEC currencies were adjustably pegged to one another in a scheme known as the snake in the tunnel.[2][10] The currency snake established a single currency fluctuation band of +/-2.25%, however Italy benefited from a wider +/-6% fluctuation band.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/European_Monetary_System

en.m.wikipedia.org

I vilket fall var det eurons föregångare som sänkte Sverige och England.

Regnpojken: 75221409

Tänk bara hur Greklands turism skulle blomma om de haft kvar sin egen valuta.

wwr: 75221627

Ja. Där körde EU ett annat trix. Efter eurointrädet lurades

(mutades troligen) de grekiska politikerna att låna stora summor av Tyskland. De tyska bankerna struntade i att kolla kreditvärdigheten. När grekerna inte kunde betala så kunde tyskarna ha huggsexa på grekiska hamnar, flygplatser etc.

Men då sade “globalisterna” (de som egentligen styr kommissionen, vi känner inte deras namn, det är inte Ursula, Ylva och några till som lägger upp dessa diaboliska planer) stopp. Inga länder får bli för starka. Globalisterna yttrade sig bl.a genom Soros som sade åt Mutti på skarpen. “The euro, lead it or leave it” hutade Jojje åt Mutti som darrade än mer än vanligt, gjorde lappkast och började slösa. Tyskland skulle inte få hugga åt sig av Grekland utan alla länder skulle sänkas tillsammans i det globala träsket genom slösande och lån av Soros och hans kompisar. Därför ströp man grekerna men slösar nu över italienare och spanjorer.

nbsp: 75222701

Sen gick även ECB in och ströp likviditeten till Grekland, helt på tvärs mot vad Eurons regelverk säger, ECB ska hålla betalningssystemet rullande.

Rimligen borde det ha varit en stor skandalnyhet i länder som har fri och oberoende media med seriös granskning av makthavarna. Men det har vi ju inte i Europa.

Inte heller var det någon vettig analys och nyhet av att ECB började köpa upp statsobligationer i direkt strid med regelverket. Man ”kringgick” genom att först köpa på andrahandsmarknaden. De finansiella intressenter som först köper kör en riskfri affär då de är garanterade att de sen på andrahandsmarknaden kan lämpa över på ECB.

När Draghi gick ut och sa att det finns inga gränser för dem när det gällde att rädda Euron föll räntorna brant för krisländerna.

nbsp: 75222801

USA hade ställt om nästan halva sin produktionsapparat för krigsproduktion, de hade också på kort tid utvecklat produktionen i löpandeband effektivitet på allt möjligt.

De stod där med en stor produktionsapparat som behövde kunder, USA satt på 75 % av världens guldreserver, man skapade ett betalningssystem som hade guld och USD som grundbult. Man var helt enkelt tvungen att förse kunderna med betalningsmedel om inte allt skulle gå i stå. De forna Europeiska sk stormakterna inordnandes som vasaller i den nya amerikanska världsordningen, inkl Japan.

Man kan ha synpunkter på USA:s dominans, men detta kunde ha skötts mycket sämre, vi fick decennier med en enorm välståndsökning.

wwr: 75233090

wwr: 75224441

Jag gissar att det hela är uppgjort inom 8-klövern. De fäller inte förslaget. Sedan fördelar man rösterna som det passar.

leera: 75231806

Röstade du möjligtvis M eller KD?

Tycker det låter rimligt enligt deras politik, V och SD är mest emot EU som jag fattar det. Även om jag inte litar på V för fem öre vad de säger.

Eller vad menar du SD har lyckats förhandla fram bakom stängda dörrar i denna uppgörelse?

Jag menar att 8-klövern alla representerar precis samma agenda. Ibland röstar några av dem lite annorlunda för att försöka täcka över att alla har samma målsättning. Några mindre framträdande representanter kanske tillåts kritisera detta paket lite lamt, sedan glömmer man det.

När SD nådde ca. 15% och borde börja göra sin röst hörd, lade de ned EU-motståndet. Som framgår av denna tråd finns goda möjligheter att attackera regeringen för detta paket, men inga partier gör det. De jobbar helt tillsammans, under ytan, menar jag.

Politikerna är manipulerade till att stödja EU helt ensidigt. Detta sker bl.a genom pressen och lönsamma extraknäck, dvs mutor.

Man försöker hela tiden, långsamt men helt ensidigt, flytta svenskarnas pengar och inflytande till Bryssel där vi inte alls har insikt i vad som händer. Där kan storföretagen styra ostört genom t.ex lobbying och styrelseposter till politikerna (dvs mutor).

Det är, som jag skrev, ett nytt Sovjetunionen man försöker smyga upp framför våra ögon.

fb “Det absolut sjukaste som regeringen hittat på” – 150 miljarder till EU

wwr skrev:

Jag menar att 8-klövern alla representerar precis samma agenda.

Mertillen: 75233127

Jepp.

Detta kallas för “Landet Lagom” men det mesta i Sverige är extremt och inte lagom.

Massinvandring: 7 partier för och 1 emot.

Corona-hanteringen: 8 partier för.

EU: 8 partier för.

Fy fan. Jag vill avsäga mig medborgarskapet som jag skäms för att ha.

LordHoratioNelson: 75233069

Som av en händelse…. inför Spanien 4 dagars (32 timmar) arbetsvecka i år.

Den spanska regeringen “står för fiolerna”. :unsure:

De fattigaste ska också få ett bidrag på ca 500 – 1100 Euro beroende på civilstatus/antal barn/lön etc.

LordHoratioNelson: 75233121

Det finns mycket skrivet om 4 dagarsveckan – googla ex “Spain 4 days week”. Här står en del:

businessinsider.com

Spanien tog beslut förra året om en medborgarlön (s.k. Universal Base Income) på ca SEK 12000 men backade och inför mini-inkomst (IMV) istället. Finns också mycket att läsa – “Spain UBI, IMV”.

basicincome.org

uffepuffe: 75233187

Nej, SD och V är emot.

wwr: 75233251

Det där är exempel på hur de 8 partierna försöker dölja att de alla genomför samma agenda. De lägger ut lite villospår i olika riktningar. V har visst inskrivet om EU-utträde i partiprogrammet. Men SD har väl officiellt lagt ned EU-motståndet, tror jag.

Men de agerar inte efter detta. Då skulle de slå till hårt mot regeringen när vi nu tvingas slösa 150 miljarder på EU:s misslyckade valutaexperiment, euron.

Vissa mindre framträdande representanter mumlar lite om EU- problem ibland, så att vi skall tro att de 8 har olika åsikter.

De styr oss käpprätt in i det nya Sovjetunionen (EU) där företagen styr i Bryssel och vi inte kan påverka något.

nbsp: 75233742

V är väl fortfarande formellt mot EU men i praktiken har man nu börjat prata om att förändra EU inifrån. Samma som Mp gjorde när de vände till att vara för EU. Samma argument som S använde för det EU motstånd som en gång fanns i det partiet, det är nu helt utrensat.

Jag har för mig att även SD mumlat om att förändra inifrån.

uea: 75213177

SD och V röstade gemensamt nej. M och KD avstod. Regeringen och samarbetspartierna C och L fick ge grönt ljus i riksdagen för finansieringen av EU:s långtidsbudget och coronastödfond på 750 miljarder lånade euro på egen hand.

svt.se

SvenPP: 75213278

Kd och M hade alltså kunnat stoppat paketet men valde att inte göra så. Som skattebetalare blir man upprörd.

UndeadNinja: 75248136

Jag skulle tippa på att skribenten du citerade menar vänsterkanten snarare än vänsterpartiet.

För övrigt så finns det ingen höger bland etablerade partier i Sverige.

Alla är socialdemokrater, bara lite olika falanger med en ytterst marginell skillnad i exempelvis fördelningspolitik och rättspolitik.

Visst, det har funnits personer med vissa högerdrömmar om att krossa välfärden bland annat likt Reinfeldt med sitt “öppna era hjärtan” men annars inte mycket som går emot socialdemokratin.

EU-projektet är lite speciellt, det går att hitta fascistiska drag likaväl som kommunistiska/socialistiska.

EU-projektet utvecklades till något annat än vad som var meningen, på pappret iaf, i verkligheten så var det nog meningen att det skulle gå åt det hållet som det gjort, EU som en superstat där makten centraliseras till Bryssel.

Ett Sovjet 2.0 dock istället för något liknande Usas variant där enskilda stater ändå haft ett mycket stort självbestämmande samt där befolkningen åtnjutit stora friheter och rättigheter.

Jag hoppas verkligen att det här når ut till väljarna och att folket vågar visa sitt missnöje på riktigt nu innan valet nästa år, så att vi kan syna systemet i sömmarna.

Många har länge blivit provocerade och irritirerade på hur slösaktiga politikerna är med våra skattepengar. Här gör det sig extra tydligt när vi ska betala så mycket pengar som ska gå till länder där det införs medborgarlön, lägre pensionsålder och kortare arbetsveckor, samtidigt som vi på hemmaplan måste höja pensionsåldern och samtidigt som våran välfärd bara blir allt sämre och mindre tillgänglig, samhället blir allt otryggare och våran infrastruktur får varken något underhåll eller uppgradering.

Politikerna som röstat igenom det här har såklart inget att förlora. Deras egen situation är ändå ordnad för resten av sina liv, antingen med skattepengar och förmånssystemen som dom ordnat åt sig själva eller genom det privata där dom ordnat det för dig själva under tiden som dom suttit som politiker.

Det här får inga som helst konsekvenser för politikerna som röstat igenom det här, vilket är helt absurt och måste förändras för så här får det inte gå till. Det här är något som det svenska folket måste få vara med att bestämma om.

Sådan här information måste det offentliga vara mycket noga med att få ut till folket så att folket kan få bilda sig en uppfattning om vad som sker och utefter det fatta beslut om hur man ställer sig till det här.

Det är också extremt viktigt att vi kan ställa våra “folkvalda” till svars när dom gör sådana här saker med våra skattepengar, när dom fattar beslut som helt går emot det svenska folkets intressen.

Det måste finnas någon typ av “failsafe” som förhindrar politiker som ska tjäna det svenska folkets intressen och förvalta det svenska folkets pengar, från att kunna använda svenska skattepengar eller skuldsätta svenskarna för att stärka välfärden i andra länder som misskött sin ekonomi.

wwr: 75248229

Det var bra skrivet som helhet. Men det finns inget att rösta på. Alla politikerna samarbetar för att hålla oss kvar i EU. Inte heller V eller SD går ut med tydligt motstånd mot detta. Politikerna har lagt ut lite lamt EU-motstånd på “kommunister och nazister”. Något vettigt alternativ att rösta på finns inte.

Alibabbla: 75248259

Han kanske tycker att det är onödigt när Sverige har en klimat-Messias som ska styra upp allt (Greta Thunberg). 😀

wwr: 75248284

Ja. Hon borde ha varit huvudtalare. Men i USA är hon inte lika stor som hon var i EU(ropa).

Norge och Danmark är med i NATO. Jag vill minnas även Obama var lite sen och inte besökte Sverige lika villigt (?). Trots att vi bekänner oss till globalagendan. Kanske vi uppfattas som “vänster”???? Gissar lite här

wwr: 75263958

Vintergrisen: 75263255

Spoiler:
Vad jag under, om nu detta är en så viktig fråga (vilket jag för övrigt anser), är var alla höll hus under omröstningen?

Enligt följande artikel och riksdagens egen hemsida var hela 293 ledamöter frånvarande:

nyheteridag.se

Jag kan förstå att vissa ledamöter medvetet väljer att frånvara för att inte senare kunna beskyllas för att skänka bort väljarnas skattepengar, vilket de rimligtvis gör för att inte stöta sig med sina kollegor på kontinenten, men var höll de som kunde ha röstat nej hus?

För SD:s räkning röstade 10 st. nej, medan 52 st. var frånvarande.

För V:s räkning röstade 4 st. nej, medan 23 st. var frånvarande.

Spoiler:
Mig veterligen ingår åtminstone inte SD i någon slags kvitteringssystem så det kan väl knappast vara tal om någon överenskommelse mellan partierna om hur stor andel ledamöter som får dyka upp? Inte heller kan jag tänka mig att riksdagen infört några regler, såhär i Coronatider, om hur många personer som får vistas i plenisalen samtidigt.

Eftersom endast 27 st. röstade ja skulle det inte ha krävs någon gigantisk anstormning för att vända beslutet till ett nej, så vad har jag missat? Ligger över hälften av riksdagsledamöterna hemma med Corona, finns det någon överenskommelse mellan partierna, eller var detta trots allt inte så viktigt som vissa vill ge sken av?

Politikerna släpper ju igenom alla EU-direktiv. Bra att siffrorna kom fram.

Man kan ju inte heller säga att SD eller V röstat mot. De har ju låtit bli att rösta.

Politikerna är helt köpta av EU genom bl.a lukrativa extraknäck. De bara skickar våra skattepengar till Bryssel. Samtliga riksdagspartier stöder EU men ett fåtal ledamöter röstar mot “för syns skull” men det påverkar inte att EU:s beslut genomförs.

Leaders join Charles Michel’s push for pandemic treaty

Calling for an “all-of-government and all-of-society approach” to address future health emergencies, 23 world leaders and the director-general of the World Health Organization have joined European Council President Charles Michel in signing an op-ed that outlines a potential new international treaty on pandemics.

politico

temptedmania: 75299401

Vi säger grattis till Spanjorerna och du betalar så varför ska spanjorerna jobba hela veckan för

vg.no

wwr: 75299620

Det står rent ut i MSM.

Tusenvis av spanjoler får tredagers helg – på EUs regning

I et forsøk på å redde en økonomi i fritt fall, skal mange spanjoler bare jobbe fire dager i uken.

– Å komme oss ut av denne krisen krever mer arbeid, ikke mindre, sier direktøren for den spanske næringslivsorganisasjonen CEOE.

I september 2021 ligger Spania an til å bli Europas første land som innfører 32-timers arbeidsuke i nasjonal skala.

Ordningen skal finansieres av EUs fond for gjenreisning av økonomien etter coronakrisen, og er anslått å koste rundt 510 millioner kroner.

En enorm skandal att pengar får slösas på detta sätt.

Norge vågar ta upp det. Vad jag vet har de inte betalt ett öre på Coronapaketet. Jag tror Sverige förra året betalade runt 400 miljarder totalt till EU (även paket i april), Norge 8. Norge har dessutom bättre avtal än vi, de sätter själva sina tullar på varor som stannar i landet. Norge har rätt att skriva handelsavtal, vi är förbjudna. Annars är de med i tullunion och inre marknad, som vi.

SKANDAL hur vi måste betala för att EU misslyckats med eurovalutan.

wwr: 75326748

Thai Airways that gått i konkurs.

Nu försöker de dra in lite pengar på att sälja flygmaten på 7/11.

Flytvästarna och rutschkanorna syr de om och säljer som modeväskor.

34 flygplan sattes upp till försäljning i november.

Flygsimulatorer säljes.

Tidigare sålde de flygningar med start och landning i Bangkok.

Aktien kostar 4 Baht.

Det låter som 1 aprilskämt men jag tror inte det är det.

Bra företag som lämnat bra service tidigare.

Trist att se hur resebranschen klappat ihop. Corona-vansinnet har förstört mycket för många.

Since declaring bankruptcy last year and failing to win a government bailout, the deeply indebted national carrier has tried everything from pop-up restaurants and renting flight simulators to selling croissants and fried dough sticks. They have also rolled out old planes and warehouse items for a giant yard sale and took a step into fashion with cannibalized safety equipment.

Desperately in need of a rescue, foundering Thai Airways is cannibalizing its safety equipment to throw itself a high-fashion lifeline.

The bankrupt airline tomorrow will launch a collection of upcycled bags made from life vests and emergency slides as it desperately tries to relieve its debt load of over THB1 trillion (US$32 billion).

THAI shares are trading at THB4 on the Stock Exchange of Thailand and carry a warning that it is at imminent risk of being delisted from the exchange.

coconuts.co

coconuts.co

coconuts.co

wwr: 75347504

Amerikanska myndigheter säger att vaccinerade kan resa.

Fully Vaccinated Americans Can Travel With Low Risk, C.D.C. Says

They should still wear masks but no quarantines are necessary, the agency said in new guidance that cited growing data about the effectiveness of the shots.

nytimes.com

wwr: 75355585

Herostratos: 75043016

Är det någon som är förvånad över att vi halkar efter i vaccineringar? Svensken har ju hjärntvättats med hur effektivt multikultiglobalistprojektet EU är, ändå är det nationalstater som Israel, USA och Storbritannien som lyckas bättre. Kommer fler känna av kognitiv dissonans när gamlingar inte blir vaccinerade, eller sänker sig Bingolotto-dvalan över svenskarna?

dn.se

Serbien har så mycket vaccin att de erbjuder fri vaccinering till utlänningar!

edition.cnn.com

Man klickar på videon längre ned:

This country offers free vaccine shots to foreigners

EU misslyckas med det mesta. De lever på att muta politiker så de tar våra pengar.

wwr: 75360361

WimHof: 75357592

Om nu någon var orolig och trodde att spanska regeringen skulle spendera våra pengar på vin, kvinnor och sång så kommer här lugnande besked. Spanjorerna har beslutat att rädda ett flygbolag, Plus Ultra Airlines och ett företag, Duro Felguera, undan konkurs. Båda företagen var dödsdömda redan innan Covidkrisen men nu kommer räddningen. 173 miljoner € kostar kalaset.

I höstas räddades också det mycket större flygbolaget Air Europa med 475 miljoner €.

Nu vet vi vart en del av våra skattepengar går. Fortsättning följer. Det är tyvärr mer än sannolikt att åtminstone de två förstnämnda företagen går i konkurs förr eller senare.

spainsnews.com

spainsnews.com

wwr wrote:

Det är väldigt svårt att bedöma effekterna av detta. Vi får ingen helhetsbild.

Det sägs att EU:s ministerråd godkände €475 miljoner i höstas för att “rädda” det spanska Air Europa. Vad jag vet har inga pengar betalts ut ännu av det stora paket som diskuteras i tråden.

Sedan köptes Air Europa av International Airlines Group som redan äger Iberia och BA. IAG betalade bara €500 miljoner, dvs ungefär lika mycket som de kommer att få i stöd. De behöver inte heller betala för köpet förrän efter sex år.

British Airways and Iberia owner International Airlines Group has agreed to buy Spain’s Air Europa for 500 million euros ($606.7 million), after the pandemic cut the price in half and IAG struck a deal to defer payment for six years.

Reuters, WED JAN 20, 2021

google.com

Vad jag kan förstå betyder detta att International Airlines Group har fått företaget närmast gratis eftersom vi betalat köpet.

Våra skattepengar går tillbaka till multinationella aktörer som står under storfinansens kontroll. Vi lånar av storfinansen och ger pengarna till deras företag. Vi ser till att multinationella aktörer nu kan ta över detta flygbolag.

Coronakrisen är konstruerad. Man överdriver motåtgärderna mot en vanlig influensa. Det har lett till Air Europa fått ta en hård smäll och måste realiseras ut. Då köps det upp av stora internationella aktörer och vi betalar räkningen.

Internationella aktörer knäcker ett företag och köper sedan upp det med våra pengar.

Jag är ingen expert på ekonomi, men så tolkar jag det.

wwr: 75361174

Nov 2019 ville Iberia, dvs International Airlines Group köpa Air Europa för en miljard euro.

Spanish Airline Iberia Snaps Up Biggest Rival, Air Europa for a Cool €1 Billion

Mateusz Maszczynski

1 year ago

International Consolidated Airlines Group (IAG), which had successfully managed to keep the deal under wraps until this morning, said bringing Air Europa into its staple …

google.com

Men nu verkar det som om de bara behöver betala hälften och dessutom med våra pengar.

Air Europa is the third-largest Spanish airline after Iberia, as its subsidiary, and Vueling

Air Europa

Nu skapar IAG monopol på spanskt flyg, de äger de tre största bolagen.

Air Europa is the third-largest Spanish airline after Iberia, as its subsidiary, and Vueling

en.m.wikipedia.org

Det blir bara sämre för de som flyger när storfinansen skaffar sig monopol. Konkurrensen upphör.

Jag får lämna reservation för att jag inte är ekonom, men så här ter det sig för mig.

See also Airlines don’t want you to travel.

WimHof: 75363536

Tack för dina inlägg, tror du ligger rätt i din analys.

Vad gäller Coronastödet till Spanien så, om jag förstått det rätt, är “hjälpen” till Plus Ultra Airlines och Duro Felguera villkorad till att Spanien verkligen får pengarna från EU utbetalade. Ännu har så vitt jag vet inga pengar betalats ut, den tyska författningsdomstolen i Karlsruhe har satt stopp för det.

reuters.com

—-

wwr: 75361529

Herostratos: 75361371

När von der Leyen dök upp så tänkte jag att hon bara måste vara bättre än den arrogante van Druncker, sen har jag fått höra att hon betraktas som allmänt inkompetent i Tyskland. Och henne sparkade alltså tyskarna snett uppåt till EU. Så man kanske inte ska vara särskilt förvånad. Svensk dinosauriemedia hyllade henne förutsägbart nog unisont eftersom hon var kvinna. Man blir så trött…

Det kan låta sjukt. Men jag menar att EU och svenska politiker tjänar på att vara dåliga, i detta fall med vaccineringarna.

Ju längre EU kan behålla nedlåsningen ju mer splittras ländernas befolkningar vilket gör att de inte kan ställa gemensamma krav på EU. Ju längre nedlåsning, ju mer pengar kan EU begära för olika åtgärder. I en annan tråd diskuteras idag om våra Corona-pengar egentligen går till att storfinansen skapar flygmonopol.

fb (FB) “Det absolut sjukaste som regeringen hittat på” – 150 miljarder till EU

De svenska politikerna tjänar också på att vara dåliga. Ju sämre situation de kan skapa i Sverige, ju mindre försöker vi bygga upp vårt land och EU kan ta över. Politikerna är ju mutade bl.a genom styrelseposter och andra lukrativa extraknäck så de arbetar för att EU skall ta över.

Så det ligger i både EU:s och svenska politikers intresse att vaccinationerna fungerar dåligt hos oss.

Det är därför Serbien lyckas bättre. De politikerna jobbar sannolikt närmare folket. Man får lägga till Serbien på listan i ditt första inlägg i tråden.

Svensken har ju hjärntvättats med hur effektivt multikultiglobalistprojektet EU är, ändå är det nationalstater som Israel, USA och Storbritannien som lyckas bättre.

wwr: 76997627

Myndigheterna börjar bli desperata. Hur skall de kunna uppehålla förtrycket?

Folk mår bra och bryr sig allt mindre om skräckpropagandan. Man riktigt känner desperationen hos ledande The Guardian när tidningen famlar efter halmstrån

Det utbröt storm när folk firade slutet på restriktionerna 😀

Vi får hoppas att vi nått slutet på detta och kan återgå till det tidigare normala.

The show did not go on: storm thwarts Central Park concert celebrating city’s Covid comeback

Two minutes before the 5pm kick-off the clouds parted, and, hallelujah, the warm sun shone through, … The only way the sight of sun would have been more welcome was if the baby from the Teletubbies were inside it.

But as the mood remained celebratory on stage (and how could it not, especially when Run DMC are busting out a rollicking performance of It’s Tricky), ominous clouds were forming.

The prevailing attitude was, “Hey, a little rain won’t hurt us. We’re New Yorkers, after all.”

But around the two-hour mark, at 7.15pm, a bolt of lightning struck nearby,

A show meant to announce the return of New York City was canceled halfway through.

Hopefully it wasn’t a metaphor.

—-

theguardian.com

Solen förmörkades, och förlåten i templet brast mitt itu …

—-

—-

%%%%%

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 

A few earlier posts:    (scroll down list)


2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2)

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.001.007 06 (002) Corona, Covid-19 2020 004 …

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »