Categories
uk

03.1.004.012 (009) Brexit 009 (discussions)

Only use this mirror site if snowleopard.info is under maintenance.

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

fb1

fb2

Brexit är nu klart, det blev strålande för UK, argument för och emot en Swexit?

Postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Salama-Blixt
Storbritannien har lovat att ta emot 600 000 Hongkong-kineser med BN(O) pass. Dom första har redan kommit. Utträdet från EUROPOL och EUROJUST gör det svårare för Storbritannien att begränsa och avvisa flyktingar. Samt att Storbritannien har lovat att ha en mindre restriktiv flyktingpolitik, fast för icke flyktingar, så blir det bra mycket svårare att bosätta sig tillfälligt eller permanent…!?!

Engelska banker (moderbolag och dess dotterbolag) måste ha CRD och eller MiFID för att bedriva verksamhet i EU, samt att dom blir hårt reglerade i vilka tjänster dom får tillhandahålla. Varför då öppna dotterbolag i EU, när det inte tillför någonting?

wwr:
Men de som kommer från Hong Kong har brittiska pass. De är “British National (Overseas)”. Jag har inte kollat i detalj men jag tror inte britterna är intresserade att avvisa dem. Britterna har ju den kulturen med sitt gamla Samvälde även om Hong Kong inte är med där längre. Vad gäller medlemskap i europeisk polis vet vi inte alls hur det fungerar i praktiken. Om bittisk polis vill göra efterforskningar om enstaka individet vet vi inte alls vilka möjligheter de har. Förmodligen gäller det väl att kolla med Hong Kong om man har misstankar.

Det är en kvarleva från en annan kolonial kultur. Britterna skulle styra Indien, Hong Kong etc. Det håller inte i längden. Men de kunde lämna tillbaka kolonin på ett någorlunda ordnat sätt. Nu är det Bryssel som skall styra Sverige det fungerar inte heller. Vi bara betalar och pengarna sprids över Europa, delvis för att muta politiker så de tar av sitt folk deras pengar.

Det du skriver om banker har jag inte hört i diskussionerna tidigare. Banker som verkar i andra länder öppnar dotterbolag. Vad jag vet öppnar t.ex amerikanska banker dotterbolag i Sverige. EU är ett stort problem för Sverige genom sina avgifter och kontroll. Men jag tror inte EU reglerar ihjäl de utomeuropeiska banker som finns här.

Det där är ju en avvägningsfråga hur mycket man skall acceptera utländsk konkurrens i ett land. Det vore intressant att veta om EU ställer krav på utomeuropeiska banker som inte ställls på europeiska banker.

Bankerna öppnar dotterbolag som följer landets bankregler. Men ställer alltså EU ytterligare krav på de utomeuropeiska bankerna? Hur ser de kraven ut, i så fall?

Men det är detaljer.

Storbritannien fungerar nu som ett land ska fungera. De kontrollerar sina lagar och gränser. De frihandlar med Europa. De betalar inga extremt höga avgifter som sprids över Europa med dålig redovisning för att lappa på EU (“cohesion”) eller EU:s misslyckade valutaexperiment.

Det är SKANDAL om inte Sverige begär samma avtal. Det finns ingen orsak att vi skall betala dessa vansinnesbelopp eller acceptera EU:s lagstiftning.

Postat av wwr
Lyssna på landsfader Löfven

“Vi ämnar fördjupa den inre marknaden”

det är alltså fikonspråk för flyktingkris och rumänerna utanför Coop. “I mitt Europa bygger vi inga murar, vi hjälps åt”

Britterna vill inte ha sådant.

Deras banker bara öppnar dotterbolag i Europa så löser det sig.

Postat av wwr
Jag tror inte EU har kompromissat med den inre marknaden. Storbritannien har inte velat ha inre marknad.

Storbritannien ville ha gratis frihandel och de vann stort.

Grattis Storbritannien!

Det är inte Ursula, Ylva och de andra kommissionärerna som styr Europa. Det är självklart storfinansen som bestämmer vad som sker. Sedan har kommissionen möte ibland. Oftast inga omröstningar. Ursula bara frågar om någon har invändningar vilket ingen som vill behålla lönen har. Se’n kör man bara.

Leyen är Merkels påläggskalv. Fd försvarsminister. Men bara en symbol i EU.

Postat av wwr

Citat:
Ursprungligen postat av Karman
Nu har jag inte detaljkollat din uträkning, den är inte helt enkel att följa, men blandar du inte ihop engångssummor med årliga betalningar och inkomster? Du måste ju hela tiden titta på den årliga nettoeffekten. 400 miljarder i nettokostnad per år låter galet högt för att vara sant.

wet
Det är paketen i år inräknade. De betalas av till 2058. Det är därför man kallar julipaketet “Next Generation” – våra barn föds skuldsatta och får betala våra utsvävningar eftersom vi hade influensa.

Nästa sjuårsplan har just förhandlats färdigt. Men Löfven och några till låtsades attackera Orbán om rättssäkerhet. Så de använde detta för att mörka budgeten. Till slut “vann” Löfven, dvs han gav EU ett maktmedel till.

Möjligen stod Löfven under påtryckningar. Han lovade en ökad rabatt i somras. Ökad från 8 till 11 miljarder sade han. Men sedan blåste Sassoli och gänget honom på den genom att inte spika den. Så nu har Löfven fått krypa hela hösten annars hade rabatten nog frusit inne

Nu är rabatten spikad. Men den har inte gått att få fram. Tidningarna mörklägger, alla mörklägger. Ingen vet vad Sveriges EU-avgift och rabatt uppskattas till nästa år i nya sjuårsplanen. Hur mycket betalar vi, hur mycket blir kvar av lånen?

Postat av wwr

Citat:
Ursprungligen postat av Karman
Norge är ett egoistiskt land som vill ha EU:s fördelar, men gör allt för att undvika dess nackdelar. Man blir nästan illamående när man läser norsk press och de kommentarer norrmännen spyr ur sig där.

Och du menar att Sverige betalar 400 miljarder sek per år till EU?
https://www.europaportalen.se/teman/sveriges-eu-avgift

wwr
Ja. 400 miljarder är det närmaste jag kan komma. Du kan se uträkningen här.
(FB) Hur ser Sveriges ekonomiska läge mot EU ut?

Jag gräver vidare men man döljer det för oss.

Hur gick det med rabatten man lurade Löfven med?

Citat:
Ursprungligen postat av vitvalen
Positionen för England är i sak så annorlunda mot vår att det inte ens är jämförbart. De är den största ekonomin inom EU och trots det så förlorar de på Brexit. Norge och Skottland är bra exempel på länder som klarar sig fint utan EU men där förutsättningarna är olika. Skottland behöver vara kvar inom unionen för att maxa sin potential med gas,olja,fiske. Norge skrev jättebra avtal när de hittade sin olja/gas och behöver på inget vis gå med. Folk reagerar känslomässigt och felaktigt, Brexit var ett exempel på när man låter vanligt folk tycka till. Katastrof…

wwr:

Norge har precis som Sverige fri rörlighet och frihandel.

Men Norge styrs inte av idioter, därför:

I år betalar Norge 8 miljarder till EU, Sverige kanske 400. Grovt räknat.

Norge sätter själv tullar på egen konsumtion. I Sverige har vi finfin 48% EU-tull på kinesiska cyklar.

Norge har rätt att skriva handelsavtal. På Sverige sitter EU-munkavle.

Norge har inga representanter i Bryssel.

Ursprungligen postat av nbsp
Det är bara varu-export/import, tjänste-export/import är en viktig del för att få hela bilden. Sverige har fortfarande en betydande del immateriell kompetens. I en allt mer kunskapsorienterad värld är det allt viktigare.

wwr
Det är hårfin vinst

Citat:
Tjänstebalansen går från underskott till överskott
Tjänstebalansen visar ett överskott på 2,4 miljarder kronor, vilket kan jämföras med ett underskott på 1,2 miljarder kronor motsvarande kvartal föregående år.
https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ek…tjanstebalans/

Ursprungligen postat av Sharm0taAlarmist
Exakt hur menar du att vanliga jobbare ska vinna på Swexit?

Det är den största lögnen i denna tråd hittills. Flerfaldigt motbevisad i många studier. Och det är inte illa pinkat. Tråden är så full av lögner att den borde låsas.

wwr:

De pengar politikerna tar av oss ges till företagen. Det är företagen som kontrollerar EU-kommissionen.

De nedbrutna gränserna gynnar multinationella.

Framförallt:
Årets extrema upplåning börjar sätta EU och Sverige i händerna på storfinansen som kontrollerar företagen. Landet kontrolleras av långivarna.

Edit
Politiker som befinner sig närmare väljarna tvingas lyssna på dem. I Bryssel styr mutor och lobbying.

Ursprungligen postat av teacher80
Problemet är ju att de flesta röstade JA av tanken på att det skulle bli lättare att resa, att svenska företag skulle få det lättare på den europeiska marknaden och att det skulle vara allt.

Sedan har den ena groteska händelsen efter den andra avlöst och allt fler börjar inse att det fanns något finstilt som man inte insåg eller blev informerad om när det begav sig. Vidare är det ytterst bisarrt att partier som normalt inte hade något övers för EU helt plötsligt blivit frälsta eller försöker använda dess politik för egna mål, exempelvis Mp och V avseende migration och miljö.
EU följer inte ens det finstilta.

wwr:

Julipaketet på 7500 miljarder var större delen bidrag, inte lån. EU medger själva på sin hemsida att det strider mot reglerna att ge lånade pengar som bidrag.

Nu börjar EU lägga plastskatt. Men EU har inte beskattningsrätt!

De har t.o.m. fått svenska politiker att införa en idiotisk plastpåseavgift som lanserats som Tre Kronor. Alla hatar det idiotiska tilltaget. EU-intressen har fått det svenska folket att bekämpa “Tre Kronor”!

Det gäller bara att få ut informationen.

Att Storbritannien bara kan sluta betala EU-avgift, kontrollera sina egna gränser och fortsätta frihandla är extremt privilegierat. Sverige skall begära samma villkor vilket torde medföra Swexit.

Ursprungligen postat av BullensPilsner
Jag tycker att det är bra att Brexit nu klart. Ser fram emot att Swexit kommer igång under våren så vi slipper EU-förbannelsen.

Det är väl i princip bara högern och de som vill ha öppna gränser som vill vara med i EU.
Högern för att kunna flytta sina pengar enkelt och billig lågutbildad arbetskraft man kan hänvisa till, men som de aldrig anställer, vid löneförhandlingar.

wwr:
Vänstern bygger det nya Sovjetunionen. Splittrar Europa med invandring. Högerns företag får EU-pengarna.

De som vinner på Swexit är de vanliga jobbarna. Det gäller att få deras röst hörd.

Ursprungligen postat av ursprungligen
wwr verkar vara ett oinformerat troll som mest sitter och upprepar felaktiga argument. wwr förstår uppenbarligen inte skillnaden mellan att betala eller att få tillbaka pengar eller innebörden av ordet “succé”. Att UK har kompromissat och tragglat sig fram till detta avtal och fått ge upp vissa krav gentemot EU beskrivs av samma oärliga troll wwr som om de fick igenom alla sina krav.

wwr sänker bara kvalitén här i tråden tyvärr.
Tvärtom kommer trollen från samma källor som EU. För att styra Sverige från Bryssel så slår man sönder Sverige med massinvandring och extrem feminism.

wwr:
Internettroll slår sönder Internetdiskussioner genom att hoppa på andra debattörer personligen, som man gjort med mig i inlägget ovan.

Kaos och konflikter har ökat extremt i Sverige sedan vi gick in i EU. Det beror på att internationella nätverk försöker söndra Sverige för att kunna styra från Bryssel. Därför hoppar man på andras personer som nu när man kalla mig för troll.

Om man kan slå isär diskussionerna så försvagas Sverige och EU kan flytta fram. Om diskussionerna aldrig når enighet kan vi inte enas och ställa krav på politikerna. Konflikter i samhället och personpåhopp på Internet förhindrar enighet.

Därför upphör aldrig kaos och konflikt i Sverige förrän vi styr oss själva igen.

Det är förhoppningsvis även en konsekvens av Brexit.

Ursprungligen postat av Sinestro
Du är en djupt oärlig debattör som aldrig nämner fördelar utan bara nackdelar. Genom att konstant räkna upp vad UK betalar och konstant utelämna vad UK tjänar försöker du t ex ge sken av att UK bara betalar och aldrig får något tillbaka.
En ärlig debattör hade istället försökt redogöra för de ungefärliga summorna och förmånerna, samt sedan balanserat ut detta med det som betalas, och därefter redogjort för vad som blir vinst respektive förlust med EU/Brexit.

Men enligt din oärliga rapportering är det som sagt bara betala och inget tillbaka.

wwr:
Det är självklart vansinne att ge 130 miljarder till EU för att sprida över Europa som en slags socialbidrag. Det redovisas extremt dåligt av EU.

EU kallar det cohesion. Men det finnebär att man köper politiker för att stöda EU och ta folkets pengar för att köpa fler länder.

3 miljarder till Serbien (för att komma in i EU “smidigt”!)
5 till Marocko

Hur mycket fick Lukashenko för att vika sig?

Det finns EU-diplomater som sagt att istället för cohesion borde det kallas corruption.

(Lika vansinnigt att ge 70 till Bryssel och låta dem avgöra hur det spenderas.)

Ursprungligen postat av MacEbola
Jag har fetat.

Svenska politiker är köpta/tvingade (hela högen) på nå’t vis av dem som absolut vill ha oss med i EU.
Köpta = mutade med löften om tillbakalutade liv efter politiken, tvingade m.h.a. hållhakar.
De sitter nog stilla i båten och inväntar order.

wwr:
Det är precis så det fungerar. EU-parlamentarikerna får t.o.m. sitta i styrelser under samma period de sitter i parlamentet. Cecilia Wikström satt i två styrelser som gav lika mycket som att vara vår representant. Det gick bra för hon ansåg sig ha “hög arbetskapacitet”! Hon skrev en artikel om medicinsk-tekniska centra i Europa eftersom hon fick styrelsepengar därifrån. Hennes kvalifikationer? – Prästutbildning!

Ett av de främsta argumenten för Swexit är att minska korruptionen. Ledamöterna i Stockholm kan vi kolla upp bättre.

Bra lön får de gärna ha. Men de skall jobba för oss.

Postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av Sinestro
Hur mycket har UK fått i bidrag årligen av EU? Har du summorna?
Det är 200 miljarder kronor i avgift och ungefär 70 tillbaka. Inklusive deras stora rabatt. (Grovt räknat)

Men det är alltså EU som bestämmer vad man gör med pengarna.

Edit
Det VAR 200 miljarder kronor i avgift

Citat:
Ursprungligen postat av ursprungligen
Samtliga dina “sanningar” är mer nyanserade än du inser. Du rapar bara upp det som om du läst det i någon manual på någon trollfabrik/tankesmedja.

UK betalade 1.5 % netto av sin statsbudget till EU. Så skillnaden du basunerar ut är inte så mycket att bråka om. UK har valt att stanna kvar i vissa samarbeten med EU som de kommer att fortsätta att betala, år efter år.

Läs avtalet när det släpps för närmare info.

Bidragen som går tillbaka till UK från EU stoppas, och några nya system för att transferera dessa summor verkar inte finnas på plats eller planeras i UK. Detta kommer att gynna de större aktörerna på mindre aktörernas bekostnad i UK.

Att detta är önskvärt i UK som är ett extremt klassamhälle styrt av en socialkonservativ regering inses lätt, men varför måste vi kalla det en “succé” och varför måste vi kräva samma sak för Sverige?

wwr:
Storbritannien betalar netto 130 miljarder kronor om året som sprids ut över andra länder. (200 brutto)

Det finns inget i närheten av det i detta avtal, vad jag känner till. Jag skulle tro de nu betalar för faktiska kostnader. Det är helt OK.

Ursprungligen postat av ursprungligen
Du verkar inte så insatt i ämnet. UK har gått med på att EU kontrollerar lagar på Nordirland. Frihandeln är villkorad genom ömsesidiga regler. UK fortsätter att betala avgifter till EU. En av gränserna i UK har flyttats in i unionen.

Du förstår nog inte riktigt vad ordet “succé” betyder. För övrigt måste vi avvakta lite innan vi utvärderar det hela.

wwr:
Självklart är det en succé. Det kunde inte ha blivit bättre.

Inga skyhöga EU-avgifter. Fortsatt frihandel. Kontroll över gränserna.

Sverige måste följa efter.

Jag måste ta paus en stund.

Om du fortsätter tala om avgifter så var vänlig berätta vilka belopp och varför de betalas.

Ursprungligen postat av wwr
Total framgång för Storbritannien.

De slipper avgifterna. De får kontrollera sina gränser, invandring och tullar. De får fortsätta frihandla.

Det kan inte accepteras att Storbritannien är privilegierat på detta sätt. De slipper höga avgifter och EU-migranter. (EU-utgifterna har skenat med nära 1000% i år när inte Storbritannien var kvar och höll emot. Detta slapp de också betala.)

Dvs nu fungerar de som ett land ska fungera.

Självklart måste Sverige begära samma avtal.

Sedan får det kallas Swexit eller vad som helst. EU kan inte bestå där vissa länder har extrema privilegier. Island, Norge, Schweiz, Turkiet har också stora fördelar. Men när Storbritannien bara tillåts sluta betala och ta över sina lagar och gränser är måttet rågat. EU-lagstiftning – Hej då!

Grattis Storbritannien!

EU-utgifterna har skenat med nära 1000% i år när inte Storbritannien var kvar och höll emot. Detta slapp de också betala.)

Ursprungligen postat av stilicho

Du blir motbevisad om detta löjliga påstående om och om igen och fortsätter ändå upprepa det. Det är som om du vill att det ska vara sant. Du måste vara en stor masochist eller bara en vanlig enkel Sverigehatare.
Det stämmer inte alls det du säger. Men det kan vi inte ta i denna tråd. Mitt svar finns här:

fb

Citat:
Ursprungligen postat av ursprungligen
Enligt boriskramarna fick de igenom 43 punkter, vek ned sig på 17 och fick kompromissa om 40. Dock är dokumentet beställt av Boris propagandaavdelning.

https://order-order.com/2020/12/24/e…es-17-eu-wins/

Det är direkt oärligt att beskriva att “de fick allt de ville”. Oberoende The New York Times gör bedömningen att UK gick som förlorare från förhandlingsbordet.

https://www.nytimes.com/2020/12/24/w…t-britain.html

“For the E.U., It’s a Pretty Good Deal”

Citat:
Ursprungligen postat av Sinestro
Noterar att du vet bättre än NY-Times:

For the E.U., It’s a Pretty Good Deal

https://www.nytimes.com/2020/12/24/w…t-britain.html

wwr:
Men EU har NYT precis som som Sovjetunionen hade Pravda.

Jag betalar 25 (USA-)öre i veckan för NYT. Jag vet att de flesta människor har en betydligt mer nyanserad uppfattning.

Storbritannien får fortsätta frihandel utan höga EU-avgifter. De kontrollerar själva gränser och lagar.

Det är det väsentliga i avtalet. Därför har Storbritannien vunnit en stor succé.

Postat av wwr
Citat:
Ursprungligen postat av ursprungligen
Lägg märke till att UK helt frivilligt gått med på en inre tullgräns inom det förenade kungariket. Det måste kännas som en Succé Sverige borde försöka följa. EU kan lägga Sveriges tulle i Jönköping ungefär. Helt i enlighet med avtalet som UK gått med på får de söder om EU-tullen följa EUs regler.
Men det är ju för att stödja grannen Irland. Bra att det blev löst. Sverige har ingen motsvarande situation.

Total succé. Frihandel utan extrema EU-avgifter.

Grattis Storbritannien.

Storbritannien tillåts att bara sluta betala EU-avgift och kontrollera sina egna gränser. De fortsätter frihandeln.

De är extremt privilegierade jämfört med Sverige. Nu måste väl några aktiva politiker vakna hos oss.

Ursprungligen postat av ursprungligen
Det finns 20 sidor i det nya avtalet som reglerar vad UK ska fortsätta att betala för. Så även uppblåsta “totala succéer” tycks ha sitt pris.
Berätta summorna och varför de betalar. Det kan aldrig vara i närheten av vad de betalar nu.

Citat:
Ursprungligen postat av Sinestro
Någon succé är det knappast när tjänster inte är med i avtalet, och UKs ekonomi till 80% baseras på tjänster. Tiden får dock utvisa vem som har rätt om detta.

wwr;
De vill sköta sina egna tjänster. Bankerna öppnar dotterbolag.

De har aldrig begärt delade tjänster.

De fick allt de ville.

Ursprungligen postat av ursprungligen
Du verkar inte så insatt i detta. Att bankerna flyttar sina kontor från London, medför att många jobb i tjänstesektorn försvinner. Sedan är det katten på råttan och råttan på repet som följer.

Att beskriva det som “en total succé” känns inte helt relevant. Det blev i alla fall 50.000 nya tulltjänstemän som UK anställer och avlönar. Många utav dessa kommer att sitta på callcenter i Rumänien, för att understryka ironin i “framgången”.
Vilka banker som flyttar vart vet vi inget om

Länken skriver att Storbritannien har en stor tjänstesektor. Men Storbritannien vill inte att utländska företag skall kräva tillgång.

Avtalet gäller varuhandel. Storbritannien fick allt de ville.

De slutar betala till EU och sköter sina egna gränser. Sverige måste begära samma avtal.

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Storbritannien har inte sökt någon fri rörelse av tjänster. De vill ta in de företag de behöver. Själva öppnar bara deras banker dotterbolag i Europa.

Avtalet är en total succé för Storbritannien.

De får fortsätta frihandla och kan nu kontrollera sin invandring själva. De slutar betala de skyhöga avgifterna.

Avtalet är en total total framgång. Sverige måste begära samma avtal.

Citat:
Ursprungligen postat av ursprungligen
Jag gissar att detta är en trolltråd.

The New York Times skriver:

nyt

In the end, this is a narrow free-trade deal, but one that grants Britain more trading rights within the European Union than any other third country. But it does create a lot of paperwork and delays and does not include services, which make up some 80 percent of the British economy.

And it will inevitably have a larger and more negative impact on Britain, given the comparative size of the two entities. Britain earns about 13 percent of its gross domestic product from exports to the European Union, which earns just 3 percent of its G.D.P. from exports to Britain.
80% av ekonomin i UK befinner sig nu “på fel sida om gränsen”. Flykten till EU har redan börjat.

Sedan har jag fått för mig att tyskarna har luggat UK ordentligt då ett sinnrikt men väldigt krångligt regelsystem kommer att medföra att bilar hopsatta i UK kommer att bedömas som producerade i tredje land och bli föremål för tariffer. Framtiden får utvisa om jag har rätt.

wwr:
Storbritannien har inte sökt någon fri rörelse av tjänster. De vill ta in de företag de behöver. Själva öppnar bara deras banker dotterbolag i Europa.

Avtalet är en total succé för Storbritannien.

De får fortsätta frihandla och kan nu kontrollera sin invandring själva. De slutar betala de skyhöga avgifterna.

Avtalet är en total total framgång. Sverige måste begära samma avtal.

Postat av wwr
Sverige måste begära samma avtal.

Storbritannien vill inte ha öppna gränser eller andra företag i landet. Därför går de ur.

Frihandeln kvar, men inga avgifter. Total kontroll över invandring och gränser. Inga krav på EU-lagar.

Vi är idioter som betalar.

Postat av wwr
Total framgång för Storbritannien.

De slipper avgifterna. De får kontrollera sina gränser, invandring och tullar. De får fortsätta frihandla.

Det kan inte accepteras att Storbritannien är privilegierat på detta sätt. De slipper höga avgifter och EU-migranter. (EU-utgifterna har skenat med nära 1000% i år när inte Storbritannien var kvar och höll emot. Detta slapp de också betala.)

Dvs nu fungerar de som ett land ska fungera.

Självklart måste Sverige begära samma avtal.

Sedan får det kallas Swexit eller vad som helst. EU kan inte bestå där vissa länder har extrema privilegier. Island, Norge, Schweiz, Turkiet har också stora fördelar. Men när Storbritannien bara tillåts sluta betala och ta över sina lagar och gränser är måttet rågat. EU-lagstiftning – Hej då!

Grattis Storbritannien!

Postat av wwr
Avtalet är en katastrof ur svensk synvinkel. Storbritannien slutar betala till EU, tar själv kontroll över sina gränser och behåller rätten att frihandla. Sverige kommer att få betala ännu mer när Storbritanniens betalningar (ung. 8% netto) upphör. Vi kommer att få ta emot en större andel EU-migranter.

Storbritannien har nu ett bra läge, som ett land bör ha.

De mindre EU-länderna, som Sverige blir helt överkörda. I juli blev Löfven helt överkörd av EU. Hans krav att EU skulle låna ut hela de stora belopp som gavs till Sydeuropa har stöd i EU-reglerna. Men kraven avslogs. (Den enda positiva nyheten han hade för Sverige var en liten rabattökning. Senare visade det sig dock att han blivit lurad/missförstått. Rabattökningen skulle inte fastslås förrän i budgeten nu i december. Det har ännu inte gått att få fram vilken rabatt vi fått trots att den nu är fastställld.)

Nu skall vi lägga Brexit bakom oss, säger förstås von der Leyen.
Citat:
Time to leave Brexit behind,’ says EU’s Ursula von der Leyen after deal agreed
https://www.theguardian.com/politics…l-agreed-video

Nu skall vi glömma att t.ex Sverige betalar höga avgifter men Storbritannien ingenting när vi frihandlar med dem.

Man använder självklart knep för att försöka missleda oss:

Man offentliggör avtalet runt jul när folk har annat att tänka på. Man har förhandlat i 4½ år och påstått att man inte kommit någonstans. Men alldeles innan det gamla avtalet löper ut presenterar man alltså det nya avtalet.

Regeringen gör likadant med de nya maktmedel den försöker skaffa sig genom pandemilagen. Justitieombudsmannen och kammarrätten har redan uttalat sig mot lagen. Lagrådet har tidigare uttalat sig mot ett liknande förslag. Men nu försöker regeringen pressa igenom förslaget på rekordtid. Lagrådets behandling sker i mellandagarna. För första gången sedan tsunamin 2004 så sammanträder riksdagen under julledigheten. Man har kommit överens om att det räcker om 55 ledamöter deltar i omröstningen. Även här utnyttjar man julen för att försöka smyga igenom förändringar som, enligt min uppfattning, missgynnar vanligt folk.

EU stängde dessutom tunneln till Storbritannien strax före jul. Det slogs upp stort i media. Det kan säkert ha haft en negativ effekt på brittisk fiskexport inför jul. Men det är försumbart i förhållande till de stora fördelar som Storbritannien får med detta avtal. Man låtsades ha en konflikt med Storbritannien när man i själva verket ger landet stora fördelar som nästan inga andra EU-länder har (Norge, Island, Schweiz och Tukiet har också fått “räkmacka” av Bryssel.)

EU:s affärsidé är att muta politiker genom bl.a styrelseposter. Politikerna kontrolleras även genom massmedia. Politikerna tar sedan folks pengar och fler politiker och länder kan köpas. Jag gissar att Serbien, Belarus och Marocko kan tillhöra framtida mål, men spelet sker mycket långsamt.

Avtalet är en katastrof som ger Storbritannien en privilegierad relation till EU.

Bara att gratulera britterna. Men alla europeiska länder har rätt till samma avtal.

Min uppfattning är att Sverige omedelbart måste kräva samma avtal.

Ursprungligen postat av liksom-fb
Nu hade dom väl det redan innan. UK var väl inte med i Schengen.

Dvs UK är negativa till välfärdspolitik och omfördelning. Och då är det rationellt att lämna EU.

Hur tänker du här??
Svenska väljare gör ju precis tvärtom. Man röstar för välfärdspolitik och omfördelning. V+SD+S+Mp får ju över 50% av väljarstödet.

Då kan inte Sverige gärna gå emot väljarkåren och driva anti-välfärdspolitik på EU-nivå. (eller någon annan nivå heller för den delen).

Hade svenska väljare röstat för nyliberal politik då hade Sverige kunna dra ned omfördelningen rejält. Kanske 10% skattekvot. Och inga bidrag. Inget till akassa, ingen garantipension, inga bostadsbidrag, inget försörjningsstöd osv.
Då hade Sverige kunnat göra en swexit.

wwr
Vi skall naturligtvis inte ge bort pengar till Bryssel utan orsak. Bryssel använder pengarna för att köpa makt och redovisar mycket dåligt.

Vi skall inte bara ge pengar till andra länder för att Bryssel säger att de länderna är fattiga.

Italien skall arrangera OS eftersom vi ansåg att vi inte hade råd att göra det. Nu skänker vi dem pengar som vi lånar och vi hamnar i skuld när vi betalar på deras OS.

Postat av wwr
Storbritannien vill kontrollera sina gränser själv och går bl.a därför ur EU. De slutar betala de höga avgifterna. EU stiftar inga lagar hos dem mer.

Nu ger alltså EU Storbritannien rätt till frihandel.

Jag anser att Sverige omedelbart måste kräva samma avtal. Vi skall inte heller behöva betala höga avgifter. I år har utgifterna rekordhöjts.

Personligen anser jag att Sverige inte bör ha fri rörlighet över gränserna. Men det är en politisk fråga som man kan ha olika uppfattning om. Men vilket man än har så påverkar det inte detta resonemang. Det är gratis att öppna gränserna.

Varför skall Sverige betala höga avgifter men Storbritannien inga alls när vi alla frihandlar med varandra?

Ursprungligen postat av Varsamt
Givetvis blir det mer komplicerat att leva i ett land utanför EU. Med mer pappersarbete och tillstånd som måste säkerställas för att ens vistas i ett icke-EU-land.

Att bo och arbeta i ett annat EU-land är en av de fundamentala fyra friheterna inom EU. Det klipper England nu av.

wwr:
Ja. För framtiden kan inte folk flyta runt mellan Storbritannien och resten av EU. Det har bland annat bidragit till flyktingkrisen, rumänerna utanför Coop etc.

Man kan inte bara kräva att få passera gränsen. Storbritannien ställer nu sina egna krav på EU-migranter.

De som däremot redan har jobb i Sverige eller Storbritannien får stanna.

Ursprungligen postat av Varsamt
Det är uppenbart att britterna inte vill vara medlem i den europeiska gemenskapen. Gott så.

Men låt dom lämna med sänkt huvud. I GB finns det i runda tal 100 tusen svenskar som jobbar, nu kommer dom få svårigheter med att få jobba kvar.

Min uppmaning till regeringen. Gör det lika jävla krångligt och komplicerat att kunna jobba kvar i Sverige för de brittiska medborgarna som befinner sig här.

Vanliga svenska har inte gillat er ändå. Ni tar jobb för infödda svenskar. Ock det är ju på dylika premisser ni lämnar gemenskapen. Jävla nollor!

wwr:
Stämmer det verkligen att det blir svårt för svenskar och andra som jobbar i Storbritannien?
Vad jag förstått har väl de som jobbar i Storbritannien under en lång tid haft möjlighet att ansöka om fortsatt uppehållstillstånd. De har fått lämna in skattsedlar och fått uppehållstillstånd.

Jag anser inte att man skall kalla någon jobbare för nolla. Det gäller att alla skall kunna sköta sina jobb så bra som möjligt. Jag tror det redan är klart att våra britter får jobba vidare i Sverige.

Jag anser inte att britterna vill lämna den europeiska gemenskapen. Jag hoppas att våra relationer med Tyskland, Frankrike, Storbritannien etc bara blir bättre.

Däremot slipper britterna nu betala hög avgift, de får styra sitt eget land. De kan även handla fritt med Europa vilket är en stor triumf. De har tagit en stor seger i förhandlingarna anser jag. Sverige har betydligt sämre läge med våra höga betalningar till EU.

Edit: Vad jag kunnat hitta om fisket har man skjutit den frågan framför sig. Efter en reduktion av gemensamt fiske sker nya förhandlingar efter 5 år. Men det är en detalj som har liten betydelse. Den är mest symbolisk

wwr: 74087008
Både svenska och EU-politiker styrs av mutor genom extraknäck De styrs även genom massmedia. Det är samma personer. Det är ingen skillnad på EU-politiker och ländernas politiker. Leyen var tex försvarsminister i Tyskland tidigare. Merkels lärling.

För att folk skall kunna påverka politikerna i rätt riktning måste besluten fattas i den egna riksdagen. Vi svenskar kan inte alls påverka vad som sker i Bryssel.

Orsaken att politiker av alla de slag stöder massinvandring är att de vill splittra folket så att folket inte kan förenas och ställa krav på politikerna.

Det är värst i EU eftersom besluten fattas så långt från folket. Skall Bryssel styra Sverige måste Sverige ha konflikter. Skall man minska invandring och etniska konflikter måste det göras från den svenska riksdagen.

Vi kan bara få lugnt i Sverige om vi styr själva. Bryssel gynnas av konflikter i Sverige.

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 

A few earlier posts:    (scroll down list)


2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2)

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.004.012 Delegated censorship: the network #jagärhär; influencers, klimatet, diktatur

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »